Dodaj do ulubionych

Rekordowe exposé Donalda Tuska

23.11.07, 17:38
Bajki to tylko na Dobranoc!!Gdzie sa konkrety???
Obserwuj wątek
    • dyletant5 Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 17:38
      *> nudne, za dlugie, bez konkretow, a kto jest zachwycony - chyba
      tylko POpulisci, by pomarzyc i na dyskoteke pobiec, ale najlepiej
      przemawia niesiolkowski co za frajer, a czy tuskie zostanie
      prezydentem nic nie robiac to sie okaze *}+++
      • aster.1 Oj malkontenci i marudy 23.11.07, 18:49
        Malkontentem to ty jestes na szóstkę. Tylko czekasz i żądasz, najlepiej juz,
        natychmiast. Rząd jeszcze nawet nie zostal zaprzysieżony. Daj mu szanse cos
        zrobić a potem krytukuj.
        • aplus miesiac po wyborach i zadnej autostrady nawet nie 23.11.07, 21:38
          zaczal budowac a ludzie gina ...
    • janusz.plocki Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 17:40
      Dudzińskiemu z PiS "gratuluję" poczucia humoru. Nie wiem, skąd ci Kubańczycy wyłuskali kasę na telefony do Polski do Dudzińskiego? :)) Skoro od kilkunastu lat nie widział tak długiego przemówienia to znaczy że swoją młodzieńczą karierę polityczną zaczynał właśnie na Kubie :D
    • bulka_online Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 17:44
      Może jestem naiwny ale te exspose napawa nadzieją i trzymam mocno kciuki aby
      udało się to zrealizować, a na opozycji PIS to ja nie pozostawiam suchej nitki!!!
      Pewnie nic z tego nie zrozumieli bo ich słownik jest zbyt ubogi, do nich
      trafiają krzyki i chamskie przepychanki, całe szczęście że przegrali wybory!w
      kosmos z nimi!
      • krusnik02 Re: Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 19:50
        Tusk może i ma gadane, ale jego expose to księga życzeń i zażaleń. Jeżeli ktoś
        twierdzi, że od długości przemówienia zależy jego jakość to ma mocno ograniczone
        horyzonty myślowe.
    • aree1987 Karta Praw Podstawowych - pytam sie dlaczego????? 23.11.07, 17:46
      Przeciez Tusk przed wyborami opowiadal sie za wprowadzeniem tej Karty. Czy to oznacza, że Polska w dalszym ciagu bedzie pod panowaniem czarnych darmozjadów??
      • krusnik02 Re: Karta Praw Podstawowych - pytam sie dlaczego? 23.11.07, 19:54
        aree1987 napisał:

> Przeciez Tusk przed wyborami opowiadal sie za wprowadzeniem tej Karty. Czy to o
        > znacza, że Polska w dalszym ciagu bedzie pod panowaniem czarnych darmozjadów??

Mam pytanie - to 1987 to twój rok urodzenia? Jeżeli tak, to wiele tłumaczy - nie
        miałeś okazji przekonać się jak ważną rolę w historii Polski odegrał i odgrywa
        kościół. I radzę, zamiast GW czy forum młodych PO, poczytać opracowania naukowe
        odnoszące się do procesu tworzenia i głównych założeń KPP.
        • anarcho-emeryt Re: Karta Praw Podstawowych - pytam sie dlaczego? 23.11.07, 21:10
          Taaaaaaa....wazna ta rola. Na dolowaniu ruchow spolecznych niezwiazanych z
          kosciolem? Na wspolpracy z zaborcami? Na dojeniu owieczek( traktowanych jak
          barany) w zamian za wciskanie glupot. Na narzucaniu jedynie slusznego
          "swiatopogladu". Na odpustach za szmal. Na wp...sie do polityki i zycia
          osobistego "owieczek"(traktowanych jak barany).Na laczeniu tego co boskie i
          cesarskie dla wlasnych celow (finansowych). Na szczuciu Polakow na wlasnych
          sasiadow (wewnetrznych i zewnetrznych)....
    • dyletant5 zaufanie do tuska to nie chleb i woda, ja nie mam 23.11.07, 17:49
      *> zaufania do POpulistow, plota bzdury poprostu *)+
    • po_kolenie_mp3 Tuske niczym Fidel Castro i Gomułka w jednym 23.11.07, 17:50
      Jego expose to BEŁKOT, NUDA i TOTALNA WAZELINA. Aż się śmiać
      chciało:)
      Acha, jeszcze jedno... skąd takie idiotyczne Disneylandowe imię ? :)
      • dyletant5 w debacie krytykuja PiS, a nie chwala tuskie expos 23.11.07, 18:10
        *> bardzo dziwna ta populistyczna partia tuska, faryzeusze czy co !*)
        +++
      • elwis_v Re: Tuske niczym Fidel Castro i Gomułka w jednym 23.11.07, 23:00
        Matka jego, jak była w kinie zapatrzyła sie na Kaczora Donalda.!!
        Pozatym przemówienie jego , co tu kryć jak u Gomułki, długie nudne i
        do dupy.
        Zaczoł jak on więc pewnie tak samo skończy jak on,na politycznym
        śmietniku.
    • neuronick Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 18:06
      PiSs faktycznie tyle dla Polski zrobił przez dwa lata. Wysyłał naszych chłopców
      do Iraku, przyczynił się do nałożenia przez Rosję embarga na nasze mięso,
      wręczył Sawickiej łapówkę itd, itp.
      Ale na szczęście (rękoma milionów polskich emigrantów którzy płacili podwójny
      podatek nie dostając nic w zamian od państwa rodzinnego) przyczynili się do
      wzrostu gospodarczego. A tu im jakaś Disneyowska postać ledwo po desygnacji na
      premiera już zaczyna naprawiać stosunki z rosjanami..
      • krusnik02 Re: Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 20:01
        neuronick napisał:

> PiSs faktycznie tyle dla Polski zrobił przez dwa lata. Wysyłał naszych chłopców
        > do Iraku, przyczynił się do nałożenia przez Rosję embarga na nasze mięso,
        > wręczył Sawickiej łapówkę itd, itp.
        > Ale na szczęście (rękoma milionów polskich emigrantów którzy płacili podwójny
        > podatek nie dostając nic w zamian od państwa rodzinnego) przyczynili się do
        > wzrostu gospodarczego. A tu im jakaś Disneyowska postać ledwo po desygnacji na
        > premiera już zaczyna naprawiać stosunki z rosjanami..

Tak, chwała mu za to - ucałował pierścień cara i ten łaskawym skinieniem odwołał
        embargo :)
      • elwis_v Re: Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 23:02
        Nom mądry to ty jesteś, tylko ta emigracja nie przyczyniła sie do
        wzrostu PKB, bo liczony jest w oparciu o produkt i usługi wytworzone
        w kraju a nie zagranicą.
        Gdzieś ty do szkoły chodził??!
    • aerman a co z ?????? 23.11.07, 18:06
      Patologią finansową, dalej podtrzymywane będą stawki patologiczne dla obywatela
      .Was polityków to nie obchodzi ale nas roboli tak.Polska była cienka, wygnała
      polaków z polski i dalej to zrobi .Macie dwa wyjścia albo uciekać z kraju i żyć
      godnie, albo siedzieć i zdychać z głodu wizje polski 21 wieku.Ja osobiście mam
      gdzieś ten kraj miraży ,cwaniaczków, kombinatorów i te ileś milionów polaków też.
      Niech tylko prywaciaż pcha kasę bo on jest zawsze głodny i biedny. Szlak trafia
      człowieka jak by miał siedzieć w takim kraju i wysłuchiwał idiotyzmy cwaniaków.
      • krusnik02 Re: a co z ?????? 23.11.07, 20:10
        aerman napisał:

> Patologią finansową, dalej podtrzymywane będą stawki patologiczne dla obywatela
        > .Was polityków to nie obchodzi ale nas roboli tak.Polska była cienka, wygnała
        > polaków z polski i dalej to zrobi .Macie dwa wyjścia albo uciekać z kraju i żyć
        > godnie, albo siedzieć i zdychać z głodu wizje polski 21 wieku.Ja osobiście mam
        > gdzieś ten kraj miraży ,cwaniaczków, kombinatorów i te ileś milionów polaków te
        > ż.
        > Niech tylko prywaciaż pcha kasę bo on jest zawsze głodny i biedny. Szlak trafia
        > człowieka jak by miał siedzieć w takim kraju i wysłuchiwał idiotyzmy cwaniaków.

Naoglądałeś się "Wyjechanych" czy co? Poczytaj jak zagranicą traktują Polaków -
        godne życie na obczyźnie - głupota tego forum sięga zenitu. Szlag człowieka
        trafia jak ktoś pisze jak to w Polsce ciężko żyć. Skoro jest tak źle to dlaczego
        "emigranci" przyjeżdżają co jakiś czas do kraju żeby leczyć się w polskiej
        służbie zdrowia? Skoro mają taki high life na obczyźnie, godne warunki życia, to
        po co naciągają nasz NFZ na koszty?? Odpowiem ci - bo ich nie stać - na
        zachodzie Europy opieka zdrowotna jest cholernie droga i to, co zarabiają nasi
        rodacy jest gó.. warte w zderzeniu z kosztami życia. Dlatego skończ z pisaniem
        głupot, a jeżeli to cię nie przekonuje, jedź na Ukrainę i spójrz w oczy ludziom,
        którzy muszą miesiąc przeżyć za 20$ emerytury i ciesz się, że urodziłeś się w
        kraju takim jak Polska.
        • mieczyslawww Re: a co z ?????? 23.11.07, 20:48
          Na zachodzie jestem kolego 4 lata .pracuje w firmie Vion pracuje tam obecnie
          około 6 tysięcy polaków mamy swoje związki zawodowe które strzegą praw
          pracowniczych .zarabiamy tam nieźle bo zarobek jest pojęciem względnym .Nie
          którym 10 tys nie starcza.nie musisz mnie uczyć co to znaczy żyć bo pomiędzy
          życiem a wegetowaniem jest różnica.Nie da się tego ukryć kolego. w chorym Tesco
          zarabiałem 750 zł ze średnim wykształceniem czy ta pensja nie jest patologiczna
          w porównaniu do tak samo podlej pracy na zachodzie gdzie mam 4,5tyś zł,po
          opłaceniu mieszkania .chata mnie się sypała miałem kołkami podpierać.Żyj se w
          Polsce twój problem .Tam nie żyje w luksusie ale nie w ubóstwie .Miałem iść na
          ulice by dorobić może żonę lub dziecko posłać byśmy wyżyli .Nie lubię takich
          idiotyzmów gdzie się niema zielonego pojęcia o życiu.
        • mieczyslawww Re: a co z ?????? 23.11.07, 20:57
          A wedle mnie może rządzić nawet diabeł w tym kraju. Mnie osobiście nie ciągnie
          do polski wracać .Dość mam idiotyzmów za komuny to przerabiałem. Poco mam to
          dalej przerabiać to temat dla wytrwałych.Nie chcę żyć tam gdzie człowiekiem
          gardzą.tylko tyle.
    • db1120 Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 18:43
      Tusk, gada, gada, gada...
      Pisze memoriały...
      Dużo wokół szumu,
      a pożytek mały.

I tak będzie do końca kadencji. To gabinet cieciów. Nihil novi. Mają trzymać
      kasę(dla siebie). I tyle. A od czasu do czasu puszczą jakąś pogaduchę o
      demokracji, ble, ble, ble, i takie tam, Bartoszewski puści jakąś serie... Jakiś
      inny mędrzec się dołączy. Czyli klasyczna zasłona dymna dla ciemniaków. Jak nikt
      nie zacznie kraść, to dotrwają do końca. Z wielkim niczym.
      • pakulec hehehe co za Kasandra ;-)) 23.11.07, 19:23
        jakiś nie zauwazyłeś że wasz cudowny strateg Kaczyński - słoneczko Mokotowa
        przegrał wszystko po niecałych 2 latach
    • dobryczlowiek123 Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 18:54
      Bardzo sensowne choc przydlugie expose.Program akceptowalny przez uczciwa wiekszosc spoleczenstwa a wiec Good Luck panie premierze i go go go. Musi sie udac!
      • po_kolenie_mp3 Re: Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 19:09
        Gdzie ty tam widziałeś jakiś program ?? To było zwyczajne PRL-owskie
        nudziarstwo, mowa-trawa bez konkretów. Chyba masz po prostu bujną
        wyobraźnię:) matołek-niesiołek :)
        • pakulec widać że Pisowcy nic nie kumają 23.11.07, 19:21
          teksty dłuższe niż 15 minut są dla was niezrozumiałe- ale trudno oczekiwac
          czegos innego od prymitywnego elektoratu po podstawówce zaczytującego się gazetą
          typu Fakt
    • bogdan331 Tusk jest cool.pis do kosza- na out-dupki-psujki! 23.11.07, 19:09
    • frah Rekordowo dlugie przemowienie? 23.11.07, 19:42
      Gomulka byl lepszy pod tym wzgledem.
      • gentile1 Re: Rekordowo dlugie przemowienie? 23.11.07, 19:56
        Przyleciał do sejmu CuDonald Copperfield, wysiadł ze spodka,
        zastrzygł zielonymi czujkami i skanduje: UFOjcie nam!
        Zwolennicy UFO i PO-lszewicy łączcie sie.
        Dawno nie słyszałem takiego festiwalu pustosłowia, nagromadzenia,
        frazesów, sloganów, baśniowych zaklęć. Klasyczna PRLowska mowa
        trawa, wzorowana na wczesnym Gierku. PO-możecie????
        • dyletant5 debatuja nad expose tuska czy programem PiS ?*)+ 23.11.07, 20:27
          *> kto wie, bo ja slysze ciagle krytyke rzadow PiS, a zadnego
          zachwytu nad kaczorem D>, czy to mozliwe w swiecie demokratycznym
          czy jakims rozbrykanym swiatku fagasow od Po *)+
    • adalberto3 Wyczerpal juz kadencyjny limit czasowy na ..... 23.11.07, 21:01
      .. przemowienia ? Teraz pewnie bedzie pieknie milczal.
    • krepelx Rekordowe exposé Donalda Tuska 23.11.07, 21:33
      W związku z wejściem Polski do Unii Europejskiej a także zgodnie z
      programem Tanie Państwo, nowy rząd powinien zmniejszyć już nie
      potrzebną ilość posłów do sejmu z 460 do 100 ponieważ tylko około
      stu posłów jest aktywnych a reszta to statyści zarabiający wielkie
      pieniądze. i zlikwidować senat. Należy także zlikwidować przywileje,
      niepotrzebne państwowe stanowiska pracy kolesiów / swojaków i sitwy
      sterujące prawem dla własnych zysków. Wprowadzić ustawę anty
      kominową tak aby ograniczyć przesadnie za wysokie zarobki niektórych
      urzędników państwowych i obniżyć za wysokie emerytury byłym
      komunistom. Podnieść minimalną płacę w kraju i ograniczyć ucieczki
      fachowców z naszego patologicznego kraju. Po co polsce dzieci jeśli
      i tak nie będą miały gdzie mieszkać, nie znajdą pracy w kraju i będą
      musiały wyjechać za granicę. Gdzie są te obiecane mieszkania,
      autostrady, firmy Unijne które miały rzekomo zatrudniać polaków.
      Mamy bezprawie, chaos, bieda i rozwarstwienie społeczeństwa, brak
      przyszłości, głód, ubóstwo, analfabetyzm i wykluczenia społeczne -
      nie dotyczy Warszawy. Majątek państwowy wyprzedany a mimo to dług
      państwowy 440 mld zł. Skorumpowane sądy, prokuratorzy i na nic niema
      pieniędzy. Kiedyś wołano chleba i wolności teraz wolność polska
      odzyskała ale chleba nadal niema. Bieda w polsce jest dziedziczna a
      świat się śmieje z polski: nieudolna administracja publiczna,
      polskie prawo (także podatkowe) i sądownictwo, łapówkarska służba
      zdrowia skorumpowane prywatyzacje i przetargi a Polskie prawo nie
      jest w stanie wyegzekwować zagrabionych majątków i całych fortun.
      Panie Premierze Donaldzie Tusk
      Należy:
      zlikwidować immunitet
      precz z F16
      precz z wojną
      precz z tarczą antyrakietową
      precz z korupcją i biurokracją
      precz z abonamentem radiowo-telewizyjnego ze względu na marnowanie
      pieniędzy przez TVP poprzez "horrendalnie wysokie" odprawy, które
      dostali ostatnio pracownicy TVP.
    • silesius.monachjiski001 Pieprzone durne podłe karły upokorzone> hurra! 23.11.07, 21:34
    • pyosalpinx 4xD: debilny dowcip debila Dudzinskiego 23.11.07, 22:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka