oels 27.10.07, 22:06 Cóż za cios.Toć przecież tam taki sukces wyborczy;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunskit New York Times lewakowy dziennik cieszy sie.. 27.10.07, 22:07 ... z jakiegokolwiek oslabienia Republikanow nic w tym dziwnego ani nowego. Wyslac to cale lewactwo do jasnej cholery i niech tam sie opodatkuja. Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Re: New York Times lewakowy dziennik cieszy sie. 27.10.07, 22:09 "lewactwo do jasnej cholery" -gdzie proponujesz wysłać mohery ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Specjalisci od "Polskich Obozow Smierci"za Tuskiem 27.10.07, 22:39 tppiotr napisał: > "lewactwo do jasnej cholery" -gdzie proponujesz wysłać mohery ? M: Tusk i jego POstKomunistyczna gangrena wyslala by Polskie Patriotki i Patriotow na Biale Niedzwiedzie. No ale nikt sie nie powinien dziwic poparciu jakiego wyrazaja polakozercy z NYT dla wspolczesnych targowiczan spod znaku PO. W koncu tylko Tusk moze przepraszac za "Polskie Obozy Koncentracyjne". Odpowiedz Link Zgłoś
wolnailiberalna Wygral kapitalizm i prywatyzacja 27.10.07, 23:07 przegralo rozdawnictwo i pseudo solidarnosc. Czas zeby komuch z PiSu juz poszli do mamy. Czas na nowoczesne spoleczentwo. Odpowiedz Link Zgłoś
badziewie_rozwala_polske [...] 27.10.07, 23:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kxx1 Co jest! Nie po to dokopalismy Kaczkom w wyborach 28.10.07, 09:42 zeby ich teraz wciąż w gazetach ogladac.. dajcie nam od nich odpoczac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Wygrala POstKomuna i zlodziejska prywatyzacja 27.10.07, 23:40 wolnailiberalna napisał: Wygral kapitalizm i prywatyzacja M; czy to nie ten sam "kapita;lizm" profesora marksizmu i leninizmu Balcerowicza, ktory rzadzil przez 16 lat UBekistanu? Czy to nie ta sama "prywatyzacja" dzieki ktorej Polska ztreacila 7 miliardow na PZU ? Prawdziwe wyniki wyborow zobaczymy kiedy bezrobocie wroci z 12% do 18% Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Wygrala POstKomuna i zlodziejska prywatyzacja 27.10.07, 23:55 mirmat1 napisał: > wolnailiberalna napisał: Wygral kapitalizm i prywatyzacja > M; czy to nie ten sam "kapita;lizm" profesora marksizmu i leninizmu > Balcerowicza, ktory rzadzil przez 16 lat UBekistanu? Czy to nie ta > sama "prywatyzacja" dzieki ktorej Polska ztreacila 7 miliardow na > PZU ? > Prawdziwe wyniki wyborow zobaczymy kiedy bezrobocie wroci z 12% do > 18% Mirmant profesorami marskizmu i leninizmu sa bracia Kkaczynscy a nie profesor Balcerowicz. Prywatyzacja to nie rozkradanie kraju, rozkradaniem jest blokowanie tej prywatyzacji i uwlaszczanie majatku narodowego jak to zrobilo PiS :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Blacerowicz BYL profesorem marksizmu i leninizmu 28.10.07, 00:20 kralik111 napisał: > mirmat1 napisał: > > > wolnailiberalna napisał: Wygral kapitalizm i prywatyzacja > > M; czy to nie ten sam "kapita;lizm" profesora marksizmu i > leninizmu Balcerowicza, ktory rzadzil przez 16 lat UBekistanu? Czy to nie ta sama "prywatyzacja" dzieki ktorej Polska stracila 7 miliardow na PZU ? Prawdziwe wyniki wyborow zobaczymy kiedy bezrobocie wroci z 12% do 18% > > Mirmant profesorami marskizmu i leninizmu sa bracia Kkaczynscy a nie profesor Balcerowicz. M: CZEGO SIE MOZNA SPODZIEWAC PO POstKomuchu : pl.wikipedia.org/wiki/Leszek_Balcerowicz Leszek Balcerowicz "W latach 1978-1980 pracował w Instytucie Podstawowych Problemów Marksizmu-Leninizmu przy KC PZPR." > Prywatyzacja to nie rozkradanie kraju, M: Za praktycznie grosze i to pozyczone z banku oddano perle Polskich ubezpieczalni. Dzis Eureko posiada ponad tysieczne przebicie na tym co ukradlo i chce wiecej I DOSTANIE DZIEKI KANALI ZWANEJ TUSK. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentejszyn1 Re: Blacerowicz BYL profesorem marksizmu i lenini 28.10.07, 00:28 Żal mi ciebie bo czujesz sie nieszczesliwy we własnym kraju. ale to tylko wina Kaczyńskich nikogo innego. Podziękuj Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Blacerowicz BYL profesorem marksizmu i lenini 28.10.07, 01:44 @mirmat1: nie UKRADLO tylko kupilo, i nie tobie "ukradlo" bo nie byles wlascicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Targowiczanie zawsze uwazali sie za wlascicieli RP 28.10.07, 02:39 ffamousffatman napisał: > @mirmat1: nie UKRADLO tylko kupilo, i nie tobie "ukradlo" bo nie byles wlascicielem. M: Na "niemym Sejmie" po pierwszym rozbiorze Polski wszyscy poslowie oprocz Rejtana "sprzedali" nasza suwerennosc. Potem Rosja, Austria i Prusy twierdzili, ze posiedli olske z pelna zgoda Polakow. Eureko "kupilo" PZU w takim samym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Targowiczanie zawsze uwazali sie za wlascicie 28.10.07, 09:17 Jazgocz sobie, moherowy ratlerku, jazgocz do woli. Faktów nie zmienisz, tak jak nie wydrzesz Leszkowi Balcerowiczowi swoim żałosnym poszczekiwaniem zza płota jego sukcesów i zasług dla kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 "Sukcesy"Balcera:18%bezrobocie,za dluzenie,wysprzed 28.10.07, 13:22 ned_pap napisał: > Jazgocz sobie, moherowy ratlerku, jazgocz do woli. Faktów nie zmienisz, tak jak nie wydrzesz Leszkowi Balcerowiczowi swoim żałosnym poszczekiwaniem zza płota jego sukcesów i zasług dla kraju. M: CZYLI CO UKRADLISCIE TO WASZE ???? NIEDOCZEKANIE !!!! IV RZECZYPOSPOLITA ZWYCIEZY NAD UBEKISTANEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Sukcesy nazikatoli to nowewybory,awynik tonasz 28.10.07, 20:52 Przypominam ratlerkowi mieć wygląg łżełachudry przed ojcem Redykiem! Ale wyszliśmy na głupków! To się nie daje skończyć! Moja litania o rozum i zdrowie! Deerektor więcej mocy, bo Rokita cię zaskoczy! PiS ma coś ze stonogi, durny łeb i same nogi! Stolik brydżowy rządowy i obrusik moherkowy. Cztery rogi, cztery nogi. Centralnie cienka noga. Dalej nogi jak stonoga. Kiedyś belki i szczebelki! Teraz przyszedł okres trwogi. Zamiast wiedzy same nogi! Moherkowy obrusik i święte obrazki. Radio Marryja daje wiedzy łaski. Wiesz w komunie była stonka, a in vitro to mrożonka. Kondom albo lewatywa, drugie w ciapie lepiej pływa. Nowa Polska to Rydzolek, a z komuną, no to Bolek. Pozamykać duże sklepy, bo buraki mają leppy. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Och Tyyy…))))) Ja się po mszy kłaniam nisko, tak natchniony zrobię wszystko…)))) A czy Taki się odkłoni, choć Nasz Dziennik trzyma w dłoni? Stanął jak buddyjska stupa, zapatrzony na biskupa. Bo gdy chłop za chłopem goni , jako znak ma Dziennik w dłoni…)))) A gdy baba za nim goni , to do buzi i do dłoni…))) ta Naszdzieja dobrodzieja…))) Taaaaaaaaaak…???? To do buzi i do ręki może oddasz swoje wdzięki??? Ale najpierw duże datki zanim z Ciebie zedrę szatki. W każdej spółce z celibatem mają wanny z automatem, zbyt to małe becikowe by zaprzątać sobie głowę, w wasserwannie są otworki, by masować wam PiSiORki, są bąbelki, ozonator, może to onanizator? I urośli na ogóry, więc potrzebne im są rury! I iloczyn z wielorazu, więc dodali jeszcze gazu! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Bogactwo nazw, ubóstwo treści. W nazwach PiSu się to mieści! Tylko PiS da beecikowym, jak SamoPiS PiSiakowym… PiS dowcipny, rozPiSka na role, PiSzczy liberały lub PiSzczy UWole. PiS jest prawy,chcecie wierzcie. Raz PiS dzielnie ma się w mieście. Jeśli przyjdzie im ochota, to dziadom pogonią kota! Teraz PiSzczki lub PrawiCzki. Rydzom kasa! Wam kapliczki! Czy cnotliwy, czy cieńkawy budżet robi się dziurawy. PiS jest lewy. PiS jest prawy, puszcza kulki dla zabawy, aż mu został pusty worek, tak poczyna ten PiSiORek! Masz pojechać do Brukseli, do PiSunii ją się wcieli! Ty i twoja cała sfora, słuchać Ojca Dyrektora! Liberalna jest ta unia, nam potrzebna jest PiSunia. Niech PiSunia aport czyni, gdy apetyt nam się ślini. Niech do kasy nie ma tłoku, bo dostaję ślinotoku! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem!!! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałam w nocy! Obok w krajach postępowych dają im mocy jądrowych. Jak powidal Karel Hajek dum bez prądu, chlap bez jajek! U nas nawet chłop z jajami, nie chce figli z atomami! Za to życie mamy pieskie, rosną nam moce niebieskie, wszystkie miedzią zadaszane, a mieszkania obiecane? Są dla ciebie wirtualnie, głupi jesteś, to żyj marnie. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Wszystkie ruchy liberalne są dla Rydza nienormalne. Spojrzał groźnie spod moherka. Premier pozycja ratlerka. Tylko Trrwam wam prawdę powie, poukłada jakoś w głowie. Bo kaganiec na ratlerki i zawijać wam w papierki przyjdzie, gdy was liberały, libertyni, agnostycy, aferały razem z koszerną gazetką, że do szamba za klozetką spadniecie po ich kopie, Ty się lepiej słuchaj chłopie! Ja wam wszystko poukładam, ludziom na pokutę zadam. Każdy przecież umoczony, kradnie, rwie do cudzej żony. Oczywiście to nie w Pisie, to w Platformie widzi mi sie. Musisz usiąść na Platformie, jeszcze jest w za dobrej formie. Z rządem mamy siłę młota, na myszy wystarczy kota. Kuski weźmie się do Truska i zrobimy z niego Ruska. Zawsze Niemcy z Ruskim przecie robią nam układy krecie. Z wehrmachtem afera dęta dała nam dziś prezydenta, ale czegoś tu brakuje. PO nam horyzont psuje, z tej przyczyny i dlatego: w miącho, ropę, gaz, wrzucimy jego! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Spojrzał groźnie spod moherka, premier pozycja ratlerka, zaostrzajcie prawo karne, ono jest zbyt liberalne, szczególnie kodeks drogowy, tak by ruch spadł do połowy, bo ekskluziw moja bryka pośród gratów się przemyka, a w dodatku takie doły, mam styl jazdy slalomowy. Skoro Ojciec ma obawy, no to nie ma z nami sprawy. Ojcu nikt tu nie dokopie, możesz szaleć u nas chłopie. Już ustawiam producentów, daję swoich do przekrętów, jest akcyza na paliwa, cena na ruch znacznie wpływa. Mamy władzę , mamy Boga, kto nie z nami temu trwoga. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota z bulterierkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! S_U_K_C_E_(SS)_Z_A_M_B_00_B_R_0_N_Y i ambony! I tak nam tu soli darnie, I tak nam tu soli marnie! I tak soli farmazony czy tak świat jest pomylony? Zmów paciorek za premiera, co ty jesteś dzieckiem zera? Gdyby tata dawał lanie, to mówiłabyś litanie. Chyba przyszło żyć tu karnie i wypasać krowom darnie. Nie ma takich już miesięcy i nas o trzydzieści tysięcy jest mniej o tych co potrafi, że niedługo szlag nas trafi, nas za tanie nam płacenie, cienkie Pisolenie, reform uwalenie! Przyjdzie nadciśnienie, przyjdzie przesilenie! Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Gadka lidera w rozum uwiera ! Bo zanim matoł z sensem wystęka, że liberał to jego męka, a Żyd Sorosz, psiororz oraz jakiś Stolorz rozkradli Polskie i pozostawili nam tylko Wsze Polskie, to żaden rozum tego nie wytrzyma, chyba, że rozumu ni ma. Orlen dla klonów petrobaronów, samoobronna gnojowica to lewica, biopaliwa i pycha biokalifa, prawica fika w imię Rydyka, a Demokraci spadli do gaci! Czepiły się Tuska kacze półtuszki jak Polaków prezydent białoruski. Nie urośnie za Tuska na świnię półtuszka, gdy korupcja nie przeminie, będą rosły świnie! Feromonem klonów samoobronna gnojowica, na rydzomoheroinie uwalim Balcerowicza! Podług russkowo pierwowzora, naślemy na niego prokuratora! Końska woń, sex, dużo owsa. Taka zlePeRoLowana Polska mi urosła. Coś tam trzepie pod moherkiem, to głupota, jak ratlerkiem! Rydzol daje więcej mocy, aż polucje miałem w nocy! Mamy różnorodny świat, ja Tobie podaję tylko lusterko w sytuacji kiedy starasz się zawisnąć na jednej ręce nad przepaścią, a ogon masz podkulony! Jeszcze pytam czy masz myśli uczesane i podaję Tobie grzebień! Patrzę na odruchy! Tak, gdzie ta inteligencja, gdzie humaniści, gdzie technologia, gdzie miejsca pracy, jakie finanse, jakie matoły doprowadzili do takich wierszyków? Przecież to są PiS dowcipy! Kraj wieszczy, pcheł i kleszczy! Pamiętaj urzędniku Kodeks Etyczny Wiecznego Urzędnika pt. "spieprzaj dziadu" już wchodzi do użytku! Nie przyjmę chleba od oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim! Napisz o sobie na forum: jestem głupi i z PiS dzielny jestem, i szukam liryki, i nie pojmuję treści, a potem bluzgaj na mnie! Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: "Sukcesy"Balcera:18%bezrobocie,za dluzenie,wy 29.10.07, 18:39 Jazgocz sobie, jazgocz. No, dalej, hau hau hau!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Targowiczanie zawsze uwazali sie za wlascicie 28.10.07, 09:18 o ile pamietam to sprzedawał rząd aws (według własnych deklaracji prawica patiotyczno-narodowo-katolicko-konserwatywna), a potem sprzedaż zablokował rząd sld (według własnych deklaracji liberalna lewica europejska). już wiadomo zatem kto tu jest pawdziwym polakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Lze-media na uslugach POstKomuny determinuja nazwy 28.10.07, 13:31 pszeszczep666 napisał: > o ile pamietam to sprzedawał rząd aws (według własnych deklaracji prawica patiotyczno-narodowo-katolicko-konserwatywna), M: Rozumie, ze nowa perspektywa lupow jaka otworzyl sukces Tuskowatych poprawila u was poczucie humoru. Wpierw wasze szczekaczki jak PO-lityka, PO-lsat, Newspeak czy G.Wno determinuja kto jest to apotem ublizacie Patriotom Goebellsiki. PRZECIEZ "KWIAT" AWS-UW TO PLATFORMUSI TUSKA !!!!!: Sam Tusk, Buzek, Komorowski, Cham Niesiolowski wszyscy jak jeden bronia oszusta Wasacza przed PiS-em ! > a potem sprzedaż zablokował rząd sld (według własnych deklaracji liberalna lewica europejska). już wiadomo zatem kto tu jest pawdziwym polakiem:) M: To Towarzysz Kwasniewski nadal Order Orla Bialego najwiekszemu aferzyscie UBekistanu- "profesorowi" marksizmu i leninizmu tow. Balcerowiczowi. Glosem tow. Kwasniewskiego LiD oglosil zwyciestwo Tuska i upadek IV Rzeczypospolitej. Ale niedoczekanie wasze. Na strazy 2 letnich osiagniec bedzie stal Prezydent Lech Kaczynski. Tak latwo wam nie pojda przekrety jak za poprzedniego UBekistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper A doczytałes za co był internowany? 28.10.07, 07:26 co do prywatyzacji mam pytanie: dlaczego nie kupiłeś za Polskie pieniądze tych fabryk i nie oddałes w zarządzanie "klasie robotniczej" Najłatwiej krytykowac jak się jest gawędziarzem. Jakoś inne kraje sobie z tym poradziły chociaz obawy były podobne. Masz jakies rozwiązanie, tylko mi socjalizmu nie twórz i państwowej interwencji, bo to inwestowanie w stołeczki dla partyjnych kolesi, obojetne z jakiego nadania. Zaaapeluj do Polaków by wycofali swoje polisy na rzecz innych, mniejszych i polskich ubezpieczycieli, puścisz Eureko z torbami, napewno cię posłuchaja wszyscy, bo to takie patriotyczne. tylko ja nie, bo ja niezyje patriotyzmem opłotkowym ale prawdziwym i zdaje sobie sprawe co nalezy robic by państwo było bezpieczne. Ty idziesz w populizm, który dla przeciętnego człowieka skończyłby sie krachem, w najlepszym układzie systemem kartkowym Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Balcerowicz GURU wszystkich zlodzieji 28.10.07, 13:44 a.k.traper napisał: > co do prywatyzacji mam pytanie: dlaczego nie kupiłeś za Polskie > pieniądze tych fabryk i nie oddałes w zarządzanie "klasie > robotniczej" Najłatwiej krytykowac jak się jest gawędziarzem. M: KUPILEM OSZUSCIE!!!! ZAINWESTOWALEM NA WARSZAWSKIEJ GIELDZIE MNOSTWO MOICH OSZCZEDNOSCI BY POTEM W CZASACH BALCEROWICZOWANIA, WIDZIEC JAK MOJE INWESTYCJE TOPNIEJA KIEDY DORWALI SIE DO POLSKICH PRZEDSIEBIORSTW "INWESTORZY STRATEGICZNI" - CZYTAJ ZLODZIEJE- SPEKULANCI. PRZYKLAD ELEKTRIMU NIC CI NIE MOWI ???? > Jakoś inne kraje sobie z tym poradziły chociaz obawy były podobne. Masz jakies rozwiązanie, tylko mi socjalizmu nie twórz i państwowej > interwencji, bo to inwestowanie w stołeczki dla partyjnych kolesi, > obojetne z jakiego nadania. m: GDYBYS CZTYAL MOJE POSTY TO BYS WIEDZIAL, ZE POLSA MIALA PRZEZ 16 STRACINYCH LAT UBEKISTANU ALTERNATYWE - TAKA JAKA POKAZALY KRAJE DALEKIEGO WSCHODU - KOREA TAJWAN, SINGAPUR > Zaaapeluj do Polaków by wycofali swoje > polisy na rzecz innych, mniejszych i polskich ubezpieczycieli, > puścisz Eureko z torbami, napewno cię posłuchaja wszyscy, bo to > takie patriotyczne. tylko ja nie, bo ja niezyje patriotyzmem > opłotkowym ale prawdziwym i zdaje sobie sprawe co nalezy robic by > państwo było bezpieczne. M: Ale Polsa nie jest twoja Ojczyzna ! > Ty idziesz w populizm, który dla przeciętnego człowieka skończyłby sie krachem, w najlepszym układzie systemem kartkowym M: w 2 lata spadek bezrobocia z 18% do 12%, 1,5 miliona miejsc pracy, zerowy deficyt w ostatnich 6 miesiacach, wzrost PKB o 7%.... Odpowiedz Link Zgłoś
inborn mirmat1 = chlopie do wariatkowa proponuje sie,. 28.10.07, 08:24 .. wybrac na testy. Odpowiedz Link Zgłoś
babe-b Re: Blacerowicz BYL profesorem marksizmu i lenini 28.10.07, 10:09 skoro juz sie powolujesz na wikipedie - to moze w swojej laskawosci zwrocisz rowniez uwage na halso monetaryzm (przeciwienstwo Keynsizmu). prof. Balcerowicz tak jak Milton Friedman, czy Maraget Tatcher byl MONETARYSTA, a MONETARYZM charakteryzuje sie: silną wiarą w samoregulujące się mechanizmy rynkowe odrzucaniem tych form interwencjonizmu państwowego, które wiążą się z dużym wypływem pieniądza z kasy państwa postulowaniem prowadzenia stałej i przewidywalnej polityki "mocnego" pieniądza i co za tym idzie odrzucanie koncepcji "naprawiania" gospodarki przez zmiany podstawowych stóp procentowych DZIEKUJ BOGU ZA BALCEROWICZA p*przony Lewaku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Monetarysta byl Reagan a nie tow. Balcerowicz !!! 28.10.07, 13:58 babe-b napisała: > skoro juz sie powolujesz na wikipedie - to moze w swojej laskawosci zwrocisz rowniez uwage na halso monetaryzm (przeciwienstwo Keynsizmu). prof. Balcerowicz tak jak Milton Friedman, M: Nilton Friedman stal u boku Prezydenta Ronalda Reagana kiedy lewackie "autorytety" opluwaly jego ekonomiczne ideje okreslajac je "voodu" ! I to wlasnie Ronald Reagan wyciagnal gospodarke Amerykanska z zapasci (przy okazji obalajac Komune!). A Milton Friedman w artykule opublikowanym po upadku PRL w "Odrze" ostro skrytykowal prywatyzacyjne wyskoki Blacerowicza. > czy Maraget Tatcher byl MONETARYSTA, a MONETARYZM charakteryzuje sie: > silną wiarą w samoregulujące się mechanizmy rynkowe > odrzucaniem tych form interwencjonizmu państwowego, które wiążą się z dużym wypływem pieniądza z kasy państwa postulowaniem prowadzenia stałej i przewidywalnej polityki "mocnego" > pieniądza i co za tym idzie odrzucanie koncepcji "naprawiania" > gospodarki przez zmiany podstawowych stóp procentowych M: WLASNIE PONAD BILION ( TRYLION PO AMERYKANSKU) $$$ JAKIE WYDAL RONALD REAGAN Z KASY PANSTWA NA ZBROJENIA POSTAWILO GOSPODARKE USA NA NOGI, STWORZYLO NOWE TECHNOLOGIE I...KU ROZPACZY LEWACTWA NA ZACGHODZIE OBALILO KOMUNE ! TAK SAMO POSTEPOWALY AZJATYCKIE TYGRYSY: KOREA POLUDNIOWA, TAJWAN CZY SINGAPUR. > DZIEKUJ BOGU ZA BALCEROWICZA p*przony Lewaku !!! M: DO DZIS DZIEKUJEMY "PROFESOROWI" MARKSIZMU I LENINIZMU ZA 16 LAT STRACONE W UBEKISTANIE, 18% BEZROBOCIE, ZADLUZENIE, DARMOWA WYSPRZEDAZ, SCHLADZANIE... Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Wygrala POstKomuna i zlodziejska prywatyzacja 28.10.07, 01:42 @mirmat1: Stracic miliardy dopiero stracimy na PZU, kiedy przyjdzie eureko placic z naszego sadowe odszkodowania. Wezma PZU i jeszcze im bedziemy doplacac i dziekowac: Dziekujemy wam Miller i Kaczynscy! Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin "Wygral kapitalizm i prywatyzacja" - naiwniaki :) 28.10.07, 07:29 komu się zdaje, ze wygrał kapitalizm i prywatyzacja, ten jest naiwniaczkiem :) po pierwsze, kapitalizm nigdy za rządów pisu nie był zagrożony, twierdzenia tego typu są po prostu oderwane tak od rzeczywistości, jak poglądy tow. michnika :) dla przypomnienia jedynie: to za rządów pisu obniżono stawkę chorobową, dzięki której KAŻDY PRACUJĄCY POLAK ZACZĄŁ WIĘCEJ ZARABIAĆ :). wiem, że jest to sprzeczne z jedynie słuszną doktryną gazwybu, ale taka jest właśnie rzeczywistość. propozycje imbecyli z po śmierdzą wręcz socjalizmem. ci naiwni wyznawcy podatku liniowego (casus irlandii) nie chcą dlaszego zmniejszania kosztów pracy (a więc są przeciwni wzrostowi dochodów uzciwie pracujących polaków) tj. składki rentowej, ponieważ potrzebują szmalu żeby przekupić podwyżkami nauczycieli i pielęgniarki. ta populistyczna, żądna jedynie dostępu władzy partia, przejada nasz wzrost gospodarczy na tych nierobów. jeśli chodzi o prywateyzację, to w wydaniu po pod tym pojęciem można spokojnie rozumieć dawanie dupy zachodnim inwestorom za garść długopisów firmowych. ekipa po jest przeszczęśliwa, kiedy można sprzedać choćby pzu. przecież to zupełnie nierentowna firma, która potrzebuje światlego przywództwa eureko inaczej wyleci z rynku. brawo pis, żeście chociaż mieli jaja, żeby uznać stronniczy wyrok arbitrażu za nieprawomocny z racji złamania umowy prywatyzacyjnej przez eureko. powcy na waszym miejscu do pzu dołożyliby jeszcze pko, w obawie przed złą prasą. poza tym, po przebili rywina w łapówkarstwie. otóż jak donosi parkiet z bodajże 16.10. po w zamian za poparcie związków zawodowych pgnig obiecało pracownikom tej państwowej spółki, że pgnig wykupi ich akcje pracownicze i wyda na ten cel około 4,4 MLD PLN. średnio każdy były i obecny pracownik pgnig (ok 60.000 ludzi) dostanie ponad 70 000 łapówki za głos oddany na po. więc naiwniaczki, dalej możecie sobie wierzyć w "liberalną" po. rzeczywistość jest jednak zupełnie inna... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Specjalisci od "Polskich Obozow Smierci"za Tu 27.10.07, 23:50 mirmat1 napisał: > tppiotr napisał: > > > "lewactwo do jasnej cholery" -gdzie proponujesz wysłać mohery ? > M: Tusk i jego POstKomunistyczna gangrena wyslala by Polskie > Patriotki i Patriotow na Biale Niedzwiedzie. No ale nikt sie nie > powinien dziwic poparciu jakiego wyrazaja polakozercy z NYT dla > wspolczesnych targowiczan spod znaku PO. W koncu tylko Tusk moze > przepraszac za "Polskie Obozy Koncentracyjne". Jedyna co macie w swych burosuczych mordkach wstretne PiSdziuchy to gdybanie, (gdyby Platforma to, gdyby Platforma tamto) a w rzeczywistsci to nie Platfrma porownuje spoleczenstwo do ZOMOwco i mordercow Popieluszki tylko wlasnie wy PiSie lewackie scierwa...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war Tusk chetnie przejmie na Polske kryminalne winy 28.10.07, 00:09 nazistow. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
trewas No nie, następny kretyn. 28.10.07, 08:48 Wypuszczają ze szpitali psychiatrycznych, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzliwy1 sra.nie w banie !!!!!!! 28.10.07, 01:15 mirmat1 napisał: > W koncu tylko Tusk moze przepraszac za "Polskie Obozy > Koncentracyjne". ?????????????? mirmat1 - takie sa skutki picia wodki..... znaczy sie przej***nia wyborow Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Do mirmat1 28.10.07, 08:36 mirmat1 napisał: > tppiotr napisał: > > > "lewactwo do jasnej cholery" -gdzie proponujesz wysłać mohery ? > M: Tusk i jego POstKomunistyczna gangrena wyslala by Polskie > Patriotki i Patriotow na Biale Niedzwiedzie. No ale nikt sie nie > powinien dziwic poparciu jakiego wyrazaja polakozercy z NYT dla > wspolczesnych targowiczan spod znaku PO. W koncu tylko Tusk moze > przepraszac za "Polskie Obozy Koncentracyjne". Czytając twoje teksty człowiek zastanawia się czy głupota ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
bader Re: Specjalisci od "Polskich Obozow Smierci"za Tu 28.10.07, 09:11 Powiedz gdzie sie rodza tacy durnie jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
orvel Z osłabienia idiotów 27.10.07, 22:12 każdy powinien sie cieszyć,oprócz oczywiście idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Z osłabienia idiotów 28.10.07, 01:18 orvel napisał: > każdy powinien sie cieszyć,oprócz oczywiście idiotów. ***************************** Toteż nie zdziwię się, gdy pingwiny z Antarktyki oświadczą, że też się cieszą z porażki Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: New York Times lewakowy dziennik cieszy sie. 28.10.07, 01:34 @dunskit: "Wyslac to cale lewactwo do jasnej cholery i niech tam sie opodatkuja." - to z czego, q!, chcesz ta je...a tarcze? Odpowiedz Link Zgłoś
orvel Kto jak kto ale Kaczyńscy z całą pewnością 27.10.07, 22:15 nie cierpieli za komuny a wręcz przeciwnie mieli lepiej niż inni. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyk.pis [...] 27.10.07, 22:16 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo [...] 27.10.07, 22:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 28.10.07, 00:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antypatyk_pis Do informacji forumowiczów o sympatyku.pis 28.10.07, 00:22 Niestety czas tego idioty sympatyka.pis nie minął. Znam tą szuje z radomskiego forum GW. Co gorsza został teraz posłem z ramienia pis w Radomiu. Poczytajcie sobie posty tam jak plwa na wszystko i wszystkich. I jeszcze podisuje się bogiem, honorem i ojczyzną. Będąc radnym pozałatwiał ciepłe posadki rodzince, sam zasiada w zarządzie spółki miejskiej chociaż z wykształcenia jest wuefistą, dzięki znajomością synowi nieukowi załatwił miejsce w szkole, mimo że się tam nie dostał, a teraz go przepycha na siłe. Zaręczam że jeszcze o tym antysemicie usłyszycie a najgorsze że Radom będzie przez tego idiote postrzegany. Z drugiej strony Radomianie sami sobie takiego posła wybrali. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Czyli nie sympatyk tylko działacz... 28.10.07, 01:01 Dlaczego mnie to wcale nie dziwi? Bo podszywanie się pod "głos ludu" to ulubiona taktyka demagogów i manipulatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Do informacji forumowiczów o sympatyku.pis 28.10.07, 01:43 antypatyk_pis napisała: > Niestety czas tego idioty sympatyka.pis nie minął. Znam tą szuje z radomskiego > forum GW. Co gorsza został teraz posłem z ramienia pis w Radomiu. Poczytajcie s > obie posty tam jak plwa na wszystko i wszystkich. I jeszcze podisuje się bogiem > , honorem i ojczyzną. Będąc radnym pozałatwiał ciepłe posadki rodzince, sam zas > iada w zarządzie spółki miejskiej chociaż z wykształcenia jest wuefistą, dzięki > znajomością synowi nieukowi załatwił miejsce w szkole, mimo że się tam nie dos > tał, a teraz go przepycha na siłe. Zaręczam że jeszcze o tym antysemicie usłysz > ycie a najgorsze że Radom będzie przez tego idiote postrzegany. Z drugiej stron > y Radomianie sami sobie takiego posła wybrali. Przynajmnie wiadomo dlaczego posty bedace odpowiedzia na jego antysemickie i antypolskie prowokacje sa kasowane przez administratora form, pomimo,ze regulaminu nie lamia, popatrzcie sami, kilka moich postow w ktorych wyjatkowo grzecznie odnioslem sie do tego PiSiego prowokatora zostaly skasowane, najwidoczniej administrator forum gazety.pl jest cichym zwolennikiem PLawa i SpLawiedliwosci, co tlumaczy fakt, ze zezwala na podle antysemickie wybryki a kasuje tych ktorzy antysemite o to upominaja, malo tego, posty o retoryce antysemickiej ktore sa zglaszana do kasacji, kasowane nie sa! Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Przeczytałem jego posty.Jeśli to rzeczywiście... 28.10.07, 05:13 nowy poseł PISu to pogratulować Susukiemu kolegi. Pasują do siebie genetyczny patriota z gentycznym idiotą. Odpowiedz Link Zgłoś
pospieszalski PIS to jest wlaśnie lewactwo 27.10.07, 22:16 Przecież to założenia gospodarcze i społeczne PIS są właśnie lewicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus PiS to po prostu bolszewicy i trockiści 27.10.07, 22:53 jeśli idzie o program gospodarczy i dialektyczne podejście do prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Re: PIS to jest wlaśnie lewactwo 27.10.07, 22:56 pospieszalski napisała: > Przecież to założenia gospodarcze i społeczne PIS są właśnie lewicowe. ja tez dziwie sie ze nazywaja siebie prawica, PiS to przeciez narodowcy i socjalisci, z zapalczywoscia bolszewikow Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: PIS to jest wlaśnie lewactwo 28.10.07, 09:00 Czyli: narodowi socjaliści. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Polakożercy wszystkich krajow laczcie sie 27.10.07, 22:46 Re: wszyscy się cieszą z kaczej porażki :) M; Wszystkie czerwone gnidy sie ciesza porazka Polskich Patriotow. Ale do czasu, do czasu. Po kazdym Carterku przychodzi Reagan Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 radocha czerwonych gnid nad porazka Patriotow 27.10.07, 23:43 Re: CO Polakożercyzego w tym artykule? Kazda bolszewicka szczekaczka na zachodzie cieszy sie z porazki Polskich Patriotow. Ale do czasu ! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 [...] 28.10.07, 00:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: radocha czerwonych gnid nad porazka Patriotow 28.10.07, 00:37 Oj patrioto po WUML-u. Cóż ty wiesz o patriotyźmie? Jeszcze raz przeczytaj uważnie wiersz Kasprowicza, który cytował prof. Bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 [...] 28.10.07, 00:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Re: Dla gnid z NYT czy polskojezycznych "Polska"t 28.10.07, 00:49 Jeśli pan Bartoszewski nie jest dla ciebie patriotą to ty jesteś pewnie zawistną małą z charakteru podłą gnidą... zapoznaj się z życiorysem tego człowieka. Mali podli zawistni obłudni oto prawicowi patrioci... Na szczęście patriotą można być na wiele sposobów. Won ze świniami! Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Dla mnie Polska jest PIEKNA a nie brzydka jak dla 28.10.07, 00:59 ...Bartoszewskiego te_rence napisał: > Jeśli pan Bartoszewski nie jest dla ciebie patriotą to ty jesteś pewnie zawistną małą z charakteru podłą gnidą... zapoznaj się z życiorysem tego człowieka. M: Znam moj wlasny ZYCIORYS (siedzialem w 1968 i walczylem z komuchami od 1976 do 1990) i mi to wystarczy by kazdemu, ktory nazywa Polske "panna brzydka i nieposazna" napluc w twarz ! Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Dla mnie Polska jest PIEKNA a nie brzydka jak 28.10.07, 01:00 @mirmat1: Dla obozu mend wszepolskich wystawiajacych arcymende Bendera na marszalka seniora, OCZYWISCIE BARTOSZEWSKI NIE JEST PATRYJOTA (a dla Bendera nawet profesorem). A panienka nadal ani piekna, ani posazna. Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Dla mnie Polska jest PIEKNA a nie brzydka jak 28.10.07, 01:17 mirmat1 napisał: > ...Bartoszewskiego > te_rence napisał: > > > Jeśli pan Bartoszewski nie jest dla ciebie patriotą to ty jesteś > pewnie zawistną małą z charakteru podłą gnidą... zapoznaj się z > życiorysem tego człowieka. > M: Znam moj wlasny ZYCIORYS (siedzialem w 1968 i walczylem z > komuchami od 1976 do 1990) i mi to wystarczy by kazdemu, ktory > nazywa Polske "panna brzydka i nieposazna" napluc w twarz ! Skoro tak opowiadał u Niemców, to nie dziwię się, że dostał tytuł "prof." A tak swoją drogą, to jestem bardzo ciekawa, KTO JEST AUTOREM TEGO ARTYKUŁU W NT ? Z pewnością polski korespondent "patriota" Odpowiedz Link Zgłoś
bbastek13 Re: Dla mnie Polska jest PIEKNA a nie brzydka jak 28.10.07, 03:47 mirmat1 napisał: > ...Bartoszewskiego > te_rence napisał: > > > Jeśli pan Bartoszewski nie jest dla ciebie patriotą to ty jesteś > pewnie zawistną małą z charakteru podłą gnidą... zapoznaj się z > życiorysem tego człowieka. > M: Znam moj wlasny ZYCIORYS (siedzialem w 1968 i walczylem z > komuchami od 1976 do 1990) i mi to wystarczy by kazdemu, ktory > nazywa Polske "panna brzydka i nieposazna" napluc w twarz ! tylko pod wiatr nie pluj, bo znowu wszystko na twojej gebie sie znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
wezyr17 Re: Dla gnid z NYT czy polskojezycznych "Polska"t 28.10.07, 10:50 No właśnie, a czy Ty znasz życiorys prof.(????) Bartoszewskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: radocha czerwonych gnid nad porazka Patriotow 28.10.07, 00:11 Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale używasz retoryki komunistów. Tak ich nienawidzisz, a robisz to samo co oni. To co było złe w propagandzie komunistów to nie ich lewicowe poglądy, tylko propagowanie jedynie słusznej idei. Ty robisz to samo. Z jednej strony masz poglądy odwrócone o 180 stopni, ale tak samo jak oni propagujesz jedynie słuszną ideę. To droga w ślepy zaułek. Przeciwieństwem lewicowego ekstremizmu nie powinien być prawicowy ekstremizm tylko umiarkowanie, tolerancja, szacunek dla ludzi o odmiennych poglądach, pluralizm, pokojowe współistnienie ludzi pomimo różnic. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: radocha czerwonych gnid nad porazka Patriotow 28.10.07, 00:15 crichton1 napisał: > Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale używasz retoryki komunistów. Tak ic > h > nienawidzisz, a robisz to samo co oni. To co było złe w propagandzie komunistów > to nie ich lewicowe poglądy, tylko propagowanie jedynie słusznej idei. Ty robis > z > to samo. Z jednej strony masz poglądy odwrócone o 180 stopni, ale tak samo jak > oni propagujesz jedynie słuszną ideę. To droga w ślepy zaułek. Przeciwieństwem > lewicowego ekstremizmu nie powinien być prawicowy ekstremizm tylko umiarkowanie > , > tolerancja, szacunek dla ludzi o odmiennych poglądach, pluralizm, pokojowe > współistnienie ludzi pomimo różnic. Poprosty spoleczenstwo obywatelskie ktorego tak bardzo boja sie zwolennicy PiS ktorzy niegdys byli zwolennikami SLD, Samoobrony, LPR i UPR...:DDD Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Pilsudski i Goldwater by cie wysmial 28.10.07, 00:49 crichton1 napisał: > Pewnie nie zdajesz sobie z tego sprawy, ale używasz retoryki komunistów. Tak ich nienawidzisz, a robisz to samo co oni. M: zacytuje dwoch wielkich AUTORYTETOW MORALNYCH: Pilsudski: "Dobro Rzeczypospolitej najwyzszym Prawem" Barry Goldwater: "Ekstremizm w obronie Wolnosci nie jest wada a umiarkowanie nie jest cnota". Walczyc z wrogami Polski nalezy ostro. Ci co byli w tej walce "umiarkowani" do niczego nie doszli. Na moj gust PiS przegral bo w obronie prawdy nie uzywal tak ostrego jezyka jak Tusk w obronie KLAMSTWA. > To co było złe w propagandzie komunistów > to nie ich lewicowe poglądy, tylko propagowanie jedynie słusznej idei. Ty robisz to samo. Z jednej strony masz poglądy odwrócone o 180 stopni, ale tak samo jak oni propagujesz jedynie słuszną ideę. To droga w ślepy zaułek. Przeciwieństwem lewicowego ekstremizmu nie powinien być prawicowy ekstremizm tylko umiarkowanie, tolerancja, szacunek dla ludzi o odmiennych poglądach, pluralizm, pokojowe > współistnienie ludzi pomimo różnic. M: JAK PAMIETAM W 1939 W ODPOWIEDZI NA AGRESJE HITLERA NASI "SPRZYMIERZENCY" ZRZUCALI NAD NIEMCAMI ...ULOTKI. Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: Pilsudski i Goldwater by cie wysmial 28.10.07, 01:38 Mamy XXI wiek. Nie ma już Hitlera, nie ma już Niemców napadających na nasz kraj. Byłeś kiedyś w Niemczech? Znasz jakichś Niemców osobiście? To w większości tacy ludzie jak Ty, którzy chcą żyć w spokoju w normalnym i wolnym kraju. Nie chą na nikogo napadać. Nie chcą nikomu zabierać wolności. Reszta Europy to również inny świat. Przed kim chcesz się bronić za pomocą ekstremizmu? Jacy wrogowie mieszkają w Twojej głowie? Jak czytam takie wypowiedzi to utwierdzam się w przekonaniu, że Polska nie będzie normalnym krajem dopóki nie umrze pokolenie pamiętające czasy PRLu, u których okres ten wywołuje duże emocje. I to zarówno ludzie, którzy z sentymentem wspominają tamte czasy, jak i ludzie, którzy tego okresu nienawidzą. Zrozum, że u młodych ludzi PRL nie wywołuje żadnych emocji. Okres ten jest im obojętny. Twoje lęki są dla nich niezrozumiałe. Oni widzą zupełnie inny świat niż Ty. PiS przegrało w ostatnich wyborach głównie dzięki młodym ludziom, dla których to co mówisz jest totalną abstrakcją. Dla kolejnych pokoleń będzie to jeszcze większą abstrakcją. PiS zdecydowanie zwyciężył tylko w grupie 60-latków a zdecydowanie przegrał wśród ludzi młodych. Ale nie wiń za to PO. Większość wyborców PO wcale nie sympatyzuje z tą partią. Głosowali oni za PO, bo najzwyczajniej nie chcą rządów PiS. To elektorat negatywny PiS. W kolejnych wyborach 4 roczniki obecnych nastolatków będą mogły zagłosować zgodnie z własnym sumieniem, część najstarszych wyborców przestanie głosować. Europa się jednoczy, ludzie chcą podróżować, pracować gdzie jest im najlepiej. Historię trzeba znać i trzeba o niej pamiętać, ale bez emocji. Żyć trzeba tu i teraz i częściej myśleć o przyszłości jednoczącej się Europy niż o jej tragicznej przeszłości. Pojęcia takie jak państwo, naród, patriotyzm wśród młodych ludzi zmieniają powoli znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Polakożercy wszystkich krajow laczcie sie 27.10.07, 23:13 mirmat1 napisał: > M; Wszystkie czerwone gnidy sie ciesza porazka Polskich Patriotow. Jarosław Kaczyński uważa podobnie, tylko ubiera to w nieco bardziej wyważone słowa. Ten ból musi być dla was potworny, skoro w tydzień po wyborach wciąż bredzicie jak w malignie. Ale nie współczuję wam, bo dostajecie należną zapłatę właśnie za to, że wyzywacie ludzi od czerwonych gnid bo nie głosowali na waszą ulubioną partię. > Ale do czasu, do czasu. Po kazdym Carterku przychodzi Reagan A po każdym Bushku - Clinton :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: Polakożercy wszystkich krajow laczcie sie 27.10.07, 23:50 iedsupo napisał: > mirmat1 napisał: Wszystkie czerwone gnidy sie ciesza porazka Polskich Patriotow. > > Jarosław Kaczyński uważa podobnie, tylko ubiera to w nieco bardziej wyważone słowa. Ten ból musi być dla was potworny, skoro w tydzień po wyborach wciąż bredzicie jak w malignie. Ale nie współczuję wam, bo dostajecie należną zapłatę właśnie za to, że wyzywacie ludzi od czerwonych gnid bo nie głosowali na wasza ulubioną partię. M; nie bedac Politykiem PiS-u moge sie znizyc do jezyka Niesiolowskiego, Tuska czy Bartoszewskiego. czy porazka (32% glosow o 2 miliony wiecej niz w 2005) boli. TAK bo wprawdzie Polacy sa o wiele bardziej inteligentni niz Eurokolchozowe bagno ale nie byli az tak inteligentni jak sie spodziewalem. No ale do czasu. > > Ale do czasu, do czasu. Po kazdym Carterku przychodzi Reagan > > A po każdym Bushku - Clinton :))) A po kazdym Clintonku przybywa wiecej Al-Kajdy. A potem Boooom! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk 2mln więcej to ma PO, 2 mln tych mądrzejszych. 28.10.07, 00:36 PiS przejął jedynie głosy LPR i Samoobrony. Pogódź się! Komuchy przegrały! Kaczuchy przegrały! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Sprawdziłem TY komunistyczny gadzie z PIS'u. 28.10.07, 00:43 PiS dostał nie 3 ale 2 mln głosów więcej. PO dostało 4 mln głosów więcej. Polemizuj bolszewicka zarazo. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Polska wygrała miażdżącą przewagą z PIS_komuchami. 28.10.07, 00:53 W 2005 PIS miało przewagę minimalną bo 340tyś głosów. (2 milony głosowały na LPR i Samoobronę) Tym razem zagłosowali Polacy, przewaga PO prawie 5 razy większa, mimo że PiS wchłonął wyborców LPR i Samoobrony. Nic to nie dało, PO wygrało. Kaczyński poniósł klęskę! Kaczyński przegrał! Porażająca różnicą! Wygrała Polska i Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Prawda jest taka, PiS nie dostał nowych głosów. 28.10.07, 01:00 PIS stracił w porównaniu z wyborami 2005 bo nie przejął całkowicie 2.2mln głosów wyborców Samoobrony i LPR a na dodatek stracił własnych wyborców (co za porażka)! Natomiast PO zyskało 4 miliony NOWYCH głosów. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Lepsze wyparło gorsze. 27.10.07, 23:15 Czyż nie proste? Jak mawiał Kaczyński, naród ogłosił swoją wolę i powierzył przyszłość zwycięskiej partii PO a nie *przegranej organizacji PIS* . "Co rzucisz za siebie znajdziesz przed sobą". Katastrofa wyborcza PiS jest wyłącznie wynikiem słabego potencjału i małych umiejętności Jarosława Kaczyńskiego. On się po prostu mija z prawdą, jest paranoikiem i konfabulantem a swoje omamy bierze za pewnik. Lepsze wyparło chore i gorsze. Oto oczywistość. Miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Polakożercy wszystkich krajow laczcie sie 28.10.07, 01:51 @mirmat1: wlasnie po Kaczterkach przyszedl Donald Reagan. Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 NYT sie cieszy, ale nie Bushmani. Zapominacie, ze 27.10.07, 22:19 Kaczynski byl lubiany przez Busha, gdyz skwapliwie zgodzil sie pogadac z nim przez 10 minut, po wyjsciu tego ostatniego z ubikacji. A wtedy byl tylko czas na "Yes, yes, yes" w odpowiedzi na wszystkie zadania przedstawione przez Busha. Zatem to co cieszy NYT, nigdy nie uraduje neokonserwatystow! I dobrze, bo nadszedl czas, aby Polska przestala radowac mafie naftowa z Tekasasu! Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
doris9914 [...] 27.10.07, 22:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: kto to napisal, ciekawe :) 27.10.07, 23:56 doris9914 napisała: Nocna zmiana to bli dwaj tacy co ukradli księżyc;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
wolnailiberalna Bush odmowil Lechowi wspolnej konferencji 27.10.07, 23:09 bo go nie szanuje za kolesiowanie z Rydzykiem. Antysemitow nienawidzi sie w Waszyngtonie, wiec Leszka byla milosc NIEODWZAJEMNIONA do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
carlos.lamela nyt to najwidoczniej czesc ukladu 27.10.07, 22:49 to oczywista oczywistosc Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus cały świat to część układu, a zwłaszcza wszyscy... 27.10.07, 22:52 ...Polacy ("brudne społeczeństwo, w większości uwikłane w korupcję" - senator Romaszewski). Poza układem są tylko Bonzo Kurduplo i jego klon, reszcie nie wolno ufać. Dlatego bez dyktafonu nie wychodzą z pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
unearth Re: nyt to najwidoczniej czesc ukladu 27.10.07, 23:19 kto wierzy w to co pisze nyt powinie przebadac sie psychicznie , jest to najbardziej zkorumpowana amerykanska gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
kbl "NYT": Nareszcie jakiś rozsądny głos z Ameryki. 27.10.07, 22:56 Polska Polonia powinna sie byla dobrze zastanowic zanim oddala swoje glosy na PiS. Szkoda ze uwierzyli nachalnej propagandzie... Odpowiedz Link Zgłoś
everybody Re: "NYT": Nareszcie jakiś rozsądny głos z Ameryk 27.10.07, 23:23 wikszosc polakow w stanach (tych glosujacych na pis) to ludzie, ktorzy tez praktycznie, jak na amerykanskie warunki, niewiele w zyciu osiagneli po latach marzen o american dream.dlatego tez lubia rozliczac innych i zabierac tym ktorzy potrafia wybrac w zyciu wolnosc i rozsadek.kupili wiec kolejny dream o wielkiej polsce, w 100% wolnej od korupcji, gdzie wszystko sie wszystkim udaje... istna idylla.a w zamian dostali "spieprzajcie dziady". ale i tak pozdrawiam polonie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Aj waj, najpierw Niemcy i Ruscy teraz Żydzi ?!? 27.10.07, 23:19 Po Niemcach i Rusach największa żydowska gazeta w USA też widać wpadła zachwyt po sukcesie Donalda. Jeśli dodać do tego informację że w więzieniach w Polsce PO zdobyło 95 % głosów a w punkcie wyborczym w ambasadzie RP w Korei Płn. 100 % (!) to nie dziwota że "kaczyzm" musiał przegrać. Ciekawe co im Donald naobiecywał, bo z obietnic składanych tubylcom już się powoli wycofuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Aj waj, najpierw Niemcy i Ruscy teraz Żydzi ? 27.10.07, 23:30 a ilu tam glosowalo w tej Korei? nie jeden czasem? to by tlumaczylo 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Aj waj, najpierw Niemcy i Ruscy teraz Żydzi ? 28.10.07, 00:09 Dla wyznawców Tadzia z Torunia każdy kto źle wyrazi się o ich idolach zaraz jest żydem. Ciekaw jestem co na ten temat powiedział by Żyd Jezus Chrystus, który ponoć jest dla nich Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 "NYT": Ameryka powinna się cieszyć z porażki Pi.. 27.10.07, 23:30 Czy ktos wie dlaczego najwieksz zydowska gazeta w USA cieszy sie z porazki PiS-u tak jak "nasza" Gazeta Wybiorcza? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk A w czym Żydzi są lepsi od Polaków że się pienisz? 27.10.07, 23:40 Mogą więcej, potrafią więcej? Szanują wykształcenie, kulturę i tradycję. Zupełne przeciwieństwo Polaka. A ty jaki jesteś? Ani kultury, ani szacunku, ani wykształcenia? To przestań się dziwić, że jestes nikim a zacznij się starać, pracować, przestrzegaj przykazań i bierz przykład z mądrego narodu Żydowskiego. No ale zapomniałem, pardonsik, mówię do powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: A w czym Żydzi są lepsi od Polaków że się pie 28.10.07, 01:32 Hehehehehe...A ty kim jestes madralo? Jezeli dobrze ciebie zrozumialem, chcesz mi przekazac, ze kultury masz tyle, ze wylewa ci sie ona uszami. Wyksztalceniem wytapetowales sciany swojego M-4, ale twoja wybitna szkola nie nauczyla cie, ze przymiotniki pisze sie z malej litery. Na pewno tez jestes niezwykle pracowity - napisales dlugi post. Przykazan, podejrzewam, przestrzegasz jak Kali. Byc moze bierzesz przyklad z madrego narodu zydowkiego, ale z twego postu nic takiego nie wynika. Pozdrowienia od powietrza. P.S. Sprobuj bez niego zyc, zobaczymy jak dlugo wytrzymasz... Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Jestem tylko polską, katolicką świnią. 28.10.07, 02:12 Dziękuję za przymiotniki. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Jestem tylko polską, katolicką świnią. 28.10.07, 12:59 Swinia jestes - nie da sie ukryc! Jestem jednak pewien, ze nie katolicka! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Drogi internauto, prawda cię zabolała? 28.10.07, 13:22 Mylisz się co do mojego wyznania, mylisz się też w innych sprawach. Możesz sobie wmawiać, że masz rację ale wiedz, że "tylko głupcy nigdy się nie mylą". Dlatego ja się rozwijam, mam przyszłośc i potencjał a tobie pozostaje tylko zawiść i zazdrość. Polska będzie bardziej dumna z moich osiągnięć niż z twojego kąsania po łydkach. Nawet mi cię nie żal, bo tacy jak ty zawsze będą, bezinteresownie zawistni bo sami nic nie potrafią i niczego nie osiągają. Jak Jarosław Kaczyński i Zbigniew Ziobro i inne nieroby. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Drogi internauto, prawda cię zabolała? 28.10.07, 17:36 Hehehehe.....Polska j u z moze byc ze mnie dumna! A wielu Polakow, ktorych znam, na pewno! Zarowno Polska, jak i ci Polacy, moga byc dumni z moich osiagniec, ktore j u z mam, a o ktorych ty zapewne, wbrew bunczucznym zapewnieniom, bedziesz mogl tylko pomarzyc. Dlaczego? Zgadnij jesli potrafisz! A propos twojego rozwoju: rozwijasz sie bardziej wszerz czy wzdloz? P.S. Chyle czola przed Kaczynskim i Ziobro, miedzy innymi za ich pracowitosc. O twoim wyznaniu zas nie chce slyszec. Obojetne jakie jest, chluby twojemu kosciolowi nie przynosisz, no chyba, ze nalezysz do sekty scintologow albo badaczy kabaly. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Siała baba mak polityku. Dla mnie to nie zawód. 28.10.07, 22:59 Ani tez powód do chełpienia się. Gonisz własny ogon jak sofiści. Wykaż się wreszcie. Powiedz coś, cokolwiek, coś więcej niż blablabla. Taka paplanina może działa na twoją grupę docelową ale nie na osoby myślące. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk A masz może coś do powiedzenia na temat? 28.10.07, 02:15 Czy tak sobie tylko piszesz za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: A masz może coś do powiedzenia na temat? 28.10.07, 12:58 A jak myslisz? P.S. Ty tylko za pieniadze? Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: "NYT": Ameryka powinna się cieszyć z porażki 28.10.07, 01:11 najwieksza jaka?!... zmien se xyve z andrzej na andrzejek Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: "NYT": Ameryka powinna się cieszyć z porażki 28.10.07, 13:03 Przeczytales dobrze - myslisz infantylnie. Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Link do oryginału 27.10.07, 23:46 www.nytimes.com/2007/10/27/opinion/27sat3.html Krótka notka na którejś kolejnej stronie NYT. Bez znaczenia. Artykuł w GW jest prawie tak samo długi. Tak szczerze, to irytuje mnie trochę skłonność polskich mediów to poszukiwania wszelkich wzmianek o Polsce w mediach amerykańskich. Fajnie opisał to Max Kolonko w książce "Odkrywanie Ameryki", że dostał polecenie wyszukiwania takich wzmianek, ale nic nie mógł znaleźć. W końcu ktoś go ubiegł i znalazł jakiś artykuł w jakiejś gazetce związkowej, który został w Polskich mediach podany jako ważna wiadomość. Polska dla Amerykanów to daleki i nic nie znaczący kraik, o którym przeciętny Amerykanin nic nie wie (a przynajmniej nic, co ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością). Przez te wszystkie przedruki przeciętny Polak ma błędne wyobrażenie, że tak nie jest. Dużo bardziej interesują się nami Europejczycy, a ze zrozumiałych względów szczególnie nasi sąsiedzi. W Die Welt artykuły o naszych wyborach pojawiały się przez kilka kolejnych dni. Dla reszty świata jednak nie istniejemy. Czy to powód do zmartwienia? Moim zdaniem absolutnie nie. :-) Polska będzie się liczyć, jak będzie miała silną i znaczącą w skali światowej gospodarkę. Ale nawet wtedy Amerykanie niewiele będą o nas wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Re: Link do oryginału 27.10.07, 23:51 Wygląda na to, że dostęp do tego linku został już zablokowany. Oryginalny tytuł to "Poland, Untwinned". Można poszukać w Google. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ot i wdzięczność yankesów. Kaczyńscy gotowi byli 27.10.07, 23:53 czyścić Bushowi buty a tu tak ich podsumowali:) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 NYT to Amerykanska targowica durniu !!!!!!!! 28.10.07, 00:54 guru133 napisał: > Ot i wdzięczność yankesów. Kaczyńscy gotowi byli czyścić Bushowi buty a tu tak ich podsumowali:) M: Polscy Patrioci jak Kosciuszko czy Pulaski nikomu nie czyscili butow walczac o wolnosc Ameryki. Prezydenci Wilson i Reagan nie czyscili butow polakom kiedy pomogli nam wybic sie na niepodleglosc. NO ALE PO CO JA MOWIE TO DO POstKomucha ???? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk No wlaśnie, tamci nie czyścili a Kaczyński TAK! 28.10.07, 01:03 Polemizuj teraz z własnymi słowami. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: No wlaśnie, tamci nie czyścili a Kaczyński TA 28.10.07, 13:05 "Tamci" czyszcza w y l a c z n i e wlasne interesy narodowe! Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war to nie dziwi, bo NYT popiera mafie 28.10.07, 00:07 które okradaja cały świat, wiec NYT sie cieszy, ze mafie beda mialy zielone swiatlo do rabuku w Polsce. Poza tym NYT jest skumany z GW i skoro GW popiera Tuska to i NYT go popiera. Nowoczesny kapitalizm to niewonictwo zwane globalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: to nie dziwi, bo NYT popiera mafie 28.10.07, 00:12 O Boże, kolejny agent CBA na necie! Ale się to robactwo rozpleniło. Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war Re: to nie dziwi, bo NYT popiera mafie 28.10.07, 00:20 o boze ilu ludobojcow sie rozplenilo:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: to nie dziwi, bo NYT popiera mafie 28.10.07, 00:38 anti.war napisał: > które okradaja cały świat, wiec NYT sie cieszy, ze mafie beda mialy ---------- NIEPRAWDA I KLAMSTWO A LA KACZYNSZCZYZNA - mafia na Sycylii zywi cala wyspe, dzieki mafii ludzie maja co do garnka wlozyc Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com Jestem pewien, że Tusk i PO będą kontynuować ser- 28.10.07, 00:09 wilistyczną politykę wobec USA. Raczej prędko zapomną o pomyśle wycofania polskich wojsk z udziału w wojennych awanturach Busha, a na tarczę zgodzą się bez mrugnięcia okiem. Czy rządzi postkomuna, czy radykalna antykomuna, czy liberały to wasalna polityka wobec USA się nie zmienia. Nawet podejrzewałbym Tuska o jeszcze większą uległość i serwilizm. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Jestem pewien, że Tusk i PO będą ok!!!!! 28.10.07, 00:44 nie zapomnij ze Bush to juz do rzadzenia nieduzo ma czasu, w pazdzierniku 2008 bay bay, a Clintonowa szybciej wycofa GI z Iraku niz Polska, wiec termin PO na koniec 2008 r jest realny, no i trzeba bedzie sie przekonac za kilka tygodni jakie "kukulcze jajo"podrzucil PiS Platformie w tej kwestii, bo ze narobili swinstw w ostatniej chwili to chyba nawet taki zwolennik PiSiorow jak ty nawet nie ma zludzen, he???? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 A dzieci się cieszą... 28.10.07, 00:10 Ot napisał Pacewicz w Wyborczej co myśli o Kaczyńskich, zacytował (może niebezpośrednio) taką opinię jakiś redaktorek NYT i oto czytamy w GW, że NYT blablabla. A dzieci się podniecają że jeden cytuje opinię drugiego. Tak działa "niezależna opiniotwórcza prasa". I tak was będzie urabiała aż do... Taki sobie los gotujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 00:14 adam_l27 napisał: > Ot napisał Pacewicz w Wyborczej co myśli o Kaczyńskich, zacytował (może > niebezpośrednio) taką opinię jakiś redaktorek NYT i oto czytamy w > GW, że NYT blablabla. > > A dzieci się podniecają że jeden cytuje opinię drugiego. > > Tak działa "niezależna opiniotwórcza prasa". I tak was będzie urabiała aż do... > Taki sobie los gotujecie. Dwa lata smuty i dziadostwa wystarczy, więc jest się z czego cieszyć:) Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 00:35 guru133 napisał: > Dwa lata smuty i dziadostwa wystarczy, więc jest się z czego cieszyć:) ------------------------ tak jest od 17 lat jest sie z czego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 00:40 Uważasz że wcześniej przez 50 lat było weselej? No może kabarety w polskim baraku były lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 00:46 guru133 napisał: > Uważasz że wcześniej przez 50 lat było weselej? No może kabarety w polskim > baraku były lepsze. -------------------- chcialem napisac ze pierwszy raz od 17 lat jest naprawde z czego sie cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 01:05 adam_l27 napisał: "Tak działa "niezależna opiniotwórcza prasa"." Tak dziala. Jak sie nie podoba zalozcie se inna. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: A dzieci się cieszą... 28.10.07, 01:57 Masz racje! "niezależna opiniotwórcza prasa" to Nasz (wasz!?) Dziennik oraz Rydzykowe radio maryja i trwamTV. Odpowiedz Link Zgłoś
yurekbis nieprawdziwe tlumaczenie Gazety 28.10.07, 00:24 NIc nie ma w artykule umieszczonym w NYT,ze "ameryka powinna sie cieszyc z porazki PiS" Czytalem artykul i nie znalazlem tam takiego sformuowania. Cytuje przetlumaczony przez Gazete werset:All americansshould,howerer,be pleased that Poland,the largest,most important former east bloc country to have joined NATO and Europen Union,has voted to embrace Europe,modern capitalism and its own best political traditions. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: prawdziwe tlumaczenie Gazety 28.10.07, 00:31 yurekbis napisał: > NIc nie ma w artykule umieszczonym w NYT,ze "ameryka powinna sie cieszyc z pora > zki PiS" > Czytalem artykul i nie znalazlem tam takiego sformuowania. > ------------------------- bo ty tak znasz angielski jak Sfotygowana i jej przydupasy, gazeta nie bedzie tlumaczyc glupot, zeby narobic sobie nieprzyjemnosci i jakiegos kosztownego procesu ze strony takiego giganta jak NYT, a my Polacy tez sie cieszymy !!!! Projekt IV RP stawiając na siłę państwa, ubezwłasnowolniał społeczeństwo obywatelskie, inicjatywy oddolne, niezależne i samorządowe, traktując je z wyżyn polityki z ojcowskim pobłażaniem, a niekiedy nieukrywaną pogardą, i tu Kaczynszczyzna przegiela i ciao ciao bambino Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Re: nieprawdziwe tlumaczenie Gazety 28.10.07, 00:43 wczoraj GW krzyczala ze wplynal protest izraelski, a nie wplynal, potem krzyczala ze Kaczynski do Afganistanu, a to nieprawda, dzis przeistacza tlumaczenie NYT... Michnik sie zwyczajnie denerwuje ze Tusk odsunal go i milczy; zauwaz ze Tusk nie udzielil GW wywiadu od paru dni, Michnik nei moze wyzyc sie na Tusku to magluje temat wyssany z palca. wiekszosc czytelnikow przeciez ma tradzik i jescze mozgi im sie nie zamknely... yurekbis napisał: > NIc nie ma w artykule umieszczonym w NYT,ze "ameryka powinna sie cieszyc z pora > zki PiS" > Czytalem artykul i nie znalazlem tam takiego sformuowania. > Cytuje przetlumaczony przez Gazete werset:All americansshould,howerer,be please > d that Poland,the largest,most important former east bloc country to have joine > d NATO and Europen Union,has voted to embrace Europe,modern capitalism and its > own best political traditions. Odpowiedz Link Zgłoś
exuk tlumaczenie Gazety should be pleased 28.10.07, 07:49 znaczy powinien byc zadowolony, a bycie zadowolonym mozna uznac za stan cieszenia sie Odpowiedz Link Zgłoś
taxal nie wpłynął izraelski protest ws. Bendera 28.10.07, 00:31 Do Kancelarii Prezydenta nie wpłynął protest ze strony Izraela przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu - powiedział wiceszef Biura Prasowego Kancelarii Prezydenta Marcin Rosołowski. O wysłaniu do Kancelarii Prezydenta takiego protestu informuje weekendowe wydanie "Gazety Wyborczej", powołując się na internetowe wydanie izraelskiej gazety "Maariw". REKLAMA Czytaj dalej Przyczyną izraelskiego protestu - jak podaje "Gazeta Wyborcza" - miałyby być m.in. słowa Bendera, który przed 7 laty miał publicznie twierdzić, że obóz Auschwitz-Birkenau nie był obozem zagłady. W audycji "Radia Maryja" mówił, że część żydowskich i cygańskich więźniów zmarła tam z powodu ciężkich prac, a nie wskutek planowanej eksterminacji. Zdaniem portalu "Maariw" izraelscy dyplomaci pragną nakłonić prezydenta Lecha Kaczyńskiego do wyznaczenia innej osoby do poprowadzenia inaugurujących obrad Senatu. W czwartek sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta Michał Kamiński wyjaśniał, że o wyznaczeniu przez prezydenta Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu zadecydował regulamin Izby. Podkreślał, że regulamin Senatu "nie pozostawia złudzeń" i jasno mówi, że prezydent desygnuje na marszałka seniora Senatu "najstarszego senatora", a ponieważ najstarszy jest Bender - on otworzy pierwsze posiedzenie Senatu. Art. 30 regulaminu Senatu stanowi: Pierwsze posiedzenie Senatu otwiera Prezydent i powołuje na przewodniczącego najstarszego wiekiem senatora (Marszałek Senior). W razie niemożności dokonania tej czynności przez Prezydenta, pierwsze posiedzenie Senatu otwiera Marszałek Senior. (jks Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: nie wpłynął izraelski protest ws. Bendera 28.10.07, 00:46 Izraelczykom Bender zwisa i powiewa a do głupich prowokacji Kaczyńskich świat się już przyzwyczaił. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: nie wpłynął izraelski protest ws. Bendera 28.10.07, 01:22 uczynienie z zawodowej mendy marszalka seniora jest plaskaczem w morde kazdej przyzwoitoisci - nawet sladowej (jak u politykow) a kto go wyznaczyl sam menda Odpowiedz Link Zgłoś
taxal GW nierzetelna 28.10.07, 00:37 Do Kancelarii Prezydenta nie wpłynął protest ze strony Izraela przeciw wyznaczeniu Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu - powiedział wiceszef Biura Prasowego Kancelarii Prezydenta Marcin Rosołowski. O wysłaniu do Kancelarii Prezydenta takiego protestu informuje weekendowe wydanie "Gazety Wyborczej", powołując się na internetowe wydanie izraelskiej gazety "Maariw". REKLAMA Czytaj dalej Przyczyną izraelskiego protestu - jak podaje "Gazeta Wyborcza" - miałyby być m.in. słowa Bendera, który przed 7 laty miał publicznie twierdzić, że obóz Auschwitz-Birkenau nie był obozem zagłady. W audycji "Radia Maryja" mówił, że część żydowskich i cygańskich więźniów zmarła tam z powodu ciężkich prac, a nie wskutek planowanej eksterminacji. Zdaniem portalu "Maariw" izraelscy dyplomaci pragną nakłonić prezydenta Lecha Kaczyńskiego do wyznaczenia innej osoby do poprowadzenia inaugurujących obrad Senatu. W czwartek sekretarz stanu w Kancelarii Prezydenta Michał Kamiński wyjaśniał, że o wyznaczeniu przez prezydenta Ryszarda Bendera na marszałka seniora Senatu zadecydował regulamin Izby. Podkreślał, że regulamin Senatu "nie pozostawia złudzeń" i jasno mówi, że prezydent desygnuje na marszałka seniora Senatu "najstarszego senatora", a ponieważ najstarszy jest Bender - on otworzy pierwsze posiedzenie Senatu. Art. 30 regulaminu Senatu stanowi: Pierwsze posiedzenie Senatu otwiera Prezydent i powołuje na przewodniczącego najstarszego wiekiem senatora (Marszałek Senior). W razie niemożności dokonania tej czynności przez Prezydenta, pierwsze posiedzenie Senatu otwiera Marszałek Senior. (jks Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne dlaczego GW? a moze Kancelaria klamie jak zwykle! 28.10.07, 00:39 przeciez oni i wlasne klamstwa biora za prawde Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Re: dlaczego GW? a moze Kancelaria klamie jak zwy 28.10.07, 00:44 wczoraj GW krzyczala ze wplynal protest izraelski, a nie wplynal, potem krzyczala ze Kaczynski do Afganistanu, a to nieprawda, dzis przeistacza tlumaczenie NYT... Michnik sie zwyczajnie denerwuje ze Tusk odsunal go i milczy; zauwaz ze Tusk nie udzielil GW wywiadu od paru dni, Michnik nei moze wyzyc sie na Tusku to magluje temat wyssany z palca. wiekszosc czytelnikow przeciez ma tradzik i jescze mozgi im sie nie zamknely... pies_na_prawizne napisał: > przeciez oni i wlasne klamstwa biora za prawde Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 "NYT": Platforma i PiS to takie same wasale, 28.10.07, 00:47 Ameryka nie musi się cieszyć, ani martwić Polską . Tusk czy Kaczyńscy to klony wasalne. Czym oni się różnią , kolorem oczu i wzrostem ? Jeżeli chodzi o politykę zagraniczną to słuchają tych samych doradców. Biedna Polska , o której losie decydują inni. O 'tarczy' decydują rozmowy mocarstw które Polskę traktują jak harcownika na kresach i szczują Polską. Polska nie ma nic do powiedzenia w tej materii , a politycy polscy kiwają głowami na zgodę jak manekiny. Odpowiedz Link Zgłoś
taxal Arturze - nasze wojska beda na swieta w domu? 28.10.07, 01:18 na ktore???? co powie Tusk jak nastepna wymiana w grudniu poleci do Iraku, jak wyjasni wyborcom ze musza jednak ginac... ale na takie bzdety dac sie kupic jak dzieciaki... Odpowiedz Link Zgłoś
wicary "NYT": Ameryka powinna się cieszyć z porażki Pi.. 28.10.07, 01:27 Dość rządów PiS-dzielców mamy także dość dyktatury umysłowych i moralnych kurdupli Będzie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
wicary "NYT": Ameryka powinna się cieszyć z porażki Pi.. 28.10.07, 01:29 to kurduple powinny przeprosić cały naród za zmarnowane 2 lata ich rządów Odpowiedz Link Zgłoś
apoplaws Uwagi NYT co do PiS i Kaczyńskich trafne. Ale do 28.10.07, 01:32 zniknięcia kaczyzmu droga daleka. Jest wciąż prezydent - marionetka w rękach brata i ogromna reprezentacja PiS w parlamencie. Będzie ciężko. Liczę na rozsądek D.Tuska i W.Pawlaka i jakiś cień niezależności myślenia w szeregach PiS-owców. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: apoplaws 28.10.07, 14:26 apoplaws napisał: > zniknięcia kaczyzmu droga daleka. Jest wciąż prezydent - marionetka w rękach > brata i ogromna reprezentacja PiS w parlamencie. > Będzie ciężko. Liczę na rozsądek D.Tuska i W.Pawlaka i jakiś cień niezależności > myślenia w szeregach PiS-owców. Masz racje! Jest wielka grupa nieskorumpowanych ludzi, ktora czerwonym i lewackim zlodziejom z PO i LiD bedzie dokladnie patrzec na lapy. Nie zapominaj, ze POpaprancy maja najwiecej przypadkow korupcji po LiDzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś