rydzyk_fizyk 06.11.07, 10:54 Kaczyński zwyczajnie boi się, że Sikorski wystartuje w wyborach prezydenckich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roled Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 10:59 PiS to generalnie stara się wszystko storpedować - takiej żenady po przegranych wyborach nawet SLD nie uskuteczniało. Po prostu PiS to jednen wielki kłębek nienawiści do wszystkiego i wszystkich, a przykład dają bracia mniejsi. Ot klasyka gatunku, jak nawet całkiem sensowne idee są w stanie zmarnować i wynaturzyć sfrustrowane matoły. A jaśnie Pan Prezydent to powinien prezydować piaskownicy w przedszkolu, nie Państwu, bo trochę do tego nie dorósł i nie dorośnie raczej. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 14:12 Usunac te zawalidroge pisuarowa - to tylko strata czasu i powietrza! Po nich smrod i tak bedzie dlugo wisial w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Czemu Tuske sie upiera? Zacial sie? 06.11.07, 16:13 Jesli sa dane polskiego wywiadu o tym, ze Sikorski jest trefny, to trzeba byc ostatnim durniem, zeby to lekcewazyc i upierdliwie stac przy swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Czemu poszeklu sie upiera? 07.11.07, 05:47 Poszeklu znowu biedny nic nie wie. Przecież polskiego wywiadu dawno już nie ma. Gdzie jest - proszę spytać swawolnego pana z bródką, tego co się tak nieprzyzwoicie uśmiecha, jakby przed chwilą podglądał zakonnicę. Znowu się poszeklowi nie udało, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
k0curek Rozmowa odbędzie się w cztery oczy, 06.11.07, 11:01 a później będą z niej dwie, całkowicie przeciwstawne relacje. Tusk powie, że Kaczyński nic konkretnego nie powiedział i nie postawił żadnych zarzutów, Kaczyński powie, że przekazał tajne informacje dyskwalifikujące Sikorskiego. Po co więc to spotkanie? A może profilaktycznie każdy z rozmówców pójdzie z włączonym dyktafonem? Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek 6, nie 4. Jeszcze 2gi sekretarz ambasady USA. 06.11.07, 11:14 A tusk się dowie, że polityka to nie wiadomości w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Fajne zdjecie, Dwa Tuski 06.11.07, 16:16 mieetek napisał: > A tusk się dowie, że polityka to nie wiadomości w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Kaczyński powie Tuskowi: 06.11.07, 11:16 Będę Ci robił wbrew wszędzie. Żadnego ambasadora nie zaakceptuję. Będę wetował każdą ustawę, a mój brat będzie przywalał Twojemu rządowi codziennie. A on w szkalowaniu jest dobry. Będą wnioski o votum nieufności wobec Twoich ministrów tak często, jak to możliwe. Odechce Ci się władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg problem w tym że ciemny lud przestał kupować 06.11.07, 11:19 i to nic nie da Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Czy prezydent mówił o tym premierowi Kaczyńskiemu? 06.11.07, 12:31 Cała sprawa jest dęta jak przeżarta krowa. Nadal nie potrafia myslec normalnie tylko "układowo" sa zazdrosni o kazdy drobny szczegół, i wiedza ze jesli jeszcze kilka osób odejdzie zostana sami z miernymi klakierami. Nie ma takiej tajemnicy panstwowej, która by uniemozliwiała pełnienie funkcji w jednym rzadzie a w drugim nie. skoro ludzie majacy konflikty z prawem i spłacaniem zobowiazań mogli byc ministrami i premierami, to nie widze w życiorysie p. Sikorskiego takich rewelacji. Mam nadzieje że i prezydent i D.Tusk po rozmowie dadza szanse p. Sikorskiemu, nie moze tak być że był dobry teraz be, bo komus sie cos wydaje, to my płacimy i chcemy wiedzieć, dlaczego moze kandydowac na posła a ministrem byc nie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czy prezydent mówił o tym premierowi Kaczyńsk 06.11.07, 12:33 Tusk musi polec i to wszystko.A twoje pieniadze?Budzet panstwa polskiego to kilkadziesiat milionow ludzi.W wiekszosci budzet buduja ludzie biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: < Troll, nie karmic n/t 06.11.07, 15:16 Ja wiem, że nie należy go "karmić", ale trudno sobie tej przyjemności odmówić, bo presentation1 to wyjątkowo głupi troll, taki "wzorzec z Serves" prawdziwego kretyna. Z każdym kolejnym postem presentation1 ujawnia niezmierzone pokłady swojej głupoty i kiedy go czytam, to śmieję się jak podczas występu wyjątkowo utalentowanej trupy kabaretowej. Poza tym, odpisywanie na gryzmoły tego dementa ma walor humanitarny, bo zmusza jego zlasowany móżdżek do wysiłku, który odsuwa w czasie moment ostatecznego rozpadu jego funkcji intelektualnych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tusk nie polegnie, Kaczyński tak, 06.11.07, 13:48 to typowy ideowiec nieudacznik, a niedługo sie posypie ta jego pozal sie Boze partyjka. Jego celem było rozbicie PO, to prawda, obawia sie ludzi inteligentniejszych, a takich w Polsce jest bardzo duzo. Co do podatków i kasy: to moze zrobimy tak,ze ja nie bede płacił do wspolnej kasy, np. składek ZUS i nie bede chciał wspólnej emerytury? Wystarczy ze mi przeleja składki na moje konto, oki? Pleciesz bzury jak typowy sympatyk rozdawnictwa, dlaczego popieras PiS skoro to partia mieniaca sie zwolennikiem zdrowej gospodarki rynkowej. tobie raczej po drodze z Samoobroną, z Ikonowiczem i Wrzodakiem, bo oni tez lubia rozdawac to co inni zapracują. Nierobów to u nas zawsze było pełno. Płace podatki i ubezpieczenie , mam prawo wybierać i dobrowolnie swoich pieniędzy nie chce powierzac bolszewikom. Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx A ja wiem jakie informacje ma pan 06.11.07, 14:48 prezydent. To chodzi o te stowe, a w sumie dwie, ktore pan prezydent musial oddac panu Sikorskiemu mimo, ze wzial tylko jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Im chodzi tylko o jedno, dokopac kazdemu 06.11.07, 15:22 kto ma inne zdanie i odwagę to pokazać. Sami prywatnie sa rozkapryszonymi berbeciami Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: A ja wiem jakie informacje ma pan 06.11.07, 15:23 sadusx napisał: > prezydent. To chodzi o te stowe, a w sumie dwie, ktore pan > prezydent musial oddac panu Sikorskiemu mimo, ze wzial tylko jedna. To całkiem prawdopodobne. Teraz prezydęt powie, że Sikorski to gangster, który ludziom w potrzebie pożycza pienądze, a potem egzekwuje lichwiarskie odsetki pod groźbą połamania kończyn. Na dowód przytoczy historię ze złamaną łapką swojego klona, sugerując, że Sikorski celował w Lecha, ale przez pomyłkę dorwał Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Rozmowa odbędzie się w cztery oczy, 06.11.07, 12:09 k0curek napisał: > Po co więc to spotkanie? A może profilaktycznie każdy z rozmówców > pójdzie z włączonym dyktafonem? Ale to i tak ma być tajne, więc każdy będzie miał haka na każdego typu "wiem ale nie powiem, bo...". Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Powie, Donald, ja sobie nie zyczę, zdradził nas 06.11.07, 12:33 Jak będzie ministrem to ja bede wredny, czyli norma. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg podobno Rydzowi nie podoba się nazwisko żony 06.11.07, 11:03 a Putrze brak owąsienia a Gosiowi wzrost kandydata to są poważne sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 11:04 rydzyk_fizyk napisał: > Kaczyński zwyczajnie boi się, że Sikorski wystartuje w wyborach > prezydenckich. śmieszna uwaga. zupełnie jak by nie było lepszych w PO od sikorskiego kandydatów na takie stanowisko. swiją drogą PO szybko wybaczyło swojemu nowemu pupilowi wcześniejsze wpadki z ministrowania w rządzie PIS-u. wystarczyło tylko zdradzić i opluć . czyli postąpić z klasą i honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:07 a którego to sobie sami zgadnijcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:11 swiniopas6 napisał: > Meller takze? nie Odpowiedz Link Zgłoś
mkot2005 Wszyscy co nie są w P{iS-ie. 06.11.07, 11:23 A ci co są w opozycji lub odeszli z PiS-u, to już w ogóle ostatni szubrawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:15 jack79 napisał: > a którego to sobie sami zgadnijcie :) pewnie Zulu Gula Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 07.11.07, 05:59 jack79 napisał: > a którego to sobie sami zgadnijcie :) Zgaduję: CIA. No i co z tego? Czy lepszy jest agent wpływu Rosji prowadzony przez katolickiego księdza (dla niepoznaki)? Na jakim był do poniedziałku stanowisku, teraz ty Jack zgadnij. Gdybyś był starszy, wiedziałbyś to od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 07.11.07, 09:06 > Zgaduję: CIA. No i co z tego? > Czy lepszy jest agent wpływu Rosji prowadzony przez katolickiego > księdza (dla niepoznaki)? ANI LEPSZY ANI GORSZY naród który toleruje obcą agenture w swoich władzach nie ma szans być narodem wolnym a i będzie miał problemy z przetrwaniem jestem od Ciebie młodszy i ja to wiem a Ty starszy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Tusku: prawdziwego mezczyzne poznaje sie... 06.11.07, 11:07 ...nie po tym jak zaczyna ale jak konczy. Wygrales pierwsza runde z dwuglowa Hydra ale odrasta jej nowa. Albo dorzniesz watahe albo ona zezre ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w Tusk wymięka:))))) Sikorski przeciez nie przejdzie 06.11.07, 11:13 To jest jasne! Ambasadorów powoluje i odwołuje przezydent RP, a nie minister MSZ, albo premier Tusk:))))) I co wtedy szach i mat Panie Tusk! Trzeba poświęcic "gońca" Sikorskiego w tej partii:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:13 [...] poinformuje Tuska o sprawach jawnych i tajnych, które jego zdaniem dyskwalifikują Sikorskiego. Jeśli prezio chce przedstawić Tuskowi coś na Sikorskiego co jest uznane jako tajne, to Tusk musi mieć prawo dostępu do tego typu informacji. Tusk nie jest jeszcze premierem ani nie sprawuje żadnej funkcji parlamentarnej lub administracyjnej więc jego prawo dostępu jest wątpliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:16 Wszyscy znają podstawowy i niewykluczone że jedyny zarzut bliźniaków wobec Sikorskiego - nielojalność wobec siły przewodniej narodu czyli PISu! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:39 konread napisał: > Wszyscy znają podstawowy i niewykluczone że jedyny zarzut bliźniaków wobec > Sikorskiego - nielojalność wobec siły przewodniej narodu czyli PISu! ********************************** Jednakże Tusk, zapoznając się z informacjami na temat Sikorskiego, weźmie na siebie pewną odpowiedzialność. Podstawowym pytaniem jest więc: czy informacje o Sikorskim nie spowodują komplikacji między nim, a Tuskiem w niedalekiej przyszłości. Na prezia nie ma co się oglądać, bo to mumia IV RP bez żadnego znaczenia po nominacji Tuska. Odnoszę wrażenie, że Sikorski jest skłonny się wycofać, bo ewentualna awantura może zaważyć na jego przyszłej karierze, a ma on spore ambicje. Na wycofaniu się Sikorskiego Kaczyńscy nic nie zyskują, bo nie tymi kategoriami normalna część europejskiej opinii publicznej będzie oceniać rząd Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:57 maruda.r napisał: > Jednakże Tusk, zapoznając się z informacjami na temat Sikorskiego, weźmie na > siebie pewną odpowiedzialność. Zgadza się, ale znając mentalność bliźniaków, poczekali by wpierw aż Tusk mianuje Sikorskiego ministrem, a potem by opublikowali ewentualne kompromitujące materiały, pomijając już fakt, że Kaczyńscy gar pomyj zaczęli wylewać na Sikorskiego dopiero po odejściu jego z PISu do PO, do tej pory był cacy, po za nieprzychylnością do Macierewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 13:43 Byle tylko ktoś mu podsunął Mellera... Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:33 Pan Prezydent powie: "Panie Tusk. Nasze służby mają dowody na to że Sikorski siusia na siedząco. To moim zdaniem dyskwalifikuje go jako kandydata na ministra. Ta informacja jest oczywiście ściśle tajna." Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 11:57 uzaz napisał: > Pan Prezydent powie: "Panie Tusk. Nasze służby mają dowody na to że > Sikorski siusia na siedząco. To moim zdaniem dyskwalifikuje go jako > kandydata na ministra. Ta informacja jest oczywiście ściśle tajna." Raczej wątpię, by potrafił się wspiąć na taki poziom - toć to byłoby sięgnięcie po konkretny argument! A gdzież tu retoryka "wiem, ale nie powiem"? Spodziewałbym się raczej informacji "podobno pana kandydat na ministra realizuje, pewne, jakby to powiedzieć, mlask, stricte fizjologiczne funkcje w sposób, yyy, w sensie biologicznym, cmok, niekonwencjonalny." Odpowiedz Link Zgłoś
tojatojatoja Re: usk i dostęp do informacji tajnych 06.11.07, 12:37 palcopstryk napisał: > Raczej wątpię, by potrafił się wspiąć na taki poziom - toć to byłoby sięgnięcie > po konkretny argument! A gdzież tu retoryka "wiem, ale nie powiem"? > Spodziewałbym się raczej informacji "podobno pana kandydat na ministra > realizuje, pewne, jakby to powiedzieć, mlask, stricte fizjologiczne funkcje w > sposób, yyy, w sensie biologicznym, cmok, niekonwencjonalny." Ha, ha, ha! Palcopstryk, jesteś świetny! Nieźle mnie ubawiło wyobrażenie sobie takiej sytuacji! A było to bradzo łatwe... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:16 nie zawsze istnieją kwity.... czy wiesz że Żydzi oferują 50 tys. dolarów (może teraz już więcej) za dokument na którym znajduje się podpis Hitlera, a który wydaje zgode na eksterminację żydów? do dzis takiego dokumentu nikt nie dostarczył co wcale nie oznacza ze Hitler takiego rozkazu nie wydał :) Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:19 KOLEGO JACK,ja czytalem kiedys sensacje drukowana w the Sunday Times: pamietniki Hitlera. Gazeta zaplacdila za to spore pieniadze a wielki brytyjski historyk Sir Hugh Trevor-Roper ich autentycznosc potwierdzil! Oczywiscie, bylo to szalbierstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:22 > KOLEGO JACK,ja czytalem kiedys sensacje > drukowana w the Sunday Times: pamietniki Hitlera. > Gazeta zaplacdila za to spore pieniadze a wielki brytyjski historyk > Sir Hugh Trevor-Roper ich autentycznosc potwierdzil! > Oczywiscie, bylo to szalbierstwo. ale ja nie mówię o sfałszowanych kwitach ja mówię że kwitu z rozkazem hitlera dotyczącym eksterminacji żydów nikt nie widział nie da się sfałszować nieistnienia dokumentu co ciekawe zachowały się z obozów nawet kwity dotyczące zakupu karmy dla psów rozkaz eksterminacji nie zachował się ani jeden :) nie mogę jednak napisać że Hitler takiego rozkazu nie wydał bo jeszcze by mi zarzucono kłamstwo oświęcimskie :) ale nie o tym była mowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:26 kol.jack- to co Pan pisze to fakt autentyczny. Hitler nic takiego na pismie nie wydal. czytalem rowniez dowskonala ale zakazana ksiazke Davida Irvinga o II W.Sw gdzie Autor analizuje dzialania Hitlera dzien po dniu. Rozumiem, dlaczego ksiazka jest osiagalna co jedynie w internecie. Bo takze tam nie ma nic o dzialaniach Adolfka w wiadomym ludobojczym celu. A przeciez Zydzi byli i juz ich nie ma. Wyparowali sami? Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 11:38 > kol.jack- to co Pan pisze to fakt autentyczny. > Hitler nic takiego na pismie nie wydal. czytalem > rowniez dowskonala ale zakazana ksiazke Davida Irvinga > o II W.Sw gdzie Autor analizuje dzialania Hitlera dzien po dniu. > Rozumiem, dlaczego ksiazka jest osiagalna co jedynie w internecie. > Bo takze tam nie ma nic o dzialaniach Adolfka w wiadomym ludobojczym > celu. A przeciez Zydzi byli i juz ich nie ma. Wyparowali sami? no jak już o Hitlerze rozmawiamy to prawda jest taka że jego obraz jest mocno wypaczony ponieważ historię zawsze piszą zwycięzcy generalnie to co mogę powiedzieć (nie wiele ryzykując) to to że nie był krwiożerczą istotą, bo jego marzeniem było budowanie a nie niszczenie, charakterystyczne dla niego było wydawanie poleceń a nie rozwiązywani eproblemów, tym mieli zając się jego ludzie często zdarzało mu się wpaść na jakiś pomysł i wtedy mówił "potrzebuje w ciągu miesiąca 50 tys. miotaczy ognia" - nie interesowało go kto co i kiedy, chciał mieć 50 tys. miotaczi tyle jesli chodzi o żydów zawsze używał określenia "rozwiązanie kwestii żydowskiej" i prawdopodobnie tak naprawdę nie interesowało go jak ten problem zostanie rozwiązany, czy zostaną oni wysiedleni, wysłani na madagaskar, zagazowani czy zamienieni w króliki chodziło mu tylko o to że na terenach na których panuej rzesza żydów ma nie być, co sie stanie z nimi to już go nie interesowało, ma ich nie być i tyle wysoce prawdopodobnym jest że ludzie którzy dostali zadanie "rozwiązania problemu żydów" sami wymyślili eksterminację bo zamienić żydów w króliki nie potrafili choć oczywiście również wysoce prawdopodobne jest że hitler pomysł eksterminacji zaakceptował i w pełni popierał dziwi jednak ten brak rozkazu, bo na wszystkie inne dużo mniej ważne rozkazy na piśmie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re jack: Sikorski to agent 06.11.07, 11:57 Pier..lisz a nie solisz. Moja ciocia spod Drezdyna zawsze mówiła: Hitler chciał dla nas dobrze, ale mu wszyscy przeszkadzali (o cholera - gdzie ja to ostatnio słyszałem??). Odpowiedz Link Zgłoś
palcopstryk Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 15:46 jack79 napisał: > no jak już o Hitlerze rozmawiamy to prawda jest taka że jego obraz > jest mocno wypaczony ponieważ historię zawsze piszą zwycięzcy Chyba wątek odjeżdża od głównego tematu... W każdym razie - nie mogę się powstrzymać od wtrącenia. Co innego pisanie historii przez zwycięzców, a co innego wybielanie pospolitego zbrodniarza, którego splot wydarzeń wyniósł na stanowisko, pozwalające mu realizować swoje urojenia o nadludziach. Swoją historię opisał on sam w marnej książce, inspirowanej kompleksami i frustracjami, która miała przedstawić światu, jak sam to nazwał, jego walkę. > generalnie to co mogę powiedzieć (nie wiele ryzykując) to to że nie > był krwiożerczą istotą, bo jego marzeniem było budowanie a nie > niszczenie, Jest rzeczą intrygującą, że taki pogląd wygłasza Polak. Budowanie? Rękami Wehrmachtu i SS? Czego? Chyba Lebensraum... > charakterystyczne dla niego było wydawanie poleceń a nie > rozwiązywani eproblemów, tym mieli zając się jego ludzie Zadziwiające, jak żywotne są pewne kłamstwa - dałbym głowę, że tego rodzaju argumentację czytałem w relacjach z procesów norymberskich... Dasz wiarę, że ktoś, kto jest u władzy nie kontroluje metod swoich podwładnych? > często zdarzało mu się wpaść na jakiś pomysł i wtedy > mówił "potrzebuje w ciągu miesiąca 50 tys. miotaczy ognia" - nie > interesowało go kto co i kiedy, chciał mieć 50 tys. miotaczi tyle Możesz powołać się na jakieś wiarygodne źródło? > jesli chodzi o żydów zawsze używał określenia "rozwiązanie kwestii > żydowskiej" i prawdopodobnie tak naprawdę nie interesowało go jak > ten problem zostanie rozwiązany, (...) Jasssne. Zazwyczaj nie odpisuję na tego typu dyrdymały, ale okrutnie mijasz się z prawdą i ciężko zachować milczenie czytając takie kłamstwa. Rozwiązanie kwestii żydowskiej to bardzo ładny eufemizm, ale krył on jasne założenia. Zapoznaj się nieco z doktryną człowieka, którego próbujesz wykreować na ofiarę historii. Zachodzę w głowę jak ktoś może łyknąć, że o genocydzie Żydów wiedziało pół świata, tylko Hitler żył w błogiej nieświadomości, manipulowany przez swoich podwładnych! Wybacz przydługi i emocjonalny komentarz, ale ręce mi opadły, jak przeczytałem Twojego posta... Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 07.11.07, 08:56 > Chyba wątek odjeżdża od głównego tematu... W każdym razie - nie mogę się > powstrzymać od wtrącenia. Co innego pisanie historii przez zwycięzców, a co > innego wybielanie pospolitego zbrodniarza, w żaden sposób go nie wybielam, potwierdzam że był zbrodniarzem i sa na to dowody, np. rozkazy postepowania z ludnością zsrr - to są dowody zbrodni na piśmie, na niektóre okrucieństwa które się wydarzyły dowodów po prostu nie ma po prostu nie lubię jak się wmawia ludziom że nie tylko był zbrodniarzem ale miał też szpony, kły i straszne gorejące oczy i powiedz mi dlaczego hitler jest zbrodniarzem a napoleon i aleksander macedoński wielkimi bohaterami? przecież to były takie same albo nawet większe gnojki od niego :) > Jest rzeczą intrygującą, że taki pogląd wygłasza Polak. Budowanie? > Rękami > Wehrmachtu i SS? Czego? Chyba Lebensraum... nie wiem czy wiesz ale ten facet spędzał połowę czasu na projektowaniu miast i budowli które mają powstać - o tym historia rzadko mówi bo to nie współgra z obrazem bezwzględnego barbarzyńcy to że brzydko potraktował mój naród nie oznacza że nie potrafię być obiektywny - chciał budować przyszłość swojego narodu kosztem innych niestety zdecydowanie zbyt dużym kosztem - nie da się ukryć > Zadziwiające, jak żywotne są pewne kłamstwa - dałbym głowę, że tego rodzaju > argumentację czytałem w relacjach z procesów norymberskich... Dasz wiarę, że > ktoś, kto jest u władzy nie kontroluje metod swoich podwładnych? oczywiście że tak, wierzył w dobór naturalny "silniejszy zawsze zwycieża" gdy dowiadywał się o walkach o stołki partyjne nie reagował i nie rozsądzał, uważał że silniejszy powinien zwyciężyć - są na to dowody, listy w których radził by nie zwracać się do niego z takimi sprawami lecz pisał "jesli faktycznie jest tak jak Pan mówi i są oni nieudolni a Pan zrobiłby to lepiej, niech Pan to udowodni i zdobędzie stanowisko ich pokonując, a nie zwracając się z tym do mnie" - nie jest to dosłowny cytat ale oddaje treść innym przykładem na jego dziwny "obiektywizm" - Ty powiesz że charakter mordercy - jest rozkaz zniszczenia całej infrastruktury w niemczech tuż przed koncem wojny, szpitali, wodociągów kanalizacji... pisał tak "należy zniszczyć wszelkie podstawy chośby najmarniejszego życia, skoro wojna jest przegrana naród również powinien zginąć, przyszłośc należy do narodów wschodu" jak widzisz pozostał wierny hasłu "silniejszy zawsze zwycięża" które choć okrutne i my jako ludzie mu przeciwdziałamy to jednak całe życie biologiczne na tej planacie żyje zgodnie z tą zasadą > > często zdarzało mu się wpaść na jakiś pomysł i wtedy > > mówił "potrzebuje w ciągu miesiąca 50 tys. miotaczy ognia" - nie > > interesowało go kto co i kiedy, chciał mieć 50 tys. miotaczi tyle > > Możesz powołać się na jakieś wiarygodne źródło? niestety musze się przyznać że ten przykład podałem na podstawie jednego z programów Wołoszańskiego - śmieszne troche ale nie będę ściemniał :) > Jasssne. Zazwyczaj nie odpisuję na tego typu dyrdymały, ale okrutnie mijasz się > z prawdą i ciężko zachować milczenie czytając takie kłamstwa. Rozwiązanie > kwestii żydowskiej to bardzo ładny eufemizm, ale krył on jasne założenia. powiedz mi dlaczego w innych kwestiach nie używał eufemizmów? dlaczego mówiąc o zabijaniu komunistów ich nie używał, dlaczego na takie sprawy istnieją rozkazy na piśmie? a w tej jednej bawił się w eufemizmy? > Zapoznaj się nieco z doktryną człowieka, którego próbujesz wykreować na ofiarę > historii. Zachodzę w głowę jak ktoś może łyknąć, że o genocydzie Żydów wiedział > o > pół świata, tylko Hitler żył w błogiej nieświadomości, manipulowany przez swoic > h > podwładnych! podejrzewam że znam tą doktrynę lepiej niż Ty :) nikt nie twierdzi że on żył w nieświadomości chodzi tylko o to że jest wysoce prawdopodobne że to nie on wymyślił ten genocyd (bo brak choćby jednego rozkazu) lecz ludzie którzy wykonywali cele przez niego postawione a po wojnie oczywiście wszystko zrzucano na niego, bo tak było wygodniej wszystkim oskarżonym a także całemu narodowi niemieckiemu - ze wina leży tylko i wyłącznie po stronie jednego człowieka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Sikorski to agent obcego wywiadu 06.11.07, 13:46 Są inne kwity: en.wikisource.org/wiki/Wannsee_Protocol Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Powrót ciamciaramci najpierw Boni teraz Sikorski 06.11.07, 11:18 nie potrafi obronić swoich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
mieetek Tusk się dowie, że polityka to nie Wiadomości w TV 06.11.07, 11:18 MSZ ustawi 2gi sekretarz ambasady USA, bo pierwszy akurat ma ważny lancz. Tarcza to był blef żeby sprzedać Dreamlinery Aeroflotowi. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.parasol Re: Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 11:20 ja mysle ze marcinkiewicza wystawia za 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus typowa tuszczyzna 06.11.07, 11:23 Powinna mu wystarczyć szczera rozmowa z Sikorskim. Jeśli jej nie przeprowadził, oznacza to kompromitację. Myślę że w wielu jeszcze sprawach Tusk unikać będzie jasnego stawiania sprawy i podejmowania jednoznacznych decyzji. Nigdy nie zachowywał się po męsku, niestety i to mu zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Prawda jest taka że: 06.11.07, 11:25 Kaczyńscy to żądni włądzy, nieufni i zakompleksieni ludzie (jak większośc z nas) ale uwierzcie że oni chcą dobrze dla tego kraju mimo że ich działania nie zawsze dobrze na ten kraj wpływają Odpowiedz Link Zgłoś
a.barbarus Re: Prawda jest taka że: 06.11.07, 12:05 czyli chcą dobrze ale im nie wychodzi? :) więc lepiej niech trzymają się z daleka od władzy Odpowiedz Link Zgłoś
inv28 Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 11:26 Prezydent rozpaczliwie usiłuje zablokować kandydaturę Sikorskiego, ponieważ od momentu nominacji Macierewicza nie miał z Sikorskim najlepszych relacji. Ocena Sikorskiego w oczach Prezydenta uległa dalszemu pogorszeniu po przejściu Sikorskiego do obozu PO. A przecież zgodnie z protokołem prezydentowi podczas podróży zagranicznych powinien towarzyszyć minister spraw zagranicznych (premierowi podczas podróży zwykle towarzyszy wiceminister MSZ). A przecież brat Prezydenta jeszcze niedawno na powitanie całował Sikorskiego w rękę....(?) Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 11:30 a kto ci powiedzial ze Pan Minister Sikorski bedzie bral w podroze zagraniczne ze soba jakiegos dychawicznego karzelka jezykowego niemowe? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin22w Re: Tusk: Trzy znaki zapytania ws. składu rządu 06.11.07, 11:41 swiniopas6 napisał: > a kto ci powiedzial ze Pan Minister Sikorski > bedzie bral w podroze zagraniczne ze soba jakiegos > dychawicznego karzelka jezykowego niemowe? Rozumiem, że mówisz o Tusku, który nie zna nawet kaszubskiego, do czego kiedyś się nie przyznawał:))) Po niemiecku premierek głup_Tusek umie oczywiscie powiedzieć Plattformen Guten Morgen! i jawohl Frau Merkel!:))) Odpowiedz Link Zgłoś
trygresson Zdrada stanu 06.11.07, 11:26 Ja wiem i nie powiem. Albo powiem: Chodzi o zdrade stanu, kiedy Najasniejszy Prezydent byl w toalecie i skonczyla sie 10 rolka papieru toaletowego, a Sikorski odmowil dostarczenia nastepnej.... sami rozumiecie, to powazne rzeczy... Tak samo jak powazny jest mlodo-stary kartofel Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Prezydent boi się konkurenta na Prezydenta! 06.11.07, 11:32 L.Kaczyński obawia się Radosława Sikorskiego na stanowisku Ministra Spraw Zagranicznych, gdyż przyćmiłby całkowicie jego wizerunek na arenie międzynarodowej oraz obawia się wzrostu jego popularności. Podobnie Jarosław Kaczyński wyelimonował Kazimierza Marcinkiewicza z funkcji Premiera. Jest tajemnicą poliszynela spory autorytet R.Sikorskiego zagranicą predystynujący go do ewentualnego ubiegania się o kandydaturę na Prezydenta R.P. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: A zaciśnięta szczęka Tuska zaciśnie się mocni 06.11.07, 11:34 A Law of Dimishing Returns znamy? podpowiem: to prawo zmniejszajacych sie zwrotow z zainwestowanego kapitalu. Teraz plucie juz nie jest w takiej cenie wsrod narodu jak bylo jeszcze nie tak dawno. Kaczorki to w pluciu specjalisci ale klientela wyborczy bardziej dzis wybredna: trzeba nauczyc sie nowych fikolkow. Proponuje tzw Bengal ogolnowojskowy: pierdnac i gazy podpalic. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Typowy tekst debila jako argument: plucie 06.11.07, 11:48 podpowiem ci, jak nie wiesz co napisać to wchodzi ci to głowy plucie, Rydzyk lub mohery, Tuszczyzna tak jest zaprogramowana Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Co tam ,,Radek''..wraca premier(vice) Waldek :)))) 06.11.07, 11:36 To dopiero będą jaja! Odpowiedz Link Zgłoś
janstefan.g Sikorski to przyszly prezydent RP 06.11.07, 11:38 Uwazam ze Kaczynscy po prostu nie chca kandytatury Sikoskiego na szefa MSZ bo to jest bardzo medialne stanowisko i prawie ze gwarantuje Sikorskiemu prezydenture . Jest mlody i dobrze wuksztalcony, zna obce jezyki i potrafi sie znalezsc , po prostu ma to wszystko czego nie ma Kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
jack79 Re: Prawda jest taka że jestes ćwok.... 06.11.07, 11:41 a co myslisz może ze ich celem było zniszczyć Polskę i upokorzyć Polaków? :) mniej TV a więcej myślenia kochana Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 agent 06.11.07, 11:45 w tvn mówią , że Sikorski jest agentem brytyjskim ... Paweł Graś się z tego śmieje ... zobaczymy czy będzie dalej się śmiał gdy Tusk go nie wysunie ... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: agent 06.11.07, 12:22 anna-76 napisała: > w tvn mówią , że Sikorski jest agentem brytyjskim ... > Paweł Graś się z tego śmieje ... > zobaczymy czy będzie dalej się śmiał gdy Tusk go nie wysunie ... jakim tam agentem brytyjskim. a niby skad niebrytyjscy agenci z tvn wiedza ze sikorski jest agentem 'brytyjskim'? Odpowiedz Link Zgłoś
mika68 tzw. mięki elektorat PO- bezdomni z Irlandii już 06.11.07, 11:56 wracają:)))) Chłopcy i dziewczynki ze zmywaka wracają! POra na twardy elektorat PO- 82% kryminalistów i przetępców z zakładów karnych trzeba zadowolić w miarę sprawnie. Gang Krakowiaka już odbiera zapłatę za POwyborcze żniwa:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
al_bandi Re: tzw. mięki elektorat PO- bezdomni z Irlandii 06.11.07, 12:50 mika68 napisała: > wracają:)))) Chłopcy i dziewczynki ze zmywaka wracają! POra na > twardy elektorat PO- 82% kryminalistów i przetępców z zakładów > karnych trzeba zadowolić w miarę sprawnie. Gang Krakowiaka już > odbiera zapłatę za POwyborcze żniwa:)))) ********************************************** Gdyby głupota mogła uskrzydlać latał(a)byś jak gołębica -tak mawiał dr Sztrosmajer. Odpowiedz Link Zgłoś