jerryjak 05.03.08, 08:28 oj zestarzał się ten Ungier,zestarzał - zaczyna truć... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
japolak Niedźwiecki i Busz.... 05.03.08, 09:03 To robi się nudne.... Nie jest demokratyczne, że jakieś 70 % Rosjan głosowało na Miedwiedwiewa (jak ktoś żarobliwie spolszczył - Niedźwieckiego). Bo ten czterdziestolatek, nie należacy nigdy do partii komunistycznej jest spadkobiercą Putina i Stalina. Za to szczytowaniem demokracji jest, iż stary Bush zebrał setki milionów dolarow na kampanię swojego syna, przy okazji na jego detoks z alkoholizmu, i zrobił prezydentem. A z drugiej partii kandyduje żona byłego prezydenta, bo ta familia też chce dalej rzadzic. podobnie jak kiedyś klan Kennedych. Jest to oczywiscie wielka różnica wobec "dzikich" krajów, gdzie oficjalnie lub nieoficjalnie spadkobiercą władzy jest ktoś z klanu rządzacego. Choćby taka, że kto inny dostaje prowizje np. od 700 MILARDÓW dolarów inwestowanych rocznie przez amerykański rząd na zbrojenia. A ilu prezydentów mamy w Polsce? Dwóch Kaczyńskich, Kwaśniewskiego z adoptowana Sabą, Wałęsę z elektronicznym wspomaganiem, Jaruzelskiego, któremu już nie chce się żyć. No i nie ma pewności, chyba ten z Londynu, jesli jeszcze żyje, który tytuł prezydenta RP wygrał w pokera... Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Kraje z 2 prezydentami 05.03.08, 15:20 Jak wieść prasowa szeroko niesie można się pokusić o odszukanie innych państw, np. w Europie Środkowo-Wschodniej gdzie (współ) rządzi/ło dwóch liderów-prezydentów czy premierów. :-)) Wcześniej oraz całkiem niedawno. Tak mi się jeszcze Szwajcaria przypomniała. Tam to się chyba prezio rotacyjnie zmienia, z tego samego rządu biorą, po kolei. W Szwajcarii nie ma Trybunału Konstytucyjnego. Ale jest demokratycznie. W Szwajcarii jeszcze w latach 90-ych bodajże część kobiet (w jakimś kantonie) nie miała prawa głosu. Ale jest/było demokratycznie. Nie to co w Rosji! :) "Na Kubie nikogo klonować nie trzeba, bo jest brat: - Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 C_k, GW powinna Ci placić 05.03.08, 17:15 Twoje wpisy są gwarantem tego, że przymajmniej jedna osoba więcej przeczyta dany artykuł. Unger tylko Tobie zawdzięcza moją dzisiejszą uwagę. Tego, że wpis był lepszy niż artykuł, nie muszę już chyba pisać, bo to norma. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: C_k, GW powinna Ci placić 05.03.08, 17:34 Tobie, evo15, trzeba płacić. Powinniśmy my - uczestnicy forum. W podzięce - za mądre wpisy. Chyba, że KGB/NKWD dobrze ci płaci! :) W wątku powyżej realizuje się w tematyce rosyjskiej pani ekspert Anna Applebaum, zdobywczyni Pulitzera(sic!). Daliśmy jej z herrem7 chyba w kość! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: C_k, GW powinna Ci placić 05.03.08, 17:58 Dzięki za podrzutka, gnam poczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_ksiazka Re: C_k, GW powinna Ci placić 05.03.08, 18:02 Artykuł A. Apllebaum jest w dziale Świąteczna. Artykuł mędrca Ungera wisi w dwóch działach - Opinie i Świąteczna z tego co się zorientowałem. Ostatnio, tak mi się wydaje, GazWyb zaczął rozrzucać artykuły o Rosji - trochę na gazeta.pl., trochę na gazetawyborcza.pl - w różnych działach: Opinie, Świąteczna, etc. Może oni na serio boją się twoich, lubata czy herra7 wpisów, a więc rozpraszają? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 GW i tak lepsza niż niemiecki fAZ 05.03.08, 19:27 I tak te Maleszki z GW są OK, skoro te wszsystkie nasze, c_k, wpisy umieszczają. Niezależnie od pobudek, co do których można mieć wątpliwości. Ale na forum FAZ spotkało mnie już nieumieszczenie postu tylko dlatego, że skomentowałam wybory w Grizji i podałam link do Frankfurter Rundschau w której niemiecki szef OBWE przyznał, że sfałszowano tam wybory. FAZ nie życzył sobie wyraźniej przekazywania tej wiedzy swoim czytelnikom. Odpowiedz Link Zgłoś