joy77 Scientologia vs Chrześcijaństwo 27.01.08, 03:26 Większość z nas zgadza się, że scientologia jest bzdurą. Natomiast pośród niektórych z was martwi mnie kwestionowanie chrześcijaństwa. Właśnie jako chrześcijanin mogę być tym, który nie musi martwić się w słuszność tego w co wierzy. Wystarczy sięgnąć po dokumentację cudów - Fatima, Medjugorie choć do mnie najbardziej przemawia ojciec Pio. Ale jeśli i tego jest mi mało - zawsze mogę odwiedzić dwa albo trzy miejsca na świecie gdzie cuda zdarzają się regularnie i można je "dotknąć". Choćby Cud Świętego Ognia w Jerozolimie. Obejrzy film i poszperaj w sieci... www.youtube.com/watch?v=9vxbAJRNvoM&feature=related Marek Odpowiedz Link Zgłoś
gregstein religie,.... dobre 27.01.08, 03:35 Zadna z religii nic nie wniosla do poznania wszechswiata, a wrecz odwrotnie hamowala zawsze jego poznawanie. Kazda z religii jest dobra, dla tych z podstawowym wyksztalceniem (niepelnym). Dlaczego? Przynajmniej jest szansa ze nie chwyca za maczugi, a zajmuja sie czym zupelnie nieszkodliwym dla normalnego czlowieka. I mamy przyklad jednego z nich TC - swiatly gosc, (lol)! Mam nadzieje , ze kiedys, za 200-300 lat moze (lol), jak dobrze pojdzie, bedzie calkiem normalnie na tej planecie, bo na razie to jest a lot of bs. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Re: religie,.... dobre 27.01.08, 06:00 gregstein napisał: > Mam nadzieje , ze kiedys, za 200-300 lat moze (lol), jak dobrze > pojdzie, bedzie calkiem normalnie na tej planecie, bo na razie to > jest a lot of bs. Zważywszy, że jesteś niewierzący, to co to za nadzieja - co ci z tego przyjdzie ? :-))) Tak, a propos: ty też jesteś wierzący. Wierzysz w NIEISTNIENIE BOGA. Bo dowodów nie masz. Nigdy nie będziesz miał ;-) Wierzący też nie mają, ale oni mają ...wiarę. Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero Taka sama sekta i tak samo grozna jak kazda inna.. 27.01.08, 03:48 Katolicy to taz sekciarze i tak samo grozni w swym fanatyzmie jak wszyscy inni ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregstein Re: Taka sama sekta i tak samo grozna jak kazda i 27.01.08, 03:57 dopoki nie robia wojen, nie sa rasistami itd jest OK, gorzej jak jest inaczej, a smiem watpic ze jest Odpowiedz Link Zgłoś
adamcha Re: Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 04:57 po przeczytaniu tego artykulu nie moglem sie powstrzymac przed obejrzeniem odcinka South Parku o tym... :D nazywa sie Trapped in the closet, dla ulatwienia: allsp.com/l.php?id=e137 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
boguschitz Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 06:32 Kożdy mo jakeś othyły łot piona. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudia Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 07:51 ot - jeszcze jeden walnięty karzeł Odpowiedz Link Zgłoś
robertsmucz Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 07:59 ludzie szukają bliskich, przyjaciół, tych z którymi będą czuć się bezpiecznie w tym wielkim, nieprzyjaznym świecie. Szukają w różnych miejscach. Sama scjentologia nie jest zagrożeniem, jest absurdalna,groźny jest owczy pęd naśladowców Cruise'a. Odpowiedz Link Zgłoś
henio56 wciskają kity jak chrześcijanie, muzułmanie, Żydzi 27.01.08, 09:12 każda nowa religia to walka o wpływy i odebranie sponsorów /wyznawców, baranków/ innym sektom. Tylko patrzeć jak Rydzyk zostanie papieżem jakiegoś nowego bytu religijnego. Odpowiedz Link Zgłoś
anegra Re: Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 09:17 Też mi się nasuwają tego typu refleksje. Śmiejemy się z teorii scjentologów czy innych sekt, a równie dobrze nie-chrześcijanie mogą się śmiać z chrześcijańskich teorii. Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 09:51 Oni stworzyli judaizm, chrześcijaństwo. Nawet islam wywodzi się od Izmaela brata Izaaka. Żydzi zarazili świat religią, a teraz czerpią z ludzkiej głupoty zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
master_mcs Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 10:28 www.youtube.com/watch?v=JCbKv9yiLiQ Odpowiedz Link Zgłoś
master_mcs Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 10:28 www.mediafire.com/?fzdznvbnlwu WE ARE ANONYMOUS WE DO NOT FORGIVE WE DO NOT FORGET WE ARE LEGION Odpowiedz Link Zgłoś
bibicz Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 10:31 nie, no pewnie, bo majowie, aztekowie, chinczycy, slowianie, celtowie, grecy, rzymianie, egipcjanie, indianie i wszyscy inni nie mieli zadnej religii. a jak juz mieli to od zydow. balwan z ciebie i antysemita Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 10:59 Heh. Ale z ciebie dureń. Zauważ, że ludy wymienione przez ciebie w większości czciły bóstwa antropomorficzne. Czy uważasz, że gdyby tylko takie religie istniały w czasach powiedzmy budzenia się świadomości racjonalistycznej to przetrwałyby do dziś. Myślisz, że ludzie nadal czciliby żuczki, konie, czy barany?? Tylko stworzenie religii monoteistycznej i boga, którego nawet nie można przedstawiać doprowadziło do paradoksu, że ludzie zaczęli wierzyć w to czego nie ma. A to zasługa żydów. Antysemityzm nie ma tu nic do tego. Faktem jest, że trzy najpotężniejsze dziś religie mają korzenie judaistyczne. To wcale nie pochlebia narodowi wybranemu. He he. Odpowiedz Link Zgłoś
bibicz Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 11:30 > Zauważ, że ludy wymienione przez ciebie w większości czciły bóstwa > antropomorficzne. ?? a ktore bostwa nie sa antropomorficzne? co to za p..lenie? bog katolicki tez jest przedstawiany jako facet z broda, w biblii jest napisane, ze stworzyl nas na swoje podobienstwo, a to chyba znaczy ze jest antropomorficzny. jak nie rozumiesz znaczenia slow to ich nie uzywaj przyglupie. ps. budda to tez od zydow? jakos ta religia przetrwala i jest ze tak powiem dosc potezna a ta trzecia najpotezniejsza religia od zydow to judaizm? rzeczywiscie.. miliony wyznawcow.. twoja teoria wynikajaca z kretynskiej nienawisci i wiary w spisek zydowski jest dziurawa Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 11:47 ", w biblii jest napisane > ze stworzyl nas na swoje podobienstwo" Hahaha. Głupi katolu, o ile mi wiadomo to te slowa maja zupelnie inna interpretajce. to ze wyobrazasz sobie boga z broda i diabla z ogonem swiadczy tylko o twoim prostactwie. znowu wypisujesz jakies brednie. jaki spisek zydowski? podalem fakt: chrzescijanstwo i islam wywodza sie z judaizmu. to ze teraz na swiatecznym i walentynkowym szale trzepie sie najwieksza kase to tez fakt. i jeszcze jedno Budda to nie jest bóg. żal sie robi jak czytam twoje wypociny. Odpowiedz Link Zgłoś
bibicz Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 20:45 > Hahaha. Głupi katolu, o ile mi wiadomo to te slowa maja zupelnie inna interpret > ajce. > to ze wyobrazasz sobie boga z broda i diabla z ogonem swiadczy tylko o twoim > prostactwie. po pierwsze: glupi katol to twoj stary ja katolikiem nie jestem, skad ten pomysl? 2. Antropomorfizm – termin oznaczający nadawanie cech ludzkich innym (nie będącymi ludźmi) istotom i zjawiskom. Często odnosi się do wyobrażania bogów na obraz i podobieństwo człowieka- tak wlasnie robia katolicy i zydzi. bog izraela to bog antropomorficzny. nie uzywaj trudnych slow jezeli nie rozumiesz ich znaczenia 3. cytuje: > i jeszcze jedno Budda to nie jest bóg. żal sie robi jak czytam twoje wypociny. - a gdzie napisalem ze budda to bog? chodzilo o budde siakjamuniego- zalozyciela buddyzmu "Nawet islam wywodzi się od Izmaela brata Izaaka"- to chyba ty napisales? izmael to bog wedlug ciebie? 4. cytuje: >podalem fakt: > chrzescijanstwo i islam wywodza sie z judaizmu. to ze teraz na swiatecznym i > walentynkowym szale trzepie sie najwieksza kase to tez fakt. te fakty sa porazajace, ale jak chcesz je ze soba powiazac, jestem ciekaw? chcesz powiedziec, ze zydzi zarabiaja na sprzedazy prezentow pod choinke? znaczy sie od producenta (myslalem, ze to glownie chiny) do sieci sklepow wszyscy zydzi.. o rany.. dyskusja z toba to zadna frajda, nie trzeba sie wysilac, zeby ci udowodnic ze jestes idiota. wystarczy tylko cie zacytowac. nie bawi mnie to wiec prosze nie odpisuj dresiarzu Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina Re: Największe zło świata to żydostwo! 27.01.08, 15:42 A Ty, at48, jestes najlepszym dowodem na to, ze najwiekszym zlem nie jest ani scjentologia, ani Islam, ani zadna inna religia czy sekta, ale po prostu zwykla, ludzka GLUPOTA. Nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Bo to wszystko prawda!.......................... .. 27.01.08, 11:58 Proponuję: www.x-forum.pl/index.phpi www.cheops.fora.pl/paranauki,16/swieta-geometria,1209.html Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai wolę religie oparte na sci-fi niż na fantasy 27.01.08, 12:05 Kwestia stylu. Ale większość ludzi woli fantasy, bo jest technofobami. Wolą duchy, bożków... Odpowiedz Link Zgłoś
rumumbu Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 15:35 Tom Cruise "stał się jedną z najczęściej wyśmiewanych postaci w Hollywood". Wróciłem kilka tygodni temu z długoletniego pobytu w stanach i muszę przyznać, że to prawda. Na własne uszy słyszałem jak kobieta na ulicy przed sklepem strofuje swoje dziecko: "uspokój się! uspokój się bo jak nie to przyjdzie Tom Cruise i zabierze cię do scjentologów". O dziwo ta reprymenda poskutkowała. Dziecko uspokoiło się w momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
moni2000 Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 27.01.08, 23:54 Hmm, nie przepadam za Tomem Cruise. No OK "wychowałam" się :-) ma Top Gun (i oczywiście chciałam być pilotem), ale mam wrażenie że nie jest to aktor wybitny. Nawet nie jest specjalnie przystojny... I przyznaję szczerze praktycznie nic nie wiem o scjentologach, tyle tylko co z prasy. A wynika z niej, ze jest to sekta łupiąca bez litości swych wyznawców. Ale zauważyłam jakiś rodzaj nagonki na Cruise, krytykuje się , co się da. Ale opowieści o zaćpanych, zachlanych, rozwodzących się, puszczających się niemiłosiernie gwiazdach są traktowane OK. Facet tego nie robi, ma może jakąś idee fixe ale zbiera łomot. Dziwne trochę. Co do scjentologów-tak jak napisałam, moja wiedza jest wielce mizerna, ale takich sekt jest pewnie jak mrówków. Z całym szacunkiem ale i Kościół Katolicki każe nam wierzyć w rzeczy, które normalnie obśmialibyśmy do łez. Łupił zawsze (jak ktoś nie wierzy polecam podręczniki historii.), mordował ludzie często w sposób wielce wyrafinowany, a i teraz płacimy nań wszyscy niezależnie od tego czy nam się to podoba czy nie (nie wiem jak to jest z naszymi podatkami i KK ale chociażby te całe Świątynie Opatrzności, lekcje religii w przedszkolach i szkołach czy chłopaki w czarnych sukienkach stawiający kilka zarodkowych komórek nad już ukształtowanymi, czującymi i ciepiącymi zespołami komórek, tworzącymi tkanki, tworzące narządy czyli nas). I to jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
ooioo Kościół Scjentologiczny 29.01.08, 22:02 Scjentologia to niebezpieczna sekta. O ile jej wierzenia nie są same w sobie złe, Kościół Scjentologiczny to niebezpieczna organizacja, stosująca taktyki zastraszania, infiltracji oraz bezlitosnego wykorzystywania swojej machiny prawnej. Poszukajcie w google: "Lisa McPherson" - scjentolożka, która poniosła śmierć kiedy po wypadku samochodowym jej współwyznawcy zabrali ją ze szpitala i trzymali przez 17 dni w pokoju hotelowym prawie bez wody i jedzenia. "Operation Snow White" - Największa w historii USA afera infiltracyjna, podczas której Kościół wykradł dokumenty FBI i IRS. Skazano kilku członków kultu, w tym ówczesną żonę Hubbarda. "Operation Total Freakout" - Prześladowanie autorki krytycznej wobec sekty ksiązki, akcja doprowadziła do załamania psychicznego autorki i rozpadu jej życia osobistego. To dopiero czubek góry lodowej. Szukajcie prawdy. Uzbrójcie się w wiedzę. We are Anonymous. We are Legion. We do not forgive. We do not forget. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Tom Cruise: Zawodowy sjcentolog 31.07.08, 23:15 To jest straszne. Pamietam historie kolesia, ktory znalazl cos o slubie Toma i Katie, i mial zdjecia czegos co zrobili przed ceremonia... Znalezli go martwego. Zostawil list pozegnalny wiec policja zadecydowala, ze prawdopodobnie bylo to samobojstwo, ale rodzina i przyjaciele zabitego twierdza, ze nie mial deprecji czy cos w tym stylu. Nigdy nie zrozumialam czemu policja nie zbadala wersji ze mogli go sila zmusic do napisania listu, a nastepnie go zabic. Scjentolodzy wygladaja na bardzo niebezpieczny kult... Odpowiedz Link Zgłoś