Dodaj do ulubionych

Wandale urwali lusterka w 50 autach

31.03.08, 16:54
Jaja bym im pourywał*! Wet za wet.

*) Chyba, że kierowcy zaparkowali blokując przejście. Jeśli tak to brawo za
czyn społeczno/wychowawczy!
Obserwuj wątek
    • chinique To sfrustrowani emeryci raczej ... 31.03.08, 21:47
      ... zrobili. Standardzik w ich wykonaniu - drugi standardzik to rysowanie
      lakieru kluczami :). Swoją drogą też bym się sfrustrował - końcówka życia,
      symboliczna emerytura, dzieci poszły na swoje, zaprzestały kontaktu, czekają
      wyłącznie na spadek, no i ta konieczność poruszania się po mieście syfiastym
      transportem masowym. Co to za życie? Nic dziwnego, że lusterek nie ma.
      • naprawdetrzezwy Urwać 50 lusterek to ciężka praca. 31.03.08, 22:20
        (chyba, że to takie żówna z aut dla, przepraszam za wyrażenie, przedstawicieli
        handlowych - one same odpadają przy byle tknięciu...)
    • kufel78 moje tez zniszczyli 01.04.08, 22:39
      mieszkam w okolicy... jakis czas temu mojej zonie ktos zlamal lusterko a
      ostatnio takze moje zastalem zdemontowane... o dziwo udalo sie naprawic. ale z
      niepokojem zostawiam auto co wieczor...
      • seminanec Kamery przydadzą sie 02.04.08, 11:31
        Przecież są kamery w tym miescie , czy ktoś zgłosił zdarzenie na policję ? Może procedury powinny być latwiejsze. Jesli incydenty będą sie powtarzać a słyszałem o 2 a nawet 3 od jednego z właścicieli.Powinna policja ustawić kamerę wzdłuż tej ulicy.
        To dopiero huligani się ucieszą gdy zostaną zarejestrowani , zatrzymani i skazani na prace społeczne . Będzie pięknie wokół.
        • p.m Re: Kamery przydadzą sie 02.04.08, 16:36
          Mieszkam właśnie na tym podwórku co zdjęcie i mnie też wkurzają pozastawiane chodniki. Na wjeździe na podwórko Racławicka 30 non stop stoją tak, że trzeba trawnikiem albo jezdnią iść. A po deszczu nie jest łatwe. A Policja i Straż miejska mają to głęboko w odbytnicy i odsyłają jedni do drugich. BARDZO DOBRZE. Jest kilka parkingów w okolicy z miejscami wolnymi, albo miejsca na samej ulicy Racławickiej a ONI muszą w podwórku. I teraz mają.
          • p.m Re: Kamery przydadzą sie 02.04.08, 16:37
            A ten samochód na zdjęciu to stoi już z pół roku bez lusterka....
            • mantroniusz Re: Kamery przydadzą sie 03.04.08, 00:17
              Drogi sąsiedzie,

To prawda, że w ciągu dnia chodnik jest zastawiony samochodami i policja nic z
              tym nie robi - sam kilkukrotnie prosiłem o interwencję. Tak się jednak składa,
              że samochody stojące na chodniku felernej nocy lusterek nie straciły.

Lusterka oberwano w samochodach stojących wzdłuż skwerku i ogrodzenia
              przedszkola, gdzie żadnemu pieszemu zaparkowane samochody nic a nic nie
              przeszkadzają. Co do samochodu przedstawionemu na zdjęciu - stracił oba lusterka
              w nocy z niedzieli na poniedziałek - rozmawiałem z właścicielką.

Proponuję więc trochę więcej wstrzemięźliwości w sądach, bo gdybyś jednej nocy
              stał się uboższy o 1000 zł w wyniku działalności wandali, to nie byłoby Ci do
              śmiechu.

Przy okazji - lusterka straciły też samochody zaparkowane na Wiktorskiej i
              Odolańskiej.
    • condziu Re: Wandale urwali lusterka w 50 autach 31.05.08, 12:21
      Teraz podobna sprawa, ale z oponami na Zoliborzu.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=296&w=80244088&a=80244088

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka