dan3iger 02.01.08, 19:19 Ziobro ty i tak jesteś zero razem z twoim całym pisem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
br00net Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d... 02.01.08, 19:20 No to Zero dostanie po uszach. Już nie jest ministrem. A za takie pomówienia to jest procesik. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Zbigniew Z. 02.01.08, 19:33 zapomina, że sam jest w "kręgu podejrzeń" w sprawie przecieku z akcji CBA w Ministerstwie Rolnictwa? Sam Engelking na konferencji pokazał od kogo wyszła informacja o akcji przeciwko Lepperowi. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k [...] 02.01.08, 19:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fidzyk Re: Zbigniew Z. 02.01.08, 20:08 ..co miernoty intelektualne teraz morzecie sobie pouzywac..hehhee..niedlugo spoleczenstwo sie pozna na waszym POpapranym hochsztaplerstwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Zbigniew Z. 02.01.08, 20:11 Dales Rydzykowi cos tam popalic.Niedawno cieszl sie ze mnie moj klon spamuje Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A skąd pewność, że płacił Krauze 02.01.08, 21:03 a nie powabna, śląca czułe i romantyczne sms - y agentka ? Tak tylko pytam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mam_ten_kraj_gdzies Pierwsze zero IV RP jak przystało 02.01.08, 21:41 na syna komunisty oskarża i osądza bez dowodów,ma to w genach. Odpowiedz Link Zgłoś
lbig Re: Ziobro i tak jestes zerem. 02.01.08, 22:08 Brawo za retoryke! Najpierw przeslucha sie Kaczmarka potem prawdopodobnie: 1)Czarzastego 2)Rywina 3)Jakubowska 4) Piotrowskiego i wszyscy powiedza to co ty napisales! Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d... 02.01.08, 19:23 Ten maly , specjalista o starych brudnych butow, ciamkania i robienia interesow na majatku panstwowym oraz ten drugi, specjalista od konferencji prasowych powinni popatrzec w lustro. Mam gleboka nadzieje , ze dozyje czasow , kiedy obydwaj zasiada na lawie oskarzonych przez Trybunal Stanu .Amen Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Ćwiąkalski niech powie ile dostanie Ziobro 02.01.08, 20:34 za mataczenia ws. CBA Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Ale głupi ten Ziobro 02.01.08, 19:26 spalił śledztwo i ma pretensje do adwokata, że pisał opinię. Taka jest rola adwokatów. Chyba, że Ziobro uważa, że adwokat powinien "współpracować" z prokuraturą aby doprowadzić do skazania. Ja dziękuję za takie "prawo i sprawiedliwość" Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Ale głupi ten Ziobro 02.01.08, 19:52 gg1968 napisał: > spalił śledztwo i ma pretensje do adwokata, że pisał opinię. Taka > jest rola adwokatów. Chyba, że Ziobro uważa, że adwokat > powinien "współpracować" z prokuraturą aby doprowadzić do skazania. > Ja dziękuję za takie "prawo i sprawiedliwość" > Trudno takiemu człowiekowi zrozumieć,że adwokat to nie jest zawód charytatywny nawet księdzu się płaci ale skąd on będzie wiedział do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Ale głupi ten Ziobro 02.01.08, 20:01 gg1968 napisał: > spalił śledztwo i ma pretensje do adwokata, że pisał opinię. Taka > jest rola adwokatów. Chyba, że Ziobro uważa, że adwokat > powinien "współpracować" z prokuraturą aby doprowadzić do skazania. > Ja dziękuję za takie "prawo i sprawiedliwość" Bolszewicka mentalnosc Ziobry odrzuca prawo podejrzanego do obrony - adwokat, skoro laskawie pozwolono nu stanowic element ludowej sprawiedliwosci, powinien wrogów ludu potepiac, a nie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
moki1 Ale głupi ten Tusk 02.01.08, 20:33 Coś ci się pomyliło. To Tusk zrobił adwokata prokuratorem Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ale głupi ten Tusk 02.01.08, 20:37 Prokuratorem z nazwy. I na pewno nie szeryfem, jak ukłuła to pisowska propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 19:32 Ale to przeciez trzeba sprawdzic.Mowia ze nie ma ukladu.W PO nie ma bo PO to jeden wielki.korupcyjny uklad Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 19:39 W takim razie ja ci powiem, że jesteś scjentologiem. I mogę to przedstawiać jako prawdę objawioną, tak jak ty rzucasz hasłami wyssanymi z kto wie czego. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 19:52 Jaki tam scjentolog? To zwyczajny esbek i kapuś. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 19:53 presentation1 napisał: > Ale to przeciez trzeba sprawdzic.Mowia ze nie ma ukladu.W PO nie ma bo PO to je > den wielki.korupcyjny uklad Chyba jednak Kaczyński za mało ci płaci za pisanie tych bzdur, bo powtarzasz się i coraz bardziej piszesz jakoś tak bez przekonania Odpowiedz Link Zgłoś
ipsee2 Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 20:55 presentation ty to jestes jednak mega balwan. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 19:53 witam trolla! A ojciec zbyszka ziobro był szefem PZPR w Krynicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ipsee2 Re: ....Duzo kasy......;;;;;;;;; 02.01.08, 20:57 ty to jestes balwan presentation Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 19:38 "kacze zero"szczeka ile wlezie!jak dlugo ta swinia bedzie jeszcze bezkarna?! Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to fakt 02.01.08, 19:43 Czyżby obecny minister Ćwiąkalski robił p. Krauzemu ekspertyzy pro bono? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 19:53 Na czym polega konflikt interesów? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:11 Na tym, że obecny minister chce oceniać postępowanie prokuratury w danej sprawie. Tymczasem zanim został ministrem, brał pieniądze [chyba, powtarzam, że robił to pro bono] za opinie sporządzane na zlecenie jednego z oskarżonych. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:14 Właśnie, zanim został ministrem. Moze rozliczymy go ze wszystkich opinii, np. w sprawie jakiegoś pijaczka. A może nie, bo przecież chodzi o to że PiS rozdmuchał szopke o "oligarsze" Krauze. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:42 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Właśnie, zanim został ministrem. Czyli nie ma sprawy? Tu się kończy dyskusja, a zaczynają oceny. W mojej ocenie postępowanie ministra jest nieetyczne. I nie tylko w mojej. en.wikipedia.org/wiki/Conflict_of_interest (analogiczną jest sytuacja urzędnika, który PO odejściu z urzędu idzie pracować dla firmy, któej działalność uprzednio regulował; przykład jest explicite podany jako jeden z rodzajów konfliktu interesów). Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:44 W mojej ocenie nie jest nieetyczne, i to nie tylko w mojej. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:54 A pozwolisz na próbę znalezienia motywu, dlaczego nie wydaje Ci się nieetyczne? Ano dlatego, że pewnie popierasz ten rząd całym sercem i nie chcesz, żeby było nieetyczne. Przyznaję, że jestem w bardziej komfortowej sytuacji, bo osobiście Kaczyńskiego (z koterią) uważam za destrukcyjnego buraka, a Tuska (z koterią) za uzależnionego od oligarchii drobnego oszusta. Będąc zatem nie zaangażowany emocjonalnie, mogę pokusić się o szukanie analogii z normami cywilizowanego świata bez obaw, że mi uczucia przeszkodzą powiedzieć coś przykrego (acz prawdziwego) o "naszych kochanych". Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 21:00 Nie popieram tego rządu, nie jestem wyborcą PO, walczę jedynie z wrodzonym infantylizmem prawnym Polaków, którym można na tematy prawnicze wcisnąć każdą bzdurę, np. tak zobrzydzić adwokatów, że robi się z nich przestępców, skoro bronią przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Ćwiąkalski jest niewiarygodny 02.01.08, 21:06 no niestety tak to wygląda. Tusk musi sobie poszukać innego ministra (chętni się znajdą) bo ten przysporzy mu tylko kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ćwiąkalski jest niewiarygodny 02.01.08, 21:18 To twoja ocena. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek nie wolno reagować na pisowskie plucie 02.01.08, 23:57 Jakiekolwiek osłabienie zaufania okazywanego Ćwiąkalskiemu byłoby katastrofalnym błędem Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 21:10 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Nie popieram tego rządu, nie jestem wyborcą PO, A, to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:34 > Tymczasem zanim został ministrem, brał pieniądze [chyba, powtarzam, > że robił to pro bono] za opinie sporządzane na zlecenie jednego z > oskarżonych. Tzn. jeśli zrobił za darmo to jest w porządku a jeśli mu zapłacili to już niekoniecznie? Jaka różnica? Uważasz, że darmowa ekspertyza wychodzi inaczej niż ekspertyza robiona za pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:49 Jeśli robię ekspertyzę za darmo, mogę twierdzić, że jestem niezależny. W niektórych systemach prawnych taką sytuacją byłoby napisanie opinii amicus curiae. Jeśli biorę pieniądze, wchodzę w relację klient-usługodawca i moje motywy łatwiej mogą być kwestionowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Pomijając język Ziobry, konflikt interesów to 02.01.08, 20:57 Łatwiej? Jeśli ekspertyza jest robiona za darmo, przez zawodowca, to można tegoż zawodowca podejrzewać o sympatię dla zleceniodawcy a przez to kwestionować jego niezależność. Nie ma chyba żadnej różnicy za jaką cenę wykonasz ekspertyzę. Jeśli prawnik ma poczucie etyki zawodowej to ekspertyza będzie oparta na obowiązującym prawie, orzecznictwie i wiedzy prawnika, nie na stosunku do zleceniodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
roblaz Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d.. 02.01.08, 19:46 to fakt konflikt interesów jest, jakby Ćwiakalski promował przestępców za darmo jak to robił ten popaprany konfident z dyktafonem w kieszeni i ch....em we łbie to wszystko byłoby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
dudala76 ziobro ma zmiany w mózgu 02.01.08, 19:46 wiadomosci.onet.pl/1437788,2677,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d.. 02.01.08, 19:48 Ziobro to nikczemny lajdak (moralny) i becwal (intelektualny). Zenujace jest ,ze zostal ministrem sprawiedliwosci ktos,kto kilkakrotnie "podchodzil" do egzaminu na aplikanta prokuratury (powiadaja,ze szesciokrotnie).Jak taki nieudacznik i nieuk ma odwage spierac sie z Panem Profesorem Zbigniewem Cwiakalskim, ktorego wiedza i kompetencje prawnicze od lat sa powszechnie znane.Oczywista oczywistosc ,ze Pan Profesor Cwiakalski bral na warsztat naukowy razace naduzycia prawne Ziobry i jego zacieznych,przyglupich janczarow ( albo zwyczajnych karierowiczow).Przeciez wtedy Pan Profesor nawet nie snil,ze obejmie teke Ministra Sprawiedliwosci-Prokuratora Generalnego.Przy tym wszystkim ,ten glupek Ziobro zapomina,ze to wciaz Sady feruja wyroki w tym Kraju ( podlug prawa ).To wlasnie Sady oparly sie oblakanczym zapedom ( traktujac rzecz sine ira et studio , bolszewickim)polskiego Berii. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Ziobro: ile dostaniesz bo CZY nie będzie 02.01.08, 19:49 i z jarkiem w jednej celi na pewno nie, może łyzwa cie w opiekę weźmie Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Niedouczony prawnik dla osiągnięcia poltycznego 02.01.08, 19:49 celu spieprzył robotę swoich podwładnych a teraz broni się nieudolnie obrażając swojego następcę. Na miejscu Ćwiąkalskiego oddałbym to zero do sądu za zniesławienie, ale nie przypuszczam żeby ministrowi chciało sie w tym szambie paprać. Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Zero w swiecie urojonym 02.01.08, 19:50 Dla Zera i Kaczynskiego rzeczywistosc nie pasujaca do ich wlasnych imaginacji jest wroga i podstepna, dlatego beda szli w zaparte, zrzucajac nadal wine na uklad i siec, zamiast po prostu przyznac sie do niekompetencji, glupoty i prywaty. Przy czym im dalej bedac siegac w historie, tym wieksze banialuki beda opowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
majka220 dno moralno- intelektualne 02.01.08, 19:53 Nastal raj bezkarnosci dla oszustów,przestepcow,łapówkarzy a otumanione spoleczenstwo zamiast protestowac atakuje czlowieka dzieki ktoremu nastapilo chwilowe opamietanie i strach przed przyjmowaniem łapowek Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: dno moralno- intelektualne 02.01.08, 19:55 Opowiedz nam coś o tym. Chodzi o to że teraz żeby kogoś zamknąć trzeba mieć dowody na przestępstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Trudno dyskutowac o faktach: one albo sa 02.01.08, 21:00 albo ich nie ma. Fakt, ze prokurator zlapany na korupcyjnym przekupstwie kilka dni pozniej probowal przekupic swoich kolegow z polskiej bandy prawniczej by nie pozbawiali go immunitetu mowi sam za siebie: to jest codziennosc polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci, ktora dzieki ich pozycji w panstwie rzadko widzi swiatlo dzienne. Fakt, ze znany i ceniony adwokat (z Gdanska) ustala telefonicznie z sedzia kare dla przestepcy w zamian za uslugi jakich od niego oczekuje rowniez jest wymowny i tylko potwierdza oceny, wedlug ktorych Polska pod wzgledem korupcji i praworzadnosci jest na rowni z narkotykowa Kolumbia bedaca w stanie wojny. To sa dwa pierwsze z brzegu przyklady: tych ktorych nie znamy bo dzieki mafijnej "dyskrecji" nie wyszly poza mafijne srodowisko musi byc niezliczona ilosc. Nie zmienia tego ani pretensjonalne usmiechy prawniczych profesorskich pajacow w mass-mediach ani tez ich bezpodstawne zapewnienia, tak jak przed objeciem przez Ziobre wladzy, ze w Ministerstwie Sprawiedliwosci wszystko jest w jak najlepszym porzadku. Jesli nie potrafia, albo raczej nie chca poradzic sobie z korupcja we wlasnym srodowisku to trudno oczekiwac by walczyli z nia w Polsce. W sumie fakt, ze pacyfikacja mafi wymiaru sprawiedliwosci nie zostala skutecznie dokonczona wczesniej czy pozniej spowoduje zwiekszenie szans PiS-u w kolejnych wyborach. Ludzie widza w sadach czym jest polska mafijna "sprawiedliwosc". Re: dno moralno- intelektualne Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Trudno dyskutowac o faktach: one albo sa 02.01.08, 21:02 A od kiedy adwokaci mają walczyć z korupcją? Od kiedy w ogóle z korupcją ma walczyć minister sprawiedliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Jesli akceptuja ja w swoim srodowisku 03.01.08, 00:50 w skali, ktora oburza duza czesc tych, ktorzy maja z nia do czynienia, to nie moze byc w kraju lepszego przykladu dla innych do nasladowania. Korupcja byle, jest jeszcze i daj Boze by pozostala przestepstwem. Jesli najwyzsze instancje polskiej mafi wymiaru sprawiedliwosci od Ministerstwa i SN poczawszy udaja, ze jej nie widza, a tak wlasnie bylo przed kadencja PiS-u i wydaje sie, ze wraca obecnie wraz z mafijnym towarzystwem wzajemnej adoracji utwierdzajacym sie, i Polakow poprzez mass-media, we falszywym przekonaniu o wlasnej doskonalosci, to jest to nic innego jak powrot do czasow i co za tym idzie przyczyn, ktore wyniosly PiS do wladzy. PiS-owi wystarczy obecnie oczekiwanie na powtorke "z rozrywki"! Re: Trudno dyskutowac o faktach: one albo sa Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: dno moralno- intelektualne 02.01.08, 20:00 a strach przed dawaniem łapówek ?? a nie zapomniałem, łapówki dają uczciwi obywatele (albo agencie CBA) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Panie eks-ministrze Zero! 02.01.08, 19:53 Zabieraj pan swoje "gwoździe" i - że zacytuję Prezydenta - SPIEPRZAJ,DZIADU! Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d.. 02.01.08, 19:58 może prof. Lech Kaczyński też ujawni ile pieniędzy i od kogo wziął za artykuły, glosy do wyroków, książki i inne publikacje które pisał jeszcze w latach '90, czyli chwile przed tym jak został ministrem sprawiedliwości ?? a pisał... zapewne napisał tez kilka opinii prawnych. i co z tego? nic. jest prawnikiem, jest profesorem, z tego żył. tak samo jak Ćwiąkalski... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Boni,Kutz.................... ... 02.01.08, 20:03 Niesiolowski-konfident MO(milicji Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Miodowicz................... ... 02.01.08, 20:04 synalek innego Miodowicza dzialacza KC PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
warturek Przesadziłeś. Macie krew na rękach 02.01.08, 20:23 Kamienne serca to słabe określenie tych cyników Na miejscu pomówionych żądałbym satysfakcji. Osobiście prześlę informację o tym wpiśie do kilku osób. Nie zdziwiłbym się gdybyś był kurskim we włanej osobie. Wyjatkowo zgadzam się z Milerem że zero to za duża wartość określająca waszą moralność. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 < Macie krew na rękach > 02.01.08, 20:37 Fakt forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73830043&a=73833386 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=73830043&a=73833570 Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Re: ....Boni,Kutz.................... ... 02.01.08, 21:29 presentation1 napisał: > Niesiolowski-konfident MO(milicji Leszku! Nie wstyd ci? To,co wyprawiasz tutaj na forach jest coraz bardziej plugawe. Bronisz skompromitowanych polityków z luksusowej odległości Lazurowego Wybrzeża...To może wracaj i powąchaj,co Zbigniew Z. i Jarosław K. zrobili z Polską. I z własną ideą, którą wypokraczyli do granic przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .....Dno moralne PO.................. 02.01.08, 20:01 Powraca normalnosc.Mafijne uklady,korupcja i jedna gwarancja.Jestes zwiazany z PO siedziec nie bedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 presentation1..Znany UB-ek stanu wojennego !!!! 02.01.08, 20:03 zboczeniec i bandyta.... Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Napiłeś się szampana z jakiejś promocji? 02.01.08, 20:49 Mimo że wypisujesz głupoty i tak cię nie posadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Mam trzy poważne dowody na łajdactwo liberałów! 02.01.08, 20:03 Szczegóły na moim popularnym blogu. Ze względu na powagę sprawy nie mogę tego umieszczać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 placebo99..tylko trzy o swoim tatusiu i mamusi???? 02.01.08, 20:11 słabo znasz swoje ścierwa zawszałe! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Re: placebo99..tylko trzy o swoim tatusiu i mamus 02.01.08, 20:14 jama.314 napisał: > słabo znasz swoje ścierwa zawszałe! A który z moich dowodów, według ciebie, nie pasuje do ścierwoliberałów? Wymień choć jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Mam trzy poważne dowody na łajdactwo liberałó 02.01.08, 20:20 placebo99 napisał: > Szczegóły na moim popularnym blogu. > Ze względu na powagę sprawy nie mogę tego umieszczać na forum. > Placebo nie żartuj, ty i powaga:))))???????? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-z-ukladu Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:06 Panie mecenasie Ziobro, a jak tam pana sukcesy na niwie zawodowej? Ponoć skorzystał pan z własnej ustawy i się wpisał na listę adwokatów - no to czekamy na głośne procesy, wielkie tyrady... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:08 Ziobro nie musi sie tlumaczyc ze trzymal sztame z mafijno-korupcyjnymi elitami rozkradajacymi panstwo polskie.CWIAKALSKI do dymisji Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fidzyk Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:09 do dymisji???!!! a kto uratuje Dochmala Stoklose i Rysia K???? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:10 To Ziobro nie zna Glapińskiego, esbeku? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:29 presentation1 napisał: > Ziobro nie musi sie tlumaczyc ze trzymal sztame z mafijno-korupcyjnymi elitami > rozkradajacymi panstwo polskie. a wielokrotny przestępca Andrzej Lepper nie był przypadkiem wicepremierem rządu w którym był Ziobro?? a czy skazani Łyżwińscy, Chojarscy i Beger nie byli w koalicji tworzącej z nim rząd ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kirk12 Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile d.. 02.01.08, 20:08 Powołanie Ćwiąkalskiego na ministra to dowód na to, że Po ma gdzieś walkę z przestępcami. Ta partia będzie się dlugo leczyła z kompleksu wcześniejszych porażek z PiS-em i myśli przede wszystkim o tym, aby stołki w Polsce zajmowali wrogowie PiSu. Ćwiąkalski był na usługach przestępców, których poprzedni rząd chciał zamknąć za kratkami. Jego głównym zadaniem w nowym rządzie będzie "wybielanie" tych ludzi. To tak jakby prostytutkę, która przed sądem zaprzeczała, że jej alfons faktycznie był alfonsem ,zrobiono ministrem sprawiedliwości. Czy ta prostytutka na nowym stanowisku powie, że wcześniej kłamała, tym bardziej, że myśli o powrocie do jedynego wyuczonego zawodu - bo przecież ministrem nie będzie dożywotnio. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Ziobro: Ćwiąkalski powinien ujawnić czy i ile 02.01.08, 20:11 na czym polega walka z przestępcami? Bo chyba nie na tym co robiło PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ........;Cwiaka&lski do dymisji..........;;; 02.01.08, 20:10 Nie daje mu nawet miesiaca.Kasa od przestepcow.aferzystow a pozniej Minister Sprawiedliwosci?SKANDAL Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ........;Cwiaka&lski do dymisji..........;;; 02.01.08, 20:12 Dziś chyba do kompa dorwał się ktoś z twojej rodziny esbeku, bo te twoje posty głupsze niż zazwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fidzyk Re: jama 02.01.08, 20:19 co jest jama chwilowo sie cieszysz po twoje sprawy za przekrety sa wstrzymane...hehehe jeszcze zbysio Z. powroci...i pojdziesz siedziec oj pojdziesz... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: ........;Cwiaka&lski do dymisji..........;;; 02.01.08, 20:23 presentation1 napisał: > Nie daje mu nawet miesiaca.Kasa od przestepcow.aferzystow a pozniej Minister Sp > rawiedliwosci?SKANDAL Ujawnienie nieudolności zera Ziobry to nie powód do dymisji. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: ........;Cwiaka&lski do dymisji..........;;; 02.01.08, 20:47 Skandalem jest twoja i innego elementu mentalność, moralność i poszanowanie prawa. W Polsce, od pewnego czasu, nikt nie jest przestępcą do momentu uznania go winnym przez niezawisły sąd (to jest coś czego takie elementy jak ty nie potrafią pojąć, śmieszne w kontekście tego, że nawołujesz wraz z elementem podobnym do poszanowania prawa). Krauze nie był i nie jest przestępcą, nawet jeśli organizował/brał udział w aferach, to nie ma wyroku. Koniec i kropka. A etyka adwokacka nie pozwala na odmowę pomocy prawnej, bo każdy ma prawo do obrony (tego też element pisowski nie rozumie). Czas byś nareszcie pojął, że RP różni się od systemu PRL i niestety nie będzie publicznych egzekucji. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił honora 02.01.08, 20:20 rium ? Nie rozumiem , co takiego by sie stało , gdyby Cwiakalski ujawnił honorarium za ekspertyzę ? Jest osoba publiczną , rozumiem ,ze ma czyste sumienie , wykonał uczciwie konkretna robotę zgodnie ze swoja wiedzą, za konkretne honorarium. Od honorarium oczywiście odprowadzil podatek dochodowy i VAT, Prawda ,ze tak było ? Co stoi więc na przeszkodzie ,aby Pan Cwiakalski w swietle jupiterów powiedział : tak Panie i Panowie. Zrobilem tę ekspertyzę najlepiej jak umiałem ,uczciwie , zgodnie z zasadami "sztuki prawniczej". Była korzystna dla Pana Krauzego, bo takie mamy prawo. Za robotę wystawiłem rachunek na 130,00 (słownie :sto trzydzieści złotych ) plus VAT w wysokosci 22 %. Od transakcji odprowadzilem zaliczke na podatek dochodowy w wysokosci 26,00 zł. Ja Prokurator Generalny nie mam nic do ukrycia przed Narodem !!! Prawda jakie to piękne ? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo.99 Re: Ziobro ! Ujawnij jak zdałeś egzamin z aplika 02.01.08, 20:28 prawda !..Zioberko zdał "na lewo" przy pomocy L.Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Ziobro ! Ujawnij jak zdałeś egzamin z aplikacji 02.01.08, 20:30 Ziobro był już znanym kapusiem na studiach , które zdał tylko dzieki poparciu PZPR..organizacji swojego ojca ! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Ziobro ! Ujawnij jak zdałeś egzamin z aplika 02.01.08, 21:11 placebo.99 napisał: > prawda !..Zioberko zdał "na lewo" przy pomocy L.Kaczyńskiego O czym wy piszecie? Przecież on egzaminu z aplikacji nie zdał!!!!! ( No i dlatego został ministrem w rządzie Jarka, bo jest niepełnym wykształciuchem:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Ziobro ! Ujawnij. A w Ameryce bija Murzynów 02.01.08, 21:13 Zmieniasz Kolego temat dyskusji. Czyzbys nie znał reguł dyskusji? I to ma być "elitarny" wyborca PO ? OK. Dostosuje sie. Na Twój zarzut w stosunku do Ziobry odpowiem krótko : a w Ameryce bija Murzynów Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek A w Ameryce bija Murzynów - metoda Ziobry 02.01.08, 21:48 Rzecz w tym, że to właśnie Ziobro stosuje metodę "a u was biją Murzynów". Po tym jak Ćwiąkalski wskazał - słusznie - że to kretyńskie zachowanie Ziobry "spaliło" sprawę Krauzego, też reaguje w sposób mający odwrócić uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ziobro ! Ujawnij. A w Ameryce bija Murzynów 02.01.08, 22:04 Dwie sprawy: 1. Dlaczego Cwiakalski ma sie komus spowiadac ze swoich zarobkow? Zlozyl zeznanie podatkowe, tam napisal, ile zarobil, ile zaplacil podatku; US go nie sciga, wiec jest OK. 2. bez wzgledu na to, ile wzial za sama ekspertyze - mam wrazenie, ze takim jak ty nie podoba sie sam fakt, ze w ogole ja napisal. Czy gdyby zrobil to za darmo, bylby znaczaco czystszy w twoich oczach? Ale tak szczerze... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Ziobro ! Ujawnij. A w Ameryce bija Murzynów 02.01.08, 22:06 funia81 napisała: > Dwie sprawy: > 1. Dlaczego Cwiakalski ma sie komus spowiadac ze swoich zarobkow? Pytanie zgoła fundamentalne i o dość oczywistej odpowiedzi. > 2. bez wzgledu na to, ile wzial za sama ekspertyze - mam wrazenie, ze takim jak > ty nie podoba sie sam fakt, ze w ogole ja napisal. I dobre masz wrażenie, bo właśnie o to chodzi, czego przecież nawet nie kryją. Odpowiedz Link Zgłoś
