szczepanik4 31.05.08, 08:21 POtwierdza się,że premier MACZU PICZU nie POzwala swoim ministrom używać mózgów aby nie byli mądrzejsi od niego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abba15 anormalność błazenada chołota debilizm idiotyzm 31.05.08, 08:29 kretynizm paranoja tępota wariactwo żenada Jeżeli ktokolwiek miał dotąd wątpliwości co za kretyni nami rządzą to teraz wyraźnie może to zobaczyć.A swoją drogą -do tych wielbiących Tuska i PO: wasze uwielbienie zakrawa na perwersję Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 09:55 Uświadomię was robaki bom w dobrym humorze dzisiaj: Art. 42. § 1. KC: Jeżeli osoba prawna nie może prowadzić swoich spraw z braku powołanych do tego organów, sąd ustanawia dla niej kuratora. Art. 603. KPC Kuratora dla osoby prawnej ustanawia sąd opiekuńczy, w którego okręgu osoba ta ma lub miała ostatnią siedzibę. A teraz robaczki myślcie, myślcie, myślcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 09:56 Robaczku myśl: art. 26 ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym: 1. Jeżeli pomimo stosowania grzywien osoba prawna wpisana do rejestru przedsiębiorców nie wykonuje obowiązków, o których mowa w art. 24 ust. 1, sąd rejestrowy może ustanowić dla niej kuratora na okres nieprzekraczający roku. Sąd rejestrowy może przedłużyć ustanowienie kuratora na okres nieprzekraczający 6 miesięcy, jeżeli czynności kuratora nie mogły zostać zakończone przed upływem okresu, na który został ustanowiony. 2. Kuratorem może być tylko osoba fizyczna, która nie była karana za popełnione umyślnie przestępstwo przeciwko mieniu, obrotowi gospodarczemu oraz obrotowi pieniędzmi i papierami wartościowymi. 3. Postanowienie sądu rejestrowego o ustanowieniu kuratora jest skuteczne z chwilą jego wydania. 4. Przepisu ust. 1 nie stosuje się do osób prawnych wpisanych do rejestru przedsiębiorców na podstawie art. 50. 5. Prezesi sądów okręgowych, w których okręgach działają sądy rejestrowe, prowadzą listy kandydatów na kuratorów. 6. Minister Sprawiedliwości określa, w drodze rozporządzenia, kwalifikacje wymagane od kandydatów na kuratorów oraz sposób prowadzenia listy tych kandydatów i dane ujmowane w liście kandydatów, mając na uwadze gwarancje należytego wykonywania obowiązków przez te osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 09:58 No to przeczytaj jeszcze ten art. 24 ustawy o KRS, robaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:04 Sam jesteś robaczek a może robak. Zdaniem ekspertów to całkowicie błędna interpretacja. - Sądem opiekuńczym dla Polskiego Radia nie jest sąd rodzinny. Ten wniosek powinien trafić do sądu rejestrowego. Dla każdego widoczna jest różnica pomiędzy kuratorem rodzinnym, który zajmuje się patologiami społecznymi, a kuratorem, który ma zaprowadzić porządek w spółce - mówi sędzia Andrzej Łopuszyński kierujący wydziałem gospodarczym Krajowego Sądu Rejestrowego w Lublinie. Sędzia Małgorzata Adamiak-Wyszkowska z KRS we Wrocławiu dodaje, że rzeczywiście czasem takie wnioski trafiają do sądów rodzinnych: - Ustanawianiem kuratora w spółce powinien zajmować się sąd cywilny, a nie rodzinny. Ale sędziowie są niezawiśli, może i w sądzie rodzinnym znajdzie się sędzia, który by się podjął takiego zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
jkmjkm Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:16 A czy ja twierdzę, że sądem opiekuńczym dla radia jest Sąd Rodzinny? Odpowiedz Link Zgłoś
kalisz_ryszard_s.stefana Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:19 Od przyszłego roku zmieniona zostanie Karta Nauczyciela w sposób pozwalający na ustalenie w budżecie państwa odrębnej kwoty bazowej dla nauczycieli. Oczywiście wyższej niż w 2007 r. Bezpośrednio przełoży się to na podwyższenie wynagrodzeń nauczycieli w 2008 r. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
a-k.traper Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:26 Ja dzisiaj jestem w tym miejscu i mówię do Państwa dlatego, bo ponad 16 milionów Polaków 21 października zdecydowało się zagłosować i dało Polsce, dało naszej Ojczyźnie szansę na dobrą zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
mucho.picu Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:20 Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_sil1y_walks Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:28 Nisko kłaniając się Polakom chcę powiedzieć, serdeczne dzięki za to, że sobie nawzajem daliśmy tę wielką szansę. Ja wierzę, że przed nami jest wielka szansa na dobrą zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
j.pitera_c.melani Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:29 Jeśli nasz rząd ma przekonać Polaków, że jest szansa na lepsze czasy i że warto w tę przyszłość inwestować, to musimy udowodnić, że te pierwsze kroki w najbliższych tygodniach, to kroki w realizacji przemyślanej i długofalowej strategii rozwoju, a nie gaszenie pożarów które powstały ze względu na kilka nierozważnych, nie do końca przemyślanych decyzji w przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
min_nowak Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:32 Rok 2008 będzie też stał pod znakiem racjonalnego ograniczenia listy przedsiębiorstw" uznawanych za strategiczne a więc pozostających we własności, we władaniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik_111 Re: anormalność błazenada chołota debilizm idiot 31.05.08, 10:33 Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinn 31.05.08, 08:32 He he. A pamiętam jak kabareciarze narzekali, że z nowej władzy nie dadzą rady się śmiać bo jest taka fajna. Odpowiedz Link Zgłoś
zezun Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinnego 31.05.08, 08:38 tak to jest jak się geodeta bierze za prawnika Odpowiedz Link Zgłoś
fajny-misiek Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinnego 31.05.08, 09:05 Ręce opadają.... To rząd debili. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinn 31.05.08, 09:21 I. art. 26 ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym: 1. Jeżeli pomimo stosowania grzywien osoba prawna wpisana do rejestru przedsiębiorców nie wykonuje obowiązków, o których mowa w art. 24 ust. 1, sąd rejestrowy może ustanowić dla niej kuratora na okres nieprzekraczający roku. Sąd rejestrowy może przedłużyć ustanowienie kuratora na okres nieprzekraczający 6 miesięcy, jeżeli czynności kuratora nie mogły zostać zakończone przed upływem okresu, na który został ustanowiony. 2. Kuratorem może być tylko osoba fizyczna, która nie była karana za popełnione umyślnie przestępstwo przeciwko mieniu, obrotowi gospodarczemu oraz obrotowi pieniędzmi i papierami wartościowymi. 3. Postanowienie sądu rejestrowego o ustanowieniu kuratora jest skuteczne z chwilą jego wydania. 4. Przepisu ust. 1 nie stosuje się do osób prawnych wpisanych do rejestru przedsiębiorców na podstawie art. 50. 5. Prezesi sądów okręgowych, w których okręgach działają sądy rejestrowe, prowadzą listy kandydatów na kuratorów. 6. Minister Sprawiedliwości określa, w drodze rozporządzenia, kwalifikacje wymagane od kandydatów na kuratorów oraz sposób prowadzenia listy tych kandydatów i dane ujmowane w liście kandydatów, mając na uwadze gwarancje należytego wykonywania obowiązków przez te osoby. II. Jeżeli osoba prawna nie może prowadzić swoich spraw z braku powołanych do tego organów, to sąd zgodnie z art. 42 § 1 kc ustanawia dla niej kuratora celem niezwłocznego powołania takich organów lub przeprowadzenie likwidacji. W przypadku spółek kapitałowych kuratora powołuje się przede wszystkim w sytuacjach, gdy w spółce brak jest zarządu. Kuratora dla spółki ustanawia sąd opiekuńczy, w którego okręgu spółka ta ma lub miała ostatnią siedzibę. Źródło: www.budowlany.pl/pl//poradnik_przedsiebiorcy.php?artid=11583& Teraz pytanie które jest właściwe? Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Grad dość kompromitacji rządu i Premiera Tuska 31.05.08, 09:21 Gęsi paść a nie ministerstwo dla Grada Odpowiedz Link Zgłoś
polacco2 Re: Grad dość kompromitacji rządu i Premiera Tusk 31.05.08, 09:22 Święta racja ten grad to jakiś prymityw,prostak. Czy to jest fachowość rzadu Tuska ? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 09:23 i nie mam zamiaru usprawiedliwiać tego, tak jak to kiedyś usiłowali robić zwolennicy Prezydenta po jego słynnym "Irasiad". Bardzo mnie martwi, że nawet urzędnik niskiego stopnia w rządzie PO jest na takim poziomie wewnętrznego nierozgarnięcia jak Pan Prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 09:27 Po..bało cię?Gdzie w artykule jest mowa o prezydencie.Typowy zwolennik PO nie wie ci czyta a zabiera głos Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Po pierwsze to racz 31.05.08, 09:30 się wypowiadać językiem cenzuralnym, nie jesteś na zebraniu kółka pisowego. Po drugie to było porównanie, być może zbyt trudna figura stylistyczna dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marruda.r Po pierwsze to racz 31.05.08, 10:22 Nisko kłaniając się Polakom chcę powiedzieć, serdeczne dzięki za to, że sobie nawzajem daliśmy tę wielką szansę. Ja wierzę, że przed nami jest wielka szansa na dobrą zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
arabski_tomasz Re: Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 09:48 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 09:53 A jaki to ma związek z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_kolek Re: Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 10:28 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
porcelanowy.pisuar Re: Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 10:30 Od przyszłego roku zmieniona zostanie Karta Nauczyciela w sposób pozwalający na ustalenie w budżecie państwa odrębnej kwoty bazowej dla nauczycieli. Oczywiście wyższej niż w 2007 r. Bezpośrednio przełoży się to na podwyższenie wynagrodzeń nauczycieli w 2008 r. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
wacek233 Oczywiście, że jest to głupota, 31.05.08, 09:47 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
skobog Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinnego 31.05.08, 09:29 Ha.ha ,Pan Grad niech wspomni głosowanie na wójta Gminy Pleśna w której kandydował Odpowiedz Link Zgłoś
remiucha Banda debili. 31.05.08, 09:38 ten cały rząd to jedna wielka porażka, nadają się do cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
el.presidente.tusk Banda debili. 31.05.08, 10:19 Koalicja Platformy Obywatelskiej i Polskiego Stronnictwa Ludowego i mój rząd będziemy gwarantami wzrostu wynagrodzeń w ochronie zdrowia. Przekształcimy publiczne placówki ochrony zdrowia, które w przeważającej większości dzisiaj należą do samorządów, w spółki prawa handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
agent_cba Banda debili. 31.05.08, 10:25 Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 09:40 nie taka głupota. Sam się dałem zwieźć, ale polecam Art. 603 KPC. Oczywiście kieruję te słowa do rozgarniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 09:44 art. 26 ustawy o Krajowym Rejestrze Sądowym: 1. Jeżeli pomimo stosowania grzywien osoba prawna wpisana do rejestru przedsiębiorców nie wykonuje obowiązków, o których mowa w art. 24 ust. 1, sąd rejestrowy może ustanowić dla niej kuratora na okres nieprzekraczający roku. Sąd rejestrowy może przedłużyć ustanowienie kuratora na okres nieprzekraczający 6 miesięcy, jeżeli czynności kuratora nie mogły zostać zakończone przed upływem okresu, na który został ustanowiony. 2. Kuratorem może być tylko osoba fizyczna, która nie była karana za popełnione umyślnie przestępstwo przeciwko mieniu, obrotowi gospodarczemu oraz obrotowi pieniędzmi i papierami wartościowymi. 3. Postanowienie sądu rejestrowego o ustanowieniu kuratora jest skuteczne z chwilą jego wydania. 4. Przepisu ust. 1 nie stosuje się do osób prawnych wpisanych do rejestru przedsiębiorców na podstawie art. 50. 5. Prezesi sądów okręgowych, w których okręgach działają sądy rejestrowe, prowadzą listy kandydatów na kuratorów. 6. Minister Sprawiedliwości określa, w drodze rozporządzenia, kwalifikacje wymagane od kandydatów na kuratorów oraz sposób prowadzenia listy tych kandydatów i dane ujmowane w liście kandydatów, mając na uwadze gwarancje należytego wykonywania obowiązków przez te osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 09:48 KPC: Art. 603. [Dla osoby prawnej] Kuratora dla osoby prawnej ustanawia sąd opiekuńczy, w którego okręgu osoba ta ma lub miała ostatnią siedzibę. W doktrynie rozróżnia się cel takiego ustanowienia i to skutkuje włąściwością sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 09:55 Zgadza się, znam oba te przepisy prawne. Możesz mi powiedzieć gdzie znaleźć informację, który artykuł stosuje się w jakim przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_dozorca Re: masz tu 31.05.08, 09:57 Zdaniem ekspertów to całkowicie błędna interpretacja. - Sądem opiekuńczym dla Polskiego Radia nie jest sąd rodzinny. Ten wniosek powinien trafić do sądu rejestrowego. Dla każdego widoczna jest różnica pomiędzy kuratorem rodzinnym, który zajmuje się patologiami społecznymi, a kuratorem, który ma zaprowadzić porządek w spółce - mówi sędzia Andrzej Łopuszyński kierujący wydziałem gospodarczym Krajowego Sądu Rejestrowego w Lublinie. Sędzia Małgorzata Adamiak-Wyszkowska z KRS we Wrocławiu dodaje, że rzeczywiście czasem takie wnioski trafiają do sądów rodzinnych: - Ustanawianiem kuratora w spółce powinien zajmować się sąd cywilny, a nie rodzinny. Ale sędziowie są niezawiśli, może i w sądzie rodzinnym znajdzie się sędzia, który by się podjął takiego zadania? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 To kwestia: 31.05.08, 09:58 1. wykładni prawa, 2. orzecznictwa, 3. praktyki sądowej Nie znamy nawet wniosku, ale w konkretnych normach masz napisane, kióta kiedy ma zastosowanie. Uważnie przeczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: To kwestia: 31.05.08, 10:03 liber444 napisał: > Nie znamy nawet wniosku, ale w konkretnych normach masz napisane, kióta kiedy m > a > zastosowanie. Uważnie przeczytaj. Co mam przeczytać? jakie normy? Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Re: To kwestia: 31.05.08, 10:07 Normy prawne, do których się odwołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: To kwestia: 31.05.08, 10:09 Wybacz ale nie mam zamiaru dyskutować na Twoim poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Nie bardzo wiem 31.05.08, 10:21 o co Ci chodzi, zostały przywołane dwie normy. Jedna ogólna (ta z KPC) jedna szczególna. Jeśli posiadasz jakąś kulturę prawną (w sensie wykształcenia, to nie epitet) to łatwo sobie z tym poradzisz. Jeśli nie, to wybacz, ale forum nie jest najlepszym miejscem to wyjaśniania. Odpowiedz Link Zgłoś
laptop_dla_kazdego Nie bardzo wiem 31.05.08, 10:31 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
poszolom1 Nie bardzo wiem 31.05.08, 10:33 Od przyszłego roku zmieniona zostanie Karta Nauczyciela w sposób pozwalający na ustalenie w budżecie państwa odrębnej kwoty bazowej dla nauczycieli. Oczywiście wyższej niż w 2007 r. Bezpośrednio przełoży się to na podwyższenie wynagrodzeń nauczycieli w 2008 r. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_sopotu Re: To kwestia: 31.05.08, 10:22 W każdej polskiej gminie. Do roku 2012 powstanie boisko ze sztuczną murawą i z oświetleniem. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_machu_picchu Re: To kwestia: 31.05.08, 10:25 Jeśli nasz rząd ma przekonać Polaków, że jest szansa na lepsze czasy i że warto w tę przyszłość inwestować, to musimy udowodnić, że te pierwsze kroki w najbliższych tygodniach, to kroki w realizacji przemyślanej i długofalowej strategii rozwoju, a nie gaszenie pożarów które powstały ze względu na kilka nierozważnych, nie do końca przemyślanych decyzji w przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
flak88 Re: To kwestia: 31.05.08, 10:27 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
mucho_picu Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 10:30 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_kaszub Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 10:31 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
urubamba_1 Re: Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 10:24 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Ty jesteś kompletną głupotą, która dała się 31.05.08, 09:57 "zwieźć". Zwieść - analfabeto. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Przepisy są jasne, 31.05.08, 10:05 kacze mózgi znowu wtopiły. Mój błąd straszliwy, całkowicie wypaczył wypowiedź. Chociaż w sumie to ja wiem lepiej, czy dałem się zwieść, czy zwieźć (po imprezie). Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_si11y_walks Re: Przepisy są jasne, 31.05.08, 10:21 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
parch_na_jabloni Zacząłeś nieźle, 31.05.08, 10:30 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_silly_walks Przepisy są jasne, 31.05.08, 10:24 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z_kaszub Ty jesteś kompletną głupotą, która dała się 31.05.08, 10:23 Przypomnę słowa Ojca Świętego wypowiedziane w Sopocie, też dlatego tak dobrze je pamiętam, kiedy mówił nawiązując do hasła, część z nas na tej sali to hasło aż do zdarcia gardeł wykrzykiwało w roku 1989 i 1989. To było hasło "Nie ma wolności bez solidarności". A Ojciec Święty powiedział w Sopocie: "Ale pamiętajcie też, że nie ma solidarności bez miłości" Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_kretynem Może się okazać, że to wcale 31.05.08, 10:18 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Wsadzić Czabańskiego do poprawczaka? 31.05.08, 09:47 To jest jakaś idea. Pochodząca z chorej głowy rządu Tuska... Rząd PO? To przecież kompletni amatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Sam jesteś kompletnym 31.05.08, 10:07 amatorem o czujności rewolucjonisty, nie mającego pojęcia o materii w której sie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca_nie_jest_kretynem Sam jesteś kompletnym 31.05.08, 10:25 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
eichenlaub_mit_schwerten Wsadzić Czabańskiego do poprawczaka? 31.05.08, 10:20 To wielka satysfakcja móc z tego miejsca nisko pokłonić się Polakom, ale też wielka satysfakcja odczuwać dumę. Jestem dumny będąc członkiem naszej narodowej wspólnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
urubamba_1 Wsadzić Czabańskiego do poprawczaka? 31.05.08, 10:21 Od przyszłego roku zmieniona zostanie Karta Nauczyciela w sposób pozwalający na ustalenie w budżecie państwa odrębnej kwoty bazowej dla nauczycieli. Oczywiście wyższej niż w 2007 r. Bezpośrednio przełoży się to na podwyższenie wynagrodzeń nauczycieli w 2008 r. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca_nie_jest_kretynem Wsadzić Czabańskiego do poprawczaka? 31.05.08, 10:27 Rok 2008 będzie też stał pod znakiem racjonalnego ograniczenia listy przedsiębiorstw" uznawanych za strategiczne a więc pozostających we własności, we władaniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lookas7 "Wk..jący dozorcy tego kraju- kretynami"-na czele 31.05.08, 09:47 ze zidiociałym zaćpanym pŁemieŁem Donaldinho! Min. Ćwokalski przeszedł juz wczesniej samego siebie, kiedy awansował PO_magierów i hyclowatych prokuratowrów PO_gorzelskiego i Szymanskiego na swoich zastępców w nagrodę za ich istotny udział w zacieraniu śladów w morderstwie Krzystofa Olewnika! Handlarz złotem z KGB, Bond_ziaryk z ABW krzyczy sam "łapcie złodzieja" i udaje wariata, a potem obmacuje dziennikarzy w kompromitującej na całą Europę akcji ABW!!!! Min. Grad wpisuje się w ten słynny kanon debilowatych POsunięć ConDOnia, jak np. min. Schetyna, który korzyta od stycznia 2008 z POmocy specsłużb totalitarnego państwa na terenie Polski i przyzwala na łamanie praw człowieka, o czym informuje Amnesty Intsrenational!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_spacki "Wk..jący dozorcy tego kraju- kretynami"-na czele 31.05.08, 10:26 Chciałbym podzielić się z Państwem, tu na tej sali, ale także ze wszystkimi naszymi rodakami, wielkim poczuciem dumy i satysfakcji, że po raz kolejny Polacy, tym razem 21 października, pokazali, że chcą i potrafią wziąć na siebie odpowiedzialność za losy Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_dozorca Cały ten "rząd" jest "zwykłą pomyłką" 31.05.08, 09:52 co to będzie jak budżet zaczną uchwalać, w poprzednim im się upiekło - mieli po Zycie... Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_dozorca dozorca mojego kraju jest kretynem 31.05.08, 09:54 prorok jakiś czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 tak pracują PO prostu "ćwiąki" z PO - kuratora im! 31.05.08, 10:08 kuratora do ... POmyślenia Odpowiedz Link Zgłoś
wielki.inseminator tak pracują PO prostu "ćwiąki" z PO - kuratora im! 31.05.08, 10:29 Rok 2008 będzie też stał pod znakiem racjonalnego ograniczenia listy przedsiębiorstw" uznawanych za strategiczne a więc pozostających we własności, we władaniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
omulek2 tak pracują PO prostu "ćwiąki" z PO - kuratora im! 31.05.08, 10:32 Od przyszłego roku zmieniona zostanie Karta Nauczyciela w sposób pozwalający na ustalenie w budżecie państwa odrębnej kwoty bazowej dla nauczycieli. Oczywiście wyższej niż w 2007 r. Bezpośrednio przełoży się to na podwyższenie wynagrodzeń nauczycieli w 2008 r. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinnego 31.05.08, 10:30 poczatek konca wrednego rudzielca Odpowiedz Link Zgłoś
adobrenko Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinnego 31.05.08, 10:41 art. 603 k.p.c. Kuratora dla osoby prawnej ustanawia sąd opiekuńczy , w którego okręgu osoba ta ma lub miała ostatnią siedzibę. Więc po co te komentarze? Zalecam lekturę k.p.c. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Sąd opiekuńczy dla osoby prawnej to sąd rodzinny 31.05.08, 10:49 czy rejestrowy? Osoba prawna to nie to samo co członek rodziny. Więc po co te komentarze? Głupotę PiS może przewyższyć wyłącznie głupota PO. Odpowiedz Link Zgłoś
adobrenko Re: Sąd opiekuńczy dla osoby prawnej to sąd rodzi 31.05.08, 13:27 A co ma do tego sąd rejestrowy? Oczywiście ze osoba prawna to nie osoba fizyczna, ale instytucję kuratora reguluje kodeks rodzinny i opeikuńczy stąd też sąd rodzinny własciwy jest na podstawie art. 603 k.p.c.do ustanowienia kuratora dla osoby prawnej. Czy zachodzą ku temu przesłanki to inna bajka, ale wskazana właściwość jest jak najbardziej prawidłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sznicel4 Re: Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinn 31.05.08, 12:44 adobrenko napisała: > art. 603 k.p.c. Kuratora dla osoby prawnej ustanawia sąd opiekuńczy , w którego > okręgu osoba ta ma lub miała ostatnią siedzibę. Więc po co te komentarze? Zale > cam lekturę k.p.c. to nie wierzysz ćwiąkalskiemu? poza tym powinieneś poza kodeksami poczytać trochę wykładni i komentarzy do przepisów. wiem, wiem.... nie masz kasy na podręczniki.... Odpowiedz Link Zgłoś
adobrenko Re: Minister pozwał Polskie Radio do sądu rodzinn 31.05.08, 13:33 odezwał się mądrala, co zna i komentarze i wykładnie. Chyba nie wiesz o czym piszesz, ale to twój problem. Pozrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Jeżeli prawdziwym jest twierdzenie iz jaki 31.05.08, 10:42 zwierzchnik, tacy podwładni, to radziłbym premierowi aby zastanowił się czy nie warto wymienić ministra. No chyba że wyciągnie on nauczkę, naprawi błąd i zrobi efektywny przegląd kadrowy wśród swoich podwładnych. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: ilu jest prawników na tym forum 31.05.08, 11:04 Myślę, że niewilu top i dyskusja dość jałowa. Natomiast interpretacja ministerstwa daje się obroonić. Poza tym artykuł jest napisany niekompetentnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Grad dobrze zrobił-burze w szklance wody 31.05.08, 11:25 kuratora osoby prawne ustanawia sąd opiekuńczy ( 603 kpc ). jak ktos nie wierzy niech sprawdzi w kpc, albo niech wejdzie na trone jakiegokolwiek sądu rodzinnego , zakładkę kompetencje i zobaczy sam. brzmi to może i zabawnie, ale własnie tak wygląda. a ja akurat jestem ostatnim , który broniłby POkrak, gdyby to rzeczywiscie była jakaś skucha. Także jeśli ktoś tu czegos niedopatrzył, to dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Grad dobrze zrobił-burze w szklance wody 31.05.08, 11:30 64.233.183.104/search?q=cache:gzicHPg300gJ:www.katowice-zachod.sr.gov.pl/struktura/wydzial_5.html+s%C4%85d+rodzinny+kurator+osoby+prawnej&hl=pl&ct=clnk&cd=6&gl=pl&client=firefox-a Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkawrydzykach Re: Dlaczego Polskie Radio ma być tubą PiS-u? 31.05.08, 11:45 Jak się zatrudnia takie indywidua, jak Ziemkiewicz, Bugaj, Sakowicz, a tym wszystkim pogania Czabański i Targalski, to nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 Re: Dlaczego Polskie Radio ma być tubą PiS-u? 31.05.08, 12:01 Chocby dlatego, zeby zrownowazyc rozne TVNy TOKi Polsaty i inne tuby PO. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Dlaczego Polskie Radio ma być tubą PiS-u? 31.05.08, 12:08 Polskie radio nie jest niczyją tubą. Musi się bronić przed niespotykanymi w cywilizowanych krajach pomysłami dotyczącymi zniesienia abonamentu. Próbom likwidacji abonamentu RTV towarzyszy kuriozalna i bardzo niebezpieczna dla państwa prawa argumentacja, że jeśli ustawę trudno jest wyegzekwować, to należy ją zlikwidować. To co to w końcu jest za państwo? Ten bezradny rząd stoi na czele domu publicznego, czy na czele prawie 40 mln. kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
kacperek1974 Re: Dlaczego Polskie Radio ma być tubą PiS-u? 31.05.08, 12:22 Masz rację powinno być tubą PO. Zabronić wypowiedzi krytykujących rząd i PO. Odpowiedz Link Zgłoś
keramd Brak słów jakich mamy przedstawićieli w rządzie 31.05.08, 11:52 totalna żenada PO Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ten osioł jest ministrem !! Lepper lepiej się znał 31.05.08, 11:56 POdobno kompetentnym a nie wie do jakiego sądu należy wysłać wniosek w tak oczywistej sprawie !! Żenujące po prostu. Andrzej Lepper miał większą wiedzę !! Odpowiedz Link Zgłoś
zdr1 I tacy ludzie nami rzadza! 31.05.08, 11:58 Szczyt ignorancji, balaganu czy nie wiem jeszcze czego. I oni chca rzadzic Polska? Odpowiedz Link Zgłoś