a.k.traper Jak bym miał taki łeb,to bym na nim siedział:) 08.05.08, 22:59 Obojetne kto to jest, sa bohaterami dopóki nie spróbuja smaku własnego usmiechu, najlepiej z trzonowymi. Znam ja takich jeszcze z lat 80-tych, sikali ze strachu na komisariatach dzisiaj głosuja na PiS, bo to tacy sami bohaterowie, mysla że ustawa mozna ludzka pamiec skasować Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Jak bym miał taki łeb,to bym na nim siedział: 08.05.08, 23:02 a.k.traper napisał: > Obojetne kto to jest, sa bohaterami dopóki nie spróbuja smaku > własnego usmiechu, najlepiej z trzonowymi. Znam ja takich jeszcze z > lat 80-tych, sikali ze strachu na komisariatach dzisiaj głosuja na > PiS, bo to tacy sami bohaterowie, mysla że ustawa mozna ludzka > pamiec skasować Tez znam takich o ktorych piszesz, dlatego w 100% podpisuje sie pod Twoimi slowami :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna [...] 08.05.08, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka On jest prawdopodobnie za młody. 08.05.08, 23:08 To ta druga fala, zachłyst prawicowością i wolnością; i już można być lepszym, wolniejszym i odważniejszym od tych byle jakich starych... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper trzeba jeszcze cos umiec i mysleć 08.05.08, 23:39 a to nie jest jego mocna strona, jak wiekszości pisorków.Starsi próbuja sie teraz odkuc za brak odwagi kiedyś, młodsi zyją"martyrologią" starszych, których największa odwagą był udział we mszy za ojczyznę i pokazanie V, potem dwa tygodnie żyli w glorii bohaterstwa. Ciekawe czy ma którys fotke ze zbiorów SB z pielgrzymki Świata Pracy w otoczeniu ówczesnej opozycji? Ja tych "bohaterów" nie widziałem a znałem wielu z całego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Tylko do inteligentnych Czytelników GW 08.05.08, 23:01 Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:09 choć nadgodziny ci w tej rzepie płacą? juz po 23.00, zmiłuj sie;) anwad napisała: > Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o > manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:14 Czy ja Ciebie zapraszałam do mojego posta?:) A tak na poważnie - przeczytaj ten artykuł, dopiero wtedy możemy podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:23 czytasz NIE lub Mity i Fakty, albo gazetki Bubla? nie namawiaj innych do czytania rzepy. przyzwoity człowiek może to to jedynie na gwoździu powiesić. ps. widac żeś tu świeża, do postów się nie zaprasza. to forum publiczne a nie elitarny salonik, mała;)))) anwad napisała: > Czy ja Ciebie zapraszałam do mojego posta?:) A tak na poważnie - przeczytaj ten > artykuł, dopiero wtedy możemy podyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:38 Nie czytam jedynie czasopism zawierających wulgaryzmy, a te które wymieniłeś, do takich należą. Pozostałe staram się przeglądać. Nawet te, które manipulują informacją (nawet GW!) - nie tyle w celu poszukiwania informacji, co zapoznawania się z innym punktem widzenia. Tobie też radzę być bardziej wszechstronnym - wtedy nie tak łatwo będzie Cię oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:51 dziękuje Tobie bardzo za kilka cennych rad. wiem że masz szczytne intencje i chodzi Tobie jedynie o poszerzenie mojej świadomości. powiem Tobie jednak w zaufaniu że czytanie Rzycipospolitej to jednak większy wstyd niż lektura brukowych szmatławców o których pisałem poprzednio. na myśl o plugawych kreaturach, sierotach po quasi- nazistowskiej, kaczej erpe, które wysługuja się na łamach Rzyci, przechodzą mi po plecach dreszcze odrazy. jak na widok padliny znalezionej w lesie. znasz to uczucie?;) anwad napisała: > Tobie też radzę być bardziej > wszechstronnym - wtedy nie tak łatwo będzie Cię oszukać. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:58 Doradzam mniej emocji, a więcej chłodnej analizy. Co czytasz jednak - Twój wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:06 Mówisz że "nie łatwo Cię oszukać"? To jak to pogodzisz z faktem że przed wyborami kiedy to PiS w Polsce zdobył waładzę Kaczyńscy opowiadali że koalicja to ma być z PO, a z Samoobroną to nigdy bo to przestępcy. Potem okazało się że jednak musi być z Samoobroną bo innego wyjścia nie ma i że oni wcale nie tacy przestępcy. Potem okazało się że jednak przestępcy. A potem okazało się że jednak jak nie da się z PO robić rządu i już z SO też nie bo to przestępcy to jednak można zrobić przyspieszone wybory. To jak to było? Kaczyńscy cię okłamali? Wiedziałaś, że Kaczyńscy okłamują resztę narodu? Czy Kaczyńscy tacy głupi, że nie wiedzieli że można wybory zrobić nowe, a Samoobrona to jednak przestępcy? Wytłumacz jak tu pogodzić te fakty? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:13 macpor napisał: > Mówisz że "nie łatwo Cię oszukać"? (...) > Wytłumacz jak tu pogodzić te fakty? nie zadawaj Jej trudnych pytan. bądź człowiekiem;) Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:19 Nie podobała mi się ta decyzja, uważam ją za błędną. Jak jednak dobrze wiesz, PO nie chciało wtedy wejść w koalicję. Sytuacja była więc podbramkowa. Rządy z Samoobroną i LPR nie były poza tym całkowicie stracone. Przez te dwa lata udało się zrealizować sporą część programu, szczególnie jeśli chodzi o wymiar sprawiedliwości i walkę z korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w życiu publicznym naprawdę można coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:23 anwad napisała: Rządy z Samoobroną i LPR nie były poza tym całkowicie stracone. Przez te dwa lata udało się zrealizować sporą część programu, szczególnie jeśli chodzi o wymiar sprawiedliwości i walkę z korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w życiu publicznym naprawdę można coś zmienić. ty tak serio czy jaja sobie robisz? jeśli serio to moje szczere kondolencje, jeśli jajcarzysz to gratuluję wyrafinowanego poczucia humoru;) pozdro, chirl. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:29 Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:39 :)))) faktycznie, masz rację, jest już późno:) na pożegnanie chciałem sie z Tobą podzielić perełką znalezioną w Sieci: 13k.pl/-/sugestia.php Pozdrawiam, M. anwad napisała: > Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:) Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 08:57 anwad napisała: > Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:) A ty "dawna" może nas odwiedzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:37 > Nie podobała mi się ta decyzja, uważam ją za błędną. Jak jednak > dobrze wiesz, PO nie chciało wtedy wejść w koalicję. Sytuacja była > więc podbramkowa. Dobrze wiem że PO chciało wejść w koalicję ale nie na warunkach PiS. Ale nie w tym rzecz. Sytuacja była dokładnie identyczna jak w momencie rozpadu koalicji z Samoobroną. Czyli tak jak później i wcześniej można było rozpisać przyspieszone wybory. Z drugiej strony Samoobrona zprzed wyborów i po wyborach, i po rozpadzie koalicji to była ciągle ta sama Samoobrona. Nic się nie zmieniła. Więc co się stało że przedtem przyspieszone wybory były nie możliwe z powodu niechęci PO, a potem stały się możliwe? Co się stało że zła SO sprzed wyborów po wyborach zrobiła się dobra, by po jakimś czasie znów zrobić się zła? Jeszcze raz wracam do pytania - Kiedy Kaczyński nas okłamywał? Kiedy mówił że nie ma wyjścia i musi zrobić koalicję z SO, czy jednak wtedy kiedy mówił że nie ma wyjścia i trzeba zrobić przyspieszone wybory? Kiedy Kaczyński kłamał? Przed wyborami jak mówił że SO to partia stworzona przez UB i tam są przestępcy? Czy po wyborach jak robił z nią koalicje? Czy po rozpadzie koalicji kiedy nagle znów okazało się że SO jest zła? A może ocena moralna SO miała drugorzędne znaczenie dla Kaczyńskiego? To czy łamali prawo i czy są tworzeni przez UBowców jest dla niego nie ważne byle by się do władzy dopchać? > Przez te dwa lata udało się zrealizować sporą część programu, > szczególnie jeśli chodzi o wymiar sprawiedliwości i walkę z > korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w > życiu publicznym naprawdę można coś zmienić. Co się zmieniło? Aresztowano kilku lekarzy których teraz trzeba wypuszczać bo dowody okazały się być lipne. Przygotowano nieudaną ubecką prowokację przeciwko członkowi własnego rządu (ewenement na skalę światową). Zwolniono jednego ministra po tym jak nie udało się już dłużej tuszować skanadalu. Doprowadzono jedną kobietę do śmierci samobójczej czy w wyniku wypadku - oskarżenia wobec niej okazały się być pomówieniami. I uważasz, że coś się naprawdę zmieniło? I ty mówisz że się nie dajesz oszukać? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 01:03 Co do pierwszej części - o koalicji z Samoobroną i LPR już się wypowiedziałam. Jeśli chodzi o warunki PO - uważam, że były całkowicie nie do przyjęcia. Z jakiej racji partia przegrana miałaby obejmować najważniejsze resorty? Kropka. Co do zmian w czasie rządów PiS-u. Myślę, że wraz z powstaniem CBA blady strach ogarnął ludzi nieuczciwych, biorących łapówki itp. Pewnie też sami przestępcy nie czuli się wtedy komfortowo - dlatego w wyborach postawili na PO (PiS w więzieniach nie osiągnął nawet progu wyborczego...). O lekarzach każdy wie, że większość bierze (czy też brała) łapówki. Na kreowanym na niewinną ofiarę kaczyzmu doktorze G. ciąży 45 zarzutów, głównie korupcyjne, ale też o stosowanie przemocy i szantaż seksualny. Dobrze, że bezkarnym nie można się było czuć nawet będąc w koalicji rządzącej. Co do Barbary Blidy - nie powinno się źle mówić o zmarłych, ale zastanów się, czy człowiek uczciwy popełnia samobójstwo, gdy jest aresztowany? Oskarżenia wobec niej wcale zresztą nie okazały się pomówieniami. Tyle. Dobrej nocy życzę. A jak chcesz, to polecam jeszcze inny ciekawy artykuł "Geniusze politycznej manipulacji": www.rp.pl/artykul/113957.html Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 09:48 Bardzo miło że tak się wypowiadasz. Ot mam w twoim przypadku sztandarowy przykład że to właśnie zwolennicy PiSu zajmują się manipulacjami informacjami, a nie ich przeciwnicy. Ale ad rem. > Co do pierwszej części - o koalicji z Samoobroną i LPR już się > wypowiedziałam. Tyle że pytanie nie dotyczyło Twojego stosunku do koalicji ale faktu prawdomówności Kaczyńskiego. Jeżeli przed i po koalicji wiedział, że SO to przestępcy z którymi nie powinien porządny człowiek się zadawać, to jeżeli w trakcie jej trwania nagle ten problem zniknął, to albo on jest cynicznym kłamcą albo idiotą. Chciałem byś mi wyjaśniła ten paradoks. Widzę jednak że starannie tego unikasz. > Jeśli chodzi o warunki PO - uważam, że były całkowicie nie do > przyjęcia. Z jakiej racji partia przegrana miałaby obejmować > najważniejsze resorty? Kropka. No i następna manipulacja. PO nigdy nie proponowało przejęcia najważniejszych resortów - proponowali współudział równy we wszystkich resortach. Z jednej partii minister z drugiej wiceminister. To jednak PiSowi się nie podobało. Chcieli mieć CAŁKOWITĄ kontrolę nad pewnymi ministerstwami. Po co? Teraz już wiemy. Gdyby ktoś z LPR i SO był w tych ministerstwach nie doszło by do tak kuriozalnego faktu łamania prawa jak ubecka prowokacja przeciwko urzędującemu ministrowi. Jeszcze raz prowokacja, a nie śledztwo w sprawie przestępstw. Następna sprawa to niby dlaczego te resorty są "najważniejsze"? gdzie jest ich waga? Czy sprawiedliwość jest ważniejsza od służby zdrowia? A ta od szkolnictwa? To były najważniejsze resorty dla PiS - dla czego? Patrz wyżej. > Co do zmian w czasie rządów PiS-u. Myślę, że wraz z powstaniem CBA > blady strach ogarnął ludzi nieuczciwych, biorących łapówki itp. > Pewnie też sami przestępcy nie czuli się wtedy komfortowo - > dlatego w wyborach postawili na PO (PiS w > więzieniach nie osiągnął nawet progu wyborczego...). Jedynie myślisz. Ale tak naprawdę żaden blady strach na nikogo nie padł. Od razu było widać że jedynym kryterium którym CBA kierowało się przy łapaniu przestępców był klucz polityczny. Dowód? Zero przestępców z PiS - sami z opozycji. Co do wyników wyborów w więzieniach. A w szpitalach psychiatrycznych wygrało PiS. No i co mam rozumieć że to partia wariatów? Więc może bez manipulacji ok? > O lekarzach każdy wie, że większość bierze (czy też brała) > łapówki. Nie. Wręcz przeciwnie. Każdy wie że złodzieje twierdzą, że wszyscy ludzie to złodzieje. Osoby lekko się prowadzące dowodzą że każdy ma skoki w bok. Łapówkarze twierdzą że wszyscy biorą by tak usprawiedliwić swoje niecne postępki. W ten sposób niczego nie dowodzisz poza tym że sama dajesz łapówki lekarzom. > Na kreowanym na niewinną ofiarę kaczyzmu doktorze G. ciąży 45 > zarzutów, głównie korupcyjne, ale też o stosowanie przemocy i > szantaż seksualny. A na byłym ministrze Ziobro ciążą zarzuty o manipulowanie prawem. Czy oznacza to że jest winien? Nie - to się okaże dopiero po ewentualnym procesie. Jak na razie kolejne oskarżenia wobec doktora G. upadają. > Dobrze, że bezkarnym nie można się było czuć nawet będąc w > koalicji rządzącej. Ależ długo można było się tak czuć. Przestawało się tak czuć dopiero jak się podpadło premierowi Kaczyńskiemu lub media podniosły taki raban że udawanie że nic się nie stało już nie wypadało. > Co do Barbary Blidy - nie powinno się źle mówić o zmarłych, ale > zastanów się, czy człowiek uczciwy popełnia samobójstwo, gdy jest > aresztowany? Oskarżenia wobec niej wcale zresztą nie okazały się > pomówieniami. I znów nieprawdy. Oczywiście że popełniają i to nie raz. Pisząc że tylko winni popełniają samobójstwa w chwili aresztowania obrażasz wszystkich tych co zabili sie w więzieniach hitlerowskich czy stalinowskich. Oczywiście "kaczyzmowi" daleko do tych struktur - ale kto zabrania Blidzie się tak poczuć. Zresztą - sporo faktów otaczajacych sprawę domniemanego samobójstwa raczej IMHO wskazuje na zatuszowany wypadek a nie jej próbę targnięcia się na swoje zycie. Oczywiście że się okazały. jeżeli ktoś daje łapówkę to zawsze są dwie strony. Dający i biorący. Jezeli nawet "dawca" łapówki już nie zyje co wymiarowi sprawiedliwości przeszkadza ukarać "biorcę"? Ten jednak go wypuszcza z powodu braków dowodów popełnienia przestepstwa. Cała sprawa okazała się być oparta jedynie na zeznaniach jednej pani która za "pójście na współpracę" została zwolniona z odpowiedzialności za popełnione faktycznie przestepstwa. Czyśmy juz tego raz nie przezywali jak to złapani za komuny przestępcy dostarczali dowody na opozycjonistów, a jeszcze wczesniej gestapowcy posłusznie oskarżali o współpracę AKowców? > Tyle. Dobrej nocy życzę. A jak chcesz, to polecam jeszcze inny > ciekawy artykuł "Geniusze politycznej manipulacji": > www.rp.pl/artykul/113957.html Widzę, że jak każdy zwolennik PiS jesteś zafascynowana manipulowaniem ludźmi i próbyujesz to na własną ręke wcielać w życie. Niestety dla Ciebie jak dowiodły ostatnie wybory obywatele RP nie są "ciemnym ludem", który "kupuje" co mu karzdy manipulant chce sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: anwad 08.05.08, 23:20 Dziekuje za podany artykul o manipulacjach w mediach. Wszyscy entuzjasci GW powinni go obowiazkowo przeczytac. Gdy czyta sie wypowiedzi tych entuzjastow na tym forum to odnosi sie wrazenie, ze oni pochodza z innej planety. A swoja droga bardzo przyjemnie jest od czasu do czasu uslyszec Kaczynskiego slowa prawdy o komuchach nierozliczonych za swoje zbrodnie oraz o manipulacji antypolskich mediow. Problem polega na tym, ze Kaczynscy i PiS wypowiadaja sie zbyt rzadko. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: anwad 09.05.08, 00:05 wet3 napisał: > Gdy czyta sie > wypowiedzi tych entuzjastow na tym forum to odnosi sie wrazenie, ze > oni pochodza z innej planety. O Jarusiu też można tak powiedzieć, a on bynajmniej z Marsa pochodzi. > Problem polega na tym, ze Kaczynscy i PiS wypowiadaja sie > zbyt rzadko. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fideboox 09.05.08, 03:04 Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci choroba przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Nie możesz spać staruchu? 09.05.08, 08:55 wet3 napisał: > Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci choroba > przejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dyzurny.peychiatra - komuch 09.05.08, 13:59 dyzurny.psychiatra napisał: > wet3 napisał: > > > Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci > choroba > > przejdzie. Ktos posnarowal ci podogonie kwasem solnym, dyzurny komuchu bo niesamowite glupopty wygadujesz! Odpowiedz Link Zgłoś
ptaq1979 Re: Tylko do inteligentnych Czytelników GW 09.05.08, 01:24 anwad napisała: > Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o > manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html Artykul naprawde ciekawy ale dosc jednostronny. Niemniej warto przeczytac zeby moc zobaczyc z innej strony. W sumie tutejsze posty tez sa w wiekszosci stronnicze a jakos malo kto oponuje... Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Tylko do inteligentnych Czytelników GW 09.05.08, 12:16 anwad napisała: > Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o > manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html Taka drobna uwaga. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe z tego, jak sie osmieszasz, pietnujac manipulacje w mediach, posilkujac sie artykulem z mediow zaczerpnietym. To mi wyglada na takie rozdwojenie jazni. Z jednej strony uwazasz, ze media manipuluja, a z drugiej strony dajesz sie mediom manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
antidotunazalganiewubekistanie www.rp.pl/artykul/122687.html 08.05.08, 23:15 UBowcy pałają jadem miłości opluwają nielubianych gości a jadu muszą utoczyć niemało żeby się ich GWnu podobało łże-pozycje ścierwa okupują jak typowy gnida z szują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider abba15 przeszedł wylinkę 08.05.08, 23:27 abba15 zmieniłeś skórke jak gad co jakiś czas? zaśmierdziało padliną. antidotunazalganiewubekistanie napisała: > UBowcy pałają jadem miłości > opluwają nielubianych gości > a jadu muszą utoczyć niemało > żeby się ich GWnu podobało > łże-pozycje ścierwa okupują > jak typowy gnida z szują!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:15 A Fogg to jeszcze spiewa? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: sselrats 08.05.08, 23:23 sselrats napisał: > A Fogg to jeszcze spiewa? Moze juz nie spiewa. Za to ty spiewasz za niego doskonalym szczurzym falszem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny.psychiatra Cieszę się, że moi podopieczni 08.05.08, 23:41 tacy aktywni na forum, niezła terapia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Kaczyński jednak pilnie potrzebuje psychiatry... 08.05.08, 23:16 Kaczyński żyje w jakimś wyimaginowanym świece własnych fantazji... Ten facet jest chory i powinien się leczyć, a razem z nim jego wierni, fanatyczni wyznawcy... Odpowiedz Link Zgłoś
rach_ciach Ku.., co ty cieciu pie..sz? Nie ten temat! 08.05.08, 23:17 Nie ćpaj tyle bo mózg ci zżarło. Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Niestety, te zdarte jak płyta wyrażenia... 08.05.08, 23:22 ... mówią co innego. O mózgu zatkanym przez kalki pojęciowe rodem właśnie z lat '80. To z powodu kolein umysłowych tak się zwracasz do dokładnie każdego, choć zapewne gdzieś głęboko doskonale sobie zdajesz sprawę, że jakieś wyrażenia o KC itd. mogą mnie co najwyżej bawić, bo nie są zwyczajnie mylne, tylko brzmią jak własna parodia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Niestety, te zdarte jak płyta wyrażenia... 08.05.08, 23:27 do dokładnie każdego, czyli kogo? proszę o wyliczenie Panie DOKTORZE Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Kwantyfikator ogólny się kłania, kolego. 08.05.08, 23:32 Jestem przekonany, że przed dogłębną lekturą Kotarbińskiego zaglądałeś na przykład do logiki ogólnej, powiedzmy Tatarkiewicza. Szanowny, acz niezmiernie płytki umysłowo pan Dorn niewątpliwie opatrzyłby to jakimś komentarzem o zbędności enumeracji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Kwantyfikator ogólny się kłania, kolego. 08.05.08, 23:39 jestem pod wrażeniem zmienności nastrojów ... jeszcze chwilę temu "zwracaj sie do mnie per doktorze", a teraz juz "kolego"... co do Tatarkiewicza... przyznaję, że raczej opieram się głównie na Ziembińskim Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka To nie zmienność nastrojów, tylko środków. 08.05.08, 23:47 Formy zwracania do oponenta są wyliczone w Erystyce jako jeden ze znaczących sposobów sterowania dyskusją. Widzisz? Już jesteś oswojony i przestałeś bluzgać. O ileż przyjemniej, można nawet czasem od biedy coś usłyszeć zamiast samego jazgotu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: To nie zmienność nastrojów, tylko środków. 08.05.08, 23:52 buka.buka.buka napisał: > Formy zwracania do oponenta są wyliczone w Erystyce jako jeden ze znaczących sp > osobów sterowania dyskusją. Widzisz? Już jesteś oswojony i przestałeś bluzgać. > O ileż przyjemniej, można nawet czasem od biedy coś usłyszeć zamiast samego jaz > gotu :-) :D mi tego tłumaczyć nie musisz - raczej swoim przyjaciołom z tego forum :) musze się z tym zgodzić - Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka No tak, a czy sam próbowałeś podobnie? 08.05.08, 23:56 Zauważ, że jakoś w kilku postach mimo zupełnego braku zgody w kwestiach politycznych, powiedzmy, dałem radę dojść do porozumienia w sprawie złagodzenia formy wypowiedzi. Może od czasu do czasu sam też spróbujesz? :-) To zdecydowanie dobrze działa na nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: No tak, a czy sam próbowałeś podobnie? 08.05.08, 23:58 niejednokrotnie:) niestety, każda wypowiedź niezgodna z linią PO, to kamyczek wywołujący lawinę bluzgów zresztą masz oczy, czytasz, sam widzisz, jak to tutaj wygląda Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Ja to widzę obustronnie, tylko nie widzę... 09.05.08, 00:03 ...powodu, żebym miał ulegać bezwolnie takim manierom; błąd polega na tym, że zaraz włącza się emocje, zamiast myśleć. A myśleć trzeba nie tylko nad argumentami, ale w dodatku nad formą ich podawania, łącznie z takimi drobiazgami, jak dobór słów. Innymi słowy, to tak, jak szachistów dawniej uczyli - siąść sempiterną na rękach i nie wyjmować, póki się trzy razy nie poszukało lepszego tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper To problem własnych (?) poglądów 08.05.08, 23:55 Większość z nas nic nikomu nie udowadnia ani nie musi sie dowartosciowywać, zwyczjna wumiana pogladów i zdań. Ale jest część "kiboli" politycznych, którzy nie maja swoich doświadczeń tylko cos słyszeli i uznają to za "oczywistą oczywistość" Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: To problem własnych (?) poglądów 08.05.08, 23:59 > Większość z nas nic nikomu nie udowadnia ani nie musi sie > dowartosciowywać, zwyczjna wumiana pogladów i zdań. piszesz o TYM forum ??? to chyba jakieś nieporozumienie :D Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Uff, wszystko w porządku 08.05.08, 23:24 Uff, wszystko w porządku. Bałem się, że może Wielki Mały Brat przemyślał pewne sprawy i wyciągnął wnioski. Ale nie! Na szczęście wszystko zostaje po staremu. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:24 Biegaj do Rydzyka biegaj. Przekonuj pajacu przekonanych. Trzymaj się tych mediów bo tylko tam jeszcze możesz liczyć na poparcie. Rydzyk wie jak robić ludziom wodę z mózgu więc może jeszcze dzięki niemu troche pociągniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:28 tak,tak żeby jeszcze tej demokracji nie było Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kł 09.05.08, 12:47 vomitorium1 napisał: > tak,tak > żeby jeszcze > tej demokracji > nie było O, to mi przypomnialo pewien tekst filmowy. Stary, ale jakze na czasie: "A co to za demokracja, jak kazdy moze miec wlasne zdanie." Odpowiedz Link Zgłoś
yot23 W poprzedniej kadencji PiS był za 08.05.08, 23:29 punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: W poprzedniej kadencji PiS był za 09.05.08, 12:51 yot23 napisał: > punkt widzenia zależy od punktu siedzenia? Nie tylko. Swiadczy to tez o tym, co pis chcial osiagnac poprzez taki zapis. Teraz sie boja, ze przeciwnicy polityczni beda postepowac tak, jak oni zamierzali. Odpowiedz Link Zgłoś
voltorn pis zawsze swoje 08.05.08, 23:30 panowie z pisu zawsze bredzili i bredzić będą, jak by to żałosne nie było. swoją drogą po co przytaczać nudzenie jarka, niech słucha go "armia" trwam i radia maryja. dawno go zresztą słychać nie było, toteż musiał się w końcu pokazać. uważam jednak, że lepiej zapomnieć pis tak jak lpr czy samoobronę(czyli wogóle o nich nie wspominać, bo nie warto:D) Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Warto pamiętać 09.05.08, 00:43 voltorn napisał: > panowie z pisu zawsze bredzili i bredzić będą, > jak by to żałosne nie było. swoj ą drogą po co > przytaczać nudzenie jarka, niech słucha go "armia" > trwam i radia maryja. dawno go zresztą słychać nie > było, toteż musiał się w końcu pokazać. uw > ażam jednak, że lepiej zapomnieć pis tak jak lpr > czy samoobronę(czyli wogóle o nich nie wspominać, > bo nie warto:D) Warto pamiętać. Oni (kaczory) się do kortyta dobrali tylko dlatego, że wtedy (gdy były wybory) byli stosunkowo nieznani. Jeżeli byśmy* teraz zapomnieli to znowu popełnilibyśmy ten sam błąd. Trzeba pamiętać błędy aby ich nie powtarzać. Platforma wygrała przez nich - wystarczyło powiedzieć "widzicie - jak nie zagłosujecie na nas to tacy (PiS, Samogwałt, LPR) będą rządzić". Więc w zasadzie OK - skoro kacze oszołomy mają tak dalej funkcjonować to jest to pozytywny aspekt - jeżeli mają tak działać to murowana jest wygrana innej formacji ("byle nie PiS") w kolejnych wyborach. Oponenci PiS mają łatwo bo PiS sam się pogrąża np. takimi akcjami. To dobrze w sumie. Niech jarkacz leci w swoim obłąkaniu oporowo - codziennie kaczorynka o 19 w TV Trwam dobrem narodu! ________ *) Tzn. nie my czyli nie ja bo ja wtedy wiedziałem, że te kaczory to jakieś podejrzliwe s**syny. Ale inni się nabrali. Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:30 Szanowni Internauci! Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji III Rzeszy . I nic? Zastanówcie się ! Cóż znaczy ten śmieszny człowieczek z malutkimi problemami , o którym zapomnimy bardzo szybko w porównaniu z rocznica wydarzenia historycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:35 krawat23 napisał: > Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji > III Rzeszy on tez przyszedł publicznie zakomunikować swoją kapitulację? może nieświadomie, ale to zrobił. RIP, Jrosłwie Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Re: zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:36 słusznie należy przypominać jak kończą myślący inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: zadziwiajace!!!! 09.05.08, 00:08 krawat23 napisał: > Szanowni Internauci! > Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji > III Rzeszy . I nic? Zastanówcie się ! Cóż znaczy ten śmieszny > człowieczek z malutkimi problemami , o którym zapomnimy bardzo > szybko w porównaniu z rocznica wydarzenia historycznego! A dzięki tej bezwarunkowej kapitulacji Niemcy są 100 lat przed a Polska 100 lat za murzynami. I jest co świętować? Przynajmniej sobie jutro defiladę w Moskwie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:35 korzystając z chwili wolnego czasu wieczorową porą przeczytalem te wytwory myśli, jeżeli chciało by się zrobić lustrację i prawdę dzie- jową nareszcie,to trzeba było to zrobić od razu,byly 2 lata,a nie dawkować po kropelce,grając hakami i zostawiając sobie pewne rzeczy na potem na stosowny moment,bo moment już minął. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: maureen2 08.05.08, 23:42 maureen2 napisała: > korzystając z chwili wolnego czasu wieczorową porą przeczytalem te > wytwory myśli, jeżeli chciało by się zrobić lustrację i prawdę dzie- > jową nareszcie,to trzeba było to zrobić od razu,byly 2 lata,a nie > dawkować po kropelce,grając hakami i zostawiając sobie pewne rzeczy > na potem na stosowny moment,bo moment już minął. Ponoc chcieli w 1992 zrobic lustracje, ale Bolek z Tuskiem urzadzili im nocna zmiane. Kaczynscy chcieli zrobic tez, ale czerwony TK zadbal gorliwie o swoich czerwonych towarzszy broni, a GW wylewala kubly pomyj. Pamietasz "Modlitwe o deszcz" Michnika, ktora przez los zostala wysluchana? Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: maureen2 08.05.08, 23:59 nocna zmiane to, głupku wioskowy, zgotował misiowi olszewskiemu kaczynski. bo sie mecenasowi zachciało byc samodzielnym a kaczorek nie miał okazji uprawiac ulubionego sportu - kierowania z tylnego fotela. rekami korvina-miki zapodał uchwałe, o której było wiadomo że wykonanie jej zmiecie dowolny rząd mniejszościowy (a takim, głupku wioskowy, był rząd olszewskiego). wystarczyło pierdnięcie myszy żeby rząd mecenasa odleciał w chmurze smrodu na zawsze. swoimi prawicowymi legendami o "nocnej zmianie" możesz uszczelnic okna albo napalic w kominku, pozdro. wet3 napisał: > Ponoc chcieli w 1992 zrobic lustracje, ale Bolek z Tuskiem urzadzili im nocna zmiane. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: maureen2 09.05.08, 00:09 W dodatku odsunięcie od władzy Olszewskiego było całkowicie zgodne z prawem, za to jego próby szantażowania klubów poselskich teczkami było tylko zgodne z tym co dziś się nazywa "prawem i sprawiedliwością" Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jesli przezyłes to opisz, chetnie zweryfikuje 08.05.08, 23:42 znam wiele zdarzeń i potrafię byc obiektywny. I staraj sie pisac logicznie chyba ze wzruszenie odbiera ci jasność umysłu Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Jesli przezyłes to opisz, chetnie zweryfikuje 08.05.08, 23:49 zagościniec, tramwaj, frombork powinno ci starczyć Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper śmiało, poczytamy, nie lekaj się 08.05.08, 23:59 miło posłuchać o wydarzeniach od bezposrednich uczestników historii Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: śmiało, poczytamy, nie lekaj się 09.05.08, 00:04 :D więc nie wystarczyło ci a podobno tak wiele wiesz... mimo wszystko nie chce mi się, może ze względu na ten twój szyderczy ton, człowieku, któremu powinienem podobno zazdrościć życiorysu być może zaczynaj więc , śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dałem ci pierwszeństwo, bo masz wiele do 09.05.08, 00:15 udowodnienia innym tutaj. Ja nie aspiruję do zaszczytów ani wielkich racji, mnie wystarczy zwykła, obiektywna prawda. Co do mnie to powiem tylko ze byłem w jednym szeregu z innymi do których oddano salwę 15-go grudnia 1981r. na szczęście ze "slepych" i nikomu nie zycze podobnych przezyc, reszta to juz normalna działalność podziemna w tamtych czasach, nie ma o czym mówić. Dlatego podchodze do życia z dystansem a ludzi uwazam za dobrych albo błądzących.to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Dałem ci pierwszeństwo, bo masz wiele do 09.05.08, 00:19 mam tyle samo do "udowodnienia" co i ty dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: On jest prawdopodobnie za młody. 08.05.08, 23:46 Może obstajmucha taki był za komuny groźny, że SB-cja bała się go zabić. Jego idola też się bali i zapomnieli go aresztować 13 grudnia :P Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Idola zwyczajnie przestraszono 09.05.08, 00:24 A wiele tzw. lojalek wypisywano by chronić znajomych, Mysle ze tak postapiono. Podobnie jak "pozyskano" p. Gilowską. Znam wielu co podpisali i dalej sie udzielali w konspirze. Rózne były układy, uwazam że to historia i nic nowego nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No proszę, jaki samokrytyczny?:) 08.05.08, 23:46 A cos wiecej o tej traumie? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 kłam...kłam...kłam....Jarosławie. .... 08.05.08, 23:50 JAROSŁAWIE..."trzep" tak dalej.....jak najwięcej ....jak najczęściej..... dwa lata twoich rządów przyniosły pożądany efekt.....i wystarczyły abyśmy PiS odsunęli od władzy ..........a niedługo to samo stanie się z twoim braciszkiem...... a wtedy z radością...... www.joemonster.org/phorum/images/smiles/fala.gifzaśpiewamy...... TO już jest___KONIEC__nie ma już PiS....... JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!! MOŻEMY ŻYĆ........ To już jest___KONIEC__nie ma już PiS....... JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!! MOŻEMY IŚĆ...... To już jest___KONIEC__bo nie ma już PiS....... JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!!,bo nie ma już PiS,nie ma już PiS,PiS,PiS !!! POdpisali...... LUMPENINTELIGENT, "CIEMNY LUD", BURA SUKA, KAMASZ, ŁŻE ELITA, DZIAD,który SPIEPRZA MAŁPA W CZERWONYM, "ZOMOWIEC" z SOLIDARNOŚCI..... INTER-LIBERAŁOWIE ( tego określenia PiSuarowe BYDŁO nie znało bo nie wiedzieli ,że istnieje coś takiego jak INTERNET......") -- PiSuarowe"MORDY wy WASZE", zapamiętajcie co powiedział SENEKA..... ...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek się zdarza komu innemu,może sie i tobie przydarzyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: a Herr Thuske urosl 2metrowy nochal----------- 09.05.08, 00:21 teraz wiadomo kto jest pinokiem buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
ptaq1979 Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:04 Jestem daleki od podpisywania sie pod wypowiedziami JK ale niestety sa kwestie, w ktorych uwazam ze warto sie przynajmniej przysluchac. Chodzi mi np o kwestie zmiany konstytucji o ktorej wspomnial. Mamy o tyle kaleka demokracje w Polsce ze eliminowanie osob z zycia publicznego za nawet drobne przestepstwa moglo by faktycznie posluzyc w niektorych przypadkach do eliminowania przeciwnikow poliycznych (niestety poki co organy scigania czy prokuratura nie sa niezalezne od obecnie rzadzacych - od poprzednich tez nie byly). Sam sie nieraz zastanawialem czy np taki Lepper (jeszcze sprzed seksafery) powinien miec odgorny zakaz ubiegania sie o stanowiska panstwowe. Wydaje mi sie ze lepiej ze nie bo przeciez te jego pomowienia czy wysypywanie zboza byly w sumie drobnymi sprawami. Inna sprawa ze taka osoba jest w stanie uzyskac tak wysokie poparcie ale to juz swiadczy o naszym spolecznstwie... A z dugiej strony mamy takich przyslowiowych ubekow jak to stwierdzil JK, ktorym nieslychanie trudno cos dzis udowodnic i ktorzy moze nie wysypuja zboza, ale w moim odczuciu maja oni mniejsze moralne prawo do rzadzenia od taki Lepper nawet. I jak JK stwierdzil taki Lepper podlug nowej konstytucji nie bedzie mogl sie ubiegac o stanowisko a taki ubek jak najbardziej... Inna sprawa to wolnosc mediow. Na pewno nie jest az tak zle jak to twierdzi JK ale tez nie jest tak ze mamy zupelna rownosc tutaj. Nie zrozumcie mnie zle, bo owszem wg prawa ta rownosc wystepuje ale w praktyce juz niekoniecznie. Czy jeszcze przed afera Rywina przypuszczaliscie ze media sa az tak mocno powiazane z ludzmi z kregow SLD? Ja przyznam sie ze nie a byl to juz chyba 2002 r i byla pelna 'wolnosc mediow'. Rywin, Czarzasty, Kwiatkowski i wielu innych to ludzie ktorzy z racji zaplecza politycznego i finansowego mogli de facto rzadzic mediami choc niby byly one wolne! Ciekwie pisze o tym T. Lis w "Co z ta Polska"... Natomiast ludzie ktorzy przed '89 byli w opozycji nie mieli tak latwego startu na wolnym rynku bo oni zaczynali od zera. 'GW' jest tu naprawde nielicznym wyjatkiem. Nie mowie ze w Polsce nie ma wolnych mediow, ale to jest tez ciekawe ze PiS jako partia majaca w ostatnich latach stosunkowo duze poparcie wsrod wyborcow prawie w ogole nie ma go w mediach (Rz jest tu moze wyjatkiem) totez nieustannie go szuka u ojca dyrektora... Dla porownania dzisiejsze poparcie SLD oscyluje w okolicach progu wyborczego a w mediach maja chyba wciaz wiecej 'wtykow' niz PiS. To tak widziane nieco z innej strony... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:19 Z wieloma sprawami się zgodzę tego coś napisał. Jednak jedna uwaga o czym mało kto teraz pamięta. Nie jest tak, że tylko GW miała szansę. Inne też miały. Było sporo gazet utworzonych po 89 które rosły nawet sporo w siłę, a potem gdzieś przez nieudolne zarządzanie znikały. Było też sporo tytułów "podarowanych" przy podziale RSW różnym partiom politycznym. Ot taki KPN dostał bardzo poczytny bodajże tygodnik razem (cecha charakterystyczna na ostatniej stronie była zawsze pani w stroju naturystki). Dostał i błyskawicznie zmarnował. Także jeżeli dziś "prawica", "narodowcy" czy jak ich tam zwać płaczą że nie mają swoich mediów to nie wynika z losów, historii, pecha czy spisku "ciemnych sił". To jedynie efekt ich własnej nieudolności. Ostatecznie jaki biznes może zrobić człowiek mieszkający z matką bez prawa jazdy i konta bankowego - ot życiowy nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaq1979 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:41 No fakt ze JK jako osoba jest kompletnie nieprzystajaca do dzisiejszych czasow to sie zgadzam. I w pewnym sensie jego styl zycia poteguje pretensje i kompleksu do calego swiata. Ale nie chodzi mi o Kaczynskiego jako osobe, a o kwestie ktore porusza. Moim zdaniem wiele z nich jest trafnych (wiele tze nie) ale sa one beznadziejnie wyrazone (np na antenie TV Trwam co jakby dla zasady nie jest traktowane przez wielu powaznie). Inna sprawa to idea podsluchow osob na wysokich stanowiskach, wobec ktorych istnieje jakies uzasadnione podejrzenie nie byla moim zdaniem zla ale to ze w efekcie podsluchiwali ludzie PiS-u a nie jakas niezalezna jednostka bylo z gory skazane na niepowodzenie. Generalnie nie jestem zwolennikiem podsluchow i inwigilacji ale w polskich warunkach bylby to moze rodzaj 'terapii szokowej' w kwestii stanowisk publicznych. Utwierdzily mnie tez w takim przekonaniu wypowiedzi ludzi ktorzy psy wieszali na kaczorach ze co im odbilo i chce im sie porzadek w Polsce zmieniac. A nieprzypadkowo osoby te niezbyt 'uczciwie' prowadza dzialalnosc gospodarcza... Taka mala dygresja. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:54 " Wydaje mi sie ze lepiej ze nie bo przeciez te jego pomowienia czy wysypywanie zboza byly w sumie drobnymi sprawami." Gratuluje. Nie tobie wysypywal, prawda? I nie ciebie pomawial. Powinien byc zakaz kandydowania dla przestepcow i kropka. Jesli komus czegos nie potrafisz udowodnic, to NIE JEST PRZESTEPCA; zasada domniemania niewinnosci obowiazuje. A ze masz mentalnosc pisowsko-ludyczna (przyklad: "nie lubie ubekow, na pewno WSZYSCY maja cos na sumieniu, wiec odsune ich od wladzy bez sadow i dowodow") - to juz twoj problem. -- f. Odpowiedz Link Zgłoś
ptaq1979 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 01:18 funia81 napisała: > Jesli komus czegos ni > e > potrafisz udowodnic, to NIE JEST PRZESTEPCA; zasada domniemania niewinnosci > obowiazuje. Jak ta zasada funkcjonuje w Polsce to chyba wszyscy dobrze wiemy... Moze masz racje - ja tez wolalbym zeby rzadzili nami sami prawi ludzie. Ale przez to ze wiem, ze tak nie jest (bo wielu z nim bardzo ciezko cokolwiek udowodnic) to moze powinnismy sie zastanowic czy wprowadzac tak surowe ustawodastwo. Dla przykladu mozesz zostac skazana za nielegalna manifestacje natomiast ktos inny moze jechac po pijanemu i nic mu nie zrobia bo ma znajomych w komendzie. Moze ot glupie przyklady ale w Polsce w dalszym ciagu wiele osob zyje ponad prawem (i chyba w to nie watpisz) wiec moze nie wprowadzajmy zbyt surowych wyrokow. A co do moich pogladow to nie oceniaj tak szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------brawo Premier Kaczynski !!!----------------- 09.05.08, 00:14 powiedzial prawde o PelO i jej klakierskich mediach Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: ------brawo Premier Kaczynski !!!------------ 09.05.08, 00:39 hrabia-monte-christo napisał: > powiedzial prawde o Pierd..lOnych kleryckich mediach ___________________________________ www.polityka.pl/_gAllery/52/08/52081.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jassut Myśli chłopek długofalowo 09.05.08, 00:15 Po prostu liczy się z tym, ze za chwile on i kilku jego minigoryli bedzie miało zarzuty i realna szansę na wyrok, a wtedy koniec z korytem. Odpowiedz Link Zgłoś
czuly-wojtek Tchórz 09.05.08, 00:31 Boi się waćpan herr Kaczyński opozycji?! Nikt mu nie kazał zostawać politykiem! Poparłbym go, jeżeli chciałby zmian w konstytucji w celu zlikwidowania szmatławców-brukowców (gazety). Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Jarosławie...nic nie TRWA wiecznie..... 09.05.08, 00:34 Idź precz! Do rodzeństwa Do kołtuństwa Do szaleństwa Idź precz! Lalko z pucu Kalkomanio Głębszych uczuć... -- img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Premier_tajemnicy_sobote_1447475.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo -----Premier Jaroslaw Odnowicielem RP------------- 09.05.08, 00:38 wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: -----Premier Jaroslaw Odnowicielem RP-------- 09.05.08, 00:45 hrabia-monte-christo napisał: > wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP _____________________________ robi się szefie........o..pardon...hrabio.... bi.gazeta.pl/o/a/forum/268/6/268607.jpg tylko jeszcze jedną flaszkę z braciszkiem łyknę...... -- Spokojnie braciszku ____ jeszcze tylko 2 lata..... img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Dary_premiera_2030337.jpg Słuchaj sie tylko mnie ...a wy...dolą nas na zbity dziób..... Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Nie popłacz się nieudaczniku 09.05.08, 00:59 hrabia-monte-christo napisał: > wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie lody 09.05.08, 01:01 przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS i powolana przez PIS CBA, bo nikt z PelO nie chce podzielic losow Sawickiej - drugi raz numer na placzka nawet glupi lud nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie 09.05.08, 01:06 hrabia, chcesz sie dowiedzieć wiecej o przekrętach rudego i jego mafii? 13k.pl/-/sugestia.php misja specjalna i wildstein przy tym wysiada. pozdro. hrabia-monte-christo napisał: > przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS i powolana przez PIS CBA, bo nikt z Pel > O > nie chce podzielic losow Sawickiej - drugi raz numer na placzka nawet glupi lud > nie kupi Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Re: ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie 09.05.08, 01:11 hrabia-monte-christo napisał: > przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS a co ty jeszcze marudzisz? Zajmować sie PIS-em to strata czasu... Odpowiedz Link Zgłoś