Dodaj do ulubionych

Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam...

• a.k.traper Jak bym miał taki łeb,to bym na nim siedział:) 08.05.08, 22:59
      Obojetne kto to jest, sa bohaterami dopóki nie spróbuja smaku
      własnego usmiechu, najlepiej z trzonowymi. Znam ja takich jeszcze z
      lat 80-tych, sikali ze strachu na komisariatach dzisiaj głosuja na
      PiS, bo to tacy sami bohaterowie, mysla że ustawa mozna ludzka
      pamiec skasować
      • kralik111 Re: Jak bym miał taki łeb,to bym na nim siedział: 08.05.08, 23:02
        a.k.traper napisał:

> Obojetne kto to jest, sa bohaterami dopóki nie spróbuja smaku
        > własnego usmiechu, najlepiej z trzonowymi. Znam ja takich jeszcze z
        > lat 80-tych, sikali ze strachu na komisariatach dzisiaj głosuja na
        > PiS, bo to tacy sami bohaterowie, mysla że ustawa mozna ludzka
        > pamiec skasować

Tez znam takich o ktorych piszesz, dlatego w 100% podpisuje sie pod Twoimi
        slowami :)

Pozdrawiam
      • sralimuchibedziewiosna [...] 08.05.08, 23:07
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • buka.buka.buka On jest prawdopodobnie za młody. 08.05.08, 23:08
        To ta druga fala, zachłyst prawicowością i wolnością; i już można być lepszym, wolniejszym i odważniejszym od tych byle jakich starych...
        • a.k.traper trzeba jeszcze cos umiec i mysleć 08.05.08, 23:39
          a to nie jest jego mocna strona, jak wiekszości pisorków.Starsi
          próbuja sie teraz odkuc za brak odwagi kiedyś, młodsi
          zyją"martyrologią" starszych, których największa odwagą był udział
          we mszy za ojczyznę i pokazanie V, potem dwa tygodnie żyli w glorii
          bohaterstwa. Ciekawe czy ma którys fotke ze zbiorów SB z pielgrzymki
          Świata Pracy w otoczeniu ówczesnej opozycji? Ja tych "bohaterów" nie
          widziałem a znałem wielu z całego kraju.
    • anwad Tylko do inteligentnych Czytelników GW 08.05.08, 23:01
      Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o
      manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html
      • chirlider postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:09
        choć nadgodziny ci w tej rzepie płacą? juz po 23.00, zmiłuj sie;)

anwad napisała:

> Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" -
        o
        > manipulacjach w mediach: www.rp.pl/artykul/122687.html
        • anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:14
          Czy ja Ciebie zapraszałam do mojego posta?:) A tak na poważnie - przeczytaj ten
          artykuł, dopiero wtedy możemy podyskutować.
          • chirlider Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:23
            czytasz NIE lub Mity i Fakty, albo gazetki Bubla?
            nie namawiaj innych do czytania rzepy. przyzwoity człowiek może to
            to jedynie na gwoździu powiesić.

ps. widac żeś tu świeża, do postów się nie zaprasza. to forum
            publiczne a nie elitarny salonik, mała;))))

anwad napisała:

> Czy ja Ciebie zapraszałam do mojego posta?:) A tak na poważnie -
            przeczytaj ten
            > artykuł, dopiero wtedy możemy podyskutować.
            • anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:38
              Nie czytam jedynie czasopism zawierających wulgaryzmy, a te które wymieniłeś, do
              takich należą. Pozostałe staram się przeglądać. Nawet te, które manipulują
              informacją (nawet GW!) - nie tyle w celu poszukiwania informacji, co
              zapoznawania się z innym punktem widzenia. Tobie też radzę być bardziej
              wszechstronnym - wtedy nie tak łatwo będzie Cię oszukać.
              • chirlider Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:51
                dziękuje Tobie bardzo za kilka cennych rad. wiem że masz szczytne
                intencje i chodzi Tobie jedynie o poszerzenie mojej świadomości.
                powiem Tobie jednak w zaufaniu że czytanie Rzycipospolitej to jednak
                większy wstyd niż lektura brukowych szmatławców o których pisałem
                poprzednio. na myśl o plugawych kreaturach, sierotach po quasi-
                nazistowskiej, kaczej erpe, które wysługuja się na łamach Rzyci,
                przechodzą mi po plecach dreszcze odrazy. jak na widok padliny
                znalezionej w lesie.
                znasz to uczucie?;)

anwad napisała:
                > Tobie też radzę być bardziej
                > wszechstronnym - wtedy nie tak łatwo będzie Cię oszukać.
                • anwad Re: postkaczystowskie raby 08.05.08, 23:58
                  Doradzam mniej emocji, a więcej chłodnej analizy. Co czytasz jednak - Twój wolny
                  wybór.
                  • macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:06
                    Mówisz że "nie łatwo Cię oszukać"?

To jak to pogodzisz z faktem że przed wyborami kiedy to PiS w Polsce
                    zdobył waładzę Kaczyńscy opowiadali że koalicja to ma być z PO, a z
                    Samoobroną to nigdy bo to przestępcy. Potem okazało się że jednak
                    musi być z Samoobroną bo innego wyjścia nie ma i że oni wcale nie
                    tacy przestępcy. Potem okazało się że jednak przestępcy. A potem
                    okazało się że jednak jak nie da się z PO robić rządu i już z SO też
                    nie bo to przestępcy to jednak można zrobić przyspieszone wybory.

To jak to było? Kaczyńscy cię okłamali? Wiedziałaś, że Kaczyńscy
                    okłamują resztę narodu? Czy Kaczyńscy tacy głupi, że nie wiedzieli
                    że można wybory zrobić nowe, a Samoobrona to jednak przestępcy?

Wytłumacz jak tu pogodzić te fakty?
                    • chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:13
                      macpor napisał:

> Mówisz że "nie łatwo Cię oszukać"?
                      (...)
                      > Wytłumacz jak tu pogodzić te fakty?

nie zadawaj Jej trudnych pytan. bądź człowiekiem;)
                    • anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:19
                      Nie podobała mi się ta decyzja, uważam ją za błędną. Jak jednak dobrze wiesz, PO
                      nie chciało wtedy wejść w koalicję. Sytuacja była więc podbramkowa. Rządy z
                      Samoobroną i LPR nie były poza tym całkowicie stracone. Przez te dwa lata udało
                      się zrealizować sporą część programu, szczególnie jeśli chodzi o wymiar
                      sprawiedliwości i walkę z korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w
                      życiu publicznym naprawdę można coś zmienić.
                      • chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:23
                        anwad napisała:
                        Rządy z Samoobroną i LPR nie były poza tym całkowicie stracone.
                        Przez te dwa lata udało się zrealizować sporą część programu,
                        szczególnie jeśli chodzi o wymiar sprawiedliwości i walkę z
                        korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w
                        życiu publicznym naprawdę można coś zmienić.

ty tak serio czy jaja sobie robisz?
                        jeśli serio to moje szczere kondolencje,
                        jeśli jajcarzysz to gratuluję wyrafinowanego poczucia humoru;)

pozdro,
                        chirl.
                        • anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:29
                          Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:)
                          • chirlider Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:39
                            :))))
                            faktycznie, masz rację, jest już późno:)
                            na pożegnanie chciałem sie z Tobą podzielić perełką znalezioną w
                            Sieci:

13k.pl/-/sugestia.php
                            Pozdrawiam,
                            M.

anwad napisała:
                            > Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:)
                          • dyzurny.psychiatra Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 08:57
                            anwad napisała:

> Chirlider, a ile Ty właściwie masz lat? Nie powinieneś już spać?:)

A ty "dawna" może nas odwiedzisz?
                      • macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 00:37
                        > Nie podobała mi się ta decyzja, uważam ją za błędną. Jak jednak
                        > dobrze wiesz, PO nie chciało wtedy wejść w koalicję. Sytuacja była
                        > więc podbramkowa.
                        Dobrze wiem że PO chciało wejść w koalicję ale nie na warunkach
                        PiS. Ale nie w tym rzecz. Sytuacja była dokładnie identyczna jak w
                        momencie rozpadu koalicji z Samoobroną. Czyli tak jak później i
                        wcześniej można było rozpisać przyspieszone wybory. Z drugiej strony
                        Samoobrona zprzed wyborów i po wyborach, i po rozpadzie koalicji to
                        była ciągle ta sama Samoobrona. Nic się nie zmieniła.
                        Więc co się stało że przedtem przyspieszone wybory były nie możliwe
                        z powodu niechęci PO, a potem stały się możliwe? Co się stało że zła
                        SO sprzed wyborów po wyborach zrobiła się dobra, by po jakimś czasie
                        znów zrobić się zła?
                        Jeszcze raz wracam do pytania - Kiedy Kaczyński nas okłamywał?
                        Kiedy mówił że nie ma wyjścia i musi zrobić koalicję z SO, czy
                        jednak wtedy kiedy mówił że nie ma wyjścia i trzeba zrobić
                        przyspieszone wybory?
                        Kiedy Kaczyński kłamał? Przed wyborami jak mówił że SO to partia
                        stworzona przez UB i tam są przestępcy? Czy po wyborach jak robił z
                        nią koalicje? Czy po rozpadzie koalicji kiedy nagle znów okazało się
                        że SO jest zła?
                        A może ocena moralna SO miała drugorzędne znaczenie dla
                        Kaczyńskiego? To czy łamali prawo i czy są tworzeni przez UBowców
                        jest dla niego nie ważne byle by się do władzy dopchać?

> Przez te dwa lata udało się zrealizować sporą część programu,
                        > szczególnie jeśli chodzi o wymiar sprawiedliwości i walkę z
                        > korupcją. Co więcej, wtedy odzyskałam wiarę, że w
                        > życiu publicznym naprawdę można coś zmienić.
                        Co się zmieniło? Aresztowano kilku lekarzy których teraz trzeba
                        wypuszczać bo dowody okazały się być lipne. Przygotowano nieudaną
                        ubecką prowokację przeciwko członkowi własnego rządu (ewenement na
                        skalę światową). Zwolniono jednego ministra po tym jak nie udało się
                        już dłużej tuszować skanadalu. Doprowadzono jedną kobietę do śmierci
                        samobójczej czy w wyniku wypadku - oskarżenia wobec niej okazały się
                        być pomówieniami.

I uważasz, że coś się naprawdę zmieniło? I ty mówisz że się nie
                        dajesz oszukać?
                        • anwad Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 01:03
                          Co do pierwszej części - o koalicji z Samoobroną i LPR już się wypowiedziałam.
                          Jeśli chodzi o warunki PO - uważam, że były całkowicie nie do przyjęcia. Z
                          jakiej racji partia przegrana miałaby obejmować najważniejsze resorty? Kropka.

Co do zmian w czasie rządów PiS-u. Myślę, że wraz z powstaniem CBA blady strach
                          ogarnął ludzi nieuczciwych, biorących łapówki itp. Pewnie też sami przestępcy
                          nie czuli się wtedy komfortowo - dlatego w wyborach postawili na PO (PiS w
                          więzieniach nie osiągnął nawet progu wyborczego...).

O lekarzach każdy wie, że większość bierze (czy też brała) łapówki. Na
                          kreowanym na niewinną ofiarę kaczyzmu doktorze G. ciąży 45 zarzutów, głównie
                          korupcyjne, ale też o stosowanie przemocy i szantaż seksualny. Dobrze, że
                          bezkarnym nie można się było czuć nawet będąc w koalicji rządzącej. Co do
                          Barbary Blidy - nie powinno się źle mówić o zmarłych, ale zastanów się, czy
                          człowiek uczciwy popełnia samobójstwo, gdy jest aresztowany? Oskarżenia wobec
                          niej wcale zresztą nie okazały się pomówieniami.

Tyle. Dobrej nocy życzę. A jak chcesz, to polecam jeszcze inny ciekawy artykuł
                          "Geniusze politycznej manipulacji": www.rp.pl/artykul/113957.html
                          • macpor Re: postkaczystowskie raby 09.05.08, 09:48
                            Bardzo miło że tak się wypowiadasz. Ot mam w twoim przypadku
                            sztandarowy przykład że to właśnie zwolennicy PiSu zajmują się
                            manipulacjami informacjami, a nie ich przeciwnicy.
                            Ale ad rem.
                            > Co do pierwszej części - o koalicji z Samoobroną i LPR już się
                            > wypowiedziałam.
                            Tyle że pytanie nie dotyczyło Twojego stosunku do koalicji ale
                            faktu prawdomówności Kaczyńskiego. Jeżeli przed i po koalicji
                            wiedział, że SO to przestępcy z którymi nie powinien porządny
                            człowiek się zadawać, to jeżeli w trakcie jej trwania nagle ten
                            problem zniknął, to albo on jest cynicznym kłamcą albo idiotą.
                            Chciałem byś mi wyjaśniła ten paradoks. Widzę jednak że starannie
                            tego unikasz.

> Jeśli chodzi o warunki PO - uważam, że były całkowicie nie do
                            > przyjęcia. Z jakiej racji partia przegrana miałaby obejmować
                            > najważniejsze resorty? Kropka.
                            No i następna manipulacja. PO nigdy nie proponowało przejęcia
                            najważniejszych resortów - proponowali współudział równy we
                            wszystkich resortach. Z jednej partii minister z drugiej
                            wiceminister. To jednak PiSowi się nie podobało. Chcieli mieć
                            CAŁKOWITĄ kontrolę nad pewnymi ministerstwami. Po co? Teraz już
                            wiemy. Gdyby ktoś z LPR i SO był w tych ministerstwach nie doszło by
                            do tak kuriozalnego faktu łamania prawa jak ubecka prowokacja
                            przeciwko urzędującemu ministrowi. Jeszcze raz prowokacja, a nie
                            śledztwo w sprawie przestępstw. Następna sprawa to niby dlaczego te
                            resorty są "najważniejsze"? gdzie jest ich waga? Czy sprawiedliwość
                            jest ważniejsza od służby zdrowia? A ta od szkolnictwa? To były
                            najważniejsze resorty dla PiS - dla czego? Patrz wyżej.

> Co do zmian w czasie rządów PiS-u. Myślę, że wraz z powstaniem CBA
                            > blady strach ogarnął ludzi nieuczciwych, biorących łapówki itp.
                            > Pewnie też sami przestępcy nie czuli się wtedy komfortowo -
                            > dlatego w wyborach postawili na PO (PiS w
                            > więzieniach nie osiągnął nawet progu wyborczego...).
                            Jedynie myślisz. Ale tak naprawdę żaden blady strach na nikogo nie
                            padł. Od razu było widać że jedynym kryterium którym CBA kierowało
                            się przy łapaniu przestępców był klucz polityczny. Dowód? Zero
                            przestępców z PiS - sami z opozycji.
                            Co do wyników wyborów w więzieniach. A w szpitalach
                            psychiatrycznych wygrało PiS. No i co mam rozumieć że to partia
                            wariatów? Więc może bez manipulacji ok?

> O lekarzach każdy wie, że większość bierze (czy też brała)
                            > łapówki.
                            Nie. Wręcz przeciwnie. Każdy wie że złodzieje twierdzą, że wszyscy
                            ludzie to złodzieje. Osoby lekko się prowadzące dowodzą że każdy ma
                            skoki w bok. Łapówkarze twierdzą że wszyscy biorą by tak
                            usprawiedliwić swoje niecne postępki. W ten sposób niczego nie
                            dowodzisz poza tym że sama dajesz łapówki lekarzom.

> Na kreowanym na niewinną ofiarę kaczyzmu doktorze G. ciąży 45
                            > zarzutów, głównie korupcyjne, ale też o stosowanie przemocy i
                            > szantaż seksualny.
                            A na byłym ministrze Ziobro ciążą zarzuty o manipulowanie prawem.
                            Czy oznacza to że jest winien? Nie - to się okaże dopiero po
                            ewentualnym procesie. Jak na razie kolejne oskarżenia wobec doktora
                            G. upadają.

> Dobrze, że bezkarnym nie można się było czuć nawet będąc w
                            > koalicji rządzącej.
                            Ależ długo można było się tak czuć. Przestawało się tak czuć
                            dopiero jak się podpadło premierowi Kaczyńskiemu lub media podniosły
                            taki raban że udawanie że nic się nie stało już nie wypadało.

> Co do Barbary Blidy - nie powinno się źle mówić o zmarłych, ale
                            > zastanów się, czy człowiek uczciwy popełnia samobójstwo, gdy jest
                            > aresztowany? Oskarżenia wobec niej wcale zresztą nie okazały się
                            > pomówieniami.
                            I znów nieprawdy. Oczywiście że popełniają i to nie raz. Pisząc że
                            tylko winni popełniają samobójstwa w chwili aresztowania obrażasz
                            wszystkich tych co zabili sie w więzieniach hitlerowskich czy
                            stalinowskich. Oczywiście "kaczyzmowi" daleko do tych struktur - ale
                            kto zabrania Blidzie się tak poczuć. Zresztą - sporo faktów
                            otaczajacych sprawę domniemanego samobójstwa raczej IMHO wskazuje na
                            zatuszowany wypadek a nie jej próbę targnięcia się na swoje zycie.
                            Oczywiście że się okazały. jeżeli ktoś daje łapówkę to zawsze są
                            dwie strony. Dający i biorący. Jezeli nawet "dawca" łapówki już nie
                            zyje co wymiarowi sprawiedliwości przeszkadza ukarać "biorcę"? Ten
                            jednak go wypuszcza z powodu braków dowodów popełnienia
                            przestepstwa. Cała sprawa okazała się być oparta jedynie na
                            zeznaniach jednej pani która za "pójście na współpracę" została
                            zwolniona z odpowiedzialności za popełnione faktycznie przestepstwa.
                            Czyśmy juz tego raz nie przezywali jak to złapani za komuny
                            przestępcy dostarczali dowody na opozycjonistów, a jeszcze wczesniej
                            gestapowcy posłusznie oskarżali o współpracę AKowców?

> Tyle. Dobrej nocy życzę. A jak chcesz, to polecam jeszcze inny
                            > ciekawy artykuł "Geniusze politycznej manipulacji":
                            > www.rp.pl/artykul/113957.html
                            Widzę, że jak każdy zwolennik PiS jesteś zafascynowana
                            manipulowaniem ludźmi i próbyujesz to na własną ręke wcielać w
                            życie. Niestety dla Ciebie jak dowiodły ostatnie wybory obywatele RP
                            nie są "ciemnym ludem", który "kupuje" co mu karzdy manipulant chce
                            sprzedać.
      • wet3 Re: anwad 08.05.08, 23:20
        Dziekuje za podany artykul o manipulacjach w mediach. Wszyscy
        entuzjasci GW powinni go obowiazkowo przeczytac. Gdy czyta sie
        wypowiedzi tych entuzjastow na tym forum to odnosi sie wrazenie, ze
        oni pochodza z innej planety. A swoja droga bardzo przyjemnie jest
        od czasu do czasu uslyszec Kaczynskiego slowa prawdy o komuchach
        nierozliczonych za swoje zbrodnie oraz o manipulacji antypolskich
        mediow. Problem polega na tym, ze Kaczynscy i PiS wypowiadaja sie
        zbyt rzadko. Pozdrawiam.
        • fidelxxx Re: anwad 09.05.08, 00:05
          wet3 napisał:

> Gdy czyta sie
          > wypowiedzi tych entuzjastow na tym forum to odnosi sie wrazenie, ze
          > oni pochodza z innej planety.

O Jarusiu też można tak powiedzieć, a on bynajmniej z Marsa pochodzi.

> Problem polega na tym, ze Kaczynscy i PiS wypowiadaja sie
          > zbyt rzadko.

I dobrze.
          • wet3 Re: fideboox 09.05.08, 03:04
            Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci choroba
            przejdzie.
            • dyzurny.psychiatra Nie możesz spać staruchu? 09.05.08, 08:55
              wet3 napisał:

> Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci
              choroba
              > przejdzie.
              • wet3 Re: dyzurny.peychiatra - komuch 09.05.08, 13:59
                dyzurny.psychiatra napisał:

> wet3 napisał:
                >
                > > Przeczytaj sobie artykul podany przez "anwad"! Moze wtedy ci
                > choroba
                > > przejdzie.

Ktos posnarowal ci podogonie kwasem solnym, dyzurny komuchu bo
                niesamowite glupopty wygadujesz!
      • ptaq1979 Re: Tylko do inteligentnych Czytelników GW 09.05.08, 01:24
        anwad napisała:

> Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" -
        o

Artykul naprawde ciekawy ale dosc jednostronny. Niemniej warto
        przeczytac zeby moc zobaczyc z innej strony. W sumie tutejsze posty
        tez sa w wiekszosci stronnicze a jakos malo kto oponuje...
      • hepowy Re: Tylko do inteligentnych Czytelników GW 09.05.08, 12:16
        anwad napisała:

> Polecam lekturę znakomitego artykułu "Nieznośna łatwość kłamania" - o

Taka drobna uwaga. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawe z tego, jak sie
        osmieszasz, pietnujac manipulacje w mediach, posilkujac sie artykulem z mediow
        zaczerpnietym.
        To mi wyglada na takie rozdwojenie jazni. Z jednej strony uwazasz, ze media
        manipuluja, a z drugiej strony dajesz sie mediom manipulowac.
    • antidotunazalganiewubekistanie www.rp.pl/artykul/122687.html 08.05.08, 23:15
      UBowcy pałają jadem miłości
      opluwają nielubianych gości
      a jadu muszą utoczyć niemało
      żeby się ich GWnu podobało
      łże-pozycje ścierwa okupują
      jak typowy gnida z szują!!!
      • chirlider abba15 przeszedł wylinkę 08.05.08, 23:27
        abba15 zmieniłeś skórke jak gad co jakiś czas?
        zaśmierdziało padliną.

antidotunazalganiewubekistanie napisała:

> UBowcy pałają jadem miłości
        > opluwają nielubianych gości
        > a jadu muszą utoczyć niemało
        > żeby się ich GWnu podobało
        > łże-pozycje ścierwa okupują
        > jak typowy gnida z szują!!!
    • sselrats Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:15
      A Fogg to jeszcze spiewa?
      • wet3 Re: sselrats 08.05.08, 23:23
        sselrats napisał:

> A Fogg to jeszcze spiewa?

Moze juz nie spiewa. Za to ty spiewasz za niego doskonalym szczurzym
        falszem!!!
        • dyzurny.psychiatra Cieszę się, że moi podopieczni 08.05.08, 23:41
          tacy aktywni na forum, niezła terapia ;)
    • q_vw Kaczyński jednak pilnie potrzebuje psychiatry... 08.05.08, 23:16
      Kaczyński żyje w jakimś wyimaginowanym świece własnych fantazji... Ten facet
      jest chory i powinien się leczyć, a razem z nim jego wierni, fanatyczni wyznawcy...
    • rach_ciach Ku.., co ty cieciu pie..sz? Nie ten temat! 08.05.08, 23:17
      Nie ćpaj tyle bo mózg ci zżarło.
    • buka.buka.buka Niestety, te zdarte jak płyta wyrażenia... 08.05.08, 23:22
      ... mówią co innego. O mózgu zatkanym przez kalki pojęciowe rodem właśnie z lat '80. To z powodu kolein umysłowych tak się zwracasz do dokładnie każdego, choć zapewne gdzieś głęboko doskonale sobie zdajesz sprawę, że jakieś wyrażenia o KC itd. mogą mnie co najwyżej bawić, bo nie są zwyczajnie mylne, tylko brzmią jak własna parodia :-)
      • sralimuchibedziewiosna Re: Niestety, te zdarte jak płyta wyrażenia... 08.05.08, 23:27
        do dokładnie każdego, czyli kogo?
        proszę o wyliczenie

Panie DOKTORZE
        • buka.buka.buka Kwantyfikator ogólny się kłania, kolego. 08.05.08, 23:32
          Jestem przekonany, że przed dogłębną lekturą Kotarbińskiego zaglądałeś na przykład do logiki ogólnej, powiedzmy Tatarkiewicza.
          Szanowny, acz niezmiernie płytki umysłowo pan Dorn niewątpliwie opatrzyłby to jakimś komentarzem o zbędności enumeracji ;-)
          • sralimuchibedziewiosna Re: Kwantyfikator ogólny się kłania, kolego. 08.05.08, 23:39
            jestem pod wrażeniem zmienności nastrojów ...
            jeszcze chwilę temu "zwracaj sie do mnie per doktorze", a teraz juz "kolego"...

co do Tatarkiewicza...

przyznaję, że raczej opieram się głównie na Ziembińskim
            • buka.buka.buka To nie zmienność nastrojów, tylko środków. 08.05.08, 23:47
              Formy zwracania do oponenta są wyliczone w Erystyce jako jeden ze znaczących sposobów sterowania dyskusją. Widzisz? Już jesteś oswojony i przestałeś bluzgać. O ileż przyjemniej, można nawet czasem od biedy coś usłyszeć zamiast samego jazgotu :-)
              • sralimuchibedziewiosna Re: To nie zmienność nastrojów, tylko środków. 08.05.08, 23:52
                buka.buka.buka napisał:

> Formy zwracania do oponenta są wyliczone w Erystyce jako jeden ze znaczących sp
                > osobów sterowania dyskusją. Widzisz? Już jesteś oswojony i przestałeś bluzgać.
                > O ileż przyjemniej, można nawet czasem od biedy coś usłyszeć zamiast samego jaz
                > gotu :-)

:D

mi tego tłumaczyć nie musisz - raczej swoim przyjaciołom z tego forum :)

musze się z tym zgodzić -
                • buka.buka.buka No tak, a czy sam próbowałeś podobnie? 08.05.08, 23:56
                  Zauważ, że jakoś w kilku postach mimo zupełnego braku zgody w kwestiach politycznych, powiedzmy, dałem radę dojść do porozumienia w sprawie złagodzenia formy wypowiedzi. Może od czasu do czasu sam też spróbujesz? :-) To zdecydowanie dobrze działa na nerwy.
                  • sralimuchibedziewiosna Re: No tak, a czy sam próbowałeś podobnie? 08.05.08, 23:58
                    niejednokrotnie:)

niestety, każda wypowiedź niezgodna z linią PO, to kamyczek wywołujący lawinę
                    bluzgów

zresztą

masz oczy, czytasz, sam widzisz, jak to tutaj wygląda
                    • buka.buka.buka Ja to widzę obustronnie, tylko nie widzę... 09.05.08, 00:03
                      ...powodu, żebym miał ulegać bezwolnie takim manierom; błąd polega na tym, że zaraz włącza się emocje, zamiast myśleć. A myśleć trzeba nie tylko nad argumentami, ale w dodatku nad formą ich podawania, łącznie z takimi drobiazgami, jak dobór słów. Innymi słowy, to tak, jak szachistów dawniej uczyli - siąść sempiterną na rękach i nie wyjmować, póki się trzy razy nie poszukało lepszego tekstu...
              • a.k.traper To problem własnych (?) poglądów 08.05.08, 23:55
                Większość z nas nic nikomu nie udowadnia ani nie musi sie
                dowartosciowywać, zwyczjna wumiana pogladów i zdań. Ale jest
                część "kiboli" politycznych, którzy nie maja swoich doświadczeń
                tylko cos słyszeli i uznają to za "oczywistą oczywistość"
                • sralimuchibedziewiosna Re: To problem własnych (?) poglądów 08.05.08, 23:59

> Większość z nas nic nikomu nie udowadnia ani nie musi sie
                  > dowartosciowywać, zwyczjna wumiana pogladów i zdań.

piszesz o TYM forum ???

to chyba jakieś nieporozumienie :D
    • tomazo67 zdrowie polityków 08.05.08, 23:24
      powinno być sprawą publiczną!
    • c79 Uff, wszystko w porządku 08.05.08, 23:24
      Uff, wszystko w porządku. Bałem się, że może Wielki Mały Brat przemyślał pewne
      sprawy i wyciągnął wnioski. Ale nie! Na szczęście wszystko zostaje po staremu.
    • kato28 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:24
      Biegaj do Rydzyka biegaj. Przekonuj pajacu przekonanych. Trzymaj się
      tych mediów bo tylko tam jeszcze możesz liczyć na poparcie. Rydzyk
      wie jak robić ludziom wodę z mózgu więc może jeszcze dzięki niemu
      troche pociągniesz.
    • vomitorium1 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:28
      tak,tak
      żeby jeszcze
      tej demokracji
      nie było
      • hepowy Re: Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kł 09.05.08, 12:47
        vomitorium1 napisał:

> tak,tak
        > żeby jeszcze
        > tej demokracji
        > nie było

O, to mi przypomnialo pewien tekst filmowy. Stary, ale jakze na czasie:
        "A co to za demokracja, jak kazdy moze miec wlasne zdanie."
    • yot23 W poprzedniej kadencji PiS był za 08.05.08, 23:29
      punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?
      • hepowy Re: W poprzedniej kadencji PiS był za 09.05.08, 12:51
        yot23 napisał:

> punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?

Nie tylko. Swiadczy to tez o tym, co pis chcial osiagnac poprzez taki zapis.
        Teraz sie boja, ze przeciwnicy polityczni beda postepowac tak, jak oni zamierzali.
    • voltorn pis zawsze swoje 08.05.08, 23:30
      panowie z pisu zawsze bredzili i bredzić będą, jak by to żałosne nie było. swoją drogą po co przytaczać nudzenie jarka, niech słucha go "armia" trwam i radia maryja. dawno go zresztą słychać nie było, toteż musiał się w końcu pokazać. uważam jednak, że lepiej zapomnieć pis tak jak lpr czy samoobronę(czyli wogóle o nich nie wspominać, bo nie warto:D)
      • kosmosiki Warto pamiętać 09.05.08, 00:43
        voltorn napisał:

> panowie z pisu zawsze bredzili i bredzić będą,
        > jak by to żałosne nie było. swoj ą drogą po co
        > przytaczać nudzenie jarka, niech słucha go "armia"
        > trwam i radia maryja. dawno go zresztą słychać nie
        > było, toteż musiał się w końcu pokazać. uw
        > ażam jednak, że lepiej zapomnieć pis tak jak lpr
        > czy samoobronę(czyli wogóle o nich nie wspominać,
        > bo nie warto:D)

Warto pamiętać. Oni (kaczory) się do kortyta dobrali tylko dlatego, że wtedy
        (gdy były wybory) byli stosunkowo nieznani. Jeżeli byśmy* teraz zapomnieli to
        znowu popełnilibyśmy ten sam błąd. Trzeba pamiętać błędy aby ich nie powtarzać.

Platforma wygrała przez nich - wystarczyło powiedzieć "widzicie - jak nie
        zagłosujecie na nas to tacy (PiS, Samogwałt, LPR) będą rządzić".

Więc w zasadzie OK - skoro kacze oszołomy mają tak dalej funkcjonować to jest to
        pozytywny aspekt - jeżeli mają tak działać to murowana jest wygrana innej
        formacji ("byle nie PiS") w kolejnych wyborach.

Oponenci PiS mają łatwo bo PiS sam się pogrąża np. takimi akcjami. To dobrze w
        sumie. Niech jarkacz leci w swoim obłąkaniu oporowo - codziennie kaczorynka o 19
        w TV Trwam dobrem narodu!

________
        *) Tzn. nie my czyli nie ja bo ja wtedy wiedziałem, że te kaczory to jakieś
        podejrzliwe s**syny. Ale inni się nabrali.
    • krawat23 zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:30
      Szanowni Internauci!
      Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji
      III Rzeszy . I nic? Zastanówcie się ! Cóż znaczy ten śmieszny
      człowieczek z malutkimi problemami , o którym zapomnimy bardzo
      szybko w porównaniu z rocznica wydarzenia historycznego!
      • chirlider Re: zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:35
        krawat23 napisał:
        > Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji
        > III Rzeszy

on tez przyszedł publicznie zakomunikować swoją kapitulację?
        może nieświadomie, ale to zrobił.

RIP, Jrosłwie Kaczynski.
      • vomitorium1 Re: zadziwiajace!!!! 08.05.08, 23:36
        słusznie
        należy przypominać
        jak kończą
        myślący inaczej
      • fidelxxx Re: zadziwiajace!!!! 09.05.08, 00:08
        krawat23 napisał:

> Szanowni Internauci!
        > Dzisiaj 8 maja - przypominam - rocznica bezwarunkowej kapitulacji
        > III Rzeszy . I nic? Zastanówcie się ! Cóż znaczy ten śmieszny
        > człowieczek z malutkimi problemami , o którym zapomnimy bardzo
        > szybko w porównaniu z rocznica wydarzenia historycznego!

A dzięki tej bezwarunkowej kapitulacji Niemcy są 100 lat przed a Polska 100 lat
        za murzynami. I jest co świętować?
        Przynajmniej sobie jutro defiladę w Moskwie obejrzę.
    • maureen2 Kaczyński: Media wobec PiS stosują zasadę "kłam.. 08.05.08, 23:35
      korzystając z chwili wolnego czasu wieczorową porą przeczytalem te
      wytwory myśli, jeżeli chciało by się zrobić lustrację i prawdę dzie-
      jową nareszcie,to trzeba było to zrobić od razu,byly 2 lata,a nie
      dawkować po kropelce,grając hakami i zostawiając sobie pewne rzeczy
      na potem na stosowny moment,bo moment już minął.
      • wet3 Re: maureen2 08.05.08, 23:42
        maureen2 napisała:

> korzystając z chwili wolnego czasu wieczorową porą przeczytalem te
        > wytwory myśli, jeżeli chciało by się zrobić lustrację i prawdę
        dzie-
        > jową nareszcie,to trzeba było to zrobić od razu,byly 2 lata,a nie
        > dawkować po kropelce,grając hakami i zostawiając sobie pewne
        rzeczy
        > na potem na stosowny moment,bo moment już minął.

Ponoc chcieli w 1992 zrobic lustracje, ale Bolek z Tuskiem urzadzili
        im nocna zmiane. Kaczynscy chcieli zrobic tez, ale czerwony TK
        zadbal gorliwie o swoich czerwonych towarzszy broni, a GW wylewala
        kubly pomyj. Pamietasz "Modlitwe o deszcz" Michnika, ktora przez los
        zostala wysluchana?
        • chirlider Re: maureen2 08.05.08, 23:59
          nocna zmiane to, głupku wioskowy, zgotował misiowi olszewskiemu
          kaczynski. bo sie mecenasowi zachciało byc samodzielnym a kaczorek
          nie miał okazji uprawiac ulubionego sportu - kierowania z tylnego
          fotela. rekami korvina-miki zapodał uchwałe, o której było wiadomo
          że wykonanie jej zmiecie dowolny rząd mniejszościowy (a takim,
          głupku wioskowy, był rząd olszewskiego).
          wystarczyło pierdnięcie myszy żeby rząd mecenasa odleciał w chmurze
          smrodu na zawsze.

swoimi prawicowymi legendami o "nocnej zmianie" możesz uszczelnic
          okna albo napalic w kominku,

pozdro.
          wet3 napisał:
          > Ponoc chcieli w 1992 zrobic lustracje, ale Bolek z Tuskiem
          urzadzili im nocna zmiane.
          • maaac Re: maureen2 09.05.08, 00:09
            W dodatku odsunięcie od władzy Olszewskiego było całkowicie zgodne z
            prawem, za to jego próby szantażowania klubów poselskich teczkami
            było tylko zgodne z tym co dziś się nazywa "prawem i
            sprawiedliwością"
    • a.k.traper Jesli przezyłes to opisz, chetnie zweryfikuje 08.05.08, 23:42
      znam wiele zdarzeń i potrafię byc obiektywny. I staraj sie pisac
      logicznie chyba ze wzruszenie odbiera ci jasność umysłu
      • sralimuchibedziewiosna Re: Jesli przezyłes to opisz, chetnie zweryfikuje 08.05.08, 23:49
        zagościniec, tramwaj, frombork

powinno ci starczyć

• a.k.traper śmiało, poczytamy, nie lekaj się 08.05.08, 23:59
          miło posłuchać o wydarzeniach od bezposrednich uczestników historii
          • sralimuchibedziewiosna Re: śmiało, poczytamy, nie lekaj się 09.05.08, 00:04
            :D

więc nie wystarczyło ci

a podobno tak wiele wiesz...

mimo wszystko nie chce mi się, może ze względu na ten twój szyderczy ton,
            człowieku, któremu powinienem podobno zazdrościć życiorysu

być może

zaczynaj więc , śmiało
            • a.k.traper Dałem ci pierwszeństwo, bo masz wiele do 09.05.08, 00:15
              udowodnienia innym tutaj. Ja nie aspiruję do zaszczytów ani wielkich
              racji, mnie wystarczy zwykła, obiektywna prawda. Co do mnie to
              powiem tylko ze byłem w jednym szeregu z innymi do których oddano
              salwę 15-go grudnia 1981r. na szczęście ze "slepych" i nikomu nie
              zycze podobnych przezyc, reszta to juz normalna działalność
              podziemna w tamtych czasach, nie ma o czym mówić. Dlatego podchodze
              do życia z dystansem a ludzi uwazam za dobrych albo błądzących.to
              wszystko.
              • sralimuchibedziewiosna Re: Dałem ci pierwszeństwo, bo masz wiele do 09.05.08, 00:19
                mam tyle samo do "udowodnienia" co i ty

dobranoc
    • fidelxxx Re: On jest prawdopodobnie za młody. 08.05.08, 23:46
      Może obstajmucha taki był za komuny groźny, że SB-cja bała się go zabić. Jego
      idola też się bali i zapomnieli go aresztować 13 grudnia :P
      • a.k.traper Idola zwyczajnie przestraszono 09.05.08, 00:24
        A wiele tzw. lojalek wypisywano by chronić znajomych, Mysle ze tak
        postapiono. Podobnie jak "pozyskano" p. Gilowską. Znam wielu co
        podpisali i dalej sie udzielali w konspirze. Rózne były układy,
        uwazam że to historia i nic nowego nie wnosi.
    • a.k.traper No proszę, jaki samokrytyczny?:) 08.05.08, 23:46
      A cos wiecej o tej traumie?
    • milo_1 kłam...kłam...kłam....Jarosławie. .... 08.05.08, 23:50

JAROSŁAWIE..."trzep" tak dalej.....jak najwięcej ....jak najczęściej..... dwa lata twoich rządów przyniosły pożądany efekt.....i wystarczyły abyśmy PiS odsunęli od władzy ..........a niedługo to samo stanie się z twoim braciszkiem......

a wtedy z radością......
      www.joemonster.org/phorum/images/smiles/fala.gifzaśpiewamy......

TO już jest___KONIEC__nie ma już PiS.......

JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!! MOŻEMY ŻYĆ........

To już jest___KONIEC__nie ma już PiS.......

JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!! MOŻEMY IŚĆ......

To już jest___KONIEC__bo nie ma już PiS.......

JESTEŚMY WOLNI !!!!!!!!,bo nie ma już PiS,nie ma już PiS,PiS,PiS !!!

POdpisali......

LUMPENINTELIGENT,
      "CIEMNY LUD",
      BURA SUKA,
      KAMASZ,
      ŁŻE ELITA,
      DZIAD,który SPIEPRZA
      MAŁPA W CZERWONYM,
      "ZOMOWIEC" z SOLIDARNOŚCI.....
      INTER-LIBERAŁOWIE
      ( tego określenia PiSuarowe BYDŁO nie znało bo nie wiedzieli ,że istnieje coś takiego jak INTERNET......")

--

PiSuarowe"MORDY wy WASZE", zapamiętajcie co powiedział SENEKA.....

...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych
      stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek się zdarza komu
      innemu,może sie i tobie przydarzyć......
      • hrabia-monte-christo Re: a Herr Thuske urosl 2metrowy nochal----------- 09.05.08, 00:21
        teraz wiadomo kto jest pinokiem buhahaha
    • ptaq1979 Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:04
      Jestem daleki od podpisywania sie pod wypowiedziami JK ale niestety
      sa kwestie, w ktorych uwazam ze warto sie przynajmniej przysluchac.
      Chodzi mi np o kwestie zmiany konstytucji o ktorej wspomnial. Mamy o
      tyle kaleka demokracje w Polsce ze eliminowanie osob z zycia
      publicznego za nawet drobne przestepstwa moglo by faktycznie
      posluzyc w niektorych przypadkach do eliminowania przeciwnikow
      poliycznych (niestety poki co organy scigania czy prokuratura nie sa
      niezalezne od obecnie rzadzacych - od poprzednich tez nie byly). Sam
      sie nieraz zastanawialem czy np taki Lepper (jeszcze sprzed
      seksafery) powinien miec odgorny zakaz ubiegania sie o stanowiska
      panstwowe. Wydaje mi sie ze lepiej ze nie bo przeciez te jego
      pomowienia czy wysypywanie zboza byly w sumie drobnymi sprawami.
      Inna sprawa ze taka osoba jest w stanie uzyskac tak wysokie poparcie
      ale to juz swiadczy o naszym spolecznstwie... A z dugiej strony mamy
      takich przyslowiowych ubekow jak to stwierdzil JK, ktorym
      nieslychanie trudno cos dzis udowodnic i ktorzy moze nie wysypuja
      zboza, ale w moim odczuciu maja oni mniejsze moralne prawo do
      rzadzenia od taki Lepper nawet. I jak JK stwierdzil taki Lepper
      podlug nowej konstytucji nie bedzie mogl sie ubiegac o stanowisko a
      taki ubek jak najbardziej...
      Inna sprawa to wolnosc mediow. Na pewno nie jest az tak zle jak to
      twierdzi JK ale tez nie jest tak ze mamy zupelna rownosc tutaj. Nie
      zrozumcie mnie zle, bo owszem wg prawa ta rownosc wystepuje ale w
      praktyce juz niekoniecznie. Czy jeszcze przed afera Rywina
      przypuszczaliscie ze media sa az tak mocno powiazane z ludzmi z
      kregow SLD? Ja przyznam sie ze nie a byl to juz chyba 2002 r i byla
      pelna 'wolnosc mediow'. Rywin, Czarzasty, Kwiatkowski i wielu innych
      to ludzie ktorzy z racji zaplecza politycznego i finansowego mogli
      de facto rzadzic mediami choc niby byly one wolne! Ciekwie pisze o
      tym T. Lis w "Co z ta Polska"... Natomiast ludzie ktorzy przed '89
      byli w opozycji nie mieli tak latwego startu na wolnym rynku bo oni
      zaczynali od zera. 'GW' jest tu naprawde nielicznym wyjatkiem. Nie
      mowie ze w Polsce nie ma wolnych mediow, ale to jest tez ciekawe ze
      PiS jako partia majaca w ostatnich latach stosunkowo duze poparcie
      wsrod wyborcow prawie w ogole nie ma go w mediach (Rz jest tu moze
      wyjatkiem) totez nieustannie go szuka u ojca dyrektora... Dla
      porownania dzisiejsze poparcie SLD oscyluje w okolicach progu
      wyborczego a w mediach maja chyba wciaz wiecej 'wtykow' niz PiS.
      To tak widziane nieco z innej strony...
      • maaac Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:19
        Z wieloma sprawami się zgodzę tego coś napisał. Jednak jedna uwaga o
        czym mało kto teraz pamięta.
        Nie jest tak, że tylko GW miała szansę. Inne też miały. Było sporo
        gazet utworzonych po 89 które rosły nawet sporo w siłę, a potem
        gdzieś przez nieudolne zarządzanie znikały. Było też sporo
        tytułów "podarowanych" przy podziale RSW różnym partiom politycznym.
        Ot taki KPN dostał bardzo poczytny bodajże tygodnik razem (cecha
        charakterystyczna na ostatniej stronie była zawsze pani w stroju
        naturystki). Dostał i błyskawicznie zmarnował. Także jeżeli
        dziś "prawica", "narodowcy" czy jak ich tam zwać płaczą że nie mają
        swoich mediów to nie wynika z losów, historii, pecha czy
        spisku "ciemnych sił". To jedynie efekt ich własnej nieudolności.
        Ostatecznie jaki biznes może zrobić człowiek mieszkający z matką bez
        prawa jazdy i konta bankowego - ot życiowy nieudacznik.
        • ptaq1979 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:41
          No fakt ze JK jako osoba jest kompletnie nieprzystajaca do
          dzisiejszych czasow to sie zgadzam. I w pewnym sensie jego styl
          zycia poteguje pretensje i kompleksu do calego swiata.
          Ale nie chodzi mi o Kaczynskiego jako osobe, a o kwestie ktore
          porusza. Moim zdaniem wiele z nich jest trafnych (wiele tze nie) ale
          sa one beznadziejnie wyrazone (np na antenie TV Trwam co jakby dla
          zasady nie jest traktowane przez wielu powaznie). Inna sprawa to
          idea podsluchow osob na wysokich stanowiskach, wobec ktorych
          istnieje jakies uzasadnione podejrzenie nie byla moim zdaniem zla
          ale to ze w efekcie podsluchiwali ludzie PiS-u a nie jakas
          niezalezna jednostka bylo z gory skazane na niepowodzenie.
          Generalnie nie jestem zwolennikiem podsluchow i inwigilacji ale w
          polskich warunkach bylby to moze rodzaj 'terapii szokowej' w kwestii
          stanowisk publicznych. Utwierdzily mnie tez w takim przekonaniu
          wypowiedzi ludzi ktorzy psy wieszali na kaczorach ze co im odbilo i
          chce im sie porzadek w Polsce zmieniac. A nieprzypadkowo osoby te
          niezbyt 'uczciwie' prowadza dzialalnosc gospodarcza... Taka mala
          dygresja. Pozdrawiam
      • funia81 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 00:54
        " Wydaje mi sie ze lepiej ze nie bo przeciez te jego
        pomowienia czy wysypywanie zboza byly w sumie drobnymi sprawami."

Gratuluje. Nie tobie wysypywal, prawda? I nie ciebie pomawial.
        Powinien byc zakaz kandydowania dla przestepcow i kropka. Jesli komus czegos nie
        potrafisz udowodnic, to NIE JEST PRZESTEPCA; zasada domniemania niewinnosci
        obowiazuje. A ze masz mentalnosc pisowsko-ludyczna (przyklad: "nie lubie ubekow,
        na pewno WSZYSCY maja cos na sumieniu, wiec odsune ich od wladzy bez sadow i
        dowodow") - to juz twoj problem.
        --
        f.
        • ptaq1979 Re: Widziane z dugiej strony... 09.05.08, 01:18
          funia81 napisała:

>
          Jesli komus czegos ni
          > e
          > potrafisz udowodnic, to NIE JEST PRZESTEPCA; zasada domniemania
          niewinnosci
          > obowiazuje.

Jak ta zasada funkcjonuje w Polsce to chyba wszyscy dobrze wiemy...
          Moze masz racje - ja tez wolalbym zeby rzadzili nami sami prawi
          ludzie. Ale przez to ze wiem, ze tak nie jest (bo wielu z nim bardzo
          ciezko cokolwiek udowodnic) to moze powinnismy sie zastanowic czy
          wprowadzac tak surowe ustawodastwo. Dla przykladu mozesz zostac
          skazana za nielegalna manifestacje natomiast ktos inny moze jechac
          po pijanemu i nic mu nie zrobia bo ma znajomych w komendzie. Moze ot
          glupie przyklady ale w Polsce w dalszym ciagu wiele osob zyje ponad
          prawem (i chyba w to nie watpisz) wiec moze nie wprowadzajmy zbyt
          surowych wyrokow. A co do moich pogladow to nie oceniaj tak
          szybko...
    • hrabia-monte-christo ------brawo Premier Kaczynski !!!----------------- 09.05.08, 00:14
      powiedzial prawde o PelO i jej klakierskich mediach
      • milo_1 Re: ------brawo Premier Kaczynski !!!------------ 09.05.08, 00:39
        hrabia-monte-christo napisał:

> powiedzial prawde o Pierd..lOnych kleryckich mediach

www.polityka.pl/_gAllery/52/08/52081.jpg
    • jassut Myśli chłopek długofalowo 09.05.08, 00:15
      Po prostu liczy się z tym, ze za chwile on i kilku jego minigoryli
      bedzie miało zarzuty i realna szansę na wyrok, a wtedy koniec z
      korytem.
    • czuly-wojtek Tchórz 09.05.08, 00:31
      Boi się waćpan herr Kaczyński opozycji?! Nikt mu nie kazał zostawać
      politykiem! Poparłbym go, jeżeli chciałby zmian w konstytucji w celu
      zlikwidowania szmatławców-brukowców (gazety).
    • milo_1 Jarosławie...nic nie TRWA wiecznie..... 09.05.08, 00:34
      Idź precz!
      Do rodzeństwa
      Do kołtuństwa
      Do szaleństwa
      Idź precz!
      Lalko z pucu
      Kalkomanio
      Głębszych uczuć...

--

img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Premier_tajemnicy_sobote_1447475.jpg
    • hrabia-monte-christo -----Premier Jaroslaw Odnowicielem RP------------- 09.05.08, 00:38
      wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP
      • milo_1 Re: -----Premier Jaroslaw Odnowicielem RP-------- 09.05.08, 00:45

> wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP

robi się szefie........o..pardon...hrabio....
        bi.gazeta.pl/o/a/forum/268/6/268607.jpg
        tylko jeszcze jedną flaszkę z braciszkiem łyknę......

--

Spokojnie braciszku ____ jeszcze tylko 2 lata.....
        img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Dary_premiera_2030337.jpg
        Słuchaj sie tylko mnie ...a wy...dolą nas na zbity dziób.....
      • eat.pussy Nie popłacz się nieudaczniku 09.05.08, 00:59

> wroc Wielki Premierze i dokoncz budowe uczciwej i sprawiedliwej RP

• hrabia-monte-christo ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie lody 09.05.08, 01:01
          przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS i powolana przez PIS CBA, bo nikt z PelO
          nie chce podzielic losow Sawickiej - drugi raz numer na placzka nawet glupi lud
          nie kupi
          • chirlider Re: ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie 09.05.08, 01:06
            hrabia, chcesz sie dowiedzieć wiecej o przekrętach rudego i jego
            mafii?

13k.pl/-/sugestia.php

misja specjalna i wildstein przy tym wysiada.

pozdro.

> przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS i powolana przez PIS CBA,
            bo nikt z Pel
            > O
            > nie chce podzielic losow Sawickiej - drugi raz numer na placzka
            nawet glupi lud
            > nie kupi
          • eat.pussy Re: ----rozumiem to ujadanie - dla PO skoncza sie 09.05.08, 01:11

> przekretasy z PO zaciekle zwalczaja PIS

a co ty jeszcze marudzisz? Zajmować sie PIS-em to strata czasu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka