virtual.insanity 19.12.07, 11:00 Niezłe jaja!! Tak naprawdę to już nie mogę patrzę na kaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nexxon =========== Kto sie boi jarka??? 19.12.07, 11:00 Wolne zarty - twoje czasy juz minely, pora na smietnik panie kaczynski Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Jarka nie boi się nawet jego kot 19.12.07, 11:04 W końcu Jaruś nie wychowywał się na podwórku: Odpowiedz Link Zgłoś
cyberdemokracja Ja sie boję Jarka i każdego innego oszołoma, który 19.12.07, 11:13 doprowadza kraj do zapaści, demokrację do ruiny w imię zaspokojenia chorych ambicji, zagłuszenia kompleksów i nakarmienia paranoi ... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Najlepiej ws2 cenzure wlaczy a Kutaz niech nakreci 19.12.07, 12:22 film. Pierwsza scena: Kaczynski podjezdzaja z Ziobro Maybachem Rydzyka pod dom Blidy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Re: Najlepiej ws2 cenzure wlaczy a Kutaz niech na 19.12.07, 12:30 akurat taki film bylby bliski dokumentalnemu bo tylu samochodow i ochroniarzy co Kaczynski to nie uzywal zaden polityk w Polsce od 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Najlepiej ws2 cenzure wlaczy a Kutaz niech na 19.12.07, 12:34 kolargolo napisał: > akurat taki film bylby bliski dokumentalnemu bo tylu samochodow i > ochroniarzy co Kaczynski to nie uzywal zaden polityk w Polsce od 20 > lat. POtluki tak nie robia zeby latwiej bylo Piterze wlasny samochod podpalic i ewentuslnie wprowadzic stan wojenny gdy przestana kontrolowac sytuacje. Odpowiedz Link Zgłoś
neuronick Re: Najlepiej ws2 cenzure wlaczy a Kutaz niech na 19.12.07, 14:48 stan wojenny? Paranoik :D Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: Najlepiej ws2 cenzure wlaczy a Kutaz niech na 19.12.07, 17:27 Czym kto mniejszy duchem , wzrostem tym ma większe ego.Nawet nie widzi jaki jest śmieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Kutz zajmij sie zbrodniami kumpli z SLD-PZPR 19.12.07, 12:38 Blida popelnila samobojstwo - a twoi kumple z SLD wywodzacy sie z PZPRu mordowali przy pomocy UBekow i SBkow POlakow w PRLu to Ci pajacu nie przeszkadza ? lepiej zamilcz i nie osmieszaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
emigrancik Re: Kutz zajmij sie zbrodniami kumpli z SLD-PZPR 19.12.07, 13:00 A olejniczak prowadzil pierwszy szereg na barykady rewolucji pazdziernikowej... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Kutz zajmij sie zbrodniami kumpli z SLD-PZPR 19.12.07, 13:09 nie osmieszaj sie emigrancik komuszki wystawily jako twarz Olejniczaka i mysla,ze juz nikt nie bedzie wiedzial gdzie byli i co robili prawie trzezwy prawie magister, eks SLDowiec Miller, Szamjdzinski i cala reszta komunistycznej sitwy z terenu, ktora sterowala UBekami i SBkami to Ci pajace z Kutzem wlasnie bronia m.in. UBeckich i SBckich emeryturek dla zasluzonych zbrodniarzy z tych formacji to temu pajacowi komuszowemu nie przeszkadza Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww nawet w tych słowach Kutz wyciera sobie Bidą 19.12.07, 14:32 po to po co wszyscy politrucy to robia od roku - żeby atakowac Pis Odpowiedz Link Zgłoś
al48 Re: emigrancik: wracaj na zmywak! 19.12.07, 17:30 a dominator niech sobie znajdzie dominę. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz zajmij sie zbrodniami kumpli z SLD-PZPR 19.12.07, 16:01 hrabia-monte-christo chyba się za dużo Dumasa naczytał, bo plecie dwa po trzy. SLD mordowało Polaków w PRL-u? Człowieku gdzieś Ty do szkoly chodził? W Toruniu? Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 19.12.07, 11:16 Obiecali nam cuda i nic. Ledwie został premierem kaczor donald t. a ceny już wzrosly kilkadziesiat procent. Żywność, energia, paliwo, wszystko drożeje. A dlaczego kaczor donald zablokowal obniżenie stawki rentowej, dlaczego zablokował podwyżki wszystkich Polaków? Bo musi mieć w budżecie pieniążki dla nauczycieli, lekarzy i tych co mu pomogli wejśc na stolek. A teraz kaja się sąsiadom zz wschodu i zachodu. A oni się śmieją z nieudacznika donalda t. poklepią go po plecach i swoje osiągną. Bez przemocy, bez krzyku. Kaczor donald Polskę sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 19.12.07, 11:30 ...pociesz się, że przynajmniej sprzedaje, bo bracia K oddawali za darmo n.p. spisy agentów, zagraniczne kontyngenty wojskowe w Afganistanie i Iraku, miejsca pracy w przemyśle mięsnym, ziemie pod bazy rakietowe USA, itd. Nie czas wierzyć w cuda, czas wziąć się do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
peace_dominator pochrzaniło Ci się wszystko! 19.12.07, 14:16 1. spisy agentów - na usługach KGB 2. kontyngent wysłał Kwaśniewski 3. miejsca pracy w przemysle mięsnym - a Ty być oddał sieć energetyczną! 4. ziemie pod bazę jeszcze nie oddaliśmy (a szkoda) - bo Amerykanie za bazę powinni być zwolnieni z podatków, oczywiście Tusk to wszystko spieprzy! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: pochrzaniło Ci się wszystko! 19.12.07, 14:50 peace_dominator napisał: > 1. spisy agentów - na usługach KGB > 2. kontyngent wysłał Kwaśniewski > 3. miejsca pracy w przemysle mięsnym - a Ty być oddał sieć > energetyczną! > 4. ziemie pod bazę jeszcze nie oddaliśmy (a szkoda) - bo Amerykanie > za bazę powinni być zwolnieni z podatków, oczywiście Tusk to > wszystko spieprzy! 1.KGB nie istnieje od 1991 roku. 2.Kontyngent do Afganistanu wysłał Kwaśniewski? 3.Co ja bym oddał nie ma nic do rzeczy 4.Taki hojny jesteś? W imię braterstwa PL-USA? Odpowiedz Link Zgłoś
peace_dominator Re: pochrzaniło Ci się wszystko! 19.12.07, 15:53 1. KGB istnieje na Białorusi 2. Kwaśniewski wysłał kontyngent do Iraku, do Afganistanu prowadził w tej sprawie rozmowy: zresztą popieram wysłanie tam zołnierzy 3. nie widzisz związku między miesem a tym kto w Polsce rządzi? 4. Wolę zainwestować w sojuszz USA, niż w odbudowę Polski po 170 latach niewoli (chyba nie chciałeś kręcić lodów na tych działkach?) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: pochrzaniło Ci się wszystko! 19.12.07, 16:16 peace_dominator napisał: > 1. KGB istnieje na Białorusi > 2. Kwaśniewski wysłał kontyngent do Iraku, do Afganistanu prowadził > w tej sprawie rozmowy: zresztą popieram wysłanie tam zołnierzy > 3. nie widzisz związku między miesem a tym kto w Polsce rządzi? > 4. Wolę zainwestować w sojuszz USA, niż w odbudowę Polski po 170 > latach niewoli (chyba nie chciałeś kręcić lodów na tych działkach?) Mój Drogi! Gdybym tylko CHCIAŁ za wszelką cenę odnaleźć połączenia i związki między nie mającymi ze sobą powiązań faktami, to z pewnością bym je odnalazł. Na tym właśnie polega atrakcyjność spiskowej teorii dziejów, że nawet brak dowodów jest dowodem na działanie ciemnych "układów" rządzących potajemnie światem. Jestem za wysyłaniem wojska na misje humanitarne w ramach NATO i jeżeli jest na nie mandat ONZ. Jeżeli chodzi o budowanie wojskowego sojuszu z USA to owszem, ale tylko w ramach aliansu pónocnoatlantyckiego wzmacniając pozycję Europy, a nie wyłącznie ze względu na zapędy pewnych neokonserwatywnych polityków w Waszyngtonie. Odpowiedz Link Zgłoś
apiat wieseman, Tobie za to pisanie tutaj placa? 19.12.07, 11:39 Bo nie sadze, ze sam wierzysz w to co piszesz. Ceny wzrosly o kilkadziesiat procent w ciagu miesiaca? Za PiS wszystko tanialo, tak? No chyba, ze nikt Ci nie wmowi ze biale jest biale, a czarne jest czarne. Zmierz sobie temperature. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 19.12.07, 11:55 You are so wise like head of your dick!!!!!!!!!!!!!!!!!! Should call yourself dickhead! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu zreszt 19.12.07, 12:06 Kuc sam wycierał sobie gębę Sp. S. Bareją, któremu zresztą do pięt nie dorastał, a dziś próbuje lekcje moralności, o które nikt się nie prosi, dawać Polakom, konus przebrzydły! Ustaw sobie ołtarzyk z Blidą i módl się do niej pajacu! Trzeba być nie wiem jakim palantem żeby sobie nazwisko z Kuc na pretensjonalne Kutz zmienić! Może jeszcze "von" sobie dodaj na początek, żałosny reżyserzyno odcinający kupony! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 12:32 junkier napisał: > Kuc sam wycierał sobie gębę Sp. S. Bareją, któremu zresztą do pięt > nie dorastał, a dziś próbuje lekcje moralności, o które nikt się nie > prosi, dawać Polakom, konus przebrzydły! Ustaw sobie ołtarzyk z > Blidą i módl się do niej pajacu! > > Trzeba być nie wiem jakim palantem żeby sobie nazwisko z Kuc na > pretensjonalne Kutz zmienić! Może jeszcze "von" sobie dodaj na > początek, żałosny reżyserzyno odcinający kupony! ho, ho! Junkierku, aleś się zacietrzewił. Ciebie też nikt nie pyta o zdanie, a piszesz na forach. Widzisz... pan Kazimierz ma wieksze forum, bo jest bardziej znany, a Ty co? Bezsilnie krzyczysz do ekranu telewizora i nikt Cię nie słyszy... Rozumiem, też mi się zdarza... PS: Kutz - to nie pretensjonalne, ta rodzina tak się nazywała, póki za "autochtonów" na śląsku nie wzięli się PRL-owscy "prawdziwi polacy", by wytrzebić wszystko co nawet odlegle przypominało Niemcy. Pan Kazimierz wrócił poprostu do swojego prawdziwego nazwiska. haile silesia! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 12:35 Nie odkrecaj kota ogonem, Kuc bezczelnie szkalowal slynnego rezysera Stanislawa Bareje, a czas pokazal prawde - czyje filmy byly wartosciowe i mowily ponura prawde o PRLu, okazaly sie tez ponadczasowe i do dzis sa cenione przez widownie, a kto okazal sie "wielkim rezyserem" bez widzow, ktoremu rezyserka jak widac posluzyla za wygodna trampoline do wskoczenia do polityki i gloszenia skandalicznie antypolskich pseudopogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 13:04 junkier napisał: > Nie odkrecaj kota ogonem, Kuc bezczelnie szkalowal slynnego rezysera > Stanislawa Bareje, a czas pokazal prawde - czyje filmy byly > wartosciowe i mowily ponura prawde o PRLu, okazaly sie tez > ponadczasowe i do dzis sa cenione przez widownie, a kto okazal > sie "wielkim rezyserem" bez widzow, ktoremu rezyserka jak widac > posluzyla za wygodna trampoline do wskoczenia do polityki i > gloszenia skandalicznie antypolskich pseudopogladow. Szanuję Twój pogląd na wartość artystyczną dzieł jednego i drugiego reżysera, choć nie powinien on zdaje się wypływać tylko z tego, czy ktoś pokazywał "ponurą prawdą o PRL-u", czy nie. Bareja i Kutz to dwie pary butów i w panteonie polskich reżyserów znajdą się z pewnością jeden i drugi (choćby za tryptyk śląski, bo nikt do tej pory nie pokazał złożoności problemów tej krainy lepiej niż Kutz właśnie) Nie wiem gdzie się doszukałeś "skandalicznie antypolskich wypowiedzi" reżysera, bo ja znam tylko całą masę pro-śląskich, ale może dla Ciebie jedno i drugie to to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 13:52 Ale przypominasz sobie wypowiedzi Kuca zalecajace autonomizacje Slaska? Przeciez to poglady sprzeczne z postanowieniami Konstytucji RP, ktora mowi o integralnosci terytorialnej! Poza tym zauwaz z kim Kuc sie zadaje - przygarneli go do PO ale de facto to on ma UDeckie poglady, non stop czepia sie tradycji a jego wychwalanie Blidy jest po prostu zenujace. Powstaje pytanie: kto na tym zbija kapital jak nie on??? Szanuje Slask ale ze slaskich artystow 100 razy bardziej dorobek Sp. Ryska Riedla szanuje niz takiego Kuca. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 14:21 Dążenie do autonomii śląska to zbyt złożona sprawa, by ją dyskutować na takim forum, a tym bardziej podsumowywać tak jednoznacznie, choćby z tego powodu, że powstanie regionu autonomicznego nie jest równoznaczne z naruszeniem integralności RP, tylko z jej decentralizacją administracyjną poprostu. żaden poważny "autonomista śląski" nie myślał nigdy o oddzieleniu ślaska od państwa polskiego, bo byłaby to kompletna bzdura. Chodziło raczej o coś na wzór IIRP, która dawała śląskowi daleko idącą autonomię administracyjno- podatkową właśnie. Co do poglądów politycznych, to sprawa pewnie ma się tak jak piszesz (PO-UD), ale co z tego? Czy kogoś myślącego inaczej niż ja mam odstęplować jako wroga? Nie sądzę, by Kutz zbijał kapitał polityczny na śmierci swojej znajomej. Faktem natomiast jest, że ludzie na śląsku bardzo ją chwalili, za to co jako posłanka i minister dla nich zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 15:57 Bareja padl ofiara haniebnej nagonki w ktorej uczestniczyl ten pozal sie Boze "autoyrytet moralny" Salonu, Mr Kuc. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 14:26 a co ty możesz powiedzieć o Kutzu? On jest przynajmniej szczery. Nikt na siłę nie zmusza cię do oglądania jego filmów. Jak jesteś takim znawcą, to powiedz które jego filmy oglądałeś by je oceniać. Może coś powiesz o Zanussim lub Majewskim czy Kędzierzawskiej? Bareja był reżyserem komediowym /w większości/ ale czy to są jakieś wybitne dzieła? Zobacz na grę aktorów.Zwykłe monologi.Gdzie mu do Chęcińskiego! Nazwisko zmienili mu właśnie tacy spece jak ty. W mojej rodzinie tak samo postąpili. Nikt się nie pytał. Pomyśl nim zaczniesz oskarżać o coś Kutza! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kuc sam wycierał sobie gębę Bareją, któremu z 19.12.07, 15:36 junkier napisał: > Nie odkrecaj kota ogonem, Kuc bezczelnie szkalowal slynnego rezysera > Stanislawa Bareje, a czas pokazal prawde - czyje filmy byly > wartosciowe i mowily ponura prawde o PRLu, okazaly sie tez > ponadczasowe i do dzis sa cenione przez widownie, a kto okazal > sie "wielkim rezyserem" bez widzow, ktoremu rezyserka jak widac > posluzyla za wygodna trampoline do wskoczenia do polityki i > gloszenia skandalicznie antypolskich pseudopogladow. Junkier, ty bydlaku, mowa jest o Blidzie a nie o Barei, wiec nie wycieraj sam mordy Bareja, widze, ze wpadles sobie troche poluc na innych, wiec nie bedziesz mial nic przeciwko temu, jezeli ja napluje ci teraz w morde dla odmiany. :)) Junkier, przyznales sie kiedys, ze jestes zydem, a wczesniej, ze masz pochodzenie prusackie i stad twoj nick, wiec ja sie ciebie pytam prusacki parchu, w czym masz problem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Jarka nie boi się nawet jego kot 19.12.07, 11:38 rydzyk_fizyk napisał: > W końcu Jaruś nie wychowywał się na podwórku:Wychowywał się ten mały śmieć na salonach UBOWCÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jarka nie boi się nawet jego kot 19.12.07, 14:05 lwowiak5 napisał: > rydzyk_fizyk napisał: > > > W końcu Jaruś nie wychowywał się na podwórku:Wychowywał się ten > mały śmieć na salonach UBOWCÓW. Poczytaj sobie to: To nie jest tekst mojego autorstwa, tylko znaleziony w sieci. Próbowałem wielokrotnie opisywać, dlaczego ten człowiek nie ma prawa pomiatać milionami ludzi i nie ma prawa pyskować do opozycjonistów, bohaterów z czasów, gdy lała się krew. Tłumaczyłem też, dlaczego nie ma prawa wyciągać z grobów rodziców, dziadków i dalszych krewnych innych ludzi, aby wykorzystać ich życiorysy do walki politycznej. Tłumaczyłem, lecz ten człowiek tego nie rozumie. Temu człowiekowi wydaje się, że może wiele i nikt mu w tym nie przeszkodzi. Przykro mi, człowieku znikąd, ja będę przeszkadzał