sumienie.lk 10.03.08, 07:03 I niech mi ktoś teraz powie, że w Polsce nie ma antysemitów. Chyba, że powie to sam Lech Kaczyński, to się zastanowię nad tym czy nie popełniam jakiegoś błędu w ocenie sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kronopio77 to miłość aż po grób... 10.03.08, 07:59 po grób osób o innych poglądach, rzecz jasna Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 08:39 Swiadczy to o duzym zapotrzebowaniu w Polsce na tego rodzaju prelekcje ! Narod sie jednoczy przeciwko oszczercom ! Odpowiedz Link Zgłoś
jan.szulc Narod sie jednoczy przeciwko oszczercom ! 10.03.08, 08:42 Wokol kolejnych oszczercow? Tozto ruski cyrk, bedzie sie krecic w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt_2 Czarny Lord Donald stanie z grobu położy temu kres 10.03.08, 10:56 O Lordzie Donaldzie ! Tyś jest nieomylny ! O Lordzie Donaldzie ! Tyś natchniony ciemnością ! O Lordzie Donaldzie ! Spuść na ten naród ! Inflację i kryzys na giełdzie ! Niech za swoje lżenie Zapłacą te lenie ! Odpowiedz Link Zgłoś
akurach1981 link 10.03.08, 11:43 a ja polecam posluchac samemu, co wspomniani Panowie maja do powiedzenia www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=7235 pozdrawiam, ak Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Gross to polakożerca, oszust recydywista.Otoz to 10.03.08, 12:31 Dziekuje G Wyborczej, ze wreszcie to napisala. Trzeba bylo tak od razu, zeby sie oszust i klamca nie panoszyl w Polsce. Najlepiej postawic tego polakozerce pod sad, oskarzyc o lzenie narodu, klamstwa i skazac. Zlupic mu skore, temu oszustowi-pseudo historykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 To sprzedajne tupeciarskie ścierwo esbeckie Nowak 10.03.08, 14:43 ile jeszcze czasu w naszych kościołach ma zamiar żerować na ludzkiej głupocie i promować swoje wypociny ? Spotkanie w kieleckim Seminarium było również promocją nowej książki J.R. Nowaka pt.” Nowe kłamstwa J.T. Grossa”. ekai.pl/ksiazki/?MID=14461 Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: To sprzedajne tupeciarskie ścierwo esbeckie 10.03.08, 16:02 indeed4 napisał: > ile jeszcze czasu w naszych kościołach ma zamiar żerować > na ludzkiej głupocie i promować swoje wypociny ? > Popieram! Placa mu za oczernianie Polski i Polakow. Wracaj klamco, oszczerco do Nowego Jorku i tam sprzedawaj swoje wypociny! Gross to polakożerca, oszust recydywista.Otoz to Dziekuje G Wyborczej, ze wreszcie to napisala. Trzeba bylo tak od razu, zeby sie oszust i klamca nie panoszyl w Polsce. Najlepiej postawic tego polakozerce pod sad, oskarzyc o lzenie narodu, klamstwa i skazac. Zlupic mu skore, temu oszustowi-pseudo historykowi. Po co nam Gross. Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: To sprzedajne tupeciarskie ścierwo esbeckie 10.03.08, 16:53 Poszeklu, aleś odwalił kawał podłej roboty! Jakie pokrętne argumenty, jakie nielogiczne łgarstwa. No brawo! Czyżby za tym słowotokiem pobrzmiewało seminaryjne wykształcenie? Ale mam pytanie: mieszkasz w domu zabranym Żydom? Korzystasz z ich majątku, że aż tak zapluwasz się w zbożnym dziele zakłamania historii? Napisz jak wyjaśnisz wzmożenie kościelnej nagonki na żydów obecnie? Koniecznością ukrycia bezeceństw Hlonda? Przecież on nie żyje a kler nastawiał mu pomników na wieczną hańbę i policzek dla Polaków. Jakie to teraz ma znaczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu A Michnik nie zostal zaproszony do Prezydenta. 10.03.08, 17:54 A prezydent dal do zrozumienia, ze A. Michnik nie zyje. Podobno duzo o nim wspominal. Niestety, pan Czajkowski, ktory nie przyjal odznaczenia szeptem przepraszal Prezydenta. Nie upomnial sie nikt o Adama the Great. babaqba napisała: > To sprzedajne tupeciarskie ścierwo esbeckie > ...No brawo! ...Jakie to teraz ma znaczenie? Wielka smuta! Zal za orderem. Kaczynski nie rozumie chwili historycznej. Bedziemy mu to wypominac. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A kogo obchodzi Gross, Nowak czy Michnik ? 10.03.08, 19:45 Tutaj masz dane, obrazujące zainteresowania i oczekiwania przeciętnego polskiego wyborcy : www.wprost.pl/G/wprost_gfx/1190/s28w.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Co? Kogo obchodzi?! Jak smiesz! 10.03.08, 20:07 Teraz to juz jestes oszczerca i jawnogrzesznikiem. Obraziles Naszych Wielkich Ludzi Grossa i Michnika. Nie odzywam sie do takich. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 A gdzie podziałeś Wielkiego Polaka Kobylańskiego 10.03.08, 20:28 i Jeszcze Większego Patriotę Nowaka ( TW "Tadeusz" ), co ? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Bo to my płacimy podatki i wrzucamy karty do urny 11.03.08, 09:10 Dlatego ja tez ci powiem, g...o mnie obchodzi co mówi Gross czy Nowak, niech wyjda za stodołę i sobie wytłumaczą, mnie interesuje rozwój mojego kraju czyli Polski, i start młodego pokolenia. Wystarczy zbojkotowac takie książki i podobne wykłady a zając sie pracą dającą wymierne efekty i zadowolenie, wtedy i proboszcz zadowolony, bo na tace więcej dadza parafianie i biedniejszym pomogą, to jest cel w życiu a nie kilku "pogiętych" umysłowo ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Re: To sprzedajne tupeciarskie ścierwo esbeckie N 10.03.08, 20:33 parchu do gazu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Bubel - do izolatki !!!!!!!!!! 10.03.08, 20:42 Biegiem marsz .... rrrrraaazzzz ! ..... i spokój :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 08:52 katolik_polski1 napisał: > Swiadczy to o duzym zapotrzebowaniu > w Polsce na tego rodzaju prelekcje ! **************************************** I pedofilię w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 09:18 Mozesz sobie pisac co chcesz, ale fakty sa takie ,ze na jego odczytach ludzie nie moga sie pomiescic w kosciele :) Odpowiedz Link Zgłoś
joyz Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 09:55 Na przemowienia Adolfa H. tez przychodzily tlumy. Nie tysiac, tylko setki tysiecy. Sieg hail, "katoliku"... pamietaj, ze jaka miara mierzysz, taka i Ciebie zmierza. Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 10:34 Polska jest jeszcze bardzo biednym krajem, w którym żyje dużo ludzi niebędących w stanie poradzić sobie z rzeczywistością dnia codziennego. Tę cześć społeczeństwa polskiego stanowią w lwiej części ludzie wychowani w PRL, ludzie biedni, emeryci okradani przez cwaniaków z radia z ryjem i polityków przez ich nieuczciwość i populizm, którzy całe swoje nieudacznictwo życiowe chcą pokryć potrzebą znalezienia winnych takiego stanu rzeczy. Wykłady Nowaka są takim źródłem wiedzy pozwalającej wytłumaczyć swoje problemy: biedy, niezaradności, nieumiejętności przystosowania się do nowych warunków w demokratycznym państwie. Ludzie przyzwyczajeni do wytycznych jedynie słusznych głoszonych przez partię – „przewodnią siłę narodu” nie potrafią żyć bez tych wytycznych. Dla tych ludzi wytyczne głoszone przez PiS były namiastką tego co dawała im PRL. Dawała im zakazy, wizje i pewne poczucie bezpieczeństwa . Nie mieli poczucia zniewolenia , tak naprawdę. Wolność słowa, wolność przedsiębiorczości i te wszystkie wolności zachodu są potrzebne tylko ludziom aktywnym, przedsiębiorczym. Biernym niezbędne są wytyczne aby mogli żyć. Kościół katolicki serwuje te wytyczne a Nowak w tym kościele pokazuje kłamliwie kto jest „winien” za ich nieudacznictwo. Te wytyczne im wystarczają i ich cieszą. A więc klaszczą i chwalą tego kto wskazuje winnych ich „niedoli”. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Cynicznie okłamuja i okradają, wskazując innych 10.03.08, 11:09 jako przyczynę wszelkich nieszczęść. Żaden myslący proboszcz nie pozwoli na takie "szopki" chyba że wytyczne przyjda z góry. Część hierarchów mimo wykształcenia i tytułów jest beznadziejnie ograniczona, nie patrząc w przyszłość, to ich nie interesuje, liczy się kasa i władza dziś. Powoli staczaja się, nie sa autorytetem dla młodszych pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Cynicznie okłamuja i okradają, wskazując inny 10.03.08, 11:17 a.k.traper napisał: > jako przyczynę wszelkich nieszczęść. Żaden myslący proboszcz nie > pozwoli na takie "szopki" chyba że wytyczne przyjda z góry. *********************************** Kuria tłumaczy, że proboszcz jest suwerenny. Owszem, ale w sprawach administracyjnych i ekonomicznych. Natomiast program ustala góra i wysyła go w okólnikach (kurendach). Trudno zaakceptować rozbieżność polegającą na obowiązkowym odczytaniu np. listu pasterskiego biskupa, w którym potępia się antysemityzm, z jednoczesnym przymykaniem oka na sobiepaństwo programowe proboszczów w tej samej kwestii. Ktoś nas próbuje robić w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Niby sumienie maja czyste, to przecież po mszy 10.03.08, 11:38 Tylko dlaczego nie uczą religii w tych salach, na które składali się wierni tylko zapraszają takie "badziewie" i jeszcze zbierają "dla profesora"? Ja nie dam ani grosika, i w tym kosciele w którym odbywają się podobne szopki, nawet będąc gosciem na tace nie dam .Robię to od kilku lat i jest to mój prywatny sprzeciw, od kiedy Rydzyk przekręcił forse z cegiełek pomocy dla stoczniowców a episkopat twardo za nim stoi (Osobiscie nie wierzę w to tłumaczenie o przegraniu na giełdzie). Beze mnie przeżyją ja bez nich też, a młodszemu pokoleniu nie musze nic opowiadać, widza sami. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ty sie zajmij swoim brudnym sumieniem 10.03.08, 12:38 a.k.traper > Beze mnie przeżyją ja bez nich też, Wiec czego skrzeczysz Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Pokaz się, wtedy zaskrzeczysz 10.03.08, 12:49 Moje sumienie w porównaniu z niektórymi hierarchami koscioła na czele z Glempem i ich sympatykami pokroju Nowaka jest czysciutkie i gładkie jak pupcia noworodka po kapieli. a mam prawo do krytyki bo jestem normalnym parafianinem, i podobnie proboszcz tez jest normalny. Nie masz nic do powiedzenia, podobnie jak Nowak czy Rydzyk, a kopa z chrześcijańskim pozdrowieniem mozesz zarobic zawsze. Widziałem takich "bohaterów", myslenie im sie zaczynało jak posmakowali własnego uśmiechu. Ormowiec to nie funkcja, tylko charakter niezaleznie od pogladów i ustroju, więc na łapy i waruj. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ty jestes niedorozwiniety umyslowo 10.03.08, 13:26 Szkoda dyskutowac a.k.traper napisał: > Moje sumienie jest czysciutkie ... a mam prawo do krytyki ..., a kopa z chrześcijańskim pozdrowieniem mozesz zarobic Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie prosiłem o dyskusję z tobą, to dla mnie 10.03.08, 13:37 żadna nobilitacja. Nie gardze nikim ale rozmówców to ja sobie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Lecz sie. Lekarz ci dobierze rozmowcow i leki 10.03.08, 13:49 a.k.traper napisał: > żadna nobilitacja. Nie gardze nikim ale rozmówców to ja sobie > wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper skoro nie masz nic do powiedzenia to co jazgoczesz 10.03.08, 14:04 Byłem niedawno u psychiatry, z racji wykonywanego zawodu, musze takie badania przechodzić by móc sprawoawac władze nad takimi "bohaterami" jak ty. Moze poproś swoich idoli by takie badania porobili, kilku napewno dostanie zaproszenie na parę seansów a moze i jakąs receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Umiesz czytac? Przeczytaj 10.03.08, 14:09 i pomysl, czy nie jestes antypolska swinia, popierajac Grossa Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Sam sobie wybieram lekturę, ta mi nie pasuje 10.03.08, 14:26 za dużo bełkotu. Udowodnij mi że popieram Grossa, albo że kiedykolwiek oceniałem jego ksiażkę, ona mnie nie ciekawi. Znam wiele innych i ciekawszych. I udowodnij że giertych zachował sie jak patriota w stanie wojennym, czekam? Jestem Polakiem, co udowodniłem swoja postawa po wielokroć, podczas gdy Giertych był zwykła szmatą. Sa na to dowody.Jeszcze raz powtarzam, nie interesuje mnie ta książka ani opinie Grossa. szkoda wklejac, nie czytam i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Betonowy leb odporny na wiedze. Nie chce wiedziec 10.03.08, 14:33 Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zadałem pytanie n/t giertycha, jaka to rasa? 10.03.08, 14:45 To jest dla mnie kluczowe. Gross mnie ani ziębi ani grzeje, pewne tematy sa mi znane od bardzo dawna. Poczytaj sobie "Przygody Dyla Sowizdrzała", "Pod biczem swastyki" i "Archipelag Gułag". Problem jest szerszy niz go przedstawiasz. a dla mnie podstawa jest ocena polskich(?) "patriotów" w stanie wojennym. Bez jednoznacznej odpowiedzi nie próbuj mi "sztukować" innych tematów, szkoda czasu,mam na ten temat swoje zdanie i nie żyje emocjami. Skoro mamy czyścić naszą historię to czyścmy sprawy oczywiste i znane. Czyli wg ciebie giertych to....? Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Byłem na "odczycie" tego czerwonego kapusia 10.03.08, 14:54 starego oszołoma :-))) Dostałem ulotkę - program RPN, " ruch przełomu" jeszcze ta załgana menda zakłada, dobrze że nie KPN jak "patriota" Moczulski - TW "Lech" ! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Platforma nie dopusci Polakow do glosu. Dobrze! 10.03.08, 16:07 indeed4, nie martw sie, PO nie dopusci Polakow do glosu. Wladzy raz zdobytej im nie oddamy. Wypedzimy Polakow z Polski z Gazeta Wyborcza i TVN pojdzie lepiej. Niech myja sroce za granica, to dla nich zajecie. Polska dla Nas. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Te, Rejtan ! 10.03.08, 17:43 trzym się chopie płota, to cię nikt nie wyciepie za midzę ! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Te, Folksdojcz! 10.03.08, 18:03 indeed4 Folksdojcz, nie wiesz, ze juz miedzy nie ma? Wszedzie Wielkie Niemcy. Jestes u siebie w G. Guberni Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Herr Katschorre jest w siódmym niebie :-))) 10.03.08, 18:21 tak samo jak MW i reszta prawicowych endeckich popłuczyn po faszystowskich śmieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Herr Katschorre jest w siódmym niebie :-))) 10.03.08, 19:40 Nie sadze, zeby Bush mu az tak dogadzal. Dal mu uscisnac reke i spytal, jak to sie maluje kominy na wysokosci, bo to ostatnia legalna praca Herr Katschorre Donalda. Tuske bedzie teraz wspominal, ze chodzil po dywanie w Bialym domu w butach i nawet siedzial na fotelu dla gosci. Zeby tylko znow baka nie puscil jak w samolocie na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Re: Herr Katschorre jest w siódmym niebie :-))) 10.03.08, 19:50 Donald nie ma nic wspólnego z endecją - proszę nie mylić z "ND" czyli Naszym Dziennikiem, inaczej Zziewnikiem lub Wziewnikiem ( od środków wziewnych odurzających ) :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 20:42 parchu ci o których piszesz nie kradną ale ty tego wszo parchowa nie zrozumiesz ale pamiętaj żebyś nie był zdziwiony kiedy otrzymasz swoja porcje gazu i nie pytał za co. Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 20:38 dla ciebie parhu miarą jest gaz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 10:14 to swiadczy tylko o tym ilu kretynow ma jeszcze ten Kraj.... Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 16:12 1zorro napisał: > to swiadczy tylko o tym ilu kretynow ma jeszcze ten Kraj.... A Ty jeden madry! Niesamowite! Opowiem koniowi, przyjdzie ci pogratulowac. Umyj za wczasu reke. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 16:20 jakos nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu. A konia i owszem, przyslij! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 16:24 Jestes niesamowicie madry. Ciesze sie ze wiecej jest takich madrych. Czekajac na gratulacje konia z nudow przeczytaj to co ponizej. Nie napisal to JRNowak, ale inny ktos, tez profesor. 1zorro napisał: > jakos nie jestem osamotniony w tym twierdzeniu. A konia i owszem, > przyslij! Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jeden z braci Kaczyńskich to Żyd, słyszałes to? 10.03.08, 10:39 W latach 80-tych taka powiastkę wypuscił jeden z człekopodonych z ówczesnych kręgu władzy i wiesz że niektórzy uwierzyli? Gdyby ludzie w wiekszym stopniu używali rozumu zamiast polegac na "sensacjach" żyli moze nudniej ale prosciej i mieliby czas na przeczytanie czegos co zostaje w człowieku i nadaje jakies wartosci. Te łumy jak nazywasz, zawsze musiały mieć kogos nad sobą, dawniej sekretarza teraz Nowaka. Język "betonu" jest zawsze taki sam, bezwyznaniowy i bezideowy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jeden z braci Kaczyńskich to Żyd, słyszałes t 10.03.08, 11:07 a.k.traper napisał: > W latach 80-tych taka powiastkę wypuscił jeden z człekopodonych z > ówczesnych kręgu władzy i wiesz że niektórzy uwierzyli? ******************************* Człekopodobni z LPR podejrzewali kiedyś o żydowskie korzenie jednego z braci Kurskich. Żeby było dowcipniej - Jacka. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nic dziwnego, M. Giertych obracał sie w tym towa 10.03.08, 11:14 rzystwie, cos tam w główce zostało.Podejrzewam że skrót LPR to z miłosci do PRL, taki kamuflaż dla maluczkich, bo idee godne betonu spod znaku Siwaka. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Brakuje ci Kiszczaka i Jaruzela, rozumiem 10.03.08, 12:39 a.k.traper napisał: > rzystwie, cos tam w główce zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To chyba "koleżkowie" Giertycha 10.03.08, 12:52 Chociaz mam prawo sądzić że gardzili takimi "sprzedawczykami". Cos ci powiem, nie widziałem takich jak ty czy giertych obok mnie w grudniu 1981, kiedy patrzyliśmy w lufy, więc powiem ci jak poseł zawisza, mołczij sobaka. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Oczywiscie z Jaruzelel i Kiszczakiem bylo lepiej 10.03.08, 13:30 moze patrzyles w lufe swojego AK zanim poszedles strzelac do ludzi. Prawdziwy Polak nie bylby antypolska swinia. a.k.traper napisał: > Cos ci powiem, nie widziałem takich jak ty czy giertych > obok mnie w grudniu 1981, kiedy patrzyliśmy w lufy, Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przeczytaj jeszcze raz, ja stałem naprzeciw 10.03.08, 13:45 Giertych popierał Jaruzela i Kiszczaka. Nie masz szans mnie obrazić, w tamtych latach udowodniłem że jestem Polakiem, podczas gdy ci których bronisz albo popierali reżim albo wyleźli z nor w 1988 r. Szczerze mówiac mam w d... twoje opinie podobnie jak "bohaterów" z PiS-u. Nie widziałem ich w tamtych latach, i nawet nie znacie pewnych faktów. Np. niejaki Kurtyka odkrył niedawno tajne studio TV z którego nadawano w stanie wojennym. W 1982 r każdy kolporter to wiedział i jeszcze kilka innych miejsc. Pozdrowionka dla "bohaterów" z LPR-u, wtedy nasladowali jaruzela i na bacznośc defilowali pod stołem a na g... papu mówili:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Przeczytaj o czym mowi prof JR Nowak 10.03.08, 13:56 a.k.traper napisał: > w tamtych latach udowodniłem że jestem Polakiem, W tamtych latach to sie wielu udawalo oszukac narod dzis ludzie sa mniej naiwni. Antypolskie swinie popieraja swoje towarzyszki. Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Chłopie, to co mówi Nowak mnie nie interesuje 10.03.08, 14:52 czy to tak trudno zrozumieć? Dla mnie to człowiek chory z nienawiści, próbujący zrobic szum medialny wokół swojej osoby. Niech opowie o swojej karierze, to ciekawsze. Kosciół jest dla mnie źródłem natchnienia, głupców moge słuchac wszędzie. Mozesz sie nauczyc jego wypowiedzi na pamięć, ale nie zawracaj mi tymi głupotami głowy, wbrew pozorom jestem normalnym człowiekiem. Fanatyków i głupców staram sie omijać. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Trafiles na zla strone. Sorry 10.03.08, 16:17 Idz sie pohusiaj na drzewie. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan hau, hau - dal glos poSZCZEKlu 10.03.08, 13:46 poszeklu napisał: > Prawdziwy Polak nie bylby antypolska swinia. to jakiej jestes nacji, "antypolska swinio"? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper może poda jakiej rasy jest giertych? 10.03.08, 13:57 w stanie wojennym, my zachowaliśmy sie jak polskie świnie, bylismy razem w zagrodzie, a giertych popierał tych co szli z pałami na nas.Cosik go to bardzo boli, ma jakies fotki rodzinne w mundurze ZOMO albo z opaską ORMO, a może aktywista PZPR? To juz historia, wybaczymy, no chyba że kapuś, to juz tylko Stwórca wybacza, my nie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: może poda jakiej rasy jest giertych? 10.03.08, 14:04 a.k.traper napisał: > w stanie wojennym, my zachowaliśmy sie jak polskie świnie, ... W dalszym ciagu ci to zostalo. Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zadałem pytanie kim jest giertch dla ciebie? 10.03.08, 14:15 Nie interesuje mnie co pisze Gross, nie czytałem i nie mam zamiaru polemizować. Interesuje mnie zachowanie "patryjoty" M.Giertycha w latach 80-tych, kiedy wielu z nas było przesłuchiwanych, zostało wyrzuconych z pracy, sporo takich świn jak ja kolportowało, bojkotowało i nadstawiało garba by teraz "patryjota" stanu wojennego zasiadał w znienawidzonym PE i pobierał diety? Może wpłaci na fundusz byłym represjonowanym jak nazywasz "swiniom"? Chciałbys od takiej świni polskiej dostac w trzonowe? Kim jesteś wypierdku lprowski? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu A ja pytam, kim jest dla ciebie Gross? 10.03.08, 14:31 Zajmujesz sie Giertychem, skoro to jest artykul o Grossie, uciekasz. Ladna pogode dzis mamy. Ta strona jest w koncu po to zeby Polakom ublizac. Nie o grossa chodzi, ale zeby Polakow z blotem zmieszac. a.k.traper napisał: > Nie interesuje mnie co pisze Gross, nie czytałem i nie mam > zamiaru polemizować. Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dla mnie nikim, zadałem pytanie 10.03.08, 15:27 Nie pozwole też by ktos ubliżał Polakom, dlatego rewelacje grossa mam głęboko w poważaniu, a jezeli ktos opowiada o kims jaki to podły człowiek, to najpierw nich sie rozliczy z własnej przeszłosci. Dotyczy to i grossa i giertycha i nowaka, bez wyjatku.miałes juz nie dyskutować, a skoro próbujesz to przestrzegaj zasad, a nie jak gross nowak czy giertych rzucasz guanem. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Nie ze mna takie numery, Bruner! 10.03.08, 16:21 To akurat opinia nie prof. JR Nowaka, a prof IC Pogonowskiego !!!!!!!! Warto przeczytac: Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper uuuu, Hans ty koministyczna mendo:)))) 10.03.08, 17:07 kopiarka ci się zacięła czy co? Szyfrogramy z koreii pn cały czas zasuwają Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Szarik cie zweszy i dupe potarga 10.03.08, 18:00 Zadanie nie wykonasza, Merkelowa cie bedzie kur...wac. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Gdybym miał taki łeb, to bym na nim siedział 11.03.08, 09:05 nie kompromituj się, nie masz nic do powiedzenia. Jestes pusty jak beka po sledziach. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Swinie szczekaja? 10.03.08, 13:57 linfan napisał: > poszeklu napisał: > > > Prawdziwy Polak nie bylby antypolska swinia. > > to jakiej jestes nacji, "antypolska swinio"? Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 11:05 katolik_polski1 napisał: > Mozesz sobie pisac co chcesz, > ale fakty sa takie ,ze na jego > odczytach ludzie nie moga sie pomiescic > w kosciele :) ******************************* W Gdańsku było 200 osób. To niewiele, jak na trójmiejską aglomerację. Więcej przyszło na jeden lichy występ rewii na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pioma1-easy Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 11.03.08, 12:51 świadczy to tylko o jednym nie zrozumieniu najważniejszego przykazania w kościele: Miluj bliźniego swego..., zresztą czego oczekiwać od tlumu skoro hierarchowie sami tego nie rozumieją i co nie którzy pseudo profesorowie Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper skoro tłumy go witaja to chyba prezydentem zostani 10.03.08, 10:03 W Polsce od zawsze było duże zapotrzebowanie na informację, ale w maglu i na bazarach większe. Nie wiedziałem ze Kościól przejał role PZPR a tacy jak Nowak zostali prelegentami partyjnymi? Cóz w końcu nauki pobierali w PRL-u często jako TW. Tych kapłanów co ja znam od stanu ,nie splamili sie podobna podłoscią. Te tłumy które tak wiwatują, poprzednio wiwatowały podczas pochodów majowych krzycząc z radoscia "Niech żyje socjalizm" i "Naród z partią", moze niech przyniosa zdjęcia i zrobią wystawe w kosciele? Na wybory tez karnie chodzili bo się bali ze wczasów nie dadzą, teraz raptem odwazni, bo maja gwarantowane emerytury, wcześniej i tego się bali. Mówiąc o oszczercach plujesz we wnętrze swego sumienia albo eksponujesz głupotę, innej mozliwosci nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi Prezydentem wszystkich antysemitow. 10.03.08, 13:00 Prezydentem wszystkich antysemitow. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper a dożyją do wyborów prezydenckich? 10.03.08, 13:49 Ciekawe w jaki sposób obchodza święta Zmartwychwstania Pańskiego? Musza byc bardzo smutni, ukrzyzowany Żyd przeżył. Tragedia. Czekam na słowo "boże" Nowaka z tej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 10:13 "tlumy" najpierw obciagnely flaszke "jagodzianki na kosciach", wlozely przyciasne bereciki moherowe i...wio na prelekcje! Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 11:00 1zorro napisał: > "tlumy" najpierw obciagnely flaszke "jagodzianki na kosciach", > wlozely przyciasne bereciki moherowe i...wio na prelekcje! co Ty, im wystarczy łyk święconej... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 10:30 katolik_polski1 napisał: > Swiadczy to o duzym zapotrzebowaniu > w Polsce na tego rodzaju prelekcje ! > Narod sie jednoczy przeciwko oszczercom ! Tłumy to kiedyś wiwatowały Gomółce i Gierkowi a naród jednoczył się z partią:))). Dziś to tylko garstka wrzeszczących moherów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Oni sa pochodną tamtych tłumów,zmienili sekretarzy 10.03.08, 12:12 dziś się nie boja że nie dadza wczasów, kolonii, czy emerytury, dzisiaj są odważni, nareszcie wrócili do wiary przodków, chca więcej świąt państwowo-kościelnych by sobie powetowac niedziele czynu partyjnego. Nawet nie wiem jak ich nazwać, to ludzie ze zgubionym życiorysem, jako szary tłum w PRL-u, teraz odreagowujący swoją uległość i brak odwagi. Gdyby nie przemiany w Polsce dokonane przez ludzi na których plują, brakło by im groszaków na RM i TV Trwam, może mieliby na lekarstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Ty jestes pochodna ogoniastych 10.03.08, 12:41 a.k.traper napisał: > teraz odreagowujący swoją > uległość i brak odwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dobry ogon nie jest zły, masz kompleks? 10.03.08, 12:54 wstąp do zakonu, będziesz wiernie słuzył i prosił o jeszcze, podobno tam to lubią, i większa finezja niz w mamrze Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Pohustaj sie na galezi, nie psuj powietrza 10.03.08, 14:06 Dostaniesz banana Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Jestes perfidna zboczona swinia. Obsuz sie sam 10.03.08, 16:15 Jan Tomasz Gross jako prowokator na służbie żydowskiego ruchu roszczeniowego przeciwko Polsce kieruje się najwyraźniej chęcią zysku. Najlepiej można się o tym przekonać, porównując jego stan majątkowy przed napisaniem "Upiornej dekady", "Sąsiadów" i "Strachu" ze stanem dzisiejszym, gdy fikcyjne brednie Grossa są tłumaczone na obce języki, włącznie z japońskim. W roli narzędzia żydowskiego ruchu roszczeniowego Gross ma dostęp do fachowej pomocy: w selekcji tematu, redakcji i rozgłosu, przy jednoczesnych wskazówkach, jak ma unikać przeszkód w rozpowszechnianiu kłamstw, zwłaszcza jeżeli chodzi o konkretne dowody fizyczne, kompromitujące jego fałszywe opowiadania. Książki Grossa są zresztą swoiście "wypolerowane" przy pomocy "fachowców", tak żeby można je było łatwo czytać, a nieznający faktów czytelnik miał zaufanie do prawdomówności książki i przeżywał ją kierowany współczuciem dla ofiar opisywanych zbrodni. Nie wiadomo, kto w żydowskim ruchu roszczeniowym zorientował się, że można użyć jeszcze raz nazistowskiego schematu propagandowego z 1941 roku, oraz dostarczył pomocy Grossowi w czasie pisania "Sąsiadów". Kto powiedział mu o tym, jak Reinhard Heydrich, jeden z szefów nazistowskiego aparatu terroru, dowiedział się w pierwszych dniach wojny, że wojsko niemieckie natrafia na zwały trupów obywateli polskich, ofiar egzekucji NKWD, dokonywanych z chwilą ataku niemieckiego na Związek Sowiecki. Egzekucje te są powszechnie znane w Polsce, ale mniej znany jest rozkaz Heydricha, wydany w pierwszych dniach ataku na Związek Sowiecki, żeby niemieckie oddziały egzekucyjne zacierały ślady swej obecności na miejscach masowych mordów komunistów i Żydów, tak żeby propaganda Berlina mogła rozgłaszać na świat, że wojska niemieckie uwalniają ludność od terroru sowieckiego, podczas gdy miejscowi ludzie jakoby dokonują zemsty na komunistach i pomagającym im Żydach. Dla Grossa do tego schematu nadawała się metoda niemiecka, stosowana od pierwszego dnia wojny: dokonywać masowych mordów na ludności cywilnej w podpalonych budynkach, po uprzednim wyeliminowaniu ludzi, którzy mogliby stawiać opór. Ludzie silniejsi wśród ofiar byli oddzielani od tłumu i rozstrzeliwani, przeważnie nie na oczach reszty skazanych na śmierć. W przypadku Jedwabnego selekcji osób, które mogły stawić opór, dokonano, posługując się rozbiciem pomnika Lenina, odlanego w betonie i stojącego na rynku. Silniejsi Żydzi posłużyli się w tym celu młotami z kuźni, ku przerażeniu kowala, niszcząc jego narzędzia do kucia żelaza. Przy tej okazji redaktorzy fałszywej opowieści użytej przez Grossa zorientowali się, że historia o masowej zbrodni polskiego tłumu, nieuzbrojonego w broń palną, musi być zabezpieczona kłamstwem. Kłamstwo to jest przykładem perfidii Grossa i jego redaktorów. Mianowicie podanie faktu, że Niemcy kazali kilkunastu silniejszym Żydom zanieść betonową głowę Lenina i inne części do stodoły, zarekwirowanej poprzedniego dnia, narażało wiarogodność opowieści Grossa z powodu zastrzelenia przez Niemców ludzi, którzy przynieśli odłamy betonu, wykopali rów w klepisku stodoły do pochowania w nim tych odłamów i wówczas sami zostali zastrzeleni przez Niemców. Nie mogli tego zrobić oskarżani o tę zbrodnię bezbronni Polacy. Gross użył łatwego kłamstwa, żeby zmylić ludzi, którzy chcieliby sprawdzić jego fałszywą opowieść. Mianowicie napisał, że fragmenty pomnika Lenina zostały zaniesione na żydowski cmentarz, tak zwany kirkut, żeby zmylić możliwe śledztwo w sprawie zbrodni w stodole Śleszyńskiego, człowieka, któremu Niemcy pod terrorem zabrali jego stodołę. W "Gazecie Wyborczej" pani Bikont poparła kłamstwa Grossa i napisała, że Śleszyński swoją stodołę "udostępnił" w celu spalenia w niej Żydów. Kirkut nie był przeszukiwany, ponieważ w rzeczywistości, w czasie ekshumacji od razu znaleziono w stodole Śleszyńskiego głowę Lenina i wraz z nią natrafiono na zastrzelonych Żydów, którzy przynieśli i zakopali fragmenty pomnika w stodole. Najwyraźniej Gross i jego poplecznicy mieli nadzieję, że zastrzeleni Żydzi w ogóle nie zostaną odnalezieni, ale gdy zorientowali się, że medycyna sądowa jest w stanie ten stan rzeczy ustalić, natychmiast zażądali przerwania ekshumacji. W ten sposób więc przykładem perfidii Grossa jest stwierdzenie na piśmie, że fragmenty pomnika Lenina i zwłoki zastrzelonych Żydów, którzy je nieśli, nie znalazły się na terenie kirkutu, ale w stodole. Perfidia żydowskiego ruchu roszczeniowego polega też na tym, że w kłamliwy sposób uzasadniali "religijnie" konieczność przerwania ekshumacji, podczas gdy rabini w Nowym Jorku są znani ze sprzedawania cmentarzy żydowskich w celu przeznaczenia ich na parkingi w centrach handlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przeginasz z lekami i kreskówkami, 11.03.08, 09:15 postaraj sie obejrzeć jakaś radziecką komedię, wiele mozna sie nauczyć, szczególnie dystansu. Chociaz wątpię, bo i kloss ci się myli z szarikiem i tarzana wplatasz, musisz być jednym z doradców w PiS-ie, poziom ten sam, nie wiedza co mówią, czekam na finalne stwierdzenie - wina Tuska albo PO. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 10:56 jeżeli taki ten "naród", to nie ma co się dziwić komunistom... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 11:25 Zadna to chwala, gdy kupa ciemnych, zbladzonych ludzi, ktorym od lat RM robi wode z mozgu wiwatuje na czesc demagoga i szuji. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz.k.wy Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 10.03.08, 13:03 Prelekcje owszem,ale chyba nie w Kościele do jasnej ch...y! Odpowiedz Link Zgłoś
pioma1-easy Re: Przychodza tlumy i wiwatuja Nowakowi ! 11.03.08, 12:47 dzięki takim Nowakom, katolikom_polskim1 i babciom z dziadkami okladającym dziennikarzy na świecie w imię religii wylatują ludzie w powietrze tylko czekać na bojówki Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon Re: to miłość aż po grób... 10.03.08, 08:43 z tą miłoscią blizniego to chyba przesadasz . Dlaczego to niby trzeba kochać tych którzy nas nienawidzą? Odpowiedz Link Zgłoś
caleebius Re: to miłość aż po grób... 10.03.08, 09:07 Bo takie są wytyczne katolicyzmu. Jak Cię uderzą w jeden policzek to nadstaw drugi, miłuj bliźniego. To jest właśnie moralność katolików - wiara tak ale tylko w wygodnej części a reszta jest zbędna. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Re: to miłość aż po grób... 10.03.08, 10:30 A znacie "oko za oko zab za zab!".Nie dajmy mniejszosci pluc nam w twarz.A czosnkom dziekujemy za wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: to miłość aż po grób... 10.03.08, 11:56 Ale to jest kodeks Hamurabiego, który z katolicyzmem niewiele mniał wspólnego... cóz ignorancja rządzi w polskim społeczeństwie a ci którzy są ciut bardziej przebiegli to wykorzystują vide rydzyk i spółka. Kościół kona w konwulsjach a hierarchowie żyją w świętym przekonaniu że wszystko jest doskonale - bo po prostu nie wychodza do ludzi tylko wysłuchują wyimaginowanych grzechów moherowych babć w konfesjonałach - a tu drodzy państwo jeszcze 10 lat i sytuacja KK sama doprowadzi do tego że bedziecie żyć zgodnie ze ślubami ubóstwa - bo babcie dobijają do brzegu styksu a wy jesteście dla młodego pokolenia kosmitami (w sensie tak daleko od rzeczywistości), że nie bedzie miał kto wam na tace wrzucic Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: to miłość aż po grób... 10.03.08, 11:02 ankecenamon napisał: > z tą miłoscią blizniego to chyba przesadasz . Dlaczego to niby trzeba kochać > tych którzy nas nienawidzą? Bo tak prawi Twoja bozia!Kazania na Górze nie czytałeś? Co to? Chcecie być Katolikami tylko na papierze i w święta? Odpowiedz Link Zgłoś
janek_48 Marek Edelman Fakty i Mity 10.03.08, 11:10 Hańba dla Kościoła - kto tu kogo lży? Marek Edelman 07-03-2008, ostatnia aktualizacja 07-03-2008 02:36 Kościół w Polsce zawsze współpracował z państwem. Nawet w jego najohydniejszym wydaniu... – mówi Marek Edelman, przywódca powstania w warszawskim getcie antyklerykalnemu pismu „Fakty i Mity” FRAGMENTY WYWIADU DLA „FAKTÓW I MITÓW”: Nie ustaje histeria po publikacji Jana T. Grossa. Może „Strach” wywołał inny efekt, niż zamierzał autor, i rozpęta kolejną falę antysemickiej nienawiści? Marek Edelman: (...) Faktom trudno zaprzeczać, rozległy się więc wściekłe ataki, że Gross szkaluje Polskę. A to nie jest prawda. Skrajni nacjonaliści zawsze wynajdą powód, aby znaleźć sobie wroga. (...) Nacjonaliści? Przecież nie tylko oni. Równie zmasowane ataki przypuścił też episkopat... A czy episkopat był kiedykolwiek polski? Nigdy nie był, tak jak nie był postępowy. Co najwyżej był kiedyś antykomunistyczny, ale przecież widział w tym interes. Jednocześnie zawierał daleko idące umowy z komunistami, choćby po to, żeby w jak najlepszej kondycji przetrwać. Proszę zwrócić uwagę, że tam, gdzie cokolwiek zagrażało jego imieniu, wycofywał się. Kościół w Polsce zawsze współpracował z państwem. Nawet w jego najohydniejszym wydaniu... Także stalinowsko-represyjnym? Oczywiście! Bez tego nie mógłby istnieć i tak dobrze się miewać. (... Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek Duch miłości pełną gębą 10.03.08, 07:11 Jerzy Robert, dr hab., do 2007 r. profesor Akademii im. Jana Długosza w Częstochowie (dawniej Wyższej Szkoły Pedagogicznej), wykładowca historii, pracownik WSKSiM, stały współpracownik tygodnika "Niedziela", "Naszej Polski", "Naszego Dziennika" i Radia Maryja (stała audycja). "Wielce zasłużony w propagowaniu głupstwa piramidalnego" (prof. Jan Woleński). Urodził się w 1940 r. w Terespolu nad Bugiem, w 1943 r. jego ojciec został zabity w obozie. Ukończył salezjańską szkołę podstawową z internatem w Rumii. W 1957 r. rozpoczął studia na UW. Wg tego co mówi, w 1964 r. był zatrzymany "za rozpowszechnianie memoriału 34 intelektualistów" (listu 34-ech), ale nie był naprawdę zaangażowany w tego rodzaju działania. W latach 1966-1992 pracował w Polskim Instytucie Spraw Międzynarodowych podległym Ministerstwu Spraw Zagranicznych. W II 1969 r. był świadkiem obrony na procesie Antoniego Zambrowskiego sądzonego za zebranie dyskusyjne. Za komunizmu pracował również jako korespondent PAP na Węgrzech (wg Woleńskiego, Nowak temu zaprzecza) oraz ponad dwa lata (1972-1974) w ambasadzie PRL w tym kraju jako II sekretarz. To że otrzymał mieszkanie (48 m^2) dopiero po trzynastu latach pracy w PISM uważa za dowód prześladowań. Od 1981 r. był członkiem Stronnictwa Demokratycznego, przez pewien czas kierownikiem wydziału propagandy Centralnego Komitetu SD (zainteresowany zaprzecza). W latach 80-tych "chciał zostać z nadania partyjnego wiceprzewodniczącym Komitetu ds. Radia i Telewizji, któremu przewodniczył wtedy Jerzy Urban, ale nic z tego nie wyszło" (wypowiedź P. Winczorka, dawnego działacza SD, w artykule M. Kowalskiego w "GW"). W 1989 r. został sekretarzem oraz członkiem prezydium Centralnego Komitetu SD. Od lat 60-tych do 80-tych wydał wiele książek dotyczących literatury i historii Węgier w interpretacji komunistycznej, atakując kard. Mindszentyego, "antyradziecki nacjonalizm" i chwaląc "imponujące sukcesy" władz komunistycznych. Nie ma potwierdzenia jego udziału w zmianie polityki SD na prosolidarnościową w 1989 r., czym się prof. Nowak chwali. Dzisiaj zajmuje się głównie Żydami . Współczuje Serbom i mówił z żalem, że "rozbicie Jugosławii to było pierwsze naruszenie europejskiego status quo" . Założył Ogólnopolski Komitet Ratowania Polski. Od 2004 r. współzałożyciel i prezes Ogólnopolskiego Ruchu Obrony Polskości "Dom Ojczysty". W 2005 r. współzałożyciel Konsylium Polskiego Ruchu [Społecznego] "Odrodzenie Polski". W 2007 r. współzałożyciel Ruchu Przełomu Narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Re: Duch miłości pełną gębą 10.03.08, 10:43 Zastanowcie sie lepiej nad tym co piszecie albo najlepiej poczytajcie troche ksiazek z historii 1980-2007 a rozum wam wroci na miejsce.Ludzie starsi wiedza wiecej bo dluzej byli doswiadczani przez zycie .A mlodzi ? kto im mozgi lasuje ? Profesorowie wyzszych uczelni zalatujacy cebula.Nic dobrego z tego nie wyniknie poza wrogoscia do wlasnej polskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Towrzysz Nowak znów łże w kościele 10.03.08, 07:13 Atmosfera spod ołtarza udzieliła się słuchaczom. Starsze panie rzuciły się na dziennikarzy i fotoreporterów, ciągnąc ich za uszy, kopiąc, okładając laskami. ********************************** Atakującej należy ściągnąć beret z głowy i odrzucić. Ale za nim zasuwają, mówię wam. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk W załganym kościele kolejne kłamstwa... 10.03.08, 07:18 ...nie robią wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska szkalowanie narodu polskiego 10.03.08, 07:55 co za glupoty ta GW wypisuje. Maja wszystkie kobiety laski? A dziennikarze tych wszystkich szmatlawców nie potrafia sie nagle obronic? Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Re: Towrzysz Nowak znów łże w kościele 10.03.08, 10:48 Nic dziwnego.Dziennikarze sa sprzedajni.Za pare groszy zrobia wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Osobliwa logika! 10.03.08, 07:14 Od kiedyż to mówienie prawdy jest "lżeniem" kogokolwiek? Poza tym, co oznacza, z taką lubością powtarzane określenie "ideolog Radia Maryja"? Czy to porównanie na przykład z Juliusem Streicherem? Bo chyba nie z czołowym ideologiem bolszewickim Karolem Sobelsohnem (vel. Radkiem)?. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:15 walek11 napisała: > Od kiedyż to mówienie prawdy jest "lżeniem" kogokolwiek? *********************************** Na razie nie ma dowodów, by Nowak mówił prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:16 Duch przedwojennej KPP wszechobecny! Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Biedni , chorzy ludzie ! 10.03.08, 07:18 Dzięki Bogu zgodnie z prawmi natury ich dni są już policzone.... Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Biedni , chorzy ludzie ! 10.03.08, 07:22 Jak i każdego. Pańska wypowiedź przepełniona jest jak widać katolicką miłością bliźniego. To jak? Nowak - Streicher czy Sobelsohn? Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Biedni , chorzy ludzie ! 10.03.08, 07:24 Nowak = Goebels w wydaniu mini. Pasuje? A tak a propos, berecik nie uciska? Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Biedni , chorzy ludzie ! 10.03.08, 07:28 Chyba Goebbels. Dwa razy "b". Nie uciska, bo nie noszę. A może raczej Grigorij Jewsiejewicz Zinowjew, właściwie Owsiej-Gerszen Aronowicz Radomyslski? Odpowiedz Link Zgłoś
jkpztorunia Re: Biedni , chorzy ludzie ! 10.03.08, 07:38 To kto jest Lwem Borysowiczem Kamieniewem, a kto Władimirem Iljiczem Uljanowem? A co do Dr Josepha Paula Goebbelsa masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Koncówka Wielkiego Postu a GWnu "po wielu latach" 10.03.08, 08:55 się przypomniało. przypadkowa zbieżnośc, może tez prowadzili "śledztwo" jak z Rywinem? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Koncówka Wielkiego Postu a GWnu "po wielu lat 10.03.08, 10:33 kerrmit20 napisał: > się przypomniało. przypadkowa zbieżnośc, może tez prowadzili "śledztwo" jak z > Rywinem? Nie denerwuj sie tak. Wiadomo że neofita stara się jak może, tylko że dzięki tym staraniom KRK coraz bardziej traci wiernych, ale to chyba juz nie twój problem? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:21 walek11 napisała: > Duch przedwojennej KPP wszechobecny! *********************************** To i do KPP Nowak należał? Bo O tym, że do PZPR to wiadomo od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:23 Pan Nowak raczej nie. Ale dziadkowie niektorych dyskutantów na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:37 walek11 napisała: > Pan Nowak raczej nie. Ale dziadkowie niektorych dyskutantów na pewno. ******************************* Raczej nie? Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:42 Ano "raczej nie". My tutaj, w naszym tubylczym języku, stosujemy przeróżne tak zwane figury stylistyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 08:16 walek11 napisała: > Ano "raczej nie". My tutaj, w naszym tubylczym języku, stosujemy > przeróżne tak zwane figury stylistyczne. *********************************** Wiem towarzyszu. To znak firmowy. Wicie, rozumicie Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Michnik musiał odreagowac brak Orła tym artykulem 10.03.08, 08:57 pora na oczyszczenie rany, zdezynfekowanie i założenie jałowego opatrunku. Wyborcza tego nie zrobi, bo ona tylko potrafi nacinać wrzody. Może ktoś z hierarchii się wykaże? Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 09:06 Nie podbieraj mi Kolego pomysłów. O "towarzyszach" ja napisałem pierwszy. I to nie byle jakich "towarzyszach". Przedwojennych ... Z korzeniami! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 11:00 walek11 napisała: > Nie podbieraj mi Kolego pomysłów. O "towarzyszach" ja napisałem > pierwszy. I to nie byle jakich "towarzyszach". Przedwojennych ... > Z korzeniami! *********************************** Prawdopodobnie mylisz przedwojennych komunistów z funkcjonariuszami partyjnymi PRL. Zbieżność niewielka, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 09:19 Proboszcz życzy miłych wrazen, a Nowak lży, a gazeta pisze Nowak lży, proboszcz zyczy miłych wrażen... Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 kiedy nastepna prelekcja? 10.03.08, 10:53 Moze ktos wie kiedy bedzie nastepna prelekcja J.R Nowaka? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: kiedy nastepna prelekcja? 10.03.08, 11:10 grazka63 napisała: > Moze ktos wie kiedy bedzie nastepna prelekcja J.R Nowaka? ************************************** To wiesz, gdzie kupić zgniłe jaja? Odpowiedz Link Zgłoś
cli-ff Re: kiedy nastepna prelekcja? 10.03.08, 12:54 -11.03 Łomża g.17.30 - aula Katolickiego LO ul. Sadowa 12 -12.03 Warszawa g. 18.00 - kościół Św. Krzyża krakowskie Przedmieście -13.03 Lublin g.17.00 - KIK ul. Rajskiego 3 -14.03 Pabianice g.18.00 - kościół pw M. Kolbego ul. JP II 46 -15.03 N.Sącz g.16.00 - kościół farny ul. Św. Ducha 2 Odpowiedz Link Zgłoś
cozano 1984 10.03.08, 13:14 Nastepne seanse poglebiania wiary, milosci blizniego i milosierdzia? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 ale masz fajnego nicka 10.03.08, 07:23 wy pisiorki, jakos tak dobieracie wasze nicki, że odpowiadają one poziomowi waszych wypowiedzi, zadziwiające. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Lepsze nic niż kiks - reklama Suzuki dużo mówi 10.03.08, 09:09 widac do ciebie tez się tyczy POpaprańcu Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek TWkerrmit20! A pocalujcie sie w koncu z tym calym 10.03.08, 09:11 Nowakiem i Rydzykiem. Zrobcie sobie "coming out". Na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Lepsze nic niż kiks - reklama Suzuki dużo mów 10.03.08, 10:48 A ciebie kto pytał o zdanie? To wam juz wolno wypowiadać się na tematy nie objęte wykazem z centrali? Chyba przekroczyłws swoje kompetencje pisorku, paszoł do pod pisuar warczeć, ale już, bo preziowi doniosę i nie będzie 2zł od posta. Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Re: Lepsze nic niż kiks - reklama Suzuki dużo mów 10.03.08, 11:01 nie becz mi tu wełniany baranie o jakichs drobniakach które dostajesz na pączka za swoje polucje na forum Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Lepsze nic niż kiks - reklama Suzuki dużo mów 10.03.08, 11:42 no widzisz misiu jak łatwo was piss chłopaczków sprowokować, wyłazi z was to całe pisowate chamstwo, ale wszystko przed toba, może też kiedys dostaniesz na pączka, a nie tylko mozliwość oglądania go przez szybkę, smacznego prostaczku. I jeszcze jedno, dlaczego wam z tzw prawicy narodowej (hue hue) wszystko kojarzy się z sexem? Jakieś problemy, zahamowania? Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 07:59 i nie ma dowodów ze GW pisze prawde typowym przykladem jest np. filmik porno rozpowszechniany przez uczniów w jednej szkole pod Rzeszowem. Bylo to jesienia. GW zrobila z tego afery porno w polskich szkolach, byly wywiady z nauczycielami oczywiscie anonimowo GW wszystko wiedziala oprócz najwazniejszego filmik byl scigniety z internetu, co podaly inne media co zrobila Wyborcza? redaktorzy jak wsciekli latali po wszystkich forach gazety i kontrolowali wpisy na temat wpadki GW GW to bydlo Odpowiedz Link Zgłoś
ongrysek Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 10:30 Jak nie ma jak są. Nie odwracaj kota ogonem i z pokora przyznaj, że nieosądzenie, nieskazanie i nieosadzenie Grossa w więzieniu stanowi złamanie standardów demokratycznego państwa prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Osobliwa logika! 10.03.08, 11:08 maruda.r napisał: > walek11 napisała: > > > Od kiedyż to mówienie prawdy jest "lżeniem" kogokolwiek? > > *********************************** > > Na razie nie ma dowodów, by Nowak mówił prawdę. > Prawda jest jak dupa, każdy ma swoją. Niech Nowak i reszta wyznawców "złotego cielca" narrrodu wykłada swoją antysemicką ufologię w hydeparku, a nie w świątyni. Odpowiedz Link Zgłoś
ekst-aza Kościół Nowakiem napędza sobie wiernych-antysemitó 10.03.08, 07:14 Takich tłumów dawno tu nie widziałem. A w ogóle, to w Polsce nie istnieje problem antysemityzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:14 czy wreszcie ktos zrobi porzadek z radyjem i jego wyznawcami? Powinno to zostac tak samo rozgonione, jak bojowki faszystowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:19 Oto kościół polski. Gdyby chcieli z radyjem zrobić porządek dawno by to się stało. Antysemickie brednie widocznie podobają się hierarchom, z tym najwyższym na czele (poprzednim też), bo gdyby było odwrotnie, tak zwany problem rydzyjka dawno byłby rozwiązany. Odpowiedz Link Zgłoś
not-me Re: Kościół toeruje nowaka,bo ma tłumy 10.03.08, 07:51 Ale my nie musimy tolerować KK. Mam już dość tych wszystkich paskudności, które z chrześcijaństwem nie mają NIC wspólnego. Bojkot narodowego kościoła polskiego !!! Żadnych wizyt domowych, żadnych pieniędzy. NIGDY !!! Wystarczy !!! Zabierajcie się jeszcze ze szkół - parszywcy ze skrzywionymi poglądami. Koniec indoktrynacji młodych ludzi. Może referendum w tej sprawie? BAD RELIGION!!! www.youtube.com/watch?v=ARH8yMZBxG4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
josemari Re: Kościół toeruje nowaka,bo ma tłumy 10.03.08, 10:50 oto wzorowy przykład czytelnika GW Odpowiedz Link Zgłoś
critto ideologa Nowaka do prokuratury 10.03.08, 12:32 not-me napisał: > Ale my nie musimy tolerować KK. Mam już dość tych wszystkich paskudności, które > z chrześcijaństwem nie mają NIC wspólnego. > Bojkot narodowego kościoła polskiego !!! akurat Narodowy Kościół Polski to zupełnie inna instytucja, która z watykańskim KRK nie ma nic wspólnego i powstała po podziale amerykańskiego KRK pod koniec wieku XIX i na początku XX; istnieje także w Polsce, np. w Gdańsku taki kościół znajduje się bodajże na ul. 3-go maja. pl.wikipedia.org/wiki/Narodowy_Kościół_Polski Nic wspólnego z KRK nie ma też Rodzimy Kościół Polski - organizacja rodzimowiercza (neopogańska) pl.wikipedia.org/wiki/Rodzimy_Kościół_Polski poza tym zgoda, choć ja wyraziłbym to łagodniej, bo nie chcę nikogo obrażać. Tyle, że problemem jest nadal przywiązanie ludzi do tej instytucji. Szkoda, że w Polsce nie zagZresztą.... Niektóre osoby z mojej rodziny są gorliwymi katolikami i z takimi szumowinami jak Nowak nie mają nic wspólnego, potępiają ich. Wstyd dla hierarchów, że tolerują takie wybryki, którymi powinien się zająć prokurator (są w polskim Kodeksie karnym przepisy na temat znieważania grupy ludności z powodu przynależności narodowej, etnicznej lub religijnej - nie należy nikogo obrażać z tych powodów) oraz na temat nawoływania do nienawiści na takim tle. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: ideologa Nowaka do prokuratury 10.03.08, 12:51 sorry link do artykułu o Kościele Narodowym: pl.wikipedia.org/wiki/Polski_Narodowy_Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Katolicki witryna PNKK: www.pncc.org/ a oto sajt Rodzimego Kościoła Polskiego: www.rkp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
not-me Re: ideologa Nowaka do prokuratury 11.03.08, 03:00 critto napisał: > sorry link do artykułu o Kościele Narodowym: > pl.wikipedia.org/wiki/Polski_Narodowy_Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_Katolicki > witryna PNKK: www.pncc.org/ > > a oto sajt Rodzimego Kościoła Polskiego: www.rkp.pl Odróżniasz znaczenie "narodowy kościół polski" od "Narodowy Kościół Polski"? Jeśli nie, to przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:19 Taki jest polski kościół katolicki. Antysemityzm, ukrywanie przstępców ze swojego grona, brak tolerancji, pazerność - to cechy wielu hierarchów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Moze to i świr, ale co do Grossa to ma racje. 10.03.08, 07:19 Facet wypisuje najgorszy brud, jaki zdolal wynalesc stosujac przy tym odpowiedzialnosc zbiorowa, czynami jednostek obciazajac calosc. Ma to podloze finansowe, sprytna podstawa do przyszlych roszczeń odszkodowawczych. Ale figa z makiem. Goscie ktorzy mieli jakies grzeszki na sumieniu od dziesiecioleci obracaja sie w proch w grobach, a ja i inni z mojego i nastepnych pokoleń nie damy sie wrobic w to zydowskie jojczenie o kase. Spadajcie palanty, nie chcecie zyc w zgodzie, to dostaniecie to co chcecie. Tak antysemickie spoleczenstwo, ze arabowie beda nas po plecach poklepywac. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Moze to i świr, ale co do Grossa to ma racje. 10.03.08, 11:22 To wszystko jest do załatwienia, tylko wtedy przestańmy czepiać się n.p. Niemców za III Rzeszę i Rosjan za zbrodnie bolszewizmu, Katyń etc. Każdy naród ma coś na sumieniu w swojej historii, tylko my jedni uważamy, że nie. Za Zagładę (shoah) jesteśmy tak samo odpowiedzialni (nie-winni, ale odpowiedzialni), jak inne narody Europy, choćby z tego względu, że jesteśmy chrześcianami. Holocaust, to nie zwariowany sen Hitlera - wynika z pewnej tradycji europejskiej której jest tylko potworną konsekwencją. Poki tego nie zrozumiemy, trudno będzie spokojnie spać po nocach i każda książka w stylu "strach" będzie podrywała nas spoconych i z wytrzeszczem, co widać, słychać i czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Odpowiedzialnosc zbiorowa 10.03.08, 11:45 Spie po nocach spokojnie, nie mam zadnej odpowiedzialnosci za zaglade, shoan, holocaust czy jak jeszcze to nazwa. Tania psychotenchnika o poceniu itd ? Z jakiech choinki sie urwales z ta zagrywka ? Nie uznaje odpowiedzialnosci zbiorowej i nie dam sie w nia wrobic. za katyn maja pretensje jakies dziadki starsze od grasa albo pajace bijace kapital polityczny na bogoojczyznianonarodowych zagrywkach. Nie naleze do nich i za nich rowniez odpowiedzialnosci nie biore. Ci co na nich glosuja moga sie poczuwac, ale ja moj glos wyborczy ulokowalem gdzie indziej. Gras to pajac z USA, wychowany w cieplarnianych amerykanskich zasadach: zasada pierwsza - zyd ma zawsze racje. zasada druga - krytyka zyda to antysemityzm. Zasada trzecia, jesli zyd nie ma racji a krytyka nie jest antysemityzmem patrz zasada 1 i 2. Ale tutaj nie trafil, jest po wojnie lat siedemdziesiat , tamtejsi lajdacy to juz "proch marny". Trzy-cztery pokolenia przeminely, ktore z tym nic wspolnego nie mialy. Polacy nie amerykanie, tych zasad wcisnac sobie nie dadza. Im bardziej nachalnie bedzie to narzucane, tym wiekszy antysemityzm wzbudzi. Zagrywki grasa obliczone na odszkodowania to nic nowego, od dawna zydzi wykorzystuja holocaust jako swietne narzedzie polityczno- finansowe. kasa, misiu, kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Odpowiedzialnosc zbiorowa 10.03.08, 15:12 Ha, dobre. Piłacik z ciebie, nie ma co! ;-)Masz odpowiedzialność za to jako Europejczyk, bo pogromy i Shoah to Twoje i Moje dziedzictwo kulturowe jak Mona Lisa i Panorama Racławicka.I masz odpowiedzialność za to żeby się nie powtórzyło, czy tego chcesz czy nie, z tego będą Cie rozliczać pokolenia, Twoje dzieci i wnuki. Nie wiem o kim piszesz, ale chyba go nie czytałeś tylko "o nim", Gras, Gross, jacyś Amerykanie? Od trzydziestu pięciu lat sam żyję za granicą i nie przestałem być Polakiem. Nie Ty nadajesz cenzurki za dobre sprawowanie i oceniasz, czy ktoś jest dobrym Polakiem czy złym. Nie wiem jacy Zydzi wykorzystuja holocaust jako narzędzie polityczne, napisz konkretnie kto, bo ja znam takich co nie wykorzystuja, a takie pisanie uogólniające i z niechecia do Zydow JAKO TAKICH to antysemityzm - pewna odmiana rasizmu. Krytyka poczynan pewnych organizacji Zydowskich, czy rzadu Izraela na przyklad nigdy nie bedzie nazwana antysemityzmem (chyba tylko przez idiotów), wiec z tą krytyką - niestety pudło i kolejne uogólnienie. Ja wiem, że świat jest skomplikowany i że niektórzy chcą sobie to wszystko ułatwić, żeby się połapać, tylko proszę, nie róbmy tego kosztem innych! Czas na Katolicyzm stosowany, jak przystało na prawdziwych Polaków, bo na razie to tylko bełkot bogoojczyźniany i wykorzystywanie Chrześciaństwa do wątpliwych celów narodowych (vide Nowak itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: Odpowiedzialnosc zbiorowa 11.03.08, 08:01 Piłat ? Każdy odpowiada za swoje czyny i to ty gościu próbujesz uogólniać. Człowieku, ty chcesz rozliczać pokolenia? Odpowiedzialnośc zbiorowa i do tego działająca wstecznie. Ty znasz takich co nie wykorzystują holocaustu. Jasne, wszedzie sie znajdzie jakieś dziwadło. We Francji jeden gościu dostał manto bo wyrolował paru klientów. I co ? I od razu trąbienie "To antysemityzm" bo ten co dostal lanie to żyd. A niby żydzi to sie rodzą aniołami i żadne nieuczciwości sie wśród nich nie zdarzają ? Policja ujeła sprawców, zna motywy, ale kogo to obchodzi, to antysemityzm. W Niemczech wystawiono na aukcji kolekcje znaczków z getta. Żadna organizacja żydowska ani też przedstawiciele Izraela nie przystąpili do aukcji. Za to od razu pojawiło sie żądanie " To władze polskie powinny kupić!" Idiotyzm, każdy naród zbiera swoje własne pamiątki kulturowe. My - polskie, żydzi - żydowskie. A tu prosze, na bazczelnego żadanie by im kupić. Pasożytowanie na innych czysto i przejżyście. Takie "perełki" można powielać i powielać, to przyklady tylko z ostatniego okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Odpowiedzialnosc zbiorowa 11.03.08, 11:46 Nie denerwuj się. Zrównałeś słowo odpowiedzialność ze słowem wina, a nie to miałem na myśli, ani tym bardziej czyjkolwiek interes narodowy, bo on, przynajmniej w głównym nurcie europejskim, jako taki powoli wygasa na rzecz praw każdego człowieka (z etnocentryzmu do światocentryzmu). jeżeli chodzi o "rozliczenia" przez przyszłe generacje, to zobaczysz, że coraz więcej dzieciaków intereujących się swoją ojczyzną, będzie pytało o żydowskie życie i współżycie z Polakami przez tysiąc lat, a także o jego koniec. Wielu będzie pytało, już pyta, dlaczego słowo Zyd wywołuje w tym kraju tyle niezdrowych emocji i brak dystansu, a czasami nawet histerię. Historia narodowa wynika z pewnej ciągłości i są w niej okresy wzlotów i upadków (normalne przecież). Odpowiedzialność polega na tym, że mówi się głośno i świadomie o jednych i drugich, nie tylko o bohaterstwie i nie tylko o upadku (co n.p. przez długi czas czynili ze zrozumiałych powodów Niemcy) Nieodpowiedzialne jest natomiast wkładanie głowy w piasek i zasłanianie się typu "bo Zydzi to, a inni tamto" kiedy tylko zchodzi na historyczne "grzechy" pewnych grup społecznych i środowisk w tym kraju. To w Polsce czasami istne przedszkole i niedojrzałość. ale to się kończy. P.S. jak można pisać w taki sposób : "ty znasz takich, którzy nie wykorzystują holocaustu. wszędzie się znajdzie jakieś dziwadło" Człowieku, ty wiesz co to była Shoah? że ci, których znam stracili WSZYSTKICH członków rodzin i to nie są żadne dziwadła, tylko taka była reguła? Stracili ich na dodatek w NASZYM domu i ja mam jako Polak nie czuć z nimi solidarności, współczucia, empatii? Myślisz, że ktoś, albo coś może im zastąpić ich ofiary, jakiekolwiek pieniądze, ziemia, kamienice, fabryki? Jak wypranym ze zwykłych ludzkich odruchów trzeba być, albo jak bezmyślnym, żeby pisać takie rzeczy? Podajesz przykład pobicia i torturowania chłopca we Francji. Jeżeli bili go dlatego, że był Zydem, nawet jeżeli coś ukradł, to jest to antysemityzm, bo antysemityzm to niechęć lub nienawiść do Zydów jako takich. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn Re: Odpowiedzialnosc zbiorowa 11.03.08, 12:45 Słowo wina i odpowiedzialność są nierozdzielne. Skoro ktoś zawinił musi ponieść odpowiedzialność za swoje czyny, czyl wprost - kare. Zrzucanie odpowiedzialności na innych, i do tego urodzonych ileś dziesiąt lat po wydarzeniach to idiotyzm najczystszej wody. A szczeniakowi we Francji dano manto bo wyrolował innych. Dopiero środowiska żydowskie zaczeły trąbić że to antysemityzm. Ciekawa wymówka i linia obrony "swoich". Jeszcze bardziej kretyńskie jest to, że POLSKA gazeta zrobiła z tego NEWS na pierwszą stronę!!! Nie dotyczyło to naszego kraju, ani naszych obywateli, ogólnie fakt na miarę lokalna, taka na przykład Trybuna Lubuska mogłaby o tym dać notkę, jakby to sie w tym mieście zdarzyło ale trąbienie na pierwszej stronie w innym NIEZAANAGAŻOWANYM w wydarzenie kraju i to w gazecie ogólnopolskiej to już jest chore. Anty-antysemityzm przybrał tutaj rozmary paranoidalne!! To co czujesz to twoj interes. Był trybunał norymberski i osądzono winnych. Dla mnie historia to historia, sprawa zamknieta. Jak ktoś próbóje wykorzystywać jakieś zdarzenia sprzed siedemdziesieciu lat by rzucać oskarżenia i pasożytować to należy mu pokazać "gest kozakiewicza". Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Im więcej Nowaka i podobnych w Krk tym lepiej 10.03.08, 07:20 bo pogrąża tę szlachetna instytucję. Wkrótce trafi ona tam gdzie jej miejsce: na margines zycia publicznego i społecznego. Rozpaczliwa walka o wpływy i próby okopywania sie przez klechistan dowodza że mam rację ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ekst-aza Kościół już nie raz wspierał faszystów 10.03.08, 07:20 www.racjonalista.pl/kk.php/s,4535 Odpowiedz Link Zgłoś
abandonner Re: Kościół już nie raz wspierał faszystów 10.03.08, 07:24 To wcale nie jest margines wystarczy przeczytać. www.racjonalista.pl/kk.php/d,101 Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kościół już nie raz wspierał faszystów 10.03.08, 08:35 abandonner napisał: > To wcale nie jest margines wystarczy przeczytać. > www.racjonalista.pl/kk.php/d,101 *************************************** Nie wystarczy. Trzeba o tym jeszcze mówić i żądać od KK wyjaśnień. Ale nie takich, jak w przypadku episkopatu po sprawie Wielgusa - mętnych i niedorzecznych. Skoro cały kraj został poddany lustracji i za swoją współpracę z SB osądowi społecznemu zostały poddane osoby publiczne, choć nie mające z polityką wiele wspólnego (aktorzy), to dlaczego robi się specjalny wyjątek dla biskupów i czyni się ich sędziami we własnej sprawie? Ten schemat się powtarza we wszystkich szwindlach, za którymi stoi kler. Założeniem zawsze jest dziwne pojęcie "dobro kościoła". Nie dobro religii, nie dobro społeczeństwa, nie wartość prawdy, ale "dobro kościoła". Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 GW opublikowała to bo zalezy jej na dobru Koscioła 10.03.08, 09:02 a nie na podkopywaniu jego autorytetu jak to w zwyczaju Judejczyków - www.tuskwatch.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Kościół wystawił autorytet 10.03.08, 11:02 Kościół wystawił autorytet na Allegro. Cena wywoławcza - 30 srebrników. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Kościół wystawił autorytet 10.03.08, 11:41 Biore za 30 srebnikow, aby raz na zawsze utopic te bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
wideletz biografia 10.03.08, 07:22 gdzie w internecie mozna znaleźć w miare uczciwa biografię Nowaka, czy na pewno wspolpracowal w okresie PRL z komunistami albo kololaborował z nimi, gdzie studiowal i u kogo ... ? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: biografia 10.03.08, 07:23 wideletz napisał: > gdzie w internecie mozna znaleźć w miare uczciwa biografię Nowaka, ********************************** Pewnie w archiwach nieboszczki PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A kto tego padalca rydzykowego slucha?! 10.03.08, 07:24 same bezmozgowe mohery chyba.... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A kto tego padalca rydzykowego slucha?! 10.03.08, 07:28 We Wrocku było trochę "narodku", spóźniłem sie i widziałem tylko wychodzących. Strasznie żałuje Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: A kto tego padalca rydzykowego slucha?! 10.03.08, 08:09 Boze, chcialo ci sie tam jechac??! Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: A kto tego padalca rydzykowego slucha?! 10.03.08, 08:40 wiedziałem o imprezie od rycerza niepokalanej z sąsiedztwa. A że w niedziele lubię sie powłóczyć po Ostrowie Tumskim i ogrodzie botanicznym to poszedłem. Na oko była setka talibów mocherowych. Niby mało. Gdybym był tam wcześniej i posłuchał tego katoubeka to złożyłbym doniesienie na prokuraturę Odpowiedz Link Zgłoś
katon42 Re: biografia 10.03.08, 08:13 Gdyby były jakiekolwiek "haki" w życiorysie Nowaka , dawno by już GW grzmiała niczym trąba jerychońska. A skoro nie grzmi to znaczy nic nie mają - czy to takie trudne. Trochę logiki drodzy forumowicze. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l są akta IPN, sprawdź. 10.03.08, 08:48 to ubecka gnida, tyle że nikt nie chce grzebać w tym szambie. Do czasu i jeszcze usłyszysz o tej kanalii Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek TW katon!To juz koncowka zalosnego antysemityzmu w 10.03.08, 08:50 Polsce.I wasze wycia nic nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless bo ludzie mają ciekawsze rzeczy do roboty 10.03.08, 09:10 niż zajmowaniem się Jerzym Robertem Nowakiem, który nota bene całą komunę przesiedział jak myszka pod miotłą na państwowej posadce. Odpowiedz Link Zgłoś
grazka63 Re: biografia 10.03.08, 11:00 Nie osadzajmy.Czlowiek z wiekiem dojrzewa do wiedzy.Czy gdzies pracowal?-a kto nie pracowal,przeciez musial z czegos zyc.W komunizmie zylo sie nam mlodym lepiej niz mlodym teraz.Przykre ale prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: biografia 10.03.08, 11:24 grazka63 napisała: > Nie osadzajmy.Czlowiek z wiekiem dojrzewa do wiedzy.Czy gdzies > pracowal?-a kto nie pracowal,przeciez musial z czegos zyc.W > komunizmie zylo sie nam mlodym lepiej niz mlodym teraz.Przykre ale > prawda. do "wiedzy" - może, ale to jeszcze nie świadczy o mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: biografia 10.03.08, 21:29 uczciwą? gwarantuję ci, że wszystko co znajdziesz w necie to spreparowane przez spisek żydomasońskiej bolszewii antypolskie zaplucie żcierwo-gudłajstwem za 65 milirdów srebrników jak n.p. wikipedia, albo inne tak zwane portale niezależne. jedyna uczuciowa biografia to pewnie na stronach "radyjka" no i może jeszcze w archiwach PZPR i FSB by się coś znalazło... Odpowiedz Link Zgłoś
omcrew nie rozumiem w czym problem przeciez on 10.03.08, 07:26 tylko glosi slowo boze i rozprzestrzenia chrzescijanska milosc do blizniego zgodnie z katechizmem Odpowiedz Link Zgłoś
2107x Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:27 pytanie - kto mu za to płaci bo sam z siebie szmondak jeden przecież by nie pajacował, chyba że to kolejna niedoróbka genetyczna typ dendrologa giertycha ale to nie zmienia faktu że kościół jak zwykle daje d.py Odpowiedz Link Zgłoś
t1950 Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:29 Wisi mi to co mówi Gross czy Nowak.To jest wolny kraj, demokratyczny a ich możliwość wypowiedzi o tym zaświadcza. Chcę im tylko przypomnieć , że to dzięki min. Bartoszewskiemu. Kuroniowi , Michnikowi i innym, mogą mówić i może istnieć i GW i RM.Jeżeli zaś ktokolwiek przekracza ramy prawa obowiązującego w tym kraju to mamy sądy i prokuraturę.A na razie nikt nikogo o nic nie oskarżył. Końcówka artykułu w GW przypomina mi komunistyczną propagandę.Oni tez zawsze pisali o starszych paniach witających ramy obrazu jasnogóerskliego i pokazywyali zniedołężniałe staruszki na spreparowanych zdjęciach z pierwszych pielgrzymek Papieża.Dla jasności - RM to nie jest moja stacja radiowa.Ale takie atykuły jak ten napędzają p. Nowakowi słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslawkaplicki Re: Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 08:32 Biedaku wymieniasz zasługi ludzi,którzy jedynie mogli akceptować tą "wolność".Wolność słowa,bytu i zachowania dali nam tow.Kiszczak,tow.Jaruzelski,tow.Kwaśniewski i inni.Nie zrozumiałe jest,że Nowak,Kościół właśnie im ubliża. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Nowak znów lży w kościele 10.03.08, 07:30 No cóż, kościół zdąża ku samozagładzie, widać pasibrzuchom nie zależy na utrzymaniu wyników pracy Wyszyńskiego i Wojtyły. Zresztą oni już zaczęli zżerać co się da, za ich życia. Nowaku, prowadź kościół w przepaść, pomoże ci Rydzyk, Stefanek, Dziwisz..... można podsumować. Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz nagonka w imie hologeszftuok-prostowanie to lżenie 10.03.08, 07:43 hieny zatraciły umiar całkowicie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: nagonka w imie hologeszftuok-prostowanie to l 10.03.08, 08:11 mowisz o sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz Re: nagonka w imie hologeszftuok-prostowanie to l 10.03.08, 08:29 wyjatkowe "przeniesienie" to cos czy od dawna obdarzacie Polaków - - ale ostatnie przypisywanue nam waszych cech jakby nie jest juz tak "sprytne" jak dawniej tylko coraz to bardziej toporne ... . Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 Niech ktoś z GWna Judejczyków sprosuje te "kłamstw 10.03.08, 09:33 np. że Gross nie nienawidzi Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Niech ktoś z GWna Judejczyków sprosuje te "kł 10.03.08, 10:06 a wy PISuarowe mohery kogo kochacie? Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Ja widzę w tym politykę. 10.03.08, 07:48 Rydzyk już olewa Kaczorów i PiS. Wyraźnie dąży do wyodrębnienia posłusznej mu frakcji w parlamencie. Przejmie nad nią całkowitą kontrolę po głosowaniach 12 marca nad traktatem. Rajdy tego idioty Nowaka to zwyczajna polityczna robota. Przygotowują elektorat do tej volty Rydzyka, przygotowują teren na bazie kółek radiomaryjnych. Pewnie Jurek i jego Prawica RP będą firmować toto na zewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek szkoda kościoła 10.03.08, 07:51 to kościół zapłaci wysoką cenę za Nowaka ale widać że, Bóg tak chciał Odpowiedz Link Zgłoś
adomas Apostazja! 10.03.08, 08:02 Kto jest przeciw niech występuje z kościoła. Może to coś zmieni. Może się hierarchia obudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
anarchyintheuk "antysemityzm"-czy ktoś jeszcze przejmuje się 10.03.08, 08:09 tym okresleniem jakim swego czasu skutecznie terroryzowali gojów ? Moze gdyby permanetnie nie naduzywali -szczególnie kiedy wykorzystują dla wymuszenia kolejnych haraczy . Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 cisną się słowa Jacka Kaczmarskiego-U zyda pił 10.03.08, 08:09 uzyda pił batożył zyda , A przed zydowska matką klekał i czekał łaski malowidła , Najświętsza ratuj go panienka- bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Hierarchowie łżą i lżą... 10.03.08, 08:10 czy hierarchowie maja taki bajzel u siebie, że nic nie wiedzą? czy może łżą jak pies? oby tak dalej to ta organizacja jaką jest KK poderwie się jeszcze na chwilę a potem szczeźnie... i bardzo dobrze, na ch.. nam tacy pasterze? ludzie juz nie są owieczkami pasać ich nie trzeba sami się pasą. Odpowiedz Link Zgłoś
uzaz Re: Tylko cierpliwości, 10.03.08, 08:36 owieczki i barany mają coraz mniej do powiedzenia, łaskawa Matka Natura oczyszcza miłą ojczyznę z katolickiego kołtuństwa. A jeśli ktoś, po odrażającym ludobójstwie na Żydach zajmuje się dla poklasku grabieniem zwłok, jest tylko kibicem morderców. To, że polski kościół popiera antysemityzm to tragiczne, bogu to nie zaszkodzi, ale Polsce niewątpliwie. Agenda Watykanu trzyma Polskę w garści. W tej sytuacji trudno się dziwić, że Hitler uważał Polaków za niewolników, miał pewne podstawy. Wykorzenienie ciemnoty to wprawdzi długi ale chyba nieodwracalny proces a kościół katolicki grzebie sobie sam najgłębszy dołek. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz aj waj jaki ja zatroskany o kościół i pana P. 10.03.08, 08:10 a jaki spryciula ! Naprawde ja wyjątkowy !! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: aj waj jaki ja zatroskany o kościół i pana P. 10.03.08, 08:12 a ty polski nie mowic? Odpowiedz Link Zgłoś
joskowicz Re: aj waj jaki ja zatroskany o kościół i pana P. 10.03.08, 08:33 a ty nie mysleć ? a moze po prostu słaba pamięc ? Nic to - my Polacy pamietamy - nie tylko joskowicza ... . Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: aj waj jaki ja zatroskany o kościół i pana P. 10.03.08, 10:08 Polacy? A moze "weszpolacy"? Odpowiedz Link Zgłoś