uburama 06.02.08, 12:02 Co za fuszerka! Zapomniał o podkładkach i nakrętkach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
p3nisista Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 12:02 tusk miał znieść PObór Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Rozumiem jak wojo trwało 2 czy 3 lata... 06.02.08, 12:18 Rozumiem, że jak wojo trwało 2 czy 3 lata to takie akcje miały sens. Ale łykać złom by nie iść na pół roku na poligon to dla mnie magia... Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Moze byc i tydzien 06.02.08, 13:07 widac lubisz byc niewolnikiem. Z drugiej strony jest glupi dorosly (?) czlowiek i przyjechal do jednostki. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Moze byc i tydzien 06.02.08, 13:34 honecker32 napisał: > widac lubisz byc niewolnikiem. > Z drugiej strony jest glupi dorosly (?) czlowiek i przyjechal do > jednostki. nienawidze wojskowego niewolnictwa, którym jest pobór, ale nie wyobrażam sobie, aby z tego powodu ryzykować poważnym uszczerbkiem na zdrowiu, mogącym się skończyć nawet tragicznie. Mimo wszystko to parę miesięcy - obecnie bodajże 3 (trzy)!! Nie ma żadnej wojny ani podobnego zagrożenia, poborowych na "misje" zagraniczne NIE biorą. Zresztą nawet gdyby była wojna, a ktoś chciałby uniknąć wojska, to lepiej np. popełnić jakieś niegroźne przestępstwo i pójść na parę lat do więzienia - więźniów nikt nie zmusza do walki, a wojna może się wcześniej skończyć... Ale co my tu SF będziemy uprawiać. Zresztą można się postarać o słuzbę zastępczą, pójść do kolejnej szkoły (choćby zaocznej) albo przyłączyć się do związku wyznaniowego, który zabrania walki i noszenia broni lub w którym każdy jest kapłanem - jeśli każdy jest kapłanem, to mogą go wziąć tylko jako kapelana(!!), a to jest mało prawdopodobne w przypadku związków mniejszościowych... Powiedzmy że ktoś się zapisze do polskiego odłamu Kwakrów (jeśli taki jest) - ilu miałby żołnierzy do sprawowania opieki duszpasterskiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
yourij Re: Rozumiem jak wojo trwało 2 czy 3 lata... 06.02.08, 18:17 dan3iger napisał: > Rozumiem, że jak wojo trwało 2 czy 3 lata to takie akcje miały sens. Ale łykać > złom by nie iść na pół roku na poligon to dla mnie magia... Poligon ? Na poligonie to bylem raz... nawet nie wiem po co w sumie, bo poza paleniem fajek niewiele tam robilismy... a wcale nie tak dawno (W 01/02)... generalnie marnowalem kase podatników, chlałem jak kretyn, łaziłem nocami po miescie w cywilkach i obijalem sie od 7 do 15... 365 dni wyciętych z kalendarza... Odpowiedz Link Zgłoś
jecki.p w kwestii formalnej: 06.02.08, 12:10 kto go ubezwlasnowolnil przed przymusowa operacja ? j. Odpowiedz Link Zgłoś
martineres1 Re: w kwestii formalnej:to ja mam pytanie 06.02.08, 12:15 Kiedy skonczy sie ten debilny obowiazek?Mlodzi ludzie maja tego dosc,czy nikt tego nie widzi?Ja i wielu moich znajomych przechodzilismy lub obecnie przechodzimy rozne fanaberie,powtarzam fanaberie ze strony WKU.Kiedy ktos zrozumie ze zamiast pomagac, panstwo szkodzi i tylko szkodzi swoim obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
konchi1980 Re: w kwestii formalnej:to ja mam pytanie 06.02.08, 12:36 Dokładnie! To jest q...a jakas paranoja... Wojsko może ścigac ludzi nawet do 60-tki:D Żeby "ułatwić" poborowym życie wprowadzono zapis w ustawie o powszechnym obowiązku obrony że jak sie idzie do woja to można zawiesić spłatę kredytów.Efekt? Banki nie udzielają kredytów poborowym:D:D Koszt wyszkolenia kierowcy transportera w wojsku to kilkadziesiąt tysięcy zł. Po dwuch latach od przeniesiania do rezerwy można go szkolić od nowa:) Takie bzdury można mnożyć... Ale są przecież ważniejsze sprawy - Ziobro zepsuł laptopa a Tusk zdradził Polską racje stanu nie protestując przeciwko postawieniu jakiegos pomnika w Niemczech. Tak Państwo Polskie zajmuje się problemami Polaków... Ale mnie żywcem nie wezmą:) Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: w kwestii formalnej:to ja mam pytanie 06.02.08, 13:37 Ziobro zepsuł laptopa a Tusk > zdradził Polską racje stanu nie protestując przeciwko postawieniu > jakiegos pomnika w Niemczech. Tak Państwo Polskie zajmuje się > problemami Polaków... Ale mnie żywcem nie wezmą:) spokojnie, rząd Tuska właśnie zawiesił pobór - od następnego roku go już nie będzie, a w tym będzie trwał bodajże trzy miesiące... Nie sądzę, aby kolejna władza mogła go przywrócić, bo byłaby to bardzo, bardzo, BARDZO NIEPOPULARNA decyzja... Odpowiedz Link Zgłoś
777newbetterfastersatan To jest właściwe pytanie! 06.02.08, 12:57 Które powinien postawić sobie dzinnikarz, zamiast produkować kolejną sensacyjno - plotkarską wiadomośc z cyklu ludzie są głupi i łatwowierni, a życie skomplikowane i nieprzewidywalne, przez co jest śmiesznie. A co do meritum. Może jak jesteś w woju, to dowódca jednostki może wyrazić taką zastępczą zgodę? Byłby to przepis w moim odczuciu niekonstytucyjny - mam prawo do życia, mam również prawo umrzeć, choćby w ten sposób, że swoją wolność realizować będę tak, że odmówię zgody na leczenie. Jednakowoż znając polskie prawo przepis to prawdopodobny. Co za kraj! Kocham Polskę! Monty Phyton Rulez! Odpowiedz Link Zgłoś
scher1 Desperacka próba i..elektromagnes 06.02.08, 12:30 Ale głupki, po co rżnąć bebechy i koszty lecznicy ponosić: było tego <złomrexa > wsadzić pod elektromagnes obsługujący złomowisko ...przynajmniej otwory by mu się trochę rozkalibrowały, ale koszt obsługi ...praktycznie zero na takim...zerze i ... skutek gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
estees Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 12:42 wsadzic go do pierdla i dawac dużo wody do picia, w końcu sruby skorodują. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 13:40 podobno pepsi i różne inne 'cole' mają właściwości trawiące metale:D podobno także sok z kiszonej kapusty i podobne kwaśne rzeczy:) Żartuję oczywiście i nie radzę próbować... Wojsko tylko się ucieszy, bo kolesiowi wzrośnie poziom żelaza w organizmie :D :D Dzięki czemu będzie miał więcej energii do ćwiczeń i walki :P :P i zdrowszą krew do ew. transfuzji :D :D Ech , ludzie, nie róbcie takich głupot... Mógł zresztą pójść do lekarza i postarać się o zwolnienie z powodów zdrowotnych - w końcu nie ma ludzi zdrowych, są tylko nieprzebadani... Każdemu coś dolega... Odpowiedz Link Zgłoś
hal_gravity Nie popił ... 06.02.08, 13:22 To dlatego .. ! Napewno dlatego !! Nie wolno jeść złomu na sucho. A swoją drogą to niezły debil. Odpowiedz Link Zgłoś
raul_duke Lewatywa z WD-40 06.02.08, 13:42 Lewatywa z WD-40 w celu zapobieżenia korozji i ewentualnej infekcji, jeżeli pacjent nie wyraża zgody na zabieg chirurgiczny... Odpowiedz Link Zgłoś
zylam1 Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 14:20 Zasadnicze pytanie czy go wezmą jak wyzdrowieje? Autor nie zadał sobie trudu by odpowiedzieć...... Odpowiedz Link Zgłoś
gregstein Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 14:44 są też desperaci życiowi, którzy chcą iść do wojska. Inteligencja bije im z twarzy. w 21 wieku lol. Odpowiedz Link Zgłoś
katastrofy Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 15:12 Dobrze by było gdyby "dziennikarz" piszący ten artykuł zadał sobie minimum trudu i napisał parę zdań o tym czy policja ma prawo zmusic kogos siłą do poddania się operacji. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Debilna próba 06.02.08, 15:33 Dac teraz takiemu debilowi karabin albo armate, zezre glupek panstwowe mienie i straty beda. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Oto kogo mamy w wojsku 06.02.08, 16:12 Ktoś tak pomysłowy powinien być z ustawy zwolniony z odbywania służby. A gdyby tak wpadł na pomysł że strzeli w jedno ucho, a kulka wyjdzie drugim i postanowił to sprawdzić (z ciekawości)? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Desperacka próba uniknięcia służby wojskowej 06.02.08, 16:19 Katolicko-bolszewickie pojecie obowiazku obywatelskiego. Luzie az sie pala, czy zra sruby, aby tylko nie spelnic swego obowiazku. Tak trzymac niewolnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta powstanie kolejny "polish joke".... 06.02.08, 16:33 inteligentny narodek.... Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: powstanie kolejny "polish joke".... 07.02.08, 06:41 gieroy_asfalta napisał: > inteligentny narodek.... Widać, że lekcje ze statystyki odrobiłeś. Wnioski o Narodzie na podstawie reprezentatywnej 1-osobowej próbki :-). I raczej "Polacks joke" - tak mawiają nawet nie zdając sobie sprawy, że poprawnie Polak to Pole. Fakt, że bezmózgi ten gościu i z tego powodu powinni mu dać zwolnienie - nie spełnia wymagań dot. minimalnej inteligencji. Choć w woju średnia nie za wysoka. A co do leczenia to to jest skandal. Nie chce się poddać leczeniu to co ma do tego policja? Żandarmeria może się nim zająć, jako uchylającym się. Ale leczyć przymusowo? Kto na to pozwala! A swoją drogą dziennikarz też inteligentny - inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś