328i 07.02.08, 22:10 Hardcorowe klimaty. Dobry artykuł, podobał mi się. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naprawdetrzezwy Menele mówią jak prawnicy? 07.02.08, 22:36 "Miała konkubenta" W języku polskim nie ma takiego słowa. Jest tylko konkubin i konkubina. Konkubenta wymyślili niedouczeni prawnicy, którzy rozumem nie potrafili objąć odmiany tych prawidłowych wersji... Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Napij się wreszcie, synek i skończ pie..ć! 08.02.08, 01:02 pl.wikipedia.org/wiki/Konkubinat "[...]kobieta w takiej parze to konkubina, mężczyzna zaś to konkubent (nie konkubin)[...]" Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Napij się wreszcie, synek i skończ pie..ć! 13.02.08, 19:41 a wikipedia jest nieomylna? taaaa pewne źródło informacji ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Taa, twoja wersja jest zawsze prawidłowa hitlerku! 08.02.08, 01:04 A wszyscy wokół są niedouczeni. Weź się ch..u pie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kemer2 Re: Menele mówią jak prawnicy? 09.02.08, 17:07 Oficjalne słowniki dostosowują się do elyt i z powodu uzusu językowego przyjęły jako normę: wysprzedaż, nadbrzeże, poślizgnął ... Kiedyś nauczycielka wpisała synowi uwagę - "obbił tynk". Dzisiaj słyszałem jak jeden z polityków mówił, że "wbił klina". Tak oto język pijacki i knajacki bierze górę. Trzeba sobie nalać klina i spokojnie czekać na rezultaty lumpenrewolucji językowej. Słownik PWN traktuje konkubina i konkubenta jako wymienne. Porady językowe zniknęły z radia i telewizji. Najwspaniałszy wyczyn copywriterów - "jeździj z nami". Odpowiedz Link Zgłoś
nameja do kemer2: 17.02.08, 09:50 Może jestem niedouczona, wyraz "jeździć" jest niedokonany. Jak powinno być zamiast: "jeździj z nami"? "Jedź z nami"? To nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Babka z familoka woła SOS 08.02.08, 01:14 No coz, Polska jest religijnym krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Babka z familoka woła SOS 08.02.08, 01:59 No coz takie dzisiaj czasy nastaly. Prawdziwych familokow juz nie ma. A ludzie, o ktorych w artykule jest napisane to sa zwyczajni ludzie. To sa dobrzy ludzie, ale zagonieni przez zycie. No i bez zadnych perspektyw. Sama bym pewnie w takiej sytuacji zaczela pic. Smutek i nic wiecej. Niezbyt pieknie to nasze spoleczenstwo dzisiaj wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes zydowska wyborcza jak zwykle nie moze sie obejsc 08.02.08, 02:21 zeby przynajmniej raz w tygodniu nie napisac o tym jaki ten polski narod okropny,patologiczny,bez rodzinnych wiezi,nieczuly na krzywde,pijacy,bez ludzkich odruchow. Tak wlasnie maja myslec Polacy o sobie samym przy pomocy zydowskiej wyborczej,ktora zawsze znajdzie sobie pretekst zeby odpowiednie myslenia u Polakow sprowokowac. Wyborcza jest najobrzydliwsza zydowska propaganda skierowana przeciwko wszystkiemu co polskie,chrzescijanskie i samym Polakom. Tego trzeba byc swiadomym caly czas jesli tylko bierze sei do reki ta zydowska szmate i zawiesi oko na jakims tekscie. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Babka z familoka woła SOS 09.02.08, 20:01 sniegbielszy napisała: > No coz takie dzisiaj czasy nastaly. Prawdziwych familokow juz nie ma. Przeciez to jest wlasnie prawdziwy familiok. Zawsze upieknia sie przeszlosc, myslac, ze bylo lepiej, ale prawda jest taka, ze ta przeszlosc czesto nie byla taka rozowa. Ten gosc z artykulu ktory mowi, ze za jego dziecinstwa bylo inaczej po prostu idealizuje swoje dziecinstwo - kazdy to robi. Odpowiedz Link Zgłoś
ivulspirit Źle krzyczała 08.02.08, 02:32 Zamiast "pomocy!!!" powinna krzyczeć "mam dużo wódki!!!" to na pewno ktoś zainteresowałby się Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Babka z familoka woła SOS 08.02.08, 21:38 Kogo tak naprawdę ta historia z reportażu interesuje?. Nikogo.Prawdziwie jak w życiu. Spie..j dziadu.Synonim nowej kultury. Życie to nie bajka ani Hollywood. Odpowiedz Link Zgłoś
itilli Babka z familoka woła SOS 09.02.08, 08:47 żenujące niektóre z tych komentarzy :( a mi przyszło do głowy to o czym rozmawiałam ostatnio ze znajomymi. Muzułmanie przestrzegają zasad swojej religii, Koran interpretują różnie ale jest o wiele więcej religijnych muzułmanów i islam jest religią dużo żywszą niż chrześcijaństwo. Podobnie buddyzm i judaizm. Tylko prawdziwego chrześcijanina postępującego jak Jezus nakazał ze świecą szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Re: Babka z familoka woła SOS 09.02.08, 17:12 itilli napisała: > żenujące niektóre z tych komentarzy :( > a mi przyszło do głowy to o czym rozmawiałam ostatnio ze znajomymi. Muzułmanie przestrzegają zasad swojej religii, Koran interpretują różnie ale jest o wiele więcej religijnych muzułmanów i islam jest religią dużo żywszą niż chrześcijaństwo. Podobnie buddyzm i judaizm. Tylko prawdziwego chrześcijanina postępującego jak Jezus nakazał ze świecą szukać. Bzdury nieprzemyslane tutaj wascka pisze. Wlasnie dzieki umiarkowaniu religijnemu chrzescijan wszystkie te "religijnie ekstremalne" narody jak Muzulmanie, Zydzi i inni kolorowi chca mieszkac i zyc u nas. Wiec nie opowiadaj bajek - idz i sprobuj zamieszkac miedzy ortodoksami Zydami, albo Muzulmanami. Po prostu nie wiesz co mowisz. Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Babka z familoka woła SOS 09.02.08, 20:07 Wszystkie religie to absurd i zrodlo wielkiego cierpienia. To prawda, ze chrzescijanstwo ma wzglednie najwiecej na sumieniu ale religia jako religia byla stworzona po to aby oglupiac ludzi i czynic ich podatnymi na manipulacje. Nic poza tym. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzor Re: Babka z familoka woła SOS 13.02.08, 19:43 ot oświecony, mądrego to przyjemnie posluchać Odpowiedz Link Zgłoś
prawokota Babka z familoka woła SOS 15.02.08, 17:52 Wiele biedy jest a szczególnie na śląsku, ludziom zostawili złom jako źródło utrzymani !!!!! Widziałam film dokument, o beznadziei w tych stronach, gdzie pozamykano kopalnie. Chodzą ludzie jak błędni szukają gdzieś po zawaliskach złomu, ulegają wypadkom.. To tacy z familoków, a klimat Kutzowski, pokazywał wspólnotowe życie ślązaków, nie było takiej nędzy ludzkiej i nie dziwota, że tam nikt nie zajmuje się nikim, bo jest dość przerażony własną biedą i upadkiem. A Babka jest dość przytomna na umyśle, a i pamięć ma dobrą i wie jak trzeba wezwać pomocy ! A jaki program "rewitalizacyjny" ma Państwo wobec takich zagrożeń społecznych ? Fascynuje się Alpami i Bis Układem Słonecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Najgorsze jest to 16.02.08, 00:16 Najgorsze jest to, że ci ludzie mają prawa wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś