Dodaj do ulubionych

Emigracja nie chce PiS

08.10.07, 07:23
-Nie chce, bo tam nie ma jeszcze polskim moherowych beretów i młodzi, zaradni
ludzie wiedzą, że aby osiągnąć sukces potrzebna jest zdrowa gospodarka
wolnorynkowa.
Obserwuj wątek
    • sterlitz Re: Emigracja nie chce PiS 08.10.07, 07:39
      Szczyt chamstwa - zagłosować na PIS i wyjechać z kraju.
      Zastanawiam się czy tego nie zrobić. Niech mohery duszą się w sosie własnym ROTFL
      • ogr77 A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 08:37
        Skoro tytuł artykułu brzmi: "Emigracja nie chce PIS", to może wybiórczy
        redaktorzy przytoczyliby jak zamierza głosować amerykańska polonia i ile to
        głosów? Acha, nie wolno, bo tam wygrywa PIS. No jasne. Ale nadal jesteście
        obiektywni, spoko.
        • enskw Re: A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 08:47
          w stanach polonia to same stare dziady ktore wyjechaly za czasow pilsudskiego albo banda matolow nie wiedzaca gdzie jest europa. Glosuja na pis bo maja poczucie ze to partia patriotyczna nie zdajac sobie sprawy jak to jest naprawde w tym naszym kraju.
          • tm Doskonale to ująłeś :) 08.10.07, 09:12
            Taka prawda. Wszyscy ekonomiści śmieją się z PiSuaru. Jaka to zasługa, że jest
            rozwój gospodarczy skoro Unia pompuje do nas pieniądze i właściwie niewiele
            trzeba robić? Dobrze to niektórzy określają - rozwój jest, bo PiS się w
            gospodarkę nie miesza i jej nie psuje.

Poza tym każdy wie, że reakcja rynku na wszelakie decyzje dotyczące polityki
            fiskalnej/monetarnej nie jest natychmiastowa, następuje po 2-3 latach. Jak w
            takim razie PiS może się chwalić wzrostem i dobrobytem przez ostatnie 2 lata,
            skoro najwcześniej ich zasługi mogłyby się zacząć ujawniać teraz/ za rok?
        • skory1 Re: A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 08:47
          ogr77 napisał:

PiS = komuna

1. Andrzej Kryże - Wiceminister Sprawiedliwości IVRP- członek PZPR do jej końca.
          Skazywał w stanie wojennym. Skazał między innymi Bronisława Komorowskiego z PO
          za udział w manifestacji na warszawskim Placu Zwycięstwa w rocznicę odzyskania
          niepodległości. W uzasadnieniu wyroku pan Kryże napisał m.in., że
          „demonstracyjnie okazywali lekceważenie dla narodu polskiego, twierdząc m.in.,
          że nie jest on narodem wolnym i niepodległym”. Kryże jako przewodniczący
          Wydziału IV Sądu Okręgowego w Warszawie organizował też usuwanie sędziów
          wydających łagodne wyroki wobec działaczy podziemnej opozycji.

2. Zbigniew Wasserman - Minister koordynator ds. służb specjalnych IV RP.
          PRL-owski prokurator od lat 70-tych.W krakowskiej prokuraturze prowadził kilka
          śledztw przeciwko działaczom Niezależnego Zrzeszenia Studentów.

3. Wojciech Jasiński - Minister Skarbu IV RP - członek PZPR w latach 1976 -
          1981, szef Wydziału Spraw Wewnętrznych w Płockim Urzędzie Miasta, przybudówki
          SB. W czasie debaty sejmowej, indagowany na okoliczność przynależności do PZPR
          Jasiński nie przyznał się do tego, a w jego życiorysie zaprezentowanym posłom
          nie było na ten temat ani słowa.

4. Andrzej Aumiller - Minister Budownictwa IV RP- wieloletni członek PZPR, a
          następnie i Unii Pracy.

5. Anna Kalata - Minister Pracy i Polityki Społecznej IV RP. Członek PZPR jak i
          SLD.

6. Zbigniew Graczyk - Wiceminister Gospodarki Morskiej IV RP - przez 20 lat
          należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w
          Szczecinie. Był również w kierownictwie nomenklaturowej spółki Interster, która
          była folwarkiem partyjnych dygnitarzy, m. in. Sekuły i Rakowskiego.

7. Marek Grabowski - Wiceminister Zdrowia IV RP(członek PZPR i SLD) dzięki
          rekomendacji SLD był zastępcą głównego inspektora sanitarnego w rządach Leszka
          Millera i Marka Belki.

8. Krzysztof Zaręba - Wiceminister Środowiska IV RP, były członek PZPR, a w
          rządzie Leszka Millera główny inspektor ochrony danych osobowych.

9. Bogusław Kowalski - Wiceminister Transportu IV RP. W latach 80 członek PRON.
          Figuruje w materiałach służb specjalnych PRL jako tajny współpracownik o
          kryptonimach „Mieczysław” i „Przemek”. Z dokumentów SB znajdujących się w IPN
          wynika, że w styczniu 1988 roku Kowalski został zarejestrowany w dzienniku
          rejestracyjnym jako TW „Mieczysław” pod numerem 54803.

10. Bogdan Socha -Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP - był do samego
          końca członkiem PZPR. Pracował w Komitecie ds. Młodzieży i Kultury Fizycznej,
          kierowanym przez Aleksandra Kwaśniewskiego. Był organizatorem kampanii
          prezydenckiej Kwaśniewskiego - został wtedy szefem słynnego autobusu „Kwach”. Po
          udanej kampanii Socha przez dwa lata pracował w pałacu prezydenckim.

11. Romuald Poliński - kolejny Wiceminister Pracy i Polityki Społecznej IV RP.
          Przez wiele lat członek PZPR, a w rządach SLD doradcą ministrów Kołodki i Belki.

12. Maciej Łopiński - Rzecznik Prezydenta IV RP - w okresie 1975 - grudzień 1981
          należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji
          gdańskiego tygodnika „Czas”, klasycznego pisma partyjnego (szefostwo z
          PZPR-owskiej nomenklatury, cenzura, wytyczne z KW itd.).

13. Krzysztof Śniegocki - Sędzia Trybunału Stanu IV RP wybrany jako kandydat PiS
          i LPR. W latach 80. jako radca ministerstwa rolnictwa aktywnie występował w
          sądzie pracy przeciwko wyrzuconemu z pracy za działalność związkową działaczowi
          „Solidarności”.

14. Ryszard Siewierski - Zastępca Komendanta Głównego Policji IV RP- członek
          PZPR do końca (1990). W latach 1987-1990 był zastępcą szefa Rejonowego Urzędu
          Spraw Wewnętrznych w Jeleniej Górze ds. polityczno-wychowawczych, był klasycznym
          oficerem politycznym, krzewiącym socjalizm wśród milicjantów i sprawdzającym czy
          nie chodzą do kościoła lub nie mają kolegów w opozycji.

15. Karol Karski (PiS) - obecnie radykalny przewodniczący komisji IV RP ds.
          zmian w ustawie lustracyjnej. Aparatczyk władz centralnych socjalistycznego ZSP
          na Wydziale Prawa i Administracji UW. Pod koniec lat 80 startował z poparcia
          PRON (organizacji utworzonej przez PZPR w stanie wojennym) w wyreżyserowanych i
          sfałszowanych przez komunistów wyborach do rad narodowych powszechnie
          bojkotowanych. Był jednym z tych ludzi którzy tworzyli ówczesny PRL i ochoczo
          opluwał na uczelni solidarnościowy NZS.

16. Stanisław Kostrzewski - od 25.02.2006 skarbnik PiS - był aktywnym członkiem
          PZPR do końca jej działalności. Żeby było ciekawiej - od 31.12.2005 jest zarazem
          wiceprezesem Banku Ochrony Środowiska.

17. Henryk Biegalski - nominowany i odwołany z funkcji szefa Centralnego Zarządu
          Służby Więziennej IV RP, od 1969 r. do końca lat 80. był członkiem PZPR. Od
          marca 1982 r. należał do Komisji Bezpieczeństwa i Ładu Publicznego KW PZPR w
          Gdańsku.

18. Jerzy Bahr - 19.05.2006 mianowany ambasadorem RP w Moskwie - w latach 1976 -
          1980 w randze I sekretarza pracował w Ambasadzie PRL w Bukareszcie (sekretarz
          ds. prasowych). Do stanu wojennego był członkiem PZPR. Za prezydentury
          Kwaśniewskiego był po Siwcu (od marca 2005) szefem BBN i członkiem RBN.

19. Krzysztof Czabański - mianowany 01.07.2006 na prezesa Polskiego Radia S.A. -
          były dziennikarz m.in. „Sztandaru Młodych” i „Zarzewia”. W latach 1967-1980
          należał do PZPR.

20. Stanisław Podlewski - mianowany 17.07.2006 dyrektorem departamentu
          rybołówstwa w ministerstwie rolnictwa - należał do PZPR do końca jej istnienia.

21. Marcin Wolski - 21.07.2006 mianowany został dyrektorem I programu PR - od
          1975 roku do końca był w PZPR, będąc m.in. sekretarzem POP w PR.

22. Tomasz Gąska - mianowany 25.07.2006 nowym wiceprezesem Radia PiK z nadania
          PiS - były PZPR-owski aparatczyk, który strzegł linii partii i bronił stanu
          wojennego. Był członkiem PZPR, sekretarzem Podstawowej Organizacji Partyjnej w
          tygodniku „Fakty” i zastępcą redaktora naczelnego tej gazety od 1979 roku, przez
          stan wojenny, aż do upadku komunizmu, odznaczony medalem im. Janka Krasickiego.
          Używając pseudonimu Tomasz Hellen pisał m.in. peany na temat WRON, a w tekście
          „Jaka może być partia” nawoływał do odrodzenia w PZPR „ducha leninowskich zasad”.

23. Jan Sulmicki - kandydat na prezesa Narodowego Banku Polskiego, zgłoszony
          11.12.2006 przez Kaczyńskiego - były aktywista PZPR w SGPiS (obecnie SGH), także
          w stanie wojennym. 14.12.2006 zrezygnował z kandydowania z "powodów rodzinnych".

24. Ryszard Bender - także członek PRON i poseł na Sejm PRL. Vice-prezes PZKS,
          które oficjalnie poparło wprowadzenie stanu wojennego w 1981.Obecnie senator
          LPR. W wyborach 2007 r. startuje z list PiS.

25. Janusz Maksymiuk z Samoobrony - negocjował z PiSem - jak mówi J. Kaczyński -
          „najlepszą od 17 lat koalicję rządową” . W PZPR od 1975 do końca. Umieszczony na
          liście krajowej PZPR w wyborach '89 obok takich tuzów jak Kiszczak.
        • ddyzma5 Re: A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 10:51
          Co za brednie. Ja mieszkam 28 lat na zachodzie , i z tego co mi
          wiadomo emigracja chce głosować na Pis.
          • boston911 Re: A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 15:31
            ddyzma5 napisał:

> Co za brednie. Ja mieszkam 28 lat na zachodzie , i z tego co mi
            > wiadomo emigracja chce głosować na Pis.

Ddyzma odchrzan sie od emigracji. Ja tez mieszkam na 'zachodzie' i
            oczywiscie pominales mnie, bo ja nie chce glosowac na PiSdzielcow.
            • onufry.zagloba Brytyjska, niemiecka etc. Polonia jest badana 08.10.07, 18:37
              przez lokalnych badaczy i jakos im wychodzi, ze Kaczki w dupe na
              Zachodzie beda braly:)))
              • ddyzma5 Re: Brytyjska, niemiecka etc. Polonia jest badana 08.10.07, 21:57
                onufry.zagloba napisał:

> przez lokalnych badaczy i jakos im wychodzi, ze Kaczki w dupe na
                > Zachodzie beda braly:)))
                >
                Odezwał się następny emigrant o mieszanym pochodzeniu.
                I powiedział co wiedział.
            • ddyzma5 Re: A ciekawe jak to wygląda w USA? 08.10.07, 21:55
              Ty biedaku nie mieszkasz w kraju demokratycznym. Ty mieszkasz w
              kraju, który uważa się za kraj demokratyczny, ale jest groteską
              demokracji.
              Poza tym Ty , jak mi wiadomo, masz kilka pochodzeń. A nie tylko
              polskie.
              A przecież z religii pochodzenia Twoich przodków, można wyprowadzić
              komunizm. Nie prawdaż ?
              A więc Pis musi byś dla Ciebie problemem, stary przyjacielu.
              Poprzedni tydzień spędziłem w kraju na bardzo owocnej agitacji,
              która to wielu ludzi uświadomiła, dlaczego mają głosować tylko na
              Pis.
              Nie radził bym Tobie się nad tym zastanawiać, to nie leży w Twoich
              możliwościach .

• onufry.zagloba Nie wiem, czy wygrywa: juz w Chicago 08.10.07, 18:35
          lataly pomidory:))) Oby tylko tym mlodym na niezlych posadkach
          glosowac sie chcialo...
      • tola2003 Re: Emigracja chce PiS 08.10.07, 08:38
        To jakies nowe bzdety GW, emigracja bedzie z cala pewnoscia glosowac
        na PiS, bo inaczej nie bedzie po co wracac do kraju. Nie wiem skad
        pan Michnik bierze takie informacje, ale z cala pewnoscia sa to jego
        marzenia. Szczytem jest glosowac na PO, odsylam do lekcji historii
        w celu zapoznania sie jak ta partia dziala od 1989 roku. Przyjemnej
        lektury.
      • arius5 Bo emigracja widzi, jak dziala normalne panstwo 08.10.07, 08:49
        Emigracja przekonala sie na wlasnej skorze, jak wielka przepasc
        dzieli Europe zachodnia od Polski, jak dziala normalne panstwo,
        ktorego rzad dba o interesy kraju i obywateli, a nie o interesy
        Watykanu.
        • tola2003 Przekrecony fakty. 08.10.07, 08:54
          Nie napisalam nigdzie ze PIS- to komuna, wiec prosze nie podszywac
          sie pod mnie ani nie cytowac mnie. Nie chce byc utozsamiana z PO,
          LID , samoobrona itd. Glosowalam, bede glosowac i popierac tylko i
          wylacznie PIS>
          • tm Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 09:22
            Bladego pojęcia o gospodarce nie masz, myślisz pewnie, że PiS Ci zapewni
            dobrobyt, bezpieczeństwo, "socjal" itd. Powiedz mi tylko z czego za chwilę wezmą
            na to pieniądze skoro uprawiają rozdawnictwo przedwyborcze i praktycznie nie
            prowadzą żadnej spójnej polityki gospodarczej?

Z tego, co piszesz to wnioskowałbym, że z Ciebie jest jakiś zaślepiony "moher",
            ale z drugiej strony rzadko który moher korzysta aktywnie z Sieci :)
            • tola2003 Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 10:58
              Nie jestem moherem, nie jestem nastolatka, nie jestem babcia, mam
              wyksztalcenie wyzsze, znam historie, potrafie sluchac,
              analizowac...., nie jestem fanatykiem ani zadnej partii ani
              kosciola. Glosowalam i bede glosowac na PiS, poniewaz to jest jedyna
              szansa dla Polski (dosyc mam matactw, zlodziejstwa, i oklamywania)
              Jezeli ty uwazasz inaczej, twoja sprawa. Ja jednak ta agresje nie
              poparta zadnymi argumentami uwazam za ciemnogrod. Twoj post swiadczy
              o powyzszym.
              • maaac Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 14:11
                > Glosowalam i bede glosowac na PiS, poniewaz to jest jedyna
                > szansa dla Polski (dosyc mam matactw, zlodziejstwa, i oklamywania)
                A skąd wiesz że pod rządami PiS to się skończy? Lub chociaż się
                bardzo ograniczy? Bo oni tak twierdzą? Czy zrobili coś realnego by
                zlikwidować korupcjogenne elementy na styku państwo - prywatny
                biznes?
                A co powiesz o liście kłamstw Kaczyńskiego? Propaganda opozycji? A
                może chciał dobrze ale mu nie wyszło?
                • tola2003 Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 14:23
                  Wylicz mi prosze w punktach, dlaczego mialabym glosowac na PO! I nie
                  argumentami typu, bo Kaczynski jest maly i brzydki. I liste tych
                  niby klamstw PiS-u. Pozdrawiam
                  • maaac Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 14:40
                    Czy ja twierdze że masz głosować na PO? Ja tylko twierdze, że
                    powody które decydują o tym że chcesz głosować na PiS sa złudą.
                    Kłamstwa? Ot pierwsze z brzegu - Kaczyński Lech - ile lat ma jego
                    zona? Kaczyński Jarosław - jak się nazywa premier RP. Jezeli
                    Kaczyński Jarosław mówił by prawdę to powinien nazywać się
                    Marcinkiewicz. Kto nie chciał koalicji PO czy PiS? Czy podzielenie
                    się władzą z PO było naprawde dla PiS nie do przeskoczenia? Dla
                    czego?
                    Gdzie jest 3 miliony mieszkań? Dla czego nie jest realizowana
                    polityka w zakresie słuzby zdrowia ogłoszona w programie parti(no z
                    tego się cieszę ale złamali słowo)? Jakim prawem CBA dopuszcza się
                    prowokacji wobec osób które JESZCZE nie poełniły przestępstwa?
                    Namawianie ludzi do popełnienia przestępstwa JEST PRZESTĘPSTWEM! To
                    w końcu dr G. kogoś zamordował czy nie? Powodem zawalenia hali MTK
                    był tylko lód czy jednak również wady konstrukcyjne? A jak to było z
                    bilbordami PO?

Poza tym prosze nie udawaj głupszej niż jesteś - doskonale przecież
                    wiesz o jaka listę chodzi.
                    • tola2003 Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 15:47
                      maaac napisał:

> Czy ja twierdze że masz głosować na PO?

W SUMIE NIE, ALE NIE MA TO WIEKSZEGO ZNACZENIA CZY TO PO CZY LID...

Ja tylko twierdze, że
                      > powody które decydują o tym że chcesz głosować na PiS sa złudą.
                      > Kłamstwa? Ot pierwsze z brzegu - Kaczyński Lech - ile lat ma jego
                      > zona?

A KWASNIEWSKI JEST MGR.(TO CI PEWNIE NIE PRZESZKADZA)
                      A WIEK KACZYNSKIEJ JEST NAPRAWDE ISTOTNY.

Kaczyński Jarosław - jak się nazywa premier RP. Jezeli
                      > Kaczyński Jarosław mówił by prawdę to powinien nazywać się
                      > Marcinkiewicz.

NIKT NIE JEST JASNOWIDZEM, TO ZE MARCINKIEWICZ DAL PLAMY...TO
                      SZCZEGOL. KACZYNSKI JEST DOBRYM PREMIEREM.

Kto nie chciał koalicji PO czy PiS?

TUSK I SCHETYNA.......PITERA NAWET O TYM WCZORAJ MOWILA.

Czy podzielenie
                      > się władzą z PO było naprawde dla PiS nie do przeskoczenia? Dla
                      > czego?

NA WARUNKACH TUSKA, Z CALA PEWNOSCIA TO PROBLEM!

Gdzie jest 3 miliony mieszkań?

A GDZIE PROGRAM WYBORCZY PO LUB LID-U? O TE 3 MLN MIESZKAN DARLISCIE
                      SIE JUZ PO 2-MCZNYCH RZADACH PIS-U! (DAJCIE IM RZADZIC, TO POGADAMY)

Dla czego nie jest realizowana
                      > polityka w zakresie słuzby zdrowia ogłoszona w programie parti

A NIE JEST REALIZOWANA, AKURAT POCHODZE Z RODZINY LEKARSKIEJ....!
                      CZEGO CHCESZ? 10 TYS. PENSJI DLA LEKARZY, CZY NIEGRANICZONYCH
                      SWIADCZEN? TO NAWET W TAKICH KRAJACH JAK W NIEMCZECH NIE
                      FUNKCJONUJE. A DLACZEGO NIE MIELISCIE TAKICH PRETENSJI OSTATNIE 17
                      LAT? JAK WAS POSTKOMUNISCIE W TRABE ROBILI, TO SIEDZIALES CICHO! A
                      DZISIAJ (PRZEZ DWA LATA KACZYNSCY SA WINNI) SMIECHU WARTE.

Jakim prawem CBA dopuszcza się
                      > prowokacji wobec osób które JESZCZE nie poełniły przestępstwa?

TZN WOBEC KOGO? (moze PAN KRAUZE)

Powodem zawalenia hali MTK
                      > był tylko lód czy jednak również wady konstrukcyjne?

NO TO JUZ CHYBA PRZESADA!

A NA KONIEC NIE OBRAZAJ MNIE! TYPOWE AROGANCKIE I AGRESYWNE
                      ZACHOWANIE.....DLA PO!

• maaac Re: Tola ile ty masz lat? :-) 08.10.07, 16:15
                        > W SUMIE NIE, ALE NIE MA TO WIEKSZEGO ZNACZENIA CZY TO PO CZY LID...
                        >
                        No cóż ale jest duże znaczenie czy PiS czy jednak PO albo LiD.

> A KWASNIEWSKI JEST MGR.(TO CI PEWNIE NIE PRZESZKADZA)
                        > A WIEK KACZYNSKIEJ JEST NAPRAWDE ISTOTNY.
                        Zaraz czy kłamstwo Kwaśniewskiego robi z Prezydenta Kaczyńskiego
                        człowieka prawdomównego? Chciałaś dowody na to że jest kłamcą?
                        Dostałaś? Prezydent Kaczyński JEST kłamcą - a jak skłamał w mało
                        waznej sprawie to czy mogę mu ufac w większej?

> NIKT NIE JEST JASNOWIDZEM, TO ZE MARCINKIEWICZ DAL PLAMY...TO
                        > SZCZEGOL. KACZYNSKI JEST DOBRYM PREMIEREM.
                        Marcinkiewicz żadnej plamy nie dał. Odwołano go tylko dla tego, że
                        Kaczyński chciał zostać premierem. Jak się nie jest "jasnowidzem" to
                        takich przyrzeczeń się nie skałada. Czyli Jarosław Kaczyński
                        SKŁAMAŁ!! I o jego kłamstwie teraz mówimy a nie czy jest dobrym czy
                        złym premierem.

> TUSK I SCHETYNA.......PITERA NAWET O TYM WCZORAJ MOWILA.
                        ??? W podanych przez PiS warunkach oczywiście że nie. Zobacz co się
                        stało z SO i LPR. Czy PiS chciał zmienić warunki tak by PO weszło do
                        koalicji? NIE więc KŁAMAŁO że chce tej koalicji.

> Czy podzielenie
                        > > się władzą z PO było naprawde dla PiS nie do przeskoczenia? Dla
                        > > czego?
                        >
                        > NA WARUNKACH TUSKA, Z CALA PEWNOSCIA TO PROBLEM!
                        Te warunki to WSPÓŁODPOWIDZIALNOŚĆ za państwo. Obaj partnerzy mają
                        jednakowe prawo do podejmowania decyzji i jednakowo ponoszą
                        odpowiedzialność za podjęte decyzje. To jest podstawa jakiejkolwiek
                        współpracy. Nie może być tak że jeden odpowiada za te resorty gdzie
                        jest "łatwo", a drugi gdzie "trudno".

> Gdzie jest 3 miliony mieszkań?
                        >
                        > A GDZIE PROGRAM WYBORCZY PO LUB LID-U? O TE 3 MLN MIESZKAN
                        DARLISCIE
                        > SIE JUZ PO 2-MCZNYCH RZADACH PIS-U! (DAJCIE IM RZADZIC, TO
                        POGADAMY)
                        Raczysz żartowac? Program to realizuje partia która jest u władzy a
                        nie opozycja. Zwłaszcza jak wszelkie inicjatywy ustawodawcze
                        opozycji sa blokowane przez "swojego" marszałka Sejmu. Po za tym 2
                        lata to już połowa kadencji - mieszkania miały powstać w 4 lata -
                        więc "coś" juz powinno być widać... a tu nic. Zupełnie nic. Nawet
                        zaczątków planów realizacji obietnic. Czyli PiS KŁAMAŁ że da 3
                        miliony mieszkań w 4 lata.

> A NIE JEST REALIZOWANA, AKURAT POCHODZE Z RODZINY LEKARSKIEJ....!
                        > CZEGO CHCESZ? 10 TYS. PENSJI DLA LEKARZY, CZY NIEGRANICZONYCH
                        > SWIADCZEN? TO NAWET W TAKICH KRAJACH JAK W NIEMCZECH NIE
                        > FUNKCJONUJE. A DLACZEGO NIE MIELISCIE TAKICH PRETENSJI OSTATNIE 17
                        > LAT? JAK WAS POSTKOMUNISCIE W TRABE ROBILI, TO SIEDZIALES CICHO! A
                        > DZISIAJ (PRZEZ DWA LATA KACZYNSCY SA WINNI) SMIECHU WARTE.
                        Widać że nie znasz programu PiS. Jednym z jego punktów było
                        likwidacja NFZ i związanie opłacania świdczeń medycznych całkowicie
                        z budżetem państwa. Na szczęście tego nie zrealizowali. Po za tym
                        skad ty wiesz co ja uważałem na temat Millerowej kontreformacji w
                        słuzbie zdrowia? Jak dla mnie Kasy Chorych to było to. Byłe komuchy
                        je zlikwidowały i połączyły w NFZ, a dzisiejsze komuchy z PiS nawet
                        to planowały zlikwidować.

> Jakim prawem CBA dopuszcza się
                        > > prowokacji wobec osób które JESZCZE nie poełniły przestępstwa?
                        >
                        > TZN WOBEC KOGO? (moze PAN KRAUZE)
                        O widze że i na ten temat nie masz bladego pojęcia? Chodzi o
                        nieudaną próbę prowokacji wobec Leppera - nikt mu nie udowodnił, że
                        wcześniej brał łapówki. Jak i ostatnio wobec posłanki PO - też brak
                        informacji na temat tego że brała łapówki. Stąd prosty wniosek że
                        zarówno w jednym jak i drugim przypadku inicjatorem przestępstwa
                        było CBA. Nawet nie poruszam tu sprawy popelnienia przes CBA
                        przestępstwa fałszowania dokumentacji do czego nie mają prawa.

> Powodem zawalenia hali MTK
                        > > był tylko lód czy jednak również wady konstrukcyjne?
                        >
                        > NO TO JUZ CHYBA PRZESADA!
                        >
                        Nie przesada ale jeden z punktów dotyczący krańcowego braku
                        kompetencji czołowego polityka PiS min. Z. Facet się wielokroć
                        osmieszył - przed ekspertyza budowlaną wskazywał lód jako jedyny
                        powód zawalenia hali, prze ekspertyzą medyczną pomówił doktora G. o
                        morderstwo. Sprawa bilbordów znajduje się wogóle poza dyskusja -
                        jakim cudem człowiek złapany na kłamstwie może być jeszcze ministrem
                        sprawiedliwości. W dodatku opowiadający takie brednie jak to że brak
                        dowodów jest najlepszym dowodem.

> A NA KONIEC NIE OBRAZAJ MNIE! TYPOWE AROGANCKIE I AGRESYWNE
                        > ZACHOWANIE.....DLA PO!
                        Obrażam Cię? Rozumiem że dowodzenie że się mylisz jest obrazą dla
                        Ciebie? I dla czego PO? Przecież nie sprecyzowałem czy jestem
                        zwolennikiem PO czy LiD? A może chcę głosować na UPR w ramach LPRu?
                        Mam wrażenie że to Ty chciałaś mnie raczej obrazić w dodatku
                        KRZYCZĄC na mnie - a tak w netykiecie odbiera się pisanie
                        wszystkiego wielkimi literami.

• jsolt Tola, słonko 08.10.07, 14:24
            tola2003 napisała:

> Nie napisalam nigdzie ze PIS- to komuna, wiec prosze nie podszywac
            > sie pod mnie ani nie cytowac mnie. Nie chce byc utozsamiana z PO,
            > LID , samoobrona itd. Glosowalam, bede glosowac i popierac tylko i
            > wylacznie PIS>

Oświecę Cię - PIS to jest własnie komuna, i to w najgorszym wydaniu,
            czyli zamordyzm + jedna parta i historia się powtarza; do tego
            jeszcze mają gęby pełne haseł antykomunistycznych.
            PO nie ma nic wspólnego z komuną, ani LiD (to jest dość smieszna
            sytuacja zresztą z wyzywaniem od postkomunistów, gdyż lider lewicy
            słynnego 13 grudnia chodził do szkoły podstawowej i pewnie był po
            prostu smutny, że nie puścili teleranka)
            • maaac Re: Tola, słonko 08.10.07, 14:54
              Zamordyzm to mało. To jest jeszcze szukanie "wroga".
              Przeciwstawianie "zwykłych ludzi" - "elitom". Sugerowanie, że
              jakiekolwiek majątki powstały z kradzieży. Próba "łatwego"
              tłumaczenia kłopotów gospodarczych - łatwiej zwalić na "onych"
              co "ukradli" niż tłumaczyć zawiłości popytu i podaży.
              Tak samo wśród ludzi PiS jest dużo ludzi wierzących jakimi to
              skarbami były fabryki pozostałe po PRL... tyle że nikt nie chciał
              kupowac ich produktów bo były gorsze niż zachodnie.
              PiS to też "centralizm". Ot chociażby ostatnia decyzja praktycznie
              całkowicie likwidująca niezaleznośc telewizji regionalnych.
              PiS zamierzał też (co naszczęście nie zeralizował) renacjonalizować
              cześc przemysłu. Tłumaczono to kwestiami "obronności" - jakby to
              wojsko w razie potrzeby nie mogło w ciągu pół godziny opanować
              wszystkich "krytycznych" punktów gospodarki.
              • jsolt Re: Tola, słonko 08.10.07, 14:58
                zgadzam się
                mam zresztą nową teorię nt/ elektoratu PIS - nie chodzi o wiek,
                wykształcenie, pochodzenie: otóż głównie łapią się na to ludzie
                głęboko nieszczęśliwi, nielubiący innych ludzi, zawzięci,
                sfrustrowania, dla których największą frajdą jest komuś
                dopi....dolić, a że nie zawsze mogą sami - to ślinią się z radości i
                tryskają jadem gdy pisowcom uda się zaaranżować kolejne pomówienie,
                oskarżenie, podejrzenie i ogólnie próbę zniszczenia człowieka i
                podstawowych wolności (cóż z tego, że w większości przypadków za
                kilkanaście dni okazuje się że sprawy nie ma, bo dowodów jednak
                niet - ale przynajmniej przez chwilę można się było powyżywać na
                kimś). To jest niestety elektorat PIS, znajdujący dziką i chorą
                przyjemność w dowalaniu innym; i nie, nie chodzi wcale o to, aby
                było "czysto"; chodzi o to, aby rozkoszować się krzywdą innych,
                pomówionych; a czy pomówieni zostali niesłusznie czy słusznie - to
                nie ma znaczenia
                • maaac Re: Tola, słonko 08.10.07, 15:14
                  Hmmmm. Ja nie nazwał bym tego "rozkoszowaniem się czyjąś krzywdą".
                  Oni tego nie czują jako robienie komuś krzywdy ale jako
                  realizowanie "sprawiedliwości dziejowej".
                  Dla miłośników PiS człowiek, któremu się powiodło jest podejżany.
                  Jak jest podejżany to sprawiedliwe będzie jak się go sprawdzi dla
                  czego mu się powiodło. Im brak jest wiary w to że im się może udac i
                  samokrytycyzmu że ich porażki (prócz jakiegoś procentu pecha) są
                  spowodowane ich lenistwem, brakiem wiedzy, przedsiębiorczości itp.
                  • tola2003 Re: Tola, słonko 08.10.07, 16:04
                    Dla miłośników PiS człowiek, któremu się powiodło jest podejżany.
                    > Jak jest podejżany to sprawiedliwe będzie jak się go sprawdzi dla
                    > czego mu się powiodło. Im brak jest wiary w to że im się może udac
                    i
                    > samokrytycyzmu że ich porażki (prócz jakiegoś procentu pecha) są
                    > spowodowane ich lenistwem, brakiem wiedzy, przedsiębiorczości itp.

MI SIE POWIODLO, UCZCIWIE I NIE JESTEM SCIGANA ANI PODEJRZANA.
              • tola2003 Re: Tola, słonko 08.10.07, 16:02
                Zamordyzm to mało. To jest jeszcze szukanie "wroga".
                > Przeciwstawianie "zwykłych ludzi" - "elitom". Sugerowanie, że
                > jakiekolwiek majątki powstały z kradzieży.

BO TAK WLASNIE JEST, PRZYKLAD KRAUZE, PAN KRAUZE SPRZEDAWAL MAJTKI
                NA HALI W GDYNI, A W 17 LAT STAL SIE MILIARDEREM......WIEMY JAK
                UCZCIWIE.
                • maaac Re: Tola, słonko 08.10.07, 16:17
                  > BO TAK WLASNIE JEST, PRZYKLAD KRAUZE, PAN KRAUZE SPRZEDAWAL MAJTKI
                  > NA HALI W GDYNI, A W 17 LAT STAL SIE MILIARDEREM......WIEMY JAK
                  > UCZCIWIE.
                  Właśnie to "wiemy" - jest najlepsze. A Bill Gates w ciągu ilu lat
                  stał się miliarderem? Masz dowody na to że Krauze kradł? Oszukiwał?
                  To je przedstaw! Tak to TYLKO wychodzi z Ciebie zazdrość, że on mógł
                  dojść do takiego majątku a Ty nie.
                  • tola2003 Re: Tola, słonko 08.10.07, 18:02
                    FACET!!! NIE ZNASZ MNIE, A AGRESYWNIE ZARZUCASZ MI ZAZDROSC, NIE,
                    NIE ZAZDROSZCZE MU , BO GO ZNAM I WIEM O CZYM MOWIE!!!! ALE TO TY W
                    TEJ SWOJEJ ZAWZIETOSCI I OTUMANIENIU ZATRACILES REALIA. PRZYKRE ALE
                    PRAWDZIWE! GLOSUJ NA PO LUB LID, TAKIM JAK TY POTRZEBNE SA SKLEPY Z
                    PUSTYMI HAKAMI. A WMOWIA CI ZE TO JEST WLASNIE KRYZYS GOSPODARCZY.
                    • maaac Re: Tola, słonko 08.10.07, 20:28
                      I po co te nerwy? Po co te krzyki? I kto tu kogo obraża?
                      Dostarczyłaś jakieś dowody? Nie Ty tylko WIESZ. Rzucasz jakieś
                      oskarżenia na faceta niczym nie poparte. A jak Ci to wytknąć to
                      wapdasz we wściekłość. Dokłądnie tak samo jak pan Premier. On może
                      kłamać, on może obrażać. A złapać go za słowo to nagle wielka obraza
                      i wściekłość.
                      A co do kłamstewek PiS to już Cię na amen zamurowało.
                      • imie_jaszczomp Re: Tola, słonko 08.10.07, 21:44
                        Hahaha, strasznie nerwowa ta Tola!Przeczytalam cala Wasza wymiane
                        zdan i z przyjemnoscia stwierdzam, ze na Twoje, maaac, rzeczowe
                        argumenty Tola potrafi tylko krzyczec i przeciwstawic im swoje mocne
                        przekonania.A co maja ewentualne puste haki wspolnego z glosowaniem
                        na PO i ich w miare liberalnym programem gospodarczym, to chyba
                        tylko ona wie...:-)
                        • koham.mihnika byla tu taka jedna, miala wyjechac rwac truskawki 09.10.07, 12:21
                          w Islandii. Moze zmienila nik?
            • tola2003 Re: Tola, słonko 08.10.07, 15:53
              PO nie ma nic wspólnego z komuną, ani LiD (to jest dość smieszna
              > sytuacja zresztą z wyzywaniem od postkomunistów, gdyż lider lewicy
              > słynnego 13 grudnia chodził do szkoły podstawowej i pewnie był po
              > prostu smutny, że nie puścili teleranka.

OSWIECE CIE, OLEJNICZAK TO TYP TYPOWEGO KARJEROWICZA, A TATUS PEWNIE
              BYL ZAGORZALYM KOMUNISTA. OLEJNICZK JEST JEDYNIE MOWCA STARYCH
              KOMUCHOW.
              A CO MA PIS DO KOMUNY.....CHYBA TO ZE ZA KOMUNY SIEDZIELI W
              KRYMINALE, ZA POGLADY.
              • maaac Re: Tola, słonko 08.10.07, 16:18
                :) Kto siedział z PiS za komuny w kryminale za poglądy?
                Ostatni z dawnych solidarnościowców od nich uciekł.
            • remik.bz Nie wygłupiaj sie prosze , to powazna dyskusja 08.10.07, 21:37
              jsolt napisała:
              nie ma nic wspólnego z komuną, ani LiD (to jest dość smieszna
              > sytuacja zresztą z wyzywaniem od postkomunistów, gdyż lider lewicy
              > słynnego 13 grudnia chodził do szkoły podstawowej i pewnie był po
              > prostu smutny, że nie puścili teleranka)

Nie rób sobie "jaj" z powaznej sprawy , to nie uchodzi.
              SLD ( a teraz LiD) to w prostej linni tzw "następcy prawni" PZPR-u.
              Nie ma znaczenia ile lat miał jakiś tam lider kiedyś tam.
              Wazne ,ze dziś jak kazdy komuch dla kasy ( a więc z niskich pobudek) przypiął
              się do tej "ciagłosci prawnej".
              Więc z definicji odpowiada również za to co było.
              Na własne zyczenie.
              Pan Gunter Grass tez na ochotnika wstapił do SS . I chociaz twierdzi ,ze "nie
              strzelał do ludzi" (pewnie dali mu procę ), to i tak zbrodnie SS go obciażaja.
              Kwach , Kalisz , Siwiec , Borowski tez zapisywali się do PZPR-u nie z pobudek
              ideologicznych tylko dla kasy.
              Wiedzieli co to za organizacja.
              Dlatego równiez ,czy tego chca czy nie obciąża ich smierc Popiełuszki ,
              górników z Wujka , Staszka Pyjasa.
              To nie jest tak ,ze oni to byli kiedyś "paskudnymi komuchami" a nagle pewnego
              dnia w ciagu minuty jak za dotknieciem czarodziejskiej różczki stali sie
              europejskimi socjaldemokratami.
              • imie_jaszczomp Re: Nie wygłupiaj sie prosze , to powazna dyskus 08.10.07, 21:47
                >To nie jest tak ,ze oni to byli kiedyś "paskudnymi komuchami" a
                nagle pewnego
                dnia w ciagu minuty jak za dotknieciem czarodziejskiej różczki stali
                sie
                europejskimi socjaldemokratami.<
                Tu sie z Toba zgodze.Ale to bezrozumne postepowanie PiS sprawilo, ze
                moga sie teraz stroic w piorka obroncow demokracji.
      • remik.bz Dlaczego "szczyt chamstwa" a nie dobry pomysł ? 08.10.07, 21:03
        sterlitz napisał:

> Szczyt chamstwa - zagłosować na PIS i wyjechać z kraju.
        > Zastanawiam się czy tego nie zrobić. Niech mohery duszą się w sosie własnym ROT
        > FL

Dlaczego "szczyt chamstwa" ?
        Wyjeżdzaj jak najszybciej.
        Dzieki temu spadnie bezrobocie i my tu w Polsce bedziemy wiecej zarabiać.
        Jeszcze 4 lata temu na budowie placono 4 zł/godz , dziś - 10 -12 zł.
        Jeszcze 4 lata temu 40- 50 latek nie miał szans na prace.
        Dzis jest o wiele łatwiej.
        Tak ,że pospiesz się prosze , jesli Ci tak tu źle.
        I Tobie bedzie lepiej i nam , którzy zostaniemy.
    • lebaim Czyli w Warszawie wygra Tusk! 08.10.07, 08:51
      ... bo głosy z zagranicy idą wszystkie do okręgu Warszawa Centrum!
      To się Jarek zdziwi!... :)))
      • 48xmax1 Re: jaka emigracja ta od dealowania ekstasy chyba 08.10.07, 09:20
        Ja i moi znajomi na emigracji glosujemy na PiS
        • onufry.zagloba To glosy z cmentarzy i hospicjow tez sie licza? 08.10.07, 18:38
          Tudziez z Nursing Houses dla tych z Alzheimerem? Nie wiedzialem....
        • jacekm22 Re: jaka emigracja ta od dealowania ekstasy chyb 08.10.07, 18:58
          Ja i moi znajomi glosujemy na PO !!
          Na pochybel kato bolszewikom z PIS !!!
    • zbig76 niech głosują jak chcą, byle nie wracali... 08.10.07, 09:21
      bo znowu będziemy mieli bezrobocie a pracodawcy poczują sie za
      pewnie...

reklamówka PO z tym tekstem o tym, że będa zachęcać do powrotów to
      kolejny strzał w kolano marketingowców PO - słyszałem już parę
      komantarzy (i to taze od zwolenników PO czy LiD) z których
      jednoznacznie wynika że budzi to raczej obawy i niż sympatię i jeśli
      juz to wyborów odstrasza niz zachęca

(ludzie się po prostu boją napływu 2 mln nowych pracowników na rynek
      pracy, w dodatku z praktyczną znajomością angielskiego i z
      doświadczeniem w zagranicznych firmach)

kiedy wreszcie dzięki PiS nie ma bezrobocia, to PO chce je
      przywrocić...

wyjechali - niech siedzą - i im, i nam jest z tym lepiej
    • antysalon o naiwnosci!emigracja...zaglosuje!? 08.10.07, 09:24
      ktokolwiek kto zetknal sie z emigracja na wyspach wie ze ta grupa
      ludzi nie chodzila na wybory w polsce wiec dlaczego raptem wybierze
      sie tlumnie do punktpw wyborczych 21 pazdziernika?Watpie, ci ludzie
      zyja w innymm rytmie; zamiast tracic czas na rejestracje a takze
      udawac sie do lokali do glosowania pojdapo prostu na shoping, do
      pub, lub beda wypoczywac a jeszcze inni w tym dniu byc moze do pracy.
      Gazeta bardzo naiwne traktuje te deklaracje; ta spolecznosc polskiej
      emigracji miala glebogo gdzies wybory bedac w polsce wiec skad niby
      taka diametralna zmiana???oj naiwnys! naiwnys!redaktorze gw!
      preferencje wyborcze byc moze tak sie rozkladaja ale frekwencja
      bedzie mizerna , sladowa. i nigdy nie dorowna tej z USA!pozyjemy
      zobaczymy.
      • katrina_bush przeżyjemy, zobaczymy... 08.10.07, 18:33
        antysalon napisał:

> ktokolwiek kto zetknal sie z emigracja na wyspach wie ze ta grupa
        > ludzi nie chodzila na wybory w polsce wiec dlaczego raptem
        wybierze
        > sie tlumnie do punktpw wyborczych 21 pazdziernika?Watpie, ci
        ludzie
        > zyja w innymm rytmie; zamiast tracic czas na rejestracje a takze
        > udawac sie do lokali do glosowania pojdapo prostu na shoping, do
        > pub, lub beda wypoczywac a jeszcze inni w tym dniu byc moze do
        pracy.
        > Gazeta bardzo naiwne traktuje te deklaracje; ta spolecznosc
        polskiej
        > emigracji miala glebogo gdzies wybory bedac w polsce wiec skad
        niby
        > taka diametralna zmiana???oj naiwnys! naiwnys!redaktorze gw!
        > preferencje wyborcze byc moze tak sie rozkladaja ale frekwencja
        > bedzie mizerna , sladowa. i nigdy nie dorowna tej z USA!pozyjemy
        > zobaczymy.

Najpierw sie prosze dowiedziec jaka byla mizerna frekwencja w calej
        USA w 2005 roku a potem sie wypowiadac.

Londyn jest mimo wszystko blizej Polski i ludzie wiedza o niebo
        lepiej co sie dzieje.
    • ir9 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 09:59
      oczywiscie, ze nie chce na PIS. Ja mieszkam w niemczech i osobiscie
      (oprocz calej paranoi i glupoty panow kaczynskich) nie jestem w stanie
      przelknac ich ciaglej propagandy nienawisci do niemcow, ciaglego
      podsycania starych strachow i tworzenia atmosfery jakbysmy mieli
      1939...zenujace.i oczywiscie pojde tu na wybory,nie mozna dopuscic do
      tego zeby te dwa zakompleksione pajace dalej rzadzily polska.2 lata to
      juz i tak za duzo.
      • olejowy.bogacz Re: a ja w Niemczech zaglosuje na PiS 08.10.07, 10:23
        Nie pomyl tylko paszportow, jak bedziesz szla glosowac. Najlepiej
        wez tylko polski do kieszeni i nie pij przed wyborami.
        • polon.a Polonia Amerykanska z PiS. 08.10.07, 11:03
          My z Kaczorem. Nie lubimy McDonalda Tooska.
          • onufry.zagloba Raczej: polskojezyczne obszczymurki spod Lomzy:) 08.10.07, 18:40
            Wyniki badan sa znane...
      • smoova Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 13:54
        hahaha, zakompleksione pajace :) Trafnie to ujales.
        Ja jestem emigracja, glosowalam w kraju i zaglosowalabym tutaj. Osobiscie nie
        znam nikogo kto by glosowal lub mial zamiar glosowac na PiS. I prawde mowiac
        jestem zaskoczona, ze PiS ma az 12% poparcie w Angli. Do tego dochodzi Polonia
        Amerykanska...
        Skad sie to bierze, ze inteligentni, mlodzi i wyksztalceni ludzie glosuja na tak
        nierozgarnietych, zakompleksionych i zasciankowych Kaczynskich?
        Nie to zebym chciala kogos obrazac, po prostu jakos mi sie to w glowie nie miesci.

• elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 14:14
          Bo i taka też emigracja jesteś. Gadżetowa.
          • smoova Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 14:30
            Brzmi ladnie. A co to znaczy, ze jestem gadzetowa?
            Kraj w ktorym mieszkam gwarantuje mi wolnosc wyznania, religii, pogladow,
            dziecko nie musi do szkoly zakladac mundurka...
            Jestesmy tu szczesliwi, i chyba o to chodzi.
            Jezeli spokojne zycie w normalnym kraju jest gadzetem, to pewnie :)
            • elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 15:13
              Ależ masz rację. Nie wiem w jakim kraju mieszkasz, więc argumentować
              mi trudno.
              Gadżetowa, bo taki entuzjazm wykazuje młoda emigracja, która
              zachłysnęła się możliwością posiadania gadżetów, o których w Polsce
              mogła tylko pomarzyć. Pogadamy, jak już będziesz miec w domu po
              kilka sztuk wszystkiego. Nie przejmuj się. Wszyscysmy przechodzili
              taki okres w naszym emigranckim życiu.
              Polska nie gwarantowała ci wolności wyznania i religii? Pierwsze
              słyszę.
              Zrób test i zacznij się obnosić na tej emigracji z symbolami twojej
              wiary, potem pogadamy o gwarancjach.
              Jeśli chodzi o wolność poglądów, żeby się przekonać,że takowa
              istnieje, musiałbyś zacząć głosić te, które nie są jedynie
              słuszne.Spróbuj.
              Mundurek ci przeszkadza? A stać by cię było już na wysłanie dziecka
              do szkoły w której obowiązują mundurki tu gdzie mieszkasz?
              Zgadzam się z tym spokojnym życiem. Też bardzo go sobie cenię na
              emigracji. Daleka jestem jednak tak jak ty do mylenia przyczyn ze
              skutkami. Kaczyńscy nie są przyczyną braku spokojnego życia w
              Polsce,a jedynie tego braku skutkiem. Pozdrawiam

• merianna Re: Gdyby nie Walesa i Kwas bylibysmy 08.10.07, 15:22
                we wlasnym kraju. Emigracja masowa (z ta gdzetowa to prawdziwe, ale
                smutne) zaczela sie w latach 80 tych, jakby komus pamiec uwiadu
                dostala.
              • maaac Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 15:34
                A zdajesz sobie sprawę że właśnie z powodu tych "głupich gadżetów"
                komunizm w Polsce się zawalił?
                Wiesz jak się czuli rózni "Kwaśniewscy" jak będąc dziecmi
                socjalistycznego establiszmentu widzieli że żyje się im gorzej niż
                zwykłym robotnikom wykfalifikowanym na zachodzi?
                Fakt jak się już ma te "gadżety" zaczyna się tęsknić za czymś
                znacznie bardziej nieokreślonym co powoduje że ludzie na starość
                chcą wracać do ojczyzny. Ale bez tych "gadżetów" życie szybko
                ludziom brzydnie.
                • elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 16:06
                  Ale ja nie formułuję żadnego zarzutu wobec nikogo. Przecież napisałam
                  że wszyscy emigranci przez to przechodzą i przechodzili włącznie ze
                  mną. Po prostu taki jest etap początkowy w emigranckim życiu, kiedy
                  człowiek czuje się jak w siódmym niebie, bo stać go na rzeczy, na
                  które we własnym kraju nie było go stać. Ci młodzi ludzie dzisiaj
                  wydają sądy, pozwolę sobie je określić głupimi, na temat różnic
                  cywilizacyjnych na korzyść zachodu, pod wpływem ogłupiającej
                  propagandy prasowej jeszcze z kraju i braku swoich możliwości w
                  Polsce, w zderzeniu z zachodnim konsumizmem. Narazie jeszcze biorą
                  za dobrą monetę propagandę robioną usiłowaniom Brukseli w
                  przedstawieniu społeczeństw Europy jako monolitu pogladowego i wzoru
                  postępu. Wraz z wrastaniem w spoleczeństwo autochtonów przekonają
                  sie na przykład, że takich moherów z niewielkimi odchyłami
                  poglądowymi jest w tych spoleczeństwach circa 50%. Mimo starań
                  postepowców wszelkiego autoramentu.
                  A i jeszcze jedno. Niech się w końcu zaczną przyglądać z uwagą jak
                  działa system w krajach zachodnich a potem niech go porównają z
                  Polską sprzed 2005 roku zamiast ględzić chórem o zabijaniu
                  demokracji przez Kaczyńskich. Wyjdzie to na dobre nam wszystkim.
                  • maaac Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 16:26
                    Hmmm. Jak dobrze zrozumiałem mieszkasz na emigracji?
                    - Powiedz mi ile razy premier kraju, w którym mieszkasz oskarżał
                    sędziów trybunału konstytucyjnego lub równorzędnego ciała o to, że
                    realizuja jakąś "wrogą politykę"?
                    - Ile razy minister rządu oskarżał wszystkich pozostałych ministrów
                    z poprzednich rządów że byli agentami obcego państwa?
                    - Ile razy zlikwidowano specsłużbę oskarżając ją o różne
                    przestępstwa za czym nie poszły żadne procesy?
                    - Ile razy oskarżano szefa opozycji że jest na usługach obcego
                    państwa?
                    - Ile razy montowano przeciwko wicepremierowi z własnego rządu
                    prowokację zamiast go po prostu zwolnić?
                    - Ile razy premier czy szef rządzącej partii mówił o "odzyskiwaniu"
                    jakiś urzędów, resortów, gazet, działów przemysłu?
                    - Ile razy premier apelował do sędziów by jedynym kryterium decyzji
                    nie było prawo ale jeszcze by uwzgledniać "dobro państwa"?
                    • elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 18:04
                      Pytanie pierwsze
                      Z uwagi na specyfikę kraju w którym mieszkam sędziowie trybunału
                      konstytucyjnego są bardzo często atakowani przez premiera kraju lub
                      raczej przewodniczącego autonomii.
                      Muszę dodać jednak, że zaden przewodniczący trybunału nie odważył
                      się na podobną bezczelność, aby na oczach milionów stwierdzić, że
                      społeczeństwo nie musi znać przeszłości osób publicznych.
                      Nie mogę odpowiedzieć na pozostałe twoje pytania-oskarżenia, ponieważ
                      1. Mieszkam w kraju który nigdy nie był pod wpływami obcymi.
                      2. Transformacja w tym kraju z systemu totalitarnego do
                      demokratycznego przebiegała według stylów zachodnich a nie
                      bizantyjskich jak w Polsce, gdzie tak właściwie-takie są moje gorące
                      nadzieje i życzenia- transformacja ma szansę rozpocząć się dopiero
                      teraz.
                      3.Jest to autentyczne, niekwestionowane państwo prawa, z
                      przejrzystym prawem DLA KAŻDEGO jej obywatela, tj prawem
                      ułatwiającym życie każdemu obywatelowi łacznie ze mną biednym
                      imigrantem.

• maaac Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 20:31
                        > Pytanie pierwsze
                        > Z uwagi na specyfikę kraju w którym mieszkam sędziowie trybunału
                        > konstytucyjnego są bardzo często atakowani przez premiera kraju
                        lub
                        > raczej przewodniczącego autonomii.
                        > Muszę dodać jednak, że zaden przewodniczący trybunału nie odważył
                        > się na podobną bezczelność, aby na oczach milionów stwierdzić, że
                        > społeczeństwo nie musi znać przeszłości osób publicznych.
                        ??????????????? Może tak przykłady?

> 1. Mieszkam w kraju który nigdy nie był pod wpływami obcymi.
                        > 2. Transformacja w tym kraju z systemu totalitarnego do
                        > demokratycznego przebiegała według stylów zachodnich a nie
                        > bizantyjskich jak w Polsce, gdzie tak właściwie-takie są moje
                        gorące
                        > nadzieje i życzenia- transformacja ma szansę rozpocząć się dopiero
                        > teraz.
                        > 3.Jest to autentyczne, niekwestionowane państwo prawa, z
                        > przejrzystym prawem DLA KAŻDEGO jej obywatela, tj prawem
                        > ułatwiającym życie każdemu obywatelowi łacznie ze mną biednym
                        > imigrantem.
                        A co to ma do rzeczy? Podałem Ci przykłady zachowania poniżej
                        krytyki obecnego rządu. Zachowania którego NIC nie usprawiedliwiało.
                        Twierdziłaś że tak samo jest na zachodzie. Jak widać NIE jest bo nie
                        potrafisz podać na to przykładów.
                        • elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 21:18
                          Przykłady? Konferencja prasowa przew TK po uwaleniu ustawy
                          lustracyjnej. Na własne uszy słyszałam.

Pisałam o tym, że na zachodzie jest również wielu tzw moherów, czyli
                          ludzi myślących kategoriami innymi niż środowiska postępowe.

Zachowania Kaczorów nie będę oceniać w narzuconych przez ciebie
                          kategoriach -powyżej-poniżej krytyki. Nie potępiam ani nie
                          pochwalam. Obserwuję sytuację a ty jak zwykle manipulujesz. Nigdzie
                          nie twierdziłam, że tak jest na zachodzie, ale skoro na zachodzie
                          ludzie dowiadują się co i raz, że ten czy ów znany polityk był
                          agentem sowieckim, mamy wykluczyć ich istnienie w Polsce?

• maaac Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 09.10.07, 05:21

Ja manipuluję?

Napisałaś coś takiego:
                            (...)A i jeszcze jedno. Niech się w końcu zaczną przyglądać z uwagą
                            jak działa system w krajach zachodnich a potem niech go porównają z
                            Polską sprzed 2005 roku zamiast ględzić chórem o zabijaniu
                            demokracji przez Kaczyńskich. Wyjdzie to na dobre nam wszystkim.(...)

No to chciałem się dowiedzieć czy w zachodnich demokracjach
                            występują takie przypadki jak w Polsce - które można nazwać -
                            "zabijaniem demokracji". Okazuje się że przykładów na nie podać nie
                            potrafisz. Więc albo przyjmiesz do wiadomości że to co robią
                            Kaczyńscy nie mieści się w standardach demokratycznych - albo mi
                            udowodnisz że coś takiego występuje i na zachodzie. Przed 2005
                            rokiem NIE przypominam sobie by dochodziło do aż tak drastycznych
                            wypowiedzi - może się mylę, też oczekuje sprostowania.
                        • elena4 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 21:22
                          Zresztą chyba cię pogięło. Chcesz szukać precedensów, szukaj sam, a
                          napewno znajdziesz. Wszystko już było nawet jeśli ja o tym nie wiem,
                          a nie wiem, bo nie mam takich ambicji, żeby wiedzieć.
              • onufry.zagloba Wspolczuje - w strasznie chamskim srodowisku sie, 08.10.07, 18:51
                bidulo, obracasz:) Ci mlodzi Polacy, ktorych ja znam na OBU Wyspach,
                zamiast "gadzetow" kupuja, remontuja i wyposazaja DOMY. A gdy splaca
                sie mortgage, to - i przy niezlych zarobkach - na zbyteczne gadzety
                nie wystarcza, a i wydac szkoda, bo lepiej pojechac na wycieczke do
                Indonezji:)
                Zreszta ta gadzetomania to choroba wylocznie najgorszych PROLI,
                zarowno polskich, jak i 100% anglosaskich, dlatego wlasnie ci
                towarzystwa wspolczuje, serdecznie wspolczuje...Sam bym sie na takim
                chamowie zaplakal:(
                • elena4 Re: Wspolczuje - w strasznie chamskim srodowisku 08.10.07, 18:58
                  Jeśli do mnie pijesz, to ja nie potrzebuje kupoweać i remontować. Ja
                  je buduję i sprzedaję.
                • elena4 Re: Wspolczuje - w strasznie chamskim srodowisku 08.10.07, 18:59
                  Bidulku.
        • onufry.zagloba Te 12% to spod znaku Orla Bialego tudziez klubow 08.10.07, 18:45
          polskich i katolickich, co to nawet od Irlandczyka-katolika sie
          separuja, bo...i po 60 latach po angielsku nie mowia. Widzisz, UK
          bezsensownie przedluza zycie swoim starcom do jakiejs 80-90, w tym
          takze rezydentom narodowosci polskiej (a nawet i z jakims polskim
          dowodem czy paszportem). I to daje ow procent
      • jacekm22 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 08.10.07, 19:02
        Pani Toli po historii ta nienawisc nie przeszkadza ....
        I metody jakimi Jarek robi wode z mozgu polakom , zawlaszczajac
        wszelkie publiczne media ...
        Pani Tolu nic to pani naprawde nie przypomina ???
        • wet3 Re: Emigracja nie chce PiS-co w tym dziwnego? 09.10.07, 03:23
          Oczywiscie zawsze mowi sie nam, ze nikt nie chce PiS. Jednak gdy
          mamy wybory to wszystko wyglada jakos inaczej.
          • czyszczaca PiS wygra na emigracji. 09.10.07, 04:06
            ze tez chce sie wam strzepic klawiature. wasze bicie piany goowno
            wam da. PiS wygra zdecydowanie na emigracji i w kraju. nie znam
            nikogo kto bedzie glosowal na tych z PO. nawet znajomy pies kulawy
            nie chce na nich nasikac. zobaczycie zreszta wyniki wyborow juz
            niedlugo, yntylegenty za dyche. moze ktos z tych bijacych piane
            moialby odwage sie zalozyc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka