rydzyk_fizyk 15.10.07, 07:03 Premier zobaczył sondaże i dostał gorączki okopowej. A jeszcze musi przetrwać dzisiejszą debatę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kruder76 Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:08 rydzyk_fizyk napisał: > Premier zobaczył sondaże i dostał gorączki okopowej. Premier już szykuje się do zeznań przed komisjami śledczymi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 [...] 15.10.07, 07:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wyjcy Lisa uskrzydlili POstKomuchow 15.10.07, 08:32 mirmat1 napisał: > M: a czerwone gnidy POstKomuny szykuja Gulag UBEkistanu Polskim > Patriotom !!! ************************************ W istocie, czerwona gnida Ziobro ma plan zwiększenia ilości więzień. Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: Wyjcy Lisa uskrzydlili POstKomuchow 15.10.07, 09:41 maruda.r napisał: > W istocie, czerwona gnida Ziobro ma plan zwiększenia ilości > więzień. Łatwiej wybudować trzy miliony cel, niż mieszkań... Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Brawo PO. Brawo Tusk.! 15.10.07, 10:02 PO wygra dla Polski. PiS to porażka.! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 GW zaczyna swój snodażowy chocholi taniec :)) 15.10.07, 10:13 Pan Michnik jest jednak niereformowalny. Znowu gra sondażami i znowu zrobi krzywdę swojemu ukochanemu komuszo liberalnemu POLiDowi :) Odpowiedz Link Zgłoś
mgr_zdrajca_szwabski_pudel [...] 15.10.07, 10:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory Czy ktoś słyszał o planowanej debacie kobiet???? 15.10.07, 10:35 Podobno Manuela Gretkowska z Partii Kobiet wyzwała do debaty Nelly Rokitę i inne kobiety - czołowe postacie w partiach startujących do wyborów parlamentarnych. Z niepotwierdzonych informacji wynika, że gotowość do takiej debaty zgłosiły początkowo panie: Jolanta Szymanek-Deresz z LID oraz Danuta Hojarska z Samoobrony. Potem okazało się, że pani Hojarska nie będzie uczestniczyć w takiej debacie, za to do debaty gotowość zgłosiła pani Julia Pitera z PO. Na razie nic nie wiadomo, czy w debacie wystąpi Nelly Rokita. Jesli ktoś zna szczegóły planowanej na czwartek debaty to bardzo proszę o więcej informacji. Np. w której stacji telewizyjnej będzie transmitowana? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Czy ktoś słyszał o przekręcie z helikopterami? 15.10.07, 10:49 www.komunikaty.pl/komunikaty/1,80849,4577838.html Nie pisać źle! Kocham pieniądze nad życie, co są w rządowym korycie. Dlatego nie przyjmę skargi, że ustawiam przetargi! Do tego pić, cudzołożyć, to się nie da odtworzyć. Wspomnienie w głowie mi kręci, a niech to wszyscy święci. Znam irytację premiera, niech tych pismaków cholera… Tu też się kręci śmigło, jak w eF16 u Szczydło! I z tego helikoptera, to się w pacjentów nie strzela! Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: Czy ktoś słyszał o planowanej debacie kobiet? 15.10.07, 11:30 h5n1_kaczory napisał: > Jesli ktoś zna szczegóły planowanej na czwartek debaty to bardzo > proszę o więcej informacji. Np. w której stacji telewizyjnej będzie > transmitowana? Pewnie TVN Style ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
kumoterstwo.pl Re: Wyjcy Lisa uskrzydlili POstKomuchow 15.10.07, 08:33 > Patriotom !!! Czy aby nie przedwczesnie ???? Fakt, przedwczesnie ze szpitala wypuscili. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Wyjcy Lisa uskrzydlili POstKomuchow 15.10.07, 08:46 mirmat1 napisał: > kruder76 napisał: > > > rydzyk_fizyk napisał: > > > > Premier zobaczył sondaże i dostał gorączki okopowej. > > > > Premier już szykuje się do zeznań przed komisjami śledczymi. > M: a czerwone gnidy POstKomuny szykuja Gulag UBEkistanu Polskim > Patriotom !!! Czy aby nie przedwczesnie ???? "patriotom"? Masz na myśli namiestników KGB, którzy siedzą w gabineciku pseudopremierka? Masz na myśli złodziejskich zaplutych karłów komuny, którzy z kradzionego stworzyli PC? Niech się "prezesik" lepiej pakuje z myślą nie tylko o wyrzuceniu z URM-u, ale i pobycie w więzieniu.Tam diopiero pokaże swoje talenta oralne spod miejskiego szaletu :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Co za prostak ordynarny. 15.10.07, 11:21 Dzięki Panie Boże że w innym obozie, bo już za samo towarzystwo z takim ordynusem podziękować za służbę byłoby trzeba. Czemuż się jednak dziwić skoro do PO tacy zboczeńcy ciągną stadami zachęceni przez takich gigantów i specjalistów od inwektyw jak Pałasiński, Niesiołowski, Bartoszewski czy Tusk. Pogratulować towarzystwa prostaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Co za prostak ordynarny. 15.10.07, 15:01 jama314 napisał: > Dzięki Panie Boże że w innym obozie, bo już za samo towarzystwo z takim > ordynusem podziękować za służbę byłoby trzeba. Czemuż się jednak dziwić skoro d > o > PO tacy zboczeńcy ciągną stadami zachęceni przez takich gigantów i specjalistów > od inwektyw jak Pałasiński, Niesiołowski, Bartoszewski czy Tusk. Pogratulować > towarzystwa prostaczki... Kryjesz sie śmieciu za internetem, bo inaczej byś w papę dostał. Przed wojną, w czasach honoru, takich jak ty dwóch odźwiernych brało za fraki, trzaskali po pysku i wrzucali do gnoju, tam, gdzie jest twoje miejsce. PS. Dostałeś ze starchu sraczki, że nierządy paranoika się kończą i moze sie do ciebie pisdzielcu też dobiora? Odpowiedz Link Zgłoś
dalti Re: Co za prostak ordynarny. 15.10.07, 16:31 A w czym ty jesteś lepszy od niego??? W opluwaniu, obrażaniu, inwektywach? Śmiać mi się chce jak czytam te wypociny forumowe. Jacy oni są be a my cacy. Sondaże swoje rzeczywistość swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Szanowny Pan ze szkoły NSDAP czy KPP? 15.10.07, 19:29 Bo trudno rozpoznać tak od razu. Może jednak »mark.parker« wie co myśli pisząc o hitlerko-stalinkach. Tu byś mi pasował nawet, chociaż nie, stawiam jednak na OUN w Twoim przypadku. Specjalność: mordy wyrafinowane z udziałem piły, brony, topora i wideł... P.S. Coś Ci się nie zgadza? Oczywiście wymieniłem tylko kilku przykładowych nienawistników. Cała reszta tej lista obecności w PO długa jak "collection of Polish Jokes". Możesz spokojnie dopisać się na końcu. Gratuluję słownictwa oraz kolegi po fachu »marka.parkera«. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Mały toruński hitlerek 15.10.07, 08:41 musi sr.ć ze złości pod siebie, nie mówiąc już o tymczasowym lokatorze Pałacu Namiestnikowskiego, któremu pewnie co pięć minut zmnieniają pieluszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Dobrze piszesz przyjacielu... 15.10.07, 11:16 Do tego właśnie sprowadza się cały program PO. Usunąć PiS i Kaczyńskich, zniszczyć o. Rydzyka i Radio Maryja, podbarwić rzeczywistość kłamstwem i inwektywą. Ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok fujijama oszczerców i kłamczuchów! 15.10.07, 11:56 no i co, kolego bełkotek? Gołota wygrał z Witherspoonem, a Tysonowi uciekł z ringu! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Nie wiem co u Gołoty przyjacielu, pewnie nędza... 15.10.07, 12:24 ważne że Bartoszewski ma wreszcie magisterium z... inwektyw. Oj popisał się swym językiem pan prefesur, popisał/ Jeszcze trochę i wyjdzie na czoło tego wyścigu na inwektywy przed Niesiołowskiego a może i przed samego Pałasińskiego. Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Nie wiem co u Gołoty przyjacielu, pewnie nędz 15.10.07, 12:28 jama314 napisał: > ważne że Bartoszewski ma wreszcie magisterium z... inwektyw. Oj popisał się swy > m > językiem pan prefesur, popisał/ Jeszcze trochę i wyjdzie na czoło tego wyścigu > na inwektywy przed Niesiołowskiego a może i przed samego Pałasińskiego. Kto wie Szanowny Autor, zapewne ma magisterium? Mój Boże, ale najpewniej nie z filologii polskiej. Widzisz Szanowny Autorze - magisterium, to nie wszystko! Straszne, ale PIS popierają wyłącznie idioci. A może, to i dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Rzeczywiście nie takie ważne to magisterium... 15.10.07, 12:41 To tylko mała retrospekcja na naszą byłą dyskusję na ten temat. Mój oponent wychodził ze skóry aby mi udowodnić że Bartoszewski ma ten tytuł naukowy odsądzając mnie od czci i wiary. Dla mnie dużo ważniejsze są inne jego "wyczyny" za które tak jet hołubiony i nagradzany, ale to już zupełnie inna historia. Pozdrawiam bez inwektyw czego zwolennicy PO jeszcze ewidentnie nie opanowali... Odpowiedz Link Zgłoś
swireck83 Re: Nie wiem co u Gołoty przyjacielu, pewnie nędz 15.10.07, 13:58 To chyba niezbyt dobrze... bo to znaczy, że jest ich strasznie dużo (idiotów HE ) skoro PiS wygrał poprzednie wybory :( Odpowiedz Link Zgłoś
praktyczna Re: Dobrze piszesz przyjacielu... 15.10.07, 11:56 jama314 napisał: > Do tego właśnie sprowadza się cały program PO. Usunąć PiS i Kaczyńskich, > zniszczyć o. Rydzyka i Radio Maryja, podbarwić rzeczywistość kłamstwem i > inwektywą. Ot i wszystko. No zobacz jama jakie to zupelne przeciwienstwo programu PiS-u, ktory brzmi "Usunac wszystkich inaczej myslacych, wyniesc na piedestal occa R. i jego rozglosnie, mowic zawsze zle o innych i upiekszac mantre o naszej wielkosci" .... Milosciwie Nam Szkalujacy. Nie wymagam od Ciebie zrozumienia tego co pisza - ale czy Ty masz tez klopty ze sluchaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Rzeczywiście przeciwieństwo... 15.10.07, 12:31 A przecież można krótko i dosadnie "polskość to nienormalność" jak to zrobił Tusk. Nie trzeba długiego zohydzania naszej historii jak to czynią Grossy, Całe, Kutze, Mace, Garliccy, Geberty, Michniki i rzesze innych nienawistników Polski. Do tego odrobina języka inwektyw w stylu Niesiołowskiego czy Pałasińskiego wsparta "autorytetem" Bartoszewskiego i już - program PO... Odpowiedz Link Zgłoś
swireck83 Re: Dobrze piszesz przyjacielu... 15.10.07, 12:07 Ja też jestem za usunięciem Kaczorów z rządu. A co do kłamstw i inwektyw to z tego co zauważyłem to Jaruś prowadzi politykę kłamstwa (nie bdę przytaczał bo wszyscy to znamy), to Jaruś "obrzuca błotem" swoich oponentów. Tusk jedynie przyjął zasady gry Jarusia i... wygrywa :)POZDRAWIAM <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Mały toruński hitlerek? Grzybbels! 15.10.07, 13:29 Grzybbels, Grzybbels! Odpowiedz Link Zgłoś
prphts PiS jest mocny :)) 15.10.07, 07:09 I gdzie to zwycięstwo Tuska jak na razie to znokautował LiD :))) bo komuchy przerzuciły swoje głosy na PO Odpowiedz Link Zgłoś
prphts Re:to prezentuje Donald Tusk 15.10.07, 07:37 i przekonał ale tylko paru komuchów :)) Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.pl Głos komucha, głos mohera - jaka różnica? 15.10.07, 08:33 Jedni i drudzy to jakieś dziwactwa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 No i w analfabetyzmie też przodujecie... 15.10.07, 11:25 panie specjalisto od ortografii... Odpowiedz Link Zgłoś
jotbuc Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:13 O tego Kaczora sie nie martw, bo ten ten drugi tj. Donald bedzie musial polknac w poniedzialek gorzka pigulke. Odpowiedz Link Zgłoś
jotbuc Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:16 Swieta racja. Ale tego rydzyk-fizyk i jego kumple nie chca przyjac do wiadomosci.W przyszlym tygodniu jestesmy gora. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Zaczyna sie ostatnia prosta............. 15.10.07, 07:22 wiec i wyniki sondazy do konca beda trzymac przewage PO, zeby uswiadomic niezdecydowanym ze PiS przegra. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A dla presentation jest to koniec marzeń... 15.10.07, 07:39 I bardzo dobrze, bo z głupotą należy walczyć godnościom osobistom (wężykiem!). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: A dla presentation jest to koniec marzeń... 15.10.07, 08:33 sumienie.lk napisał: > I bardzo dobrze, bo z głupotą należy walczyć godnościom osobistom > (wężykiem!). ************************************** Wpadasz w manierę Kaczyńskiego premiera. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sklis PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie większość 15.10.07, 07:43 PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie najwięcej głosów w wyborach - bo na 50% nie ma szans, a nie znajdzie już koalicjanta. Nagrabili sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie większość 15.10.07, 08:25 sklis napisał: > a nie znajdzie już koalicjanta. Nagrabili sobie. Nagrabili sobie tylko w jednym - nie pójdą po koryto z LiD'em PSL - pójdzie do władzy z każdym kto się nawinie PO - po przegranej, bez Tuska pójdzie w koalicję jak w dym (głód stanowisk) Gdzie ty widzisdz to "nagrabienie" ? Twój wódz cię oszukał... Odpowiedz Link Zgłoś
colage Re: PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie większość 15.10.07, 08:57 A skad pewnosc, ze jareczek po wyborach nie zmontuje koalicji z lidem, coby ratowac waaadze? Ten klamca juz tyle rzeczy obiecywal, m.in., ze pis nie bedzie otwieral samejbronie (bylo nie bylo, komuchy i ubecy) drogi na salony wladzy, i jak wyszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
sklis To nie kwestia "chcenia" 15.10.07, 09:29 > A skad pewnosc, ze jareczek po wyborach nie zmontuje koalicji > z lidem, coby ratowac waaadze? Ten klamca juz tyle rzeczy > obiecywal, m.in., ze pis nie bedzie otwieral samejbronie > (bylo nie bylo, komuchy i ubecy) drogi na salony wladzy, i > jak wyszlo? To niemożliwe, i to z dwóch zupełnie niezależnych powodów: 1. Jareczek jest chory na "antypostkomunizm" - podłożem choroby jest poczucie osobistej zniewagi: LiD to ci, którzy nie dali mu dojść do władzy; z jednej strony lewica, która go pokonała w wyborach, z drugiej Demokraci, czyli ta część obozu solidarnościowego, która nie poznała się na jego geniuszu. Z podobnego powodu Jareczek nienawidzi Platformy. 2. LiD nie dałby się wmontować w "koalicję" z PiS. To nie są głupi ludzie. Nie zgodzą się na los "przystawki" w zamian za stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Blady Kaczyński wypada tez blado. 15.10.07, 10:05 Bo blada jest nieuczciwa postawa Kaczyńskich i Ziobry. Innaczej mówią a właściwie kłamią.! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Głos na PO, to głos za rozwojem Polski. 15.10.07, 10:05 A chcemy rozwoju a nie wstecznictwa PiSu.! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Młodzi.! Na wybory.! Usunąć Kaczyńskich.! 15.10.07, 10:06 Chcemy Polski rozwoju, dla wszystkich.! Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie większość 15.10.07, 10:02 Już tak miało być. Pamiętam jak chodził po Sejmie pokemon Gosiewski i nadymał się: "juz kilkudziesięciu posłów rozważa przejście z Po do PiS" To było w styczniu 2006. Jeżeli wtedy nie przeszli to i teraz nie przejdą. Odpowiedz Link Zgłoś
gromek1 Re: PiS przegra, nawet jeśli zdobędzie większość 15.10.07, 10:04 To nie takie proste. Cała reszta musi miec tyle głosów, żeby Kaczor mniejszy nie mógł wetować i meldować wykonanie kolejnych zadań. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g wyluzuj - przytnie mu się kasę na telefony 15.10.07, 12:29 Nie będzie miał jak się kontaktować z Panem Prezesem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Re: wyluzuj - przytnie mu się kasę na telefony 17.10.07, 23:55 Mam wejścia w TP ;-))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 [...] 15.10.07, 07:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olcha11 Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:30 Ja się nie dziwię tym spadkom. Jak zobaczyłem ten okropny spot, w którym powiada się, że prywatyzacja słuzby zdrowia (przypisywana PO) oznacza, że będziemy się leczyć po potwierdzeniu stanu konta i wpłacie (a nie przez podatki i ubezpieczenia) to moja - i tak niska - cierpliwość do PiS spadła poniżej zera. CZy naprawde sądzą, że ktokolwiek, poza moherami, w taką bzdurę uwierzy? CZy oni nie wiedzą, że ponad połowa POlaków leczy się poza państwową służbą zdrowia i nawet teraz płaci za nich często NFZ? Takie jawne kłamstwa wyłażą jak nos pinokia. Swoją drogą, że nikt tego nie wykorzytał! KAczory z nosami Pinokia w miejsce dziobów. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:40 To wszystko to tylko statystyka. A ze statystyka, wiadomo, jak jest: Jezeli wlozymy goscia glowa do pieca a nogami do lodowki, to STATYSTYCZNIE najlepiej sie bedzie czul ... posrodku. Sondaze sa bardzo malo miarodajne i stanowia czesc gry przedwyborczej do "dmuchania" nastrojow. Jaki procent (a raczej ulamek promila) ludnosci wypowiada sie w przytaczanych sondarzach? Herr Tuske, jak przypuszczam, rowniez (w wypadku wygranej) bedzie prowadzil "kacza" polityke ... wszak jest Donald, prawda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Tusk uskrzydla PO 15.10.07, 07:34 Myślę, że sztab PiS wszystkich zaskoczy i razem z TVP zrobią w piątek kolejną nieoczekiwaną debatę - Jarka z kimkolwiek np Lepperem albo Giertychem, byle go tylko pokazać. I efekt debaty znowu zaprocentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk J.Kaczyński czekał z otwarciem mostu w Płocku... 15.10.07, 07:37 ...i się doczekał. Choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 ^^PIS^^ wygra wybory,a PO sondaze buhahaha 15.10.07, 08:06 jest dokladnie tak jak 2 lata temu i skonczy sie tak samo sumienie.lk napisał: > ...i się doczekał. Choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
kontestujacy Ale PiS nie ma kolego zdolności koalicyjnej :p 15.10.07, 08:18 Nie sądzę, że PiS wygra wybory. Raczej będzie remis a PiS ma ten problem, że nie ma żadnej! zdolności koalicyjnej obraził wszystkich dookoła i jedyną jego szansa jest samodzielne rządzenie a na to nie ma szans. Lecz i tak mam nadzieje, że elektorat PO sie zmobilizuje i pójdzie gremialne do wyborów. Zresztą mobilizację już widać pośród młodych, którzy gremialnie dopisują się do list wyborczych w miastach. Młodzi zaś panie kolego głosują na PO Odpowiedz Link Zgłoś
falcon87 Re: Ale PiS nie ma kolego zdolności koalicyjnej : 15.10.07, 11:32 > PiS ma ten problem, że nie > ma żadnej! zdolności koalicyjnej obraził wszystkich dookoła Masz na myśli Donalda, który np. w czasie debaty zwracał się do Jarka drwiąco per "prezesie"? > Młodzi zaś panie kolego głosują na PO Delikatnie zauważę że nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
df-t Re: Ale PiS nie ma kolego zdolności koalicyjnej : 15.10.07, 12:15 falcon87 napisał: > > PiS ma ten problem, że nie > > ma żadnej! zdolności koalicyjnej obraził wszystkich dookoła > > Masz na myśli Donalda, który np. w czasie debaty zwracał się do Jarka drwiąco > per "prezesie"? A jak się miał zwracać? WODZU? J. Kaczyński = JEDNA WŁADZA, JEDEN WÓDZ, JEDNA PARTIA, RÓWNOŚĆ OD MORZA PO GÓRY Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: ^^PIS^^ wygra wybory,a PO sondaze buhahaha 15.10.07, 08:23 palestr.ina2005 napisała: > jest dokladnie tak jak 2 lata temu i skonczy sie tak samo Pomarzyć sobie możesz. ;) serwisy.gazeta.pl/wybory2007/0,85063.html?adw=1 Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: ^^PIS^^ wygra wybory,a PO sondaze buhahaha 15.10.07, 08:33 Nie jest jak dwa lata temu, bo powoli wyborcy weryfikują kłamstwa PISu na których jechali przez ten czas, z których najbardziej wyraźne są dwa: - że nigdy PIS nie wejdzie w koalicję z SBoobroną - i że jeśli prezydentem zostanie Kaczyński, w żadnym wypadku premierem nie zostanie jego brat! Odpowiedz Link Zgłoś
lukibiker Re: ^^PIS^^ wygra wybory,a PO sondaze buhahaha 15.10.07, 09:00 Jestem tego samego zdania, mochery rządzą Polską. Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: ^^PIS^^ wygra wybory,a PO sondaze buhahaha 15.10.07, 10:42 palestr.ina2005 jeżeli w ogóle można z tobą logicznie porozmawiać to ustosunkuj się do następującej kwestii bez wymiany słów na poziomie rynsztoka. Jesteś za PiS-em no i dobrze. Ale nie razi cię to jaki kraj chce nam zafundować. Premier ciągle mówi o silnym państwie. A co to jest silne państwo, bo dla niego to silne służby represji, walka z układem, korupcją, poprawa bezpieczeństwa. Zgoda to też potrzebne. Jednak czy ludzie w większości są złodziejami, skorumpowani, napadają staruszki w parku. Jak byś nie chciał tego udowadniać, to jest margines. Zakładam, że chcesz by w Polsce rósł dochód narodowy, dobrobyt Polaków był prawdą, a nie hasłem. Pomyśl w takim razie czy w krajach, gdzie jest dobrobyt jest jakiś znany wódz. Czy my wiemy coś o jakimś szwajcarskim Kaczyńskim. A może znasz nazwiska poprzednich premierów Szwecji, Norwegii czy Luxemburga. Nawet z nazwiskami dzisiejszych premierów tych krajów byłby dla większości kłopot. Te kraje są bogate przez bogactwo swoich obywateli. Rząd ma być organizatorem i ułatwiaczem bogacenia się i dobrobytu obywateli, a nie ich nadzorcą. Gdyby w tych krajach ktoś zażądał wszystkich umów kupna-sprzedaży bo może coś się znajdzie to odesłano by go do czubków. I tam też są ludzie skorumpowani, ale traktuje się to jako margines, wsadza do więzienia i tyle. Bo z korupcją walczy się przez tworzenie dobrego prawa i ustawienie właściwych relacji zarobków względem odpowiedzialności za to co sie robi. Tu PiS miał szerokie pole do popisu, bo majac znakomity wzrost gospodarczy mógł przywrócić właściwe relacje finansowe wykoślawione przez socjalizm i konserwowane przez 16 lat. Powinno się skokowo podnieść pensje nauczycielom, lekarzom i tym innym którzy zostali w PRL zepchnięci na margines finansowy i zarabiają przy otwartych granicach czasem kilkadziesiąt razy mniej niż na Zachodzie. Wtedy korupcja np. w służbie zdrowia zeszłaby na margines, a skala wyjazdu specjalistów byłaby minimalna. To jednak nie dałoby punktów władzy i w tej kwestii PiS robił to samo co poprzednicy czyli nic. Żeby było jasne nie podoba mi się także PO i nie sądzę żeby chciała te relacje zmienić, ale sposób podejścia do państwa w PO to jednak niebo, a ziemia w stosunku do PiS. Więc jeszcze raz ci powtórzę silne państwo to bogaci obywatele, a nie silne służby specjalne i policja oraz wszechwładna prokuratura. Czy zauważyłeś jak zmienił się stosunek społeczny do zarzutów prokuratury za czasów p. Ziobry. Nawet w sprawach oczywistych spora część ludzi pyta się, czy to nie jakaś decyzja polityczna. To cały sukces pana ZZ., a jedyne co mu trzeba zapisać zdecydowanie po stronie plusów, że bezspornie udowodnił, iż prokuraturę trzeba odłączyć, od Ministerstwa Sprawiedliwości. Tak więc zrozum, że tu nie chodzi o walkę między PO, PiS, LiD czy kimkolwiek to wizja państwa, silnego państwa z silnym wodzem, która dla ludzi patrzących z boku jest totalnym anachronizmem, a którą PiS chce nazwać IV RP. I dla mieszkańców Europy, którzy przeżyli Hitlera, Mussoliniego, Stalina i nauczyli się godzić interesy narodowe i zrozumieli, że polityka siły nic nie daje, a polityka współpracy to bogacenie się narodów i postęp, to co proponuje PiS jest jakby ktoś dzisiaj pisał na maszynie do pisania, niby można ale po co. My natomiast żyjemy w tym kraju i patrzymy na to wszystko jak w rosyjskim dowcipie i możemy powiedzieć, że żyć w Polsce to tak kak tigra jebat, troszka smieszno, troszka straszno. Odpowiedz Link Zgłoś
michal512 Co sądzisz o Warszawskiej Giełdzie? ? ? 15.10.07, 07:40 wejdź na: www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/4598 Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne PO zwiekszyla swe notowania wylacznie kosztem LiDu 15.10.07, 07:40 PO zwiekszyla swe notowania wylacznie kosztem LiDu. Od dzisiejszej debaty zalezy jak sie te glosy teraz rozloza. Podejrzewam, ze nie bedzie zadnej rywalizacji miedzy Kwachem a Tuskiem, bedzie pelna zgoda, ba, milosc, i wspolne nawolywanie narodu milosci, przebaczenia i pojednania. o. Rydzyk bedzie mogl potem uzywac ngrania z tej debaty jako materialu szkoleniowego dla studentow swojej szkoly, "Jak profesjonalnie prowadzic ewangelizacje". Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: PO zwiekszyla swe notowania wylacznie kosztem 15.10.07, 07:47 Piesiek, nie rób sobie jaj. Dobrze wiesz, że ksiądz Rydzyk specjalizuje się w polowaniu na czarownice, a nie w żadnej tam - tfu! - ewangelizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: PO zwiekszyla swe notowania wylacznie kosztem 15.10.07, 08:05 seafood napisał: > Piesiek, nie rób sobie jaj. Dobrze wiesz, że ksiądz Rydzyk > specjalizuje się w polowaniu na czarownice, a nie w żadnej tam - > tfu! - ewangelizacji. Ja tylko mowie, ze bedzie sie uczyl ewangelizowania od LiDu i PO. Od PSL tez moglby niejednego sie nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
seafood Re: PO zwiekszyla swe notowania wylacznie kosztem 15.10.07, 08:33 Tutaj pełna zgoda. On od każdego praktycznie mógłby się czegoś nauczyć. Gdyby tylko zechciał. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 [...] 15.10.07, 07:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
28plk7b UKŁAD wśród lekarzy 15.10.07, 07:56 Lekarze bójcie się ,będzie jak za Stalina to wy jesteście winni gorączki Słońca IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 PO rywalizuje z LiD - nie z PiS 15.10.07, 08:00 W dużej mierze przepływ elektoratu możliwy jest w partiach opozycyjnych wobec PiS. Taka debata nie mogła odebrać zbyt wiele PiS'owi. Wczoraj na konwencji w Łodzi LiD zapewnie odrobił straty po dziwnej niedyspozycji Kwaśniewskiego, dzisiaj o 20 debata... Na miejscu PO nie był bym takim optymistą. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 08:00 W 1991r. kiedy Tusk rzadził wrez z Bieleckim w Polsce: - milion ludzi straciło pracę (za Kaczyńskiego berobocie spada) - inflacja aż 70% (za Kaczyńskiego - 1-2%) - średnia płaca 177zł (za Kaczyńskiego 2700 zł, analitycy prognozują ze w 2010 będzie to 3500 zł)... Tusk może się uczyć od Kaczyńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Tusk na korepetycje do Gilowskiej 15.10.07, 08:01 "Osiągnięcia" Tuska z 1991r. pokazują że Tusk jest kiepski i powinien zgosić się na korepetycje z ekonomii do Gilowskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
zielona.dobra.kasa.w.pl Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 08:25 palestrina2005 napisał: > W 1991r. kiedy Tusk rzadził wrez z Bieleckim w Polsce: > - milion ludzi straciło pracę (za Kaczyńskiego berobocie spada) > - inflacja aż 70% (za Kaczyńskiego - 1-2%) > - średnia płaca 177zł (za Kaczyńskiego 2700 zł, analitycy prognozują > ze w 2010 będzie to 3500 zł)... Stary, te twoje teksty, to taka demagogia jada, ze az jest to nieprzyzwoite. Nie mowie nawet, ze Kaczynski nie ma zadnego wplywu na gospodarke, inflacje i bezrobocie - bo to efekt cyklu koniunktury swiatowej i naszego wejscia do UE. Ale porownywanie danych z roku 1991 do obecnych to juz czysta glupota. Moze dodasz, kto zdusil inflacje z poziomu kilkuset procent do obecnego? A czy nie przypadkiem ten liberal Leszek "samo zlo" Balcerowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 08:52 Demagogia? A Tusk i PO porównywali wydatki kancelarii prezydenta Kaczyńskiego z 2007r. i kancelarii Wałęsy z 1991r. w cenach nominalnych. Jak to nazwiesz?????? Rozumiem że wg Ciebie Tusk "rzetelnie informuje"? Nie mówiąc już o liczeniu inflacji na podstawie wzrostu cen pięciu produktów przez Donalda Tuska. Ale z niego "ekonomista"... raczej "ekonom" PRLowski... Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 08:54 palestrina2005 napisał: > Ale z niego "ekonomista"... > raczej "ekonom" PRLowski... Wściekaj się, wściekaj, PO i tak wygra. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Za "Kaczynskiego" - korupcja premiera :) 15.10.07, 08:51 18 mld zlotych poszlo na kupienie glosow wyborczych - najwiekszy skandal korupcyjny od czasow powstanie RP :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 09:01 Tusk nigdy nie rządził. Nie kłam za kurduplem - małym hitlero-stalinkiem. palestrina2005 napisał: > W 1991r. kiedy Tusk rzadził wrez z Bieleckim w Polsce: > - milion ludzi straciło pracę (za Kaczyńskiego berobocie spada) > - inflacja aż 70% (za Kaczyńskiego - 1-2%) > - średnia płaca 177zł (za Kaczyńskiego 2700 zł, analitycy prognozują > ze w 2010 będzie to 3500 zł)... > > Tusk może się uczyć od Kaczyńskiego... > Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 09:10 Całkowita wartość majątku: 960 tys.zł (na początku kadencji 425 tys.zł.) W Sejmie zarobił 168 tys.zł Dodatkowe 8 tys.zł otrzymał z tytułu praw autorskich. Oszczędności w gotówce: 49 tys.zł, 1000 dolarów. Papiery wartościowe: brak. Nieruchomości: mieszkania o pow. 65 i 40 metrów, warte w sumie 750 tys. zł, dom wiejski z działką rekreacyjną wart 100 tys.zł. Samochód: Honda Accord z 2005 roku, Toyota Corolla z 1997. Zadłużenie: brak Ciekawe.Przez dwa lata zarobil ponad pol miliona zlotych ..Z tego pol miliona w Sejmie zarobil 168 tys.A przeciez jadl,zyl....i pomimo tego tak duze oszczednosci.A z praw autorskich zarobil az 8 tys. zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 09:48 "Nieruc > homości: mieszkania o pow. 65 i 40 metrów, warte w sumie 750 tys." Czyli 80% całośći majkątku. Mośku, czy w ciągu ostatnich dwóch lat nie mieliśmy do czynienia z kilkrotnym wzrostem cen nieruchomości? Np wartość mojego mieszkania w ciągu ostatnich dwóch lat wzrosła ponad dwukrotnie .... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 12:14 zmartwie cie, kloszardzie, to sie da wytlumaczyc. natomiast jak wytlumaczyc 72 tysiace oszczednosci u faceta, ktory od dobrych paru lat zarabia sporo ponad srednia krajowa, nie ma samochodu, nie ma wiekszych wydatkow (wystawne zycie, podroze, hazard i co tam jeszcze), a jako posiadane nieruchomosci deklaruje czesciowa wlasnosc domu po ojcu? na co Jarek przepuszcza tyle szmalu? Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Za to chętnie pomagał Wałęsie w 1992 roku... 15.10.07, 11:56 w rozwalaniu rządu Olszewskiego który chciał odsunąć agentów KGB i współpracowników SB od realnego wpływu na władzę i gospodarkę, tak jak chciał tego naród. Dziś płacimy za to wysoką cenę. Możesz pisać dobry człowieku tony inwektyw w głupawym stylu "hitlero-stalinek" które w niczym do prawdy nie przybliżają i nic nie oznaczają i nikogo nie przekonują, dając tylko upust Twej bezsilnej wściekłości do wszystkich i Twoim fobiom. Fakty, te się liczą. Przynajmniej dla myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok znow kłamstwa i oszczerstwa 15.10.07, 11:59 Kaczynscy wyprodukowali u Wałęsy wojnę na górze! A lista Antka Policmajstra przybierała różny wymiar, zależnie od negocjacji politycznych. Nawziska sie pojawiały i znikały, a to znow pojawiały...... A jaka jest prawda o karierze powojennej Rajmunda K.? Smutne, smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Śmieszny niedołęgo umysłowy... 15.10.07, 12:52 "Lista Antka" ma się zypełnie dobrze aż do dziś, tylko dlatego że oddaje prawdę zawartą w archiwach MSW i tyle, bez upiększeń i pooprawek. Tego prostego faktu nie chcesz przyjąć do głowy. W sprawie Rajmunda można powiedzieć że to są właśnie takie twierdzenia które nazywają się inwektywy. Udowodnij te pomówienia a nie mów o nich. No i jeszcze podaj co z "tym czymś" mają wspólnego jego dzieci? Bo mnie się widzi to, że "nawet jeśli cokolwiek" to dobrze wychował swoje dzieci, czego już nie można powiedzieć o wielu innych katach Polski, prominentnych funkcyjnych z KPP których dzieci pełnią są dziś na ważnych stanowiskach i dalej szkodzą Polsce jak tylko umieją... Te parę słów prawdy weź do swej zakutej głowy najpierw. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 10:36 177? wazelina, cos ci sie nie pokrecilo? i jak sie maja pieniadze z 1990 roku do tych z 2007, chcialem spytac? ty jestes niezly demagog, jak Lepper z Kaczynskim i Giertychem razem wzieci. lzesz jak bura suka, niestety, mylisz fakty z zyczeniami i zonglujesz danymi, ale nieudolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: "Kompetencje" Tuska 15.10.07, 21:20 palestrina2005 napisał: > W 1991r. kiedy Tusk rzadził wrez z Bieleckim w Polsce: > - milion ludzi straciło pracę (za Kaczyńskiego berobocie spada) > - inflacja aż 70% (za Kaczyńskiego - 1-2%) > - średnia płaca 177zł (za Kaczyńskiego 2700 zł, analitycy prognozują > ze w 2010 będzie to 3500 zł)... > > Tusk może się uczyć od Kaczyńskiego... > jeszcze niedawno krytykowales spot na temat wydatkow na kancelarie w roznych okresach po 89 roku, a teraz porownujesz w ten sam sposob liczby. heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 POkraki__wygrywaja__sondaze__a__P IS__wybory_!!! 15.10.07, 08:04 znowu bedzie placz i zgrzytanie zebow przypomnijcie sobie jak 2 lata temu wygrywaliscie wybory - Herr Tusk mial nawet 10% przewagi nad Kaczynskim teraz Herr Tusk zostanie prawie premierem Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Po co PiS wysłał Kwaśnieśniewskiemu Sanepid ? 15.10.07, 08:04 Trudno sobie wyobrazić przepływ elektoratu z LiD do PiS - Czy taki "doświadczony polityk" jak Kwaśniewski tego nie dostrzega ? Interes w osłabieniu LiD'u ma tylko PO (Pitera głośno broniła GIS). Kwaśniewski dobrze o tym wie a publicznie w kamerę każdy gra głupa... Jeszcze tydzień i zrobi się w tym kraju normalniej - bez względu na to który kłamca zbajeruje najwięcej owieczek Odpowiedz Link Zgłoś
daretto List otwarty do PiS i J. Kaczyńskiego 15.10.07, 08:04 List otwarty do Jarosława Kaczyńskiego Piszę za pośrednictwem Onetu bo Sztab PiSu to hermetyczna instytucja, jeśli w ogóle istnieje, i konia z rzędem temu, któremu się udało skontaktować ze sztabem. Panie Premierze jest rzeczą absolutnie niemożliwą by ktoś 3 razy mądrzejszy i 16 razy pracowitszy od swego adwersarza przegrał z nim debatę, zważywszy, że od tej debaty miały zależeć losy całej Polski, czego miał Pan świadomość. A tak niestety na oczach milionów Polaków stało się w piątek w debacie K-T. Z tej debaty to Pan wyszedł z kolosalnym debetem. Dlaczego tak się stało. Pomińmy przyczyny obiektywne, które były dwie: 1) zachowanie publiczności na które Pan teoretycznie nie miał wpływu, ale już pański sztab to najwyraźniej w przygotowaniach do debaty przeoczył, 2) ważniejsze, ewidentny brutalny faul, którego dopuścił się na Panu Donaldek i który nie został zauważony z braku stosownych kompetencji przez prowadzącą. Tu wyjaśniam że w pierwszym decydującym o całej debacie pytaniu Tusk zadał dwa pytania co jest niedopuszczalne: Ile wzrosły ceny chleba itd . ? (szkoda ze nie wymienił 100 artykułów byłoby faktycznie 100 pytań, ale to już jest wyższa matematyka) i drugie zupełnie z innej beczki ile zarabia pielęgniarka ? ( nawiasem mówiąc po doprecyzowaniu pytania w kilka minut później okazało się że chodzi o pielęgniarki z konkretnego miasta ze Skarżyska a ściślej o panią Ewę. To było kopnięcie poniżej pasa używając terminologii sportowej. Tusk wiedział od Sztabowców, żeby wygrać trzeba na początku sfaulować bramkarza albo kopnąć w brzuch. najlepszego snajpera. Tusk ma duże doświadczenie boiskowe, a z ta Ewą to było kopnięcie wręcz leżącego. TU Apel do pani EWY ze Skarżyska. Jeżeli jest faktycznie pani pielęgniarką a nie rejestratorką w przychodni z 20-letnim stażem, jak moja znajoma pielęgniarka z Rudy Śląskiej zarabiająca w szpitalu (praca na zmiany, nie jest oddziałową) 1700- 1800 zł dane z 2007 roku po 30% podwyżce na rękę to ja dewu3011 wspólnie z Pis-em obiecujemy pani podwyżkę, natychmiast damy więcej niż te 1025 zł. Za obydwie nieprawidłowości pełną odpowiedzialność ponosi Prezes Urbański (Ten pan z cała pewnością to większy błąd niż Kaczmarek) Jakkolwiek Kaczyński mógł zwrócić prowadzącej uwagę, że są dwa pytania i spytać na które ma odpowiedzieć, ale najwyraźniej nie był przygotowany na taką sytuację. A nawet gdyby był, to jego interwencja zostałaby fatalnie zinterpretowana przez wroga publiczność nie tylko tę w studio - to był obowiązek prowadzącej, która była źle poinstruowana przez prezesa Urbańskiego, i który miał w tym momencie interweniować. Ba obowiązkiem Prezesa we wprowadzeniu do debaty było poinformować uczestników debaty, że w jednym pytaniu jest tylko jedno pytanie a tego nie zrobił. Okazał się jeszcze większym dyletantem niż swego czasu Walendziak.. Opisane wyżej przyczyny klęski mają charakter generalnie obiektywnych, ale nie do końca gdzie był sztab PiS-u, jak ustalano warunki debaty. Dlaczego w sztabie nie ma Kurskiego, który ma pewne doświadczenie, a z uwagi na wpadkę sejmową w ostatnim wystąpieniu w Sejmie na pewno, by gryzł ziemię by się pokazać. Do rzeczy, wróćmy do ważniejszych powodów klęski Pis-u i Kaczyńskiego. Jest ich więcej, z czego dwa mogły mieć decydujące moim zdaniem znaczenie: 1) albo sztab Pana jest bardzo słaby - i tak niestety w tej kampanii jest (patrz kompletnie nieczytelne spoty telewizyjne), 2) albo Pan jest zarozumiały, a tego nie wykluczam, i kompletnie Pan nie słuchał swojego sztabu, próbującego wpłynąć na sposób kreowania pańskiego wizerunku - wszak człowiek z Pańką pozycją i wykształceniem i wieku nie będzie się posiłkował tanimi chwytami aktorskimi .itd., nie dopuszcza Pan takiej możliwości, przecież z o wiele trudniejszym teoretycznie przeciwnikiem Kwaśniewskim, który też faulował, poradził Pan sobie bez wysiłku. Myślę, że obydwie przyczyny nałożyły się na siebie. Dlaczego uważam, że sztab Kaczyńskiego nie stanął na wysokości zadania.? Otóż jest rzeczą nieprawdopodobną by nie być przygotowanym na pytanie nr 1 Tuska. Ono było oczywiste, było jednym z dziesięciu najbardziej prawdopodobnych. Przypomnijmy Tusk pytał: ile podrożały chleb, ziemniaki, jabłka, kurczaki, gaz ziemny i benzyna. Odpowiedzi dobrych na to pytanie jest mnóstwo - a pańska była kiepska, acz można było jeszcze gorzej odpowiedzieć i na wszystkie pańkie odpowiedzi kiepskie, Tusk miał sztabową ripostę. Ja z marszu odpowiem za Pana. 1. Fakt ceny chleba i innych artykułów poszły znacznie do góry, ale pan liberał (to do Tuska) nie oczekuje chyba, żeby rząd administracyjnie ustalił ceny chleba. ( ..śmiech na sali .). No chyba że się mylę i pan jako przyszły premier wprowadzi urzędowe ceny chleba ( salwa śmiechu sali). To że ceny będą zmierzały do unijnych uświadamialiśmy społeczeństwu przed akcesją. Ma pan jeszcze inne wyjście jak przyszły premier - sprowadzić interwencyjna partie chleba z Włoch w cenie 18 zł za kg. Nawiasem mówiąc w ubiegłym roku eksport pieczywa na zachód to kilkaset mln zł (jeśli się nie mylę). 2. Po drugie to PO miało koncepcję 3 x 15, która to wiązała się z podwyżką VAT- u na żywność w tym na chleb a to oznaczałoby wzrost o kolejne kilkanaście % - całe szczęście dla gospodyń, których trudną sytuacje rozumiem, że to nie wy jesteście u władzy. 3. Ceny chleba wzrosły, ale np. telefony, Internet staniał o kilkadziesiąt % co skutkuje oszczędnością w niejednym portfelu znacznie kompensującą podwyżkę cen chleba. Inflację mamy najniższą w UE. 4. Benzyna, pan panie Tusk przewidywał że już za rok będzie po 6 zł . Na szczęście nie wy rządzicie i kosztuje 4,30zł (śmiech na sali). To pytanie, a raczej odpowiedzi Pana Premiera zdecydowały o dalszym przebiegu. Już się Pan nie podniósł, acz walczył dzielnie. Mógłbym na czynniki rozebrać każde pytanie, jeśli Pański sztab poprosi. Ale nie chcę przynudzać. Reasumując ja i tak zagłosuję na Pis, bo z całą pewnością robi wrażenie uczciwszego niż wszystkie pozostałe opcje (choć w jego szeregach nadal będą się pojawiać osoby .nazwijmy to różne). Kompetentnych ludzi brakuje zarówno PiSowi jak i pozostałym opcjom (w PO jest kompletna plaża ) Ale przebieg tej debaty - nie wynik - mi tego nie ułatwił. Straciliśmy po tej debacie 3 %, a PO zyskało 7%.. Szkoda, że do tej debaty nie był Pan kompletnie przygotowany. Czuję się zlekceważony. Tanie państwo, 300 mln Dlaczego pan nie zmusił Tuska by się zdeklarował że jego kancelaria będzie prowadzona za 150 mln. Proszę ile ja bym zaoszczędził przy czarnym scenariuszu gdyby Tusk został premierem. Choć wiadomo, że premierem nie będzie, bo mierzy w prezydenturę (na szczęście Lech Kaczyński wygrywał w cuglach z Tuskiem). Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Re: List otwarty do PiS i J. Kaczyńskiego 15.10.07, 08:16 @daretto Chwyt z cenami abstrakcyjnych produktów na rynku jest powszechnie znany z debat - sztabowcy PiS musieli (niestety) się tego spodziewać - wydać wyraźnie że nie spodziewał się go JK. A szkoda - to było brzydkie i bezsensowne zagranie Tuska (czy premier ma znać cenę cebuli w sklepie ??!) - zabrakło przygotowanej wcześniej riposty. Bądź co bądź wyszło na tej debacie szydło z worka kto uprawia brudną kampanię, kogo publiczność nie ma elementarnych zasad kultury, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: List otwarty do PiS i J. Kaczyńskiego 15.10.07, 08:18 Smutne, ale sporo w tym prawdy... Kaczyński nie był sobą... Może już wtedy był chory i miał gorączkę? Tusk tylko cytował wykute na pamięć teksty. Na każde pytanie Tuska można było odpowiedzieć z humorem improwizując... Nie chodziło przecież o fakty, ale o ogólne wrażenie... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Przekonajcie mnie ze "wygral" Tusk ? ! 15.10.07, 08:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70457074&a=70468777 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70457074&a=70469298 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=70457074&a=70470946 Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Jeszcze szybko odnosnie tych sztabow 15.10.07, 10:31 bo musze konczyc z braku czasu. Ja sluchalem juz tej debaty kilka razy i mam podobne odczucia jak opisales w tym liscie(i mysle ze wielu ludzi tez). Cos mi tu kurcze nie gra ,nie pasuje,faktycznie to wszystko bylo dziwne ! : ) MYSLE ZE TA DEBATA BEDZIE DLUGO JESZCZE ROZTRZASANA PO WYBORACH ! Moze ten premier rzeczywiscie juz wtedy byl chory ? A moze wlasnie te sztaby? Przez caly czas i za kazdym razem jak ogladalem mialem wrazenie,ze TUSK JAKBY ZNAL PLANY KACZYNSKIEGO ! ? To jest tylko moje wrazenie ,domysly i nie mam na to zadnych dowodow ,wiec nie chce tego rozwijac a tymbardziej na odleglosc. {Gdyby nie twoj list to NIE! zdecydowal bym sie tego nawet napisac } NIEMNIEJ JEDNAK CZY TAM KUZIWA NIE BYLO JAKIEGOS PRZECIEKU ! ? Zwroc uwage ze podkupili im aktorow ze spotu wyborczego,wiec ci sami ludzie mogli wpasc na inne pomysly. Takie podkupywanie ,czy lepiej zadawanie pytan dwoch w jednym(na co zwrociles uwage : ),to juz sa-PEWNE metody . Jakkolwiek moim i wielu ludzi zdaniem Tusk " swiecil" ale tylko oczami. Premier natomiast mial te odpowiedzi naprawde dobre,merytoryczne tyle ze nieubarwiane pod publike,albo lepiej pod ta PLYTKA publike. A to co z jakis powodow nie dopowiedzial ,to i tak jasno wynikalo z logicznego sensu tej calej wymiany zdan (ze tak nazwe). Jestem przeciwnikiem takich debat ,gdzie jest minuta osiem na odpowiedz,wtracanie sie prowadzacego,co chwile dzonek czy gong, oraz oklaski i "ogryzki" publicznosci. Co to jest job wasza mac ,jakies zawody ,czy piekarnia, albo show? Przeciez tu sie wazy nasza przyszlosc i powinnismy miec mozliwosc SPOKOJNEGO ! zapoznania sie z programami.Jesli juz publicznosc to powinna miec prawo zadawania pytan ,a nie to co widzielismy. Zreszta tez BARDZO ! BARDZO ! DZIWNE! bylo zachowanie tych ludzi. Na codzien zajmuje sie tez rozwiazywaniem krzyzowek . Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Nie ma wyjścia... t r z e b a głosować na P i 15.10.07, 08:19 Tia, razem z nimi? ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Nie ma wyjścia... t r z e b a głosować na PiS 15.10.07, 08:23 Jeśli teraz wygra opozycja, Polska może być stracona na zawsze... :( Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Nie ma wyjścia... t r z e b a głosować na PiS 15.10.07, 08:26 gamon0 napisał: > Jeśli teraz wygra opozycja, Polska może być stracona na zawsze... :( Stracimy ją, gdy wygrają tacy jak oni. video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Kwach i fani demoLi(u)Dow uskrzydlaja PO, 15.10.07, 08:07 ale nie Tusk. Na picowanie ,lanie wody sadzenie kitu ,i swiecenie pieknymi ; ) oczami,to tylko oni sa jeszcze POdatni. My wszyscy natomiast dobrze widzielismy ze nie to zloto co"swiecilo" : ) Odpowiedz Link Zgłoś
df-t Re:Kwach i fani demoLi(u)Dow uskrzydlaja PO, 15.10.07, 12:27 tychik1 napisał: > ale nie Tusk. > Na picowanie ,lanie wody sadzenie kitu ,i swiecenie pieknymi ; ) > oczami,to tylko oni sa jeszcze POdatni. Zwolennicy PiS z kolei łapią kłamstwa i tym się żywią. Jakby wasz Wódz i Władca nie pluł tymi łgarstwami w waszą stronę, to byście się nawet nie ruszyli. Kłamca wybiera kłamcę. Zwalczymy PiS! Rak Polski zostanie wycięty wraz z żółcią! Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_!!! 15.10.07, 08:08 nie potrafia walczyc normalnie o glosy obiecali 15% akcji pracownikom PGNIG za poparcie PO w wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
rebjot Re: POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_!!! 15.10.07, 08:16 No, no ale olbrzymi elektorat. Wszystkiego ok 30 tys luda, bo tylu jest uprawnionych do 15% akcji Z takim poparciem można wygrać wybory samorządowe w jakiejś gminie ale nie ogólnopolskie Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_!!! 15.10.07, 08:18 palestr.ina2005 napisała: > nie potrafia walczyc normalnie o glosy > > obiecali 15% akcji pracownikom PGNIG za poparcie PO w wyborach Oczywiście panie Kurski. ;) www.looknij.pl/video/2467 Odpowiedz Link Zgłoś
palestr.ina2005 Re: POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_!! 15.10.07, 08:22 Adas Michnik tez klamie na ten temat ? gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33207,4576188.html Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_! 15.10.07, 08:24 palestr.ina2005 napisała: > Adas Michnik tez klamie na ten temat ? Trudno mi wierzyć człowiekowi, który swego czasu bronił Jaruzela. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: POkraki__kupuja__glosy__za__akcje __PGNIG_ 15.10.07, 08:27 Michnik to też człowiek "honoru"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ......Tuska znowu uskrzydlaja media............. 15.10.07, 08:08 A kac gigant bedzie wieczorem, w niedziele.Macie szanse na szesc dni radosci.Pozniej szczeny do ziemi . Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza36 martwiłam się 15.10.07, 08:15 już , że jest za dobrze , to mnie niepokoiło . Bardzo się cieszę , że PiS spadł w sondażach . Powtarzam : PiS jest nam potrzeny jeszcze 3 lata , a potem wybierzemy sobie dalej . znowu , robienie z czyjejś choroby jaj to takie bardzo inteligenckie zachowanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: martwiłam się 15.10.07, 08:29 brzoza36 napisał: > znowu , robienie z czyjejś choroby jaj to takie bardzo inteligenckie > zachowanie ? No nie, bo przecież yntelygencja tylko po waszej stronie jest. ;) video.i123.pl/filmy/4664/Moherowe_berety pl.youtube.com/watch?v=vLo4fRu7vL4 pl.youtube.com/watch?v=FxfRiCV17IU Odpowiedz Link Zgłoś