gentile4 I słusznie. Tylko dlaczego... 16.02.08, 23:45 zawieraliście z innymi gwałcicielami koalicję? Czyż nie był to gwałt zbiorowy na Rzeczpospolitej i poczuciu przyzwoitości? Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 pewna uwaga 16.02.08, 23:52 Jezeli nie ma zadnych przeslanek, ze skazany jest niewinny to prezydent nie powinien go ulaskawiac. Jest natomiast inna kwestia w tej calej sprawie: w Wielkiej Brytanii o winie nie decyduja specjalisci w oparciu o wnikliwa analize lecz zwykli obywatele wydaja opinie na podstawie tego co mysla. Tak wiec wyrok nie jest efektem tego co mowia fakty ale tego co mysla zwykli ludzie. Z tego co wiem to w mediach i w oczach opinii publicznej ten czlowiek byl skazany nawet przed procesem i dlatego wyrok skazujacy byl raczej pewny (lawa przysieglych byla czerpana sposrod mieszkancow tej spolecznosci). Obawiam sie, ze zastosowanie tego systemu moze samo w sobie stanowic przyklad lamania praw czlowieka. Winny czy nie, uwazam, ze nie mozna mowic w tym przypadku o sprawiedliwym procesie. Odpowiedz Link Zgłoś
chryzos Re: pewna uwaga 16.02.08, 23:56 "Obawiam sie, ze zastosowanie tego systemu moze samo w sobie stanowic przyklad lamania praw czlowieka. Winny czy nie, uwazam, ze nie mozna mowic w tym przypadku o sprawiedliwym procesie." Jestem w szoku! Dwoma zdaniami podważyłeś cały anglosaski system prawny!! Oscar, Nobel, Grammy i co tam jeszcze, należy się jak nic. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: pewna uwaga 17.02.08, 00:10 Nie uwazasz, ze ten system jest nieco anachroniczny? Czy jest fair stawianie czlowieka przed przedstawicielami spolecznosci ktora w duzej mierze wyrobila juz sobie zdanie na temat jego winy poprzez krzykliwe naglowki w tabloidach i to co "mowi sie na ulicy"? Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak system bryt. jest lepszy od polskiego 17.02.08, 19:33 Nie, poniewaz lawnicy brytyjscy podejmuja decyzje tylko wedlug swoich wlasnych zasad moralnych, a nie wedlug arbitralnych dyktatow panstwowych wydawanych przez mianowanych przez panstwo polskie sedziow polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
mmilky11 Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 16.02.08, 23:55 nie lubie kaczora,ale w tym wypadku go popieram..gwalcicielom mowie nie Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Co jest warta lawa przysieglych 17.02.08, 00:00 Zyjac w USA moge smialo powiedziec ze jest to czesto 12 manipulowanych ludzi przezz blaznow zwanych prawnikami. Mam bardzo niskie mniemanie o nieprofesjonalnej lawie przysieglych i smailo bedfe omijal jej obowiazki jesli przyjme obywatelstwo. O to jest bardzo latwo bo wystarczy w czasie pytan testowych swiadomie odpowiedziec kontrowersyjnie by pokazac ze sie jest uprzedzonym. Po co by jednym z pajacow, ktorzy czesto nie maja pojecia o ludzkich powiklaniach, ale beda podejmowac decyzje "pod publiczke". Natomiast nie wiem czy te testy oskarzonego sa naprawde wiarygodne. To bylby dowod ostateczny i wystarczajacy dla mnie. Nie wymagalby dyskusji. Jednak brak procedur miedzynarodowych potrafi wszystko zniszczyc. Pozdrawiam z New Jersey, pocalujta_wujta Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Co jest warta lawa przysieglych 17.02.08, 01:30 pocalujta_wujta napisał: > Zyjac w USA moge smialo powiedziec ze jest to czesto 12 Satry, po co tam stroniczosc itp, aby Cie nie wzieli. Mow lamana angielszczyzna i wystarczy - sprawdzone. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Troche ciezko decydowac... 17.02.08, 01:58 ...bo w sumie ten caly Jakub T. moze byc niezlym gagatkiem, ale tak samo - a moze i bardziej - prawdopodobne jest, ze zostal wrobiony w sprawe. Angole uwielbiaja wrabiac ludzi. To udowadnia spoleczenstwu, ze system dziala i to dziala "sprawiedliwie". Ten ich system sprawiedliwosci to kabaret. Ma tylko jedna zalete, ze sprawy sie nie slimacza. Ale wyroki gonia jak z ruletki. Odpowiedz Link Zgłoś
drein_19 Czy to prawda że on odmówił ponownego badania DNA? 17.02.08, 00:01 Gdzieś o tym czytałęm. bo jeżeli tak to chcąć nie chcąć musze poprzec prezydenta K. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Nie on, ale obrona odmówiła ponownego badania 17.02.08, 02:21 drein_19 napisał: > Gdzieś o tym czytałęm. bo jeżeli tak to chcąć nie chcąć musze > poprzec prezydenta K. Nie on osobiście, tylko jego obrona. Była możliwość przeprowadzenia trzeciego, rozstrzygającego badania DNA, jednak obrona nie wyraziła na to zgody. Ku wielkiemu zdziwieniu wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
mciecwie Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 00:44 Chciałbym się zapytać, czy wyrok już zapadł? MC Odpowiedz Link Zgłoś
hilda1007 Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 17.02.08, 01:06 Zapadł. Nie wiem, czy obrońcy ( i internetowi i sądowi)Jakuba T. chcieliby, aby po imprezie odprowadzał ich córki do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
oparowicz Dobrze niech siedzi za głupotę! 17.02.08, 01:04 A co? Gwałciciel...Niby protesty strajki,a co on jest niewinny? Dobrze mu tak! Niech siedzi! Zgwałcą go tam pobiją będzie wiedział jak to jest... Chyba ,że tamte więzienia są lepsze... ale nie wydaje mi się. -- pozdrawiam opar sao.art.pl Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Lech K.! Kto to jest raczej gwałciciel? 17.02.08, 01:37 Lech K. o Jakubie T: Raczej gwałcicieli nie ułaskawiam! Po wolacku znowu zasunął! Pewnie mu chodziło o to, że gwałcicieli raczej nie ułaskawia! Hłe, hłe! Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Brawo Prezydent! Pierwszy raz się z nim zgadzam 17.02.08, 01:45 Po raz pierwszy w historii prezydentury Lecha Kaczyńskiego uważam że stanął na wysokości zadania i popieram jego stanowisko. Brawo panie Prezydencie, takiej odpowiedzi oczekują normalni ludzie wobec gwałcicieli. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne nie wiesz mec o czym piszesz 17.02.08, 01:53 Kiedy policja brytyjska stwierdzila, iz badania DNA (pierwsze) nie moga byc uznane jako wystarczajace, poproszono polska policje do ponownych badan, Jakub zglosil sie na nie bez oporow, wiec to nie jest dowodem, ale teza dosc wiarogodna ze nie mial nic do ukrycia. Kaczyński, jako głowa państwa, powinien w tym przypadku albo nie wypowiadać się w ogóle – albo oględnie. Nie ma prawa do traktowania tego człowieka – i jego rodziny – w ten sposób. Kaczyński w tym jednym zdaniu przyznał się do tego, że nie interesuje go sprawa, którą jako głowa państwa, powinien gruntownie rozpatrzyć – zgodnie z prawem,wiedzą i własnym sumieniem. I jak prawnik, dodatkowo, powinien wypowiadać się wstrzemięźliwie – dając sygnał społeczeństwu, że prawo i jego poważnie traktowanie powinno być normą społeczną. Ale nie można wymagać wiele od kogoś, kto nie wypełnia prawomocnych wyroków sądowych, kogoś, kto pozwala na obrażanie swojej żony, kogoś, kto do obywatela zwraca się „spieprzaj dziadu” i który już wielokrotnie pokazywał swoją ciasnotę umysłową i ksenofobię… Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: nie wiesz mec o czym piszesz 17.02.08, 02:06 Po pierwsze wiem doskonale o czym piszę - ten proces bardzo mnie interesował i fascynował i bardzo dokładnie śledziłem jego przebieg - nie tylko w polskich mediach, które z niewiadomych powodów dały się zmanipulować rodzinie i znajomym Tomczaka, ale również w angielskich oraz u źródła, dziękic zemu wiem ze dowody i poszlaki były bardzo mocne, natomiast obrona nie przedstawiła praktycznie nic poza emocjonalnymi zeznaniami Tomczaka i jego siostry. Również tzw. "wątpliwości" podnoszone przez rodzinę i znajomych Tomczaka nie znalazły w większości potwierdzenia podczas procesu. Tak przy okazji - pamiętajmy że dla oceny winy oskarżonego nie liczy się to co w mediach, tylko to co zostało przedstawione przez oskarżenie i obronę podczas samego procesu. Po drugie prezydent nie jest od tego aby osądzać czy sąd wydał dobry czy zły werdykt. To jest rola sądu i prezydent jako władza wykonawcza nie powinien i nawet nie może w to ingerować. Ułaskawienie natomiast ma miejsce wtedy kiedy prezydent uznaje że przestępca odpokutował za swoją zbrodnię, nie jest juz niebezpieczny i można go przywrócić społeczeństwu. Tomczak na dzień dzisiejszy nawet nie raczył łaskawie przyznac się do winym, o okazaniu skruchy nawet nie mówiąc, więc nie spełnia najbardziej podstawowych warunków ułaskawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: nie wiesz mec o czym piszesz 17.02.08, 02:18 szanuje twoja opinie, ja mam swoja, zycie pokaze, bo w zyciu nigdy za krzywdy NIGDY nie trzeba dazyc do zemsty i sprawiedliwosci za wszelka cene, zycie samo sie zemsci, dziadek mi powtarzal wiele, wiele razy "nie rob nigdy nikomu krzywdy, jezeli ciebie skrzywdza zycie zemsci sie za ciebie" i nie jeden raz sie przekonalem ze mial 100% racji, wiec pozyjemy, zobaczymy, tymczasem dobrej nocy Odpowiedz Link Zgłoś
qfc Ale kutas... 17.02.08, 01:54 ...jakis kutas przetulamczyl Queen's Counsel (QC) prawie doslownie "radca krolewski". Ale kutas... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Ale kutas... 17.02.08, 01:56 qfc napisał: > ...jakis kutas przetulamczyl Queen's Counsel (QC) prawie > doslownie "radca krolewski". Ale kutas... -------------------------------------- 1 rada 2 porada 3 narada 4 zamiar 5 adwokat 6 doradzać 7 zalecać counsel for the defence (Ectaco-Poland) n, rodz. m obrońca [prawn.] keep one's own counsel (Ectaco-Poland) v, 1 zamiar 2 nie wyjawiać swych zamiarów 3 odzywać się 4 nie odzywać się Odpowiedz Link Zgłoś
qfc QC czyli Queen's Counsel 17.02.08, 02:02 ...to po prostu tytul nadawany najbardziej znamienitym prawnikom. Jak rzadzi baba to Queen's Counsel jak faciorek to King's Counsel (KC). Oczywiscie sa pewne zwyczajowe obowiazki i obyczaje QC. Ale tlumaczenie tego tytulu jako radca krolweski jest kretynizmem, bo sugeruje, ze QC to jakis urzad. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: wierze w jedno, on jest niewinny 17.02.08, 02:14 sa rzeczy, ktore trudno wytlumaczyc, a ktore sie czuje nawet jezeli wszystko sprzysiega sie przeciw, wiele opinii czytalem na ten temat: jestem osobiscie przekonany ze ten dzieciak tego nie zrobil, a wy wierzcie w co chcecie, to jest sprawa polityczno-etniczna, Anglicy boja sie holernie muzulmanskich grymasow i basta Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: wierze w jedno, on jest niewinny 17.02.08, 02:21 errata: nie zalapalo sie "c" - cholernie a nie "holernie" Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek czy ktos z milosnikow pana kuby rozpruwacza 17.02.08, 02:36 czy ktos z milosnikow pana kuby rozpruwacza wyjasni mi moze co sie stalo z koszula pana kuby? te koszula w ktrej byl ubrany w dniu imprezy i gwaltu? bo z tego co wiem to w jakis dziwnych okolicznosciach zaginela i nie odnalazla sie, chociaz policja jej usilnie poszukiwala... Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz brak logiki w mysleniu..... 17.02.08, 05:23 powtarzaja sie opinie,ze obrona powinna wystapic o trzeci test DNA.... to bylo by samobojstwo dla obrony...!!!! wlasnie obrona ma wieksza szanse gdy tego trzeciego testu nie ma!!!! linia obrony byla prosta.....podwazac wszystko!!!! ale TYLKO NIE TRZECI TEST DNA .... NA BOGA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: brak logiki w mysleniu..... 17.02.08, 09:42 claudiusz napisał: > powtarzaja sie opinie,ze obrona powinna wystapic o trzeci test > DNA.... to bylo by samobojstwo dla obrony...!!!! > wlasnie obrona ma wieksza szanse gdy tego trzeciego testu nie > ma!!!! linia obrony byla prosta.....podwazac wszystko!!!! ale > TYLKO NIE TRZECI TEST DNA .... NA BOGA!!!! Masz oczywiście rację, ale tylko przy założeniu że Tomczak jest winny. Wydaje mi się że opbrońca nie zgodził się na trzeci test, bo albo Tomczak przyznał mu się że jest winny, albo sam obrońca nie wierzył w jego niewinność i bał się go zupełnie pogrążyć. BO faktycznie gdyby trzeci test wyszedł pozytywnie, to w sumie żadna obrona nie miałaby już sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Dokładnie: obrona wie, że Jakub jest winny, 17.02.08, 10:58 i dlatego właśnie nie wystąpiła o trzecie badanie DNA, wiedząc że go ono ostatecznie pogrąży. Zamiast tego eksploatuje i podsyca wątpliwości wywołane błędem sofware'u użytego do pierwszego badania :-). rav107 napisał: > claudiusz napisał: > > powtarzaja sie opinie,ze obrona powinna wystapic o trzeci test > > DNA.... to bylo by samobojstwo dla obrony...!!!! > > wlasnie obrona ma wieksza szanse gdy tego trzeciego testu nie > > ma!!!! linia obrony byla prosta.....podwazac wszystko!!!! ale > > TYLKO NIE TRZECI TEST DNA .... NA BOGA!!!! > > Masz oczywiście rację, ale tylko przy założeniu że Tomczak jest > winny. Wydaje mi się że opbrońca nie zgodził się na trzeci test, bo > albo Tomczak przyznał mu się że jest winny, albo sam obrońca nie > wierzył w jego niewinność i bał się go zupełnie pogrążyć. BO > faktycznie gdyby trzeci test wyszedł pozytywnie, to w sumie żadna > obrona nie miałaby już sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Gdyby sądzono go w Polsce wszyscy wołaliby 17.02.08, 07:23 o kare śmierci. olski szowwinizm sie w nas teraz odzywa:nie bedzie Anglik pluł nam w twarz itp Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Gdyby sądzono go w Polsce wszyscy wołaliby 17.02.08, 09:14 Ale to nie stało się w Polsce jełopie więc po co ten komentarz. W Polsce od skazywania winnych są sądy, a kara śmierci nie jest przewidziana przez KK. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Gdyby sądzono go w Polsce wszyscy wołaliby 17.02.08, 09:44 profanum_vulgus napisał: > Ale to nie stało się w Polsce jełopie więc po co ten komentarz. > W Polsce od skazywania winnych są sądy, a kara śmierci nie jest > przewidziana przez KK. Nic nie zrozumiałeś. Chodzi o to, że gdyby to się stało w Polsce, to ci wszyscy którzy teraz unoszą się narodowym honorem i gaworzą o tym jak to wredni "angole" wrabiają biednego Polaka, wówczas pewnie równie głośno krzyczeliby o karze śmierci, a poza tym przy tak przytłaczających dowodach media nie zrobiłyby takiej szopki jak w przypadku Tomczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Skąd wiesz, że nie zrobiłyby takiej samej szopki? 17.02.08, 11:10 Skoro rodzina Tomaczaków ma polityczne przełożenia na niektóre media, to i w takim przypadku media zrobiłyby szopkę :-). Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Skąd wiesz, że nie zrobiłyby takiej samej szo 17.02.08, 11:16 uchachany napisał: > Skoro rodzina Tomaczaków ma polityczne przełożenia na niektóre > media, to i w takim przypadku media zrobiłyby szopkę :-). Przede wszystkim nie byłoby tego nardowowyzwoleńczego nadęcia że ja to, wredni Angole wrabiają biednego Polaka, jak oni śmią, przecież Polak nie mógł popełnic przestępstwa, a nawet jeśli są dowody to na pewno to spisek angielskiej policji i prokuratury... Gdyby przestępstwo i proces miały miejsce w Polsce, to liczyły by się tylko dowody, a te w zestawieniu z zupełnym brakiem merytorycznych argumentów obrony są po prostu przytłaczające. Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Nadęcia plemiennego by nie było, i tak 17.02.08, 21:57 uważam, że Jakub by się wyłgał spokojnie :-). W takim mniej-więcej stylu: Rodzina ma i kasę, i nieliche układy, skoro było takie medialne poparcie, więc co prawda nie grając na solidarności plemiennej ("Podłe Angole wrabiają NASZEGO!"), działano by tak: 1. Z ofiary zrobiono by w mediach dziwkę, co się puszcza na lewo i prawo i szlaja z jakimiś mętami, a przecież wiadomo, że "Nie można zgwałcić prostytutki!". I pewnie jakiś męt z jego otoczenia to zrobił, a nie nasz miły misiaczek :-)... 2. Renomowany obrońca - chluba i sława palestry - uzyskałby odpowiadanie z wolnej stopy. Bo Kubuś ciężko chory i musi się leczyć, co potwierdziłoby kilka renomowanych sław medycznych profesorsko-ordynatorskich :-)... 3. Następnie zaczęłyby sie klasyczne sztuczki: niestawiennictwo obrońców, niestawiennictwo oskarżonego, przerwa na leczenie, zmiana obrońcy, zmiana składu sędziowskiego, etc., etc. ... 4. Po kilku latach wreszcie proces: kwestionowanie dowodów, kolejne akcje medialne na temat jak zawodne są badanie DNA, ekspertyzy, kontrekspertyzy, podważanie jakości ekspertów, kontrekspertów itp.... 5. W wypadku skazania - apelacja. Cały cyrk od nowa. A więc po następnych kilku latach następny proces. 6. Nawet jeżeli sie uda uzyskać skazanie - to wniosek do SN o kasację ze względu na uchybienia formalne. 7. Cały cyrk z przekładaniem terminów i żonglerkami formalnymi z powrotem. 8. SN kasuje wyrok i przekazuje do powtórnego rozpatrzenia. 9. Cyrk jak w p.7 :-) 10. Tak po 15 - 20 latach zapada wyrok. Oczywiście oskarżony cały czas odpowiada z wolnej stopy :-). Raczej uniewinnienie: dowody już wyblakły, eksperci na emeryturach, zasiewane od 20 lat wątpliwości procentują :-)... A jak już nie da rady - TO WARIACKIE PAPIERY :-))!!! Podżyrowane przez SŁAWY MEDYCZNE :-)! TAK PRZECIEŻ FUNKCJONUJE WYMIAR SPRAWIEDLIWOŚCI W BANTUSTANIE BOLANDA!! rav107 napisał: > uchachany napisał: > > Skoro rodzina Tomaczaków ma polityczne przełożenia na niektóre > > media, to i w takim przypadku media zrobiłyby szopkę :-). > > Przede wszystkim nie byłoby tego nardowowyzwoleńczego nadęcia że ja > to, wredni Angole wrabiają biednego Polaka, jak oni śmią, przecież > Polak nie mógł popełnic przestępstwa, a nawet jeśli są dowody to na > pewno to spisek angielskiej policji i prokuratury... Gdyby > przestępstwo i proces miały miejsce w Polsce, to liczyły by się > tylko dowody, a te w zestawieniu z zupełnym brakiem merytorycznych > argumentów obrony są po prostu przytłaczające. Odpowiedz Link Zgłoś
deloz Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 08:44 Dziękuję Panie Prezydencie. Jest Pan wielkim człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dofg Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 09:02 A ja chciałbym zwrócić uwagę na inny aspekt sprawy... nie tyle samego skazania co artykułu, którego komentarze dotyczą. Przedstawienie problemu przez Wyborczą (zresztą nie tylko przez nią, bo TVN24 przedstawia sprawę wypowiedzi prezydenta w podobny sposób), w taki sposób jak w tytule sugeruje bardzo jednoznaczne i dosyć aroganckie potraktowanie nieszczęśnika. Ja oglądałem w TV wypowiedź prezydenta i wynika z niej, że prezydent nie wiedział tak na prawdę o co chodzi - wyraźnie był zaskoczony, gdy dziennikarz rzucił hasło "Jakub T.", bo prawdopodobnie w ogóle nie obserwował problemu (nie dyskutuję o tym, czy powinien czy nie). Tak jak ministra Sikorskiego "nikt nie wyprzedzi w oddawaniu szacunku panu prezydentowi", to ja w tej kolejce jestem ostatni. Jednak apeluję (hahahahahaha) do "kochanych" pismaków o poważne traktowanie czytelników, widzów i rozmówców. W gruncie rzeczy artykuł ten nie traktuje o Jakubie T., tylko o dziennikarskiej rzetelności. Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 09:21 A ja na kretynó nie głosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 jesli powtorzą watpliwe badanie DNA 17.02.08, 09:25 i facet okaze sie sprawcą, to niech zgnije w pierdlu] prezydent ma rację, takie mendy powinny zdychac w pierdlu ale... z tym badaniem jest problem niech powtorzą.. przeciez probki mają POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: jesli powtorzą watpliwe badanie DNA 17.02.08, 09:49 monster1972 napisał: > ale... z tym badaniem jest problem > > niech powtorzą.. przeciez probki mają No Tomczak miał już swoją szansę - wystarczyło gdyby obrona wyraziła zgodę na kolejne, trzecie badanie DNA. Ale takiej zgody nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 09:34 Zadziwiające?! Nasz, pożal się Panie Boże prezydent(nasz?? bo raczej nie nasz a PIS-) z góry wie co zrobi, i to nawet w sprawach na które nie musi mieć jakiegokolwiek wpływu. Przy okazji przypominam, o konieczności zebrania 150 000 podpisów w celu zakończena tej farsy, zwanej "kaczą kadencją"! Odpowiedz Link Zgłoś
kogut82 Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 10:11 Nie sądziłem, że dożyje - PIERWSZY RAZ W ŻYCIU zgadzam się z Prezydentem Kaczyńskim Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_blankietowy Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 17.02.08, 10:34 kogut82 napisał: >Nie sądziłem, że dożyje - PIERWSZY RAZ W ŻYCIU zgadzam się z >Prezydentem Kaczyńskim właśnie ja to samo aż chce się rzecz Brawo Panie Prezydencie dla zboczeńca musi być kara i to kara surowa Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Po czymś takim nie pozostaje Wam nic innego jak 17.02.08, 12:49 tylko się pociąć... wojtek_blankietowy napisał: > kogut82 napisał: > >Nie sądziłem, że dożyje - PIERWSZY RAZ W ŻYCIU zgadzam się z > >Prezydentem Kaczyńskim > > właśnie ja to samo > aż chce się rzecz Brawo Panie Prezydencie > dla zboczeńca musi być kara i to kara surowa Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 17.02.08, 10:38 Tak tymrazem i ja trzymam z Prezydentem. Jednak tylko w tej sprawie, w całej reszcie jestem przeciw! Odpowiedz Link Zgłoś
kwaczynsky_pan Leszek K odmawia Kubie T 17.02.08, 10:40 Brawo Leszku! Chociaż ta cała inicjatywa z ułaskawieniem jest absurdalna, to jednak doceniam, że w końcu trafiła się okazja, bym mógł Cię za coś pochwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 to nie sąd go skazał a media go skazały 17.02.08, 10:47 juz przed procesem , i pytanie do cebie durniu jak to mozliwe że w wieku podboju kosmosu i nonotechnologii są dwa rózne badania DNA?A jedynym dowodem skazania faceta jest film na którym on idzie....i pomyśl czy nigdy cię nie nagrano na monitoring? Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: to nie sąd go skazał a media go skazały 17.02.08, 10:53 piwosz8 napisał: > juz przed procesem , i pytanie do cebie durniu jak to mozliwe że w > wieku podboju kosmosu i nonotechnologii są dwa rózne badania DNA?A > jedynym dowodem skazania faceta jest film na którym on idzie....i > pomyśl czy nigdy cię nie nagrano na monitoring? Widać że znasz sprawę tylko z potocznych informacji, natomiastnei śledziłęś procesu, a zwłaszcza zeznań dwojga ekspertów od badań DNA. Nie było dwóch różnych wyników badań. Raz w wyniku błędu komputera wyszedł wynik błędny (czyli - żaden), a za drugim razem pozytywny. Nie było wyniku negatywnego. Film natomiast nie był istotnym dowodem, DNA przesądziło sprawę, a wszystko inne to poszlaki popierające główny dowód z DNA. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi_mazurak media nikogo nie skazaly 17.02.08, 19:30 Tak, a poza tym, jak już wspomniałeś wcześniej, obrona mogła się zgodzic na trzeci (ostateczny) test DNA. Obrona się nie zgodzila. Dlaczego? Bo obrona, tak jak ty i ja, wie, że Jakub Tomczak JEST WINNY I ZASLUGUJE NA TAKA KARE, JAKA MU WYMIERZONO. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 17.02.08, 10:51 woj_ski napisał: > Rzadko zgadzam się z kaczorem, ale w tej sprawie ma 100% rację!!! > Polskie media przez cały ten czas stanęły murem za Jakubem, nie mając żadnych > przesłanek by wierzyć w jego niewinność. Niezawisły sąd uznał, że jest winny.I > niby na jakiej podstawie prezydent miałby go ułaskawić??? może kolego zapoznaj się z kilkoma faktami, i sposobem prowadzenia śledztwa i przebiegiem rozprawy sądowej, to co się tam działo nie ma nic wspólnego ze standardami obowiązującymi w Polsce, skazali go bo musieli kogoś sakazać Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 11:04 Wiedziałem, że Kaczor jest podły. Ale nie przypuszczałem, że aż tak ! Że Anglicy są padalcami to też wszystkim wiadomo ! Że lubią się posłu giwać w swych niecnościach innymi świadczy o tym przypadek skazania gen. Sosabowskiwgo, człowieka Bogu ducha winnego, za swą angielską zasraną nieudolność. Istotą rzeczy jest to, że jest to proces poszlakowy. Czyli niczego niko mu nie udowodniono. Rzecz do poważnego zastanowienia ! Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaska 17.02.08, 11:09 kruk51 napisał: > Istotą rzeczy jest to, że jest to proces poszlakowy. Czyli niczego > nikomu nie udowodniono. Rzecz do poważnego zastanowienia ! Hahahahahaha proces z dowodem z DNA poszlakowy? Podstawy, podstawy... gdyby nie było dowodu z DNA to byłby rzeczywiście proces poszlakowy. Jednak DNA jest we współćzesnej kryminalistyce oprócz zeznań świadków najtwardszym dowodem jaki można sobie wyobrazić! Więc proces nie był poszlakowy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Prezydent o Jakubie T: Gwałcicieli nie ułaskawiam 17.02.08, 11:19 Ciekawe,czy zadał sobie trud, żeby zorientowac się w sytuacji? Odpowiedz Link Zgłoś