Dodaj do ulubionych

Izba wytrzeźwień, wyłudzeń, podłości i śmierci

• a_rafal_na_to kiedy lekarze beda pracowac w jednym miejscu? 20.05.08, 09:49
      skoro lekarz nei moze pogodzic pracy w izbie i pogotowiu to NIE moze pracowac w
      dwoch miejscach. Jak moze brac kase za prace ktorej nie wykonuje?
    • a_rafal_na_to przez wódke tragedie a trawka zakazana 20.05.08, 10:04
      takie wielkie poruszenie w mediach bylo, jak Tusk sie przyznal ze wypalil
      skreta. A codziennie ludzie sie upijaja, dzieci gina nieupilnowane przez pijane
      matki, pobite przez pijanych ojcow. Gdzie tu logika? Slyszeliscie o jakiejsc
      tragedi po wypaleniu skreta? hipokryci
    • 987ania Izba wytrzeźwień, wyłudzeń, podłości i śmierci 20.05.08, 10:54
      O jejku, jacy oni biedni w tej izbie. Zarzygają karetkę albo radiowóz, są chętni
      do bitki z personelem med. albo z policją. Wozi się ich do izby 3 razy w
      tygodniu. Są znani z imienia i nazwiska, stali goście. Jak się izba nie podoba,
      to niech zdychają na ulicy. Nikt im nie kazał pić na ulicy. Zapraszam obrońców
      życia i praw człowieka do pracy w pogotowiu, sorze albo izbie. Po tygodniu
      ozdrowieją ze swojego współczucia. A jak tak im dalej żal tych biednych pijaków,
      to proszę ich sobie zabrać do mieszkań i domów. Umyć, nakarmić, ubrać w czyste
      ubrania, zapodać herbatkę, kefirek i obiadek, można lekarza zawołać na detox. A
      i nie zapomnijcie dać im pieniędzy na następny alkohol i zaproszenia na następne
      odtrucie.
    • madissa Izba wytrzeźwień, wyłudzeń, podłości i śmierci 20.05.08, 11:36
      1.Jako DDA pijaków, alkoholików i innych popaprańców nie żałuję - za to głęboko
      współczuję ich dzieciom.

2. Ja - osoba płacąca podatki i pracująca od wielu lat za każdym razem, jak idę
      do publicznego zakładu leczniczego, przeżywam szok, bo okazuje się , że: mimo
      grypy nie mogę się dostać do internisty, że nie mam prawa do uzyskania
      skierowania do specjalisty (bo "na oko" nic mi nie jest), że nie mam prawa
      chociażby do podstawowych badań krwi raz na 4 lata, bo "co to
      da"(autentycznie!). Dlaczego ja nie mam prawa do opieki lekarskiej, a pijak ma???

3. Osoby cuchnące wódą powinny być zostawiane tam, gdzie raczyły paść
      ewentualnie odsuwane na bok, jak tarasują przejście (za wyjątkiem okresu
      jesienno-zimowego i mrozów), osoby awanturujące się - pakowane do aresztu. Osoby
      powodujące wypadki samochodowe "po wpływem" powinny być napiętnowane do końca
      życia (może wypalać im na czole znak: "jestem kretynem"?)

Mam głęboko gdzieś wewnętrzno-zewnętrzne problemy pijaków!
      • indeed4 " Ani biedne dziecko, ani bita żona 20.05.08, 12:29
        ani stary, ani chory – nie ma w Polsce tak dobrze jak pijak"

www.polityka.pl/polityka/index.jsp?page=text&news_cat_id=483&news_id=189526&layout=1&place=Text01
        • niesforna.blondynka Re: " Ani biedne dziecko, ani bita żona 20.05.08, 17:23
          No jasna cholera, do czego to doszlo przejmować się losem jakiś
          degeneratów i mętów społecznych, że lekarz ich nie bada. Dlaczego
          nikt nie przejmuje się losem porządnych, uczciwie pracujących ludzi,
          że nie mogą się dostać do lekarza czy miesiącami czekają na
          operację ? Na głupi przyjazd karetki do 80-letniej ciotki z
          niewydolnością oddechową czekałam we Wrocławiu prawie 40 minut, bo w
          tym czasie pewnie zbierała menela z ulicy ? Sama 2 lata temu
          trafiłam na ostry dyżur na pogotowie ze złamaną nogą- na dzień dobry
          zażądano dowodów ubezpieczenia NFZ, akurat przy mnie wprowadzono
          bezdomnego, pijanego dziada bluzgającemu wszystkim wokół- ciekawe
          czy on był ubezpieczony ?DDD a pozszywano go, opatrzono jak się
          patrzy. Też mi wielka krzywda bo w Izbie Wytrzeźwień nie bada lekarz!
          • mirasek45 Re: " Ani biedne dziecko, ani bita żona 20.05.08, 22:01
            Blondyneczko nie tylko z nicka ale i mentalna - pewnie jeszcz krótko
            chodzisz po tym świecie. Obrażasz mnie (bo nigdy nie byłem i nie
            jestem menelem)i setki ludzi którzy nimi też nie są, a trafiają na
            izbę i doznają wielu upokorzeń. Biedactwo rozczula się nad sobą a
            nie ma za grosz poszanowania dla czyjegoś niszczęścia. Pijany
            człowiek to cały czas CZŁOWIEK!!! a nie menel. Rozumienie takich
            subtelności jest powyżej akrylowuch paznokci i farbowania włosów na
            blond 2x w tygodniu.
            • madissa Re: " Ani biedne dziecko, ani bita żona 20.05.08, 22:58
              owszem człowiek - ale przez bardzo małe "c". I jak już taki trafi na izbę, powinien to zapamiętać na ładnych parę lat. Nie żeby od razu definitywnie załatwiać delikwenta środkiem owadobójczym, bez przesady - ale lodowata chłosta biczami wodnymi - czemu nie:). Nie wmówisz mi, że lata świetlne po likwidacji "milicji" do izb wytrzeźwień wciąż zgarnia się niewinnych bohaterów, i to wyłącznie z powodów politycznych. Nie bardzo chce mi się też wierzyć, że policja nocami na służbie tak się nudzi, że bawi się w zgarnianie spokojnie spacerujących w świetle księżyca (a niechby wężykiem) mieszkańców miast i wsi... I na koniec nie dodam nic obrażającego twoją powierzchowność typu: "łysawy blondynie" "wyliniały brunecie" tudzież "tłusty cherlawcu". Nie dodam, bo w przeciwieństwie do niektórych uważam, że kolor włosów niewiele ma tutaj wspólnego z poruszanym tematem.
            • niesforna.blondynka Re: do litościwego pana Miraska 21.05.08, 15:13
              Owszem rozczulam się nad sobą czy moimi bliskimi- bo jesteśmy
              uczciwie pracującymi ludźmi a z naszych pensji odciągane są składki
              na NFZ, których ŻADEN MENEL nie płaci a mimo to jest leczony. Sorry,
              ale każdy jest kowalem swego losu- jedni wolą normalnie pracować i
              nie szlajać się po izbach wytrzeźwień inni wolą chlać denaturat na
              dworcu. Jak jesteś taki litościwy dla bezdomnych- to bardzo proszę
              zaproś ich do siebie, umyj, daj jeść i zafunduj z własnej kieszeni
              lekarza.
              A uwagi o tipsach czy odrostach zostaw dla swojej żony.
              • indeed4 Mirasek jeśli chce to może litościwie 21.05.08, 15:20
                płacić podatki na meneli, ja osobiścię wolę żeby moje pieniądze szły na pomoc dla głodnych dzieci.

" Pytałam, jak to jest, że zabraliście dzieciom z funduszu alimentacyjnego, bo dużo kosztował podatników, a dajecie pijakom, którzy wcale nie chcą się leczyć? Odpowiadali: Bo to choroba społeczna i trzeba im pomóc, pierwszą jest gruźlica, drugą alkoholizm. Od września zasiłek stały, który oprócz tych, co im się należy, pobierają zwykli pijacy, wzrasta o 26 zł, rodzinny o 5 zł.

Ewie G., byłej żonie pijaka i dłużnika alimentacyjnego, kuratorka powiedziała na ucho: – Pani zacznie pić, to pani dzieci zabezpieczy."

www.polityka.pl/polityka/index.jsp?page=text&news_cat_id=483&news_id=189526&layout=1&place=Text01
              • niesforna.blondynka Re: do litościwego pana Miraska 21.05.08, 15:22
                I Owszem dla człowieka trafiającego na izbę wytrzeźwień nie mam za
                grosz szacunku- jak ktoś nie ma umiaru i się schla jak świnia, nie
                jest godzien żadnego poszanowania. Ja jedynie mogę współczuć
                policji, pogotowiu, straży miejskiej, że" z takim czymś" musi się
                użerać. Zresztą moja siostra lekarka jak pracowała na pogotowiu
                opowiadała, do czego takie dziadostwo jest zdolne. Pół biedy jak śpi
                zachlane, gorzej jak się rwie do bicia, bluzga czy usiłuje demolować
                karetkę. I dla takiego mieć litość ??
                A zlikwidować Izby Wytrzeźwień, co to hotele dla pijaków płacone z
                naszych podatków ? Jak ktoś się nachla bez umiaru- niech lezy tam
                gdzie padł.
                • indeed4 No i brawo - popieram. 21.05.08, 15:33

" Ani biedne dziecko, ani bita żona, ani stary, ani chory – nie ma w Polsce tak dobrze jak pijak. ( ... )

Niedawno była tu wycieczka z krajów nadbałtyckich. Byli zaskoczeni, że państwo wzięło na siebie tak duży obowiązek, że przy tych pijakach skaczą lekarze, opiekunowie. Tam nie ma lekarzy, często nawet łóżek. Zwykle są przechowywani w specjalnych pomieszczeniach przy policji.Podleczą, nawodnią, łaski nie robią.

Art. p/w

• dathepellow "Haron"?! Ludzie, toż to ortograf nie z tej ziemi! 20.05.08, 17:42
      Jeśli twórcy artykułu mieli na myśli postać mitologiczną, to z pewnością nie
      nazywa się on "Haron", a "Charon"! Ludzie! Przecież od tego oczy puchną!
    • jowita81 Izba wytrzeźwień, wyłudzeń, podłości i śmierci 23.05.08, 20:08
      A może powiedzmy inaczej-kim jest alkoholik ? Kim jest człowiek pijący od 40 lat
      z bardzo krótkimi przerwami ?Kim są ci ,którzy mieszkają z nim i nie
      wysypiają,bo alkoholik całą noc pali światło lub hałasuje uderzając drzwiami
      ?Kim jest dorosłe dziecko alkoholika ?Kim jest była żona alkoholika,która
      sprząta bez przerwy nieczystości ?
      Jakie oni mają prawa ?
    • gosc78 Izba wytrzeźwień, wyłudzeń, podłości i śmierci 25.05.08, 09:32
      Ludzie !!!!
      Nie każdy jest Aniołkiem jak trafia na Izbe.Ci którzy nie widzieli co tam pijacy
      wyprawiają nie wyobrażą sobie jak tam jest.A z drugiej strony Izba Wytrzeźwien
      to miejsce w którym niedowartościowani i niedouczeni policjanci z Poznania mogą
      się wyżyć bo na ulicy do trzeźwego nie podejdą bo sie boją.Wiem co mówie.Dobra
      rada jeśli już tam trafisz bądź grzeczny i nie cwaniakuj!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka