rychoku 03.06.08, 09:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guglielmo Re: Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 12:14 Byłbym raczej za przymusowym leczeniem chorobliwej nienawiści i obowiązkowym douczaniem cierpiących na bezmyślność. Że też prawie zawsze pierwszym komentującym jest jakieś stworzenie, które nie ma w sobie nic więcej niż jad i brudna ślina... A tekst p. Raczka - spokojny, umiarkowany, mądry. Nienawistników i bezmysłów sprowokuje do wpisów podobnych pierwszemu, ale nie przejmujmy się tym - psy szczekają... Akcja GW może pomóc w podjęciu trudnych decyzji członkom mniejszości, a większość - poduczyć tolerancji, szacunku dla innych i poszanowania prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Re: Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 13:30 Lekcji tolerancji, szacunku itd. codziennie udziela mi "Gazeta Wyborcza", zwłaszcza, gdy pisze o Polakach, Kościele, narodowcach itd. Ty, jak wnioskuję z treści wpisu, też należysz do jej wiernych czytelników. Pozdrawiam! P.S.: Przywrócić penalizację sodomii! Odpowiedz Link Zgłoś
flash3r Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 15:26 ...w końcu bycie gejem i "comming out" są teraz takie "trendy" Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 15:43 Drwij, drwij, pewnego pięknego(?) dnia obudzisz się jako członek jakiejś mniejszości (niepełnosprawny, Polak na obczyźnie, przegłosowany w wyborach...), a wtedy ktoś powie Ci drwiąco, że Twoje zabiegi o równouprawnienie wynikają z chęci bycia "trendy". Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 17:52 Na poważnie: ja jako Polak, katolik jestem dzisiaj na co dzień obrażany, dyskryminowany i prześladowany przez rozmaite "mniejszości" narodowe (żydostwo - nie mam możliwości odpowiedzieć na obelgi np. takiego Grossa), sodomitów bezkarnie nazywających mnie nazistą, złodziei majątku narodowego wypracowanego m.in. przeze mnie, itd., itd. tak, jak przed 1989 r. byłem uciskany przez mniejszość komunistów. Dla mnie nie tylko nic się nie zmieniło, ale nawet jest gorzej. P.S.: Przywrócić penalizację sodomii! Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Szkoda, że jesteś głąbem 03.06.08, 19:37 Ja, jako Polak, katolik oświadczam, że twoje zachowanie nie ma absolutnie nic wspólnego ani z wyznaniem katolickim, ani z polską tradycją tolerancji dla innych. Nie kierujesz się miłością bliźniego, jesteś zacietrzewionym ćwokiem, a w kościele może i bywasz, ale niczego nie rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pravo gdzie tu slowa nienawisci? 03.06.08, 20:48 Gdzie tu pojawiły się słowa nienawiści? Rychoku nie napisał niczego,co by obrażało homoseksualistów. Nie namawiał do nienawiści wobec tej grupy osób.A może istnieje już w Polsce przymus miłości i uwielbienia do każdego homoseksualisty? Czy można jeszcze nie lubić pederastów ? Pewnie nie można,bo wtedy pada zarzut o nietolerancję,nazim,faszyzm i wstecznictwo. Dlaczego coming out przysługuje jedynie pedersatom, ateistom,feministkom czy innym lewakom ? Mainstreamowa prasa -jak właśnie GW- odnotowuje jedynie tylko takie przypadki. Dlaczego na łamach GW nie pojawi się wypowiedź 50-latka,który jest chrześcijaninem,jest przedstawicielem białej rasy, o orientacji heteroseksualnej,żyje w związku małżeńskim od wielu lat, ma wspaniałą żonę i trójkę dzieci i jest szczęśliwy i chciałby się tą wiadomością podzielić na łamach prasy z wielomilionową rzeszą czytelników ? Niestety,taka postawa i taki styl życia nie są "trendy". Polityczna poprawność promuje wyłącznie rzekomo uciskane mniejszości, a potępia większość traktując ją z góry jako opresyjne środowisko. W tym tygodniu GW zwiększyła normę artykułów o homoseksualistach. Mamy wtorek,a już 3 artykuły się ukazały.Droga redakcjo GW, może czas zmienić tytuł na "GejoWo" ? Odpowiedz Link Zgłoś
mohh tylko ciemny może powiedzieć, że "nie lubi gejów"! 03.06.08, 21:17 nie znasz gejów. nie znasz murzynów. nie znasz feministek. twoja niechęć do nich jest tak samo uprawniona jak moja niechęć do mięsa rekina, którego nigdy nie jadłem. jesteś słaby, poddajesz się swojej prymitywnej nienawiści. "przywilej" coming outu ani 3 artykuły Gazety Woborczej tygodniowo nie są formą nobilitacji. nie mogę się doczekać czasów, gdy o gejach nikt już nie będzie pisał! bo ludzie tacy jak ty nie będą ich uważać za podludzi tylko dlatego że zakochują się w chłopakach! ale czekaj, nie... ciebie nie obchodzi kogo inni kochają. ciebie tylko obchodzi to, że ktoś uprawia seks inaczej. bo BRZYDZISZ SIĘ męskiego ciała, jesteś jak robak który uprawiając seks z "motylem" (kobietą) staje się PEŁNIEJSZY, czystszy. otóż tak samo jak ty lubisz kobiece ciała (myślę, że nie tylko własnej żony, tatuśku) tak i twoja żona lubi męskie ciała. wiesz? twoja matka lubi męskie ciała. OHYDA, co? Odpowiedz Link Zgłoś
kiwi_pl Re: gdzie tu slowa nienawisci? 03.06.08, 22:35 Podobno spadać im zaczęła ostro sprzedaż, więc co się dziwisz? Na szczęście nie tędy droga. Po wynikach jakie w Polsce ma wszelkie lewactwo widać, że żyjemy w miarę normalnym kraju PS: precz z poprawnością polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 22:38 > Aż żałuje że nie jestem pedarastą No fakt, przynajmniej moze by o tobie w gazecie napisali. A tak - jestes nikim i nikim pozostaniesz. To smutne musi byc... -- f. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 22:39 > Ty, jak wnioskuję z treści wpisu, też należysz do jej wiernych > czytelników. Ty chyba tez, skoro GW "codziennie" udziela ci lekcji. Po co sie z nia tak meczysz? Masochizm to zboczenie... -- f. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 12:22 Boże, gdyby wszyscy faceci tak podchodzili do tego"kryzysu wieku sredniego" - niezalezne czy homo czy heteroseksualni...Tylwe się mowi o kobiecej menopauzie, ale faceci - wy nie macie pojęcia jak nie do zniesienia robicie sie własnie około tego 50 roku zycia - to koszmar i tragedia, zwłaszcza jesli nei daj Boże , macie pod soba jakiś zespół pracowników, w których zasadą osiągniecia dobrych reultatów jest współdzialanie. Coś powinno się z tym zrobić - tak jak istnieje walka z rakiem piersi czy pomoc przy menopuzie, to smao powinno jakoś dla facetów istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
little_voice Re: Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 14:24 Myśle, że ten artykuł może dużo znaczyć dla wielu osób które tak jak autor czują że 'siedzą półdupkiem w fotelu życia'. Takie artykuły są ważne i potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna siedzenie półdupkiem to chyba mus gdy boli odbyt.. 03.06.08, 15:05 ? Odpowiedz Link Zgłoś
kto-s5 Re: siedzenie półdupkiem to chyba mus gdy boli od 03.06.08, 19:18 skąd wiesz, masz jakies doświadczenia w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 A co to jest "fotel zycia" ? 03.06.08, 14:53 'siedzą półdupkiem w fotelu życia'- czy to jaks figura? Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: A co to jest "fotel zycia" ? 18.09.08, 14:05 > 'siedzą półdupkiem w fotelu życia'- czy to jaks figura? To genialne sformułowanie, pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
pisuarro Coś, do czego możesz... 18.09.08, 21:08 ...się przyczepić (kiedy nie masz lepszego pomysłu) ?... Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Wyborcza cenzura 03.06.08, 14:54 Skoro złamałem swoim wpisem prawo, proszę oddać mnie do prokuratora, a nie do cenzora. Moje dane państwo macie. P.S.: Przywrócić penalizację sodomii! Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Wyborcza cenzura 03.06.08, 15:25 Och, mamy nowego męczennika za wolność słowa. Chyba się przeceniasz, wypowiedzi na poziomie Twoich mogą raczej łamać wiarę w siłę ludzkiego rozumu niż prawo. Obsesyjne powtarzanie tego samego zdania kwalifikuje do lekarza, nie do prokuratora. Ośmieszasz się. Odpowiedz Link Zgłoś
rychoku Re: Wyborcza cenzura 03.06.08, 17:57 To nie ja usunąłem swój wpis, tylko cenzura "Wyborczej", zatem czy to ja robię z siebie męczennika, czy też ktoś inny robi tego męczennika ze mnie? P.S.: Przywrócić penalizację sodomii! Odpowiedz Link Zgłoś
mohh taaaa... 03.06.08, 20:21 nie podniecaj się tak ciemnoto. nie wystarczy ci, ze się wydurniasz tym żałosnym apelem o penalizację? co więcej masz do powiedzenia? "pedały do gazu"? ehh. I <3 GW Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Mój sposób na kryzys wieku średniego 03.06.08, 15:00 Pan Tomasz Raczek , niezaleznie od prezentowanej orientacji seksualnej,jest pod kazdym wzgledem kims wyjatkowym , w najlepszym tego slowa znaczeniu.W moim najglebszym przekonaniu to nie tylko madry,ale tez o ogromnej wrazliwosci Dobry Czlowiek.Jesli nawet dokonana przez Niego wiwisekcja wlasnej Osoby byla droga pokonania przezywanego kryzysu wewnetrznego ,to wyszedl z niej nie tylko zwyciesko,ale wzmocnil tez swoj wizerunek wsrod wszystkich ludzi dobrej woli.Szczesliwcami sa ci wszyscy , bliscy,znajomi,przyjaciele,panie i panowie ,ktorym dane jest byc blizej Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna [...] 03.06.08, 15:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a [...] 03.06.08, 15:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Dzień bez promowania zboczenia seksualnego 03.06.08, 15:53 Biedaku, jesteś najwyraźniej kompletnie niewyuczalny. Tyle razy już zwracano Ci uwagę na to, że homoseksualizm nie jest zboczeniem seksualnym i że nie można "promować" orientacji seksualnej bo się jej nie wybiera. Twój czas spędzony przed komputerem idzie na marne, zamiast wpisywać te same głupstwa wszędzie gdzie Cię zaniesie - mógłbyś wreszcie poczytać coś na temat, który tak Cię fascynuje. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Dzień bez promowania zboczenia seksualnego 03.06.08, 17:25 guglielmo napisał: > Biedaku, jesteś najwyraźniej kompletnie niewyuczalny. Tyle razy już zwracano Ci uwagę na to, że homoseksualizm nie jest zboczeniem > seksualnym Hmm, kwestia przyjętych kryteriów - 96-98% populacji jest dla mnie normą, te 2-4% (nie będę się spierał o procenty, różne źródła różnie podają) to jednak odchył. i że nie można "promować" orientacji seksualnej bo się jej nie wybiera. Promować jak najbardziej można, czego ewidentnym przykładem powyższe wynurzenia Raczka. Co do wyboru, z grubsza mogę się zgodzić, aczkolwiek istnieje coś takiego jak presja środowiskowa, itp., co przy problemach z identyfikacją płciową wpływa na wybór jednej ze stron... Odpowiedz Link Zgłoś
kto-s5 Re: Dzień bez promowania zboczenia seksualnego 03.06.08, 19:21 najpierw przeczytaj co to jest norma a nie sam ją wyznaczasz. Ludzie roznia się od siebie, nawet w tej ,jak to piszesz, "normalnej" 96%-98% grupie. Ludzie nie dziela sie tylko na homo i hetero. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: Dzień bez promowania zboczenia seksualnego 03.06.08, 19:26 "...aczkolwiek istnieje coś takiego jak presja środowiskowa, itp., " której ulegają ludzie o słabym, słabiutkim charakterze. Czy otoczenie ich później szanuje, za to że nagięli się do wymagań większości? Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl o, znów Piostruś 03.06.08, 19:22 nie opuszcza żadnego forum o tej tematyce :) ( ma wywieszony nad łóżkiem plakat "zakaz pedałowania" :D ) Odpowiedz Link Zgłoś
kto-s5 Re: Dzień bez promowania zboczenia seksualnego 03.06.08, 19:24 nie poddawaj sie propagandzie, nie czytaj...nikt cie do tego nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 16:10 A tak konkretnie - o jakie "inne" mniejszości ci chodzi? Tylko pamiętaj, że księża pedofile są prześladowani, bo łamią prawo i krzywdzą ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
greetgreet aż mi Cię żal za 03.06.08, 16:22 tępotę. Dużo sie gada ale nic sie nie robi i nic z tego gadania nie wynika. Sam widzisz po sobie że to gadanie nie oswaja nas z problemem a tylko wyzwala niechęć i nienawiść... Odpowiedz Link Zgłoś
dwa.koty.i.kawa Gratuluję! 03.06.08, 16:29 Gratuluję Panu odwagi do publicznego coming-outu! Dzięki takim ludziom, jak Pan: utalentowanychm, wybitnym jednostkom, Polska małymi krokami zbliża się do cywilizacji:) Daje Pan świetny wzór do naśladowania przez młodych ludzi i nie tylko, dowodząc, że na wyjawienie swojej orientacji nigdy nie jest za późno :-) Proszę się nie przejmować negatywnymi komentarzami, liczą się tylko dobre słowa :) Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
guglielmo Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 17:04 > podporzadkowanych jedynie temu czy ktoś lubi sobie ubrudzić małego > kupka Te słowa pozwalają mi z czystym sumieniem uznać Cię za trolla. dalszej dyskusji nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: Aż żałuje że nie jestem pedarastą 03.06.08, 17:54 wyróżnianie się jako klasy/grupy społecznej wyłącznie na podstawie takich osobistych czynników , jak kształt nosa, kolor skóry, czy też zamiłowanie do penisów albo sromów, jest chore i dewiacyjne - jest cechą charakterystyczną ideologii i reżimów totalitarnych - własnie dlatego mówi się często o czymś takim jak homofaszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczny_penis_palikota [...] 03.06.08, 17:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
polak_kr Pederaści obrażają uczucia normalnych ludzi 03.06.08, 17:55 dlaczego nas się nie chroni tylko ubliża i znieważa? Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl ojej 03.06.08, 19:24 czasem odbijają sie kamienie rzucane w stronę innych Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 A co to kogo obchodzi, wujek? 03.06.08, 18:04 Po co ten ekshibicjonizm? Ja wiem, że kryzys wieku średniego to poważny kryzys. Sam go właśnie przechodzę, ale czy to powód, żeby na 2 stroniczkach epatować publiczność, że właśnie od 10 lat jestem z Anetą? Ja wiem, Aneta to nie Marcin - nie wydała właśnie literackiego debiutu, tylko pracuje na stołówce w Cork, ale czy przez to jest mniej warta od Marcina - śmiem wątpić. Zrobiło mi sie przykro, panie Tomaszu, bo bardzo Pana szanuję jako wrażliwego krytyka filmowego, który potrafi iść pod prąd i nie ślizgać się po tematach. A tym tekstem wpisał się Pan w tzw. trynd ludzi z warszawskiej jelitki: omijania szerokim łukiem prawdziwych problemów prawdziwych ludzi (jeśli podnoszenie problemu 25 procent niedożywionych dzieci w Polsce jest populizmem, jak to wy, z warszawki, macie w zwyczaju za GW powtarzać, to w takim razie Komisja Europejska jest zgrają populistów) i w zamian za to tabloidyzowania swojego życia prywatnego. Czy wy, ludzie, już naprawdę nie macie prawdziwego życia? Nie możecie istnieć bez TV, kolorowych pisemek, idiotycznej "polityki", całej tej szopki? Czy ten łatwy szmal i łatwa "sława" aż tak was zniewala? Ja wiem, że w przypadku 99,9 procent warszawskiej populacji odpowiedź brzmi: tak. Ciągle jednak nie mogę uwierzyć, że w pańskim przypadku, panie Tomaszu, również. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh nie rozumiem twojego problemu... 03.06.08, 20:16 tomasz raczek nie jest prawdziwym człowiekiem? w przeciwieństwie do 25% niedożywionych dzieci raczek może pisać za siebie i o sobie, a dzięki temu wiele innych osób może utożsamiać się z jego przeżyciami. naprawdę nie rozumiem w czym jest tu problem? i o co chodzi z tą warszawką? a w ogóle kwestia bycia gejem jest problemem. każdy gej powinien być w stanie mówić o swojej orientacji kiedy chce- już dzieci, które odkrywają swoje preferencje seksualne powinny być zdolne o tym rozmawiać i nie musieć się wstydzić lub bać. geje muszą o tym mówić głośno, bo w tak durnym społeczeństwie jak polskie wszyscy zakładają że jest się hetero. albo się brzydzą i oburzają jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuczny_penis_palikota [...] 03.06.08, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 a ja nie rozumiem twojego 03.06.08, 23:47 A raczej trochę rozumiem: nazywa się on narcyzm. Jeżeli nie rozumiesz, jak się ma problem 25 procent niedożywionych dzieci do (wyimaginowanego) problemu cenzury gejów, to jedynie znaczy, że miałem rację. Jeżeli nie rozumiesz, o co chodzi z warszawką, to pewnie jesteś z warszawki, a więc miałem rację podwójnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh sorry, wrong wrong WRONG 04.06.08, 02:32 sam pierwszy porównałeś sprawę gejów z głodnymi dziećmi, a to że los dzieci bardziej ci leży na sercu niż homoseksualistów nie oznacza, że trzeba zaraz bagatelizować problem gejów. tacy jak ty sprowadzają kwestię głodnych dzieci/przysłowiowych 'głodujących w Afryce" do rangi zużytych klisz. dzieci to kwestia polityków a gazeta nie ma nic nowatorskiego do napisania w tej kwestii, jak chcesz sobie o tym czytać to idź na stronę internetową Rzecznika Praw Dziecka lub kogokolwiek kto się tym zajmuje. problem gejów jest problemem który sięga głębiej i o ile dzieci można nakarmić, to uprzedzeń i ignorancji nie zmiecie się odpowiednią ustawą/dotacjami itp, potrzeba do tego inicjatywy, która oswoi ludzi z myślą o gejach jako podmiotach, a nie tylko przedmiotach (ciekawe, ilu znasz osobiście...) nie jesteś od tego, by oceniać który problem jest wyimaginowany a który nie, zostaw to ludziom którzy go doświadczają na własnej skórze. poza tym jestem z krakowa i z warszawą mam naprawdę mało wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Co nas obchodzi jak załatwia pan swoje potrzeby ? 03.06.08, 20:17 Czy naprawdę nie można zachować choć trochę ze swego życia w tajemnicy ? Czy wszystko musimy od razu wynosić 'z domu" ? Przecięż napisał Pan, że od 10 lat wszyscy pana znajomi i rodzina wiedzieli o Pańskich dewiacjach, po co było o tym obwieszczać całemu światu ? Poczuł się Pan lepszy ? Może teraz opowie nam Pan w szczegółach kto w Pana związku wsadza a kto sie nastawia ? Cała Polska czeka na szczegóły ! Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: Co nas obchodzi jak załatwia pan swoje potrze 03.06.08, 20:22 nie opowie, bo tylko ty miłosć utożsamiasz z seksem Odpowiedz Link Zgłoś
mohh drogi ciemniaku 03.06.08, 20:34 gdy heteroseksualny facet przedstawia komuś swoją dziewczynę to... co? obnosi się przez to? albo zaraz rozpowiada o tym jak smakuje jej ci()ka? chyba nie. można rozmawiać o seksualności bez rozmawiania o seksie, w przypadku gejów deklaracja jest konieczna, bo w polsce wszyscy zakładają że jestes hetero. czy tak trudno to zrozumieć? tacy ludzie jak ty nie potrafią i nie chcą zrozumieć innych, ty po prostu jesteś słabym niedoskonałym człowieczkiem który nienawidzi ludzi, nawet ich nie znając. jesteś tchórzem! mam nadzieję, ze dostaniesz od życia nauczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Re: droga cioto, jak mniemam 03.06.08, 21:04 No właśnie tępoto o tym piszę ! Nie zabraniam, zreszta nie mam do tego żadnych praw, przedstawiać panu Raczkowi swoich kochanków ...znajomym. Niech to robi, jego sprawa, jego wstyd. Ale po jaką cholerę epatowac tym całą opinię publiczną ? Przyznaję, że równie żenujące jest to obnoszenie się z kolejnymi kochankami znanych gwiazd a właściwie częściej gwiazdeczek robiących te rzeczy jak Pan Bóg czy matka natura (*niepotrzebne skreślić) nakazała. Obawiam się , że te "otwarcia się" powodowane są też blednącą popularnościa danych osób w obiegu publicznym. Interesujące dla mnie jest co pisze Pan Raczek jak gra na scenie pan poniedziałek, czy jak mu tam a nie co robią i z kim pod kocykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh dziwna perspektywa 03.06.08, 21:45 raczek zdobył szacunek i popularność zanim w ogóle ktoś mógł przypuszczać że jest gejem. poza tym, jak widzisz, coming outem bardziej się naraża na poniżające komentarze, takie jak twoje ("jak pan bóg nakazał", "jego wstyd", "co robią pod kocykiem"- z takich sformułowań emanuje pogarda) niż na jakąś sławę. raczek nie ogłaszałby tego/ nie "epatowałby" opinii publicznej, gdyby nie czuł się stłamszony, tak jak KAŻDY gej czuje się w heteronormatywnym społeczeństwie jakim jest Polskie społeczeństwo. a to że jest ZNANY właśnie sprawia, ze jego coming out jest dostrzegany. zauważ, że nie zwołał konferencji prasowej, nie wykupił ogłoszenia na czołówce GW albo Dziennika, tylko napisał wstęp do książki swojego partnera- nie było w tym żadnej sztuczności ani gwiazdorskiej desperacji. miał okazję i z niej skorzystał- potrzebował tego- dobrze mu z tym i CO? coś się stało strasznego, gdy się o tym dowiedziałeś? dokonano na tobie jakiegoś gwałtu? Angelina Jolie jest w ciąży (= uprawiała seks z bradem pittem). ta informacja też cię poraża? przecież ty nie chcesz wiedzieć, co angelina robi pod kocykiem, a może jednak chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna od zawsze było wiadomo, że jest cieplakiem 03.06.08, 22:13 jego tzw coming out to całkowita fikcja dla kasy i trendu, dokładnie tak jak pisze talking head i jak pisałem ja w postach, które pokasowano. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh jestes pusty 04.06.08, 02:39 masz zero wrażliwości, masz gdzieś ludzi, jedyne czego ci trzeba to potwierdzenie własnej 'normalności' i przynależności do wyimaginowanego 'normalnego społeczeństwa'. społeczeństwo jest mozaiką typów, a różnorodność na tle seksualności jest chyba najmniej niebezpieczna. społeczeństwa są rozrywane przez skonfliktowane religie, ideologie, grupy etniczne, natomiast prawo do miłości ma każdy, niezależnie od tego czy ma chłopaka czy dziewczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Post, którego nie wyemitowano wp.pl 03.06.08, 20:21 Kto pisze na tym forum? Kryptogeje, kryptobi którzy sypiali z facetami, a teraz pokutują. I ich żony tak bojące się "promocji"... Żaden, ale to żaden 100% hetero nie interesuje się taką tematyką, nie traci czasu na komentarze, spory. Woli zabawiać się ze swoją dziewczyną. Wyemitowano natomiast w tym samym czasie: Historyk medycyny 2008.06.03 19:20 Niemcy w obozach próbowali leczyć z umiarkowanymi sukcesami Homoseksualistom dawali szczególnie w kość, a potem podsuwali im kobiety. Część się nawróciła. bax 2008.06.03 18:31 Szkoda że te próby mu się nie udały. (do matki homoseksualisty która zwierzyła się ze syn próbował z tego powodu popełnić samobójstwo) olo-polo-demokrata 2008.06.03 19:29 stworzyć enklawę na syberii dla tych chorych ludzi niech tam sobie żyja w spokoju i ciszy niech nie drażnia normalnych ludzi żyjących w normalnych stosunkach. nawet ptactwo,robactwo i inne ssaki tępiom zboczeńców taka jest prawdziwa kolej losu i zycia ci ludzie nie mogą żyć wśród normalności dlatego powinni być izolowani.Wstręt mnie bierze jak miałbym takiemu podac rękę to jest zaraza społeczeństwa twu za takich ssaków Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej Piękna twarz, męska twarz, radośnie 03.06.08, 20:50 nostalgiczna, lekko zarośnięta. Takie obrazy męskich typów powodują u mnie przypływ ambiwalentnych uczuć wznoszących mojego wojownika do lotu z rozporka. Rozmażyłem się ... muszę iść do klopa i strzelić kutza pod fotkę ... wybaczcie Odpowiedz Link Zgłoś
mohh łojezus, troll? 03.06.08, 20:58 znajdź sobie lepiej chłopaka, może cię oduczy takich durnych metafor. jak ci stanął to łał, świetnie, ale zachowaj takie refleksje dla ciebie, to nie jest kącik onanistyczny. chyba że jesteś trollem, który chce żeby ludzie utożsamiali gejów z onanistycznymi świniami, jak tak to się chrzań. Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: łojezus, troll? 03.06.08, 21:14 Z zażenowaniem obserwuję kierunek ewolucji dyskusji na tym forum w było-nie było poważnej kwestii. Niejaki "mohh" (czyżby skrót od słowa "moher"?) w typowy dla dosyc ograniczonego elementu sposób próbuje odwróci przysłowiowego kota tzw ogonem, i robi do - co ciekawe - doś sprytnie, albowiem na pierwszy rzut oka wydaje się, że w swym słowie raczej broni, a na pewno nie atakuje inności, i jest to nadzwyczaj słuszne. Jednak jeśli tak jest w istocie, to skąd ten zwierzęcy szał i atak na poprzedni wpis, mocno tkwiący korzeniami w istocie postępowego ujęcia zagadnień płciowych? Czy nie mamy tu do czynienia z typowymi zachowaniami "tolerancyjnych" wyrodków, którzy niby bronią, a właściwie atakują jakikolwiek przejaw "nienormalności"? Jak długo jeszcze w tym kraju zetknąc się będzie można z tak rażącymi przykładami obłudy i ksenofobii, silnie maskowanej kocem tolerancji i akceptacji "na pokaz"? Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej Dziękuję ... 03.06.08, 21:16 żeby tak przyzwoitych i dobrych ludzi było więcej w tym kraju ... raz jeszcze dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh chyba żartujesz 03.06.08, 21:26 sorry, pudło. uniosłem się, bo takie metafory są straszne. gdyby napisał, że go podnieca raczek bo ma sexy twarz albo że widok jego zdjęcia sprawia że ma ochotę się masturbować, to ok, ale według mnie ta sztuczna obrazowość miała na celu sprowokowanie tych homofobicznych ludzi, którzy brzdzą się w ogóle MYŚLI, że faceta może pociągać inny facet. możliwe, ze doszukuję się prowokacji w czymś, co jest zwykłym prostactwem (sorry, takie dyrdymały to jest już przegięcie), ale wydaje mi się, że to on sobie raczej z ciebie drwi. whatever! Odpowiedz Link Zgłoś
mosze.dajan Re: chyba żartujesz 03.06.08, 21:40 Uniósł się pan, jak widac zupełnie niepotrzebnie i ciesze się, że i pan to dostrzegł. Wydaje mi się, że w tematyce interesujących nas kwestii istnieje wieloraka paleta spostrzeżeń i...fantazji, także seksualnych. Stąd byc może różne formy ekspresji prawdziwie cierpiącego człowieka, który w powodzi homofobicznego potopu stara się przetrwac na swej małej, hybotliwej tratwie własnych pragnień, rozterek, myśli. Dlatego moim skromnym zdaniem doszukiwanie się prowokacji w tym niemal poetyckim (fakt, że jest to forma poetyki bardzo współczesnej, operującej prostym słownictwem, ale przecież mamy do czynienia z typowym wytworem naszych nowych, demokratycznych czasów) spojrzeniu na rolę zarówno homo jak i heteroseksualistów w codziennym zwykłym życiu jest krzywdzące dla osoby poszukującej swej byc może kiedyś utraconej na rzecz "zwyczajnego otoczenia" osobowości (tak jak w przypadku pana Raczka). Myślę, że na te zagadnienia nalezy patrzec "naokoło", a nie skupiac się na wybiórczym, a zatem obiektywnie nieobiektywnym, wąskim spektrum procesów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 O co kaman? 04.06.08, 00:07 A ja ciągle nie czaję, o co chodzi. Więc pewnie chodzi o pieniądze, jak napisał Talking Head. No bo popatrzmy: jak ktoś napisze książkę pt. "Homobiografie", że np. Iwaszkiewicz był gejem i chędożył Czesia Miłosza, zaraz się podnoszą protesty, że szarga się świętości, narodowa kultura na tym cierpi, a ważne są dzieła, nie preferencje. A jak Raczek wystąpi ze swoim gejostwem publicznie, te same głosy twierdzą, że to bardzo ważne i wyjątkowe, że on z chłopcami woli, nie z dziewczynkami albo z odkurzaczem na przykład. Całe to kołtuństwo mierzi mnie bardzo i mdli, bo widzę, że nie ma chyba na świecie tak załganego, rozdewotyzowanego i konserwatywnego środowiska jak geje (być może upraszczam). Ale czemu tu się dziwić - w końcu większość z nich tworzy aparat Kościoła katolickiego, a - jeśli wierzyć Palikotowi - także i PiS. Ze o RM nie wspomnę... Odpowiedz Link Zgłoś
mohh typowy bazarowy romantyk/troll 03.06.08, 22:05 twój lepszy świat to świat komentarzy na pudelku ("tę Hannę Montanę to bym wyruchał :DDD" itp), mój lepszy świat to taki gdzie ludzie tacy jak rychoku itp nie lubią geja tylko dlatego, że wypisuje onanistyczne bzdety a nie dlatego, że jest gejem. poza tym nadal mi się wydaje, że jesteś zwykłym prowokatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
kochajacyinaczej A ty kołtunem i homofobem, dla którego 03.06.08, 22:10 świat kończy się na roznegliżowanych panienkach obciągających byle lumpowi. Obrzydliwi jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh troll troll troll 04.06.08, 03:00 A-N-I razu nie napisałem nic złego o tym że jesteś gejem, jeśli w ogóle jesteś, a raczej o tym że jesteś po prostu prostakiem i najprawdopodobniej trollem. po tym jak mnie zakrzykujesz tymi standardowymi określeniami, które w tym wypadku kompletnie nie są uzasadnione, oceniam że na 80% jesteś manipulatorem. ale zresztą, kogo to obchodzi, już chyba zrobiłeś co twoje, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Jestem heteroseksualistą. 04.06.08, 01:37 Lubię posuwać kobitki. Czy to był wystarczający kaming ałt? Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 :) Dobre! 04.06.08, 01:48 Zastanawiałem się, jak to wyrazić w kobylastej intelektualnej wypowiedzi adekwatnej do objętości artykułu. A Ty wyraziłeś to w 2 zdaniach. To nie ironia. Właśnie to usiłowałem powiedzieć. Ktoś, kto się ujawnia ze swoim pedalstwem jest równie, moim zdaniem, interesujący, jak - powiedzmy - filatelista. Albo entomolog (Niesiołowski?) Dajta se spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
mohh ^o^ 04.06.08, 02:53 świetnie się dobraliście, sany666 zyskał właśnie parę drogocennych godzin mozolnego artykułowania swoich, jakże prostych jak się okazuje, przemyśleń. nie wiecie czym jest coming out, wasza tożsamość opiera się na tym co posuwacie, no tak, co więcej macie do przekazania światu? Odpowiedz Link Zgłoś