ozesz-ty1 Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 13:17 portal, portal, portal a może wystarczy sprawdzić... pl.wikipedia.org/wiki/Portal_internetowy ...i porównać z: pl.wikipedia.org/wiki/Witryna_internetowa ps. czy na buraki mówicie "ziemniaki", a na rowery - "motor" Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Co GW tak reklamuje ten serwis? fotka.pl 09.01.08, 13:20 lepsza, jako społecznościowy. Odpowiedz Link Zgłoś
delmaroi25 Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 13:32 smiech na sali zapraszam za niedlugo na klasomania.pl tam przynajmniej wszystko bedzie smigac jak ta lala Odpowiedz Link Zgłoś
portobello_belle Re: Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 14:10 ja zauwazylam, ze swego czasu zaczal panowac pewnie snobizm na nasza klase - osoby, ktore nie 'byly' na gronie bo uwazaly je za g..no dla mas, na nasza-klase sie zalogowaly. Wiem, ze te same osoby nie uzywaja gg tylko tlena. Ciekawe, nie? Druga sprawa - mnie tez chce sie juz rzygac artami o naszej-klasie. Wczesniej funkcje n-k spelnialo wlasnie grono, tam po praz pierwszy zaczeli sie odnajdywac znajomi z dawnych lat, takze taki mega nowatorski pomysl to nie jest. Szczegolnie, ze n-k zaczyna coraz bardziej przypominac grono - wystarczy spojrzec na nowopowstale szkoly typu: 'Baunsu i Lansu, kierunek wieczny student', albo uczennicy 'Doroty Rabczewskiej'. Dodajmy do tego lans zdjeciowy, wychodzi plycizna i tyle. Moda. I jak to moda - przeminie. Aha, pole do popisu dla 'kreatywnych' zadnych milionow jest spore, ja z dobrego serca podziele sie pomyslami na kolejne portale: www.nasza-parafia.pl www.nasz-autobus.pl www.nasz-osiedlowy-sklep-monopolowy.pl www.nasza-piaskownica.pl www.pod-nasza-latarnia.pl www.nasza-kolonia.pl Jeden juz powstal, tworcom gratulujemy! :) nasza-cela.prv.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 14:37 "Mają doświadczenie - są finalistami olimpiad i międzynarodowych konkursów informatycznych w programowaniu zespołowym. Bartoszkiewicz to finalista TopCodera - prestiżowego nowojorskiego konkursu, Olchawa doszedł do finałów Google Code Jam" ale o projektowaniu architektury systemow nie wiedza nic... potrzebuja 80 serwerow do obslugi bardzo umiarkowanego ruchu, do tego spektakularna porazka z "przeprowadzka"... kodowanie to jedno, a projektowanie i zarzadzanie projektami to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
estr Nasza-klasa.pl - ofiara losu 09.01.08, 15:27 Dla mnie ta strona to porażka. NIkogo tam nie mogę znaleźć. Wyszukiwarka do niczego. Brak w niej zakresu lat jako jednego z głównych kryteriów wyszukiwania. Te daty pojawiają się w którymś tam kroku zamiast być na początku. Czy tak trudno skopiować wyszukiwarkę np. z serwisów ogłoszeniowych o sprzedaży samochodu? Tam wszystkie kryteria (z dziesięć różnych) zadaje się od razu. A tu beka. Poza tym wyniki wyszukiwania nie są podane w pełnym brzmieniu, np: z kierunku ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa przemysłowego wydać tylko ekonomika ... A na moim roku prócz przemysłu było jeszcze budownictwo i rolnictwo. Muszę wchodzić w każdą ekonomikę czy chcę czy nie! To jakaś pomyłka jest. Poza tym dlaczego to użytkownik tworzy nazwę wydziału i kierunku? To powinno być rozwijane z listy i do obowiązkowego wklejenia bo inaczej każdy pojedynczy użytkownik namnoży tych wydziałów i kierunków, że strach. Poza tym na niektórych wydziałach kierunek jest mniej ważny niż sam wydział, bo ludzie z różnych kierunków się kumplują, a wydział i lata są zawsze te same i wg tych kryteriów można kogoś szukać i znaleźć, zwłaszcza po 20 czy 30 latach. Kto pamięta na jakim kierunku był ten czy inny koleś? Ten serwis jest CAŁKOWICIE NIEFUNKCJONALNY!!! Jak się wygrywa konkursy o programowaniu to jeszcze coś o nim trzeba wiedzieć. A najważniejsza wiedza to taka, że każdy program komuś służy i jego pierwszym zadaniem jest przyjazna, łatwa i intuicyjna obsługa. Nasza klasa to GNIOT. Do niczego się nie nadaje. Podpowiadam: miasto - szkoła wyższa - wydział - lata nauki - kierunek opcjonalnie. wydział narzucany przez wyszukiwarkę a nie dowolnie kreowany. Wynik wyszukiwania: lista studentów danego wydziału z danego zakresu dat z ew. przyporządkowaniem kierunku, jeśli dla kogoś to jest ważne. Uczcie się dzieci. Nie tylko kasa się liczy. I słuchajcie starszych. my zawsze wiemy lepiej. No. Odpowiedz Link Zgłoś
estr Nasza-klasa.pl - ofiara losu 09.01.08, 15:30 Dla mnie ta strona to porażka. NIkogo tam nie mogę znaleźć. Wyszukiwarka do niczego. Brak w niej zakresu lat jako jednego z głównych kryteriów wyszukiwania. Te daty pojawiają się w którymś tam kroku zamiast być na początku. Czy tak trudno skopiować wyszukiwarkę np. z serwisów ogłoszeniowych o sprzedaży samochodu? Tam wszystkie kryteria (z dziesięć różnych) zadaje się od razu. A tu beka. Poza tym wyniki wyszukiwania nie są podane w pełnym brzmieniu, np: z kierunku ekonomika i organizacja przedsiębiorstwa przemysłowego wydać tylko ekonomika ... A na moim roku prócz przemysłu było jeszcze budownictwo i rolnictwo. Muszę wchodzić w każdą ekonomikę czy chcę czy nie! To jakaś pomyłka jest. Poza tym dlaczego to użytkownik tworzy nazwę wydziału i kierunku? To powinno być rozwijane z listy i do obowiązkowego wklejenia bo inaczej każdy pojedynczy użytkownik namnoży tych wydziałów i kierunków, że strach. Poza tym na niektórych wydziałach kierunek jest mniej ważny niż sam wydział, bo ludzie z różnych kierunków się kumplują, a wydział i lata są zawsze te same i wg tych kryteriów można kogoś szukać i znaleźć, zwłaszcza po 20 czy 30 latach. Kto pamięta na jakim kierunku był ten czy inny koleś? Ten serwis jest CAŁKOWICIE NIEFUNKCJONALNY!!! Jak się wygrywa konkursy o programowaniu to jeszcze coś o nim trzeba wiedzieć. A najważniejsza wiedza to taka, że każdy program komuś służy i jego pierwszym zadaniem jest przyjazna, łatwa i intuicyjna obsługa. Nasza klasa to GNIOT. Do niczego się nie nadaje. Podpowiadam: miasto - szkoła wyższa - wydział - lata nauki - kierunek opcjonalnie. wydział narzucany przez wyszukiwarkę a nie dowolnie kreowany. Wynik wyszukiwania: lista studentów danego wydziału z danego zakresu dat z ew. przyporządkowaniem kierunku, jeśli dla kogoś to jest ważne. Uczcie się dzieci. Nie tylko kasa się liczy. I słuchajcie starszych. My zawsze wiemy lepiej. No. Odpowiedz Link Zgłoś
moshe65 Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 16:40 dlaczego w Polsce zawsze musi tak byc ze jeden drugiemu predzej by wbil noz w plecy niz pomogl ? a moj komentarz techniczny co do problemu portalu nasza-klasa.pl - no coz kto mogl przewidziec taka ilosc hitow ? ciekawy jestem jakie sa parametry ich serverow? czy ktos wie? - system administrator - (12 lat doswiadczenia w Unix, Windows,i Linux) wystarczy ? pozdrawiam z kolorado :) Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 09.01.08, 19:33 Ja już się boję lodówkę otworzyć, bo tam na pewno artykuł Gazety o NaszejKlasie... Co was, kurczę, pokręciło? Codziennie musi być wzmianka o tym portalu? WIEMY już, że istnieje! ZNAMY już ten portal! Dosyć już tego... Odpowiedz Link Zgłoś
moman1 Jak na allegro 09.01.08, 20:44 mam na naszej klasie chyba 5 kont. Moi znajomi tez po kilka. Do podstawowki, do liceum, na studia, nieoficjalne, oficjalne. 6 milionów jak 6 milionów na allegro :))))), dane kilkakrotnie zawyzone. Odpowiedz Link Zgłoś
andsin Re: Jak na allegro 09.01.08, 20:57 www.naszaklasa.pl www.szkolnelata.pl Czemu ten drugi nie miał takiej reklamy ?????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Jak na allegro 09.01.08, 22:55 moman1 napisał: > mam na naszej klasie chyba 5 kont. Moi znajomi tez po kilka. Do > podstawowki, do liceum, na studia, nieoficjalne, oficjalne. konto to to na ktore musisz sie logowac aby wejsc jako uzytkownik,ilosc klas w ktorych jestes zapisany to juz bez logowania wiec nie myl pojec,bo przy podliczaniu kont licza ilosc zalogowanych uzytkownikow,chyba ze do kazdej klasy jestes zalogowany pod inna postacia , parolem itd.,ale to byloby hmmm... 6 > milionów jak 6 milionów na allegro :))))), dane kilkakrotnie > zawyzone. Odpowiedz Link Zgłoś
przemq_14 Re: Jak na allegro 09.01.08, 23:27 To wcale nie zawyżone dane tylko głupota ludzi którzy zakładają sobie po kilka kont. Odpowiedz Link Zgłoś
moman1 Re: Jak na allegro 10.01.08, 02:42 przemq_14 napisał: > To wcale nie zawyżone dane tylko głupota ludzi którzy zakładają sobie po kilka > kont. tu poczytaj dlaczego wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=83914&wid=9548249&rfbawp=1199929162.391 Odpowiedz Link Zgłoś
przemq_14 Nasza-klasa.pl - osiągnęła prędkość światła 09.01.08, 23:29 Półtorej godziny temu zakończyła się wymiana serwerów na NK. Ciekawe co teraz napisze "superobiektywna" gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek jeszcze niedawno wybiorcza pisala ze portal jest w 10.01.08, 00:55 jeszcze niedawno wybiorcza pisala ze portal jest wart 15mln zlotyczh teraz juz 150mln, w tym tempie pod koniec roku wedlug wybiorczej portal bedzie warty 150mld zl... Odpowiedz Link Zgłoś
pierdot6 GWno promuje grono a oczernia n.klase 10.01.08, 01:59 GWno ma jakis uklad z grono.pl, bo ich caly czas promuje, a nasza klase codziennie kryykuje i przyszywa latki. gresiek napisał: > jeszcze niedawno wybiorcza pisala ze portal jest wart 15mln zlotyczh > teraz juz 150mln, w tym tempie pod koniec roku wedlug wybiorczej > portal bedzie warty 150mld zl... Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Żydowska GW ma nieświeże dane :-((( 10.01.08, 08:04 nasza-klasa.pl działa już dość szybko, tak strasznie szybko, że Żydki nie nadążają z aktualizacją informacji :-)))))))))))))) Następnym hiciorem będzie zapewne portal koledzyzpierdla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 10.01.08, 09:18 Mój tekst o naszej-klasie: svetomir.blox.pl/2007/12/Co-sie-dzieje-z-nasza-klasa.html Odpowiedz Link Zgłoś
loader Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 10.01.08, 09:42 tylko patrzeć jak wszechpolacy utworzą portal nasza-rasa... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d 6 milionow?? 10.01.08, 09:50 w artykule podano 6 mln zarejestrowanych uzytkownikow..a na stronie NK widnieje 3 mln.. Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy 6 milionów w tym 4 martwe 10.01.08, 10:03 ci co sie nie doczekaja, dadza sobie spokoj, ci ktorym nie przypadnie do gustu interfejs - jego funkcjonalnosc glownie, tez, w efekcie nasza-kolasa bedzie oferowac reklamodawcom 6 milionoiw userów, z czego z polowa bedzie miala martwe konta :) Odpowiedz Link Zgłoś
sofiasas POCZTA na gazecie 10.01.08, 10:35 Ja średnio za piątym razem mogę zalogować się na moją skrzynke pocztową na Portalu GAZETA. I tak jest już ze dwa miesiące. Ciągle widnieje napis : PRZEPRASZAMY - itd. To dopiero może doprowadzić człowieka do szału. O co chodzi Gazecie, sama ma beznadziejne serwery a ciągle czepia sie naszej klasy. S> Odpowiedz Link Zgłoś
dorotarewa Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 10.01.08, 14:18 Jest jeszcze najstarszy polski portal tego typu szkolnelata.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 znowu bzdety walicie az zygac sie chce 10.01.08, 19:19 portal juz dziala i to znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: znowu bzdety walicie az zygac sie chce 10.01.08, 19:41 jerzy30 napisał: > portal juz dziala i to znakomicie No własnie że nie znakomicie. Muli się cały czas, może nie tak bardzo jak jeszcze parę dni temu, ale jednak. Ponadto galerie regularnie NIE ładują się w całości, przed chwilą w ogóle strona główna nie była dostępna. Poprawa w sumie jest, ale niewielka - całość chodziła poprawnie mniej więcej do 2,5-3 mln użytkowników potem zaczęła się katastrofa. Ciekawe na ile równoczesnych uzytkowników jest obliczona wydajność obecnych serwerów i kiedy one zaczną padać? Odpowiedz Link Zgłoś
hella_79 Re: znowu bzdety walicie az zygac sie chce 11.01.08, 21:57 no cóż, w moim odczuciu wcale nie działa lepiej. nie ma żadnej różnicy - jak się mulił, tak się muli :/ Odpowiedz Link Zgłoś
youri Re: znowu bzdety walicie az zygac sie chce 11.01.08, 22:17 po tej przeprowadzce działa tragicznie. ciekawe czy to kwestia że wiecej osób szturmuje portal czy tez nieoptymalna architektura systemu + zapchane łącza. z praktyki wiem że nawet najbardziej wypasione serwery nic nie dadzą jeśli cały system nie ma optymalnej architektury i super wydajnej platformy softwarowej. wystarczy nawet mały drobiazg w architekturze middleware lub warstwie bazy danych i na nic nowe serwery Odpowiedz Link Zgłoś
irreality.net Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 11.01.08, 23:59 Porównajcie sobie na www.alexa.com statystyki nasza-klasa.pl i gazeta.pl a zrozumiecie przyczynę frustracji i konieczności pisania codziennie min. 2 newsów ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
cottonworld Re: Nasza-klasa.pl - ofiara własnego sukcesu 12.01.08, 15:04 A ja mam taki problem, że nie moge wejść na naszą klase ! Dzieje się tak tylko i wyłącznie z serwisem nasza-klasa.pl. Gdy wpisuję "ping nasza-klasa.pl" otrzymuję komunikat z informacjami: "Upłynął limit czasu żądania.". "Pakiety wysłane: 4. Odebrane: 0." :/ Wszelkie inne strony działają a ten problem pojawia się na również innych przeglądarkach. Napisalem do naszej klasy z prosba o pomoc i podali mi 2 DNS: 208.67.222.222 208.67.220.220 To pomogło ale tylko na 2 dni ... wsumie od wczoraj wojuje się z wejsciem i niedaje rady HELP MEEEEEEEEEE Odpowiedz Link Zgłoś