marek008 Powinnismy byc dumni ze morderca...?!?!? 03.05.08, 20:41 Powinnismy byc dumni ze morderca chce byc obywatelem Polski?!?! Komu to nawet przez mysl przeszlo? Bardzo, bardzo, smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Re: Powinnismy byc dumni ze morderca...?!?!? 03.05.08, 23:29 marek008 napisał: > Powinnismy byc dumni ze morderca chce byc obywatelem Polski?!?! Komu > to nawet przez mysl przeszlo? Bardzo, bardzo, smieszne. Jaki morderca? Kogo on zabil? Przeciez nie JP2. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Powinnismy byc dumni ze morderca...?!?!? 04.05.08, 01:05 zabil wczesniej tureckiego dziennikarza - za to wlasnie siedzi w wiezieniu Odpowiedz Link Zgłoś
exxon Boi sie, ze 2010 nie dozyje w tureckim wiezieniu 03.05.08, 20:49 albo pewnie paru pierwszych miesiecy na wolnosci w Turcji. Jaki to musi byc potworny strach, ze woli isc do wiezienia w Polsce, z ktorej pochodzila jego niedoszla ofiara... Ciekawe co on wie, i co moze powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Sikorski Polakiem ? Szczyt Bezczelnosci... 04.05.08, 04:31 ten think tank to American Enterprise Institute. Zajmował się tam głównie możliwością wykorzystania wschodnioeuropejskiego mięsa armatniego w awanturach USA. Ciekawie jego punkt widzenia ilustruje następujące wypracowanie: "With the right equipment, the Polish army should be able to field both a territorial force to secure it from a residual threat of instability to its east and an expeditionary force of at least a brigade or two. If the country fulfilled the generally accepted NATO goal of 8 percent of troops available for foreign deployment, it should be able to send over 10,000 men and women overseas, a division. Poland could further draw on its border guards, police, secret service, and customs to help with institution-building in conflict zones. Similar numbers could become available from comparably populous countries in the region such as Ukraine and Romania, potentially amounting to a combined contribution that would well exceed in numbers the entire U.S. presence in Afghanistan. It would cost about $500 million per annum to equip and dispatch each such Central European brigade of 2,500 troops--a bargain. These would not be high-tech ninjas fighting transformational warfare, but they would be boots on the ground. If critics of the Iraqi operation are right and a certain level of troop saturation per head of native population is necessary for an occupation to be successful, their contribution could be vital. The United States needs to act soon if the troops are to arrive on the battlefield in time." Teksty dostępne online pod adresem: www.aei.org/publications/pubID.22985/pub_detail.asp jak widać polska armia jest dla niego "a bargain" - okazyjnie tania. Z pana S jest taki "dyplomata", że z każdą sprawą między nim a prezydentem do mediów lata. Myślę, że jest po prostu głupi i próżny, ale nie wykluczam też świadomego sabotażu. W końcu teść jest poważną personą w organizacji otwarcie wrogiej Polsce. W programie polskiego oddziału oficjalnie są dwie sprawy: odszkodowania dla Żydów i walkę z Radiem Maryja. poland.usembassy.gov/events_2007/bnai-brith-opens-new-lodge-in- warsaw-9-september-2007.html W normalnym kraju taki gość jak Sikorski nie miałby szans na pracę kierowcy ministra. CV Radka na stronie AEI: Radek Sikorski has left AEI to assume a four-year term as senator of Poland, representing the Law and Justice Party in parliament. While at AEI, Sikorski served as executive director of the New Atlantic Initiative, an international nonpartisan organization dedicated to revitalizing and expanding the Atlantic community of democracies; studied issues related to Eastern Europe, NATO, missile defense, and Afghanistan; and wrote for AEI's European Outlook series. He previously served as deputy minister of foreign affairs and deputy minister of defense of Poland. Jak widać, opuścił on to gniazdo neokonów, w którym zajmował się "ekspansją demokracji", TARCZĄ ANTYRAKIETOWĄ i Afganistanem, żeby w Polsce objąć stanowisko Ministra Wojny, gdzie zajmował się "ekspansją demokracji", TARCZĄ ANTYRAKIETOWĄ i Afganistanem, po czym, w nowym rządzie, "opozycyjnej partii" zajmuje stanowisko Ministra Spraw Zagranicznych, gdzie, ku zaskoczeniu publiczności zajmuje się: "ekspansją demokracji, Tarczą i Afganistanem. Dodatkowo, mając większe możliwości, realizuje też program organizacji teścia (polecam link z mojego poprzedniego postu do ambasady USA) i wyrzuca dyplomatów "podejrzanych o kontakty" z Polonią, podejrzaną o kontakty z Radyjem. Przy okazji parę placówek dyplomatycznych likwiduje. Nie mam zbyt wielu danych na temat osobistego wkładu naszego bohatera w temat "rekompensat", ale widząc, jak sprawy nabrały tempa pod obecnym rządem, jestem pewien, że się stara. Gdyby teraz w Polsce doszła do władzy Partia Gejów i Lesbijek, albo inne SLD, to nasz bohater z pewnością objąłby funkcję Ministra Równości i zająłby się szybko: "ekspansją demokracji", Tarczą i Afganistanem. Tak to czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Sikorskiego minisrem MSZ? Szczyt Bezczelnosci... 04.05.08, 11:11 Człowiek rozdarty, a raczej podzielony na rózne tajne służby, na różne środowiska przeważnie obce i wrogie Polsce nie kwalifikuje się na to stanowisko. Od czego zaczął urzędowanie - od zwalczania patriotycznie nastawionych środowisk Polonii. Szkodnik Polski i Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Sikorski to zydowski bekart 04.05.08, 17:51 Ten zydowski bekart szarogesi sie w Polsce , jak cala reszta polskiego zydowstwa , ktore w swojej masie nienawidzi Polski i Polakow . Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no prosze, 05.05.08, 12:07 chłopcy, co chcą być na wieżyczkach nowych kacetów dają po bandzie! I kogóż ty bronisz doomsday? Turka, który na rozkaz moskwy miał ubic papieża? Córki podoficera luftwaffe, który służył na lotnicku Gottenhaffen-Rumlau, a która z "miejsca pracy" tatusia, a nie z uwagi na rzeczywiste pochodzenia, mianowana została szefową związku wypedzonych? Doprawdy zabawna historia! Ludzie potrafią sie posunąć do najwkieszych swinstw dla nie wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok patriotyzm to miłość do ojczyzny 05.05.08, 12:09 kobylanski & co kochają jakąś ojczyzne, tylko jaką? Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Ali Agca Polakiem? Sikorski: Szczyt bezczelno 05.05.08, 09:30 JP2 mu wybaczył, niedługo kończy się mu wyrok, odsiedział swoje. Faktem jest, że dziwię się mocno Panu Agcy, bo nie dość że jest śniady to jeszcze targnął się na boga w ludzkiej postaci. W Polsce nie wróżę mu spokoju, już lepiej miałby na zlocie K.K.K Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Ali Agca Polakiem? Sikorski: Szczyt bezczelno 06.05.08, 06:32 kakens napisała: > W Polsce nie wróżę mu spokoju, już lepiej miałby na zlocie K.K.K Ciekawe na czym to twierdzenie opierasz? Ja nie słyszałem dotąd o ani jednym przypadku mordu dokonanego przez polskiego katolika na jakimkolwiek oprawcy. Wręcz przeciwnie - esbeccy mordercy księży chodzą dziś na wolności. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasik25 Re: Ali Agca Polakiem? Sikorski: Szczyt bezczelno 05.05.08, 15:39 Sikorski ma racje Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Sikorski nie ma racji ... 05.05.08, 23:23 lukasik napisal : "Sikorski ma racje" Uwazam , ze Sikorski nie ma racji . Wynika , to z tego , ze Sikorski jest Polsce i polakom kulturowo obcy . Nie rozumie tez i nie czuje wiary katolickiej . Agca wprawdzie w celi wiezienia , ale jednak we Wloszech w katolickim kraju przezyl ponad dwie dekady . W Italii istnieje wielowiekowa tradycja , ktora pozwala mordercom po odbyciu kary w wiezieniu wstapic do zakonu i tam kontynuowac pokute , a przede wszystkim pozwala to przezyc starosc i umrzec tym ludziom w godny sposob . Agca na pewno w jakis sposob przesiakl tymi wloskimi tradycjami i wartosciami . Stad to jego wyznanie o checi spedzenia starosci w Polsce . Mysle , ze wedlug jego pojecia po zwolnieniu z wiezienia , bylaby to jakas dalsza forma pokuty , ostatnia przed smiercia ze starosci . Trzeba pamietac , ze przez te wszystkie kilkadziesiat lat od zamachu jedyna osoba , ktora okazala mu pelne zrozumienie i milosc byl wlasnie Polak Jan Pawel II. Jezeli Agca prosi o polskie obywatelstwo , to wole tego nawroconego zbrodniarza mozna by uszanowac . Widze tutj wielka role Polskiego Kosciola , a zwlaszcza ktoregos z zakonow . Na Dominikanow , czy Jezuitow nie liczylbym , bo w hierrchii tych zakonow nie ma polakow , sa sami zydzi , ktorzy podobnie jak Sikorski nie potrafia myslec i czuc ani po polsku , ani po katolicku . Sa jednak inne zakony , chocby Redemptorysci , ktorzy mogli by przyjac na starosc tego zbrodniarza , tak po katolicku i chrzescijansku. Byloby to wypelnienie woli Ojca Swietego : okazanie pelnego milosierdzia . Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Ja wiem, że to fantastyka... 06.05.08, 06:24 ale byłoby ciekawie gdyby Agca nawrócił się na katolicyzm i w polskim więzieniu przyjął chrzest, po wyjsciu na wolność wstapił do seminarium i przyjął święcenia, po czym wrócił do Turcji nawracać muzułmanów, niehybnie kończąc śmiercią męczeńską. Ja gdzieś już podobną historię czytałem... Odpowiedz Link Zgłoś
doomsday Re: Ja wiem, że to fantastyka... 07.05.08, 12:05 Tez nie rozumiesaz ani wiary katolickiej , ani polakow i polskosci . O zadne nawracanie i umieranie za wiare tu chodzi . Odpowiedz Link Zgłoś