annubis74 Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 15:51 Temu panu już naprawdę dziękujemy cała ta broszurka (za czyje pieniążki BTW)mogłaby być swietnym dowcipem prima aprilisowym, gdyby nie to ze jak zwykle robi nam obciach w Europie. Niech pan sie zajmie wlasną żoną, synkiem aktualnie bezrobotnym alebo niech sie uda do tego domu opieki, gdzie feminizm zanika, bo ma juz chyba wszystkie obajwy starczej demencji. Odpowiedz Link Zgłoś
harbour5 enteligenty 21.02.08, 15:54 Muszę przyznać, że klan Giertychów cechuje się nienachalną inteligencją. Czy ich tam jest więcej, czy tylko dwóch? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: enteligenty 21.02.08, 15:57 Z tego co mowi na temat produkcji pomomstwa to musi byc ich cale stado Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: enteligenty 21.02.08, 17:24 indianski napisał: > Z tego co mowi na temat produkcji pomomstwa to musi byc ich cale stado Jeżeli Wikipedia podaje pelne informacje, wynika z tego, iż Maciej ma syna Romana i brata Wojciecha, teologa domu papieskiego. Nie zwiększył zanadto liczby Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: enteligenty 22.02.08, 06:26 Nie zwiększył lecz zmniejszył. Romek ma wartość ujemną. Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Dobrze, że są na świecie tacy ludzie jak Pan. 21.02.08, 15:56 Gdyby takich ludzi nie było, to trzebaby było was wymyśleć. Inaczej byłoby nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
germanio Re: Dobrze, że są na świecie tacy ludzie jak Pan. 21.02.08, 15:58 Pan i Panska rodzinka powinni sprzedawac bilety na swoje wystepy. Nazwac to "The Giertychs´ Show". Ludzie by walili. Wiecej by Pan publicznosci zebral niz na Final Four w siatce. Lol!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trzymilionowy.post Re: Dobrze, że są na świecie tacy ludzie jak Pan. 21.02.08, 16:08 Dlatego właśnie podkeślam, że istnienie tego człowieka jest jak najbardziej pozytywne. Odpowiedz Link Zgłoś
iksigrekzed "mężczyźni i kobiety różnią się od się od siebie" 21.02.08, 15:58 no comments... Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Balcerowicz tyż "profesor" 21.02.08, 15:59 Całe szczęście, że Skrzypek "niewykształcony". Odpowiedz Link Zgłoś
prinsik Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 16:01 I Parlament Europejski musi tyle placic diety takiemu staremu debilowi. Jaki syn taki tatus. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut W zasadzie to ma rację, pomijając zabobonny 21.02.08, 16:02 strach przed pigułkami. Z ostrością sformułowań można dyskutować, ale kiedy ostatni raz któryś z przedstawicieli politycznego mainstreamu OTWARCIE przedstawił wyborcom jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Zgadzam się... ma rację 21.02.08, 16:18 Jak się nie będziemy rozmażali inne narody/rasy zdominują nas... Nie zawsze to co dobre dla jednostki jest dobre dla gatunku... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Zgadzam się... ma rację 21.02.08, 16:20 Macius : ile masz potomstwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
slombik Re: Zgadzam się... ma rację 21.02.08, 20:51 1) to dobre pytanie ile masz potomstwa? 2) czy teoria kreacjonizmu mowi o polakach [jestem ignorant w tej kwestii]? (bo jesli o ludziach jako gatunku to mysle 6 miliardow + inteligencja [niekoniecznie Profesora] to niezly wynik i powalczymy o dominacje) palestrina2005 napisał: > Jak się nie będziemy rozmażali inne narody/rasy zdominują nas... > > Nie zawsze to co dobre dla jednostki jest dobre dla gatunku... > Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l efekt stosowania pigułek poronych: kaczyńscy... 21.02.08, 16:02 zabronić, zakazać, ścigać żeby się nie powtórzyło Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Żenada 21.02.08, 16:03 głupota, ciemnota i zawiść. To się nazywa promocja kraju za granicą. Łoj ... ale wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
lirka78 Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:04 normalnie ręce opadają.....ehh Odpowiedz Link Zgłoś
matylda26 Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:05 Giertychowi to juz chyba mozg wyparowal. Hehehe ciekawe jak sie czuje jego zona czytajac takie brednie. Na prawde trudno uwierzyc ze w XXI wieku jest taka ciemnota. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:13 jak nie masz trzynasciorga pomostwa zo sie nie odzywaj . Zamiast tracic czas na pisanie postow - poczynaj . Miejsce samicy jest w kuchni a nie przy klawiaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol Nie wiem po co GW cytuje wypociny 21.02.08, 16:05 tego starego idioty. Dziadyga od poczęcia (?) Romusia obsikuje sobie kapcie i wali gruchę. Na więcej go nie stać! Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:06 Plecie androny i pokazują po raz kolejny swoją zaściankowość. Czasami wstyd przyznać się do bycia Polką przez osoby, które promują taką ciemnotę. Jestem ciekawa, jak liczne rodzeństwo ma nasz były minister edukacji. Powinien mieć przynajmniej z dziesiątkę, aby było się czym pochwalić. Pomyśleć, że ten pan ma tytuł profesora biologii, tym bardziej żenujące zdają się być "rewelacje" tego pan. Pomyśleć, że będzie nas kompromitował jeszcze przez jakiś czas, samozwańczy spec od kobiet i mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Jeżeli przez Giertycha wstydzisz się być Polką 21.02.08, 16:12 to nie pozostaje mi nic innego, jak polecić ci dobrego psychologa. Może on wytłumaczy ci, że każdy odpowiada za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Może z tymi pigułkami i rodzeniem przegiął, ale... 21.02.08, 16:06 ...co do oczywistych różnic między płciami i wybiórczych dążeń feministek- ma facet całkowitą rację! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Może z tymi pigułkami i rodzeniem przegiął, a 21.02.08, 16:16 "Kinder, Küche und Kirche" . To juz bylo i to niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
libra.alicja Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:07 "Czy to się komuś podoba czy nie, posiadanie gromadki dzieci przytrzymuje kobietę przy funkcjach kobiecych, a mężczyznę przy rodzinie, którą musi utrzymać i za którą musi być odpowiedzialny" - pisze Giertych. Ten fragment jest chybiony. Może gotowanie, pranie, prasowanie, karmienie i wycieranie nosów gromadce dzieci są uznane jako funkcje tradycyjnie kobiece, ale większość kobiet zepchnięta do takiej roli nie czuje się kobieco. Podobnie z mężczyzną, wcale gromadka dzieci go przy rodzinie nie utrzyma (moze nawet zniechęcić do życia rodzinnego, popchnąć w alkoholizm, itp). Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Mam prośbę: mów za siebie. 21.02.08, 16:14 A nie za większość kobiet, bo o uczuciach większości- logicznie rzecz ujmując- pojęcia mieć nie możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Mam prośbę: mów za siebie. 21.02.08, 16:17 wiec jezeli jestes kobieta to wez sie za rodzenie , jezeli nie to zamilcz Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Mam prośbę: mów za siebie. 21.02.08, 16:19 >jezeli nie to zamilcz Dlaczego? Bo ty tak sobie życzysz? Ochłoń, dzieciaku! Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Mam prośbę: mów za siebie. 21.02.08, 16:24 I rzekl Pan (do LPRu): Idzcie i rozmnazajcie sie , do czego innego i tak sie nie nadajecie Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Z fanatykami nie rozmawiam. 21.02.08, 16:31 A ja ciebie polubilem :) Lubie ludzi z taka sila argumentow . Prawie jak Maciej G. :P Odpowiedz Link Zgłoś
saszenka2 Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 17:31 libra.alicja napisała: > "Czy to się komuś podoba czy nie, posiadanie gromadki dzieci > przytrzymuje kobietę przy funkcjach kobiecych, a mężczyznę przy > rodzinie, którą musi utrzymać i za którą musi być odpowiedzialny" - > pisze Giertych. > > Ten fragment jest chybiony. Może gotowanie, pranie, prasowanie, > karmienie i wycieranie nosów gromadce dzieci są uznane jako funkcje > tradycyjnie kobiece, ale większość kobiet zepchnięta do takiej roli > nie czuje się kobieco. Podobnie z mężczyzną, wcale gromadka dzieci > go przy rodzinie nie utrzyma (moze nawet zniechęcić do życia > rodzinnego, popchnąć w alkoholizm, itp). Moim zdaniem gromadka dzieci budzi frustrację, bowiem trzeba walczyć o zapewnienie bytu tym dzieciom, a to pociąga za sobą olbrzymi stres. Poza tym siedzenie przez cały czas z dziećmi, gotowanie i pranie to czynności, które nie powodują, iż człowiek czuje, że się rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos kto by przypuszczał, że koelś od drzewek 21.02.08, 16:09 jest tak wszechstronnie uzdolniony a swoją drogą to kompletny idiota Odpowiedz Link Zgłoś
paulina.ratajczak Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 16:09 bardzo lubię radosną twórczość Giertycha seniora, zwłasza ten kawałek o rybach - dobre. gdzie można kupić te pozycję? Odpowiedz Link Zgłoś
eg.olsen Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:34 A wejdz na strone Environmental Health News i poszukaj pracy "Health impacts of estrogens in the environment, considering complex mixture effects." albo masz tu link: www.environmentalhealthnews.org/newscience/2007/2007-0905philbyetal.html Nie wiem czy cos znajdziesz po polsku, na ten temat. W Polsce wciaz problemem jest jak zaczac oczyszczc scieki a nie jak usuwac wybrane substancje chemiczne. Przy czym sprawa nie jest do konca wyjasniona i dlugo jeszcze nie bedzie - bo do wody trafia tyle rzeczy, ze badanie ich, a takze ich wzajemnych oddzialywan zapewni naukowcom prace na wiele lat. A jako podsumowanie - przeciez tego o pigulkach i rybach Giertych nie wymyslil sam z siebie. A jezeli cos Giertych przeczytal i zacytowal to nie znaczy ze to jest glupie z definicji. Choc byc moze dziennikarze z GW tak sadza. Odpowiedz Link Zgłoś
henrypleasants Ziemia jest płaska! 21.02.08, 16:09 Kobiety to najlepiej w ogóle bić, żeby w domu siedziały z opuchlizną. A jak ktoś ma pretensje, to go na stos albo do gazu. A tak serio, czy nie dałoby się tego szaleńca wreszcie gdzieś zamknąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nie, nie dałoby się! 21.02.08, 16:18 Może tobie marzy się świat, w którym za poglądy odmienne od twoich, zamyka się (albo moze posyła na stos lub do gazu), ale w takim razie sam jesteś zacofany. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie, nie dałoby się! 21.02.08, 16:29 Stosy to raczej katolicka domena . Ci od gazu tez pieprzyli "Gott mit uns" Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Znasz angielski? 21.02.08, 16:40 Chyba nie, bo gdybyś znał, to nie wyjeżdżałbyś akurat do mnie z argumentem "katolickim". A może nie mieści ci się w głowie, że ateista może mieć konserwatywne poglądy i nie być zaślepionym polityczną poprawnością "tolerancjuchem"? W sumie nie dziwię się- fanatycy zwykle nie mają zbyt szerokich horyzontów. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Znasz angielski? 21.02.08, 16:50 A to trzeba znac angiellski zeby nowic o katolicyzmie ? :P Ty nie masz konserwatywnych pogladow . probujesz wprowadzic faszystowska zasade : Kinder, Küche und Kirche , a kobiete sprowadzic do roli samicy produkujacej biala rase . Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Nie liczyłem, ze zrozumiesz... 21.02.08, 16:56 > A to trzeba znac angiellski zeby nowic o katolicyzmie ? :P Nie, ale trzeba znać choć trochę, zeby przeczytać moją sygnaturkę, która wyraża moje poglądy nt religii. Każdej. > Ty nie masz konserwatywnych pogladow . probujesz wprowadzic faszystowska zasade > : Kinder, Küche und Kirche , a kobiete sprowadzic do roli samicy produkujacej > biala rase . To jest twoja opinia, która- szczerze mówiąc- niespecjanie mnie obchodzi. Co najwyżej jako potwierdzenie twojego fanatyzmu i wąskich horyzontów. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Nie liczyłem, ze zrozumiesz... 21.02.08, 17:03 Te , a co mnie twoja sygnaturka ? Miej sobie bozkow jakich chcesz. Czy to ze uwazam kobiete za czlowieka swiadczy o "waskich horyzontach" ? Wiec wole miec waskie . Te szerokie - faszystowskie jakis mnie nie bawia . Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Nie liczyłem, ze zrozumiesz... 21.02.08, 17:06 > Czy to ze uwazam kobiete za czlowieka swiadczy o "waskich horyzontach" ? Nie. Świadczy o nich to, że wnioskujesz, że ja nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
henrypleasants Re: Nie, nie dałoby się! 21.02.08, 17:31 ppo napisał: > Może tobie marzy się świat, w którym za poglądy odmienne od twoich, > zamyka się (albo moze posyła na stos lub do gazu), ale w takim razie > sam jesteś zacofany. Zaraz, zaraz. Po pierwsze, nie przypominam sobie, żebym przechodził z Panem na ty. Po drugie, nie marzy mi się świat, w którym karze się za poglądy inne od moich. Od karania to właśnie są ludzie z opcji światopoglądowej Giertycha. Ja jestem zwolennikiem wolności słowa, ale pewne nurty - tak przynajmniej wynika z historii - pokazały jak łatwo doprowadzają do nieszczęść i krzywd. Giertych reprezentuje taki nurt, modny zwłaszcza w latach 30-tych XX wieku. To nurt niebezpieczny, podobnie jak wszystkie fundamentalizmy wszystkich opcji - od integryzmu katolickiego po ortodoksyjny komunizm. Ja Giertycha chcę tylko odizolować, bo uważam, że to człowiek niespełna rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
krold Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szkodz.. 21.02.08, 16:09 ale sie usmialam... Zaden inny komentarz nie wchodzi w gre... co jeszcze smiesznego ten czlowiek wymysli? Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Nie macie o czym pisać na portalu tylko o tym 21.02.08, 16:12 imbecylu? Suski i inne klusku a teraz Giertych Drzewoznawca - ludzie, dajcie spokój z promocją ciemnogrodztwa i nieuctwa. Przecież to kretyn podręcznikowy i tłuk zaś wy mu reklamę robicie - im mniej się o nim mówi tym szybciej ludzie go zapomną. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod bez sensu, ględoły profesora konia 21.02.08, 16:14 najpierw pisze, że kobiety są słabe fizycznie, a potem, że feministki nie chcą być górnikami, Boże ześlij na niego smoka wawelskiego :))) autsch.de/showfile.php?filepk=16660 Odpowiedz Link Zgłoś
dynksdynks Re: bez sensu, ględoły profesora konia 21.02.08, 18:24 a jak smok wawelski nie pomoze to wezwac trzeba Macieja z Zadoopia moze on da rade Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l cyt: Kobietom chodzi tylko o władzę 21.02.08, 16:14 więc nie dziwie się jarusiowi. tylko dlaczego mamusia rządzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Dużo prawdy w tym co pisze Giertych 21.02.08, 16:15 Ze wszystkim oczywiście się nie zgadzam ale: Możemy sobie krzyczeć i złościć się że to niesprawiedliwe ale prawda jest okrutna: - kobiety i mężczyźni różnią się i żadna polityczna poprawnoiść tego nie zmieni. - społeczeństwa tradycyjne szybciej się rozmnażają A więc niedługo tradycyjni Europejczycy wymrą bo nie rozmnażają się. Do tego doprowadzi feminizm. Na naszych ziemiach osiedlą się muzułmanie którzy nas zdominują bo szybciej się rozmnażają. I tak tradycyjny model patriarchalny wyprze równouprawnienie i faministki. Nie piszę tego wcale z satysfakcją - to po prostu zimna analiza faktów... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Dużo prawdy w tym co pisze Giertych 21.02.08, 16:18 Wreszcie pochwala islamu . Brawo Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
miluszka dzietność kobiet 21.02.08, 16:23 Niestety to katolicka Polska ma jeden z najniższych przyrostów naturalnych w Europie, a największy ma np liberalna Francja. Niestety za szybko wyciągasz wnioski, które w obliczu faktów są zupełnie nieprawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: dzietność kobiet 21.02.08, 16:28 Ok, to teraz sprawdź sobie, jaka jest mniejszość muzułmańska w Polsce, a jaka we Francji. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: dzietność kobiet 21.02.08, 16:36 Wniosek . trzeba sprowadzic kilka milionow afganczykow i wszystko bedzie w normie Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: dzietność kobiet 21.02.08, 16:42 Jarek , jak tam na smietniku ???? smutno mi, nawet mi flaszki zabrali i dali Palikotowi, a ta czarownica mnie ciągle męczy i płacze za ojcem dyrektorem, talibowie mają mi jakąś niewolnicę podesłać... rtoip.ovh.org/trash/ktl.swf Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Bo w liberalnej Francji jest duzo muzułmanów. 21.02.08, 16:53 Jak Pan wyjdzie z psem na spacer to przeciętnie mają po trzy nogi. Tak samo z Francją. Rodowici Europejczycy się tam nie rozmnażają bo im sie nie chce. Rozmnażają się tradycjonaliści islamscy i inni imigranci czesto dzięki dzieciom żerujący na opiece społecznej. Nie patrz powierzchownie... Kto wie może za jakiś czas Marsylia pójdzie śladem Kosowa i ogłosi niepodległość jako "Islamska Republika Marsylii"? Demografia jest brutalna. To co dobre dla jednostki (dużo wolnego czasu przy braku dzieci) nie zawsze jest dobre dla gatunku... Odpowiedz Link Zgłoś
slombik Re: Bo w liberalnej Francji jest duzo muzułmanów. 21.02.08, 23:25 czyzby? to ciekawe bo w 2007 roku ponad 50% francuskich dzieci urodzilo sie w nieformalnych zwiazkach, to pewnie muzulmanki sa takie wyzwolone i rodza dzieci w wolnych zwiazkach?, przykro mi moi drodzy ale francuskie kobiety z francuskim pochodzeniem tez rodza wiecej dzieci niz polki Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Prawda jest brutalna 21.02.08, 16:26 Albo powrót do tradycji, albo ustąpienie pola muzułmanom i wymieranie. Poprawność polityczna i tolerancjonizm to ślepy zaułek. Rzeczywistości się nie zaczaruje- fakty mówią same za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Prawda jest brutalna 21.02.08, 16:34 Nie trac czasu na bredbie . Rozmnazaj sie Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Prawda jest brutalna 21.02.08, 16:53 Biedactwo . Czterdziesci lat bez seksu :(. Teraz rozumie twoj problem. Tez bym nienawidzil kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Re: Prawda jest brutalna 21.02.08, 17:01 Zachowaj swoje wnioski dla psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Prawda jest brutalna 21.02.08, 17:04 a nie mozesz mu sam powiedziec z czym masz problemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ppo W tej chwili tylko jeden: 21.02.08, 17:08 Próbuję nawiązać rzeczową dyskusję z fanatykiem. Chyba faktycznie niezbyt to rozsądne, więc dam sobie spokój. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
stuj_halina Re: Dużo prawdy w tym co pisze Giertych 21.02.08, 16:41 słuchajno głupi szowinisto męski - jak kobieta chce zajść i urodzic to nie ma na to siły. Do tego potrzeba kilku czynników: stabilnego państwa i wizji normalnego państwa w przyszłości A jak się robi taką 4 RP to od razu widać że w żaden sposób nie nadążymy z rodzeniem by tylu młodych uciekło i nieprędko wróci. Jak Europejczycy wymrą to trudno, rasa silniejsza wyprze słabszą, starszą i zdegenerowaną. na ewolucję ani migrację ras nie ma siły. Co nazywasz społeczeństwem tradycyjnym: zatyranego ojca i matkę z 12 bachorów przyspódnicy?? Wiesz że trzeba wykarmić, wykształcić, wychować i pomóc na starcie??? Poczytaj jak we Francji rodzą się dzieci. I wyjasnij dlaczego młodzi Polacy w Anglii nagle zaczynają mieć dzieci Pewnie się ograniczasz do trenowania a twoja rodzina to twoja ręka i gazetka dla panów My kobiety i wy mężczyźni różnimy się zasadniczo ale w tej broszurze stoi nie o róznicach tylko o tym że mężczyzna to jest pan i władca i do tego mądry. A my kobiety jesteśmy ciemną masą która się nie chce słuchać swoich władców. Cymański z PIS wpisał swoją żone do majątku trwałego: tak dla kawału czy tak myśli??? Niektórzy faceci tacy jak Giertych jeden i drugi myślą że myslą że są mądrzy Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Nowa broszura Macieja Giertycha: Pigułki szko 21.02.08, 16:20 Jak on znalazł sobie żonę? Chyba naprawdę jakiś zepsuty model, słaby i tępy, skoro z nim wytrzymała. Nie byłoby wtedy takie dziwne, że ten gość ma takie mocno zgeneralizowane zdanie o połowie ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś