szenio Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 07.01.08, 17:26 Brawo Tomasz Lis!!!Ja osobiście bardzo się cieszę, że nie przeszedł do TVN-u.Stacja ta robi się tak pro-PO, że aż żal patrzeć.Dziennikarze są tak napastliwi w stosunku do LiD-u,że z dziennikarskim warsztatem nie ma to nic wspólnego.A poza tym sposób w jaki pozbyli się Lisa wczesniej nie świadczy o nich dobrze.TVP może wreszcie zacznie się zmieniać na lepsze- i oby Lis był tą namiastką!!!A jako dziennikarza bardzo go cenię, bo jest prawdziwym profesjonalistą i rzetelnym dziennikarzem!!!I oby był lepszy od Sekielskiego i Morozowskiego.Daj im czadu Lisie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
37.gora.01.02 Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 07.01.08, 18:01 Brawo re.Kublik.Przyparla Pani go do muru i "lis"nie mogl sie wysli- gnac.Jego nie nalezy pytac o poglady ani o sprzyjanie komukolwiek jego interesuje tylko program.A moze nie bedzie takiej ogladalnosci i trzeba "lisa" przegonic.Wtedy pojdzie do Polsatu czy do TVN.Panie Lis takiego komfortu jaki miales w Polsacie wraz z Hanna to nie bedzie juz nigdzie.Jesli jest taki dobry niech sie zalapie do CBS lub CNN itp.Znalazl sie gwiazdor na miare Kiercelaka nie obrazajac slawnego bazaru. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Urbanski nic ci to nie da:))))) 07.01.08, 18:18 I tak cie Po wydup...chociaz kasior za kazdy miesiac posadki nie maly:))))))))))Moze lizydup...,,warszawce'' ci sie spaslaku oplaci? Odpowiedz Link Zgłoś
stobczak Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 07.01.08, 19:21 Ot maly polaczek gotow za pare groszy spszedac kraj Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 07.01.08, 21:32 Cenię Tomasza Lisa jako dziennikarza, choć nie zawsze sie z nim zgadzam. Pani Kublik przypomniała P. Lisowi jego wczesniejsze wypowiedzi, ale chyba nikt sie nie spodziewał, że zaraz po zatrudnieniu bedzie pluć na szefa. Pan Lis jest dziennikarzem telewizyjnym, a dużego wyboru w Polsce juz nie ma. Nie bądźmy świętsi od papieża. Ja mu daję szansę, obejrzę jego program w TVP i wtedy wyrobię sobie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniotop Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 07.01.08, 21:40 Lis zszedł na psy - I on kiedyś myślał żeby zostać Prezydentem !! Odpowiedz Link Zgłoś
globetrotuar Szkoda Lisa, albo nie 08.01.08, 09:20 A taki byl dobry z niego herbatnik. Po wyrzuceniu z Polsatu Lis pobawil sie na internecie. Teraz zabral swoje zabawki z internetu i poszedl na sluzbe do Urbanskiego. Szkoda, a taki byl ladny amerykanski, szkoda ach! Odpowiedz Link Zgłoś
mar2008 Lis: Urbański chce jak najlepszej TVP 08.01.08, 09:40 Pan Prezes (aparatczyk PIS) Andrzej Urbański wyrasta na obrońcę niezaleznego dziennikarstwa telewizyjnego. Czy ostatnie kilka miesięcy były tylko snem? W sprawie T.Lisa nie bulwersuje mnie fakt podjęcia pracy w krytykowanej TVP (z czegoś trzeba żyć), ale dorabianie prawie "misyjnej" filozofii do tego kroku. Trochę mi wstyd..... Odpowiedz Link Zgłoś
darekpw lisek chytrusek 08.01.08, 10:18 Zawsze uwazalem lisa za szczwane zwierze. TL alimenty placic musi droga nowa zone rowniez willa tez swoje kosztuje a z telewizji w internecie wyzyc sie nie da... Kasa i tylko kasa napedza dzialania niektorych pewnie Lis by podpisal kontrakt i z diablem byle kasa byla duza. Swoja droga 100tys miesiecznie to TVP ma bz problemu ? Sadze ze wielu emerytow i rencistow powinno sie zastanowic czy warto placic abonament skoro TVP ma tyle kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 Po co w ogóle media tzw. publiczne? 08.01.08, 15:39 Ło rany, jak włączam (coraz rzadziej) pierwszy program polskiego radia to ciągle słyszę te same knoty typu „Piosenki dla przyjaciół”, tzn. ciągle te same piosenki – pewnie dla tych samów przyjaciół. Tylko czemu nie dla słuchaczy? A co pół godziny słyszę teksty „a mój dziadek może kupić sobie co chce, bo ma używany papier toaletowy, czyli obligacje WC” a inny dziadek nadaje teksty typu „chcesz być łysy jak Fronczewski, zażywaj biosteron do grobowej deski”. A przy niedzielnym obiadku ktoś znowu proponuje czopki doodbytnicze firmy Lekam. Smacznego. I to jest ta misja? Albo ostatnio to ciągłe pitolenie na antenie typu „tej audycji nie usłyszelibyście bez abonamentu”. Nie róbcie ze mnie barana radiowcy! Po to żeby zrobić audycję potrzebna jest kasa ale może być też z budżetu a nie musi być ze specjalnego podatku RTV, jakim jest nieszczęśliwy abonament, zgadza się? Czy ma być też specjalny abonament na państwowe szkoły, na państwowych urzędników, na policję, wojsko i co tam jeszcze jest państwowego? To niby czemu ma być na RTV? Bo tak zawsze było? Bo przyjmenie jest mieć budżetowe dotacje i jeszcze abonament i jeszcze wpływy z reklam. Nie za dużo tego? I proszę mi wyrzucić z publicznego radia i TV wszelką komerchę i te obrzydliwe reklamy. Za co mam płacić ten abonament? Za reklamy proszku do prania, biegającego po ekranie Rambo (dobry film ale od tego jest prywata tak?) i wysłuchiwaniu w publicznym radio audycji typu „hity z satelity”? Sory, ale magnetofon, diwidi, sidi i co tam jeszcze z mp3, mp4, mp5 to ja mam w domu i od muzycznej sieczki dla wszystkich i dla nikogo to są stacyjki prywatne i chwała im za to ale proszę w radio publicznym tego nie dublować, owszem opera, Szekspir, teatr TV i tym podobne niszowe rzeczy, proszę bardzo i niech się każdy potem sam zastanawia dlaczego Słowacki zachwyca skoro nie zachwyca ale bez zmuszania do płacenia abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś