codein Tolerancja to słowo-widmo 08.02.08, 10:14 Tolerancja to absolud, tolerancja rozumiana totalnie, a więc całkowicie nie istnieje z prostej przyczyny - jest wbrew instynktowi przetrwania. Jednak im bardziej skomplikowane społeczeństwo, tym więcej tego rodzaju, mglistych terminów. Tolerancja, rozumiana jako akceptowanie zachowań, nie będących w zgodzie ze zdaniem innych, jest wskaźnikiem rozwoju cywilizacyjnego. Poszczególne cywilizacje mają różne granice tego, co są w stanie zaakceptować. Cywilizacja zachodu ma bardzo szerokie pole akceptacji, a granice, których nie wolno przekraczać są bardzo daleko. Jednak, kiedy zostaną naruszone podstawowe zasady - kiedy ktoś zaczyna zabijać, korzystając z tolerancji innych, automatycznie włącza się instyknt samozachowawczy. I całe szczęście. Nie mam nic przeciwko nowym ludziom z różnych kręgów kulturowych (mam wiele przeciwko religiom - to one czynią z ludzi potwory). Kiedy jednak nowi zaczną zagrażać naszemu bezpieczeństwu, jako jedność powinniśmy czuć się zobligowani usunąć nieporządane jednostki ze społeczeństwa - dla naszego dobra i dobra tych cudzoziemców, którzy z chęcią przystosowaliby się do NASZEGO sposobu bycia. Człowiek nie maszyna - istota elastyczna i powinniśmy wiedzieć, w którym momencie miarka została przebrana. Barbarzyńskie, niskie cywilizacje nie są w stanie pojąć tego skomplikowanego mechanizmu psychologii społecznej zacofanym umysłem, toteż wściekle ujadają, próbując wykazać nasze zakłamanie. Nic bardziej mylnego. A zachód powinien kosić barbarzyństwo wewnątrz swoich granic - dla dobra ludzi, którzy ten zachód stworzyli, jak i dobra tych ludzi, którzy na zachodzie znajdują bezpieczne i wygodne schronienie, którego nie mogli odnaleźć u siebie. Posłuchajcie islamskich intelektualistów - wzywają do trzymania islamizmu krótko za mordę, z prostej przyczyny: patriarchalne oszołomstwo, rozbuchane w krajach arabskich do absurdu, nawołuje nie tylko do mordowania kobiet, które chcą poczuć się ludźmi, ale także intelektualistów islamskich, czyli ludzi, którzy w rozwijających się kulturach są nośnikiem postępu. To obłęd. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek To dobre słowo, tylko trzeba je odróżnić 08.02.08, 10:20 od przyzwolenia na zbrodnię Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Tolerancja to słowo-widmo 08.02.08, 10:30 Powinno być: "absolut", "instynkt" i "niepożądane". Odpowiedz Link Zgłoś
krysteklo HIT: Kochałem się z wszystkimi muzułmankami świata 08.02.08, 10:35 zabijcie je wszystkie a tak w ogóle to śpiewam właśnie dla nich piosenkę. niemieckie dzieciaki powinny dedykować piosenki muzułmankom hurtowo niech żyje emancypacja kobiet. niech żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
hyania42 Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 10:56 islam powinien zostac uznany za sekte; takie zachowania sa godne sredniowiecza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 10:57 Odzywa się we mnie żądza takiego odwetu, że nawet ręka by mi nie zadrżała... Przemoc stosowana wobec kogokolwiek jest złem i nie ma dla niej usprawiedliwienia, aczkolwiek gdyby muzułmańskie kobiety odważyły się wziąć sprawy w swoje ręce i zaczęły stosować zasadę "oko za oko" to ciekawa jestem czy ich panowie byliby nadal tacy odważni i "honorowi". Może warto by było zacząć od całkowitej kastracji... Chcę, aby mnie dobrze zrozumiano, nie mam nic przeciwko mężczyznom, wręcz przeciwnie, niejednokrotnie się zdarza, że oni również stają się ofiarami przemocy, ale idiotyczne wpajanie im od dziecka, że "prawdziwy mężczyzna nigdy nie płacze", powoduje, że niejeden facet ma solidne kłopoty z własnym "ja", ponieważ nie potrafi się przyznać, że "baba go bije". Natomiast jestem bardzo przeciwna wszelakiej maści mordercom, którzy z powodu chorych przesądów i naciąganych przez siebie zasad bezkarnie mordują matki, żony, siostry czy córki. Odpowiedz Link Zgłoś
codein Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 11:24 Kobiecie nigdy nie powinna zadrżeć ręka, kiedy musi bronić siebie, swoich dzieci lub swoich krewnych i przyjaciół. Większość barbarzyńskich facetów traktuje kobiety jak potwory ponieważ kobiet się boją. Stąd stulecia opresyjnego patriarchatu względem kobiet. We własnej samoobronie, obronie ludzi (zwłaszcza kobiet) lub obronie wartości, które uważam za niezwykle cenne, nie zawaham się nigdy przed ostatecznością. Każdej kobiecie radzę to samo. Ktokolwiek Ciebie atakuje, sama atakuj z najlepszą intencją, aby zabić. (Co nie oznacza przyzwolenia na bezmyślną rzeź. Kobiety wiedzą lepiej, kiedy można bezpiecznie zbastować). Pozdrawiam solidarne kobiety i mężczyzn. Okazuje się, że nasi mężczyźni, mimo swoich wad, są w porównaniu ze wschodnimi barbarzyńcami naprawdę cennymi okazami - in general. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 17:08 Zgadzam się, przynajmniej większość naszych mężczyzn lepiej rozumie czym jest honor i poczucie godności, niż by się mogło wydawać, a już z pewnością większość z nich (choć nie są może aniołkami - przecież nie ma ludzi bez wad) jest przynajmniej fantastycznymi ojcami. Dlatego zastanawiam się, jakimi mężami, kochankami, ojcami czy braćmi muszą być muzułmańscy mężczyźni, skoro tak bardzo się lękają swoich kobiet, że pod byle pretekstem je mordują. Również pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 17:21 Saniba: ja pani odpowiem. sa wsrod nich najlepsi kochankowie i bydlaki, sa wulkany seksu i impotenci, sa cudni ojcowie i s.syny. tak jak wszedzie. tak jak polskich katolikow nie nalezy mierzyc miara Rydzyka (czy Pieronka, jak kto woli), tak muzulmanow nie nalezy mierzyc miare zwyrodnialcow zabijajacych swoje dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 19:08 Nie mogę się z tym nie zgodzić, z resztą nie jestem za tym aby wszystkich wrzucać do jednego wora, jednakże próbuję zrozumieć mentalność tych ludzi. Mam problem z przyjęciem do wiadomości przyzwolenia społeczeństwa muzułmańskiego na takie barbarzyństwo. Czy muzułmańscy mężczyźni są tak słabi, że stosowaniem przemocy podbudowują swoje ego. Przecież to nie ma nic wspólnego z honorem, dla mnie to morderstwo ze szczególnym okrucieństwem i to wykonane ręką lub za przyzwoleniem tych, którzy powinni kochać i chronić. Wiem, na całym świecie zdarzają się różne potworności, ale przykładowo brat zabijający siostrę za brak nakrycia głowy - sorry, to chore. A poza tym wstrząsa mną wyjątkowa perfidia tych ludzi - wyznacza się do morderstwa najmłodszego, bo niemalże nic mu nie grozi. Czyli taki "gó..arz" dostaje wyraźny sygnał, że pomimo popełnionej zbrodni, jest nie tylko bezkarny, ale traktowany z honorami. Wniosek - totalna hipokryzja: piętnuje się bzdet, a honoruje potworną zbrodnię. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 19:48 ale z tym, co napisalme nie mozna sie nie zgadzac. nie mozna do jedego wora wrzucic miliarda ludzi, nie da sie. i nie ma czegos takiego jak 'mentalnosc tych ludzi'. ktorych? salmana rushdie, czy bydlaka ktory morduje corke? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 20:04 Owszem, nie można wrzucać wszystkich do jednego wora i wcale tego nie robię. Ja się odniosłam do treści artykułu. Tak przy okazji nie można również dawać przyzwolenia na morderstwa, a spora część społeczeństwa muzułmańskiego nie tylko praktykuje takie zbrodnie, ale jeszcze im przyklaskuje honorując zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 20:19 no jesli mowisz o sporej czesci spoleczenstwa muzulmanskego, to skad wiesz? jaka jest ta spora czesc? 3 procent czy 53 procent? w UK mieszka pare milionow muzulmanow. policja oblicza ze nasptepuje tu ok 50 morderstw rocznie - o 50 za duzo, jednak pokazuje to minimalna skale zjawiska. jaka wiec mentalnosc? zyje w kraju w ktorym jest wielu Polakow, o ktorych caly czas przecietny Byrytjczyk wie ze sa z kraju w ktorym sa biale niedzwiedzie i ze chleja na umor. nie pijam wodki, nigdy, draznia mnie takie uogolnienia. i miedzy innymi dlatego nie chce ich czytac w odniesieniu do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 20:30 Mnie także drażnią uogólnienia, ale Ty się czepiasz nie tematu, a pierdół. Dla Ciebie nie mają znaczenia fakty i tego co z nich wynika. Przypiąłeś się jak rzep do "wora" i jesteś jak ruski czołg ni gniotsa ni łamiotsa. I za cholerę nie dociera do Ciebie, że nie twierdzę, iż każdy kto jest muzułmaninem jest bandziorem. Twierdzę, że nie podoba mi się pochwała zbrodni - zbrodni na własnej rodzinie w imię źle pojętego "honoru"!!! - a o tym jest artykuł. I g mnie obchodzi czy dotyczy to 1, 50 czy 5000 przypadków; ważne, że takie zdarzenia mają miejsce; a wg mnie hańbą jest w imię źle pojętego "honoru", odebrać np. dziecku matkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 20:50 ja nie sadzilem do tej pory, ze mysmy rozmawiali o tekscie, jednak z pewnoscia to ja sie myle. jednak ja ciebie nie obrazam i nie mowie o twoich trudnosciach z tekstem, prosze, nie obrazaj mnie. co do mesjanizmu, to to miedzy innymi z niego jestesmy zasciankiem. to to przekoanie, ze lepiej improwizowac, wielko czy nie wielko, niz wziac sie do pracy. poslka tradycja romantyczna wisi nam jak kamien mlynski u szyi. niestety, bardzo bardzo niestety. ale cos czuje ze sie tu tez nie zgodzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 21:36 Sorry, nie chciałam abyś się poczuł urażony. Wychodzi na to, że dyskutowaliśmy na dwa różne tematy i najzwyczajniej nie zrozumieliśmy się. Co do mesjanizmu - zdziwisz się, ponieważ się z Tobą zgodzę. Taka już w nas rzewna, słowiańska dusza, lubimy cierpieć za miliony. Choć moim zdaniem, to się powoli zmienia, stajemy się bardziej pragmatyczni być może nie dlatego, że chcemy, ale dlatego, iż zmuszają do tego okoliczności. Praca i wysiłek są wartością, ale nie można się w tym całkowicie zatracać i warto zachować w sobie tę iskierkę romantyzmu, bo inaczej staniemy się nieludzcy. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 21:40 dziekuje za mile slowo. tak, dopoki ta iskierka romantyzmu zostanie iskierka tylko. mam dwojke dzieci i musze o nie zadbac i niestety moj romantyzm tego nie zapewni. natomiast praca tak. a iskierke wrecz nalezy podsycac. ciesze sie ze sie w czyms zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Z jednej strony brak mi słów, z drugiej... 08.02.08, 22:02 Nie ma za co. Fajnie się dyskutuje z normalnymi ludźmi. Masz rację godna przyszłość - to ciężka praca. Ale nie może stać się ona treścią życia. Stąd, aby się w niej całkowicie nie zatracić, potrzebna jest iskierka duchowa :-) Życzę miłej nocy. PS. Wbrew wszystkiemu, zgadzaliśmy się w wielu więcej rzeczach, tylko nie potrafiliśmy się porozumieć. Do zobaczenia w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
makiawelista Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 10:58 Czasami sobię myślę, co by było gdyby Arabowie wygrali pod Poiteirs i zdobyli całą Europę, od Francji po Rosję i od Szwecji po Włochy. Kultura arabska nas wtedy przewyższała, i to o wiele. Poza tym, radzę pamiętać, że gdyby nie oni, to Europa by była wystawiona na pastwę Tatarów. To Islam wprowadził higienę i budował szpitale. Arabscy uczeni górowali nad europejskimi, czytali dzieła wielkich filozofów. To ich biblioteki zachowały dzieła n.p. Arystotelesa, podczas gdy w Europie lud mógł słuchać nauk klechów. Wśród muzułmanów też było kilku wielkich filozofów. Arabscy władcy budowali sobie piękne i wygodne pałace, o wiele wspanialsze od zimnych, kamiennych zamków Północy. Arabowie byli też geniuszami nawigacji i budowy statków, dotarli do Indii na wiele lat przed Portugalczykiem Da Gamą (a i długo po nim mieli prym w handlu Wschód-Zachód) Wreszcie najważniejsze - wbrew twierdzeniom niektórych "geniuszy" z tego forum Islam nakazuje szacunek dla każdego człowieka, mężczyzny, kobiety i dziecka, Araba, Afrykanina i Europejczyka. Ale i tak Europejczycy nazywają ich barbarzyńcami i dzikusami. Odpowiedz Link Zgłoś
saphira30 Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:03 > Wreszcie najważniejsze - wbrew twierdzeniom niektórych "geniuszy" z > tego forum Islam nakazuje szacunek dla każdego człowieka, mężczyzny, > kobiety i dziecka, Araba, Afrykanina i Europejczyka. hahahahahahhaha buhahahahha To dlaczego do jasnej ch.....ry 90% muzułmanów sie do tego nie stosuje ????????? Dlaczego jak pojedziesz do niemiec czy do francji i trafisz na przedmiescia widzisz tłumy nierobów żerujących na "barbarzyńskiej europejskiej" opiece społecznej??????? Skoro Islam jest taki cywilizowany to DLACZEGO tylu jego wyznawców uciekło do "barbarzyńców z europy"???? Kamieniólomy otworzyc dla nich ot tyle mam do powiwedzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:08 saphira30 napisała: > Skoro Islam jest taki cywilizowany to DLACZEGO tylu jego wyznawców > uciekło do "barbarzyńców z europy"???? > jesli katolicyzm jest taki cywilizowany, to dlaczego tylu jego wyznawcow ucieka do protestanckiej/z sekularyzowanej Anglii? i uwielbiam statystyki typu: 90 procent muzulmanow sie stosuje lub nie stosuje.... Odpowiedz Link Zgłoś
saphira30 Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:17 ZONK.. Nie porównuj wyznawców islamu uciekajacych do europy z katolikami wyjerzdzajacym do angli wiesz dlaczego Bo pomiedzy muzułmanami a chrzescijanami jest przepasc kulturowa ... Nie Nazywajac która kultura jest lepsza czy gorsza nie powinny sie mieszać... zwłaszcza gdy przedstawiciele jednej z tych klutur wkraczaja do drugiej tylko po to zeby na niej żerowac i ja niszczyć w imie allacha czy kogo tam... ps. katolicy dostosowuja sie do agielskiej kutury muzumanie tego nie chca i nie potrafia chca z euroy zrobic turcje czy iran ... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:30 nie mam watpliwosci ze porowanie katolikow z muslmanami ci nie bedzie odpowiadac. a co do dostosowywania sie, to swietnym przykladem sa Polacy jezdzacy po pijanemu po brytyjskich drogach - dostosowali sie! katolicy juz zniszczyli, teraz ustapili pola innym. Odpowiedz Link Zgłoś
lelontm2 Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 14:44 Chrzescijanie to jedeb krag kulturowy i nie dziel ich na katolikow i protestantow. Tak jak nik nie mowi dlaczego szyici czy sunnici.. bo choc sie nienawidza to tez jeden krag kulturowy Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 15:52 Poza tym, > radzę pamiętać, że gdyby nie oni, to Europa by była wystawiona na > pastwę Tatarów. Tatarzy pomogli Polsce i Litwie ustrzec się przed krzyżacką zarazą. Nie wszyscy zresztą byli muzułmanami, dość sporo wśród nich było/jest wyznawów animizmu i karaimizmu. Też mam w sobie krew tatarską, więc lepiej nie obrażaj Tatarów, bo ci coś brzydkiego powiem... Odpowiedz Link Zgłoś
makiawelista Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 10.02.08, 15:02 Aczkolwiek ty nie atakujesz Europy, Chin czy Bliskiego Wschodu. Nie mam nic do narodowości, wierz mi. Tak jak nie mam nic do Niemców, a mam wiele do nazistów. Odpowiedz Link Zgłoś
gallus88 Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 11:09 Może uznacie mnie za osobę nietolerancyjną, ale ja uwazam, że do Europy muzłumanie wogóle nie powinni mieć dostępu. Natomiast Ci, którzy są, powinni byc deportowani do swoich krajów z wilczym biletem za KAŻDE przestępstwo. Jakiś czas temu myślałem, że tylko wąska grupa radykałów islamskich jest szkodliwa dla cywilizacji zachodu. Myślałem nawet, że z czasem, coraz więcej muzłumanów będzie respektowała zasady jakie obowiązują w krajach zachodu, przecież w Europie są gośćmi.Jednak myliłem się,ludzie wykształceni organizują zamachy, mordują kobiety, bo odważyły się sprzeciwić woli rodziców. Islamiści nie potrafią zaakceptowac tego, że ktoś mysli inaczej niż oni, nie starają się zrozumieć drugiej strony tylko ją niszczą. Faktem też jednak jest, że nie należy uogólniać, w Europie żyją islamiści którzy, nie są destrukcyjni względem nas. I może to do nich należy ta najtrudniejsza rola, by przekonać swoich współwyznawców do zmiany. Jednak czy to możliwe?? Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata do gallusa88 08.02.08, 11:16 po tym co napisales, z cala pewnoscia zrozumiesz mnie: jako obywatel UK, uwazam ze Polacy nie powini miec wjazdu do UK, bo jezdza po pijaku (w Cambridgshire 17krtonie wzrosla ilsoc kierowcow po wypiciu). a tyhc ktorzy juz tu sa nalezy ich natychmiast deportowac z wilczym biletem! bo problem w tym ze Polacy nie potrafia zaakceptowac tego, ze sa kraje w ktorych sie nie jezdzi po pijanemu. ja myslaem ze to jest waska grupa Polakow, ale tak nie jest. tacy sa wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
saphira30 Re: do gallusa88 08.02.08, 11:19 No to brytyjczykom powinno zakazac sie przyjazdy do polski na imprezy w stylu wieczory kawalerskie bo wtedy wychodzi jakim sa bydłem....Odzyłac ich z wilczym biletem ... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: do gallusa88 08.02.08, 11:31 nie ma problemu. jak odpowiedzialnosc zbiorowa, to pelna geba. saphira30 napisała: > No to brytyjczykom powinno zakazac sie przyjazdy do polski na > imprezy w stylu wieczory kawalerskie bo wtedy wychodzi jakim sa > bydłem....Odzyłac ich z wilczym biletem ... Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:23 Możliwe pewnie jest, ale czy wykonalne?! Należałoby się zastanowić dlaczego to się dzieje? Dlaczego muzułmanki się nie ockną i nie wezmą spraw w swoje ręce? Dlaczego, zdawałoby się, wykształceni muzułmanie popierają takie morderstwa? Co to za matki, żony, które godzą się na "honorowe" morderstwo własnych córek, sióstr? Czy to wynika tylko z wychowania czy może z czegoś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 11:39 tylko moze troche umiaru co? w uk w ktorym mieszka pare milionow muzulmanow ocenia sie ze zabojstw 'honorowych' jest ok 50 rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade To faszyzm 08.02.08, 11:11 Mechanizm taki sam tylko kryterium eksterminacji nieco inne. U faszystów niemieckich była to rasa, u faszystów islamskich jest to styl życia. No i roznica jest też technicznno-organizacyjna, ale nie mam zadnych wątpliwosci ze gdyby ci ludzie mieli komorę gazową i podjechałby pociąg załadowany kobietami ktore "splamiły honor" to kazdy z nich wiedziałby co robić. Ich trzeba traktować jak zbrodniarzy SS, jesli ktos tego nie widzi jak oni są niebezpieczni to współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_2004 Re: To faszyzm 08.02.08, 11:21 jestem podobnego zdania...wspolczuje takim ludziom,co nie widza niebezpieczenstwa w postepowaniu Islamistow i proponuje,podejsc do tego od strony naszych rodzin.Jezeli w naszej rodzinie znajduje sie "czarna owca" (pod roznymi aspektami),to proponuje taka osobe zamordowac,bo po co taka osoba ma kalac nasze nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Islam = Terror hołoty 08.02.08, 11:33 ..islam konserwuje i sankcjonuje najbardziej nieludzkie zwyczaje islamem można przykryć najgorsze okrucieństwo, niesprawiedliwość i podłość. To "religia" którą ludzie słabi i nikczemni tłumaczą swoje postępki. religia która pozwala: - zamykać w aresztach domowych połowę społeczeństwa - zabijać bliskich w zgodzie ze swoim "sumieniem" - traktować "niewiernych" jak "nieludzi" - handlować dziećmi jak bydłem - terroryzować kazdego kto ma odmienne poglądy (totalitaryzm) Współczesny Islam to przeciwieństwo kultury zachodu, to jej największy wróg, trudniejszy do pokonania niż faszyzm czy komunizm, Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Islam = Terror hołoty 08.02.08, 11:42 robertpk napisał: > ..islam konserwuje i sankcjonuje najbardziej nieludzkie zwyczaje > > islamem można przykryć najgorsze okrucieństwo, niesprawiedliwość i > podłość. a swieta Inkwizycja i najwymyslniejsze torutry w imie Pana Boga to tez wszystko islam nie? Odpowiedz Link Zgłoś
saphira30 Re: Islam = Terror hołoty 08.02.08, 11:44 to bylo jakies 500 lat temu a muzułmanie byli wtedy tak samo zacofani jak teraz Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Islam = Terror hołoty 08.02.08, 12:17 a to wszystko ok. zapomnialem. a misjonarstwo glodem w Afryce po wojnie, nie liczy sie. a zakaz prezerwatyw zeby ratowac ludzi przed AIDS, pikus. grunt to zasady. katolicy z duchem czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Re: Islam = Terror hołoty 08.02.08, 13:34 czy ja mówię, że jestem wielbicielem kościoła katolickiego ? to instytucja z wielekimi "osiagnięciami" zarówno po stronie dobra jak i zła nie ma to żadnego związku z moim zdaniem na temat islamu ..: islam = terror hołoty polityczno-religijna sekta na skalę mega, niszcząca inicjatywę, kreatywność, wolną myśl i jakiekolwiek próby modernizacji terror w czystej postaci - od kołyski po grób terroryzuje ojciec, matka, wujek, brat, sąsiad.... jeśli chcesz żyć inaczej - giń albo się wynoś (kobiety mają tylko tę pierwszą opcję) Odpowiedz Link Zgłoś
robertpk Pomyliły ci się stulecia ?? 08.02.08, 13:24 mamy XXIw średniowiecze w europie już minęło stosy zgasły w XVIw chcesz tam wrócić ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marta_sk Anglicy w Indiach poradzili sobie z sati 08.02.08, 11:40 Anglicy zetkneli sie z podobnym problemem w Indiach i udalo im sie go rozwiazac a przynajmniej drastycznie ograniczyc. Rozwiazanie bylo proste. Kiedy hindusi podpalali stos z wdowa mowiac, ze takie sa ich odwieczne zwyczaje i prawa, na to odpowiedz Anglikow byla krotka : wy macie swoje prawa, a my swoje. I kazdy kto bral udzial w sati byl wieszany. Dosyc szybko okazalo sie ze i "odwieczne" prawa moga byc zmienione i honor rodziny nienaruszony. No ale, to byly czasy kolonializmu. Teraz juz nie jest tak latwo w multi-kulti europie. Odpowiedz Link Zgłoś
comrade Dokładnie 08.02.08, 12:01 W sumie dlatego własnie jestem za stosowaniem kary śmierci, przydałaby się w takich przypadkach. Fakt że gość dostał 9 lat jest totalnie śmieszny i dowodzi że Europę czeka cywilizacyjna zagłada. Ten gosc zabił z zimną krwią, z powodów czysto ideologicznych, zero afektu. Dla mnie nie ma np. wyraźnej różnicy między motywami tych sprawców a motywami sprawców zbrodni nazistowskich. Różnica jest tylko w skali zbrodni wynikającj z mozliwosci techniczno-organizacyjnych. Fakt że sądy tego nie dostrzegają przekonuje mnie ze zbliża się czas kiedy islamiści krok po kroczku będą zwiększać swoje wpływy co pociągnie zwiększenie ich możliwości techniczno-organizacyjnych na implementowanie SWOICH zasad, tu w Europie... To moze zająć wiele lat, ale będzie postępować... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Dokładnie 08.02.08, 12:19 jestem przeciwny karze smierci, jednak zgadzam sie, ze zabojstwo 'honorowe' powinno byc traktowane najsurowiej. to jest kompletny brak afektu. czysta ideologia, najbardizej niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
critto fanatyczni islamiści - Ziarna Zła 08.02.08, 15:44 Dla mnie nie ma np. wyraźnej różnicy między > motywami tych sprawców a motywami sprawców zbrodni nazistowskich. Różnica jest > tylko w skali zbrodni wynikającj z mozliwosci techniczno-organizacyjnych. dla mnie również. Zresztą naziści zaczynali od okrzyków, ew. bicia i kopania kogoś ... Potem zaczęły się podpalenia sklepów i tłuczenie szyb, po drodze nieliczne morderstwa z użyciem noża czy broni... A co było potem, wiadomo - holocaust wobec Żydów oraz masowe mordy na innych narodach (np. Polakach). Fanatyczni islamiści to takie ZIARNA ZŁA, które trzeba wyplenić, zanim się tu zagnieżdżą. Dobrze, że Brytyjczycy wydali Amerykanom tamtejszego terrorystę arabskiego, mam nadzieję że Jankesi się nim odpowiednio "zajmą"... :D aż mi się twarz śmieje :D :D :D chętnie im (Jankesom) pokibicuję... :D Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Anglicy w Indiach poradzili sobie z sati 08.02.08, 15:41 > No ale, to byly czasy kolonializmu. Teraz juz nie jest tak latwo w multi-kulti > europie. dlatego czasy TWARDOŚCI naszej Cywilizacji będą musiały wrócić. Angielskie rozwiązanie problemu sati było bardzo dobre, a ten cytat warto sobie wpisać do sygnaturki... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 To barbarzyństwo i ciemnota!!!! 08.02.08, 11:51 To jakaś głupota, muzułmanie to dziwaki jakich świat nie widział. Nigdy nie przeszłabym na islam, bo uważam, że to jakaś dziwna religia i zupełnie nieludzka i zupełnie dla mnie antyreligijna to istny fanatyzm,jak można zabić kobietę tylko dlatego, że zdjęła chustę lub pokochała innego faceta niż chcieli jej rodzicę lub rodzina zobaczyła, że w komórcę ma zdjęcie jakiegoś chłopaka. Dla mnie to obłuda i zakłamanie!!!Te kobiety powinny mieć takie same prawa jak inne kobiety na całym świecie, to ludzie a nie przedmioty.Wolę religie katolicką, bo tam nic się w tak krwawy i okrutny sposób nie zakazuje. Jeśli się to zmieni to odejdę z tej religii. Chrystus powiedział: "Jeśli ktoś jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień". Ci faceci w islamie nie są sami tacy bez winy i święte krowy, więc nie powinni oceniać, sądzić i zabijać swoich kobiet. Każdy człowiek bez względu na wyznanie powinien mieć prawa, i być wolnym i bezpiecznym. Nic takiego okrucieństwa nie tłumaczy nawet jeśli są to przekonania religijne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
salmasa Re: To barbarzyństwo i ciemnota!!!! 20.05.08, 14:15 Otóż to - facetom wolno wszystko, ich "honorowe zachowanie" nie dotyczy... w końcu kilka kobiet/żon to u nich norma. Natomiast kobieta ma siedzieć cicho i zakryć się od stóp po czubek nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
anjew Tzw granice tolerancji... 08.02.08, 11:52 Ktos sie wczesniej wysmetnial na temat braku tolerancji, prowadzac pseudoakademicka dyspute w pseudogrzeczny sposob, twierdzac, ze tolerancji nie ma, bo jako Europejczycy nie tolerujemy tego czy owego u imigrantow z krajow islamskich i ze jezeli sa granice tolerancji, to znaczy, ze jej nie ma. Wiekszej bzdury tu nie znalazlem. Przeciez oczywistym jest, wynika to niejako z definicji tolerancji, ze tolerujemy innosc do pewnych granic! Granic, ktore sa dla nas nieprzekraczalne i wszystko co jest poza nimi jest nieakceptowalne. Konkretnie: pozwalamy przybyszom z krajow islamu na osiedlanie sie (masowe) w Europie, budowanie swoich obiektow kultu religijnego, noszenie swoich ubran itp. To na razie miesci sie w granicach naszej TOLERANCJI - to wlasnie jest tolerancja jako taka. Zabijanie kobiet (czy mezczyzn) poniewaz to lub tamto, nie jest w Europie TOLEROWANE. Koniec. Podobnie jak w Iranie, czy innym kraju islamskim,kobieta nie wejdzie do meczetu, a jak wejdzie, to ja potem wybatoza, a jakby nie daj Boze (nie daj Allah) zrobila loda zonatemu mezczyznie, to jeszcze ja z uwielbieniem ukatrupia kamieniami. Oni tego NIE TOLERUJA, a my nie tolerujemy mordow. I tyle. Sprawa zasadnicza: to nie my pchamy sie tysiacami (milionami) do osiedlania w krajach islamu i jednoczesnie ignorujemy obowiazujace u nich prawa. Jest dokladnie odwrotnie. I tego tez mamy prawo nie tolerowac (olewania prawa opartego na europejskiej kulturze i obyczajowosci). To oni prosza o mozliwosc zycia tutaj, nie odwrotnie! (sa oczywiscie przypadki w druga strone, ale to nisza nieistotna dla tematu rozmowy). Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: Tzw granice tolerancji... 08.02.08, 12:07 Dzisiaj czytalem w jednej z angielskich gazet artykul na temat koniecznosci wprowadzenia wsrod spolecznosci muzulmanskiej zamieszkujacej Wlk Brytanie prawa szariatu. Nie jest to w Europie zadna nowosc, gdyz parlament szwedzki na wniosek lewicowych poslow debatowal na ten temat juz kilka ladnych lat temu. Swoja droga ciekawe, jak bedzie wygladal ten nasz kontynent za jakies 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Uczciwosci!!!! 08.02.08, 12:24 a moze troche uczciwosci w tym cytacie. Zaproponowal to Arcybiskup Canterbury, ROwan Williams - chrzescijanin. natomiast nie ma ani jednego glosu popierajacego go. a glownymi przeciwnikami sa muzulmanie. n_harding napisał: > Dzisiaj czytalem w jednej z angielskich gazet artykul na temat > koniecznosci wprowadzenia wsrod spolecznosci muzulmanskiej > zamieszkujacej Wlk Brytanie prawa szariatu. Nie jest to w Europie > zadna nowosc, gdyz parlament szwedzki na wniosek lewicowych poslow > debatowal na ten temat juz kilka ladnych lat temu. Swoja droga > ciekawe, jak bedzie wygladal ten nasz kontynent za jakies 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: Uczciwosci!!!! 08.02.08, 12:39 Mysle, ze to Tobie przydaloby sie troche uczciwosci. Wspomniany przez Ciebie biskup Cantenburry na podstawie dlugotrwalych badan i konsultacji ze srodowiskami muzulmanskimi twierdzi, ze wprowadzenie szariatu w Wlk Brytanii jest koniecznoscia od ktorej sie nie ucieknie. Przeciwko wypowiada sie jedynie jeden z muzulmanskich deputowanych i to jego poglad a nie biskupa jest odosobniony. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Uczciwosci!!!! 08.02.08, 13:05 aaaaa. i twoj post uczciwie mowil ze WIlliamns powiedzial prawda? wszystkie partie wypowiedzialy sie przeciwko tej idei. rzad stwierdzil ze nawet nie podejmuje dyskusji na ten temat. wczoraj BBC podalo ze srodowiska muzulmanskie sa przecwiko. oto przemowienie: www.guardian.co.uk/religion/Story/0,,2254270,00.html a to ostatnie wiadomsoci BBC news.bbc.co.uk/1/hi/uk_politics/7233335.stm gdzie rada muzulmanska bynajmniej nie podchodzi entuzjastycznie i jest wyraznie ostrozna, wyraznie ograniczajac dyskusje do kilku aspektow. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata PS 08.02.08, 13:09 a tu znajdzisz wypoiwedz intelektualisty muzulamnskiego www.guardian.co.uk/religion/Story/0,,2254747,00.html wiec jeszcze raz! Uczciwosci! Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: PS 08.02.08, 13:46 Po przeczytaniu przytoczonych przez Ciebie linkow dochodze do przekonania ze chyba nie najlepiej znasz jezyk angielski. Gdybys przeczytala przytoczone przez Ciebie teksty ze zrozumieniem, wysunela bys z nich zupelnie inne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: PS 08.02.08, 13:52 pewnie rzezczywiscie prawie 20 lat wykladania na uniwersytecie brytyjskim nie wystarczy. mysle ze masz racje. chrzescijanski ksiadz proponuje szariat, muzulmanie mowia, porozmawiajmy na ten temat, a ty mowisz: muzulmanie chca szariatu. ty masz racje. wygrales. poddaje sie. Odpowiedz Link Zgłoś
n_harding Re: PS 08.02.08, 14:27 Nie wiem czy faktycznie wykladasz na brytyjskim uniwersytecie, nie mam ani mozliwosci ani checi sprawdzenia czy to co piszesz jest prawda. Wiem jednak na pewno, ze nie potrafisz czytac ze zrozumieniem angielskich gazet. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: To może by tak szariat tylko dla lewicy 08.02.08, 16:24 Skoro szwedzcy lewicowi posłowie tacy "inteligentni". Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Tzw granice tolerancji... 05.08.08, 11:39 > Dzisiaj czytalem w jednej z angielskich gazet artykul na temat > koniecznosci wprowadzenia wsrod spolecznosci muzulmanskiej > zamieszkujacej Wlk Brytanie prawa szariatu. Nie jest to w Europie > zadna nowosc, gdyz parlament szwedzki na wniosek lewicowych poslow > debatowal na ten temat juz kilka ladnych lat temu. Swoja droga > ciekawe, jak bedzie wygladal ten nasz kontynent za jakies 20 lat. Identycznie jak dziś. Tylko może będzie więcej "ekologicznych" śmietków. Odpowiedz Link Zgłoś
tege NIE dla Turcji w UE 08.02.08, 11:58 W głowie mi się nie mieści, żeby do tego typu zabójstw dochodziło w Polsce. Nie chcę widzieć tutaj Turków. Nie chcę widywać ich kilkunastoosobowych klanów przechadzających się po mieście, co miałem okazję już zaobserwować w Niemczech. Przynajmniej do czasu, kiedy zrozumieją, że ich "kodeks" jest nienormalny. Dopóki nie zaczną szanować innych, a nie jedynie narzucać innym swoje przekonania, nie ma miejsca dla nich w UE. Odpowiedz Link Zgłoś
odowk Musimy pomagać tureckim dziewczynom się wyzwolić 08.02.08, 12:35 tege napisał: > W głowie mi się nie mieści, żeby do tego typu zabójstw dochodziło w Polsce. Nie > chcę widzieć tutaj Turków. Nie chcę widywać ich kilkunastoosobowych klanów > przechadzających się po mieście, co miałem okazję już zaobserwować w Niemczech. > Przynajmniej do czasu, kiedy zrozumieją, że ich "kodeks" jest nienormalny. > Dopóki nie zaczną szanować innych, a nie jedynie narzucać innym swoje > przekonania, nie ma miejsca dla nich w UE. Masz rację, choć może jednocześnie w pewnych miejscach przesadzasz. Nie mam nic przeciwko Turkom jako Turkom. Mam wiele przeciwko mentalności dzikusów, którą w krajach islamskich pielęgnuje pokolenie zgrzybiałych barbarzyńców, wespół z szowinistami, islamofaszystami i dewotami. Wiadomo jednak, że nie wszyscy Turkowie/ Arabowie/ Irańczycy czy też inni muzułmanie mają takie barbarzyńskie poglądy. Nawet ich religia nie przewiduje takiego zwyrodnialstwa jak morderstwa "honorowe" czy np. wycinanie dziewczynom warg sromowych albo łechtaczek Młodzi muzułmanie w większości nie są islamoterrorystami czy żonobojcami. Czasem mają poglądy dość liberalne, ale boją się o tym głośno mówić, w związku z tym bardzo często są hipokrytami. Miałem kiedyś okazję poznać tureckiego studenta, który schlał się na dyskotece i "podrywał" polskie dziewczyny próbując włożyć im ręce do majtek - jedna z nich wystraszona wyleciała na korytarz, widziałem, że była w szoku. A on? No cóż, był poza obszarem "świętej ziemi islamskiej" - więc hulaj dusza... Co do Turcji w UE - to sprawa bardzo kontrowersyjna. Myślę, że należałoby postawić Turcji wymagania na poziomie europejskim, a nie "z przymrużeniem oczka". Po pierwsze - przyznać się do oczywistego ludobójstwa na Ormianach. Po drugie - wprowadzić całkowitą wolność religijną i możliwość wyznawania (i zmiany) religii jakiej się chce. Po trzecie - zupełną równość płci i ostre prawo o niedyskryminacji. Po czwarte - karanie wszelkich tzw. "zabójstw honorowych" jak zwykłego morderstwa, czyli dożywociem w surowym więzieniu albo w kamieniołomie. Po piąte - ustanowienie autonomii dla Kurdystanu, wprowadzenie języka kurdyjskiego jako drugiego jezyka urzędowego. Jeśli Turcja spełni te wymagania, to wtedy można będzie się zastanawiać, czy realna jest obecność Turcji w Unii. A tymczasem powinniśmy pomagać dziewczynom z krajów islamskich . Na przykład: jeśli dziewczyna jest w niebezpieczeństwie i jest szantażowana ścigana przez rodzinę, chcącą ją zabić - to niech ona zostanie w UE, a zwyrodniała rodzinka wynocha do Turcji czy Somalii i szlaban - bez możliwości powrotu. Tak powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
tege Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 12:03 Żadne. Ale widzisz różnicę? To o czym wspominasz działo się w średniowieczu. A te zabójstwa "honorowe" odbywają się obecnie. Biorąc pod uwagę, że oni chcą być częścią zachodniej Europy (mówię o Turcji w UE), dojdź do wniosków. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Jak zwykle winna jest religia. 08.02.08, 12:05 Wirgiliusz Gryń w całkiem niezłym polskim serialu powtarzał jak mantę mądre słowa, że to opium dla mas. Możeby tak zakazać na całej planecie? I usunąć z niej wszystkich orędowników kultur śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha63 Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 12:09 Muzułmanie po prostu mają nasrane w głowach i należałoby im wyprać mózgi-potem nadawaliby się ewentualnie do życia w cywilizowanych krajach. A faceta, który zabił własną siostrę należałoaby wsadzić na dożywocie do osobnej celi i pozbawić możliwości odwiedzin-wtedy coś w jego mózgowej sieczce by może zaskoczyło.I nie miałby możliwości zakosztować tych rodzinnych pochwał po wyjśćiu z kicia. A jego rodzinę poddać długotrwałej resocjalizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel19799 Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 12:38 Takich dzikusów powinno się izolować Odpowiedz Link Zgłoś
xxxskinxxx Ich kultura (zwyczaje), ich prawo 08.02.08, 12:57 ale niech wypie..alają z tą kulturą do Azji i Afryki, niech tam się powyrzynają do ostatniego brudasa. gó.no mnie obchodzi ich los. Odpowiedz Link Zgłoś
jojosto Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także na.. 08.02.08, 13:00 rodzice robia swoim dzieciom (corkom) wode z mozgu emigruja do bogatych zachodnich krajow, posylaja potomstwo do nowoczesnych szkol a wymagaja bezwzglednego poszanowania dla swojej wlasnej(moim zadniem zacofanje) kulutry i religi cos kosztem czegos, jak mieszkasz w obcym kraju to przyzwoitosc nakazuje chociaz zaakceptowac jego zasady tez mi "honor" traktowanie corke i zon jak wlasnosc rzygac sie chce, jak sie to czyta ciekawe co dzieje sie z tymi dziecmi, ktorych matki morduja? czy rownie "honorowo" wychowuje sie je, gdy zostaja polsierotami? Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 Bardzo mądrzy ludzie 08.02.08, 13:19 Gdyby tak polskie kobiety miały w sobie odrobinę honoru i godności... A nie tylko zabawa, duże penisy, piękne buźki, pieniądze, łatwe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Bardzo mądrzy ludzie 08.02.08, 23:17 "> Gdyby tak polskie kobiety miały w sobie odrobinę honoru i godności... > > A nie tylko zabawa, duże penisy, piękne buźki, pieniądze, łatwe życie..." Żeby mężczyźni mieli w sobie odrobinę honoru i godności... "> A nie tylko zabawa, duże penisy, piękne buźki, pieniądze, łatwe życie..." - brzmi prawie identycznie, ale w tym wypadku prawie nie robi aż takiej różnicy... Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Bardzo mądrzy ludzie 08.02.08, 23:21 znow sie zgadzamy. saniba napisała: > "> Gdyby tak polskie kobiety miały w sobie odrobinę honoru i godności... > > > > A nie tylko zabawa, duże penisy, piękne buźki, pieniądze, łatwe życie..." > > Żeby mężczyźni mieli w sobie odrobinę honoru i godności... > "> A nie tylko zabawa, duże penisy, piękne buźki, pieniądze, łatwe życie... > " - > brzmi prawie identycznie, ale w tym wypadku prawie nie robi aż takiej różnicy.. > . Odpowiedz Link Zgłoś
mops1111 To wlasnie islam wspiera barbarzynskie praktyki! 08.02.08, 13:21 W imie poprawnosci politycznej redaktor gazety mija sie z prawda. Traktowanie kobiety jak przedmiot jest usankcjonowane prawem szariackim, kobieta nie ma tam zadnej wolnosci osobistej, ktora to wolnosc eliminuje zakorzeniony w islamie apartheid seksualny. Kobieta sluzy jedynie jako maszynka do robienia dzieci, co w obecnej globalnej intifadzie jest bardza pozadana "reproduction weapon". Z kobieta mozna sie rozwiesc albo uderzyc w kazdej chwili, wina zawsze po jej stronie(polecam "Submission" Hyrsi Ali, babka wie co mowi bo sie z podobnego piekla wyrwala). Wspomniec nalezy rowniez rownie okrutne praktyki obrzezania, co niby publicznie islam potepia, jednak gdy sie poczyta i popatrzy, wychodzi na to, ze to jednak w swiecie islamu jedna z ulubionych metod trzymania przyszlych "rozpustnic" na lancuchu. Przyklady barbarzynstwa tej "sprawiedliwej i pokojowej" religii mozna mnozyc. Mam tylko nadzieje i apel do osob odpowiedzialnych za kwestie, ktore juz niedlugo moga nas dotyczyc: ZADNYCH MUZULMANSKICH IMIGRANTOW DO POLSKI! ZEROOO!!! Jeszcze nie jest za pozno... Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: To wlasnie islam wspiera barbarzynskie prakty 08.02.08, 15:26 Ta cała dyskusja pokazuje jak dyskkutanci nie rozumieją się nawzajem. Jeżeli w krajach muzulmańskich obowiązuje takie prawo wyrosłe z islamu i tradycji plemiennej i to prawo pozwala im żyć w jakimś tam ładzie społecznym i co więcej większość akceptuje to prawo to przecież ich sprawa. My z innej kultury nie mamy prawa narzucać im u nich, w ich kraju (naszego) prawa. Co innego u nas. Tu muszą się stsować do naszego prawa. I tu jest cały tragizm, że my w imię jakiejś poprawności czy tolerancji niejako pozwalamy im na to (te śmieszne wyroki za morderstwa). Ale to przecież nasza wina, to my ściągaliśmy i ściągamy nadal tych ludzi po to by ktoś wykonywał za nas prace, których alo nam się nie chce wykonywać albo jest już nas za mało by wogóle coś wytwarzać i jako tako wytrzymywać konkurencję z innymi kontynentami. Powiedzmy sobie szczerze, jesteśmy cywilizacją ginącą i mimo naszych tu utyskiwań chcemy żyć wygodnie bez obowiązków (np.dbania o rodzinę i wychowywania wystarczająco dużej ilości dzieci by zapewnić choćby utrzymanie populacji)prędzej czy później, a obawiam się, że prędzej, islam opanuje nasz kontynent. jedyna nadzieja, że może ten islam się trochę zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
kinemator Głupia nazwa!!!!!! 08.02.08, 15:11 Może czas przestać nazywać te zabójstwa honorowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
ale-xb Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 15:15 To nie jest tak uproszczone jak to podałeś.To są mordy kulturowe,religia ma mało z tym wspólnego,chodzi o pojmowanie honoru rodziny, u nich niestety wydaje się czesto leżeć pomiedzy nogami kobiety.Ciemniaki z anatolijskich wiosek,którzy przyjechali za chlebem są poddani wielu lękom,więc się opierają na wartościach które są im znane i odrzucają nowe.Takiej presji jaką wywiera rodzina islamska to nie potrafimy sobie wyobrazić.To samo z presją otoczenie,to są słabi ludzie,którzy mogli kulturowo przetrwać trzymając się razem.Wspólnota dawała i daje siłę wobec świata z jego wyzwaniami.Tam nikt nie zostaje sam.To są w naszym rozumieniu wysoce toksyczne układy,jak ktoś się wyłamuje,zwłaszcza jako kobieta,to naraża całą rodzine na pośmiewisko,które może zmyć tylko krew,stąd te mordy w ramach rodziny.Całe szczęńcie tyczy to tylko prymitywnej części społeczeństwa islamskiego.Pretensje do państwa są nie na miejscu,Ci ludzie są scigani z mocy prawa jak wszyscy ionni mordercy i idą za kratki.Nawiasem mówiąc czy potrwisz sobie wyobrazić dramat brata ,który musi zamordować swoją siostrę,czesto kochaną przez niego, dla honoru rodziny.Sorry ,ale proste osądy tu nie wystarczają.Nazwanie małżenstwa islamskiego zbrodniczym związkiem,to zwykła kalumnia,która Ci uwłaszcza i nie myl islamu jako całości z jej radykalnym skrzydłem. To tak samo jak porównywać europejskiego chrześcijanina z fanatycznym katopolem.Wspólnota jest czysto iluzoryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: Zabójstwo honorowe - piekło muzułmanek także 08.02.08, 15:37 Mądre i prawdziwe jest to co napisałeś. Natomiast dramat nasz polega na tym, że my wiedząc jak odlegli kulturowo są ci ludzie i jakie problemy to stwarza już w ej chwili dla nas brniemy dalej w tę ślepą uliczkę, której końcowym murem jest koniec naszej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert to smutne ale czy w europejskich rodzinach lepiej? 08.02.08, 15:16 Kazdego roku tysiace kobiet ginie z rak swoich malzonkow lub partnerow w Europie i Polska nie jest zadnym wyjatkiem. Powody tych morderstw nie sa religijne ale skutek ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek lepiej 08.02.08, 15:30 bo zabojstwa te nie sa aprobowane przez prawo ani obyczaj i ich sprawcy sa pociagani do odpowiedzialnosci, a nie uwazani za "bohaterow" i "ludzi honoru".... Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Powiem więcej 08.02.08, 16:21 Takie honorowe zabójstwo jest tam traktowane jako OBOWIĄZEK członka rodziny.To nie są zabójstwa pod wpływem chwilowej utraty panowania nad sobą,to jest traktowane jako wypełnienie religijnego obowiązku wymierzenia rozpustnicy kary. Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: to smutne ale czy w europejskich rodzinach le 08.02.08, 15:38 zgadzam sie. wlasnie dlatego nie ma sensu wyodrebniac islamu jako sczegolnie bestialskiego wobec kobiet. czy powody sa religijne czy nie, to jest kwestia debaty. princealbert napisała: > Kazdego roku tysiace kobiet ginie z rak swoich malzonkow lub > partnerow w Europie i Polska nie jest zadnym wyjatkiem. > > Powody tych morderstw nie sa religijne ale skutek ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 religie jak opium zalewaja umysly doprowadzajac w 08.02.08, 15:46 zaklamanych ideii do smierci i cierpienia aby usatysfakcjonowac facetow w sukienkach ktorzy w nieusastajacym dzialaniu nawoluja do tych czynow w imie swoich bogow.... Odpowiedz Link Zgłoś
surfer1 Re: religie jak opium zalewaja umysly doprowadzaj 08.02.08, 15:52 Nienawiść do religii katolickiej zalewa Ci umysł. Co ma katolicyzm do obyczajów muzułmańskich czy , jak tu ktoś nazwał, plemiennych. Idź chłoptasiu pomódl się do jakiegoś dużego kamienia lub dębu może zmądrzejesz i dopiero później zabieraj głos. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: religie jak opium zalewaja umysly doprowadzaj 08.02.08, 16:16 A ta religia to taka wspaniała była,co? Fanatyzm katolików nierzadko dorównywał islamskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Re: religie jak opium zalewaja umysly doprowadzaj 08.02.08, 16:28 surfer1 napisał: > Nienawiść do religii katolickiej zalewa Ci umysł. Co ma katolicyzm > do obyczajów muzułmańskich czy , jak tu ktoś nazwał, plemiennych. > Idź chłoptasiu pomódl się do jakiegoś dużego kamienia lub dębu może > zmądrzejesz i dopiero później zabieraj głos. Twoje gadanie o nienawiści do religii katolickiej jest zwyczajnym atakiem wyprzedzającym. W swoim zacietrzeieniu myślisz, że trzeba w coś wierzyć by stać prosto na nogach. Kpisz pisząc "pomódl się do kamienia". A do czego Ty sam się modlisz? Zastanawiałeś się kiedyś nad tym, jak tania, naiwna i nielogiczna może być religia której wyznawcą jesteś? Nie zadałeś sobie pewnie nawet odrobiny trudu by podejsć sceptycznie do jej dogmatów. Pewnie łyknąłeś to wszystko w takiej formie w jakiej Ci to podało społeczenstwo, rodzice i kapłani. teraz czujesz się pewnie, bo masz za plecami kilka miliardów podobnych Tobie skrzywdzonych naiwniaków. Myślisz że jesteś jakimś dzieckiem bożym? Myśli, że jesli jesteś w stanie powiedzieć "cogito ergo sum" to zostałeś zaplanowany przez jakiś wyższy byt? Wyższy byt jeśli istnieje to ma głęboko w dupie czy w niego wierzysz czy też nie. Chłopie przysiąź kiedyś na tyłku, podrap się po głowie, i zastanów się w co tak naprawdę wierzysz. Zacisnij mocno piąstki to może wymyslisz, że Twój - w tym przypadku trójosobowy - bóg to bujda na resorach, i taki wręcz kapeluch, że normalnie ateistom albo nawet sceptykom religijny w ogóle w tym kraju, powinno sie wypłacać comiesięczne odszkodowanie za obrazę intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
critto kto do czego się modli 08.02.08, 17:41 surfer1 napisał: Co ma katolicyzm > do obyczajów muzułmańskich czy , jak tu ktoś nazwał, plemiennych. nic - i to Ty masz tutaj rację. Co nie znaczy, że ta religia i głoszące ją instytucje kościelne i świeckie nie mają swojego na sumieniu... > Nienawiść do religii katolickiej zalewa Ci umysł. Co ma katolicyzm > do obyczajów muzułmańskich czy , jak tu ktoś nazwał, plemiennych. > Idź chłoptasiu pomódl się do jakiegoś dużego kamienia lub dębu może > zmądrzejesz i dopiero później zabieraj głos. wiesz, ktoś spoza katolicyzmu i chrześcijaństwa może pomyśleć, że Wy się modlicie do dwóch skrzyżowanych desek z przybitą do nich figurką. Tyle samo Ty wiesz na temat religii, których wyznawcy modlą się "do kamienia lub dębu". To nie miejsce na wykład z religioznawstwa, ale pewnie przyznasz, że nie modlisz się wcale do krzyża, tylko do Tego, czyje wyobrażenie jest do tego krzyża przytwierdzone (figurka), prawda? Tak samo ludzie modlący się - jak to ująłeś - 'do kamienia lub dębu' modlą się tak naprawdę do Tych, których wyobrażeniem, reprezentacją są te obiekty. W różnych religiach różnie to wygląda, ale przeważnie uważa się, że: 1. drzewa i kamienie mają własne Duchy, do których się modli animista 2. drzewa i kamienie to "łączniki" z Duchami czy Bogami - typowe dla wielu religii animistycznych i politeistycznych 3. drzewa i kamienie symbolizują Duchy czy Bogów- jak wyżej Jak dla mnie to katolickie "modlenie się do krzyża" pasuje do p. 3- krzyż symbolizuje cierpienie Chrystusa i Jego osobę. Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Wiara religijna 08.02.08, 16:14 "Na świecie od zawsze żyli źli ludzie robiący złe rzeczy i dobrzy ludzie robiący dobre rzeczy. Ale dobrzy ludzie robiący złe rzeczy to zasługa religii." Steven Weinberg Odpowiedz Link Zgłoś