każdego dnia i każdego dnia będę pisał o tobie smutną prawdę, o tobie i twoich korzeniach. Będę pisał prawdę i puszczał mimo uszu wszelkie inwektywy, próby moralizowania, zachęty do podwyższania lotów. Z prostej przyczyny musze przyjąć taką strategię. Kto chce napisać prawdę o człowieku znikąd, musi się zniżyć do poziomu jego samego i retoryki jaką się posługuje człowiek znikąd. Człowiek znikąd zaczyna deprecjonowanie, poniewieranie i upadlanie swojego przeciwnika. Od wywlekania wszelkich pomyłek życiowych, przeszłości przeciwnika i jego krewnych. Przyjmuje tą optykę i zaczynam pisanie prawdy o człowieku znikąd, po raz kolejny z Andzią, że przetrwa prawda choć chwilę. Chciałbym, żebyś człowieku wypominający swoim bliźnim ojców z KPP i dziadków z Wehrmachtu, opowiedział o swoich korzeniach. Opowiedz, jak twój dziad w carskiej armii dzielnie strzegł rubieży, po tej przeciwnej stronie barykady i nie tłumacz mi, że dziad nie miał wyjścia, że został wcielony, były zabory, wojny i co tam jeszcze. Nie interesuje mnie to. Twoje bulteriery opowiedziały historię dziadka, który był jeńcem obozu faszystowskiego, został wcielony, uciekł z Wehrmachtu i w żaden sposób nie pomogło to jego wnukom. W ich i twoich oczach, człowieku znikąd, krewni dziadka zostali niemieckimi pachołkami na zawsze. Wspominasz człowieku znikąd, że pewna pani miała ojca w KPP i chyba matkę również. Opowiedz nam historię swojego ojca, tę historie po 1945 roku. Twoi rodzice, byli żołnierzami AK, takich ludzi po wojnie zabijano, torturowano, szczuto, wykluczano ze społeczeństwa. Tymczasem twój rodzic dostaje od socjalistycznej władzy przepiękne mieszkanie na Żoliborzu. W czasach gdy w kawalerkach meldowano po trzy rodziny, twoi rodzice rozbijają się w trzech pokojach. Nieprawdopodobne, ale to jeszcze nie koniec prezentów od stalinowskiej władzy. Było mieszkanie, teraz pora na przyzwoitą robotę. Tę robotę znalazł twój rodzic na Politechnice Warszawskiej, chociaż ludzie z przeszłością akowską dla stalinowców byli śmieciami, z twojego rodzica namiestnicy Stalina postanowili uczynić nauczyciela socjalistycznej młodzieży. W tym miejscu powiem, że nie śledziłem życiorysów wszystkich żołnierzy AK, ale według mojej wiedzy, takiej nobilitacji za strony stalinowskich namiestników dzieje innych polskich akowskich rodzin nie znają. Wiemy już sporo o twoich korzeniach człowieku znikąd. Pora na cię, szykuj się, bądź gotowy dziś do drogi. Jesteś człowieku znikąd człowiekiem znikąd, ale gdzieś się tam zawsze na marginesie historii pałętałeś i z tego również się wytłumaczysz. Mówisz o salonach, o antypolskiej propagandzie uprawianej przez środowisko dawnego KOR, Geremka, Michnika śp. Kuronia. Tymczasem tyś ich uczeń, to u nich zaczynałeś karierę, im zawdzięczasz wiele, biegałeś po papierosy, parzyłeś kawę, podrzucałeś pisma. Z nimi siedziałeś przy okrągłym stole, a twój brat w Magdalence. Jeśli Polska została sprzedana przy okrągłym stole i targu dobito w Magdalence, jesteś człowieku znikąd jednym z kramarzy. Powiadasz, że noblista jest zły, że ma na sumieniu współpracę z SB, ale przecież to ty z bratem, z agentem `Mnietkiem' i samym noblistą, wykończyliście suwnicową Annę i jej kolegę Andrzeja. To ty człowieku znikąd uczyniłeś z noblisty przewodniczącego NSZZ, a potem prezydenta. Wspominasz, że stało ZOMO i ty stałeś naprzeciw. Wkradł nam się wątek humorystyczny w twojej historii człowieku znikąd. Jesteś jednym opozycjonistą z kręgu noblisty, któremu SB włoska z głowy nie strąciła i stan wojenny spędziłeś pod kołderką, nie wychylając główki, aż do 1989 roku. Jako jedyny nie podpisałeś lojalki (tak twierdzisz) i puszczono cię wolno. Jako jedyny masz sfałszowaną teczkę. Dużo tych wyjątków, zwłaszcza, gdy spojrzy się w twoje akta, gdzie nie ma nic! Kompletnie nic! Powiadasz, że gruba kreska, ja ci odpowiadam, że to ty człowieku znikąd z komunistami negocjowałeś rząd grubej kreski i to ty ten rząd w ramach `wojny na górze' zniszczyłeś. W konsekwencji, po krótkim epizodzie nieudolności twojego rządu, komuna wróciła do władzy. Jak wróciła komuna, to się obudziłeś z reką w naczyniu. Znów zacząłeś udawać człowieka skądś, człowieku znikąd. Krzyczałeś o aferach, a przeciez to twój partyjny kolega Zalewski, jako jeden z pierwszych poszedł siedzieć za jedną z pierwszych i największych afer, za wymuszania łapówek na prezesach ART-B. Twój partyjny kolega, Glapiński, wprowadził koncesje na paliwa i osobiście je rozdawał. To był początek wielkich paliwowych afer. Mówisz o uwłaszczeniu nomenklatury, ale to twoja partia jako jedna z pierwszych dostała narodowy majątek po RSW Prasa Książka Ruch i na tym zrobiła partyjne pieniądze. Coś tam marudzisz pod nosem o `lumpenliberałach', a czy KLD nie było sygnatariuszem twojej partii PC? Czy nie błagałaś ich o wstąpienie w szeregi partii PC? Zgadza się, prawda? Zgadza się również i to, że twój prezes telewizji, lojalny wobec PRL, był czynnym członkiem tej partii, opuszczając twoją rodzimą. Historia twojego życia, człowieku znikąd, to historia porażki, upadku, ogólna moralna masakra i żałosny dorobek. Kto ci dał prawo z takim nijakim życiorysem, człowieku znikąd, do przezywania Polski IVRP, do oceniania ludzi, którym rzemienia u sandałów nie jesteś godzien zawiązać. Zdefiniowałeś polskie troski i Polaków, podzieliłeś nasze problemy prosto, boś człowiek prosty. Nie zauważyłeś jednej rzeczy. Jeśli problemem w Polsce są rządy ludzi, których dziadowie byli w obcych armiach, ojcowie budowali PRL, a oni sami sprzedali Polskę przy okrągłym stole, potem uwłaszczyli się na wspólnym narodowym majątku i brali udział w aferach, to pod twoimi rządami, człowieku znikąd, Polska ma największy problem od 1989 roku. To co zdefiniowałeś, człowieku znikąd, jako patologię, jest twoim dorobkiem życiowym lub historią twojej nieudolności, tchórzliwej absencji i charakterystycznej dla ciebie niemocy. Wiem, że to twój czuły punkt, pisanie o tobie jak o koniu, którego się widzi jak znika w zadziwiający sposób. Przykro mi, twoi partyjni towarzysze, codziennie będą musieli zakłócać, ten przekaz niepopularnych myśli, bo ja codziennie będę przypominał, kim jesteś człowieku znikąd, kim nigdy nie byłeś i nigdy nie będziesz. A nie byłeś i nie będziesz człowiekiem godnym szacunku, pozostaniesz na zawsze tchórzliwym i złorzeczącym człowiekiem znikąd." Odpowiedz Link Zgłoś
joris Re: =========== Kto sie boi jarka??? 19.12.07, 11:05 Brat prezio sie boi Jarka i Mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
masonic Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl... 19.12.07, 11:02 Kaczko sraczko ! Ja sie ciebie gnoju nie boje bo mam w dupie naboje Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Wow, niezłe masz argumenty. 19.12.07, 11:04 Gratuluję błyskotliwości i ogólnej inteligencji emocjonalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
masonic Re: Wow, niezłe masz argumenty. 19.12.07, 11:11 Dlugo szukales w slowniku. Jesli wierzysz w istnienie inteligencji emocjonalnej to szczerze wspolczuje. Ale poniekad rozumiem twoje rozterki, niektorzy ktorym brakuje na polu tradycjnej inteligencji probuja nadrabiac na innym wmawiajac sobie, ze posiadaja jakis szczegolny dar-czyli inteligencje emocjonalna.Problem w tym, ze gdy spytani o defincje takowej nie bardzo sobie potrafia poradzic. Przeczytanie kilku "ksiazek" (najczesciej lezacych obok takich pozycji jak: "odniesc sukces w zyciu", "jak zarobic milion dolarow") dla czcicieli inteligencji emocjonalnej automatycznie awansuje ich (w ich przekonaniu) do jakies szczegolnej grupy. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Masz absolutną rację. 19.12.07, 11:20 Ale akurat nie w moim przypadku. A wracając do mafii węglowej, to Blida była umoczona i wiele osób ucieszyło się z jej śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Kutzyku, przestań histeryzować 19.12.07, 11:02 80% Ślązaków? A dlaczego nie 87%, albo 93%? Zaraz sie okaże że Blida była niemal przywódczynią kolejnego powstania śląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Kutzyku, przestań histeryzować 19.12.07, 11:07 Wiesz, trochę szacunku do osoby starszej i na pewno z większymi dokonaniami niż Ty, anonimowy użytkownik internetu. dawniej rodzice tego uczyli. Na marginesie, obrażając kogokolwiek radziłabym uważać, bo ani internet nie jest az tak anonimowy, ani prawo az tak bezradne, jak Ci sie zza klawiatury mogłby wydawać. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat A co on napisał? To co myśli 80% Polaków. 19.12.07, 11:10 Ale proszę bardzo - namierz IP, złóż doniesienie do prokuratury. Wielki Brat obudził się 21 października 2007? Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: A co on napisał? To co myśli 80% Polaków. 19.12.07, 11:15 Pcat, moje uwagi były skierowane do poprzednika. Oraz tego, że jego post jest zwyczajnie objawem braku wychowania. Ja rozumiem, że forum oraz internet szerzej zdemokratyzował się, co zonacza upadek obyczajów. Ale ja korzystam z tej samej demokracji, by wytknąc brak kultury. Ponadto, nie ja jestem od namierzania IP oraz składania doniesień do prokuratury. Tego rodzaju przestępstwa ściga się na wniosek pokrzywdzonego. Ja jedynie uprzedzam, aby się nieco miarkować i skoro wychowania brakuje, to żeby, na przykład, wziąć pod uwagę możliwe konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Czekam na pozew, hahaha 19.12.07, 11:27 Tylko napisz mi łaskawie żałosna moralizatorko z jakiego paragrafu I przygotuj sobie parę złotych na koszty sądowe, bo będą to pieniądze utopione w błocie A co do Kutza Nie podoba mi sie to co robi, co mówi i mam do tego prawo. Jest osobą publiczną, a takie podlegają szczególnej ocenie i krytyce. Jest wolność myślenia i wypowiedzi. Jak sie to komuś nie podoba to niech nie zabiera głosu publicznie, niech nie uczestniczy w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Czekam na pozew, hahaha 19.12.07, 11:49 Czytać ze zrozumieniem, jak widze nie potrafisz - ja NIC nie muszę przygotowywac, bo nie mnie obrażasz bezpośrednio (sama sie narażam wchodząc z Toba w polemikę). Ja jedynie uprzedzam. A żesz nieokrzesaniec, to widac coraz lepiej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Czekam na pozew, hahaha 19.12.07, 12:11 Nic nie musisz, to prawda, uchronisz się w ten sposób przed śmiesznością. Ale zrób jednak jeszcze jeden intelektualny wysiłek i wytknij nieokrzesańcowi te fragmenty postu, za które będzie ścigany (i na jakiej podstawie prawnej). A póki co, to sobie nie pochlebiaj, bo w żadną polemikę nie zdołałaś jeszcze wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesiek_b Re: Kutzyku, przestań histeryzować 19.12.07, 11:17 13monique_n napisała: > Wiesz, trochę szacunku do osoby starszej i na pewno z większymi > dokonaniami niż Ty, anonimowy użytkownik internetu. dawniej rodzice > tego uczyli. > Na marginesie, obrażając kogokolwiek radziłabym uważać, bo ani > internet nie jest az tak anonimowy, ani prawo az tak bezradne, jak > Ci sie zza klawiatury mogłby wydawać. > Nie pozdrawiam. A czy to nie aby ten pan miał być TW ? To na pewno większe dokonanie niż anonimowego użytkownika internetu i moich rodziców, którzy uczyli mnie by nie dać się kupić kosztem awansów i załatwiania prywaty. Dla Ciebie podaje nawet adres grzesiek_b@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
loppe właściwie dlaczego mając Kutza za przyjaciela 19.12.07, 14:58 i mając całe sld i tak dalej i będąc niewinna ....dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A ty jesteś... 19.12.07, 11:04 .. banalnie głupi. Inaczej tego nazwać nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Jestem totalnie zdewastowany tak miażdżącą ripostą 19.12.07, 11:06 Ten dobór argumentów, ten polot, ta błyskotliwość - nie wiem co ci odpisać, gdyż jesteś zbyt inteligentny. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk A cóż tu argumentować... 19.12.07, 11:09 Twoja analiza całej sprawy: "złodziejka strzeliła sobie w łeb" nie zasługuje na więcej. Czego się spodziewałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Tak jak z Rywinem ,też znależli się obrońcy .. 19.12.07, 11:14 Ręczyli za niego itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jasne... 19.12.07, 11:16 Według wolskiego poczucia sprawiedliwości podejrzanych należy włóczyć końmi po ulicach, wśród wrzasku gawiedzi obrzucających ich łajnem. Kto to powiedział? "Ten pan już nikogo nie pozbawi życia"... No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jasne... 19.12.07, 11:27 Podejrzanych? Wolne żarty! Chce sie zakląć siarczyście!!! Obłuda ponad granice wytrzymałości. A jak włóczono arcbp. Wielgusa? Miał sprawiedliwy proces? Cała Polska chora z nienawiści przez podgrzewające do tego media krzyczała na niego "Wyklęty!! Wyklęty!!! Idź precz sługusie!!!" Co ten człowiek zrobił komukolwiek złego?? Czy sprawa Blidy nie jest zdecydowanie bardziej czytelna i jasna??? Ludzie! Na Miłość Boską OTWÓRZCIE OCZY, bo robią Was na szaro!! A Pan Kutz niech wraca do reżyserki, bo swoje nawyki przenosi na rzeczywistość i prubuję ją kreować po swojemu. Wyrzuć Pan emocje i spójrz na to trzeźwo do cholery, chyba że sam jesteś umoczony... Ggdyby mój syn zdradził swoją żonę albo powiedział mi, że jej już nie kocha bo kocha inną, to wyrzuciłbym go z domu... Tak samo braterstwo Ślązaków nie może być ponad prawdę, tak jak więzy krwi nie są ponad sprawiedliwością!! Odpowiedz Link Zgłoś
masonic Re: A cóż tu argumentować... 19.12.07, 11:14 On jest inteligentny emocjonalnie kris, wez poprawke. Te typy z Pisiu tak maja, tam wystarczy szczera chec, inteligencja emocjonalna i wiara w wodza. Reszta przychodzi sama. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Przepraszam. 19.12.07, 11:15 1) Blida nie była powiązana z mafią węglową. Wszystkie zeznania świadków oraz istniejące dokumenty to science fiction. Była kryształowo czystą osobą, która pomimo, że obracała się w mocno podejrzanym towarzystwie, zawsze na pierwszym miejscu stawiała dobro Polski i dobro Śląska. Można rzec, że była to lokalna Matka Teresa. 2) Blida nie popełniła samobójstwa - strzelał Kaczyński, wyszedł oknem i uciekł samochodem, w którym czekał na niego Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Gratuluję poczucia humoru. 19.12.07, 11:19 Faktycznie - ale jaja. "Złodziejka strzeliła sobie w łeb". Jajarz i facecjonista z ciebie. Widzę, że Jacek Kurski ma godnych następców. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Banał, banał. 19.12.07, 11:22 Banał 1 - "nie mówmy źle o zmarłych, nawet jeśli to prawda" Banał 2 - jak nie wiadomo co wymyślić to zawsze można pojechać Jackiem Kurskim. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Prawda? 19.12.07, 11:26 pcat napisał: > Banał 1 - "nie mówmy źle o zmarłych, nawet jeśli to prawda" A skąd wiesz? Zapadł wyrok? Ja wiem - w Wolsce wyroki zapadały poza sądami. > Banał 2 - jak nie wiadomo co wymyślić to zawsze można > pojechać Jackiem Kurskim. A co poradzę, że mi go niezwykle przypominasz? Miej pretensje do samego siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Beton niestety. 19.12.07, 11:29 Ale nie spodziewałem się przekonać Cię do mojej racji. Tobie też się nie udało. Do napisania innym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Zgadza się. 19.12.07, 11:35 Jeżeli chodzi o pewne zasady to jestem betonem podwójnie zbrojonym. Nic na to nie poradzę, a nawet nie bardzo chcę. Kłaniam. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Prawda? 19.12.07, 11:29 Podejrzanych? Wolne żarty! Chce sie zakląć siarczyście!!! Obłuda ponad granice wytrzymałości. A jak włóczono arcbp. Wielgusa? Miał sprawiedliwy proces? Cała Polska chora z nienawiści przez podgrzewające do tego media krzyczała na niego "Wyklęty!! Wyklęty!!! Idź precz sługusie!!!" Co ten człowiek zrobił komukolwiek złego?? Czy sprawa Blidy nie jest zdecydowanie bardziej czytelna i jasna??? Ludzie! Na Miłość Boską OTWÓRZCIE OCZY, bo robią Was na szaro!! A Pan Kutz niech wraca do reżyserki, bo swoje nawyki przenosi na rzeczywistość i prubuję ją kreować po swojemu. Wyrzuć Pan emocje i spójrz na to trzeźwo do cholery, chyba że sam jesteś umoczony... Ggdyby mój syn zdradził swoją żonę albo powiedział mi, że jej już nie kocha bo kocha inną, to wyrzuciłbym go z domu... Tak samo braterstwo Ślązaków nie może być ponad prawdę, tak jak więzy krwi nie są ponad sprawiedliwością!! Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Jak proces? 19.12.07, 11:36 Ale jaki proces miałby miec Wielgus?????? Mylisz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Jak proces? 19.12.07, 11:41 Sprawiedliwy proces sądowy stwierdzający autentyczność lub nie dokumentów na podstawie których stwierdzono, że współpracował z SB. Orzeczenie sądu, czy na podstawie treści dokumentów można stwierdzić, że współpracował etc. etc... Zlinczowano go i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
dr.krisk Zaraz, zaraz... spokojnie. 19.12.07, 11:46 wlodek.piekut napisał: > Sprawiedliwy proces sądowy stwierdzający autentyczność lub nie > dokumentów na podstawie których stwierdzono, że współpracował z SB. > Orzeczenie sądu, czy na podstawie treści dokumentów można > stwierdzić, że współpracował etc. etc... Zlinczowano go i tyle... Nie płacz tak. Żeby odbyła się rozprawa sądowa, trzeba zgłosić sprawę - dlaczego Wielgus tego nie zrobił? Z urzędu ta sprawa miałaby się odbyć, czy co? Mnie ta sprawa ani ziębi ani grzeje - to są wewnętrzne sprawy polskiego Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Zaraz, zaraz... spokojnie. 19.12.07, 12:05 Spokojnie. Ja nie płaczę tylko domagam się sprawiedliwości albo obiektywizmu. Dlaczego nie zgłoszono wniosku to poczytaj sobie w archiwum ale innej gazety niż GW. Jest coś takiego jak honor, wiesz? Jeśli ktoś Cię zbeszta niesprawiedliwie to będziesz się z tego tłumaczył? Tak zrobił arcbp. Wielgus. Dziś jest tak, że p X obrzuca błotem pana Y. Pan Y pozywa X do sądu... I na tym etapie wiekszość spraw konczy się w gazetach. Potem już nikt nie pisze, że jednak p. X miał rację, czy p. Y. Liczy się tylko ten wrzask dzikich małp na początku. Stado pawianów. Ci co są faktycznie winni, wrzucaja sprawe do sadu liczac, ze zajmie to tak duzo czasu, ze jak juz sad potwierdzi faktycznie cos to nikt sie nie bedzie tym zajmowac... I niestety tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Drogi Kolego, poczytaj konkordat 19.12.07, 12:57 Abp Wielgus jest osobą kościelną i nie jest osobą publiczną w rozumieniu ustawy. W kwestii uczciwego procesu sądowego radziłbym zwrócić się do odnośnych władz kościelnych. Istnieje prawda rozdzielność Panstwa od kościoła. Z tej racji abp Wielgus nie podlegał ustawie lustracyjnej...... Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zaraz, zaraz... spokojnie. 19.12.07, 15:52 Wielgus kolega Rydzyka był kapusiem SB. Przeież sam się do tego przyznał, co prawda starał się to póżniej odwołać mówił że go zaszczuto, ale to typowe dla SBeckich kapusi że usiłują odwócić kota ogonem. Dokładnie tak samo jak ty to robisz. Pozdówka dla rodzin Radia Maryja wlodek.piekut napisał: > Spokojnie. Ja nie płaczę tylko domagam się sprawiedliwości albo > obiektywizmu. Dlaczego nie zgłoszono wniosku to poczytaj sobie w > archiwum ale innej gazety niż GW. Jest coś takiego jak honor, wiesz? > Jeśli ktoś Cię zbeszta niesprawiedliwie to będziesz się z tego > tłumaczył? Tak zrobił arcbp. Wielgus. Dziś jest tak, że p X obrzuca > błotem pana Y. Pan Y pozywa X do sądu... I na tym etapie wiekszość > spraw konczy się w gazetach. Potem już nikt nie pisze, że jednak p. > X miał rację, czy p. Y. Liczy się tylko ten wrzask dzikich małp na > początku. Stado pawianów. Ci co są faktycznie winni, wrzucaja sprawe > do sadu liczac, ze zajmie to tak duzo czasu, ze jak juz sad > potwierdzi faktycznie cos to nikt sie nie bedzie tym zajmowac... > I niestety tak jest... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jak proces? 19.12.07, 14:02 dr.krisk napisał: > Ale jaki proces miałby miec Wielgus?????? > Mylisz pojęcia. Chodziło mu zapewne o proces przed sądem lustracyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Prawda? 19.12.07, 11:37 ...a gdybym miał córkę, która zdradziła męża - spaliłbym ją na stosie... Ja rozumiem, że fora tego typu są jak wentyl, żeby już nie wyć ze złości do telewizora, który i tak nie odpowie, ale trochę umiaru - na miłośś boską, ludzie, otwórzcie oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Prawda? 19.12.07, 11:43 A co byś tak zrobił...? Tak na serio się pytam. Kpić każdy potrafi ja też... Córka na miotle lata popołudniami w wielkicha halach, że ją na stosie byś palił, czy taka brzydula...? Widzisz? to bardzo łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Prawda? 19.12.07, 12:23 wlodek.piekut napisał: > A co byś tak zrobił...? > Tak na serio się pytam. Kpić każdy potrafi ja też... > Córka na miotle lata popołudniami w wielkicha halach, że ją na > stosie byś palił, czy taka brzydula...? > Widzisz? to bardzo łatwe. Po pierwsze, mój syn, czy córka nie mieszkaliby wraz z żoną/mężem w moim domu, bo to byłoby nie do zniesienia, ani dla mnię ani dla nich...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Prawda? 19.12.07, 12:30 No to jest raczej oczywiste, prawda? :) To był tylko i wyłacznie skrót myslowy. "Mezczyzna opuszcza dom swoj i matke swoja..." To już jest w Biblii... "Wyrzucić", niekoniecznie musi oznaczać dosłownie. Chodzilo o wyrzucenie jako syna. Gdyby mi sie pokazal i cos takiego powiedzial, to powiedzialbym ze nie chce go widziec i tyle. Kazdy musi poniesc konsekwencje wlasnych decyzji i zachowania. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Prawda? 19.12.07, 12:52 Zrozumiałem Twój skrót myślowy, tylko, że na skróty to często można nogi połamać. Sprawa ab Wielgusa ma zupełnie inne podloże niż ta Barbary Blidy, choć jedną i drugą wykorzystuje się medialnie do celów politycznych. Chyba o to Ci chodziło. Tego niestety w demokracji nie da się uniknąć. Tak jak ja to widzę, to sprawa Wielgusa, odbiła się pewnym rykoszetem na tej części społeczeństwa, która od początku twardo "i dziko" chciała lustrować - najlepiej innych, a potem okazało się, że we własnym obozie nie wszyscy są nieposzlakowani. Sprawa Blidy też odbija się rykoszetem i bije w dyletantyzm rozpolitykowanej prokuratury, ministerstwa sprawiedliwości i ABW. Myślę, że powołana przez sejm komisja specjalna będzie mogła nieco rozjaśnić tę sprawę, choć na pewno nie do końca, ale jest to jedyna metoda by dociec prawdy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Prawda? 19.12.07, 13:12 Widzisz. Sprawa Wielgusa byla idealnym przypadkiem, zeby tak sformulowac myslenie spoleczenstwa o IPN, zeby wszyscy mieli juz dosyc glowkowania w przyszlosci czy ktos byl winien czy nie. Uderzono w biskupa, bo wiekszosc jest chrzescijanska w Polsce, a poza tym w kosciol trzeba bylo uderzyc pierwszy, poniewaz jest to instytucja niezalezna i zdomagajac asie prawdy. Wiec juz na samym poczatku tak obrzydzono i zastraszono Kosciol, ze teraz trzyma wode w ustach i boi sie cokolwiek powiedzec... Skutkiem takich dzialan jest to ze dzis kazdy powie "ach tam te akta IPN, nic z nich nie wynika..." I w ten sposob Ci sa sa faktycznie winni beda kryci, bo IPN stracil wiarygodnosc, a to chodzilo... Mechanizm byl prosty. Jesli boisz sie czyjejs opini starasz sie go zdyskredytowac, prawda? W szkole nie raz spotykalismy sie z pyskowkami kolegow ktorzy jeden drugiego probowali osmieszyc, zeby ich wzajemne uwagi byly jak najmniej wiazace, smieszne, etc. etc. I tak zrobiono z ipn. Dzis kazdy ma watpliowsci, czy dokument jest prawdziwy, czy to faktycznie o te osobe chodzi... nie chce sie nikomu wnikac w dana sprawe. Ludzie traktuja fakt, ze ktos byl w kontaktach z SB powierzchniowo. Nic to nie znaczy. Dlaczego? Mamy krótka pamieć? Przeciez zyja rodziny Przemyka, górnikow zatluczonych na Śląsku... Dzis tak manipuluje sie rzeczywistoscia, ze czesto z kata robi sie ofiare. Tak jest moim zdaniem m.in. ze sprawa Sawickiej... Gdyby miala dobra wole nie dalaby sie wrobic, jesli ja wrobiono. Glupia jest, niedojrzala albo malolata? Za pieniadze zakochala sie w facecie??? Zbyt malo pytan sobie zadajemy, malo widzimy, malo chcemy dostrzec, idziemy na skróty i niestety lamiemy sobie nogi jako spoleczenstwo. Potem zas bedzie tak, ze beda nas wozic wozkiem tylko tam gdzie beda chcieli... Mnie nie interesuje juz kontekst polityczny sprawy Wielgusa, tylko ze jesli w sprawie Blidy nalezy sie proces i media o tym krzycza, to gdzie w sprawie Wielgusa byly te same media i dlaeczego nie krzyczaly wowczas rownie glosno. To mnie bardzo boli, jako katolika i chrzescijanina. Nie, nie boje sie do tego przyznac... Bardzo cenie arcbp. Wielgusa i zal mi strasznie, ze tak zniszczono tego czlowieka. Usunal sie w cien, bo co mial zrobic. to takze tylko czlowiek, majacy granice wytrzymalosci. Nie obwiniam Blidy i nie oceniam jej. Takze domagam sie w tej sprawie wyjasnienia. Ale dlaczego roznie zachowuja sie media w dwoch sprawach, gdzie w obu uczciwy proces sadowy i wyjasnienie sprawy winien byc podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Prawda? 19.12.07, 14:02 To nic nowego, że media, a głównie telewizja, poprzez swoją skrótowość ciążą ku jak największej sensacji. Samobójcza śmierć Barbary Blidy jest bardziej atrakcyjna niż "śmierć społeczna" arcybiskupa Wielgusa. Ty, słusznie zresztą, domagasz się sprawiedliwości społecznej, prawdy dot. pewnych wydarzeń niezmąconej relatywizmem i wieloznacznością. Rozumiem Cie, jako chrześcianina i katolika, ale tak to już jest, że jedynym sposobem na to by się zbliżyć do prawdy (bo o absolutnej nie ma co myśleć - zawsze będzie domeną boskości jedynie) jest niezawisły sąd, w każdym razie na pewno nie media, które zbyt często insynuują nam, że było tak, albo siak. Obserwuję od paru lat rozwój głównych "Wiadomości" TVP i porównuję je n.p. z niemieckim "heute journal" czy "Tagesschau", angielskim BBC News i dochodzę do wniosku, że zauważalnie zbliżają się do tzw. "Infotainment", czyli przekazem informacji połączonym z komentarzem i zabawianiem publiczności. To przerażające i zwykle było domeną prywatnych stacji, dopóki i one (na zachodzie) nie zacząły stawiać na w miarę rzetelne informowanie odbiorcy. żeby nie mieć kompletnego mętlika w głowie, należałoby zatem czytać przede wszystkim gazety codzienne wydawane przez różne opcje polityczne, albo nie interesować się tym wogóle, olać i poświęcić się życiu nam bliskich, sąsiadów, naszej społeczności lokalnej, na którą mamy rzeczywisty wpływ.(tak jak ona na nas) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Prawda? 19.12.07, 15:49 wlodek.piekut napisał: > Podejrzanych? Wolne żarty! Chce sie zakląć siarczyście!!! Obłuda > ponad granice wytrzymałości. A jak włóczono arcbp. Wielgusa? Miał > sprawiedliwy proces? Cała Polska chora z nienawiści przez > podgrzewające do tego media krzyczała na niego "Wyklęty!! Wyklęty!!! > Idź precz sługusie!!!" Co ten człowiek zrobił komukolwiek złego?? > Czy sprawa Blidy nie jest zdecydowanie bardziej czytelna i jasna??? > Ludzie! Na Miłość Boską OTWÓRZCIE OCZY, bo robią Was na szaro!! Ty pedofilu, ty sie sam poddaj eutanazji .... Bez urazy. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Przepraszam. 19.12.07, 11:53 Szybko ferujesz wyroki mądralo, tylko że winnym jest się dopiero po orzeczeniu sądu, a nie kiedy ktośtam z kimśtam montuje sobie spiskową teorie kolejnego "układu". P.S. 1. o jakich "wszystkich zeznaniach świadków" piszesz? Może pomożesz prokuraturze, bo oni do tej pory opierali się wyłącznie na zeznaniach niejakiej "Alexis". 2.Jakie "istniejące dokumenty" masz na myśli? 3.Co to jest "mocno podejrzane towarzystwo", podejrzane o co i przez kogo podejrzewane? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Jestem totalnie zdewastowany tak miażdżącą ri 19.12.07, 11:13 pcat napisał: > Ten dobór argumentów, ten polot, ta błyskotliwość - nie wiem co ci odpisać, gdy > ż > jesteś zbyt inteligentny. Dla mnie jesteś zwykłym gnojem i kanalią, jak większość pisdaków. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Dziękuję, ale po co te nerwy? 19.12.07, 11:24 Przecież teraz cała sprawa mafii węglowej zjedzie do sztolni, szyb zostanie wysadzony i nikt nigdy nie będzie się już tym interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Jestem totalnie zdewastowany tak miażdżącą ri 19.12.07, 11:26 akkj napisał: > pcat napisał: > > > Ten dobór argumentów, ten polot, ta błyskotliwość - nie wiem co ci > odpisać, gdy > > ż > > jesteś zbyt inteligentny. > > Dla mnie jesteś zwykłym gnojem i kanalią, jak większość pisdaków.<Wyrażasz się jak rasowy ubek czy też esbek którym zapewne byłeś a Ziobro prędzej czy póżniej i tak was wszystkich ud.pi Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 11:05 o Blidę to wszyscy zabiegają, nawet Olejniczak z Millerem się o nia pobili Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Tak, panie Jarku, boimy się pana 19.12.07, 11:13 Bo każdy szaleniec z mania prześladowczą przy władzy jest niebepieczny Odpowiedz Link Zgłoś
piemont12 Kto sie boi J.Kaczyńskiego?..Wszystkie dzieci !!! 19.12.07, 11:17 do lat5-ciu!!!..Starszaki maja Jarka w nosie! Odpowiedz Link Zgłoś
13monique_n Re: Tak, panie Jarku, boimy się pana 19.12.07, 11:16 Hehehehe, no własnie juz nie przy władzy. I to najbardziej boli :D Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin.11 Matki straszą dzieci Kaczynskim !!!!! 19.12.07, 11:20 zrób kupke Jasiu,bo zawołam kaczyńskiego!!!! Jasiu sie zes.ał ! Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse banalny prostak to ty, elektorat post pgr-u! 19.12.07, 11:14 Nie zostaly przedstawione zadne dowody, zaden niezawistny sad nie wydal prawomocnego wyroku. Osady i przesady zaslinionego mlaskacza i chec PR-owskiegi sukcesu motywem calej akcji. Kobieta zmarla bedac zatrzymana przez profesionalne sluzby. I wlasnie za brak profesjonalizmu odpowiedzialni musza poniesc zasluzona kare. Odpowiedz Link Zgłoś
pcat Tu też zgoda. 19.12.07, 11:27 Więc niech do odpowiedzialności będą pociągnięci funkcjonariusze ABW, którzy byli miejscu, a nie były minister sprawiedliwości, który nie wiem zbyt dużo o metodologii dokonywania zatrzymań. I nie "niezawistny" tylko "niezawisły" - skąd ta naleciałość rosyjskojęzyczna? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Każdy, ale to każdy marszałek... 19.12.07, 11:23 Każdy ale to każdy marszałek który nie wykonuje poleceń Jarosława K. prowadzi obrady w sposób skandaliczny, przecież to oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Stary wulgarny prymityw 19.12.07, 11:24 Juz nawet Majewski nabija sie z wilgarnosci i prostactwa tego typka. (Ostatni Majewski Show) Kutz to swietny przyklad na to, ze wiek i rozum nie maja ze soba nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
baba-jaga no chodz tu ty kaczy kurduplu, jak ci przypier.... 19.12.07, 11:33 to sie nakryjesz swoimi kaczymi nozkami i znikniesz z widoku. CZekam w chatce z piernika, w srodku stumilowego lasu. Moimi sekundantami beda koziolek matolek i kubus puchatek. Tylko sie nie spoznij, bo spoznialskim wpie....m podwojne manto. A potem zrobimy sobie kaczyste pieczyste. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: no chodz tu ty kaczy kurduplu, jak ci przypie 19.12.07, 11:35 pisowcy wam nie odpowiada kazdy kto jest nie z wami p Kaczynski oczywistoscia bylo prowadzenie sejmu przez p Dorna kpisz Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: no chodz tu ty kaczy kurduplu, jak ci przypie 19.12.07, 11:35 13-latkow sie nie boje.Straszyc to ty mozesz szczury w piwnicy.Na tym twoje mozliwosci sie koncza. Odpowiedz Link Zgłoś
gyubal Re: no chodz tu ty kaczy kurduplu, jak ci przypie 19.12.07, 16:51 magnusg napisał: > 13-latkow sie nie boje.Straszyc to ty mozesz szczury w piwnicy.Na > tym twoje mozliwosci sie koncza. ale ja ci moge pisuarowski smieciu wpierd...c jak kozie za obiery, parszywe scierwa pisowskie, powinno sie was wywiewżc na wycieczke do lasu....w bagazniku samochodu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
januszzd Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 11:28 J.Kaczyński już zjadł wszystkie rozumy ale to juz dawno udowodniono ,że kurduple to mają ,a nawiasem mówiąc to mi przypomina Maliniaka z 40- latka tylko tamten był bardziej inteligentny. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Kutz, jesteś równie żałosny co cała reszta tych 19.12.07, 11:30 jasełek. Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 11:37 virtual.insanity napisał: > Niezłe jaja!! Tak naprawdę to już nie mogę patrzę na kaczkę. Co ten pedał ma jeszcze do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
boggie [...] 19.12.07, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
safed Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 11:40 Kazimierz Kuc, kiedyś PRL-owski reżyser ("W latach 70. uczestniczył w naradach Komitetu Centralnego PZPR na temat kultury"), dziś już tylko żenujący błazen. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p dał popis 19.12.07, 11:47 Rewelacyjne było jak niewątpliwie już podniecony swym oburzeniem p. Kutz nadarł się do tych ktorzy mu przerywali by nie krzyczeli lecz podeszli bliżej... Ciekawe jak on sobie to wyobraża? Że nagle wstaną i podejdą do mównicy, bez zgody marszałka? Ten facet wogóle nie rozumie zasad zachowania w parlamencie. Tak to tylko Samoobrona czyniła... Ponadto miał zadać pytanie a wygłosił niezbyt lotne ale za to nacechowane złością i emocjami przemówienie... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 12:13 safed napisał: > Kazimierz Kuc, kiedyś PRL-owski reżyser ("W latach 70. uczestniczył w naradach > Komitetu Centralnego PZPR na temat kultury"), dziś już tylko żenujący błazen. No i co z tego, że w 70-tych uczestniczył w naradach KC PZPR? To chyba całkiem dobrze świadczy o tej partii, a nie siłą rzeczy źle o Kazimierzu Kutzu. PRL-owski reżyser? A wymień w tych czasach jednego polskiego, NIE-PRL-owskiego Złotko? Kiedyś Ty się urodził i gdzie? Na księżycu? Wtedy nie było innej Polski tylko PRL. Błazen to częstokroć mędrzec, mogący mówić królowi prawdę w oczy, a żenująca to jest Twoja niewiedza i ignoranctwo Twoje. Odpowiedz Link Zgłoś
metalin Jaruś -debeściak :)))) 19.12.07, 12:16 Popuściłam , jak Jaruś wtoczył się na mównicę i w akompaniamencie tupotu i buczenia , syknął : "wiem , że się mnie boicie"!....czy ten gnom dalej niczego nie rozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
paxon Re: Jaruś -debeściak :)))) 19.12.07, 15:19 Jaki ten gość jest żałosny. Za kogo on się ma??? Sumienie narodu??? Nikt nie popełnia samobójstwa ot tak... A cała ta gadka z zaszczuciem jest po prostu słaba i nielogiczna. Mam nadzieję, że ewentualny udział Blidy w mafii węglowej zostanie w pełni wyjaśniony. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek Kutz zapomnial jak wycieral sobie gebe Bareja? 19.12.07, 11:43 zapomnial jak juz dostal od WRON mieszkanko na ursynowie Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz zapomnial jak wycieral sobie gebe Bareja 19.12.07, 15:02 dobiczek napisał: > zapomnial jak juz dostal od WRON mieszkanko na ursynowie chyba raczej w "internacie", mądralo. Odpowiedz Link Zgłoś
jaac-p Re: z gorolami trzeba ostro!! 19.12.07, 11:49 bergman1 napisał: > tak trzymać Panie Kutz. Cóż, zachowanie stadionowe przeniesione do Sejmu Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Dziadek od gadek nr 2. Kicz polityczny!... 19.12.07, 11:50 Najpierw dziadunio robił kiczowate ramoty o śląsku. Teraz dzadunio pitoli o męczennicy polskiej lewicy. O bogatej babie, której od kariery i majątku we łbie się poprzewracało. Pani, która na widok służb państwa, którego była ministrem strzela sobie w klatkę piersiową? Biedna pani minister nigdy nie widziała wcze wcześniej służb państwowych? Nigdy nimi się nie poslugiwała? Nigdy na posiedzeniach rządu nie rozmwiała o akcjach ABW? Nawet borowiki-bytrzaki ją do tego nie przyzwyczaiły? Była zwykłą, szarą osobą, ktora nie wiedziała o przysługujących jej prawach? Przecież to jest smieszne, głupie, naiwne i dla takich jednojajecznych osobnikow jak dziadzio mądrala ze Śląska! Blida, kumpela Kalisza, baronowa SLD, zmiekła na widok policji? Pic na wode i fotomontaz dla naiwniaczków! Czy ktoś raczył zadać pytanie dlaczego ta święta SLD posiadała pozwolenie na bron ostrą? I kto dał takie pozwolenie kobicie,która nie wie z którego końca leci pocisk? Żeby dostać pozwolenie na broń palną w tym kraju trzeba mieć wyjątkowe uzasadnienie i przejść szereg obowiązkowych testów, włącznie z badaniami psychologicznymi. Kto tą panią uczył na strzelnicy posługiwać się pistoletem? Gdzie jest osobnik, którego podpis widnieje na jej pozwoleniu na posiadanie broni palnej? Wsadzanie takich bzdetów obywatelom to zwyczajna hucpa. Minister i posłanka Blida, szycha eseldowa, nie załamała sie nerwowo. To zwykły bullshit dla niawniutkich frajerów! Opcje są dwie: albo była tak umoczona w szambo afery, że wolała wybrać ,,ucieczkę" (mało prawdopodobne i zbyt naiwniutkie), albo była tak głupia, że mając pozwolenie na broń palną nie umiała obsługiwać pistoletu i sama się zastrzeliła ,,niechcący". Niezły szacunek dla prawa tego panstwa ze strony jego wysokiego urzednika: w momencie aresztowania pani biega po łazience z nabitą giwerą. Ciekawe kto z przeciętnych obywateli miałby takie prawa? I co na to naczelna galareta eseldowa? Wpadają wam do mieszkania z nakazem aresztowania a wy idziecie sobie do kibla i ładujecie w nim Magnum. Profesjonalizm ABW sięgajacy inteligencji weterynarza, który kilka lat temu biegał z gołymi rękomi za tygrysem, aż go trafiła kula policyjna. Pamiętam jak w telewizjach amerykańskich amerykanie z kpina i usmieszkiem pokazywali ,,brawurową" akcję polskiej policji. Lepsze to od polish jokes! Barbara Blida ,,ofiara kamiennych serc"? A może kraj pełen idiotów? Nie to tylko kolejna hucpa kosmiczna cwaniakow przeżerających naszą kasę w ramach tzw diet. A do tego poziom polskich dziennikarzy! Dzięki za taką świętą, niech sobie ją czci Kutz z narcyzikiem wojtusiem! O ofiarach prawa eksmisyjnego uchwalonego łapkami SLD nikt nie pamięta. A byli ludzie, którzy dotknięci tym bandyckim prawem w desperacji odbierali sobie życie. Za to teraz mamy narodową biegunkę i lament nad bogatą kobietą, której najwyrażniej lekko się zaczęło przelewać...w głowie! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Dziadek od gadek nr 2. Kicz polityczny!... 19.12.07, 12:09 brawo! wreszcie ktos normalnie na to patrzy... Pracuję w banku. jest taka zasada dot. prania brudnych pieniedzy i korupcji. jesli w pracy kolega obok zaczyna ni stad ni z owad kupowac sobie drogie ciuchy, rozbija sie po wojazach zagranicznych, wczasy... jest to sygnal, ze cos moze byc nie tak... teraz pytanie do czytajacych. jaki majatek miala p. blida i na co sobie pozwalala. analfabeci, brac sie do czytania i prosze wyciagac wnioski! Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Re: Dziadek od gadek nr 2. Kicz polityczny!... 19.12.07, 12:12 wlodek.piekut napisał: > brawo! wreszcie ktos normalnie na to patrzy... > > Pracuję w banku. jest taka zasada dot. prania brudnych pieniedzy i > korupcji. jesli w pracy kolega obok zaczyna ni stad ni z owad > kupowac sobie drogie ciuchy, rozbija sie po wojazach zagranicznych, > wczasy... jest to sygnal, ze cos moze byc nie tak... > > teraz pytanie do czytajacych. jaki majatek miala p. blida i na co > sobie pozwalala. analfabeci, brac sie do czytania i prosze wyciagac > wnioski! Odpowieź: A może tak, o swoim majątku, powie pani ze dwa słowa/! Bo o Kaczym, raczej pani nic nie powie, bo to nieudaczniki! Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek.piekut Re: Dziadek od gadek nr 2. Kicz polityczny!... 19.12.07, 12:15 rozumiem, ze w dzisiejszej polsce nieudacznikiem jest ten kto nie potrafi ukrasc pierwszego miliona. dziekuje wole zostac przy swoim. nie jestem zlodziejem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaelic04 Blida, Sawicka załosne ikony koalicjiPO-LiD;u 19.12.07, 22:28 PO ma swoją ikonę Sawicką. Lid ma Blidę.Dwie aferzystki stały się patronkami koalicjiPO-LID;owanej.A w rezerwie jeszcze Stokłosa!/już na Rakowieckiej/. Blida strzelająca sobie w głowę z poczucia niewinności? Dlaczego otrzymała zezwolenie na broń?Kto jej zagrażał? Ziobro? Taka kochana niemal przez 80 % ślązaków jak chrzani Kutz a mimo to nie czuła sie bezpieczna.To<ciekawy> przypadek.Każdy kto choć odrobinę wie kto rozdawał karty na śląsku, kto kręcił lody w ostatnich latach z niedowierzaniem słucha tych zadętych,fałszywych tonów Kutza i krętaczy postkomuszych.Baronówna postkomuny,wszechwładna Basia, dzieliła i rządziła do tego stopnia że jej ukochana partia wolała nie ryzykować i nie wystawiać jej na listę wyborczą w 2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
taka_jest_prawda Po co ta komisja ?????????????????? 19.12.07, 11:51 Przecież wystarczy spytać Kutza !!! On wszystko wie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 11:52 Panie Kutz, niech pan weźmie w końcu na wstrzymanie. Po pierwsze - jakim prawem przemawia pan w imieniu 80% Ślązaków? Tylu na pana głosowało, niekulturalny megalomanie? Po drugie - skąd pan wie, że ona nic nie miała wspólnego z aferami w węglu? To norma wśród zamieszkujących śląskie wille, że do siebie strzelają na widok munduru? Pogratulować czystych sumień! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 12:00 konstanty52 napisał: > Panie Kutz, niech pan weźmie w końcu na wstrzymanie. > Po pierwsze - jakim prawem przemawia pan w imieniu 80% Ślązaków? Kutz ma prawo tak mówić, pisać - bo jest autorytetem. Nie jest jurgieltnikiem tak jak wielu tu piszących numerantów. Teraz rozumiem na co idą pieniądze uzyskane przez PiS od państwa w wyniku takiej a nie innej ordynacji wyborczej:-( Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekmmm Re: kutz to zwykły paputczik,krętacz intelektual 19.12.07, 22:48 ty, wklej te swoje wypociny na wszystkie fora, to a Kasparowie też. Jak brakuje ci weny twórczej, to spożyj kolejną ściechę. Pomoże ci. Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Oszukaliśmy 19.12.07, 12:05 Lekcja historii, rok 2142. Tak więc mieliśmy kilka rozbiorów Polski. .... No i ostatni rozbiór, w latach 2007-2011. Był to rozbor o tyle dziwny, że państwa przywłaszczające sobie wszelkie korzyści z zasobów Polski, czyli przede wszystkim Rosja i Niemcy, nie użyły wojsk. Obsadziły urzędem premiera swojego człowieka, lub raczej kaczora (d.t.) który oddawal za darmo wszystko co Polska miała.... Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 12:10 Bardzo Panu dziękuję, Panie Pośle Kazimierzu Kutz!! Jest to bowiem opinia wyrażana przez większość Polaków, wbrew bredniom posłów PIS-u, o jakiś tam 60%. Może wśrod tych kreatur, jest taka róznica zdań w tej sprawie. Jeszcze raz Panu bardzo dziekuję. Wesołych i Zdrowych Świąt życzę i Do Siego Roku 2008. Pisząc Świąt, napisałem Świat, Brrrrrrrrrrrrrr! Szybko poprawiłem!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumaniliśmy 19.12.07, 12:15 Właśnie w Goowno Wartej trąbią o popariu dla populistów 59%. Pewnie większość ankieterów była w więzieniach, tam przecież populiści dostali 80% glosów. Dlaczego PO tak kochają ludzie, którzy mordowali, kradli, gwałcili. Dlaczego tak popierają PO pedofile i inni POpaprańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: PO = Polaków Otumaniliśmy 19.12.07, 13:51 wiseman_said napisał: > Właśnie w Goowno Wartej trąbią o popariu dla populistów 59%. > Pewnie większość ankieterów była w więzieniach, tam przecież > populiści dostali 80% glosów. > Dlaczego PO tak kochają ludzie, którzy mordowali, kradli, gwałcili. > Dlaczego tak popierają PO pedofile i inni POpaprańcy? Bo wszyscy normalni zostali w tym pomieszczeniu co PiS. Tylko dlaczego ściany są miękkie i klamki nie ma?.. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Ja jestem hanysem i jest mi wstyd za Kutza i 19.12.07, 13:47 Taki z ciebie hanys jak z koziej dupy trombka.. Odpowiedz Link Zgłoś
apache5 Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę Bl.. 19.12.07, 12:32 Mieszkam na Pomorzu, z wystąpieniem tym popieram Pana Posła i Ślązaków, PiS i jego Prezes wyrażnie się boją tej komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
grubymisiek1 Re: Kutz do PiS: Przestańcie wycierać sobie gębę 19.12.07, 13:59 apache5 napisał: > Mieszkam na Pomorzu, z wystąpieniem tym popieram Pana Posła i Ślązaków, PiS i > jego Prezes wyrażnie się boją tej komisji. Srają w gacie aż z telewizora śmierdzi. Na wt Świętami sobie gęby wycierają faryzeusze. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Kutz ty szujo, przestań jęczeć o Blidzie 19.12.07, 12:34 zmieniłem nazwisko na germańskie to nie masz prawa sie wypowiadac w Polsce skoro ci obca. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Kutz ty szujo, przestań jęczeć o Blidzie 19.12.07, 14:31 Zmienił na swoje, które mu krakauerstwo i inne PRL-owskie gorole po wojnie siłą spolonizowali. haile silesia superioris Odpowiedz Link Zgłoś