sam16 07.06.08, 17:57 To jest z cala pewnoscia najlepsza nominacja w calym kosciele polskim. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzej369 Re: Misjonarz na Pragę 07.06.08, 22:00 Im mniej watykanskich namiestnikow, tym zdrowsze spoleczenstwo. Im wiecej ich jest, tym bardziej chore spoleczenstwa z nienawisci do innosci. Oni wpajaja w psychike czlowieka urojenia, gdzie nastepstwem jest rozmycie Rzeczywistosci realnej, a nawet jest widziana jako urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Misjonarz na Pragę 07.06.08, 22:57 Sam16 ! Zycze Tobie wszystkiego najlepszego w zyciu w Kanadzie i jednoczesnie bardzo prosze abys nie promowal czlowieka (namiestnika watykanskiego), ktory w Afryce przyczynial sie do rozwoju choroby AIDS. On był goracym przeciwnikiem uzywania prezerwatyw gdzie choroba szalala. Uwazam, ze On jest sam chory (urojenia) i ta chorobe będzie wprowadzal w Polsce. Zanim cos napiszesz, pomysl i przeczytaj artykul ze zrozumieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Misjonarz na Pragę 09.06.08, 03:54 Wyobraz sobie ze nawet nie musialem czytac tego artykulu bo znam czlowieka osobiescie i jestem pod urokiem jego wielkiej wiedzy, erudycji,pracowitosci i wiary i skromnosci. Nie wiedzialem o prezerwatywach i jestem tym trche zaskoczony ale jako biskup i pelniacy obowiazki nuncjusza byl niejako przekaznikiem nauki JPII,ktory jak wiadomo byl przeciwnikiem antykoncepcji. Nie musze tez biskupa promowac bo fakt,ze zostal on ordynariuszem Pragi nie ma nic wsplnego ze mna bo ja nie naleze do zadnego kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
ararsens Misjonarz na Pragę 08.06.08, 14:28 Już tyle napisano na temat wtrącania i wtykania nosa tam gdzie ni e powinni tego robic-ale cóż kiedy dla kleru taki temat jest rarytasem . Jak można ludziom zabraniać używać środków antykoncepcyjnych? Tyle nieświadomych ludzi zaraża sie tą śmiertelną chorobą w krajach afrykanskich a kler jakby naprzekór wszystkim zasadom głosi swoje urojenia. Czas z tym skończyć !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Misjonarz na Pragę 08.06.08, 14:48 a co to za różnica ksiądz taki czy taki. Rydzyk i Życiński niby mówią inaczej, ale niech tylko usłyszą, że lewica chce im odebrać kasę i przywileje, to ujadają jednako. Kasa i włądza, to sie liczy dla kleru zapraszam na mojego bloga pis-mendia.salon24.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś