aneczk-a1985 26.11.07, 19:43 witam, studiuję politologię i bardzo potrzebuję do pracy informacji o tym ile procent parlamentarzystów zeszłej kadencji stanowiły osoby pochodzenia żydowskiego. będę b. wdzięczna za pomoc. pozdrawiam forumowiczów:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akkj Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 26.11.07, 19:50 aneczk-a1985 napisała: > witam, studiuję politologię i bardzo potrzebuję do pracy informacji o tym ile > procent parlamentarzystów zeszłej kadencji stanowiły osoby pochodzenia > żydowskiego. będę b. wdzięczna za pomoc. pozdrawiam forumowiczów:) Mogę ci dać debilny prowokatorze adres lekarza psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 26.11.07, 22:13 Gdzie studiujesz, na WSKSiM w Toruniu? a moze terminiujesz na Czerskiej? Wg moich ustaleń co najmniej 102% ale mogłem popełnic grzech antysemityzmu i niedoszacowac :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jeżeli pytanie poważne. 28.11.07, 06:14 Narodowość jest jedynie konsekwencją czyjejś osobistej deklaracji. Jeżeli naprawdę interesuje cię ten problem musisz wysłać listy z pytaniem do poszczególnych byłych posłów. Adresy zapewne dostaniesz w kancelarji Sejmu. Jednak by sprawę potraktowano poważnie potrzebny będzie zapewne list polecający od co najmniej kierownika katedry, instytutu na firmowym papierze uczelni. Dziekan ze względu na "wagę" sprawy byłby jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jeżeli pytanie poważne. 28.11.07, 07:24 dlaczego to taki wstyd. Ja bez bólu przyznać się mogę do narodowości polskiej. Ba, nawet jestem z tego dumny. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jeżeli pytanie poważne. 28.11.07, 13:05 www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm zaden problem.. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jeżeli pytanie poważne. 28.11.07, 18:37 > dlaczego to taki wstyd. Ja bez bólu przyznać się mogę do > narodowości polskiej. Ba, nawet jestem z tego dumny. A kto powiedział że to wstyd? Napisałem, że to jedynie sprawa prywatnych deklaracji osób. Ty na przykład, mimo że jesteś być może wychowany w ZSRR i nauczyłeś się polskiego na kursach dla prowokatorów KGB, możesz uważać się za Polaka i być z tego powodu dumny. Twoje prawo i nikt ci tego nie odbiera. Ktoś inny może mieć rodziców którzy deklarowali się jako Żydzi ale on będzie się deklarował jako Polak. Też jego sprawa. Obydwoje macie prawo do takiej samoświadomości - mimo, że Ty go nazwiesz "żydem", a ja Ciebie "ruskiem" dopiero o waszej narodowości możemy się dowiedzieć po waszych deklaracjach? Rozumiesz? Czy tego was na kursach w Łubiance nie uczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 17:29 na kursach w Łubiance uczyli mnie podnosić ludzikom ciśnienie. Mówię Ci - mogę doprowadzić przeciętniaka do stanu w którym ciska się jak wesz na grzebieniu. No, ale to już wiesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 17:35 Możliwe uwierzę Ci na słowo. Jestem człowiekiem wielkiej wiary. :P Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 18:05 maaac napisał: > > dlaczego to taki wstyd. Ja bez bólu przyznać się mogę do > > narodowości polskiej. Ba, nawet jestem z tego dumny. > > A kto powiedział że to wstyd? Napisałem, że to jedynie sprawa > prywatnych deklaracji osób. > > Ty na przykład, mimo że jesteś być może wychowany w ZSRR i nauczyłeś > się polskiego na kursach dla prowokatorów KGB, możesz uważać się za > Polaka i być z tego powodu dumny. Twoje prawo i nikt ci tego nie > odbiera. Ktoś inny może mieć rodziców którzy deklarowali się jako > Żydzi ale on będzie się deklarował jako Polak. Też jego sprawa. > > Obydwoje macie prawo do takiej samoświadomości - mimo, że Ty go > nazwiesz "żydem", a ja Ciebie "ruskiem" dopiero o waszej narodowości > możemy się dowiedzieć po waszych deklaracjach? Rozumiesz? Czy tego was > na kursach w Łubiance nie uczyli? Swięte słowa, idźmy dalej tym tropem, syn dwójki aborygenów niechętnie identyfkujący się ze swoimi protoplastami odczuwa nieusuwalną porzbę określenia się jako np. Islandczyk lub Fin, dajmy mu prawo do swobody identyfikowania swojej tożsamości. Nie trzymajmy sie niewolniczo jakiejś tam matki czy ojca, przecież to wszystko sprawy umowne. Idziesz sobie przez busz australijski, nagle wypada jakiś kosmaty tubylec wywijajacy bumerangiem i już nam sie wydaje ze wiemy z kim mamy do czynienia... nie dajmy sie jedank zwieść pozorom. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 19:01 michnischerbeobachter napisał: > Idziesz sobie przez busz australijski, nagle wypada jakiś kosmaty > tubylec wywijajacy bumerangiem i już nam sie wydaje ze wiemy z kim > mamy do czynienia... nie dajmy sie jedank zwieść pozorom. To może bliższy nam geograficznie przykład. Idę sobie ulicą, nagle wypada łysy mięśniak wywijający kastetem i już mi się wydaje, że uciekł gdzieś z buszu, ale nie dajmy się zwieść pozorom. Osobnik ten wykrzykuje, że jest prawdziwym Polakiem, genetycznym patritą i niestety muszę się z tym pogodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 19:27 > To może bliższy nam geograficznie przykład. > Idę sobie ulicą, nagle wypada łysy mięśniak wywijający kastetem i już mi się > wydaje, że uciekł gdzieś z buszu, ale nie dajmy się zwieść pozorom. Osobnik ten > wykrzykuje, że jest prawdziwym Polakiem, genetycznym patritą i niestety muszę > się z tym pogodzić. Gdyby wykrzykiwał ze jest prawdziwym Zydem, oooo to juz insza inszosć. Nawet gdyby był wbity w dres, świecił wygoloną starannie łysiną, posiadął gustowny łańcuch na klacie i wymachiwał kijem basebalowym lub UZI. Wobec takiego osobnika wypada tylko bić pokłony z szcunkiem i profilaktycznie przeprosić. Każda inna postawa byłaby skrajnym przykładem antysemityzmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 20:08 To jedynie twoje chore podejście. Nikt inny tak nie twierdzi. A wracając do mieszkańca Australii... a i owszem. Facet może nagle do Ciebie zagadać czystą nie skażoną akcentem polszczyzną nie czymś takim jak bełkot Kaczyńskich. No i co z tego że wygląda jak wygląda... Jego prapradziadek był Polakiem i mimo że po drodze reszta pochodziła z miejscowych, oni zawsze czuli się Polakami. Dla tego też uczyli się polskiego, kupowali polskie gazety książki. W buszu znalazł się dla zabawy z kumplami. Potem w toku rozmowy okazało by się że wie na temat polskiego filmu więcej niż Ty, a całego Pana Tadeusza zna na pamięć. No i co? Możesz sobie swój "genetyczny" rodowód "narodowości" wiesz gdzie wsadzić. Bo jego syn może już np uważać, że tatuś jest głupi, a on jako wieloletni mieszkaniec np Holandii uważa się już za Holendra. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 21:59 bo to jest Afroamerykanin! Świat głupieje, durnieje do szczętu, im wyższa moc procesorów w kompach tym bledsze szare komórki. Wszystko jest nie tak, nieładnie, zakazane. Francja cieszy sie dużym jak na warunki europejskie przyrostem naturalnym. Ale we Francji nie wolno pytać o pochodzenie Francuza, więc NIKT nie wie ile rodzi się Francuzów francuskich, a ile z byłych koloni, czy Turcji (nawet nie wiem jak to pisać, żeby jutro cała Europa nie trząsła się z oburzenia). W USA nie wolno mówić Murzyn, bo to nie Murzyn, jeno Afroamerykanin. Jak oznajmiłem na tym forum że ludziska nie powinni się wstydzić swojej narodowości to jakiś debil zrobił mnie agentem KGB, szkolonym przez samego Feliksa Dzierzyńskiego. Jak ok. 25 lat Anglicy robili Almanach światowej literatury dziecięcej to wyklęli naszego murzynka Bambo. A z nas zrobili strasznych rasistów. Powód - zupełnie serio - Murzynek Bambo zamiast uczyć się w szkole ucieka z klasy na drzewo. Wniosek? Gorsza rasa. Wtedy się śmiałem w kretynów. dziś ze strachem stwierdzam że kretyni doszli do władzy. Zblizają sie kolejne święta. W jednych miejscach św. Mikołaj będzie zakazany (dzieci innych wyznań nie chcą ;-) prezentów od "obcego ideologicznie"). W innych miejscach zamiast Mikołajów będą Mikołajki (równość płci). Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Jeżeli pytanie poważne. 29.11.07, 22:44 Bo jesteś "agentem szkolonym przez Dzierżyńskiego". Jeżeli Ty rezerwujesz sobie prawo odkrywania prawdziwej narodowości różnych ludzi to ja mam dokładnie takie same prawo. Ty możesz odkrywać ukrywane żydowskie pochodzenie ja rosyjską agenturalność. A może czujesz się lepszy ode mnie i Tylko Ty jako "Prawdziwy Polak Aryjczyk" masz prawo innych narodowościowo oceniać? Zresztą mieszasz w swojej wypowiedzi różne sprawy. Faktycznie kretyńską poprawność polityczną, kraj pochodzenia co do którego nie ma najmniejszej wątpliwości i samo-deklarację narodowościową. Ot taki sobie "narodowcowy bełkocik" dla podbudowania swojego ego. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Żyd gorliwy esesman 29.11.07, 23:40 Strasznie mieszasz <maaac>. Narodowość, to nie jest kwestia indywidualnego wyboru, tylko fakt. Rodziców i dziadków się nie wybiera. Co innego obywatelstwo. Tak więc jak Mongoł, to Mongoł, jak Żyd, to Żyd, a obaj mogą mieszkać w Chinach czy na Madagaskarze. I tu interesująca historia z niemieckiego miasteczka Waiblingen. Do dzisiaj pielegnowany jest tu grób niejakiego Waltera Mullera, który był jednym z pierwszych, najbardziej gorliwych i fanatycznych esesmanów. W 1933 roku zastrzelił się, kiedy wyszło na jaw, że ma pochodzenie żydowskie. Z taką hańbą nie mógł dłużej żyć. Miejscowi są w kwestii grobu podzieleni. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Żyd gorliwy esesman 29.11.07, 23:59 elan13, co ty zrobisz kiedy wyjdzie na jaw twoje żydowskie pochodzenie, które tak starannie ukrywasz? Czy będziesz mógł żyć z taką hańbą? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 00:25 pytajniak napisała: > elan13, co ty zrobisz kiedy wyjdzie na jaw twoje > żydowskie pochodzenie, które tak starannie ukrywasz? > Czy będziesz mógł żyć z taką hańbą? Prawdopodobieństwo zdarzenia, o którym piszesz jest zerowe. Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 01:10 Bohater twojego opowiadania też tak myśłał. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 06:46 :) wszystko zależy od stosowanego kryterium "narodowego". Ponieważ dla elana13 Żydem jest ten kogo on uważa za Żyda, nawet jakby począwszy od jego ojca wstecz 12 pokoleń chodziło w jarmułkach i miało pejsy on nigdy Żydem nie będzie bo on się SAM za Żyda nie uważa. Więc niebezpieczeństwo faktycznie zerowe. Co innego Ty. Jeśli na przykład jesteś murzynką, czarną włosy kręcone... ale przypadkiem nazywasz się Goldberg :) Żydem dla NIEGO, będziesz nawet jak staniesz na rzęsach. Biedny Elan13 nie zauważył że facet popełnił samobójstwo ponieważ nie tylko dowiedział się że ktoś z jego przodków był Żydem ale i SAM się uznał za Żyda co nie pozwalało mu żyć. A tak by mój przykład z Aborygenem-Polakiem nie był wyssany z palca artykulik dość interesującego dla Elana13 autora www.krajski.com/haiti.htm Żeby było śmieszniej wśród mieszkańców Haiti są ludzie, którzy obecnie uważają się w jakimś stopniu za Polaków i nawet odwiedzają nasz kraj w ramach delegacji polonijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 08:21 To niezly przyklad. Widzialem kiedys obszerny reportaz na ten temat. Wioska, w ktorej niemal 50% mieszkancow ma ponoc polskich przodkow. Co wiecej Ci ludzie zyja z ta swiadomoscia i czuja sie po czesci Polakami. Jakiemus tam procentowi, oscylujacemu kolo 15% rzeczywiscie mozna udokumentowac slowianskie pochodzenie. Mnostwo ludzi posiada nawet dowody na swoje polskie pochodzenie, a czesc z nich ma polskie nazwiska. Ubolewaja nad tym, ze Polska zapomina o swoich krewnych, bo oni wiedza o Polsce bardzo duzo. Ba! Podczas rozgrywek sportowych kibicuja Polsce! Dzieciaki znaja sukcesy i porazki polskich pilkarzy, siatkarzy itp. Znaja historie Polski. Generalnie sa bardzo serdeczni, ale jak widza obcokrajowca, to w pierwszej kolejnosci pytaja czy z Polski. Jesli z Polski to wiadomosc o tym roznosi sie po wsi w predkosci swiatla i przybysz zostaje zaproszony do kazdego domu po kolei na posilek, nocleg i kaze sie mu opowiadac o Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 08:39 Tutaj jest troche wiecej o ciemnoskorych Polakach: nt.interia.pl/newsroom/news/zaginione-polskie-plemiona,986869 Odpowiedz Link Zgłoś
pytajniak Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 11:41 Paniczny lęk przed tym, że jego gudłajstwo może się obrócić przeciwko niemu zmusza go do wypierania się swego parszywego pochodzenia. Ciekawe czy ma pistolet. Odpowiedz Link Zgłoś
3centy Re: Żyd gorliwy esesman 30.11.07, 12:13 pytajniak napisała: > Ciekawe czy ma pistolet. zapewne jeśli zacznie odwiedzać takie lokale censor.net.ua/go/viewTopic--page--1--id--181087 to nie pistolet ale wiadro granatów by się zdało ? Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: Jeżeli pytanie poważne. 01.12.07, 18:37 olias napisał: > dlaczego to taki wstyd. Ja bez bólu przyznać się mogę do narodowości > polskiej. Ba, nawet jestem z tego dumny. A jaki byl twoj wklad w to osiagniecie ? A czy masz jeszcze jakies inne powody do dumy ? Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Jeżeli pytanie poważne. 02.12.07, 03:42 olias napisał: > dlaczego to taki wstyd. Ja bez bólu przyznać się mogę do narodowości > polskiej. Ba, nawet jestem z tego dumny. Chyba tylko w Polsce.W Dublinie?Don't shit me! Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom pochodzenie i narodowość to różne rzeczy 02.12.07, 16:23 moim zdaniem "pochodzenie" jest faktem, a nie kwestią wyboru. Np. ktoś ma ojca Niemca i matkę Włoszkę, ale urodził się i wychował w Ameryce i deklaruje, że jest Amerykaninem. To jest jego subiektywne poczucie - mógłby sie przecież także określać jako Włoch lub Niemiec. Ale to, że ma włosko-niemieckie pochodzenie to po prostu stwierdzeniem faktu, a nie kwestią wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Głupota czy prowokacja ? 28.11.07, 13:18 Najpierw musisz określić KRYTERIUM "pochodzenia żydowskiego". A bywały one różne. Np. ustawy norymberskie przyjmowały, że Żydem jest ktoś, kto wśród czworga dziadków miał choćby jednego Żyda. Ale w petainowskiej Francji wymagano, żeby WSZYSCY z czworga dziadków byli Żydami... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Głupota czy prowokacja ? 28.11.07, 13:34 Rom jeśli uważa się za Roma to jasno o tym mówi, Polak mówi że czuje się Polakiem, a Żydzi nie czują się Żydami tylko europejczykami, chyba mają zachwiane poczucie tożsamości? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Głupota czy prowokacja ? 28.11.07, 14:22 nie zauwazylam zadnego zachwianego poczucia... ani u siebie, ani u pozostalych 15 milionow zydow.... ja jestem. zydowka, israelka, urodzona w polsce. tez dumna z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 brawo Dana 29.11.07, 19:38 dana33 napisała: > nie zauwazylam zadnego zachwianego poczucia... ani u siebie, ani u > pozostalych 15 milionow zydow.... > ja jestem. zydowka, israelka, urodzona w polsce. tez dumna z tego. Brawo Dana, to mi sie podoba. Jesteś Żydówką i mówisz o tym z podniesioną głową. Podobnie jak znani Żydzi z innych krajów (choćby kontrkandydat Busha w ostatnich wyborach prezydenckich w USA, sam opowiadał o swych żydowskich dziadkach spod Piotrkowa). Tylko co się dzieje w Polsce? Tutejsi Żydzi wpadają w popłoch, histerię, automatycznie padają zarzuty antysemityzmu, głupoty, podejrzenia o prowokację, czy idiotyczne próby relatywizowania (jest się tym, kim chce się być - gdyby tak było, to naprawdę wielu Białorusinów mieniłoby się Szwajcarami) itd. Wystarczy spojrzeć na wcześniejsze wpisy. Paweł Śpiewak dojrzał do żydowstwa, nawet przez pewien czas występował w tv w jarmułce, ale potem przestał. Podobnie przestał Piotr Najsztub. Czy wśród mieszkających u nas Żydów dalej obowiązuje hasło - mądry Żyd, to Żyd zakonspirowany? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: brawo Dana 29.11.07, 22:13 sprawa jest jakaś taka dziwaczna. Przecież sami Żydzi uczciwie przyznają że w Polsce mniej jest aktów wandalizmu np. wobec cmentarzy żydowskich, wobec nich samych niż w innych krajach. jak się kiedyś Francuzi odezwali i nas obsobaczyli za rzekomy antysemityzm to przecież właśnie polscy Żydzi kazali im skorzystać z okazji i siedzieć cicho. Wskazujac że w PL jest znacznie lepiej niż we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok elan, a ty co? Jestes jakis pogrobowiec z RSHA? 30.11.07, 19:58 Zadziwiasz mnie, o ci w zasadzie obchodzi? Jestes prawie jak moja, niedawno zmarła matka, która przed wojną chodziła z kumplami z ONR rozbijac żydowskiej fajfy, a w czasie wojny, jako pracownica Treuhandu, chodziła z dumą sprawdzac pożydowskie mienie po gecie w mały podlaskim miasteczku. Wciskała mi kit jak ten durny Bender, że w ghecie było nawet miło. Dziwne, że na zdjęcia z warszawskiego gheta, którymi ją raczyłem od czasu do czasu, nie chiała patrzeć. Tylko, że ona na jakies 10 lat przed smiercią zaczęła sie zastanawiac nad tym, czy jako katoliczka dobrze zrobiła. Opowiadała mi, że kiedy Einsatzkommando w 1942 przez 5 dni rozstrzeliwało tych biednych ludzi - kobiety, dzieci, starców, to nie czuła sie za najlepiej. Moj ojciec też to słyszał i nie potrafił o tym opowiadać. Powiedziałem mojej matce, że jest jedną z odpowiedzialnych za te mordy. I tak samo mówię elan do ciebie. Przez ciebie przemawiają duchy tych dzielnych chłopców z 610 batalionu policyjnego do zadań specjlanych. Pewnie chciałbyś z miłości dać im pyska, co? A może sam byś sobie postrzelał do dzieci, co? Odpowiedz Link Zgłoś
quatto 1410_tenrok mimozo 30.11.07, 20:26 Ty biedaku starasz się pokutować za grzechy swoich przodków ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ależ skąd! Pokazuję jedynie, że 01.12.07, 14:29 nie wszyscy wyssali antysemityzm z mlekiem matki. Odpowiedz Link Zgłoś
quatto Re: ależ skąd! Pokazuję jedynie, że 01.12.07, 14:55 Oznacza to, że bardzo się tym przejmujesz, co powiedzieli żydowscy fanatycy polakożercy. Te chorobliwe oświadczenie, że Polacy wypili antysemityzm z mlekiem matki jest typowe dla tych co idą przez życie rozpychając się łokciami, mając tylko jeden drogowskaz, Talmud. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: elan, a ty co? Jestes jakis pogrobowiec z RSH 30.11.07, 23:56 Współczuję Ci <tenrok> z powodu trudnego dzieciństwa i zawikłanych relacji rodzinnych, jednak wnioski, jakie formułujesz świadczą dobitnie, że Ty normalny nie jesteś. Zupełnie szczerze i bez ironii radzę Ci zasięgnąć opinii dobrego lekarza specjalisty. Odpowiedz Link Zgłoś
quatto elan 01.12.07, 11:00 Nie możesz oczekiwać realnego spojrzenia od 1410_tenrok . On zbytnio jest obciążony przeszłością, a ta działa na jego oczy jak klapki na oczy konia. Te klapki na jego oczach ograniczają jego spojrzenie na tą kwestię . A więc mniej zrozumienie dla tego biedaka. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ależ quatto, tak jest, jak człowiek nagle może 01.12.07, 14:47 grzebac w historii i do tego zna jezyki. I już nie czyta tylko materiałów edukacyjnych...... dla celów wyjaśniania spraw trudnych i konieczności czyszczenia narodowego psyche. W waszych oczkach, rozkapryszonych petryjotuf, mogę uchodzic za zdrajcę, ponieważ wiem, iż to Gross ma racje, a nie jakies komuchy (bender, nowak) na usługach pogrobowców ONR w koloratkach. Wiem również, że wielu ludzi miało podstawy do nienawisci, ponieważ okres 1939-1941 nie należł do najlepszych w stosunkach polsko- żydowskich/białoruskich/ukrainskich. Ale, żeby za swinstwa żydowskich komuchów mścic sie na kobietach, starcach i dzieciach??? Mogli przeciez tych komuchów wyrżnąć, nawet na sposób bolesny ("ukrainski"). Ten kto morduje dzieci, kobiety i starców - jest ścierwem. Jednak kiedy widze takie kanalie jak elan, remek, wet etc wcale sie temu7 nie dziwie. To takie polskie SS. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Ależ quatto, tak jest, jak człowiek nagle moż 01.12.07, 15:35 Ruch opierający się na ideologii SS rośnie w każdym kraju europejskim. To jest odpowiedź ludzi na dzisiejsze realia polityczno ekonomiczne. Polska nie jest krajem gdzie tego ruchu nie ma. Jak w każdym stuleciu , to chyba i teraz, idziemy pomału w kierunku kryzysu. Europa bez granic umożliwia rozwojowi neofaszystowskiemu. I nikt nie jest w stanie temu się przeciwstawić. Neofaszyści z różnych krajów współpracują ze sobą , a nawet przeprowadzają już wspólne ćwiczenia. To tylko kwestia czasu, gdy w sposób demokratyczny ideologie z trupią czaszką na głowie dojdą do głosu. Paralitykiem umysłowym jest ten , co nie widzi przyczyn tego ruchu. Nic nie pomoże walka z ruchem SS . Problem należy rozwiązać u źródła , a te wielu nie chce nawet widzieć. Twoja matka była świadkiem takiego upadku ludzkiej moralności. Nie była w żadnym przypadku jej przyczyną. Obwinianie jej za to, iż żyła w tym czasie, w którym była ta psychozy, i jej uległa . Jest chyba nieporozumieniem i złą oceną tamtych wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi kolego ddyzmo, 01.12.07, 23:21 nie wiem jaki tytuł miała ta książka, ale widze w niej wyrazne problemy poznawcze. Gdybys podał tytuł, możlwe, że ją czytałem, mógłbym sie ustosunkowac. Niemcy wcale nie upadały, wiecej powiem, miały sie dobrze. - po walce o przodownictwo z Austrią uzyskały pierwsze miejsce jako przewodnik narodu (1864). - zostały zjednoczone (1870) - odzyskały tereny sporne z Francją, na który mieszkała przeciez ludnosc niemiecka (Alzacja i częściowo Lotaryngia) - przemysł i gospodarka rozwijała sie doskonale - jakosc produkcji nie miała sobie równych na swiecie - miały pecha w I WS, że ją przegrały. Same tej wojny nie wywołały, ponieważ zrobiła to Austria, która potrafi idealnie sie ze wszystkiego wykrecac. - nałożono na nie kontrybucje, podobnież jak one wczesniej nałożyły kontrybucje na Francje (1871), których nie chciały spłacac. I zorbiono wszystko, aby nic nie zapłacic. - w tym celu wywołano wielki kryzys ekonomiczno-społeczny, który, miał wielkie znaczenie, poniewa spowodował wrzenie rewolucyjne (opisywane pozniej tak pieknie przeze teoretyka włoskich czernowych brygad). - pauperyzacja klasy średniej i totalne bezrobocie spowodowały polaryzacje społeczenstwa na dwie przeciwstawne sobie grupy: pro KPD oraz pro NSDAP (prokomunistyczne i pronacjonalistyczne) - do tego dochodzi rachityczny Republika Weimarska, która miała 50 partii w Reichstagu. - Chaos był idealny. - Hitler, Austriak, o korzeniach z Dolnej Austrii, przez niektórych pomawiany o semickie korzenie (wedle nowych badan jest to conajmniej niepewne) stworzył swoj własny system. System ten nie opierał sie w żaden sposób na włoskim faszyzmie. Jego korzenie to tzw. ruch wszechniemiecki (Guido v List, Lanz v. Liebenfels, Hans Hoerbiger, Otto Weininger, Artur Trebitsch, Georg Schoenerer, K.H. Wolf, Karl Luger) - Hitler przed I WS przeniósł sie do Bawarii i walczył w armii niemieckiej - był zdolnym mówcą i trafił na dobry grunt, a z małej, kanapowej partyjki uczynił wielką maszynę partyjną. - Oferował Niemcom porządek, pracę i dumę - Czego żądał - opisał w Mein Kampf, co mało kto czytał. - Do 1941 roku Niemcy byłli nawet bardzo dumni z jego dokonan - później miało być coraz gorzej - A i teraz w starszej generacji znajdą się tacy, co mówią, że chciał dobrze. Dziwi mnie jedna, że zwolenników tej tezy znajduję również w Polsce Literatura: B. Hamann, Wieden Hitlera, Warszawa 1999 S. Hafner, Vom Bismarck zum Hitler (niestety nie tłumaczonba genialna analiza najlepszego powojennego historyka niemieckiego) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Drogi kolego ddyzmo, 02.12.07, 00:40 Tytul ksiäzki podalem. „Gremania” rok wydania MDCCCXC Opis Zwei Jahrtausende deutschen Lebens Kulturgeschichte . Czerwona gruba okladka , na pierwszej stronie na calej kartce Gemälde von Kaiser Wilchelm II. Twuj post zawiera wiele poprawnosci politycznej, a malo prawdy. Post ten pisalem na niemieckiej klawiaturze , a wiec nie mialem polskich znakow do dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Drogi kolego ddyzmo, 02.12.07, 01:47 Już jestem w domu gdzie mam polską klawiaturę. A więc Twoje wiedza o Hitlerze jest ogólna i powierzchowna . On nie wyjechał do Niemiec, tylko uciekł przed służbą wojskową w Austrii. A że wstąpił do obcej armii , Austria pozbawiła go obywatelstwa. Hitler był biedakiem nie mogącym nic osiągnąć. Gdy przyjechał do Wiednia po jakimś czasie musiał zamieszkać w przytułku dla bezdomnych. Hitler był głupkiem i marionetką Gebelsa , Himlera i innych Faszystów. Oni wykreowali go na to kim został , Hitler sam uwierzył w to , iż jest mesjaszem narodu niemieckiego. Nie miał on początku nic przeciwko żydom , podkochiwał się nawet w żydówce. Dopiero gdy dostał się do lazaretu , gdy był ranny, poznał wielu żydów . Oni go pouczali, co należy robić aby wymigać się od służby wojskowej. A że Hitler był patriotą, wtedy narastała w nim nienawiść do żydów. Zrozumiał on, iż oni nigdy nie będą walczyć dla dobra kraju, w którym żyją. Zaczął interesować się Talmudem , a co dalej było nie trudno sobie wyobrazić. Zrozumiał on wtedy potrzebę oczyszczenia rasy niemieckiej z elementu pasożytniczego. A że on był moim zdaniem, ciemniakiem bardzo ograniczonym. Popadł w fanatyzm ze swoją nienawiścią. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi kolego ddyzmo, 02.12.07, 11:42 moja wiedza nie jest ani powierzchnowna, ani pełna poprawności politycznej. A Hitler nie był ani głupkiem, anie nie był marionetką Goebelsa lub Himmlera. Hitler był fenomene politycznym. Hitler uznając się za Niemca i o Austrii mając dosyć marne mniemanie jako o kraju zupełnie nie niemieckim, uciekł do Niemiec, ponieważ nie chciał bronic tej Austrii. Mówienie, że był tchórzem jest dosyc smieszne, zważywszy na fakt, że wstąpił ochotniczo do wojska i jako prosty freiter dostał za odwagę EK I. Mógłbyś chociaż przeczytac modnego swego czasu Allana Bullocka, który napisał dosyc ciekawe ksiązki o wejściu Hitlera na szczyty władzy. Bullock jako pierwszy dokonał w sposób bardzo dokładny analizy całej struktury nazistowskiego panstwa. Opisał głównych aktorów, opisał główne organizacje. Odnośnie Zydów, Hitler miał dosyc specyficzne stosunek do Zydów, podobny jak Karl Luger (burmistrz Wiednia), słynny z powiedzenia "Wer ein Jude ist, das bestimme ich". Gdybys poczytał choc niektórych medrców ruchu Wszechniemieckiego, którymi całą młodość pasjonował sie Hitler, tobys zrozumiał cokolwiek z jege nastawienia. Jeszcze raz polecam ksiązkę Hamann, która zadała sobie wiele trudu, aby zanalizowac młodość Hitlera i sposób w jaki politycznie dorastał. Hitler, mozna powiedziec, poświęcił sie pewnej idei. Na początku utrzymwał się z renty po ojcu i wpsarcia siostry. Później z rozmysłem zamieszkał w przytułku. W przytułku nie musiał za nic płacic. Utrzymywał sie z pacykowania (powstała swojego rodzaju firma handlująca jego akwarelkami) i w ten sposób mógł się poświęcić swojej największej pasjii - polityce, historii polityki, historii wojen, historii mysli politycznej. Miał doskonałą pamięć i bardzo wysoką inteligencję. Najwyższy czas, aby próbować spojrzec na tego zbrodniarza-zbrodniarzy w sposób obiektywny. Powoli nastaje czas, że Hitler stanie się takim samym zjawiskiem historycznym jak tysiące postaci historycznych przed nim. Prawdą jest bowiem, że Hitler ukształtował obraz Europy i wpłynął na jej obecny kształt jak nikt inny przed nim. On oczywiści nie miał zamiaru, aby Europa wyglądała tak, jak obecnie. Ale wyciągnięcie wniosków z 13 lat tyysiącletniej rzeszy, pozwoliło w Europie stworzyć mechanizmy, które zakonczył okres wyniszczających wojen i konfliktów w centralnej części kontynentu. I nie mów, że Hitler był durniem i nieudacznikiem. Człowiek, który poprawdził Niemcy do kompletnego chaosu i degrengolady, nie był nieuadacznikiem. Musiał być geniuszem, jakkolwiek geniuszem inaczej. Zresztą każdy geniusz polityczny konczy podobnie. Tak skonczył Chinigs Khna, podobnie skonczył Napoleon. Stalin był nie lepszy, jakkolwiek udało mu sie z tym, że w odpowiednim miejscu przesiadł sie z zwolennika Wielkich niemiec na członka antyhitlerowskiej koalicji. Wybacz mi kolego, ale winienes wiecej czytac i nie wierzyc w bajki rozprzestrzeniane na Wiki. A odnosnie wspomnianej ksiązki, proponuje żebyś raczej przeczytał Spenglera, Untergang des Abendlandes. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Drogi kolego ddyzmo, 02.12.07, 13:12 1410_tenrok napisał: > moja wiedza nie jest ani powierzchnowna, ani pełna poprawności > politycznej. A Hitler nie był ani głupkiem, anie nie był marionetką > Goebelsa lub Himmlera. Hitler był fenomene politycznym. > Hitler uznając się za Niemca i o Austrii mając dosyć marne mniemanie > jako o kraju zupełnie nie niemieckim, uciekł do Niemiec, ponieważ > nie chciał bronic tej Austrii. Mówienie, że był tchórzem jest dosyc > smieszne, zważywszy na fakt, że wstąpił ochotniczo do wojska i jako > prosty freiter dostał za odwagę EK I. > Widzę że zmieniasz już powoli zdanie. Do tego wkładasz do moich ust słowa których ja nie wypowiedziałem. Bądź ostrożny ze swoją taktyką dyskusji , jest ona bardzo przestarzałe i może Ciebie zdewaluować. Hitler był wariatem, psychopatą . W jego pierwszych przemówieniach , które słuchałem i oglądałem w dokumentacjach filmowych, widać euforię i fanatyzm człowieka produkującego się pod publikę. Wymiana spojrzeń Grbelsa , Himmlera i innych faszystów , jak również ich mimika , zdradza zadowolenie z Hitlera , który wtedy był początkujący. Nie miej mi za złe , ale masz bardzo pospolite zdanie wyrobione przez media. > > Mógłbyś chociaż przeczytac modnego swego czasu Allana Bullocka, > który napisał dosyc ciekawe ksiązki o wejściu Hitlera na szczyty > władzy. Bullock jako pierwszy dokonał w sposób bardzo dokładny > analizy całej struktury nazistowskiego panstwa. Opisał głównych > aktorów, opisał główne organizacje. > Cóż, pan Allan Bullock był kreatorem wielkości Hitlera. W analizach jego biografii o Hitlerza, jest zbyt wiele elementów które wpłynęły na pokazanie Hitlera oczami zezowatego człowieka. I jak wielu analityków twierdzi, Bullocka socjalistyczny pogląd, za bardzo wpłynął na jego prace historyczne. Bardzo je zdeformował. > > Odnośnie Zydów, Hitler miał dosyc specyficzne stosunek do Zydów, > podobny jak Karl Luger (burmistrz Wiednia), słynny z > powiedzenia "Wer ein Jude ist, das bestimme ich". Gdybys poczytał > choc niektórych medrców ruchu Wszechniemieckiego, którymi całą > młodość pasjonował sie Hitler, tobys zrozumiał cokolwiek z jege > nastawienia. Jeszcze raz polecam ksiązkę Hamann, która zadała sobie > wiele trudu, aby zanalizowac młodość Hitlera i sposób w jaki > politycznie dorastał. Hitler, mozna powiedziec, poświęcił sie pewnej > idei. Na początku utrzymwał się z renty po ojcu i wpsarcia siostry. > Później z rozmysłem zamieszkał w przytułku. W przytułku nie musiał > za nic płacic. Utrzymywał sie z pacykowania (powstała swojego > rodzaju firma handlująca jego akwarelkami) i w ten sposób mógł się > poświęcić swojej największej pasjii - polityce, historii polityki, > historii wojen, historii mysli politycznej. Miał doskonałą pamięć i > bardzo wysoką inteligencję. Najwyższy czas, aby próbować spojrzec na > tego zbrodniarza-zbrodniarzy w sposób obiektywny. Powoli nastaje > czas, że Hitler stanie się takim samym zjawiskiem historycznym jak > tysiące postaci historycznych przed nim. Prawdą jest bowiem, że > Hitler ukształtował obraz Europy i wpłynął na jej obecny kształt jak > nikt inny przed nim. On oczywiści nie miał zamiaru, aby Europa > wyglądała tak, jak obecnie. Ale wyciągnięcie wniosków z 13 lat > tyysiącletniej rzeszy, pozwoliło w Europie stworzyć mechanizmy, > które zakonczył okres wyniszczających wojen i konfliktów w > centralnej części kontynentu. > I nie mów, że Hitler był durniem i nieudacznikiem. Człowiek, który > poprawdził Niemcy do kompletnego chaosu i degrengolady, nie był > nieuadacznikiem. Musiał być geniuszem, jakkolwiek geniuszem inaczej. > Zresztą każdy geniusz polityczny konczy podobnie. Tak skonczył > Chinigs Khna, podobnie skonczył Napoleon. Stalin był nie lepszy, > jakkolwiek udało mu sie z tym, że w odpowiednim miejscu przesiadł > sie z zwolennika Wielkich niemiec na członka antyhitlerowskiej > koalicji. > Wybacz mi kolego, ale winienes wiecej czytac i nie wierzyc w bajki > rozprzestrzeniane na Wiki. > A odnosnie wspomnianej ksiązki, proponuje żebyś raczej przeczytał > Spenglera, Untergang des Abendlandes. > Jesteś za bardzo pod wpływem twórczości pod publikę. Twoja wybiórczość faktów jest deformująca. Reagujesz na wiele książek, których autorzy w poszukiwaniu sensacji, tworzą interpretacje faktów profilowaną do potrzeb wolnorynkowych. Nie znasz analiz biografii Hitlera. On nie był geniuszem, był psychopatą i wariatem. Hitler był małym trybem w kole Historii , był rozwiązaniem obecnych problemów. Gdyby nie było Hitlera , byłby inny terrorysta. Nie jeden człowiek stworzył te piekło , to bardzo powierzchowne spojrzenie na tamte czasy. W nadawaniu geniusza Hitlerowi, widzę wiele szkodliwości społecznej. Obecnie w europie tworzy się wiele ugrupowań politycznych , które są faszyzujące, i zaczynają pielęgnować „ geniusz” Hitlera. Wybacz , ale to co ja powinienem przeczytać , to ja wiem. A czytam dopiero wtedy , gdy wiem coś o autorze tej książki. Pod jakimi wpływami rozwijał się autor , tylko wtedy mogę dobrze przeanalizować interpretacje autora. Jesteś socjalistą, czytaj socjalistów np. Bullocka. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Drogi kolego ddyzmo, 02.12.07, 12:11 1410_tenrok napisał: […] > > - Hitler, Austriak, o korzeniach z Dolnej Austrii, przez niektórych > pomawiany o semickie korzenie (wedle nowych badan jest to conajmniej > niepewne) stworzył swoj własny system. System ten nie opierał sie w > żaden sposób na włoskim faszyzmie. > Dla młodego Hitlera Duce (Mussolini ) by wzorem . On jego zainspirował w formie władzy jaką sprawował. Mam w moich zbiorach dokumenty świadczące o bliskości ideologicznej tych panów. members.chello.at/auto_glanz/mussolini.JPG Obecnie wnuczka Mussoliniego stara wskrzeszać ideologię swojego dziadka. Robi to z dużym sukcesem, i kto wie co z tego w demokratyczny sposób wyniknie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi kolego ddyzmo to sie kupy nie trzyma 02.12.07, 12:52 Co to znaczy "dla młodego Hitlera"? Hitler był młody przed I WS. Po pierwszej WS i przekształceniu kanapowej DAP w masową NSDAP był już bardzo poważnym politykiem prawicowym w Bawarii. Jego chęć zdobycia władzy w Berlinie w sposób, w jaki il Duce zdobył władze w Rzymie, rozbiła sie o jeden element. Otóż NSDAP była mocna w Bawarii, a jej siła w Prusiech była raczej mizerna. Tak to Pucz Monachijskich skonczył sie, jak sie skonczył. Hitler miał czas na przemyślenia w Landsebergu, gdzie spisał swój manifest polityczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Drogi kolego ddyzmo to sie kupy nie trzyma 02.12.07, 13:32 Masz racje to się wszystko nie trzyma kupy. Czy Ty nie widzisz że wkoło się powtarzasz ? Tu chodziło o wyjaśnienie kwestii kształtowania poglądów Hitlera. O fascynacje Hitlera faszyzmem włoskim. On był , z czym Ty masz najwidoczniej problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ok, jak mówią w pewnym kraju na zachodzie 02.12.07, 15:42 ty masz racje, ja mam spokoj. Podałem całą kupe nazwisk myslicieli ruchu wszechniemieckiego, na których młody Hitler sie kształtował. Ale, co cie tam prawda odchodzi. Ideologia faszyzmu włoskiego był wtórny w stosunku do tego, co sam Hitler wykreował jako podstawy teoretyczne ruchu nazistowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Ok, jak mówią w pewnym kraju na zachodzie 03.12.07, 12:42 Ty musisz zdać sobie sprawę z jednego, iż duch w jakim była wychowana generacja Hitlera wyglądał następująco. members.chello.at/auto_glanz/Ger.JPG Przejście z jednej mentalności na drugą było bardzo bolesne. Nie miej jednak dzisiejsze Niemcy są logiczną tego konsekwencją. Ich stosunek do pracy jest znany i szanowany na całym świecie. Na przełomie wieku ( XIX-XX ) w zmianie mentalności ,nie było miejsca dla mentalności żydowskiej. Była ona wtedy widziana jako pasożytnicza, i była ona kulą u nogi uzdrawiania Germanii . Poza elementami pasożytniczymi , były elementy które wskazywały na to, iż żyd nie może być patriotą. Właśnie po konfrontacji młodego Hitlera, z tymi elementami , w lazarecie gdy był ranny, Hitler pomału zaczynał nienawidzić profilaktycznie żydów. Co oznacza antysemityzm. A więc można śmiało spytać się , czy to właśnie sami żydzi nieświadomie wyprodukowali Hitlera. W każdym razie Rabbi w Londynie, jak również Rabbi we Wiedniu są takiego zdania. Żydzi, mniemając swego państwa, błąkali się po całym świecie. Ich wypracowana strategia przetrwania była skuteczna, aczkolwiek można powiedzieć o masochistycznych impulsach z ich strony. Ich strategia była analogiczna w każdym stuleciu. A produktem ubocznym tej strategii były ciągłe wygnania ich, i rzezie na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dyziu, umówmy sie 04.12.07, 14:42 Twoja wiedza na temat Niemiec, Niemców jest zerowa. Wiedza towoja na temat ich historii i prahistorii jest równie niewielka. Jak sie pouczysz to możemy wrócic do tematu. PS. Znam ten kraj jego języki i historie doskonale, od strony normalnego człowieka i akademika. 99% durnot opowiadanych w Polsce na temat sie kupy nie trzyma i wynika z rozdrapywania niezabliźnionych ran. A przecież nawet sędzia i prokurator muszą być obiektywni. Jedynym który nie musi to jest kat...... A te bzdury prawiczka o Zydach, to wybacz, ale kompletny idiotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Dyziu, umówmy sie 04.12.07, 17:15 1410_tenrok napisał: > Twoja wiedza na temat Niemiec, Niemców jest zerowa. Wiedza towoja na > temat ich historii i prahistorii jest równie niewielka. Jak sie > pouczysz to możemy wrócic do tematu. > Czegoś takiego po Tobie się spodziewałem. Biedny człowieku , ja studiowałem w tym języku i mieszkam w strefie tego języka już 28 lat. Jak widzę dal Ciebie tylko oficjalna wersja jest wiedzą naukową. Zubożasz w ten sposób samego siebie i zawężasz własne horyzonty. Historii nie da się zmienić, a Ty za bardzo lewackie podejście do tematu. I wzorujesz się na współczesnych autorach również o lewackim spojrzeniu na rzeczywistość. Ja natomiast znam nie dam się manipulować przez historyjki, które mają udawać wielką historię. Czytaj sobie Bullocka on miał dobrych pracodawców we wiadomych środowiskach. I wyrabiaj sobie światopogląd taki, jak inni tego chcą. W tym Ci rzeczywiście do twarzy. > PS. > Znam ten kraj jego języki i historie doskonale, od strony normalnego > człowieka i akademika. 99% durnot opowiadanych w Polsce na temat sie > kupy nie trzyma i wynika z rozdrapywania niezabliźnionych ran. A > przecież nawet sędzia i prokurator muszą być obiektywni. Jedynym > który nie musi to jest kat...... > > A te bzdury prawiczka o Zydach, to wybacz, ale kompletny idiotyzm. > Idiotyzmem jest, iż Ty nie możesz pojąć, że w strategia Dmowskiego ratowania europy przed wojną, były elementy ograniczania wpływów żydowskich. Żyj sobie w świecie iluzji, podpierając się laską lewaków i czytając ich książki. Zbyt mało znasz Niemców , aby zabierać na temat głos. A Twoja wiedza jest taka pospolita że tu z nią niezabłyśniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok So, so, du erzähltst aber Geschichten 04.12.07, 18:45 Du arme Mensch. 28 lat mieszkasz i studiowałeś? Was, wenn ich fragen duerfte? Die Kunst des Biertrinkens???? Czepiasz sie Bullocka, to sie czepiaj. Hamann natomiast nie jest lewaczką, a Haffner również nim nie był. Ale to takich autorów to bist weit davon entfernt. A jeżeli tych ci brakuje, to weź Topitzscha. Tobie, mój mały, brak jest po prostu obiektywizmu. Już pierwszy wpis, o tym świadczył. Proponuję, aby się zapisał na kursa Neuere Geschichte na jakims Uniwersytecie. Może tam cie ktos czego sensownego nauczy, zwłaszcza podejścia do historii, nie jako nauki marksistowskiej, w której można naginać wszystko jak starą prezerwatywę. Na razie jestes cienki, że zacytuję tu pewnego premiera. I przy tym przekonaniu werde ich bleiben, mein Schatz. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: So, so, du erzähltst aber Geschichten 04.12.07, 20:18 1410_tenrok napisał: > Du arme Mensch. > 28 lat mieszkasz i studiowałeś? Was, wenn ich fragen duerfte? Die > Kunst des Biertrinkens???? > Mogę Tobie tylko zdradzić, iż studiowałem na zachodnim Uniwersytecie Technicznym na dwóch kierunkach. Twoje oceny pokazują Twój poziom wiedzy 1410_tenrok. Twoja ocena społeczeństwa niemieckiego z perspektywy akademickiej , jest błazeństwem. Społeczeństwo i w nim trendy, ocena się nie po jednym środowisku. > > Czepiasz sie Bullocka, to sie czepiaj. Hamann natomiast nie jest > lewaczką, a Haffner również nim nie był. Ale to takich autorów to > bist weit davon entfernt. A jeżeli tych ci brakuje, to weź > Topitzscha. > Synciu, Ty chyba przed snem czytasz Marksa. Liznąłeś trochę niemieckiego , i myślisz że jesteś najmądrzejszy pod słońce. > > Tobie, mój mały, brak jest po prostu obiektywizmu. Już pierwszy > wpis, o tym świadczył. Proponuję, aby się zapisał na kursa Neuere > Geschichte na jakims Uniwersytecie. Może tam cie ktos czego > sensownego nauczy, zwłaszcza podejścia do historii, nie jako nauki > marksistowskiej, w której można naginać wszystko jak starą > prezerwatywę. Na razie jestes cienki, że zacytuję tu pewnego > premiera. I przy tym przekonaniu werde ich bleiben, mein Schatz. > A Tobie brak synu wnikliwości i znajomości historii. Twoje ramy pojęciowe nie wychodzą poza sto lat. Ciebie na pewno nikt niczego nie nauczy, ty znasz historię profilowaną w stylu Grossa. To są Twoje ramy samo kastracji. Pominę już Twoją kulturę dyskusji , która jednoznacznie ocenia Twój poziom i Twoje znajomości. Brakuje Ci argumentów to sięgasz po epitety. Jakie to jest typowe dla pewnej grupy ludzi, szczególnie tej co o sobie ma wielkie mniemanie. Nie zwracaj się do mnie proszę, jak pederasta, ja nie gustuje w narządach, w których znajdują się nie strawione części pokarmu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: elan 01.12.07, 15:38 quatto napisał: > Nie możesz oczekiwać realnego spojrzenia od 1410_tenrok . > On zbytnio jest obciążony przeszłością, a ta działa na jego oczy jak > klapki na oczy konia. > Te klapki na jego oczach ograniczają jego spojrzenie na tą kwestię . > A więc mniej zrozumienie dla tego biedaka. "1410_tenrok" jest typowym polonofonem oraz zydofilem i germanofilem zarazem. Poza tym zachowuje sie jak klasyczna czerwono-lewacka plujka. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: elan 01.12.07, 16:06 > "1410_tenrok" jest typowym polonofonem oraz zydofilem i > germanofilem zarazem. Poza tym zachowuje sie jak klasyczna > czerwono-lewacka plujka. Po za tym ma wszy, aids'a, ptasią grypę. Jest zapewne masonem, pedałem, cyklistą, antyklerykałem, ekologiem. Uwielbia jeść żywność modyfikowaną genetycznie i molestować małe dziewczynki. Prócz tego czytał Wisłocką i Wisławę Szymborską. Zachwyca się Kozyrą i Szczuką. Nie płakał zapewnie po Papieżu. Donosił WSI, UBekom, Gestapo i Ochranie. Uważa że Amerykanie nie są tacy najgorsi. Głosował za wstąpieniem do UE. Popiera aborcję i eutanazję. Najlepiej na raz. Jest również rusofilem, ukrainofilem, litwofilem, czecho i słowakofilem. Ba jest nawet zbrodniarz jeden szwedofilem - plotki głoszą że to jego przodkowie szli i donosili się gdzie polskie wojska się ukrywają. No i najgorsza informacja... przeczytał w życiu więcej niż 10 książek w tym zapewne zaglądał do Biblii!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 <maaac> profesjonalista 01.12.07, 22:49 maaac napisał: > > "1410_tenrok" jest typowym polonofonem oraz zydofilem i > > germanofilem zarazem. Po za tym ma wszy, aids'a, ptasią grypę. Jest zapewne masonem, > pedałem, cyklistą, antyklerykałem, ekologiem. > Uwielbia jeść żywność modyfikowaną genetycznie i molestować małe > dziewczynki. > Prócz tego czytał Wisłocką i Wisławę Szymborską. > Zachwyca się Kozyrą i Szczuką. > Nie płakał zapewnie po Papieżu. > Donosił WSI, UBekom, Gestapo i Ochranie. > Uważa że Amerykanie nie są tacy najgorsi. > Głosował za wstąpieniem do UE. > Popiera aborcję i eutanazję. Najlepiej na raz. > Jest również rusofilem, ukrainofilem, litwofilem, czecho i > słowakofilem. Ba jest nawet zbrodniarz jeden szwedofilem - plotki > głoszą że to jego przodkowie szli i donosili się gdzie polskie > wojska się ukrywają. > No i najgorsza informacja... przeczytał w życiu więcej niż 10 > książek w tym zapewne zaglądał do Biblii!!!!!!! Jak widać <maaac>, w pisaniu donosów, notatek służbowych dla oficera prowadzącego, pisaniu charakterystyk figurantów masz dużą wprawę. Zupełnie jak Lesław M. - Ketman. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: <maaac> profesjonalista 02.12.07, 12:05 > Jak widać <maaac>, w pisaniu donosów, notatek służbowych dla > oficera prowadzącego, pisaniu charakterystyk figurantów masz dużą > wprawę. Zupełnie jak Lesław M. - Ketman. Nie po prostu ludzie mi opowiadali co znaleźli w swoich papierach gdy szukali kto na nich donosił - nie wiem dlaczego często wspominali, że oficer prowadzący kwitował te donosy pseudonimem Elan. Przypadek...? Nie wstydź się i wtedy i teraz służysz tej samej ojczyźnie. Naprawdę ujawnienie twojej prawdziwej tożsamości to taki ból? Więc dlaczego żądasz tego od innych? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Dziaduniu, niestety mylisz sie i to dosc poważnie 02.12.07, 13:26 W swietle ustaw norymberskich jestem czystym aryjczykiem. Posiadam szlachectwo, wedle drzewa genaologicznego, liczące sobie dobrych kilkaset lat. Moi przodkowie zawsze walczyli dla Polski, czy to mieczem, czy to szablą, czy to karabinem, czy to pistoletem maszynowym; albo piórem - gęsim maczanym w inkauście; bądź też, wiecznym, marki Pelikan. Niekiedy służyli innym panom, jak mój dziad, co służył Jevo imporatoskomu velićestvu caru Nikołaju vtorovomu. Takie były czasy. Ale komunie nigdy nie służyli, co więcej, wspomniana powyżej matka, dosłużyła sie kilku odznaczen za bohaterstwo i wysokiego stopnia w AK. Reszta rodziny porzuciła zbrojną walkę z komuną pod koniec lat 40. Członka partii, czyli prostytutki za urzędy i akcelbanty, nie uświadczysz. Moje zapatrywania polityczne, o czym ci już weciuniu wielokroc pisałem, to bezwstydny liberalizm i demokracja. Jestem potwornym mondofilem, czyli lubię wszystkie narody. A nie znoszę głupoty i klapek politycznych na oczach czy to polskiej czy to innej habety ultraprawicowej. Mój patriotyzm to praca dla Polski i jak najlepsze wykonywanie swoich obowiązków. Patriotyzmu kaczyńskiego i waszego, niestety nie poważam. Z bezmyślnego kłapania dziobem nic dobrego jeszcze nie wyszło. Na wasze przeklenstwo, z zawodu jestem historykiem. A ja uważam, że historia to putana polityki, ale jest jak cyganka i zawsze prawdę ci powie. Warunek jest taki, aby czytać wszystkie zrodła. Co i całe zycie robiłem. Wy niczym nie różnicie sie od komunistycznych denikenów, robiących w komunie w historii. Na półeczce "ulubione", zamiast marksa macie, co prawda, Dmowskiego albo Konecznego, używacie jednak w dyskusjach marskowskiego dialektyzmu historycznego, co z rzetelnością i filospohią (filo - umiłowanie; sophia - mądrość) nie ma nic wspólnego. Jestescie typowym ultraprawicowym mięsem armatnim, które składa się dla uzyskania zadymy na ołtarzach nacjonalnego kultu Voodoo . I na koniec. Lepiej ubawic sie można na mojej ulubionej polonica.net. Tam to jest na prawdę smiesznie. Tu u was jest jakby wikipedycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 14:35 Elan, dzis oglądałem na you tube historie SS-Totenkopf. Radziłbym ci misiu też to oglądnąć. Serial z ZDF, zrobiony przez wybitnego realizatora Guido Knoppa. Przypominasz mi niektórych chłopców z Einsatzkommandos. Taki jestes czysto i twardy w tej twojej nienawiści. Pewnie też jak osądzony tatulo pewnej pani byłbyś dumny z pracy u podstaw dla wyczyzszczenia świata z elementów ohydnych. Z moją psyche nie jest w sam raz, w koncu jestem człowiekiem XXI wieku, ale nie jestem kanalią stąpającą mentalnie w ślady twoich szkopskich bohaterów z lat tysiącletniej rzeszy wielkoniemieckiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 16:52 Udało mi się niedawno kupić książkę z końca dziewiętnastego wieku „ GERMANIA” W tej książce na ponad 500 stronach formatu A4, jest opis dwóch tysięczny lat rozwoju tego co dzisiaj nazywamy Niemcami. Z ciekawością przeczytałem tą książkę, przenikając mentalnie przez kolejne stulecia. Byłem w poszukiwaniu przyczyn kryzysu narodu germańskiego . Dlaczego na początku dwudziestego wieku doszło do takiego wielkiego kryzysu moralno socjologicznego. Na ostatniej stronie tej książki znajduje się grafika, która poniekąd jest zapowiedzą tego, co nastąpiło. Zafascynowany faszyzmem Włoskim, młody Adolf Hitler, wpadł w ręce niemieckich faszystów, którzy to wygenerowali w Adolfie guru, który rozwiąże wszystkie problemy stojące przed tamtą ludnością. Uzdrowienie Germanii miało polegać na usunięcie przeszkód jej rozwoju. Przeszkody były wykreowane w przeszłości . Przyszłość miała przynieść pokój i wolność dla wszystkich , a nie tylko dla wybranych. A ci , co starają się podporządkować sobie innych, zniewalając ich, mieli zapłacić drogą cenę. W prostych słowach, na kulturę Talmudu nie mogło być miejsca . Kreuje ona bowiem wszędzie niewolników, gdzie się nie pojawi. Podporządkowuje ona sobie i zniewala wszystko i wszystkich, którzy nie są z kręgu tej kultury. W takiej konstelacji była ta kultura zagrożeniem dla rozwoju ludności w europie . Komunizacja europy, którą można wyprowadzić z judaizmu , była również widziana jako zagrożenie rozwoju w europie. Do dziś jest to w kołach neofaszystowski jeden z głównych argumentów degradacji człowieczeństwa , jak również krwiopijcy kapitalizm który niszczy nie tylko substancje ludzką , ale również środowisko naturalne człowieka. Stawia on bowiem za cel najwyższy profit za wszelką cenę. Nie należny więc się dziwić, iż neofaszyści profitują z takiego błędnego rozwoju. Rozwój człowieka polegał, jak do tej pory, na ciągłym upadku na własną twarz. Wygląda na to , iż niewiele się do tej pory zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 17:42 ddyzma5 napisał: > Udało mi się niedawno kupić książkę z końca dziewiętnastego wieku „ > GERMANIA”....... Na ostatniej stronie tej książki znajduje się grafika, która > poniekąd jest zapowiedzą tego, co nastąpiło. Zafascynowany faszyzmem > Włoskim, młody Adolf Hitler, wpadł w ręce niemieckich faszystów, > którzy to wygenerowali w Adolfie guru, który rozwiąże wszystkie > problemy stojące przed tamtą ludnością. To chyba jakiś astrolog pisał tę książkę, albo wróżka. Pod koniec dziewiętnastego wieku już wiedzieli jaki będzie los Hitlera (urodzonego w 1889 roku) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 19:01 Źle na to patrzysz, popacz analitycznie. Problemy z jakimi borykało się w tamtych czasach społeczeństwo były takie, że kreowały takich jak Hitler. Nie było by Hitlera, to byłby ktoś inny. Przejście z feudalnej mentalności na bardziej cywilizowaną, nie było by takie bolesne, gdyby nie było kryzysu gospodarczego w latach trzydziestych. Już wtedy była idea wielkiej europy , takiej jaka jest obecna. Takim promotorem i wielkim patriotą europejskim był Roman Dmowski. Dmowski napisał: „Wśród licznych mniejszych i większych cywilizacji świata wyrosła jedyna, w której indywidualność ludzka tak się bujnie rozwinęła, że to jej pozwoliło brać górę nad więziami społecznymi. Jest to cywilizacja nasza , europejska.” Zagrożenie jakie w tamtych latach istniało było przez nielicznych widziane. Dmowski należał do tych nielicznych, i czynił coś aby do tego nie doszło. Usuwanie przyczyn tych niezadowoleń, było krokiem niedopuszczenia do eskalacji . Niezależnie od słuszności tych kroków, cel był wyższy w tym przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 22:57 1410_tenrok napisał: > Przypominasz mi niektórych chłopców z Einsatzkommandos. Taki jestes > czysto i twardy w tej twojej nienawiści. Pewnie też jak osądzony > tatulo pewnej pani byłbyś dumny z pracy u podstaw dla wyczyzszczenia > świata z elementów ohydnych. > > Z moją psyche nie jest w sam raz, w koncu jestem człowiekiem XXI > wieku, ale nie jestem kanalią stąpającą mentalnie w ślady twoich > szkopskich bohaterów z lat tysiącletniej rzeszy wielkoniemieckiej. Fakt, że masz świadomość, iż z Twoją psychiką <tenrok> nie jest najlepiej, rokuje pozytywnie co do perspektyw leczenia. Nie uważam Cię za kanalię, ale za biednego wyniszczonego psychicznie przez obsesję i natręctwo pacjenta, który ma poważne problemy z odróżnieniem wyimaginowanych fikcji od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Pewnie byłes dyrektorem psychuszki, co? 01.12.07, 23:03 moj ty wesołku. Die Fahne hoch die Reihen sind geschlossen SA marschiert mit einem festen Schritt ja, ja, ja Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 01.12.07, 23:52 "Tenrok_1410" nazwał mnie jakiś czas temu psychopatką. Dlaczego? Mam wrażenie, że niemal każdy, kto na forum użyje słowa Żyd czy Izrael jest dla niego psychopatą. Po prostu nie można nawet zapytać o to czy owo, nie można rozwiać takich czy innych wątpliwości. To jakaś fobia czy mania? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Mistejk, moja mała, okropny mistejk 02.12.07, 11:57 każdy może deklinowac słowo Zyd przez dowolną ilosc przypadków. To jest prawo wszystkich, żyjemy w demokracji. Ale jezeli, taki misio jak elan powtarza argumenty, które ja swego czasu wyczytałem w Stuermerze albo w tekstach niejakiego kolbego lub innych przedstawicieli faszystowskiej myśli politycznej w Polsce, to po tym wszystkim, co sie stało, muszę uznać go za pogrobowca hitleryzmu. Jak byłem swego czasu w Libanie i widziałem Schabre i Schatille i mój stosunek do władz Izraela jest negatywny. Mordowanie bezbronnych cywilów jest wredne i wstrętne, nie ważne jakiej są narodowości. I żadna teoria polityczna tego nie obroni. Władze Izraela, stosujące wobec Palestynczyków nieraz podobne metody, jakie wczesniej stosowano wobec Zydów, to władze realnego panstwa, które posługuje sie teorią "Blutt und Boden". Czyli w ten sposób niewiele różnią się od Niemców Hitlera. Kiedys Izrael zapłaci za to wielką cenę. Ja rozdzielam pomiędzy panstwami i metodami sprawowania władzy w nicht uprawianymi oraz pomiędzy obywatelami tych panstw, czyli prostymi ludzmi, którzy w większości nie mają wpływu na to, co sie dzieje w panstwie dzieje. Z tego powodu wasze gadanie o Zydach jako o potworach, czy podobne gadanie innych o Niemcach lub o Rosjanach jest zjawiskiem z pogranicza paranoi. Ty nie chcesz rozwiewac wątpliwości. Ty masz gotową odpowiedz. To tyle, moja panno. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Kolbemu perfidni do piet nie dorastają-plują bo .. 02.12.07, 17:50 ...taki mjaa "wyjatkowy" zwyczaj wobec wszytskich ,którzy osmielaja sie przed nimi nie klękać . W czasach kiedy ich rodacy poganiali ich na smierć z gorliowścią jaka zadziwiła nawet Niemców - ci których oni - czasem z bezdennej głupoty , czasem z czytsej perfidii nazywają "faszystami" ryzykowlai zycie swoje i sowich rodzin dla ich ratowania a nawet jak ONRowiec - Mosdorf oddali zycie dla ich ratowania . Ale pewnie w jesziwie czy w wybiórczej (na to smao wychodzi) o tym nai nie uczyli ani nie pisali ... . Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 02.12.07, 16:03 Dla mnie psychopatką jest ktoś, kto używa kilku nicków do "dyskusji" z samą sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 02.12.07, 17:39 Zenusiu, ja mam na tym forum tylko jeden nick - Moon5. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 04.12.07, 09:17 Ten drugi "pożyczony" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 04.12.07, 12:56 Dwa, ale NIGDY ich nie używam do "dyskusji" z samym sobą w tym samym wątku. A Ty ile? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 04.12.07, 20:08 Zenek! Co Ci się uroiło, że dyskutuję tu sama z sobą? Odpowiedz Link Zgłoś
boston911 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 04.12.07, 20:46 moon5 napisała: > "Tenrok_1410" nazwał mnie jakiś czas temu psychopatką. > Dlaczego? Bo kilka tygodni wczesniej ja cie nazwalem idiotka. I dalej tak twierdze. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Ach was, herr Scharrfuehrer, 04.12.07, 21:13 Ale mnie to nie obchodzi. Twierdź sobie. Twoja opinia o mnie nie ma na nic wpływu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Głupota czy prowokacja ? 29.11.07, 22:08 i dużego buziaka!!! Nareszcie NORMALNA kobieta bez kompleksów i podejrzliwości (nikt mnie nie lubi, nikt mnie nie kocha, wszyscy źle mi życzą). p.s. pewnie jestem rasistą strasznym ale Żydów pochodzenia polskiego stawiam ponad inne nacje. Jakem Polak z dziada pradziada! (w końcu to "MYŚMY" wygrali tę wojnę dziesięciodniową) pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 28.11.07, 14:18 Znacznie ponad 100. A bo co? Napisz to śmiało w swojej pracy, jako źródło możesz podać internet. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Zenuś, ja uważam, że wszyscy, 30.11.07, 20:00 przeciez elan13 lub remik-cos tam - oni okreslają kto jest zyd. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Za mało 29.11.07, 19:42 Za mało. Gdyby Polską rządzili Żydzi, to: 1. Niemcy co miesiąc przysyłaliby do naszego kraju pociąg z Euro jako rekompensaty wojenne. 2. Każde krzywe spojrzenie na Polaka (nie mówiąc już o stwierdzeniu "polskie obozy koncentracyjne") byłoby uznane za zbrodnię przeciwko ludzkości i karane atomowym atakiem ze strony USA. 3. Zamiast 48 F-16 dostalibyśmy (za darmo) 480 F-22. Itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Za mało 30.11.07, 00:01 I jeszce kilka mld $ na rozwoj naszych wspanialego wojska oj szkoda ze nia ma w Polandii ze 3 ml Zydow! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika po co nam armia, my nie zabijamy niewinnych sasiad 30.11.07, 00:27 od. A jesli juz, to sprawcy ida pod sad. W innych krajach zostaja premierami. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: parlamentarzyści pochodzenia polskiego 30.11.07, 00:31 Raczej powinnas zaczac od szukania parlamentarzystow pochodzenia polskiego , ewentualnie ukrainskiego i niemieckiego . Jak uda Ci sie znalezc takie trzy osoby , to juz bedziesz wiedziala , ze reszta byla zydami . Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: parlamentarzyści pochodzenia polskiego 30.11.07, 01:29 Ty to masz to poczucie humoru Doomsday :) Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 01.12.07, 00:20 bardzo przepraszam wszystkich forumowiczów o poczuciu estetycznym bądź niezaleznych politycznie ... proszę admina o wyrozumiałość . odpwiadam aneczkowi : spie..j !!! i nie będę się tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 01.12.07, 00:40 anna-76 napisała: > bardzo przepraszam wszystkich forumowiczów o poczuciu estetycznym > bądź niezaleznych politycznie ... > proszę admina o wyrozumiałość . > > odpwiadam aneczkowi : > spie..j !!! > > i nie będę się tłumaczyć... Anna rocznik 1976 zazdrości Aneczce rocznik 1985. Ale żeby aż w tak prostacki sposób manifestować swoje frustracje? A fe! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Poniewaz Polska rzadza Zydzi to sama sobie .... 01.12.07, 14:59 odpowiedz:)))))))))))) Wszyscy sa Zydami, poza 2 poslami z ,,mniejszosci niemieckiej'''ale i to nie jest pewne(podobno ci Niemcy to tez Zydzi). Dziwne tylko,ze w NOP-ie cie tego nie uczyli? ROFL anna-76 napisała: > bardzo przepraszam wszystkich forumowiczów o poczuciu estetycznym > bądź niezaleznych politycznie ... > proszę admina o wyrozumiałość . > > odpwiadam aneczkowi : > spie..j !!! > > i nie będę się tłumaczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
fagay Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 01.12.07, 22:10 Wiem jak moznaby ropoznac parlamentarzystow plci meskiej - poprzez zainstalowanie kamer w klopie. Natomiast jesli chodzi o parlamentariuszki to nie wiem ? - mozeby sprobowac ciagnac za wlosy i sprawdzac ktora ma peruke ? Czekam na inne pomysly, bo warto aneczce-1985 pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 02.12.07, 12:09 Błąd. Obrazezanie występuje również w innych kręgach kulturowych - tak naprawdę niczego nie dowodzi. Proszę się dokształcić. :P Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 01.12.07, 23:50 Najwiecej sie mozesz dowiedziec od samych bylych poslow . Prawie kazdy ma jakas slaba strone , w ktora mozna uderzyc . Na posel Blide juz za pozno , bo popelnila samobojstwo . Beata Sawicka lubi lapowki i kazde pieniadze , ale mozesz byc na nia za biedna . Chociaz kto wie . Sawicka zaplacila niedawno 300 tys. zlotych kaucji , wiec moze byc w potrzebie .Na pewno Lyzwinski moglby Ci duzo powiedziec , tylko , ze on teraz sedzi i jako taki jest malo dostepny . Mozna jeszcze dotrzec do Andrzeja L. Jemu moze byc juz wszystko jedno , wiec moze byc dobrym zrodlem w Twoim projekcie badawczym .Giertych jeszcze chce zostac prezydentem , wiec musi uwazac , co mowi , wiec odpada jako zrodlo . Antka Macierewicza musialabys chyba zahipnotyzowac , albo podac mu skopolamine i w takim stanie przesluchac . Na rozmowe z nim trzeba zabrac ten nowy typ pistoletu "taser ". Co by sie Antek zacial , to go w jaja tymi szpilami , najlepiej z dwoch taserow jednoczesnie . Antoni wsrod poslow uchodzi za najlepiej poinformowanego , zwlaszcza w sprawach zydowskich .Kwasniewski tez cos niecos wie i potrafi byc wylewny . Tylko on nawet po pijanemu , bedzie szukal i sprawdzal , czy nie masz na sobie mikrofonu . Do kazdego posla mozna dotrzec , tylko trzeba sie troche napracowac . Zycze przyjemnej nauki i pracy oraz powodzenia . Doomsday . Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: parlamentarzyści pochodzenia żydowskiego 02.12.07, 03:11 Jest prosty sposób,wystarczy POpatrzeć na włosy.Następnie na wytrzeszcz oczu,dalej na nazwiska i imiona.Et cetera ,itd,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 do 1968 roku 80 % czlonkow KC bylo pochodzenia 02.12.07, 12:02 zydowskiego , potem Gomulka to troche przetrzebil (zreszta sam mial zone Zydowke), czesc wyjechala czesc pozmieniala nazwiska,potem sie swietnie zintegrowala i dzis trudno poznac na pierwszy rzut oka, trzeba by zapytac w USC, czy pojsc do sauny jak mawial byly prezydent ktory przeskoczyl murek stoczni.Ale nasuwa sie pytanie komu: komu to potrzebne i po co? Najwazniejsze ze Polska jest ich ojczyzna i oni czuja sie jako politycy z Polska zwiazani i za Polske odpowiedzialni. Marcel Reich -Ranicki pytany kiedys przez dziennikarza kim jest, odpowiedzial: jestem pol Polakiem, pol Niemcem i calym Zydem. Tacy ludzie nie powinni sie polityka zajmowac , chyba ze w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
jedynymlody126 Re: do 1968 roku 80 % czlonkow KC bylo pochodzeni 02.12.07, 12:40 Pewien radziecki dyrygent usilowal dac do zrozumienia amerykanskiemu koledze,ze w CCCP nie ma antysemityzmu poniewaz w jego orkiestrze jest 38% Zydow.Na co kolega odpowiedzial: nie mam pojecia ilu Zydow jest w mojej orkiestrze. 2 tematy potrafia ruszyc kazde forum: Zydzi i sex. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: do 1968 roku 80 % czlonkow KC bylo pochodzeni 02.12.07, 12:47 > jest 38% Zydow.Na co kolega odpowiedzial: nie mam pojecia ilu Zydow > jest w mojej orkiestrze My takze nie wiemy ilu jest ich w Polsce (chyba , ze ktos wierzy w oficjalna wersje - kilka tys) . Nie ma w Polsce antysemityzmu , baaardzo mało "antysemityzmu" . Ale za to musielismy ich gminie sprezentwac mienie o wartosci ok 10 mld $ , trudną do oszacowania liczbe kamienic przy okajzi pobic wszelkie światowe rekrody w nakładcah na promocje ich kultury i ... jeszcze doamgaa sie 65 mld $ ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a to jest lista Zydów, tych potworów. 02.12.07, 13:44 Lista osób o zmienionych nazwiskach Nazwiska autentyczne (rodowe) niżej wymienionych osób zostały ustalone w oparciu o: 1) Dane tajne kartoteki ludności Polski przy Centralnym Biurze Adresów MSW (nr arch. 1/6526/1 - data archiwacji 9.07.1984, nr rejestracyjny 14750- 99 - data rejestracji Wydz. III-2, SUSW Warszawa). 2) Relacje osób znających osobiście wielu spośród wykazanych. 3) Dane ujawnione przez historyków w ich licznych publikacjach. 1. Jerzy Albrecht - Finkelstein 2. Amsterdamski - Saul Henrykowski 3. Stanisław Arski - Apfelbaum 4. Stefan Arski - Artur Salman 5. ks.prof. Jerzy Bajda - Jozua Niedoperz 6. Leszek Balcerowicz - Aaron Bucholtz 7. Ryszard Bender - Fajwisch Berenstein 8. Jan K. Bielecki - Izaak Blumenfeld 9. ks.prof. Czesław Bartnik - Schmuel Bartmann. 10.Jerzy Buzek - Myszures Zweinos 11. Michał Boni - Jakub Bauer 12. Leszek Bubel - Srul Bubelstein 13. Iwo By- czewski - Aaron Berman 14. Marek Borowski - Szymon Berman 15. Stefan Bratkowski - Blumstejn 16. Bogdan Borusewicz -Zwi Bronstejn 17. Jan Brzechwa - Jan Worobiec 18. Ryszard Bugaj - Izaak Blumfeld 19. Zbigniew Bujak - lewy syn rabina Małachowskiego 20. August Chełkowski - Dawid Cnajbaum 21. Piotr Czerwoński (profesor KUL) - Pinkus Rotstein 22. Wiesław Chrzanowski - Szymon Knopfstejn 23. Adam Cichocki - Aaron Zigenbaum 24. Włodzimierz Cimoszewicz - Dawid Goldstein 25. Bernard Cukier - Kolski 26. Józef Cyrankiewicz - Izaak Cymerman 27. Marek Czekalski (prezydent Łodzi) - Wachter 28. Tadeusz Daniszewski - Dawid Kirschbaum 29. Ostap Dłuski - Adolf Langer 30Kazimierz Deyna (piłkarz) - Dekiel 31. Ludwik Dorn -Lutan Dornbaum 32. Andrzej Drzycimski - Abraham Engel 33. Lech Falandysz - Aaron Fleischman 34. Arkady Fidler - Efroim Trusker 35. Pawel Finder - Pinkus 36. Aleksander Ford - Liwczyc 37. Władysław Frasyniuk - Rotenschwanz 38. Jerzy Frydberg - Izrael Frydberg 39. Bronisław Geremek - Berele Lewartow 40.Józef Glemp-Jozua Szoken 41. Henryk Goryszewski - Jakub Glikman 42 .Roman Giertych -Pinkus Gerbaum43. Wiktor Górecki - Muhlrad,"komandos" z 1968 44. Maria Górowska (sędzia) - Sand lub Berger 45. Halina Górska - Sara Kugelschwanz 46. Alina Grabowska - Sara Rotenfisch 47. Hanna Gronkiewicz-Waltz - Hajka Grundbaum 48. Ryszard Marek Groński - Goldberger 49. Wiktor Grosz - Izaak Medres 50. Jacek Groszkowski - Hersz Herszkowicz 51. Leon Halban - Blumenstok, prof. KUL-u 52. Aleksander Hall - Miron Hurman 53. Marian Hemar - jan Marian Herscheles 54. Józefa Hennelowa - Zyta Goldmond 55. Szymon Hirszowski - Szymon Hirsz 56. Józef Hubner - Dawid Szwarc 57. Piotr Ikonowicz - Dawid Goldsmith 58. Henryk Jabłoński - Apfelbaum 59. Jerzy Jakubowski - Misza Katenblit 60. Ludwika Jankowska - Luba Kowieńska 61. Andrzej Jaroszewicz - Aron Samet 62. Piotr Jaroszyński (filozof) - Pinkus Benar 63. Gabriel Janowski poseł - Aaron Aksman 64. Mieczysław Jastrun - Agatstein 65. Tomasz Jastrun s. Mieczysława - Agatstein 66. ks prał.Henryk Jankowski- Heine Jankovsky-niemiecki Żyd 67. Marek Jurek - Chaim Szacht 68. Jarosław i Lech Kaczyńscy - Kalkstein 69. Ida Kamińska - Rachel, dyr. Teatru Żyd. w W-wie 70. Leon Kieres (prezes IPN) -Lowa Kozielewski-? 71. Andrzej Kern - Dawid Ginsberg 72. Jan Kobuszewski - Weisleder 73. adm. Piotr Kołodziejczyk - Robert Cajmer 74. Grzegorz Kołodko - Samuel Hanerman 75. Maria Komar (generałowa) - Riwa Zukerman 76. Janusz Kaczmarczyk - Henryk Goldszmit 77. Janusz Korwin- Mikke - Ozjasz Goldberg 78. Jerzy Kosiński - Josek Lewinkopf 79. Janina Kotarbińska - Dina Steinberg, ż. prof. Kotarbińskiego 80. Mikołaj Kozakiewicz - Jakub Kleinman 81. Helena Kozłowska - Bela Frisch 82. Stanisław Krajewski - Abel Kaimer 83. Jerzy Kropiwnicki - Lejzor Reichgold 84. Krzysztof Król - Aaron Rosenbaum 85. Marian Krzaklewski - Dawid Zimmerman 86. Lucyna Krzemieniecka - Wiera Zeidenberg 87. Edward Krzemień (dziennikarz GW) - Wolf 88. Kunicki - Goldfinger 89. Jan Kulczyk- Icek Kuratow 90. Zofia Kuratowska- Jaszuńska - Goldman 91. Jacek Kuroń - Icek Kordblum 92. Aleksander Kwaśniewski- Sztolman Dziwne, cała wierchuszka to Zydzi. Kim są Polacy - TO BIAŁE MYSZKI stworzone przez zydowską finansjerę. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk sami tworzycie niektóre listy aby ośmieszyć 02.12.07, 13:51 ...do tej pory stac was było na bardziej wyszukana perfide . Nie wiem ile tych list jest waszym dziełem a ile jest wiarygodnych - o to wam chodziło i jak na razie udało sie (ale parwda prędzej czy później zwycięzy) Nadreprezentacja polskojezycznych we wpływowych gremiach jest faktem. Czasem konsekwencją tego jest np uniemozliwienie pociagnięcia do odpowiedzialnosci Zyda zamieszanego (co najmniej) w morderstwo dziecka Bola Piaseckiego albo np uniemozliwienie odebrania wysokiej emerytury zwyrodnialcowi Szlomo Morelowi (przy jednoczesnym zapewnieniu nietykalnosci przez państwo Izrael) ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Zdradzam tajemnicę!!!!!! Remekk jest Żydem!!!! 02.12.07, 14:08 > ...do tej pory stac was było na bardziej wyszukana perfide . > Nie wiem ile tych list jest waszym dziełem a ile jest > wiarygodnych - o to wam chodziło i jak na razie udało sie (ale > parwda prędzej czy później zwycięzy) To agent żydowski mający na celu ośmieszanie prawdziwych Polaków. Informacja pewna - dostarczył ją kongreszydowski!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk jestem Polakiem-jestem z tego dumny.Perfidni ukryw 02.12.07, 14:34 ...ają swe pochodzenie . Ciekawe czy wstydzą się czy tez może wydaje im się iz bedą skuteczniejsi w forsowaniu antypolonzimu czy tez skuteczniej będą "rzmywać" wiadome tematy . Pana Maca nie był nigdy tak uprzejmy aby wyjaśnić jaka to "wyjatkowa" struktura motywacyjna każe mu udawać "Polaka" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ty jestes Polak? 02.12.07, 15:48 Mam w okolicach towarzyskich dobrego znajomoego. Wybitnego antysemitę. Zawsze mnie rozbawiał swoją niemalże nacjonalsocjalistyczną twardością poglądów. Któregos razu, jego siostra, mieszkająca w NL, w trakcie miłej pogawędki, wydała tajemnicę rodzinną - tatulo był wybitną specjalistą od hebrajskiego i jiddisch, mimo swojego skromnego stolarskiego zawodu w Lodomerii. I sie okazało.... Niektórzy ludzie muszą sie biczowac. I są jako ten Zellig u Woody Allena. I ty jestes koles najlepszym tego przykładem na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk w przeciwieństwie do Ciebie - i owszem 02.12.07, 16:01 zabawne jest jak to wy "argumentujecie" za pomoca osmieszania biologizmu . Moze to jakas próba odreagowania wąłsnej niepewnosci "czy aby na pewno jestem pełnym wybrańcem?". Biologizm jest tak obsesyjnie traktowany przez wasza cywilizacje co prowadzi - szczególnie w Izraelu do wielu śmiesznych absurdów . Wielu wielkich Polaków było niepolskiego pochodzenia - nikt nie robi z tego powodu problemu . Nawet skrajni narodowcy jak np Wasiutyński - wnuk rabina byli wiadomego pochodzenia . Ale fanom cywilizacji ,która obsesyjny biologizm wywindowała do rangi podstawowego wyróznika cywilizacytjnego to nie moze pomieścic sie w malutkich rozumkach . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ja mama na swoje pochodzenie dokumenty rodzinne 04.12.07, 14:52 a ty co masz? Bilet z Karagandy do Irkutska? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk "papiery" sygnowane przez cadyka 05.12.07, 08:10 jesli jak twierdzisz jestes Polakiem to zdradź łaskawie forumowiczom - jaka to "wyjatkowa" struktura motywacyjna kieruje Twoja forumową "twórczością" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: ty jestes Polak? 02.12.07, 18:17 Pomijając to że żartowałem z tą żydowskością Remkka. Bo to ciekawostka jak to on ocenia, że niektóre przejawy antysemityzmu to prowokacje Żydów, ale broń Boże on nie może być prowokatorem. :))) To z obserwacji wynika że większość osób będących "Prawdziwymi Polakami" właśnie coś takiego ukrywa w swojej przeszłości. Moon5 przy swojej dziecięcej naiwności wygadała się o swoim kompleksie dziadka. Remekk nawet na mękach nie wyda czego tak się wstydzi/boi że musi z tupotem nam udowadniać jaki z niego "prawdziwy". Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: ty jestes Polak? 02.12.07, 18:46 Z tego co wiem nawet skrajni narodowcy nie ukrywali swego pochodzenia - wystarczy zerknąc na nazwiska : Rossman , Todtleben , Mosdorf czy Ryszard de Holtrop - nie są to chyba typowo polskie nazwiska . Głowny lekarz Brygady Świetokrzyskiej NSZ miał pochodzenia żydowskie (to on jako głowny lekarz decydował o tym czy dany kandydat moze być żołnierzem tej jednostki) . Al;e cóz podobnie jak w przypadku innego perfidnego dyzurnego -t o sie nie mieści w małym rozumku Pna Macy . A moze to dotrze : był rzeczywiście problem kiedy to zołnierz postanowił wystapić z NSZu . Dowódca zdumony pyta "dlaczego?" na co ów zołnierz mówi o tym iz inni jego towarzysze czynia problem z jego pochodzenia . Zdumiony d-ca pyta zołnierzy czy rzezcwyiscie pzreszkadza im pochodznie . Tłumaczą mu w na tyle prosty co dla mnie logiczny sposób iz problemem jest to iz gosciu zabiera głos w sprawach stosunków polsko-zydowskich jako Polak stając po stronie przeciwnika jednoczesnie ukrywając swe pochodzenie . Dodaja iz ten i ów kolega ma także takie pochodzenia ale ani tego nie ukrywa ani też nie przeszkadza mu to byc dobrym zołnierzem , dobrym narodowcem a co za tym idzie - dobrym Polakiem . Perfidni dyzurni nie dorastają do piet Moon 5 - dlatego nie rozumieją iz Moon nie ma zadnych kompleksów bo nie ma ku temu powodów Ludzie prymitywni tak maja iz oceniają w/g siebie i sowich kompleksów Wzrusza ich "troska" o to iz brak zgody na perfidie to ... prowokacja zydowska . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok rżysz, jak kon 04.12.07, 14:59 wiesz, co to jest honor? A wiesz, co to jest szlachectwo? To są wartości, które nie pozwalają, aby stać bezczynnie kiedy motłoch pluje. A motłoch to ci, którzy, mimo wiedzy o tym, co miało miejsce 65 lat temu, nadal zachowują się jak łajzy z Einsatzkommandos albo pogrobowcy tekstów narodowców, nie ważne czy szwabskich czy polskich - to jedne świnstwo. Ciebie i tobie podobnych najchętniej wychlastałbym szpicrutą po gębach. Odpowiedz Link Zgłoś
jsb44 Maaac to super agent .... 02.12.07, 18:51 Czytam, czasem te fora i wszędzie widzę szalejacego maaaaaca. Wszystko wie najlepiej, każdą wypowiedź obraca do góry nogami. Robi wrażenie etatowego ściemniacza na żołdzie GW. Forumowe plotki mówią, że to jakiś emerytowany półkownik bezpieki żydowskiego pochodzenia. A może nawet generał na emeryturze, jakiś Płatek, Jaruzal albo Kiszczak. Piotrowski chyba nie bo maaac jest elastyczny intelektualnie a Piotrowski to prostak chociaż z morale podobnym do macowskiego !! Odpowiedz Link Zgłoś
remekk za głupi na "superagenta"-mało ich nawet taki 02.12.07, 19:01 ...cymbałek musi zasilac te niewielką (co gorsza malejącą) grupe perfidnych , pozytecznych iditów czy zwykłych zdrajców w służbie idei hieniego geszeftu . W mediach łatwiej "obstawić" to co trzeba niż na forach internetowych ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Może się szanowne UBeki zdecydują ja mnie mają 02.12.07, 19:48 zamiar oceniać? Najwyraźnie po rozpadzie KC PiS w który odradzała się stara UBecka struktura nie potraficie już sami podejmować decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoriaka Re: Może się szanowne UBeki zdecydują ja mnie maj 02.12.07, 20:31 Maaac, ja bym sobie dała spokój, oni nie są warci tego, żeby się nimi zajmować. Prawdą jest, że mnie też Remekk wydaje się jakiś dziwny. Przyznał się, że nie jest polskojęzyczny, a to znaczy, że język polski nie jest jego pierwszym językiem. Nawet zastanawiałam się jakiego języka uczyła go matka, ale w końcu to jego sprawa. Bądźmy konsekwentni, jeżeli uważa się za Polaka, to niech będzie Polakiem, najważniejsze jest własne poczucie przynależności do narodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Może się szanowne UBeki zdecydują ja mnie maj 03.12.07, 09:15 OK Zgoda. Facet jest odporny na wszelkie alzuje, odniesienia, przykłady. Zrozumienie, że to co on komuś, to równie dobrze można jemu, jest poza zakresem jego wyobraźni. Więc EOT Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Moze wy uzgadniacie wspólna "linię" UBecja -berman 02.12.07, 20:35 ...i inni wasi rodacy znani ze zwyrodnialstwa - gdybyście mieli odrobine rozumu nie poruszalibyście takich temacików , co do których "macie za uszami" ... . Odpowiedz Link Zgłoś
quatto Re: Moze wy uzgadniacie wspólna "linię" UBecja -b 03.12.07, 20:22 Nie jednego pycha zgubiła i jeszcze zgubi. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: ty jestes Polak? 02.12.07, 20:24 maaac napisał: > Moon5 > przy swojej dziecięcej naiwności wygadała się o swoim kompleksie > dziadka. Oj Ty dziwaku forumowy, jaki tam "kompleks dziadka"?! Nie mam żadnego kompleksu dziadka. Podobnie jak "el.es" pisał do mnie kiedyś, że jestem "samonienawidząca się Żydówką"... :) Jestem Polką. Pradziadek, czy nawet już prapradziadek się przechrzcił, więc żydem nie był, a nawet gdyby nim był, to mnie już po tylu latach nie ciągnie do rodaków w Izraelu. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: ty jestes Polak? 02.12.07, 20:31 Po prostu Pan Maca "ocneia" w/g siebie - oni juz tak mają . Jeszcze powszechniejszy wśród nich jest mechanizm przeniesienia . Duza część z nich ma niekoszernych przodków i z tego wynikaja ich kompleksy (sa tak głupi iz naprwde uwierzyli wto iz o wartosci cżłowieka decyduje to ile ma "właściwej" krwi) . Liczyli na to iz udzielając sie na forach dyskusyjnych zaparacuja na "wybraństwo" przyanjmniej 5 kategorii . Niestety ich "wystepy" na forach raczej nie pomogły sprawie roszczeń . Dlatego sa tak sfrustrowani ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok muj ty maly mondralo 04.12.07, 15:16 to ty sie tu produkujesz z tymi zydowskimi bzdetami i to ty tu pluskwisz jask główny pluskwiak na tym forum. A tu nagle mowiesz nie wprost, że też jestes Zydem. Jakie to załosne. Trzeba ci współczuc, moj tu duraku. I to dziwne, że Polak musze bronic Zydów przed takimi mendami jak Ty. Toż to paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re:" muuuuuj" ty mały głupolu 05.12.07, 08:18 I znowu pluskiewka "przykleja sie" do ... "polskości" . A może masz jakiegos "gotowca" jako marne bo marne ale jednak "usprawiedliwienie" - tej - jak Ci sie w Twojej małej głoweczce wydaje - "obrony" hien roszczeniowych czy antypolskich plugawców . Tylko tacy sa atakowani na tym forum . Ale cóż jaki cel ataków - taki tez i "obrońca" (ciekawe czy dotrze do pluskwy iż swoja radosna twórczością razej nie przysłuzył się sprawie jedynie słusznego szowinizmu narodwego - jedynie słusznego narodu) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Elan, Maniek i Remek - to miejscowa agentura Mossa 02.12.07, 15:50 -du. Ich zadaniem bojowym jest rozmiękczanie i wdeptywanie w ramach odzyskiwania 65 mld. To jest ta talmudyczna przewrotność. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk "talmudyczna przewrotność" 02.12.07, 16:10 - to najlpeszy fragment Twojego "dowcipnego" postu . Taki "dowcipny"- - "zarzut" to oczywiscie wcale nie jest talmudyczna przewrotność ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 02.12.07, 22:07 1410_tenrok napisał: > Elan, Maniek i Remek - to miejsxowa > agentura Mossadu. > Ich zadaniem bojowym jest rozmiękczanie i wdeptywanie w ramach > odzyskiwania 65 mld. To jest ta talmudyczna przewrotność. Hej, ty w herb drapany od ilus tam stuleci, jak to twierdzisz! Zaczynasz rozrabiac jak pijany zajac plotac super glupoty. Czy ty masz poczucie wstydu oraz rzeczywistosci? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: 1410_tenrok 02.12.07, 22:12 jak już im jak zwykle zabraknie argumentów - próbują jeszcze rżnąc głupa . Nihil novi sub sole ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok quos deus peerdere vult, 04.12.07, 15:10 dementat prius. Jakże zdanie to do Ciebie dydiu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok nic nowego pod słoncem, 04.12.07, 15:09 że pogrobowcy konferencji w Wansee znowu podnoszą łby. widac, że to małe łebki pluskiew. Omnis mendax Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: 1410_tenrok 04.12.07, 15:22 1410_tenrok napisał: > nic nowego pod sloncem, > że pogrobowcy konferencji w Wansee znowu podnoszą łby. widac, że to > małe łebki pluskiew. > > Omnis mendax Widac, ze u ciebie biale myszki urzeduja na fest, czerwona plujko! Piszesz jak oblakaniec bez zadnych zasad moralnych! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok znów zgubiłes okularki w trakcie 04.12.07, 16:05 mycia kukidentem zeborków, dziaduniu??? ile razy mam ci pismatołku powtarzac, że jestem wrednym liberałem a komuchów i nacjonalistów na równo nie znoszę, bo to motłoch wredny. Jak chcesz, zasponsoruje Ci jakies witaminki na rozumek. bezwstydny staruch. Czytałem wpis o Cwiąkalskim i Sikorskim - tak między nami, ty to chyba jestes wtórny analfabeta, co??? Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: znów zgubiłes okularki w trakcie 05.12.07, 00:24 1410_tenrok napisał: > mycia kukidentem zeborków, dziaduniu??? > ile razy mam ci pismatołku powtarzac, że jestem wrednym liberałem a > komuchów i nacjonalistów na równo nie znoszę, bo to motłoch wredny. > > Jak chcesz, zasponsoruje Ci jakies witaminki na rozumek. > > bezwstydny staruch. Czytałem wpis o Cwiąkalskim i Sikorskim - tak > między nami, ty to chyba jestes wtórny analfabeta, co??? > No proszę. I ten człowiek śmie nazywać się intelektualistą. Nędzna z Ciebie kreatura 1410_tenrok. Gdzie się nie pojawisz wszędzie czuć stęchlizną. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: znów zgubiłes okularki w trakcie 05.12.07, 09:12 to taki "wybrany" - -"eneteltualysta" . Nic nowego znowu perfidni nie moaga wywietrzyć swego zdziczenia tak jak na Kresach w 39 czy w ramach UBowni - więc bezsilnie plują plugawym jadem -ale pod wiatr ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok a ty weciu z twoim tekstem, 04.12.07, 15:06 ze to skandal, iż twoj tatko zginął w KZ Stutthoff, a Bartowszewskiego zwolniono z Auschwitz, czyż tym miałeś kiedykolwiek poczucie wstydu? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk nie tylko w sejmie-w tym wątku także kilku sie ode 02.12.07, 14:54 ...zwało . Najbardziej śmieszy mnie to iż wielu dyzurnych udawaczy "Polaka" nie jest pełnymi rasowo "wybrańcami" . Moze licza iz zapracuja na "wybraństwo" chocby 5 kategorii ... . Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom najpierw zdefiniuj "pochodzenie" 02.12.07, 16:18 a o czym ma być ta praca? czy badasz udział parlamentarzystów, którzy wywodzą sie ze wszystkich mniejszości? jeśli to nie prowokacja to stoi przed Tobą bardzo trudne i pracochłonne, jeśli nie w praktyce niewykonalne zadanie.... nie da się odpowiedzieć na takie pytanie jeśli nie zdefiniuje się "pochodzenia" Musisz gdzieś wyznaczyć granicę - np. osobę, która miała matkę Francuzkę lub ojca Francuza na pewno uznasz za osobę pochodzenia francuskiego. Ale przypadku jednej prababci-Francuzki lub pradziadka-Francuza - będzie to już absurdalne. Musiałabyś prześledzić (np. na podstawie wywiadów prasie) życiorysy wszystkich parlamentarzystów i wybrać te, które mieszczą się w Twojej definicji osoby pochodzenia żydowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Parlamentarzysci pochodzenia zydowskiego 02.12.07, 22:11 Sam diabel tylko wie ilu ich jest. Ponoc poczta pantoflowa glosi, ze jest ich od 60 do 75%. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no jak to, mosad, przeciez wie! 04.12.07, 16:07 A mosad to wy - elan,remek,wecio oraz maniek-mis koala. To mówisz 75%. Popatrz, popatrz. 75% mieszkanców Polski to Zydzi. Czego to człowiek sie od Mossadu nie dowie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: no jak to, mosad, przeciez wie! 04.12.07, 18:44 Twoje wypowiedzi 1410_tenrok, tryskają jak zawsze przyziemnym konkluzjami. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok skoro agenci mossadu dbają , jak zwykle, 04.12.07, 18:53 o bardzo wysoki poziom merytoryczny dyskusji na temat - Zydy podkopują polski parlament, muszę niestetyż zniżyć swój poziom intelektualny. Wygląda na to, że panstwo Izrael musi niewiele poważać Polskę, skoro tu na robotę przysyła jedynie ludki intelegentne inaczej. Dotyczy to również ciebie Dyziu, Ty wyglądasz mi wyraźnie na chłopca od niezapomnianej pamięci Mischy Wolffa. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: skoro agenci mossadu dbają , jak zwykle, 04.12.07, 20:29 1410_tenrok napisał: > o bardzo wysoki poziom merytoryczny dyskusji na temat - Zydy > podkopują polski parlament, muszę niestetyż zniżyć swój poziom > intelektualny. Wygląda na to, że panstwo Izrael musi niewiele > poważać Polskę, skoro tu na robotę przysyła jedynie ludki > intelegentne inaczej. Dotyczy to również ciebie Dyziu, Ty wyglądasz > mi wyraźnie na chłopca od niezapomnianej pamięci Mischy Wolffa. > No proszę, wychodzi szydło z worka. Ty po prostu nie wiesz co to takiego intelekt. Jesteś naprawdę zdolny jak potrafisz własny poziom intelektualny zniszczyć. Poza tym nie można czegoś zniszczyć , czego się nie posiada. Wybacz, ale ja nie mam tych predyspozycji, co Ty. Jaki to typowe pogląd dla tych, co wyrośli na komunistycznych inteligentów. Przestań się już błaźnić . Odpowiedz Link Zgłoś
remekk o "intelekcie" 1410 swiadczy "poziom" jego postów 05.12.07, 09:15 ...jest tak bezdennie głupi iz nie mozna do końca wykluczyc iz byc może rzeczywiscie jest przedstawicielem kurczące sie grupki pozytecznych idiotów w słuzbie perfidnych ... . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: remekk 06.12.07, 22:58 remekk napisał: > o "intelekcie" 1410 swiadczy "poziom" jego postow > ...jest tak bezdennie głupi iz nie mozna do końca wykluczyc iz byc > może rzeczywiscie jest przedstawicielem kurczące sie grupki > pozytecznych idiotów w słuzbie perfidnych ... . O glupote tego osobnika to bym nie posadzal. Widac natomiast jak na dloni, ze nie posiada podstawowej kultury. Jest zaslepionym zydofilem i germanofilem oraz czerwono-lewackim polonofobem i typowa plujka, ktora wie wszystko i posiada monopol na prawde. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: remekk 07.12.07, 08:07 On nie posiada kultury? :-))) Wez no soe chlopie sprez i sprawdz czy w tym roku udalo Ci sie napisac post, w ktorym nie ublizalbys paskudnie swojemu rozmowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac El.es popełniłeś błąd logiczny. 07.12.07, 10:02 el.es napisał: > On nie posiada kultury? :-))) > Wez no soe chlopie sprez i sprawdz czy w tym roku udalo Ci sie > napisac post, w ktorym nie ublizalbys paskudnie swojemu rozmowcy. El.es zastanów się! Kto się najlepiej zna na chlebie? Piekarze czy stolarze? Kto się zna najlepiej na kominach? Kominiarze czy ślusarze? Kto więc będzie znał się najlepiej na braku kultury? :P Odpowiedz Link Zgłoś