Dodaj do ulubionych

Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o...

23.12.07, 12:10
Co ma do tego brak kontroli na granicy?Ewidentnie ktos
go "sprzedał".Chyba ze przez przypadek zorganizowano zasadzke w
Bogucinie:)
Obserwuj wątek
    • mis22 Pewnie konkurenci wyeliminowali go z rynku 23.12.07, 12:22
      Zapewne inni handlarze narkotykami - koledzy, donieśli na policje
      aby zlikwidowac konkurenta. Lepsze więzienie niż zostać
      zastrzelonym. A dla konkurentów donos na policję jest niemal
      calkowicie pozbawiony ryzyka.
    • harbour5 Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o.. 23.12.07, 12:30
      Za narkotyki obwiniony powinien odsiadywać wyrok w krajach tzw.
      trzeciego świata
      • a_anielka Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 13:18
        Jeżeli dl ciebie trawka to narkotyk, to chyba sam jesteś z krajów trzeciego świata.. (Nawet extasy nie zalicza się do narkotyków..)
        Zarknij sobie na oficjalną stronę :
        www.malopolska.policja.gov.pl/wydzialy/cbs.php
        • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 14:41
          Mało mnie obchodzi trawka czy cokolwiek innego. Jeżdzę over 100
          000km rocznie. Pijanego jestem w stanie rozpoznać z daleka, ale
          naćpany jest kompletnie nieobliczalny. Jemu sie wydaje, że jest
          Superman. A ja nie chcę zginąć, czy kogoś zabić, bo jest naćpany.
          Odczepcie się od TIR-ów. Tylko kilka procent to młodzi gó..arze.
          Reszta dba o Was i młodych debili w tzw. beemwicach, żebyście
          spokojnie mimo waszych wygłupów na szosie dotarli do domu. I bardzo
          dobrze, że dupka złapali.
          • a_anielka Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 14:57
            Uogólnienia to taka piękna polska rzecz.. Młody człowiek + bmw = naćpany wariat... A jakby był jeszcze w dresie, to już publiczna egzekucja..

Nie rozumiem dalszej części.. tirowcy dbają o bezpieczeństwo na drogach?? WTF?

A jak kogoś nie znasz, to nie nazywaj go dupkiem...
            Złapali chopaczka przed świętami, biedak ma super słabo.. Ciekawi mnie, czy znajdą jakiegoś typa oczko wyżej, czy zakładają, że 20latek miał z 70tys pln "drobnych" na narkotyki..
            • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 15:29
              Ja mówie o prawdziwym życiu, a Ty o wirtualnym. Jeżdzisz samochodem?
              Ile km rocznie i co ty wiesz o życiu na szosie? Przeleć sie po np.
              dużej obwodnicy bieszczadzkiej 40-tonowym zestawem (truck-iem
              popularnie zwanym TIR-em) w zimie. Chcesz to Cię zabiorę w niedużą
              dziesięciodniową trasę tylko po Polsce zimą. Pośpisz w kabinie,
              pojesz puchy podgrzane na gazówce, posikasz w zaspie, bo nie zawsze
              na stacji benzynowej jest toaleta, wykąpiesz się (jak Bóg da co 3
              dzień bo prysznice na stacjach to ewenement). Oczywiście wpuścisz
              matołka wyprzedzającego Cie pod góre i bez widoczności, bo to
              odruch. Nie zabijesz człowieka, ale dopiero na postoju odczujesz te
              nerwy. AD REM NIE TOLERUJE PIJAKÓW I ĆPUNÓW. Niech to robią w domu a
              nie na szosie, bo tam jest moje życie. Aha nie gram na gitarze i nie
              jestem wirtualny. (nie mówię, że nie piję, ale na trzy dni przed
              wyjazdem w trasę).
              • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 17:22
                Trzeba sie było uczyc :) a nie teraz łzy wylewać :P
                • dublin24 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:49
                  "Trzeba sie było uczyc :) " No to wniosles wiele do dyskusji . Moze znasz
                  jeszcze jakies zlote mysli ? smialo - pisz na forum.
                  • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:56
                    Bo rozbrajają mnie tacy co w każdej dyskusji narzekają jakie to maja trudne
                    życie. Bo prowadzenie tira to taka straszna robota. :) I w zimę i w Bieszczadach
                    i żarcie z konserwy i prysznic co 3 dni. Kiedys to sie nazywało wyjazd na ferie :P
                    • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:24
                      Wcale nie narzekam na moje życie. Ja to lubię i te konserwy też.
                      Wiesz co odpowiedział Messner (facet który wlazł na najwyższe
                      szczyty Świata?) Dlaczego wchodzę na szczyty ? Bo są. Ja też
                      jeżdzę "dużymi" bo mnie to pasjonuje. A Ty jesteś mocno przyziemny.
                      Naprawdę nie muszę. Mogę jeżdzić czymkolwiek, alę jazda czymś
                      wielkim to pasja, której nigdy nie zrozumiesz robaczku. I nie
                      wysilaj się na inwektywy.
                      • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 23:09
                        Nie spodziewaj sie inwektyw. Przynajmniej nie z mojej strony. Jesli robisz cos
                        co jest twoja pasja to dlaczego narzekasz? przeczytaj swój post jeszcze raz -
                        strasznie narzekasz, robisz z siebie wręcz męczennika. Masz racje nie zrozumiem
                        czy moze byc pasja jeżdżenie "wielkim" ja "jeżdżenie" traktuje jak każdą inna
                        czynność. Dla mnie nie ma w tym nic niezwykłego ani specjalnego. Ale szanuje
                        twoja pasje. Nie jestem przyziemny. Nie masz podstaw zeby tak twierdzić. A i nie
                        nazywaj nmnie robaczkiem :) tak do mnie mówi moja pani :)
                  • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:32
                    Dzieki za info, że trzeba się było uczyć. Ja mam doktorat z niewazne
                    czego, ale kocham TRUCK+i
              • amerykanin09 no i oczywiscie nie zapominaj of niwyspanych 23.12.07, 17:50
                zmeczonych paranoikach kierujocych ciazarowkami. najwiekszym
                utrapieniem drog
                • harbour5 Re: no i oczywiscie nie zapominaj of niwyspanych 23.12.07, 20:27
                  To jest te kilka procent o których wspominałem. A że jesteśmy
                  niewyspani to małe miki.
              • a_anielka Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:25
                Ale ja nie mam nic do kierowców tirów. Wierze, że mają ciężkie życie..
                Tyle, że nie każdy oszołom na drodze to "narkoman", któremu można źle życzyć..

Wszyscy kierowcy mają ciężko (ja nie jeżdżę dużo, ale mój chłopak rocznie robi napewno ponad 100tys km) - drogi dramat, kultury na drodze brak itp. Tyle, że on za wszystko nie obwinia palaczy trawki.. Bo to bez sensu.
                • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:47
                  Nie mam do Ciebie pretensji. Pozdrów swojego chłopaka (mój nick na
                  CB to guru 5 może się kiedyś spotkamy) U nas to naprawdę pryszcz. 2
                  lata jezdzilem w Peru. To byla masakra.
                  • a_anielka Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 23:18
                    :D Dzięki. Tyle że on jeździ autem osobowym :D:D bez CB..
            • rasklaat Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 21:59
              www.libertarianizm.pl/michnar.html

Odnośnie szkodliwości narkotyków:
              Marihuana nie powiększa zagrożenia na drogach, upaleni jeżdżą wolniej bo jazda sprawia więcej przyjeności i boją się szybko jeździć. Wyobraźnia i percepcja lepiej działa jak człowiek zajara.
              • loader Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 24.12.07, 09:04
                rasklaat napisał:

> www.libertarianizm.pl/michnar.html
                >
                > Odnośnie szkodliwości narkotyków:
                > Marihuana nie powiększa zagrożenia na drogach, upaleni jeżdżą wolniej bo jazda
                > sprawia więcej przyjeności i boją się szybko jeździć. Wyobraźnia i percepcja le
                > piej działa jak człowiek zajara.
                ha ha ha !!! ale mnie ubawiłeś !!!
                aleś trzasnął referat. zapewne wprost z poradni uzależnień wyniesiony...
                głuptaski, co myślą że po marihuanie kierowcy lepiej jeżdżą, albo nigdy nie
                jarali albo nigdy nie jechali samochodem sami. bo jechać po blancie nie mogli
                gdyż już by nie żtyli z talim podejściem
                • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 26.12.07, 00:16
                  Polecam zapoznanie sie z literatura na ten temat:

Herbert Moskowitz, Marihuana and Driving, Accident Analysis and Prevention (1985).
                  Carl Soderstrom et al., Marijuana and Alcohol Use Among 1023 Trauma Patients,
                  Archives of Surgery, (1988).
                  Dale Gieringer, Marijuana, Driving, and Accident Safety, Journal of Psychoactive
                  Drugs (Jan-Mar 1988).
                  H. Klonoff, Marijuana and driving in real-life situations, Science 186:(1974).
                  i jeszcze paroma innymi.
    • marcin1122331 konopnyjasio piszesz jakbys byl z branzy 23.12.07, 12:33
      • konopnyjasio Re: konopnyjasio piszesz jakbys byl z branzy 23.12.07, 12:53
        Twój post i nick swiadczy,że to ty jesteś z "branży".Panie st.
        posterunkowy.Opowiedz jak to jest.Jak pozyskujecie tzw."informacje
        operacyjne".Jeśli ktoś nie doniesie czarno na białym co i kiedy to
        nie jesteście wstanie zlapać się nawet za ucho.
        • exist Re: konopnyjasio piszesz jakbys byl z branzy 23.12.07, 16:18
          prawda miedzy oczy :D
          nie dosc, ze zlapac nie potrafia, to jeszcze leszczy dla efektu wsadzaja
          [znaczy, zeby statystyka sie zgadzala - diler to diler]
    • daflippi Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 12:46
      o matko! marihuane "przemycal"... przypomina mi to film "fahrenheit 451", w
      ktorym wladza niszczy ksiazki w imie chorych ideologii. podobnie tutaj - jakim
      prawem instytucja o nazwie "panstwo" moze mi mowic, ze papierosy i wodka sa
      dobre, a marihuana jest zla? i do tego karac.
      • exist Bo zwykli ludzie maja to w D... 23.12.07, 16:21
        tak jak ograniczenie do 50km/h, bo to tylko ktos ograniczony mogl zaproponowac
        [nie mowiac, ze optymalne na wszystkich drogach jest 70km/h, gdyby piesi i
        kierowcy mieli wyobraznie, a nie byli non stop wku..eni na rzeczywistosc -
        "Panstwo" zazwyczaj]
      • jednorazowy3 panstwo mowi, ze papierosy sa dobre?? 23.12.07, 16:35
        nie slyszalem nigdy nic takiego :)
    • o90 obciac mu reke 23.12.07, 13:22
      a za recydywe druga

i problem narkotykow zniknie w przecigu paru lat.

albo

zalegalizowac narkotyki

troche byc miekkim i troche twardym naraz sie nie da
      • smoke_a Ciekawe 23.12.07, 13:33
        Poprosze o tegoroczne statystyki wypadkow samochodowych, morderstw, bojek,
        napadow pod wplywem alkoholu wyprodukowanego przez panstwo.

A tutaj smieszne cbś otrzymalo donos, i wielki sukces ha ha. Tak tak sprawa jest
        rozwojowa, dla was psiaki sa 2 wyjscia: zatrzymany sprzeda albo nie i tym samym
        jest "rozwoj" albo jestescie w dupie. Niby kto i jak ma prowadzic owe dzialania
        operacyjne skoro policjanci to tłuki bez szkoly ktorzy nie potrafia rachować ;o
        • 328i Re: Ciekawe 23.12.07, 16:08
          Pani Haniu! Prosze przyniesc dla pana tegoroczne statystyki...
        • exist Re: Ciekawe 23.12.07, 16:28
          smoke_a napisał:

> dla was psiaki sa 2 wyjscia: zatrzymany sprzeda albo nie i tym samym
          > jest "rozwoj" albo jestescie w dupie. Niby kto i jak ma prowadzic owe dzialania
          > operacyjne skoro policjanci to tłuki bez szkoly ktorzy nie potrafia rachować ;o

koncowka byla niepotrzebna, ale niestety reszta sie zgadza.
          tragedie zwyklych ludzi, ktorzy chcieli palic trawke.
          opresyjne Panstwo niszczace zycia liczacych na brak pecha.
          nie sprzedasz, to posiedzisz...
          [majac wyzsze wyksztalcenie na 100% dostaniesz zawiasy - szczypior w dresie po
          podstawowce dostanie wpie..na Policji i za pol grama zawiasy moga byc tylko
          marzeniem]

co jest k...a ??
          o co chodzi ?
          • trzymilionowy.post Re: Ciekawe 23.12.07, 16:38
            exist napisał(a):

> smoke_a napisał:
            >
            Niby kto i jak ma prowadzic owe dzi
            > alania
            > > operacyjne skoro policjanci to tłuki bez szkoly ktorzy nie
            potrafia racho
            > wać ;o
            >
            > koncowka byla niepotrzebna

Ta końcówka jest przede wszystkim kłamliwa.
    • te_rence Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o.. 23.12.07, 13:28
      Jak to jest że roślina jest nielegalna? Tytoń legalne konopia nielegalna, etanol
      legalny marihuana nie?
      Urzędnik jednak wie lepiej co powinienem robić a co nie...
      Moim zdaniem to dlatego że tak łatwo można ją sobie wyhodować samemu...
      • dublin24 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 15:07
        Marihuana ma pozostac nielegalna . Jakiekolwiek zyski wynikajace z
        zalegalizowania jej to nic w porownaniu z kosztami leczenia przyszlych
        narkomanow . I niech nikt nie opowiada bajek ze marihuana to nie narkotyk - na
        wlasne oczy widzialem co robi z ludzmi i po jakie narkotyki siegaja ci co
        zaczynali "tylko" palic niewinne ziolo.
        • exist Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 16:31
          dublin24 napisał:

> Marihuana ma pozostac nielegalna . Jakiekolwiek zyski wynikajace z
          > zalegalizowania jej to nic w porownaniu z kosztami leczenia przyszlych
          > narkomanow . I niech nikt nie opowiada bajek ze marihuana to nie narkotyk - na
          > wlasne oczy widzialem co robi z ludzmi i po jakie narkotyki siegaja ci co
          > zaczynali "tylko" palic niewinne ziolo.

czlowiek ma wolna wole, kiedy siega po wiecej palac ziolo.
          pozniej zaczynaja byc z ta wolna wola problemy, bo narkotyki nie zaczynaja sie
          na marihuanie.

NIE MA TAKIEJ ZALEZNOSCI - zaczynasz od ziola i pociagnie cie dalej !!!
          • dublin24 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 16:41
            Zaklinasz rzeczywistosc exist. Moze popatrz na "kumpli spod bloku" ? Ci co
            zaczynali popalac trawke nie wala teraz kwasow / amfy itp? To ze nie 100% tych
            co pala trawke zacznie brac cos mocniejszego nie zmienia faktu ze bedzie to ich
            zdecydowana wiekszosc .

Zalosna jest ta wasza krytyka polskiej policji . Chlopaki dobrze sobie radza na
            miare dostepnych srodkow , o niebo lepiej niz policja w krajach europy zachodniej .
            • trzymilionowy.post Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 16:47
              Polska policja jest bardzo dobra. Szczególnie biorąc pod
              uwagę dostępne im środki.
              • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 17:30
                Wez mnie nie rozśmieszaj. Nasza policja to dno. Banda małolatów w za dużych
                mundurkach. Rozejrzyj sie jak wyglądają nasi policjanci na ulicy.
                • trzymilionowy.post Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 17:34
                  michalng napisał:

> Wez mnie nie rozśmieszaj.

Bardzo mi miło jeżeli mi się udało.

Nasza policja to dno.

Mam zupełnie inne zdanie od twojego.

Banda małolatów w za dużych
                  > mundurkach.

Może z charcerzami pomyliłeś?;)

Rozejrzyj sie jak wyglądają nasi policjanci na ulicy.

Wyglądają mnie więcej tak jacy są.

Przypominam tylko, że rozmawiamy o śledczakach.
                  • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:50
                    To rozmawiamy o czym innym. Ja mówie o tych co ich widze na ulicy. Łebki ze wsi
                    smętnie wałęsające sie po ulicach wielkiego miasta :)
                    • trzymilionowy.post Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:59
                      michalng napisał:

> To rozmawiamy o czym innym. Ja mówie o tych co ich widze na ulicy.
                      Łebki ze wsi
                      > smętnie wałęsające sie po ulicach wielkiego miasta :)

Czyli ewidentnie napisałeś nie na temat.
            • critto Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 18:34
              dublin24 napisał:

> Zaklinasz rzeczywistosc exist. Moze popatrz na "kumpli spod bloku" ? Ci co
              > zaczynali popalac trawke nie wala teraz kwasow / amfy itp? To ze nie 100% tych
              > co pala trawke zacznie brac cos mocniejszego nie zmienia faktu ze bedzie to ich
              > zdecydowana wiekszosc .

to Ty zaklinasz, dublin24. Teoria 'gateway drug' juz dawno zostala obalona,
              m.in. przez raporty brytyjskiej sluzby zdrowia i tamtejszego MSW. Alkohol
              natomiast to TWARDY NARKOTYK - nie dosc, ze wykancza zycie MILIONOW ludzi, to
              prowadzi do jeszcze twardszych. Nie chodzi nawet o to, ze osobiscie znam ludzi
              zniszczonych przez alkohol (nie tylko wodke), ale spojrz np. na Rosje - jest tam
              strasznie duzy odsetek ALKOHOLIKOW I NARKOMANOW - tych najgorszych: wachaczy
              kleju, heroinistow/kompociarzy... Generalnie uzytkownikow twardych i TANICH
              narkotykow, bo np. na kokaine czy amfe wielu tam nie stac. Wiadome jest, ze
              wodka, twarde narkotyki, aborcja i AIDS wykanczaja Rosje w zastraszajacym tempie
              - za 50 lat moze byc tam o polowe mniej ludzi. A trawka jest uzywana np. przez
              Rastafarian jako sakrament w ich obrzedach. Zreszta sam znam pare osob, ktore
              palily czy popalaja i NIE sa to degeneraci, tylko normalni, zdrowo
              funkcjonujacy, pracujacy i majacy rodziny ludzie.
            • roman_tryk Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:58
              dublin24 napisał:

> Zaklinasz rzeczywistosc exist. Moze popatrz na "kumpli spod bloku" ? Ci co
              > zaczynali popalac trawke nie wala teraz kwasow / amfy itp? To ze nie 100% tych
              > co pala trawke zacznie brac cos mocniejszego nie zmienia faktu ze bedzie to ich
              > zdecydowana wiekszosc .

Oni też wszyscy pewnie zaczynali od picia mleka z piersi swoich matek i wcale z tego nie wynika że sięgną po narkotyki.. chociaż od tego samego zaczynali.

Po prostu rzadko się zdarza że jeżeli ktoś jest uzależniony od jakiegoś narkotyku to wcześniej nie palił trawki... co wcale nie znaczy że ten kto palił trawkę sięgnie po mocniejsze narkotyki.

Każdy alkoholik zaczynał od jakiegoś piwa. Nie każdy kto wypije piwo zostanie alkoholikiem. Tak samo jest z trawką (a może nawet łatwiej, bo alko silnie uzależnia...)
        • michalng Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 17:27
          Własnie w tym problem ze to może zrobić z człowiekiem marihuana to mały pikuś w
          porównianiu z tym co może zrobić alkohol.
        • zz26 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 19:11
          dublin24 napisał:

> Marihuana ma pozostac nielegalna . Jakiekolwiek zyski wynikajace z
          > zalegalizowania jej to nic w porownaniu z kosztami leczenia przyszlych
          > narkomanow . I niech nikt nie opowiada bajek ze marihuana to nie narkotyk - na
          > wlasne oczy widzialem co robi z ludzmi i po jakie narkotyki siegaja ci co
          > zaczynali "tylko" palic niewinne ziolo.

kolego w takim razie walcz o delegalizacje alkoholu i papierosow bo koszty
          leczenia alkoholikow i vhorych na raka pluc sa wieksze niz korzysci do tego ile
          wypadkow powoduja pijani kierowcy czemu ci to tak badzo njie przeszkadza?
          w holandii marihuana jest legana i jakos nie ma calej armii cpunow i degeneratow
          • dublin24 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:01
            "kolego w takim razie walcz o delegalizacje alkoholu i papierosow bo koszty
            > leczenia alkoholikow i vhorych na raka pluc sa wieksze niz korzysci"

Za papierosy rzady juz sie zabraly (patrz rosnaca ciagle akcyza na papierosy) w
            ten sposob chca ograniczyc liczbe palacych.

"ile
            > wypadkow powoduja pijani kierowcy czemu ci to tak badzo njie przeszkadza?"

Dlaczego uwazasz ze to mi nie przeszkadza? Jazda po pijanemu jest ciezkim
            wykroczeniem (albo juz nawet przesepstwem w PL ) wiec nie rozumiem oco ci chodzi.

"> w holandii marihuana jest legana i jakos nie ma calej armii cpunow i degenerato"

Jest ich stanowczo zbyt wielu.....
            • critto Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 22:34
              > Za papierosy rzady juz sie zabraly (patrz rosnaca ciagle akcyza na papierosy) w
              > ten sposob chca ograniczyc liczbe palacych.

no wiec czemu nie moglyby sie tak samo 'zabrac' za MJ? Inna sprawa, ze tu
              istnieje czarny rynek i akcyza nie moze byc za wysoka, bo nikomu sie nie bedzie
              oplacalo "wyjsc z podziemia". Niemniej dlaczego rzady wola calkowicie oddac
              handel marihuana mafiom, niz go opodatkowac nakladajac w ten sposob jakas
              kontrole spoleczna? Narkotyki sa zlem (niekoniecznie MJ, ale ogolnie), ale to
              nie znaczy, ze ich zakazywanie nie prowadzi do jeszcze wiekszego zla, bo tak
              wlasnie jest... Nie zawsze da sie zniszczyc zlo zakazami, czasem lepiej jest
              ustapic i wybrac rozsadek... Europa juz od dawna idzie ta droga - vide Holandia,
              Belgia, Hiszpania, Portugalia (w tych 2 ostatnich krajach legalne sa tzw.
              cannabis social clubs - kluby majace oficjalnie prawo uprawiania konopi
              indyjskich i produkcji MJ na wlasne potrzeby czlonkow, bez handlu)... Do pewnego
              stopnia nawet UK. Zajrzyj na www.encod.org, www.cannabisnews.com
              czy www.stopthedrugwar.org .
    • derduch Bzdury jak zwykle. 23.12.07, 14:44
      Są trzy możliwości:
      1. Sprzedała go konkurencja lub jakiś koleś żeby samemu się wykupić.
      2. Sprzedali go kolesie żeby w tym czasie solidną partie towaru bezpiecznie
      przeprowadzić.
      3. Według mnie najbardziej prawdopodobna wersja to, że taka sytuacja nie miała
      wcale miejsca, została zmyślona na potrzeby pokazania ludowi że nie tak łatwo i
      że władza czuwa. Klasyczne ściemnianie i straszenie.
    • trzymilionowy.post Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o.. 23.12.07, 15:40
      Na 99% był pilotowany od samej Holandii.
      Ilość narkotyków co prawda w kategorii
      średnio śmiesznej ale w statystykach
      zostanie odnotowane.
      • 328i Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 16:16
        też mi się tak wydaje, ze jakies turasy go sprzedaly
    • dlaczego_jaa Dyskusja na temat legalizacji 23.12.07, 17:46
      Na oficjalnym forum PO -> w w w.po.org.pl/forum/ w zakladce program toczy sie
      debata spoleczna na temat legalizacji. Zapraszam zwolennikow jak i przeciwnikow
      tego pomyslu do debaty.
      • marcin1122331 Zalegalizowac 23.12.07, 19:46
        • harbour5 Re: Zalegalizowac 23.12.07, 20:05
          No to teraz bąde miał legalnych pijaków i legalnych ćpunów na
          trasie. Tylko potem nie mówcie, że kierowca TIR-a kogos zabił. 40
          ton to ja opanuję, ale idiotów nie. Jeżdżąc 40 lat na "duzych"
          nikogo nie zabiłem, ale jak dojdą ćpuni to nie wiem. Zapytajcie jak
          się czują maszyniści, którym idiota wjechał pod maszynę. Zacznijcie
          trochę myślec zanim wsiądziecie za kółko. To nie jest to samo co
          siedzenie przed kompem.
          • roman_tryk Trochę statystyki wypadków sam. w 2006r. 23.12.07, 21:20
            Żeby było jasne, nie jestem przeciwko Tobie ale trzymajmy się faktów:

W 2006r zginęło ~500osób w wypadkach spowodowanych przez kierujących ciężarówkami: źródło: www.policja.pl/portal/pol/71/3159/Wypadki_spowodowane_przez_kierujacych_ciezarowkami.html

Stanowi to ok. 10% osób które zginęły w wypadkach samochodowych w 2006r. Najczęstsze przyczyny wypadków + liczba ofiar:
            - niedostosowanie predkosci do warunków ruchu - 1 379
            - nie ustapienie pierwszenstwa przejazdu - 487
            - nieprawidłowe wyprzedzanie - 332
            źródło: www.policja.pl/portal/pol/71/6714/Wypadki_drogowe_w_Polsce_w_2006r.html

Pijani kierowcy: Najliczniejsza grupe nietrzezwych sprawców wypadków stanowili kierujacy pojazdami. Byli oni sprawcami 3 643 wypadków, w których zgineły 404 osoby ..

Wg tych statystyk w 2006 roku przez pijanych kierowców zginęło mniej osób niż przez kierowców ciężarówek. 404 osoby to mniej niż 10% ogólnie śmiertelnych wypadków .. z czego wniosek że ponad 90% wypadków powodują trzeźwi kierowcy, nieodpowiedzialni, zbyt pewni siebie etc...

Nie ma w tych statystykach informacji o innych narkotykach niż alkohol. Można jednak przypuszczać, że takich wypadków jest mniej niż tych po alkoholu ... mimo wszystko inne narkotyki są trudniej dostępne i dużo mniej używane.

• a_anielka Re: Zalegalizowac 23.12.07, 23:19
            ZALEGALIZOWAĆ !!!!!!!
    • orinus Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o.. 23.12.07, 20:00
      Palcie, pijcie, bierzcie co chcecie - tylko, błagam, nie siadajcie
      później za kierownicę. I nie wmawiajcie ludziom, że palenie "trawy"
      nie wpływa na kierowcę.
      • harbour5 Re: Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez 23.12.07, 20:15
        No nareszcie ktoś normalny!!! Dziękuję KOLEGO.
    • cygan37 Pierwszy udaremniony przemyt narkotyków przez o.. 23.12.07, 23:01
      Tak trzymać; w Polsce pijemy wódkę a nie jakieś tam marihuany.
      Otóż marycha nie jest żadnym narkotykiem bo większe szkody przynosi palenie zwykłych szlugów.
      Polska policjo - opamiętaj się.
      PS. Nawet nie trzeba Holandii by uzmysłowić absurdy naszego prawodawstwa. Tabak wciągany do nosa jest tak samo jak marycha pod kreską; w Niemczech do kupienia w każdym kiosku.
    • dijkman Na granicy go nie złapali 24.12.07, 00:33
      Tytuł tej informacji miał zasugerować sceptykom, że otwarta granica
      wcala nie ułatwia przemytu narkotyków z UE.
      Oczywiście, że ułatwia. Potencjalni terroryści też mają większą
      swobodę poruszania. Jeszcze większym problemem będzie tzw.handel
      żywym towarem. Nie traktujcie czytelników jak ciemnego ludu.
      Zniesienie kontroli naraża Polskę na różne niebezpieczeństwa.

Zapewne cały czas go śledzili. Inaczej nie da się wytłumaczyć tego
      zatrzymania. Nie widzę związku z otwarciem granic.
      Za posiadanie 1g marihuany można dostać karę 3 lat więzienia, a za
      przemyt 5500 g i jeszcze 5 tys. tabletek ekstazy 15 lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka