placebo99 06.06.08, 11:14 Wreszcie prawdę ktoś powiedział Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakeww PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:16 144tys. miesięcznie, miesięcznie Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:17 bo dorsz za 9zł był za 24 miesiące urzędowania Gazeto:) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Pitera "pracuje" tak, jak caqly rzad Tuska-- 06.06.08, 11:25 a najlepiej widac efekty ich pracy po odwolaniu posiedzenia senatu i braku jakichkolwiek reform .... Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak PISowce trzęsą portkami 06.06.08, 11:37 Jak najszybciej chcieliby zlikwidować ten urząd. Dorsze za 7 zł, zegarki za 2000 zł - PISowcom bardzo wygodnie na państwowym garnuszku. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk A jakie są osiągnięcia I Nieudaczika RP 06.06.08, 12:04 I czy w ogóle jakieś są? Ja wiem tylko o jednym dobrym posunięciu nierządu i partii Jarosława Kaczyńskiego - było nim rozpisanie wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom A lobbowanie za Gruzją? 06.06.08, 12:28 Może i Sikorski też sporo dla Gruzinów zrobił (Partnerstwo Wschodnie) ale samym konfliktem Gruzja-Rosja z początku nie wykazywał zainteresowania. Poza tym mamy straszliwie silny sojusz z Litwą, prawie że unię personalną. A po co nam? Nigdy nie wiadomo co się komu przyda. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna rozumiem obsesję na pkt LK, ale ten wątek dot JP 06.06.08, 12:34 . Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:Z PiS dzielna fundacja.!!!!!!!!!!!! 06.06.08, 12:51 Z PiS dzielna fundacja. Ich nie ZOMO, lecz drwal obuchem, walnął w pałę, gdy byli z komuchem. Podnieść mu normę za mięso z kością, teraz oni chcą być Solidarnością? To są tacy etosu zuchy, kto nie jest z nimi krzyczą komuchy. Żenująca, małych licytacja. Wadzi im prawda, wadzi demokracja. Forsa ze składek była niczyja. Za to posłami z Radia Maryja. Pluje, na budżet taki pazerny. W logice, językach taki mizerny! Budżetowe pieniądze niewidki. Najpierw fundacja, potem do skrytki. Może to być gejzer pod Toruniem. Ekspres Wieczorny pod Mamoniem. Powiernictwo Polek w szwajcarskim banku. Niech Orzeł Biały siedzi na manku. Rybki w płynie, z Morza Gospodarze. Kiedy z o.o. Redzyk podlega karze? Lekko ma opcja q-rwy i złodzieje? I co z pieniędzmi na stocznię się dzieje? Wyjaśnia to Prężyddęta orędzie. W jakim wyborcy wybierali błędzie. Kto po bolszewicku robił klip z dziadka? Kogo obsrywa ta kaczmucha z zadka? Fundacja Prasowa Solidarności To jak stocznia Redemptoryści! Odpowiedz Link Zgłoś
fxvi kurzy mozg i pretensjonalne gdakanie, glupkowate u 06.06.08, 15:28 usmieszki, to cala tresc tego glupiontka PO. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak_slawomir kurzy mozg i pretensjonalne gdakanie, glupkowate u 06.06.08, 17:38 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu 144 tys zlp co miesiac idzie w bloto. Tanie panstw 06.06.08, 15:30 Urzad Pitery kosztuje podatnika 144 tysiace zlotych na miesiac!!!! I Tusek chwali sie, ze robi tanie panstwo. Ile dzieci jest niedozywionych w Polsce, Ile brakuje na leki w szpitalach! Dlaczego mamy zywic PASOZYTA? Dlatego ze jest z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
urubamba_1 144 tys zlp co miesiac idzie w bloto. Tanie panstw 06.06.08, 15:31 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj 1,5 mln zł zwrócili ministrowie z PiS 06.06.08, 18:10 DZięki Piterze, pisowscy ministrowie i ich przyboczni musieli zwrócić 1,5 mln zł. Na całym świecie, nawet za skradzione 8 zł minister wyleciałby na zbity pysk z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
min_nowak 1,5 mln zł zwrócili ministrowie z PiS 06.06.08, 18:38 Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
poszolom1 1,5 mln zł zwrócili ministrowie z PiS 06.06.08, 19:13 28 maja 1992 roku, z inicjatywy posła Janusza Korwin-Mikke, Sejm podjął uchwałę, by minister spraw wewnętrznych przedstawił informację, który z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był w przeszłości konfidentem Urzędu Bezpieczeństwa lub Służby Bezpieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: 1,5 mln zł zwrócili ministrowie z PiS 06.06.08, 19:44 gazaj napisała: > DZięki Piterze, pisowscy ministrowie i ich przyboczni musieli > zwrócić 1,5 mln zł. Co ty chrzanisz kobieto? "Wysokość wydatków poniesionych na korzystanie z kart kredytowych na lata 2006 – 2007 wyniosły ogółem prawie 1,4 mln zł.(...) Obroty na kartach nie przekroczyły przyznanych miesięcznych limitów." "W dwóch ministerstwach wprost zezwolono na dokonywanie służbowymi kartami wydatków prywatnych. Skala takich wydatków- uznanych za prywatne albo przed dysponentów kart, albo przez pracowników ministerstwa- to ok. 21 tys. zł (od 200 do 6,5 tys. na jednostkę). Zdecydowana większość tych wydatków (95%) została zwrócona, odnośnie pozostałych procedury zwrotu są w toku." Czyli te niezwrócone to 1050zł (5%x21000zł), procedury w toku. Porównaj to sobie z miesięczna pensją JuPitera. Ty czytałas w ogóle ten raport? Nie? To poczytaj: Raport Pitery. To raptem 6 stron maszynopisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy_tuska 144 tys zlp co miesiac idzie w bloto. Tanie panstw 06.06.08, 17:46 Macierewicz dostarczył do Sejmu informacje, kto z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był odnotowany w dokumentach MSW jako konfident. Odpowiedz Link Zgłoś
der_hausmeister_von_zoppot 144 tys zlp co miesiac idzie w bloto. Tanie panstw 06.06.08, 17:53 W każdej polskiej gminie. Do roku 2012 powstanie boisko ze sztuczną murawą i z oświetleniem. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: rozumiem obsesję na pkt LK, ale ten wątek dot 06.06.08, 15:25 Alez sralimucho, ten watek jak najbardziej pasuje do tematu, przypomnij sobie setki tysiecy zlotych miesiecznie wydawanych z kart ministrow PiSich w porownaniu do 144 tysiecy rocznie, ktore idzie na cale ministerstwo Pitery...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
2europejczyk A jakie są osiągnięcia Tuska ? demontaz panstwa! 06.06.08, 13:40 szanowny "sumienie.lk", odpisuje na Twoj wpis, ale dotyczy to wiekszosci wpisow w GW; Na temat np. "kompromitacja Pitery..." opisany jest powod tej kompromitacji. I wydawaloby sie, ze dyskusja potoczy sie na temat zasadnosci powyzszego stwierdzenia. Ale gdzie tam!!! ... zamiast rzeczowej argumentacji - jak na zamowienie sypia sie obelgi i inwektywy zupelnie nie na temat. Czyzbys Ty "sumienie.lk" nie czytal zupelnie na jaki temat zabierasz glos? Czy tak "mechanicznie" odpisujecz ? A moze Ty nie interesujesz sie tym, na jaki w ogole temat odpisujesz, byleby tylko cos odpisac? Na zasadzie - zrobilem, co mi kazali. Pomysl o tym... Odpowiedz Link Zgłoś
der.hausmeister.von.zoppot A jakie są osiągnięcia Tuska ? demontaz panstwa! 06.06.08, 15:35 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom I po co taki lewak broni prawaków? 06.06.08, 12:32 Jak dla mnie to niech się nawzajem pozagryzają. Prawica nie jest mi do szczęścia potrzebna. Już nawet politbiuro.pl śmiało się z tego raporciku, więc nie bardzo wiem, po co własnym dobrym imieniem, własną piersią bronisz takich popaprańców jak Pitera. Odpowiedz Link Zgłoś
karol_7 Dziwi mnie nieco 06.06.08, 13:37 że niektórych chce się z takim zaangażowaniem emocjonalnym udowadniać wyższość PO nad PiS-em lub odwrotnie. Obie ekipy były/są do d... Jedni narobili szkód a i drudzy niczym się jak dotychczas nie wykazali. I jak nie lubię PIS-u tak w odniesieniu do JPitery to obawiam się że mają rację. Jak dotąd p0oza błazenadą niczym się nie wykazała Odpowiedz Link Zgłoś
puterko_jan Dziwi mnie nieco 06.06.08, 15:31 Pierwsze kilkaset boisk powstanie już w tym roku. Sztuczna murawa do piłki nożnej, dobra nawierzchnia do koszykówki, oświetlenie, ogrodzenie, prysznice, a ponadto odpowiedzialni i profesjonalni opiekunowie i trenerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:17 Na miejscu PiS siedziałbym cicho. Jeśli będą pluć na Piterę Tusk ją wywali i przyśle kogoś kto za połowę tych pieniędzy przykręci "niewiniątkom" z PiS śrubę tak że będą wspominać dawne czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:28 cloclo, nie strasz... w obecnym rzadzie tuska nie ma ludzi, ktorym chce sie troche popracowac... wyglada na to, ze pis tez to wie... Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:35 rooboy napisał: > cloclo, nie strasz... w obecnym rzadzie tuska nie ma ludzi, ktorym > chce sie troche popracowac... wyglada na to, ze pis tez to wie... to je prawda ... Piterę zamienić ale na kogo? tam [prawie] każdy jest śmieszny lub jeszcze śmieszniejszy np. Chlebowski z poważną miną opowiadający jak to samorządowcy lepiej wydają pieniądze... on to wie z autopsji:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:07 Ale i tak nie dorównają dotychczasowym mistrzom śmieszności - że białe jest białe..., że nigdy nie będę premierem..., że koniec koalicji... itp. Przy tych zawodowcach PO to tylko amatorzy w śmieszności. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:15 :: białe jest białe... możesz przypomnieć co tam było takiego śmiesznego? bo jakoś tego z kolorami nie pamiętam... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Pitera lubi sie kompromitowac--------------- 06.06.08, 11:21 ale fajnie - przyznajmniej mozna sie posmiac z jej pseudo-raportow Odpowiedz Link Zgłoś
metall W sejmie siedzi 460 darmozjadów. 06.06.08, 11:22 I nie robią nic, a jak już zrobią to źle. Ich utrzymanie kosztuje miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius779 Re: W sejmie siedzi 460 darmozjadów. 06.06.08, 12:43 epokowe odkrycie od wielu lat tak jest a Polacy jakos tego nie chca zmienic.ciegle wybieraja tych samych darmozjadow.Tylko nazwa sie zmienia Porozumienie centrum - pis sld+up - lid UW+AWS -PO.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna najlepiej opłacana najgorsza sekretarka RP 06.06.08, 11:23 . Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna ciekawe ile z tego daje PFRON 06.06.08, 11:26 chyba powinien, jak się tak popatrzy na działność pani od łapołtów Odpowiedz Link Zgłoś
remiucha JuPiter na POhybel i w kosmos. 06.06.08, 11:28 wredny babsztyl, pełna buzia jadu, nienawiść to jej żywioł, na wszystkim się zna, tyle mówi, a nic nie robi. ale teraz wystarczy mieć tylko odpowiednie poglądy by zaistnieć w tv i prasie. nie lubię jej. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: JuPiter na POhybel i w kosmos. 06.06.08, 12:07 Tylko jej tego nie mów, bo będzie jej przykro. Odpowiedz Link Zgłoś
misiogoqo PiS niech włazi z powrotem pod kamień 06.06.08, 11:33 razem z łyąwińskim, lepperem, beger i tym podobnymi typami. Odpowiedz Link Zgłoś
flyhalf Re: tyle samo co Tuska bo nikogo nie zwolnili 06.06.08, 11:36 z tej instytucji... Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: tyle samo co Tuska bo nikogo nie zwolnili 06.06.08, 12:09 Nie "za", tylko "dla" - może naucz się czytać, zanim zaczniesz pisać. "Dla" wyłącznie z powodu megalomanii Jarkacza, który uważa, że ktokolwiek chciałby brudzić ręce zamachami na takie coś. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna decyzję w tej spr podjął Schetyna 06.06.08, 12:36 do niego kierujcie żale Odpowiedz Link Zgłoś
mojejo PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:40 Jakie pytanie na tej konferencji zadał dziennikarz GW? Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:48 Pitera przynajmniej robi coś pożytecznego, w odróżnieniu od bandy nierobów i szkodników o nazwie IPN - głównego narzędzia "rządów" PiSu. Banda ta kosztuje nas znaaaacznie więcej. Liczy ona 1500 (tysiąc pięciuset) pasożytów, którzy nie są zdolni do żadnej uczciwej pracy, ale dzięki znajomościom i koligacjom rodzinnym okradają nas średnio na 4 tysiące na łebka. Tyle właśnie wynosi średnia płaca tej bandy po ubiegłorocznej podwyżce o tysiąc miesięcznie, czyli ponad 30% (to właśnie jedna z przyczyn, dla których "średnia płaca" w Polsce rośnie tak szybko). A 4000 pomnożone przez 1500 to 6 000 000 (sześć milionów) miesięcznie. Przykro mi, panowie z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletat5 Pitera trafiła celnie PISkomuchów, w samo krocze ! 06.06.08, 11:51 To że trafił ich szlag, jest tego dowodem... Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j Re: Pitera trafiła celnie PISkomuchów, w samo kro 06.06.08, 11:52 dyletat5 napisał: > To że trafił ich szlag, jest tego dowodem... nadzwyczaj celne uderzenie Pitery..Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrlh Pitera trafiła celnie PISkomuchów, w samo krocze 06.06.08, 11:55 musi boleć PISłajdaków! Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Re: Pitera trafiła celnie PISkomuchów, w samo kr 06.06.08, 12:53 Jak na razie to strzeliła sobie tym kretyńskim raportem w stopę. A tuskomatoły wyją żeby zagłuszyć niekompetencję tuskowego nie-rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: Pitera trafiła celnie PISkomuchów, w samo kro 06.06.08, 12:06 Uuuuu, kop w jaja!..bolesne. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:10 IPN droga Pani jest bardzo potrzebny. Prawda o ludziach którzy piastują najważniejsze funkcje w państwie jest potrzebna. Jak można wyrobić sobie opinię na temat jakiejś osoby publicnej jeśli nie na podst. zachowań z przeszłości. Proszę sobie przypomnieć początki lat 90-tych. Bandziory z Pruszkowa i Wołomina biegały po ulicach i tłukły ludzi kijami bejsbolowymi , demolowali knajpy , wymuszali haracze. Troszkę później wielu z nich przekształciło sie w tzw. biznesmenów impezujących w towarzystwie sędziów i prokuratorów a także polityków. Dalej Pani uważa że prawda o ludziach władzy nie jest nam potrzebna ? A propos P. Pitery to w/g mnie problem nie w tym że tworzy taki raport. Ja akurat uważam że wydatki takie powinny być jawne. Problem w tym że do olbrzymich rozmiarów nadmuchała " balon z pisowskimi przekrętami " Tymczasem tak naprawdę chodziło o polowanie na opozycję. Nienawiść do PiS-u nie pozwala tej pani na trzeźwy ogląd sytuacji. Niestety z przykrością muszę stwierdzić że prawie cała PO za cel nadrzędny swoich rządów postawiła sobie walkę z PiS-em a miało podobno być inaczej. Niestety coraz częściej dochodzę do wniosku że PO nie ma zwolenników tylko fanatycznych wyznawców. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jpy1 Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:31 Buhaha że niby IPN bada czy mafiosi z Wołomina to dzisiejsze białe kołnierzyki? Jakie ziele kolega pali? Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:44 Drogi Panie. To że Pan wie jak się która literka nazywa i potrafi je Pan poskładać w słowa to nie wszystko. Dobrze byłoby jeszcze rozumieć choć trochę co się czyta. Pruszków i Wołomin to był przykład Odpowiedz Link Zgłoś
zochazb IPN drogi Panie jest Niepotrzebny 06.06.08, 12:52 Wystarczy poskanować dokumenty, przepuścić przez OCR i wstawić do sieci. Kto chce - niech szuka, dowie się "Prawdy o ludziach którzy piastują najważniejsze funkcje w państwie". A jak nie ma czasu, to dziennikarze mu pomogą. Chyba, że "komuś" zależy, żeby do opinii publicznej trafiły tylko NIEKTÓRE dokumenty i W ODPOWIEDNIEJ CHWILI. A o bandziorach z Pruszkowa i Wołomina to tam raczej materiałów nie będzie, więc argument chybiony. Miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: IPN drogi Panie jest Niepotrzebny 06.06.08, 13:07 Tyle że na razie nie ma chętnych do odtajnienia zasobów za to jest cała masa takich co to mają ochotę nie dopuścić do ujawnienia czegokolwiek. Pruszków i Wołomin to był tylko przykład na to że ktoś dzisiaj uważany za biznesmena kilkanaście lat temu latał z bejsbolem. Na tej samej zasadzie ktoś kto kilkanaście bądź kilkadziesiąt lat temu kablował do bezpieki na kumpli dzisiaj może być np. autorytetem moralnym. Odpowiedz Link Zgłoś
liszka_agnieszka Re: IPN drogi Panie jest Niepotrzebny 06.06.08, 15:09 I Główny kierunek tych naszych propozycji w tych najbliższych miesiącach to radykalne uproszczenie prawa gospodarczego, prawa podatkowego i trybu poboru składek ZUS. Wprowadzenie ale wreszcie na serio zasady jednego okienka przy zakładaniu firmy, usprawnienie sądownictwa gospodarczego i realne skrócenie okresu sądowego egzekwowania należności . Odpowiedz Link Zgłoś
premier_z.kaszub Re: IPN drogi Panie jest Niepotrzebny 06.06.08, 15:10 Życzę Państwu w tych dniach spokojnego, radosnego świętowania, spacerów i pięknej pogody. www.rp.pl/artykul/129003.html Odpowiedz Link Zgłoś
j.pitera_c.melani Re: IPN drogi Panie jest Niepotrzebny 06.06.08, 15:19 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 13:55 davout_ napisał: > IPN droga Pani jest bardzo potrzebny. Bardzo potrzebna to jest reforma systemu emerytalnego, likwidacja KRUSu czy wprowadzenie nowych zasad ubezpieczeń zdrowotnych. O tym powinniśmy dyskutować o to walczyć aż do skutku, bo od tego zależy przyszłość nasza i naszych dzieci. Nie od tego, czy Wałęsa był agentem. Tymczasem od kilku tygodni za sprawą pasożytów z IPNu tematem nr 1 w tym kraju jest przeszłość Lecha W. Wszystko inne zeszło na dalszy plan. Przykro mi, ale jeżeli uważa Pan, że to jest dobre dla Polski, to jest Pan chory. Mnie naprawdę goowno obchodzi, kto był Bolkiem. Obchodzi mnie natomiast, przez ile jeszcze lat będę musiała zap*ać przez połowę mojego czasu pracy na wcześniejszych emerytów, rolników, pasożytów z IPNu i złodziei na stanowiskach ministerialnych, którzy uważają, że 700 złotych wydane z MOICH PIENIĘDZY na ich prywatne fanaberie to drobnostka. Pitera, w odróżnieniu od IPNu, robi świetną robotę, bo potrafi skierować uwagę mediów na sprawy naprawdę ważne dla Polski. Szkoda, że podobna osoba nie zajmuje się np. systemami emerytalnymi. Jako podatnik nie mam nic przeciwko temu, zeby moje pieniądze szły na jej utrzymanie. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 14:23 Droga Pani. Przeszłość L.Wałęsy jest tematem nr.1 za sprawą jazgoczących pseudoautorytetów moralnych co to jeszcze książki na oczy nie widzieli a już wiedzą co w niej jest i piszą listy otwarte w obronie Bolka. Nie jestem chory.Zapewniam Panią. Oczywiście że wszystkie reformy które była Pani łaskawa wymienić są potrzebne. Proponuję zatem zaapelować do partii udającej że rządzi aby zabrali się do roboty. Nie bardzo wiem o jakie 700 złotych na prywatne fanaberie chodzi i o jakich złodziei na stanowiskach ministerialnych. Może tak nazwiska. Pani Pitera w mojej opinii robi dużo medialnego szumu ala Ziobro i z jej tzw. raportów niewiele wynika. Powinna zostać honorowym członkiem PiS za notoryczne ośmieszanie tego tzw. rządu fachowców. Może Pani nie obchodzić kto był Bolkiem ale zapewniam Panią że dużo osób chciałoby znać prawdę o klisach tzw. transformacji. Kto raz zachował się jak świnia , może zrobić to ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 14:35 davout_ napisał: > Nie bardzo wiem o jakie 700 złotych na prywatne fanaberie chodzi i o jakich > złodziei na stanowiskach ministerialnych Proszę bardzo: "Raport dotyczy lat 2006-2007. Niektóre przykłady podane w nim to: zakup dorsza za 8,16 zł celem kontroli gatunku ryb i ich świeżości oraz zakup spinek do mankietów za 619,65 zł na cele reprezentacyjne ministra Polaczka". Żródło: news.money.pl/artykul/pitera;demaskuje;wydatki;ministrow,199,0,346567.html > Może Pani nie obchodzić kto był Bolkiem ale zapewniam Panią że dużo osób > chciałoby znać prawdę o klisach tzw. transformacji. Kto raz zachował się jak świnia , może zrobić to ponownie. A ja bym chciała znać prawdę o kosmitach na Wyspie Wielkanocnej, bo jeżeli raz przylecieli, to mogą zrobic to ponownie. Nie roszczę sobie jednak pretensji, aby kraść na ten cel z kieszeni podatników 6 mln PLN miesięcznie. Jeżeli chodzi o zachowywanie się jak świnia, to czy w/w minister Polaczek był TW? A może pani minister Kalata, ta od wizażystki? Jeśli ktoś poniósł szkody z tytułu domniemanej działalności Wałęsy jako donosiciela SB, to niech go poda za to do sądu. Ja dzięki działalności Wałęsy żyję w wolnym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 14:51 8,16 PLN to nie 700,00 jak raczyła Pani napisać. Jeśli chodzi o spinki to zdaje mi się że minister Polaczek wyjaśniał. Nie wiem czy minister Polaczek był TW ale jeśli był to chciałbym się tego dowiedzieć równie mocno jak tego czy był kapusiem Wałęsa albo Kaczyński i inni którzy piastują w naszym kraju najważniejsze funkcje. Osoba która ukrywa jakieś brzydkie fakty ze swojego życia jest bardziej niż inni narażona na szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss_aus_peru Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 15:16 Pasażerowie mają prawo do czystych dworców, punktualnych szybkich pociągów, a kolejowy transport towarowy musi mieć warunki do konkurowania z innymi formami przewozu. Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 18:34 Tu, w tej Izbie przedstawiciele mojego rządu każdego miesiąca, powtarzam, każdego miesiąca będą informowali Wysoką Izbę i polską opinię publiczną o kolejnych decyzjach likwidujących przywileje władzy, przywileje prawne i materialne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 14:42 P.S. Jeszcze odnośnie tego, że "kto raz zachował się jak świnia , może zrobić to ponownie. Otóż jeśli ktoś był donosicielem SB, to przykro mi, ale takim donosicielem "ponownie" już na pewno nie będzie, bo SB już nie istnieje, a jej współczesne odpowiedniczki podobnej działalności nie prowadzą. Jeśli jednak ktoś jako poseł czy minister kradł publiczne pieniądze w zeszłym roku, to prawdopodobnie będzie to robił nadal. Tak to już jest ze świniami. Dlatego lepiej finansować działalność Pitery, a nie IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
davout_ Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 14:57 agata789 napisała: a jej współczesne odpowiedniczki podobnej działalności nie > prowadzą. Naiwność jest jedną z cech ludzkich i to wcale nie najrzadszą. > Jeśli jednak ktoś jako poseł czy minister kradł publiczne pieniądze > w zeszłym roku, to prawdopodobnie będzie to robił nadal. Czy ma Pani dowody że kradł. W demokracji jest tak droga Pani że dopóki nie ma wyroku sądu to człowiek jest niewinny. A może ta zasada nie dotyczy pisiaków. Oni są winni z definicji. Gratuluję obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_nie_jest_kretynem Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 15:20 I chcę państwu powiedzieć, że tanie państwo dzięki tej ekipie i tej koalicji stanie się faktem szybciej niż ktokolwiek może się spodziewać. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4701279.html Odpowiedz Link Zgłoś
puterko_jan Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 15:10 Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
tuks_nie_jest_dozorca Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 15:13 Chcę dzisiaj przy okazji święta obiecać, że na jedzenie dla dzieci, na ich bezpieczeństwo, edukację i rozwój - pieniędzy nie zabraknie. Odpowiedz Link Zgłoś
kontroler_001 Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 17:45 This page is intentionally left blank Odpowiedz Link Zgłoś
waldi1953 Drogi Panie..... 06.06.08, 16:35 Jazgocze też lokator z Krakowsiego Przedmieścia. Sądzisz pan że jemu wolno? Za zwyczaj jest tak że Ci którzy w godzinie próby że strachu siedzieli za piecem teraz próbują pluć na innych by siebie gloryfikować.Nie mam pojecia w sprawie L. Wałęsy, ale dość dobrze pamiętam te czasyi myślę że jeśliby SB miało coś by go mogło zdyskrydytować to nie czekaliby na bystrych panów z IPNu. Odpowiedz Link Zgłoś
government_of_silly_walks Drogi Panie..... 06.06.08, 17:44 Szczególną wagę przywiązujemy do zapewnienia powszechnego dostępu do Internetu szerokopasmowego. To także wymóg nowoczesnego patriotyzmu. Stworzymy mechanizmy, dzięki którym wszędzie w Polsce, także w małych miejscowościach i na polskiej wsi ludzie będą mogli skorzystać z dobrodziejstwa globalnej sieci Odpowiedz Link Zgłoś
agent_abw Drogi Panie..... 06.06.08, 17:52 Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.machu.picchu Drogi Panie..... 06.06.08, 18:41 Rok 2008 będzie też stał pod znakiem racjonalnego ograniczenia listy przedsiębiorstw" uznawanych za strategiczne a więc pozostających we własności, we władaniu państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 16:43 davout_ napisał: > IPN droga Pani jest bardzo potrzebny. Prawda o ludziach którzy piastują najważn > iejsze funkcje w państwie jest potrzebna. Jak można wyrobić sobie opinię na tem > at jakiejś osoby publicnej jeśli nie na podst. zachowań z przeszłości. Proszę s > obie przypomnieć początki lat 90-tych. Bandziory z Pruszkowa i Wołomina biegały > po ulicach i tłukły ludzi kijami bejsbolowymi , demolowali knajpy , wymuszali > haracze. Troszkę później wielu z nich przekształciło sie w tzw. biznesmenów imp > ezujących w towarzystwie sędziów i prokuratorów a także polityków. Dalej Pani u > waża że prawda o ludziach władzy nie jest nam potrzebna ? > > A propos P. Pitery to w/g mnie problem nie w tym że tworzy taki raport. Ja akur > at uważam że wydatki takie powinny być jawne. Problem w tym że do olbrzymich ro > zmiarów nadmuchała " balon z pisowskimi przekrętami " Tymczasem tak naprawdę ch > odziło o polowanie na opozycję. Nienawiść do PiS-u nie pozwala tej pani na trze > źwy ogląd sytuacji. Niestety z przykrością muszę stwierdzić że prawie cała PO z > a cel nadrzędny swoich rządów postawiła sobie walkę z PiS-em a miało podobno by > ć inaczej. Niestety coraz częściej dochodzę do wniosku że PO nie ma zwolenników > tylko fanatycznych wyznawców. > Pozdrawiam Owszem, IPN jako instytucja jest potrzebny, ale jako instytucja obiektywna, a nie zatrudniająca klakierów jednej opcji politycznej. Polowanie na opozycję? Wydawanie państwowych pieniędzy w celach prywatnych i zwracanie ich dopiero po interwencji uważasz za coś zupełnie normalnego? Za polowanie na opozycję? Chyba coś ci się pomerdało. Ciekawa jestem czy w ogóle by oddali kasę gdyby nie zajęła się tym pani Pitera. Pewnie nie skoro do tej pory tego nie zrobili. No ale co tam 5 złotych, 8 złotych... to tylko niczyja forsa, bo państwowa. Otóż ta kasa nie jest niczyja tylko nas wszystkich. Jak ci żal biednych polityków pis to im fundnij te wszystkie rzeczy i będzie po krzyku. Ja nie mam ochoty Odpowiedz Link Zgłoś
wielki.inseminator Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 19:09 This page is intentionally left blank Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowo Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:11 Zachciało się wam kapitalizmu to teraz macie. PiS zmierzał w dobrym kierunku. Pamiętaj że nasza partia czerpie ideologie z ruchów stanilowskich. Nasi bracia, dwaj wybitni przywódcy wychowali się za wujka Gomułki. Gomułka uwielbiał film w którym oni zagrali i często potem przesiadywali wieczorami. Być może wtedy ich wizje polityczne się ukształtowały. Odpowiedz Link Zgłoś
allspice PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:53 Urząd zlikwidować -szkoda pieniędzy na ujawnianie zakupu spinek za 700 zł ;pieniądze przeznaczyć na wydatki p.Pitery i jej urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
rsrlh allspice..Głosisz rydzykowszczyzne ! 06.06.08, 11:57 Ukradłes? sprzedaj, a pieniażki daj na tace !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: allspice..Głosisz rydzykowszczyzne ! 06.06.08, 12:06 rsrlh napisał: > Ukradłes? sprzedaj, a pieniażki daj na tace !!!! takie rydzykowe.... Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:58 placebo99 napisał: > Wreszcie prawdę ktoś powiedział > Placebo, a co powiesz o "prawdzie" w duchu której manipulujesz sądami na swoim "opiniotwórczym" blogu? Zamilcz, bo jesteś (pomijając faktyczną nieudolność Pitery) małym rydzobolszewickim kłamcą, a przez to tracisz jakikolwiek moralny mandat do wypowiadania się. Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:59 erratum: miało być "sondami", a nie "sądami". Ale Ty, Placebo i tak wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 11:58 A Arcykaczor też nic nie robił i co? A przepraszam, zapomniałem, przecież cały czas knuł. I dalej knuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:02 Nasunęła mi się analogia słowna, że skoro Kaczor "knuje", niedaleko od tego do słowa "knur" - po staropolsku "kaban". Czyli: Kaczor=kaban A kaban to jak wiadomo powszechnie synonim zakłamania i obłudy (o posturze i fizjonomii już nie wspominając). Odpowiedz Link Zgłoś
rsrlh llawrynowicz..kaczor-kaban..dobre ! 06.06.08, 12:04 > A kaban to jak wiadomo powszechnie synonim zakłamania i obłudy (o posturze i > fizjonomii już nie wspominając) amen. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Re: llawrynowicz..kaczor-kaban..dobre ! 06.06.08, 12:05 baaaardzo dobre! Odpowiedz Link Zgłoś
rsrlh Złodzieje z PIS-RM !..Kradziez to kradzież ! 06.06.08, 12:02 czy to 8zł,czy 200mln!..Rydzyk i Kaczory "stukneli" Stoczniowców na 700 mln !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 Pitera-144 tys a pisdzielstwo precz- bezcenne 06.06.08, 12:02 dobra dobra pisdzielcy, ciekawe, co wykryłaby Pitera, gdyby informacja o opracowaniu tego raportu o kartach byla tajna... zaloze sie, ze byloby to wiecej niz 20 tys:) Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
krawat23 PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:03 Uwazam, że to zbytek łaski komentować konferencje prasową tych dwóch półgłówków> Panie! Kiedy uwolnisz nas od ich obecnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:07 Jak się zwolni miejsce na Białorusi. Tylko tam Jarek i jewo kamanda mają jeszcze jakieś szanse na rządzenie. Ale dopiero po zejściu kołchoźnika Łukaszenki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkawrydzykach Prezydent Kaczyński kosztuje nas 160.000.000 zł 06.06.08, 12:13 I co robi poza tym, ze nas kompromituje na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Wielcem ciekaw podliczeń odnośnie CBA 06.06.08, 12:21 To dopiero wyjdą miliony na głowę przy totalnym braku sukcesów. Odpowiedz Link Zgłoś
adamk017 PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:25 zastanawiam się kiedy te matoły z PiSuaru zamilkną , nieszczęściem jest że media na każde zawołanie ich zlatują jak kury do jedzenia . Nierozumieją tego co pani Pitera zrobiła , przecie nawet najmniejszy grosz wydany nielegalnie z państwowej kasy jest kradzierzą i koniec , atu lekcewarzący sposób mówi się o 20000 zł , dla mnie to majątek - precz z pisuarami. Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:43 Nie jestem prawnikiem, ale w polskim K.K. za kradzież w kwocie bodaj powyżej 200 pln ma się sprawę karną. Więc jakby nie patrzeć 20 tysięcy to tysiąckrotnie więcej niż przewiduje limit. No, ale dla Jarusia 700 tys długów PC, które mu jego minister umorzył, to nic nie znacząca kwota.... W sumie nie ma się mu co dziwić, ktoś, kto się uwłaszczył na RSW P-K-Ruch na setki dużych baniek ma prawo tak mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
olias PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:29 Julcia P. - tajna broń PiS. Ona jedna zabierze PO co najmniej 20% poparcia. Julia Wallenrod, Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: PiS: mega kompromitacja minister Pitery 06.06.08, 12:30 Coś strach na was padł, PiSowcy, że różne sprawki wyłażą na wierzch. Jazgot niesamowity, i to głównie o Piterze. Musicie jeszcze sporo mieć za uszami. Ja nie mam nic przeciwko urzędowi za 150 tyś. miesięcznie, jeżeli będzie pilnował, by nikt z administracji publicznej nie kupował sobie dorsza (przykład na tyle absurdalny, że nawet PiSiory zrozumiały, że mogą go wykorzystać do próby ośmieszenia całej sprawy), krawata za kilkaset złotych, czy choćby gazety za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kolomyia Podgrzewany chodnik dla Kaczyńskiego za 6 mln zł 06.06.08, 12:36 Upadł, jak wielu innych Polaków upada na nie odśnieżonych i oblodzonych chodnikach. on Jarosław Kaczyński złamał rękę jak i wielu rodakom zdarza się złamać. Ale nikt z tego powodu nie zafundował spacerującym podgrzewanego chodnika za... bagatelka 6 mln zł! jak zrobił to Lech Kaczyński.To kolejne bezsensownie i absurdalnie wydane pieniądze z budżetu IV RP. Czy tak wyglądała realizacja filozofii "Taniego państwa" według PiS? Przed wprowadzeniem się Lecha Kaczyńskiego Pałac Prezydencki przeszedł remont, którego koszt wyniósł 6,7 mln zł. Planowane są kolejne inwestycje - m.in. modernizacja systemu zabezpieczeń gmachu. Koszta utrzymania Kancelarii Prezydenta rosną - w tym roku z budżetu pójdzie na to 160 mln zł najwięcej w historii urzędu prezydenckiego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kolomyia Urząd Prezydenta Kaczyńskiego przepija 83 tys zł 06.06.08, 12:44 Prezydent wydał 83 tys. zł na alkohol tylko w ciągu dwóch miesięcy tego roku. I co ... Odpowiedz Link Zgłoś
viornisko a ile wydał w kolejnych miesiącach? 06.06.08, 12:49 bo to może wiele mówić o wydatkach kancelarii głowy państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kolomyia Re: a ile wydał w kolejnych miesiącach? 06.06.08, 12:54 viornisko napisał: > bo to może wiele mówić o wydatkach kancelarii głowy państwa? Po tej wpadce Kancelaria Prezydenta nie ujawnia teraz takich informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
llawrynowicz Jak powiedział jeden z bohaterów filmów Bareji 06.06.08, 12:59 "Bo każdy pijak to złodziej" Odpowiedz Link Zgłoś