tw_wielgus Re: Wiem, kto był "Bolkiem" 19.05.08, 14:34 A mama miała kryptonim "Tola" Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Pamiętacie nocną zmianę Bolka? 19.05.08, 14:37 Pamiętacie Tuska, Pawlaka? Pamiętacie co się działo w Polsce za Mazowieckiego, Geremka, Lewandowskiego, Bieleckiego, Boniego? Na co sobie pozwalał Michnik hulający po archiwach ubeckich? Pamiętacie nienawistnego, przerażonego Bolka latającego po Sejmie w 1992? Dobrze że Bolek wreszcie wie kim jest. A tu czeka nas nowa "wielka prywatyzacja" a la lewandowski. Rozdawane będą m.in. szpitale... i znowu za 2-3 lata skończy się tym, że wrócą do władzy kaczyńscy... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: minusn 19.05.08, 14:41 minusn napisał: > Pamietacie nocna zmiane Bolka? > Pamiętacie Tuska, Pawlaka? Pamiętacie co się działo w Polsce za Mazowieckiego, > Geremka, Lewandowskiego, Bieleckiego, Boniego? Na co sobie pozwalał Michnik > hulający po archiwach ubeckich? Pamiętacie nienawistnego, przerażonego Bolka > latającego po Sejmie w 1992? > > Dobrze że Bolek wreszcie wie kim jest. A tu czeka nas nowa "wielka prywatyzacja > " > a la lewandowski. Rozdawane będą m.in. szpitale... i znowu za 2-3 lata skończy > się tym, że wrócą do władzy kaczyńscy... Pamietamy bardzo dobrze. A teraz Tusk odstawia nocna zmiane nr dwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pamiętacie nocną zmianę Bolka? 19.05.08, 14:53 "nocna zmiana już mi się znudziła", gdzie mogę obejrzeć "dramat w trzech aktach"? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: tw_wielgus 19.05.08, 17:28 tw_wielgus napisał: > "nocna zmiana już mi się znudziła", gdzie mogę obejrzeć "dramat w trzech aktach > "? Przypatrz sie rzadowi Tuska, jego nocnej zmianie nr 2, a bdziesz mial dramat nie w trzechj, ale w o wiele wiecej aktach. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Pamietam. Próba szantażu teczkami opozycji. 05.06.08, 10:55 Próba zablokowania przy pomocy wojsk MSWiA legalnego, konstruktywnego wotum zaufania wobec rządu który nie radząc sobie z gospodarką siegnął po UBeckie metody walki z opozycja. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Obiecałeś je ujawnić. Rura zmiękła????? 19.05.08, 14:43 Masz fajnego nika.Masz inne poglady.Nie jestem ani zly ani zadowolony.Wypelniam wasze forum moimi przemysleniami.Jezeli nie odpowiesz-nie ma problemu. Jednak zauwaz jedna rzecz. Co chwile wstawiaja Wajdzika jako Presentation1 Ja mam swoje dane na blogu .Mam takze swoje foto.W przeciwienstwie do wiekszosci nie wstydze sie mojej przeszlosci.Co mam ukrywac?Tylko ludzie odwazni decyduja sie pokazac swoja twarz.Ja nie pisze anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Wiem, kto był "Bolkiem" 19.05.08, 14:50 Pisalem swoj post kiedy byl JEDEN Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Litania do Bolka ! 19.05.08, 14:55 tow. Jaruzelski -broń Bolka, tow. Kiszczak - broń Bolka, tow. Mazowiecki - broń Bolka, tow. Geremek - broń Bolka, tow. Michnik - broń Bolka, tow. Wachowski - broń Bolka, tow. Tusk - broń Bolka, .... Wszyscy towarzysze i towarzyszki brońcie Bolka. Wieczny odpoczynek, z pieca na kominek, z kominka na chałupę , pocałujcie Bolka w d... . Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: brynk 19.05.08, 17:32 brynk napisal: > Litania do Bolka Powinna chyba nazywac sie "litania Bolka". Mimo to jest fajna, tylko moznaby dodac znacznie wiecej wplywowych czerwonych swietych piastujacych dzis powazne stanowiska, takich chocby jak Niesiolowski czy Komorowski ... Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Tyle lat wiedział i nie powiedział?Chroni kapusia? 19.05.08, 14:57 no, proszę, dowiadujemy się fajnych rzeczy o Lechu - wie kto jest Bolkiem, kto donosił, kto tyle złego porządnym ludziom zrobił i przez tyle lat chroni kapusia? Ciekawe, dlaczego? Kapuś ma na niego haka, a on na kapusia? Siebie warci. Prawda wychodzi po 30 latach? Pan Bóg nierychliwy, ale sprawiedliwy. Wałęsa zrobił się niepokorny i wyniosły bufon i błazen, który pierniczy tylko o swojej roli w obaleniu komuny, a gó... by zrobił bez 10 mln rodaków w Solidarności, którą zresztą po objęciu prezydentury (nieudolnej) rozwalił doszczętnie (na życzenie komuchów?) "Podpórka" lewej nogi "Obiecywacz" 100 mln dla każdego "Prezydęt za dychie" Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Wiem, kto był "Bolkiem" - my tez!!! 19.05.08, 15:09 Wypowiedz jest tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=79755503 Spod tego artykulu ZNIKNELA! Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Wałęsa wreszcie się przyznał!!! 19.05.08, 15:25 Oczywiście, że wie. Jeżeli nie ma Alzheimera, to powinien wiedzieć, że od 29 grudnia 1970 TW Bolek, to Lech Wałęsa. Wtedy to własnie lech Wałęsa na piśmie zobowiązał się do współpracy z SB i nadał sobie pseudonim Bolek (imię swego ojca). I czy opłacało się panie Wałęsa tak łgać przez tyle lat. Zamiast słuchać tego Geremka, który - w imię racji stanu???!!! - namówił tego nieszczęsnego Wałęsę do zaparcia się oczywistych faktów i zrobienia puczu rządowego w celu wykradzenia swojej teczki, należało się po prostu ptzyznać do wszystkiego w roku 1992. To juz dawno zapomnielibyśmy, że Wałęsa był w latach 1970-1976 umoczony w SB. Nikt nie odebrałby mu ani nagrody Nobla ani uprawnień do prezydenckiej emerytury. Być może, że nawet wybaczyłaby mu tą charakterologiczną słabość Solidarność. A tak, to teraz ze zstrachu przed IPN, robi wszystko by ratować swoją skórę. Zastanawiam sie nad jednym. Wałęsa mówił kiedyś, "coś tam kiedyś podpisałem". Otóż nie jest to prawdą. On nie tylko podpisał. On barszo profesjonalnie (jak na analfabetę) pisał raporty do SB. Był całkiem niezły, fakty przytacał lapidarnie i nawet miał propozycje i sugestie. Donoszenie najwyraźniej sprawiało mu przyjemność! To np. Rossati może mówić, że gdy jechał na stypendium do USA, to cos tam podpisał a potem zwyczajnie odmówił współpracy. Wałęsa wykazał się profesjonalną pracą w charakterze tajnego współpracownika, co zostało przez SB solidnie udokumentowane i dlatego bał się ujawnienia zawartości swojej teczki i własnoręcznie ją zniszczył. I jeszcze jedna sprawa, gdyby Wałęsa był czysty i nie był TW Bolkiem, to przecież guzik by go obchodziło to, kto jest Bolkiem i również badania IPN by go nie martwiły. Tymczasem on wyprzedzająco atakuje na oslep Kurtykę, IPN (nie wiedząc co jest w książce!!!!!), a nawet próbuje sugerować fałszywy trop, twierdząc, że wie kto jest Bolkiem?! Skąd to wie? umówił się z kimś, że ten ktoś za pieniądze weźmie jego SB-cki epizod na siebie. Lech Wałęsa jest po prostu beznadziejny!!! Jak można było na kogos takiego głosować w wyborach. Wstydzę się za swoją lekkomyślność. Odpowiedz Link Zgłoś
cor-tex on sie przyznał do gorszej rzeczy!!! 19.05.08, 17:24 do zdrady Polski. Przyznal sie do tego publicznie w Kanadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Re: Wałęsa wreszcie się przyznał!!! 19.05.08, 15:51 Oto styl i poziom intelektualny klakierów Wałęsy. Ciekawe, ile im płaci ten Wałęsa ze swojej prezydenckiej emerytury za to publicznie wyrażane chamstwo?! Czy te chamskie i wulgarne teksty wystukuja z jego laptopa w jego prezydenckim biurze, czy też z innego miejsca?! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro A moze "Bolek" to Kaczynski? 19.05.08, 20:26 a czemu nie Macierewicz? Tez by pasowalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
swiesia Re: Wiem, kto był "Bolkiem" 21.05.08, 15:27 Jak to kto,oczywiście Bolesław Prus... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra991 Wiem, kto był "Bolkiem" 05.06.08, 10:49 To byli zapewne znani już aż za dobrze Bolek i Lolek, tylko bardziej do siebie podobni... Odpowiedz Link Zgłoś