tom.te Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił.. 02.01.08, 20:35 a czy ty jako klient adwokata chcesz aby ujawniał on publicznie ile mu zapłaciłeś ?? - pan remik.bz zapłacił mi za prowadzenie jego sprawy X zł. on wtedy nie był ministrem, był adwokatem i profesorem i jego pracą było m.in. pisanie opinii, za to kupował chleb, buty etc. etc... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił.. 02.01.08, 21:00 tom.te napisał: > a czy ty jako klient adwokata chcesz aby ujawniał on publicznie ile mu zapłacił > eś ?? > - pan remik.bz zapłacił mi za prowadzenie jego sprawy X zł. A niech mowi . Ja nie mam nic do ukrycia. W czym problem ? A moze powodem tajemnicy jest wysokośc kwoty i rozliczenia z Urzędem Skarbowym obu panów ? tom.te napisał: jego pracą było m.in. > pisanie opinii, za to kupował chleb, buty etc. etc... Chleb , buty...robisz "se jaja" (podobnie jak ja). Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek remik, przestań udawać 02.01.08, 21:50 remik.bz napisał: > tom.te napisał: > > > a czy ty jako klient adwokata chcesz aby ujawniał on publicznie ile mu zapłaciłeś ?? > > - pan remik.bz zapłacił mi za prowadzenie jego sprawy X zł. > > A niech mowi . Ja nie mam nic do ukrycia. > W czym problem ? W tym problem, że użycie słowa "ujawnił" nieuczciwe i niegodziwe sugeruje, że Ćwiąkalski coś ukrywa i czegoś powinien się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił h 02.01.08, 20:50 > Nie rozumiem , co takiego by sie stało , gdyby Cwiakalski ujawnił > honorarium za ekspertyzę? Jest osobą publiczną, dlatego powinien spowiadać się z dochodów osiąganych w trakcie sprawowania funkcji publicznych. W czasie gdy miał prywatną praktykę absolutnie nic nie powinno go zmuszać do ujawnienia. A na pewno nie histeryczny apel byłego ministra. > Co stoi więc na przeszkodzie ,aby Pan Cwiakalski w swietle > jupiterów powiedział : tak Panie i Panowie. Zrobilem tę ekspertyzę > najlepiej jak umiałem ,uczciwie , zgodnie z zasadami "sztuki > prawniczej". IMHO takie wyznania w odpowiedzi na wezwania zakompleksionego polityka (nieistotne z jakiej opcji) uwłaczają godności ludzkiej, nie tylko ministra. Wyobraź sobie, że teraz posłowie PO zaczną wzywać Jarosława Kaczyńskiego do ujawnienia swoich wydatków w trakcie kierowania rządem. Byłoby to normalne? IMHO nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił h 02.01.08, 21:09 mr_pope napisał: > > Nie rozumiem , co takiego by sie stało , gdyby Cwiakalski ujawnił > > honorarium za ekspertyzę? > > Jest osobą publiczną, dlatego powinien spowiadać się z dochodów osiąganych w > trakcie sprawowania funkcji publicznych. W czasie gdy miał prywatną praktykę > absolutnie nic nie powinno go zmuszać do ujawnienia. A na pewno nie histeryczny > apel byłego ministra. Przeciez nikt go do niczego nie zmusza. Po prostu byłby to gest "przedtawiciela elity" wobec "Polaka-szaraka" Może właśnie tego Polaka-szaraka Pan Cwiakalski sie boi? Moze boi sie jego reakcji na wysokość honorarium? Może boi sie podejrzeń ,ze ta wysokość i dzień dzisiejszy, tajne przesłuchanie Krauzego..... Polak-szarak nie jest głupi i umie wyciagać wnioski. > > > Co stoi więc na przeszkodzie ,aby Pan Cwiakalski w swietle > > jupiterów powiedział : tak Panie i Panowie. Zrobilem tę ekspertyzę > > najlepiej jak umiałem ,uczciwie , zgodnie z zasadami "sztuki > > prawniczej". > > IMHO takie wyznania w odpowiedzi na wezwania zakompleksionego polityka > (nieistotne z jakiej opcji) uwłaczają godności ludzkiej, nie tylko ministra. E tam uwłaczaja. Uczciwie zarobione pieniądze nikomu nie uwałaczaja. Byłem wczoraj u fryzjera . Fryzjer "kasując" klienta głosno , publicznie mówił": proszę 25 zł Nikt nie czuł sie poniżony. > Wyobraź sobie, że teraz posłowie PO zaczną wzywać Jarosława Kaczyńskiego do > ujawnienia swoich wydatków w trakcie kierowania rządem. Byłoby to normalne? IMH > O Tu nie chodzi o "rozchody" , ale o "przychody" . Zasadnicza róznica. > Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił h 02.01.08, 22:08 Wiesz co, remik? Zbyt latwo i chetnie powolujesz sie na mitycznego "Polaka-szaraka" - to nie pierwsza dyskusja, w ktorej twierdzisz, ze wiesz, co taki szarak mysli. Ale przez to, ze tego szaraka naduzywasz, twoje wypowiedzi wcale nie zyskuja na znaczeniu. Przemysl to. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił h 02.01.08, 22:09 remik to kreacja. Zbyt często się pląta w powoływaniu się na czyjeś wypowiedzi i różnych znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Co złego jest w tym ,aby Cwiakalski ujawnił h 02.01.08, 23:18 > Przeciez nikt go do niczego nie zmusza. Nie, tylko niektórzy apelują i oczekują, że minister będzie na bzdurne apele odpowiadał. > Polak-szarak nie jest głupi i umie wyciagać wnioski. Niestety, ale jest i wniosków wyciągać nie potrafi. Nie posiada elementarnej wiedzy by wypowiadać się na tematy na które tak chętnie się wypowiada. Zresztą, jaki wniosek może wyciągnąć z faktu, że adwokat za ekspertyzę wziął np. 10 tysięcy złotych? > (...) Nikt nie czuł sie poniżony. To miała być analogia? To kiepska, bo adwokaci też mówią klientom ile kosztują ich usługi. Żeby było analogicznie to wyobraź sobie, że Ziobro mówi "niech fryzjer ujawni ile zarabia" a tacy jak Ty dodają "tak, jeśli zarabiają uczciwie to nie muszą się niczego bać". > Tu nie chodzi o "rozchody" , ale o "przychody" . > Zasadnicza róznica. Jaka? P.S Ile zarabiasz? Jeśli jesteś uczciwy to na pewno powiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Klient może ujawnić, adwokat nie 02.01.08, 22:27 Tylko klient może ujawnić, jeśli chce, ile zapłacił adwokatowi. Adwokat reprezentuje klienta i obowiązuje go tajemnica. Nawet jeśli kiedyś zostaje ministrem. Jak Ziobro jest taki ciekawski to niech spyta Krauze ile zapłacił swoim adwokatom, ale Krauze wcale nie musi na to pytanie odpowiadać bo ma do tego prawo i żaden ciemniak Ziobro tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Klient może ujawnić, adwokat nie 02.01.08, 22:31 gg1968 napisał: > Tylko klient może ujawnić, jeśli chce, ile zapłacił adwokatowi. > Adwokat reprezentuje klienta i obowiązuje go tajemnica. Nawet jeśli > kiedyś zostaje ministrem. Ten argument akurat nieco chybiony, Bo Ćwiąjkalski nigdy nie był adwokatem Krauzego i nigdy nie świadczył na jego rzecz żadnych usług. Napisał opinię jako PROFESOR i na zamówienie adwokatów Krauzego. Zaś opinia miała charakter abstrakcyjny. Choćby więc na pustej pisowskiej głowie stanąć, nie sposób tu dopatrzeć się jakiegokolwiek konfiktu interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Niestety Cwiokalski nie pojdzie za kraty 02.01.08, 20:22 Po pierwsze, ze bylby to za duzy obciach dla PO i Donalda Dyzmy, a po drugie Nie ma tylu niekaranych osob w PO zeby znalezc na poczekaniu swojego czlowieka na zastepstwo Cwioka Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Niestety Cwiokalski nie pojdzie za kraty 02.01.08, 20:29 A za co durniu miałby iść? Skończyły się bolszewickie czasy PiS że zamykało się kogoś za nic. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Niestety Cwiokalski nie pojdzie za kraty 02.01.08, 20:34 poszeklu pomylił z PIS-komuną Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Niestety Cwiokalski nie pojdzie za kraty 02.01.08, 20:40 poszeklu pomylił z PIS Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re: Dan3iger ty jestes najwiekszym Zerem 02.01.08, 20:26 Nawet niewiesz co piszesz cymbale!!Masz swoich POsrancow ktorzy sprzedadza cie z cala Polska szkopom i ruskom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dan3iger ty jestes najwiekszym Zerem 02.01.08, 20:30 I dobrze że sprzedają bo syf gdzie rządzą tacy jak ty nie wart jest istnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
magnusg Re: Dan3iger ty jestes najwiekszym Zerem 02.01.08, 20:57 Pomyliles Polske z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Dan3iger ty jestes najwiekszym Zerem 02.01.08, 21:04 Co ty tam Niemcu możesz wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 toberson...szkop,rusek i idiota w jednym ! 02.01.08, 20:32 rydzykowszczyzna=szambo Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider take it easy tobjersonie patrioto korespondencyjny 02.01.08, 20:33 nie bój sie toberson, my tu w Polsce poradzimy sobie doskonale bez twoich cennych rad i rejtanowskich ostrzeżeń. wybraliśmy sobie taki własnie rząd i jest nam z tym dobrze. tobie nic do tego. toberson napisał: > Nawet niewiesz co piszesz cymbale!!Masz swoich POsrancow ktorzy > sprzedadza cie z cala Polska szkopom i ruskom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Dan3iger ty jestes najwiekszym Zerem 02.01.08, 21:15 toberson napisał: > Nawet niewiesz co piszesz cymbale!!Masz swoich POsrancow ktorzy > sprzedadza cie z cala Polska szkopom i ruskom!!! Spotkałem dziś dwóch w białych kitlach i z kaftanem bezpieczeństwa. Pytali o niejakiego tobersona. Skąd żeś ty brachu nawiał? Odpowiedz Link Zgłoś