Dodaj do ulubionych

Matka Agaty: oddajcie mi dziecko

13.06.08, 07:07
nie będzie mi nikt a tym bardziej żaden ***** klecha bez względu na
to, czy jest jakimś papieżem, biskupem, czy przydupasem
jakiegokolwiek kościoła ględził, co jest dobre a co złe, co podoba
się Bogu (o ile Bóg istnieje) a co nie!

Obserwuj wątek
    • orcheystra Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:08
      I skąd w was ta radość, ta oślizgła, śliniąca się satysfakcja przy
      wypowiadaniu słowa "zabić"?! Skąd w was swołocz taka zacięta
      radosna, bezinteresowna złość?!

• piotr228 Dziecko zabić, chłopaka powiesić za jaja!!! 13.06.08, 07:38
        Chłopak ma narzędzie gwałtu, więc znaczy że zgwałcił. Ciekawe że
        nikt nie zakłada niewinności chłopaka (dopóki sąd nie udowodni mu
        winy).

orcheystra napisał:

> I skąd w was ta radość, ta oślizgła, śliniąca się satysfakcja przy
        > wypowiadaniu słowa "zabić"?! Skąd w was swołocz taka zacięta
        > radosna, bezinteresowna złość?!
        >
        >
        • palestrina2005 Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 07:56
          To tylko ludzie z "Gazety" są pewni że był gwałt, bo to dobrze
          pasuje do "tez" Michnika....

"Gazeta" wykorzystuje nastolatkę do własnej politycznej agitki...
          Jak czytam "Gazetę" to tak jakbym czytał broszurkę reklamową SLD...
          • maaac Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 08:00
            Gdzie prokuratura twierdzi że "nie było"? Jak na razie to nie mówi
            że był - to zupełnie co innego.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Nie ma zgody ojca Agaty? 13.06.08, 16:44
              "Problem może być też ze zgodą rodziców. – W dokumentacji medycznej nie ma słowa
              o tym, czy ojciec dziewczynki zgadza się na zabieg. Kiedy poprosiłem rodziców do
              siebie, ten człowiek, który jest obcokrajowcem, nie powiedział ani słowa, więc
              trudno powiedzieć, jakie jest jego stanowisko – mówi Jacek Solarz, p. o.
              dyrektora szpitala im. Jana Bożego w Lublinie, gdzie przebywa 14-latka. –
              Przeprowadzenie zabiegu przerwania ciąży wymaga absolutnej pewności lekarza co
              do rzeczywistych intencji wszystkich zainteresowanych."

www.rp.pl/artykul/147897.html
              • nick3 Dawca plemnika nie ma tu nic do rzeczy. 13.06.08, 21:12

Nie on rodzi.

Zwolennicy tłamszenia jednostki w imię rozmaitych świętości
                wymyślają kolejne preteksty, by pozbawić dziewczynę przysługującego
                jej prawa (i przy okazji podburzyć mężczyzn przeciwko prawu kobiety
                do wyboru).

Głupi pomysł z tymi "prawami ojca do decydowania".

Sorry, ale nie jest to jeszcze żaden "ojciec", tylko na razie -
                'sprawca zapłodnienia'.

Nie dorabiajmy patetycznej ideologii;)
                • nick3 Sorry (zrozumiałem, że chodzi o chłopaka). 13.06.08, 21:20

Ale i takie argumentacje na forum spotkałem (że zgodę powinien
                  wyrazić też sprawca ciąży).
                  • gienek.pl Re: Sorry (zrozumiałem, że chodzi o chłopaka). 18.06.08, 21:28
                    Matka, która źle wychowała córkę zmusiła ją do zabicia swojego
                    dziecka, czyli swojej wnuczki, żeby uniknąć odpowiedzialności za
                    własne błędy.
                • gazeta_2008 Nick3-masz szczescie,udalo sie,niewyskrobali cie 18.06.08, 21:52
                  Jakim ograniczonym czlowiekiem trzeba byc by mowic, ze 12 miesieczne
                  dziecko jest czyjas wlasnoscia i zwalac wszystko na czarnych,
                  organizacje roznej masci. Ile tu super inteligencji widzę BRZUCH TO
                  MOJA WLASNOSC. Naprawdę, aż żal czytać niektóre wypociny, mój
                  brzuch, moje ciało. To prawda ku..a Twoje ciało, zachciało się
                  wiercić d.... to masz efekty, ale by skazać dziecko na śmierć tylko
                  dlatego że mamusia tego chce, że kilka stryczałych femin. wow. Bravo
                  devoty ze skrobanek wygrały tą bitwę!
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Agata sama zapraszała księdza? 13.06.08, 16:46
              "Ksiądz pokazał także kartkę, które napisała Agata. - Mam nadzieję, że Agata mi
              wybaczy. Napisała: serdecznie zapraszam księdza Krzysztofa do odwiedzania mnie,
              niech wpada, kiedy chce."
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5311007,Sprawa_Agaty__Ksiadz_Podstawka_odpiera_zarzuty.html
              • nick3 Tekst brzmi jak jakaś lojalka. 13.06.08, 21:18

Do kogo niby to pisała?

Czy ktoś, kto coś takiego pisał, chciał napisać zaproszenie czy
                przepustkę?
          • hermina5 Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 08:04
            Juz dawno nikt nei mówi o zadncym gwałcie, ale o czynie
            zabronionym , tzn, stosunku z osobą ponizej 15 roku zycia . To też
            uprawnia do legalnej aborcji w tym kraju. Proponuję ci przeczytać tę
            ustawę wreszcie.

BTW. Jestem pewna, z egdyby to 15 roku zycia brakowały ejj dwa
            tygodnie to tzw "pro life za wszelką cenę" odstawiaóoby tę szopkę
            pzrez dwa tygodnie, byle tylko postawić na swoim.
            Tylko jakis idiota moze wierzyc, z e ktokolwiek z "Frody" pomagalby
            temu dziecku wychowywac dziecko - państwo dziennikarstwo z terj
            cudownej gazetki są tak zajęci walką ideologiczną , ze nie maja
            czasu dla swoich dzieci;/
            • slavko.matejovic Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 08:26
              I tu się mylisz dziecko. Znam wielu uczestników Forum Frondy i
              dziennikarzy piszących do niej. Są to wspaniali ludzie żonaci i
              dzieciaci, mający czas i dla rodziny i dla pracy, przy czym jedno
              nie ucierpi przez drugie. Jeśli modlitwa i zbiórka pieniędzy to dla
              ciebie walka ideologiczna pozostaje tylko współczuć.
              • hermina5 Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 08:30
                Po pierwsze - chcesz zeby nazywać cię np. noworodeczku?

Bo nie przypominam sobie, zebym była twoim dzieckiem.

Jeśli modlitwa i zbiórka pieniędzy to dla
                > ciebie walka ideologiczna pozostaje tylko współczuć

Tak, modlitwa i UJAWNIENIE DANYCH OSOBOWYCH dziewczyny na łamach
                Frondy na cały kraj, co rozwali jej zycie na wieki wieków amen,
                niezaleznie czy urodzi czy nei. Bo zawsze bvędzie już tą od tego
                dziecka. No , brawo, brawo, nie ma to jak katolicka pomoc "Frondy!"
                A Tekieli na pewno będzie świetym . Nawrocił się w odpowiednim
                momencie.
                • agata789 Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 14:13
                  Zaglądam ostatnio na forum Frondy i włos mi się na głowie jeży. CI
                  LUDZIE POTRZEBUJĄ POMOCY PSYCHIATRY.

Kilka dni temu jakaś nawiedzona kobieta apelowała o bojkot banku
                  ING, ponieważ w jego reklamie występuje ostatnio, razem z Kondratem,
                  Tomasz Raczek, a to dla katopsycholi oznacza "propagowanie
                  pedalstwa" (tak, właśnie takiego słownictwa używa to towarzystwo).

W innym wątku ktoś nieśmiało zaproponował, że może by tak założyć
                  jakąś fundację dla Agaty i podobnych. Odpowiedziano mu jednak, że
                  przecież "jej należą się prawnie alimenty od rodziny ojca dziecka" i
                  że w Lublinie "jest dużo naszych ludzi", i załatwi się jakiegoś
                  prawnika. Jeden z forumowiczów, podobno prawnik, zadeklarował nawet,
                  że może reprezentować Agatę za darmo w sprawie o alimenty.

ZGROZA!!! Tych ludzi powinno się izolować. Pojedynczy psychopata
                  może zrobić dużo złego, a jeśli zbierze się ich kilkuset...
            • rydzyk_fizyk Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 08:30
              Nawet jakby brakowało jej paru godzin do osiągnięcia 15 lat to i tak byłby czyn zabroniony.
          • ukos Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 08:39
            Według prawa wystarczającą przesłanką dla legalności aborcji jest
            wiek ciężarnej. Rodzice mają prawo uświadamiać dziewczynie jej
            sytuację prawną, dlatego zatrzymanie w izbie jest ZAMACHEM sądu na
            tę rodzinę!
            No ale według talibów żeby zapobiec aborcji można prawo podeptać.
            • maura4 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 08:56
              Prawo ? Człowieka mozna podeptac. W imie pana naszego i 12
              apostołow mozna nawet wieszac na szubienicach.
              • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:05
                Dobrze wiesz, ze tamto barbarzynstwo sie skonczylo.
                Kolej na wyeliminowanie barbarzynstwa zwiazanego z mordowaniem
                cichcem dzieci w imie lewackiej ideologii.

A g a t k a ma dosyc - woli wodne zabki,
                i seksik z nieletnim z gimnazjalnej lawki,

wiec dalej lekarze - szczypcami czy zssawka
                w koncu taki zabieg jest czysta zabawka!

Dziennikarz - nie lekarz - raczek nie pobrudzi,
                psychologia tez zbytnio nigdy sie nie trudzil,

liczy sie pierwsza strona, i naklad w miliony,
                szacuneczek szefa, no i kult MAMONY.

Swojski

maura4 napisała:

> Prawo ? Człowieka mozna podeptac. W imie pana naszego i 12
                > apostołow mozna nawet wieszac na szubienicach.
                • polkainaczej Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:20
                  dlaczego ci co sie tak histerycznie wypowiadaja przeciwko aborcji
                  manifestuja rownoczesnie swoje perwersyjne, zboczone sklonnosci? To
                  jest oblesne, ze ci obroncy zycia poczetego widza w tym zywym
                  dziecku jednoczesnie obiekt pozadania i walizke do noszenia
                  embrionow.
                  • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:21
                    Co masz an mysli ???

polkainaczej napisała:

> dlaczego ci co sie tak histerycznie wypowiadaja przeciwko aborcji
                    > manifestuja rownoczesnie swoje perwersyjne, zboczone sklonnosci?
                    To
                    > jest oblesne, ze ci obroncy zycia poczetego widza w tym zywym
                    > dziecku jednoczesnie obiekt pozadania i walizke do noszenia
                    > embrionow.
                    • polkainaczej Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:37
                      dwa wersety tego oblesnego wierszyka - widocznie cie rajcuje jej
                      wiek i seks.
                      wspolczuje
                      • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:52
                        daj spokoj - osobiscie wole trzydziestolatki.

rymowanka nawiazuje do tekstu Gazety Wyborczej 'pt Agata ma dosc'.
                        Poszukaj w ich archiwach, bo za kazdym razem zmieniaja tytul,
                        koloryt i wersje wydarzen.

Swosjki

polkainaczej napisała:

> dwa wersety tego oblesnego wierszyka - widocznie cie rajcuje jej
                        > wiek i seks.
                        > wspolczuje
                        • polkainaczej Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 10:03
                          nie obchodzi mnie czy wolisz trzydziestolatki - tresc twojego
                          poematu jest bardzo wulgarna, majac na uwadze ze chodzi tu o
                          czternastoletnie dziecko
                          • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 10:09
                            wulgarna jest Gazeta Wyborcza w argumentowaniu, ze Agata zamiast
                            urodzic ( mimo takiej woli ) powinna zaopiekowac sie zabkami
                            wodnymi.

Mysle, ze zbulwersowaly cie 'szczypce' i 'ssawka' - bo tak wlasnie
                            usmierca sie plod i wyrzuca. Zanieczulenie przy tym dziala tylko na
                            organizm kobiety.

Ciekawy jestem, dlaczego zwolennicy aborcji sa przeciwni nazywania
                            sprawy po imieniu, i pokazywaniu zdjec zmaltretowanego,
                            poaborcyjnego plodu.

Dla lewackiej ciemnej masy: zygota, czy morula jako pierwotne stany
                            ciazy zanikaja zwykle zanim mamusia zorientuje sie o tym, ze jest w
                            ciazy.

polkainaczej napisała:

> nie obchodzi mnie czy wolisz trzydziestolatki - tresc twojego
                            > poematu jest bardzo wulgarna, majac na uwadze ze chodzi tu o
                            > czternastoletnie dziecko
                  • agata789 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 15:12
                    polkainaczej napisała:

> dlaczego ci co sie tak histerycznie wypowiadaja przeciwko aborcji
                    > manifestuja rownoczesnie swoje perwersyjne, zboczone sklonnosci?
                    To
                    > jest oblesne, ze ci obroncy zycia poczetego widza w tym zywym
                    > dziecku jednoczesnie obiekt pozadania i walizke do noszenia
                    > embrionow.

Bo katole to ludzie z problemami psychoseksualnymi. Nie trzeba być
                    specjalistą, żeby to dostrzec. To samo jest przy każdej dyskusji na
                    temat gejów. Wykorzystują każdą okazję, żeby szczegółowo opisywać
                    jak najbardziej perwersyjne stosunki homoseksualne. Na każdej
                    manifestacji wystawiają swoje wulgarne znaki "zakaz pedałowania", i
                    jakoś się nie przejmują, że przypadkowe dziecko może zapytać, co ten
                    znak przedstawia.

U nich działa to mniej więcej tak: "chciałbym, ale sobie na to nie
                    pozwolę, więc będę walczył, żeby zakazać to również innym, a przy
                    okazjii sobie na ten temat pogadam i pomarzę, i mi ulży".
                    • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 15:25
                      kogo konkretnie masz na mysli

( znowu te inwektywy, gdybanie i przypuszczenia bez pokrycia )

agata789 napisała:

> polkainaczej napisała:
                      >
                      > > dlaczego ci co sie tak histerycznie wypowiadaja przeciwko
                      aborcji
                      > > manifestuja rownoczesnie swoje perwersyjne, zboczone sklonnosci?
                      > To
                      > > jest oblesne, ze ci obroncy zycia poczetego widza w tym zywym
                      > > dziecku jednoczesnie obiekt pozadania i walizke do noszenia
                      > > embrionow.
                      >
                      > Bo katole to ludzie z problemami psychoseksualnymi. Nie trzeba być
                      > specjalistą, żeby to dostrzec. To samo jest przy każdej dyskusji
                      na
                      > temat gejów. Wykorzystują każdą okazję, żeby szczegółowo opisywać
                      > jak najbardziej perwersyjne stosunki homoseksualne. Na każdej
                      > manifestacji wystawiają swoje wulgarne znaki "zakaz pedałowania",
                      i
                      > jakoś się nie przejmują, że przypadkowe dziecko może zapytać, co
                      ten
                      > znak przedstawia.
                      >
                      > U nich działa to mniej więcej tak: "chciałbym, ale sobie na to nie
                      > pozwolę, więc będę walczył, żeby zakazać to również innym, a przy
                      > okazjii sobie na ten temat pogadam i pomarzę, i mi ulży".
                • maura4 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:29
                  Gratulacje. Jezeli wydaje ci sie ,że zaszczuwając dziecko
                  wyeliminujecie aborcje. W tym czasie ,kiedy mordowane jest
                  czlowieczeństwo dziewczynki kilkaset Polek usunelo ciąże cichcem ,w
                  spokoju. Państwo polskie jest za słabe ,aby wyeliminowac nielegalne
                  zabiegi ,za slabe aby ściągać alimenty ,ale wystarczająco silne aby
                  niszczyc dziecko .Mam nadzieje ,że za to zaplaci.
                  • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 09:39
                    No, to pokaz mi jakiekolwiek lewackie organizacje pracujace nad
                    lepsza opieka finasowa i prawna dla kobiet.

Rozumiem, ze masz powod do radoscie z faktu, ze wykonuje sie
                    aborcje. Ciekawy jestem, czy znasz kogos, kto tego dokonal...

W krajach, gdzie aborcja jest legalna, rownolegle rozne organizacje
                    wywyalczyly fundusze na potrzeby kobiet, ktore bardziej chca urodzic
                    niz zabic. Pokaz mi jakikolwiek postulat Gazety Wyborczej podazajacy
                    a takim rozwiazaniem ( sprawdzonym m.in. w Angli i we Francji ) ?

Michnik sie starzeje i wraca do - MYSLOWO - rodzinnych korzeni - lat
                    50-tych ubieglego stulecia.

Swosjki

maura4 napisała:

> Gratulacje. Jezeli wydaje ci sie ,że zaszczuwając dziecko
                    > wyeliminujecie aborcje. W tym czasie ,kiedy mordowane jest
                    > czlowieczeństwo dziewczynki kilkaset Polek usunelo ciąże
                    cichcem ,w
                    > spokoju. Państwo polskie jest za słabe ,aby wyeliminowac
                    nielegalne
                    > zabiegi ,za slabe aby ściągać alimenty ,ale wystarczająco silne
                    aby
                    > niszczyc dziecko .Mam nadzieje ,że za to zaplaci.
                    • maura4 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 10:22
                      Cos chyba z toba nie tak ,skoro dopatrzyłeś sie w moim wpisie
                      radosci ,a nie zauwazyłes obrzydzenia i niecheci do
                      kołtuństwa ,hipokryzji zarówno naszego społeczeństwa jak i władzy.
                      Nie znam nikogo ,kto dokonał aborcji ,bo nikt chyba nie jest na tyle
                      głupi aby o tym opowiadac i narazac sie na donos.
                    • rikol Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 13:07
                      Pewnie bys bardzo chcial, zeby u Agaty zdiagnozowano schizofrenie bezobjawowa i
                      trzymano w psychuszce. Dokladnie ten sam mechanizm - nie podobaja sie jej
                      poglady, do pierdla. Posiedzi, to na pewno sie przyzna, ze to nie byl zaden
                      gwalt. Przeczytala w Rzepie, to wie, ze to nie byl gwalt. Prawda, podniecony
                      nastoletnim seksem fanatyku?
                      • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 14:26
                        Rikol, skad ta kgresja, czy tez z synalkiem Nowackiej namaiwalas w
                        internecie do mordowania dziennikarzy i polskich zolnierzy w
                        Iraku ???

Nie ma watpliwosci, co do tego, ze synalek tej aborcyjnej dzialaczki
                        zostal wydany na swiat w 'pelni swiadomie' i z naleznymi honorami,
                        jak rownez w tejze szczesliwej-bo swiadomej rodzinie wychowany.

Plujesz jadem i przypisywaniem innym chorych slow i opini starasz
                        sie uwiarygodnic slusznosc swych pogladow.

jest taka choroba, ale nie pamietam, jak sie ona nazywa

rikol napisała:

> Pewnie bys bardzo chcial, zeby u Agaty zdiagnozowano schizofrenie
                        bezobjawowa i
                        > trzymano w psychuszce. Dokladnie ten sam mechanizm - nie podobaja
                        sie jej
                        > poglady, do pierdla. Posiedzi, to na pewno sie przyzna, ze to nie
                        byl zaden
                        > gwalt. Przeczytala w Rzepie, to wie, ze to nie byl gwalt. Prawda,
                        podniecony
                        > nastoletnim seksem fanatyku?
                    • wdakra Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 14:00
                      swojski_fr_1 napisał:

> No, to pokaz mi jakiekolwiek lewackie organizacje pracujace nad
                      > lepsza opieka finasowa i prawna dla kobiet.
                      >

Jesli ktokolwiek walczy o prawa kobiet, to tylko organizacje feministyczne i
                      lewica, a KRK i jego poplecznicy ze wszystkich sił usiłują te starania
                      torpedować i odbierac kobietom już wywalczone prawa.
                      • swojski_fr_1 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 14:34
                        To sobie przypomnij ( lub wytez sie i sie dowiedz ), kto organizowal
                        pomoc zywnosciowa w latach 80-tych.

na pewno nie lewacy.

Prawo dobre dla kobiet to jedna rzecz, a stosowanie go to druga.
                        Ja wiele zawdzeiczam wychowaniu, jakie dala mi moja matka...
                        katolicka matka.

Przyjrzyj sie ile kobiet-dzialaczek feministycznych rozpieszcza
                        swoich synalkow ( Nowicka ), i jak ich przygotowuje do akceptowania
                        praw innych kobiet. Stad sie bierze zle traktowanie kobiet.

Prawo dziala po fakcie - wychowanie przed.

wdakra napisała:

> swojski_fr_1 napisał:
                        >
                        > > No, to pokaz mi jakiekolwiek lewackie organizacje pracujace nad
                        > > lepsza opieka finasowa i prawna dla kobiet.
                        > >
                        >
                        > Jesli ktokolwiek walczy o prawa kobiet, to tylko organizacje
                        feministyczne i
                        > lewica, a KRK i jego poplecznicy ze wszystkich sił usiłują te
                        starania
                        > torpedować i odbierac kobietom już wywalczone prawa.
                        • wdakra Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 15.06.08, 12:17
                          swojski_fr_1 napisał:

> To sobie przypomnij ( lub wytez sie i sie dowiedz ), kto organizowal
                          > pomoc zywnosciowa w latach 80-tych.
                          >
                          > na pewno nie lewacy.

Dzieci otrzymywały takową w szkołach. To kto, wg Ciebie, to organizował?
                          >
                          > Prawo dobre dla kobiet to jedna rzecz, a stosowanie go to druga.

Organizacje feministyczne pomagają m.in. egzekwować te nieliczne prawa kobiet,
                          które się w naszym antyfeministycznym, bo pisanym pod dyktando
                          antyfeministycznego Kościoła prawie znalazły i walczą o jego zmianę.

> Ja wiele zawdzeiczam wychowaniu, jakie dala mi moja matka...
                          > katolicka matka.

Najwyraźniej zapomniała nauczyc Cię, że kobiety są ludźmi równymi mężczyznom.
                          >
                          > Przyjrzyj sie ile kobiet-dzialaczek feministycznych rozpieszcza
                          > swoich synalkow ( Nowicka ), i jak ich przygotowuje do akceptowania
                          > praw innych kobiet. Stad sie bierze zle traktowanie kobiet.

Nic mi nie wiadomo o stosunku syna p.Wandy Nowickiej do kobiet, natomiast znam
                          aż za wielu katolików, którzy traktuja kobiety w najlepszym razie
                          protekcjonalnie. U Ciebie jakoś szacunku do kobiet ani gotowosci do uznania ich
                          praw nie widać.
                    • agata789 Re: Czy był gwałt, waże jest tylko dla talibów 13.06.08, 16:23
                      swojski_fr_1 napisał:

> No, to pokaz mi jakiekolwiek lewackie organizacje pracujace nad
                      > lepsza opieka finasowa i prawna dla kobiet.

Gdyby nie organizacje lewackie, które pomogly pani Tysiąc prawnie i
                      finansowo, to jej dzieci grzebałyby po śmietnikach.
                • tinakon Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 15:21
                  Wczoraj wkleiłeś ten wierszyk (najpierw dwa razy krótszy)chyba 20
                  razy. Nawiedzony? Kogo i czego bronisz; Agaty, życia poczętego? Co
                  tą ramotką chcesz udowodnić i komu? Jara Cię seks nieletnich? Jazda
                  do seksuologa! Po "swojskim" wszystkiego można się spodziewać.
                  Jeżeli Agata urodzi, czekam na wierszyk o urodzeniu "bękarta".
                  Swojski spłodzi odpowiednie częstochowskie rymy.
                  • gruzlica Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 15:27
                    brawo tinakon!
                  • swojski_fr_1 Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 15:39
                    to nie bylo wczoraj, lecz dzien, czy dwa wczesniej...

i to byla reakcja moich neuronow, na zajefajny artykul w Gazecie
                    Wyborczej pt. Agata ma dosc, gdzie na dole autorka martwi sie o los
                    wodnych zabek. Polowa rymowanki dotyczy partykularnych celow -
                    wg 'Swosjkiego' - dzeinnikarzy w tej sprawie.

Moglbym ci zrobic pelny rozklad wiersza, ale w skrcie:
                    - nawiazanie do tresci artykulu - pierwsze 2 linijki.
                    - namawianie do aborcji/uzasadnianie, ze wbrew woli dziewczyny
                    lepiej ciaze usunac - kolejne 2
                    - druga polowa rymowanki: lajanka dziennikarzy

A g a t k a ma dosyc - woli wodne zabki,
                    i seksik z nieletnim z gimnazjalnej lawki,

wiec dalej lekarze - szczypcami czy zssawka
                    w koncu taki zabieg jest czysta zabawka!

Dziennikarz - nie lekarz - raczek nie pobrudzi,
                    psychologia tez zbytnio nigdy sie nie trudzil,

liczy sie pierwsza strona, i naklad w miliony,
                    szacuneczek szefa, no i kult MAMONY.

Swojski

tinakon napisała:

> Wczoraj wkleiłeś ten wierszyk (najpierw dwa razy krótszy)chyba 20
                    > razy. Nawiedzony? Kogo i czego bronisz; Agaty, życia poczętego? Co
                    > tą ramotką chcesz udowodnić i komu? Jara Cię seks nieletnich?
                    Jazda
                    > do seksuologa! Po "swojskim" wszystkiego można się spodziewać.
                    > Jeżeli Agata urodzi, czekam na wierszyk o urodzeniu "bękarta".
                    > Swojski spłodzi odpowiednie częstochowskie rymy.
                    • tinakon Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 16:02
                      Przepraszam, jesteś "zboczonym neuronem". Sam to napisałeś w
                      wierszyku na początku drugiej linijki, napisaleś jedną literkę: i.
                      Poza tym przed i nie stawia się przecinka,chyba że...
                      • swojski_fr_1 Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 16:10
                        nie wiem, czy zauwazylas, ze pisalem o Agacie, nie o sobie...

zastanawiam sie, dlaczego tak mocno frapuje cie temat moich
                        preferencji ... skupiasz na tym dosc sporo swojej energii...

tinakon napisała:

> Przepraszam, jesteś "zboczonym neuronem". Sam to napisałeś w
                        > wierszyku na początku drugiej linijki, napisaleś jedną literkę: i.
                        > Poza tym przed i nie stawia się przecinka,chyba że...
                        • tinakon Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 16:23
                          Zero energii z mojej strony. Sam się przyznajesz do słabiutkich
                          neuronów! Natomiast w wierszydle to "i" w drugiej linijce mówi
                          wszystko o Twoim stosunku nie tylko do Agaty.
                          • swojski_fr_1 Re: Co dla Ciebie "zboczku- seksiku" jest ważne? 13.06.08, 16:29
                            jestem inzynierem, a nie polonista...
                            Moj ostani wysilek, zakonczony ocena dostateczny to matura ( to juz
                            kilkanascie lat temu ).

literowek tez u mnie sporo, bo mam 'francuska' klawiature, gdzie
                            litery i znaki sa niezle poprzestawiane. No i mam pb z polska
                            czcionka.

jesli na podstawie tak zebranej probki ortografii i interpunkcji
                            robisz mi psychoanalize, to fakt - masz sie pewnie czym podniecac.

dasz rade dzis zasnac ?

tinakon napisała:

> Zero energii z mojej strony. Sam się przyznajesz do słabiutkich
                            > neuronów! Natomiast w wierszydle to "i" w drugiej linijce mówi
                            > wszystko o Twoim stosunku nie tylko do Agaty.
          • jedyny.resistance Te plastelina podnieca ciebie taki temat zboku co? 13.06.08, 08:49
            jak całą bande zboczonego kleru codziennie molestującego dzieci.
          • thor.g Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 09:12
            Natomiast czytanie Ciebie, junkiera , gamonia itp śmieci jest czytanie pisorydzykowego bełkotu o wielkiej Polsce. Kreton ...
          • agata789 Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 13.06.08, 14:04
            palestrina2005 napisał:

> To tylko ludzie z "Gazety" są pewni że był gwałt, bo to dobrze
            > pasuje do "tez" Michnika....

Czy gdyby Agatę zgwałciła banda zwyrodnialców, i byłby na to dowód w
            postaci nagrań z kamer monitoringu, to dalibiście jej spokój?
            Odpowiesz mi na to pytanie, katolski impotencie, czy się boisz?
            • wdakra Re: Prokuratura twierdzi że gwałtu nie było 15.06.08, 12:22
              agata789 napisała:

> palestrina2005 napisał:
              >
              > > To tylko ludzie z "Gazety" są pewni że był gwałt, bo to dobrze
              > > pasuje do "tez" Michnika....
              >
              > Czy gdyby Agatę zgwałciła banda zwyrodnialców, i byłby na to dowód w
              > postaci nagrań z kamer monitoringu, to dalibiście jej spokój?
              > Odpowiesz mi na to pytanie, katolski impotencie, czy się boisz?

Odpowiedź jest znana:
              "dziecko nie jest temu winne i nie powinno byc karane śmiercią za grzechy ojca".
        • akiraxx Re: Dziecko zabić, chłopaka powiesić za jaja!!! 13.06.08, 08:04
          Przy każdym gwałcie czekajmy 2 lata na prawomocny wyrok sądu z podjęciem decyzji
          o aborcji.
          • hermina5 Re: Dziecko zabić, chłopaka powiesić za jaja!!! 13.06.08, 08:06
            I to jest najlepsze podsumowanie tej paranoi...
        • wdakra Re: Dziecko zabić, chłopaka powiesić za jaja!!! 13.06.08, 14:02
          piotr228 napisał:

Antyaborcjoniści faktycznie dążą do zabicia dziecka (Agaty), ale żeby chcieli
          cokolwiek zrobic sprawcy ciąży, to nie słyszałam.
          • swojski_fr_1 Re: Dziecko zabić, chłopaka powiesić za jaja!!! 13.06.08, 14:28
            a co proponujesz ?

wdakra napisała:

> piotr228 napisał:
            >
            > Antyaborcjoniści faktycznie dążą do zabicia dziecka (Agaty), ale
            żeby chcieli
            > cokolwiek zrobic sprawcy ciąży, to nie słyszałam.
            • piotr228 Wg Pacewicza chłopiec ma się z chłopcem bawić !!! 15.06.08, 07:02
              Wg Pacewicza seks z dziewczyną jest dla chłopca niewskazany. Lepiej
              aby on się bawił ze (sterszymi) chłopcami. Wtedy będzie mu łatwiej
              otrzymać posadę w GW jak dorośnie.
      • lady_66 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 08:48
        najwidoczniej piszesz o sobie, bo nikt tu na razie nie wypowiedzial
        tego slowa tylko ty

zacietej zlosci tez ci nie brakuje

i nie udala ci sie ta prowokacja, wiec lepiej nie pisz tu juz wiecej
      • evin15 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 15:54
        A skąd u was te hasła przesiąknięte nienawiścią; Zabić! Przerwać życie!?
        Są na Ziemi ludzie tacy, jak ja - którzy przeklinają dzień swoich narodzin,
        poczęcia - żyją dla psa i dopokąd ich matka nie dokona żywota. Najbardziej
        związani z naturą, Wszechświatem, tym, którego zalążek zdołali poznać.
        A wy tu pieklicie się o jedno nienarodzone, jeszcze bez świadomości coś, co,
        mogłoby kiedyś stać się człowiekiem?!
        Myślcie o przyszłości tego DNA!
    • orcheystra Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:10
      bydło próbujące podporządkować sobie innych, z nienawiści do
      własnego podporządkowania
    • shithead Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:11
      Jak zwykle, polactwo ciemnota' stoi!!!!!
      • orcheystra Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:14
        źle mówisz: my wszyscy stoimy
        • gundyslaw juz hieny poczuły padlinę i zbiegają się 13.06.08, 07:24
          jeszcze Piotrowski ,i inne padalce biegiem żer swieży jest.
    • pboecker Czarnogrod!! 13.06.08, 07:16
      Obrzydliwe....!!!
      • czarny_walc Jasnogrodzie zobacz jak wygląda płód w 11 tygodniu 13.06.08, 09:55
        photos1.blogger.com/x/blogger2/6115/732133406484135/1600/z/919411/gse_multipart43339.jpg
        • malpa-z-paryza dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 10:01
          predzej czy pozniej musialo dojsc do takiej konfrontacji, ciemnogrodu,
          kato-talibanow z realnym zyciem, i swiatopogladem nowoczensnego
          spolecesnwta. Jak rowniez przypadek Agaty pokazla jak nasze prawo
          slabo funkcjonuje w kraju, jaki nacisk moralny wywiera Kosciol. to
          musi sie skonczyc!

niech Agata zostanie Joanna d'Arc mlodych dziewczyn walczacych o swoje
          prawo!
          • swojski_fr_1 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 10:05
            Prawo dorze funkcjonuje, dlatego lewacy chca je zmienic, by konowaly
            mogly trzepac wieksza kaske ( wizyta: 70 PLN, zabieg: 2000 PLN, a
            najpewniejsze pieniadze moze zapewnic budzet panstwa ).

Swojski

malpa-z-paryza napisała:

> predzej czy pozniej musialo dojsc do takiej konfrontacji,
            ciemnogrodu,
            > kato-talibanow z realnym zyciem, i swiatopogladem nowoczensnego
            > spolecesnwta. Jak rowniez przypadek Agaty pokazla jak nasze prawo
            > slabo funkcjonuje w kraju, jaki nacisk moralny wywiera Kosciol. to
            > musi sie skonczyc!
            >
            > niech Agata zostanie Joanna d'Arc mlodych dziewczyn walczacych o
            swoje
            > prawo!
          • sikorka68 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 10:07
            malpa-z-paryza napisała:

> predzej czy pozniej musialo dojsc do takiej konfrontacji, ciemnogrodu,
            > kato-talibanow z realnym zyciem, i swiatopogladem nowoczensnego
            > spolecesnwta. Jak rowniez przypadek Agaty pokazla jak nasze prawo
            > slabo funkcjonuje w kraju, jaki nacisk moralny wywiera Kosciol. to
            > musi sie skonczyc!
            >
            > niech Agata zostanie Joanna d'Arc mlodych dziewczyn walczacych o swoje
            > prawo!

Prawo??? Do czego??? Chyba tylko do tego, że w wieku 14 lat można uprawiać sex-
            czyn zabroniony- legalna aborcja. WNIOSEK: można, żadnych konsekwencji.
            • wdakra Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:05
              sikorka68 napisała:
              >
              >
              > Prawo??? Do czego???

Do zycia, do godności, do podmiotowości.
              • sikorka68 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:15
                wdakra napisała:

> sikorka68 napisała:
                > >
                > >
                > > Prawo??? Do czego???
                >
                > Do zycia, do godności, do podmiotowości.

Czytaj do końca moje posty, przytoczę ci całość:
                Prawo??? Do czego??? Chyba tylko do tego, że w wieku 14 lat można uprawiać sex-
                czyn zabroniony- legalna aborcja. WNIOSEK: można, żadnych konsekwencji.

Tę część, co zacytowałeś, to była faktycznie bez sensu, ale ten bezsens wyszedł
                z twojej strony.
                • wdakra Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:24
                  sikorka68 napisała:

> wdakra napisała:
                  >
                  > > sikorka68 napisała:
                  > > >
                  > > >
                  > > > Prawo??? Do czego???
                  > >
                  > > Do zycia, do godności, do podmiotowości.
                  >
                  > Czytaj do końca moje posty, przytoczę ci całość:
                  > Prawo??? Do czego??? Chyba tylko do tego, że w wieku 14 lat można uprawiać sex-
                  > czyn zabroniony- legalna aborcja. WNIOSEK: można, żadnych konsekwencji.
                  >
                  > Tę część, co zacytowałeś, to była faktycznie bez sensu, ale ten bezsens wyszedł
                  > z twojej strony.

Nie. To Ty bezsensownie odpowiedziałaś sama sobie w poprzednim poście i to w
                  sposób diametralnie odmienny od stanowiska wyrażanego wcześniej. Pisałaś
                  niejednokrotnie, jaka straszna i szkodliwa dla zaiteresowanej rzecz ta cała
                  aborcja. A tu się okazuje, że skądże, że aborcja to jest żadna konsekwencja.
                  Ale przy okazji wyszło szydło z worka - to całe bajdurzenie o szkodliwości
                  aborcji było nieszczere, mające zakamuflowac determinację, żeby ja jak
                  najdotkliwiej ukarać.
                  • sikorka68 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:41
                    Szkodliwość aborcji, to jedna strona medalu- o tym pisze od kilku dni. Dzisiaj
                    też: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=80805515&a=80825510

Są jeszcze inne aspekty tego problemu- tu chciałam zwrócić uwagę na pewien
                    proceder, jaki powstanie, jeżeli Agata jednak usunie ciąże.
                    Każda 14-latka uprawiająca sex popełnia "czyn zabroniony" i tym samym ma prawo
                    do aborcji. Nastąpi pewnego rodzaju bezkarność i (moim zdaniem) patologiczny tok
                    myślenia- w razie ci i tak będę mogła usunąć.
                    Przyznasz chyba, że ciąża i aborcja w tym wieku są chore...
                    Oj, wokół tego tematu jest jeszcze wiele aspektów do omówienia.
                    • wdakra Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 15.06.08, 12:42
                      sikorka68 napisała:

> Szkodliwość aborcji, to jedna strona medalu- o tym pisze od kilku dni. Dzisiaj
                      > też:

A czemu konsekwentnie pomijasz druga strone medalu, t.zn. szkodliwość donoszenia
                      ciąży i porodu dla 14-letniego dziecka?
                      >
                      > Są jeszcze inne aspekty tego problemu- tu chciałam zwrócić uwagę na pewien
                      > proceder, jaki powstanie, jeżeli Agata jednak usunie ciąże.
                      > Każda 14-latka uprawiająca sex popełnia "czyn zabroniony" i tym samym ma prawo
                      > do aborcji. Nastąpi pewnego rodzaju bezkarność i (moim zdaniem) patologiczny to
                      > k
                      > myślenia- w razie ci i tak będę mogła usunąć.

Jeżeli aborcja jest tak szkodliwa, jak twierdzisz, to czy jej usunięcie nie
                      oznacza poważnych konsekwencji? Zdecyduj się. Albo aborcja jest rzeczywiście tak
                      szkodliwa, jak piszesz i dziewczyna która zajdzie w ciążę i ja usunie naraża się
                      na bardzo powazne konsekwencje, albo kłamiesz o tej szkodliwości, jesli uważasz,
                      że dostępność aborcji jest równoznaczna z bezkarnością uprawiania seksu przez
                      nastolatki.

> Przyznasz chyba, że ciąża i aborcja w tym wieku są chore...

Zgadzam się, że ciąża w tym wieku nie jest zdrowa i kiedy się zdarzy, to nie ma
                      dobrego wyjścia z sytuacji, bo zarówno aborcja jak i donoszenie ciąży i
                      urodzenie dziecka sa rozwiązaniami źle wpływającymi na organizm takiego dziecka.
                      Z punktu widzenia dobra nastolatki należałoby rozważyć, które z tych rozwiazań
                      jest gorsze. Dlatego zwracam Ci uwagę, że opieranie decyzji wyłącznie na
                      naciąganych informacjach antyaborcjonistów na temat szkodliwości aborcji z
                      pominięciem szkód, jakie może pociągnąć za sobą donoszenie ciąży i poród jest
                      zwyczajnie nieuczciwe.
            • agata789 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:23
              sikorka68 napisała:

> Prawo??? Do czego??? Chyba tylko do tego, że w wieku 14 lat można
              uprawiać sex-
              > czyn zabroniony- legalna aborcja. WNIOSEK: można, żadnych
              konsekwencji.

Czyli macierzyństwo karą za seks. Ot, katoparanoja w czystej
              postaci. Kobieto, jak masz nieudane życie seksualne, to zgłoś się do
              odpowiedniego specjalisty, ewentualnie zmień chłopa, tudzież
              wibrator. Bo jeśli satysfakcję daje Ci zmuszanie zgwałconych 14-
              latek do rodzenia niechcianych dzieci, to znaczy, że jesteś
              zboczona. Sorry.

Aha, i nie pisz mi tutaj, że gwałtu nie było. Zgadzam się, że
              przypadek jest wątpliwy, choć Agata miała papier z sądu na ten
              temat, i to lekarz-bandyta złamał prawo. Wam jednak nie chodzi o to,
              że przypadek był wątpliwy. Gdyby Agatę napadła banda recydywistów, i
              byłyby na to dowody na taśmie filmowej, zrobilibyście to samo.

• swojski_fr_1 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 14:46
                znowu gdybanie, i znowu przypisywanie rzeczy bez pokrycia w
                prawdzie...

zglos sie do Michnika... do dzialu ' Kultura i Obyczaje '...
                szybko zostaniesz tam znawca ...

agata789 napisała:

> sikorka68 napisała:
                >
                > > Prawo??? Do czego??? Chyba tylko do tego, że w wieku 14 lat
                można
                > uprawiać sex-
                > > czyn zabroniony- legalna aborcja. WNIOSEK: można, żadnych
                > konsekwencji.
                >
                > Czyli macierzyństwo karą za seks. Ot, katoparanoja w czystej
                > postaci. Kobieto, jak masz nieudane życie seksualne, to zgłoś się
                do
                > odpowiedniego specjalisty, ewentualnie zmień chłopa, tudzież
                > wibrator. Bo jeśli satysfakcję daje Ci zmuszanie zgwałconych 14-
                > latek do rodzenia niechcianych dzieci, to znaczy, że jesteś
                > zboczona. Sorry.
                >
                > Aha, i nie pisz mi tutaj, że gwałtu nie było. Zgadzam się, że
                > przypadek jest wątpliwy, choć Agata miała papier z sądu na ten
                > temat, i to lekarz-bandyta złamał prawo. Wam jednak nie chodzi o
                to,
                > że przypadek był wątpliwy. Gdyby Agatę napadła banda recydywistów,
                i
                > byłyby na to dowody na taśmie filmowej, zrobilibyście to samo.
                >
                • agata789 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:02
                  swojski_fr_1 napisał:

> znowu gdybanie, i znowu przypisywanie rzeczy bez pokrycia w
                  > prawdzie...

No to napisz mi proszę, co jest prawdą:

1. Prolajfowcy katoliccy uważają, że kobieta zgwałcona przez bandę
                  zwyrodnialców powinna mieć prawo do aborcjil.

2. Prolajfowcy katoliccy uważają, że kobieta zgwałcona przez bandę
                  zwyrodnialców powinna być ustawowo zmuszona do urodzenia dziecka.
                  • swojski_fr_1 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:06
                    Dobrze wiesz, jaka jest odpowiedz, znajdziesz ja w ustawie:

> 1. kobieta zgwałcona przez bandę
                    > zwyrodnialców powinna mieć prawo do aborcjil.

( w zasadzie ustawa nie precyzuje profilu gwalciciela, moze byc nim
                    rozwniez sympatyczny kolega z pracy ).

agata789 napisała:

> swojski_fr_1 napisał:
                    >
                    > > znowu gdybanie, i znowu przypisywanie rzeczy bez pokrycia w
                    > > prawdzie...
                    >
                    > No to napisz mi proszę, co jest prawdą:
                    >
                    > 1. Prolajfowcy katoliccy uważają, że kobieta zgwałcona przez bandę
                    > zwyrodnialców powinna mieć prawo do aborcjil.
                    >
                    > 2. Prolajfowcy katoliccy uważają, że kobieta zgwałcona przez bandę
                    > zwyrodnialców powinna być ustawowo zmuszona do urodzenia dziecka.
                    • agata789 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:17
                      No zaraz. Przecież od co najmniej roku słyszę, że tę ustawę trzeba
                      zmienić, i zmuszać kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu. O to była
                      awantura z Rydzykiem i Kaczyńską, o tym piszą w kółko na forum
                      Frondy ludzie z tych właśnie kręgów.

Jeśli katole akceptują tę ustawę, to dlaczego zaszczuli tę
                      dziewczynkę?
                      • swojski_fr_1 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:33
                        ale rydzyk i kaczynscy i ich hordy, to zwykli masturbanci...
                        dosc umiejetnie wykorzystuja specyficzna religijnosc emerytow...
                        ich dzialania nasilily sie zreszta po smierci JPII, bo dziadkom
                        zabraklo prawdziwego autorytetu.

Ustawa jest ' kompromisem ' ... i wielokrtnie, przez rozne strony
                        zaakceptowanym. Moralnie, czy etycznie - nalezy w tej sprawie
                        kierowac sie dobrem Agaty.

Zawiodlem sie na Gazecie Wyborczej za rezyserowanie tego dramatu...
                        To przykre, ze manipuluje sie ta sprawa ...

agata789 napisała:

> No zaraz. Przecież od co najmniej roku słyszę, że tę ustawę trzeba
                        > zmienić, i zmuszać kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu. O to była
                        > awantura z Rydzykiem i Kaczyńską, o tym piszą w kółko na forum
                        > Frondy ludzie z tych właśnie kręgów.
                        >
                        > Jeśli katole akceptują tę ustawę, to dlaczego zaszczuli tę
                        > dziewczynkę?
                        • sikorka68 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 16:11
                          wojski_fr_1 napisał:
                          "Moralnie, czy etycznie - nalezy w tej sprawie
                          > kierowac sie dobrem Agaty."

Dobrem Agaty "kierują się" obie strony, a w-g prawa ma to zrobić ona. Mimo, że
                          sama jest dzieckiem- ona.
                          • wdakra Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 15.06.08, 12:44
                            sikorka68 napisała:

>
                            > Dobrem Agaty "kierują się" obie strony, a w-g prawa ma to zrobić ona.

Antyaborcjoniści kierują się jedynie troską o embrion.
              • sikorka68 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:02
                Po pierwsze mam bardzo udane życie. Szkoda, że ty nie, bo nawet kultury nie
                masz. Czy musisz być taki wulgarny???
                Po drugie: Według normalnie myślących ludzi sex jest dla "starszych dzieci".
                Może być super, albo można po nim płakać. Przyznasz chyba, że do tego trzeba
                mieć nieco większą dojrzałość, nie tylko płciową ale i emocjonalną. 14-latki
                takowej siłą rzeczy jeszcze nie mają.
                A co do gwałtu, to wstrzymaj się do wyroku sądu. Sprawa nie jest jasna.

Jeszcze jedno, ja nikogo do niczego innego nie zmuszam, tylko jak radzić, to
                mądrze i na podstawie kompletnej wiedzy, a nie wydumanych, połowicznych idei. A
                takie ma jedna i druga strona w tym sporze.
                • wdakra Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 15.06.08, 12:45
                  sikorka68 napisała:

>
                  > Jeszcze jedno, ja nikogo do niczego innego nie zmuszam, tylko jak radzić, to
                  > mądrze i na podstawie kompletnej wiedzy, a nie wydumanych, połowicznych idei.

No to jak z tą szkodliwością dla 14-latki donoszenia ciąży i porodu?
          • czarny_walc Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 10:16
            "Skutki aborcji dla zdrowia psychicznego kobiety są katastrofalne, a leczyć
            można je jedynie kompleksową psychoterapią - uważa dr Witold Simon z Kliniki
            Nerwic Instytutu Psychiatrii w Warszawie. "Wiele kobiet ulega syndromowi
            »dziecka zastępczego« i otacza swoje żyjące dzieci przesadną nadopiekuńczością.
            Inne odwrotnie, odpychają dziecko od siebie" - powiedział Simon.

"91 proc. kobiet po aborcji zapada na żałobę patologiczną, której przyczyną jest
            niemożność obejrzenia zwłok dziecka i poczucie winy. 81 proc. doznaje
            drastycznego spadku poczucia własnej wartości"

Jak wynika z danych przedstawionych przez warszawskiego naukowca, 93 proc.
            kobiet po aborcji wpada w depresję, 98 proc. w nerwice, 61 proc. sięga po
            alkohol. Aborcja pogłębia istniejące choroby psychiczne i powoduje wzrost
            poronień w następnej ciąży.

Skutecznym sposobem leczenia depresji po zabiegu aborcji, jest zdaniem Simona
            psychoterapia, nastawiona na przekonanie pacjentki, iż powinna wybaczyć sama
            sobie. "Im trzeba pomóc przebaczyć samym sobie, bo tylko to warunkuje sukces
            terapeutyczny, a także domknięcie okresu +żałoby patologicznej+" - uważa Simon.
            • test1410 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 10:50
              podobne skutki będzie miało oddanie dziecka do adopcji, jak również
              (hipotetyczny - do tej pory niepotwierdzony) gwałt. Katastrofalne skutki
              psychiczne dla tej dziewczyny będzie miało to całe zamieszanie - i to jest
              najgorsze, bo już się stało.

PS
              Jestem przeciwnikiem aborcji _na żądanie_
            • rikol aborcja to jeden z najczestszych zabiegow medyczny 13.06.08, 12:41
              Co roku w Polsce przeprowadza sie nielegalnie 150 tys. aborcji. W ciagu 6 lat to
              milion, w ciagu 12 - 2 miliony, w ciagu 18 - 3 miliony. 18 lat to tylko jedno
              pokolenie. pokaz mi te miliony narkomanek i alkoholiczek, ktore usunely ciaze.
              Ja ich nie widze. Dzisiejsze 60-latki mialy SREDNIO 5-6 aborcji w ciagu zycia.
              Teraz sie ponawracaly i mysla, ze jak beda scigac dzieci, to im to cos pomoze.
              Podle koltuny.
            • wdakra Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:08
              To taki sam naukowiec, jak ci, którzy na zlecenie Hitlera udowodnili, że Żydzi
              nie są ludźmi.
              • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:27
                ale przeciez ludzie Hitlera, tez nie mordowali, lecz 'likwidowali'
                lub jak kto woli 'oczyszczali'.

Tez w zabijaniu widzielu sposob na lepszy, piekny swiat i dobrobyt.

wdakra napisała:

> To taki sam naukowiec, jak ci, którzy na zlecenie Hitlera
                udowodnili, że Żydzi
                > nie są ludźmi.
                • wdakra Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:31
                  swojski_fr_1 napisał:

> ale przeciez ludzie Hitlera, tez nie mordowali, lecz 'likwidowali'
                  > lub jak kto woli 'oczyszczali'.
                  >
                  > Tez w zabijaniu widzielu sposob na lepszy, piekny swiat i dobrobyt.

Tak jak katolicy, tylko ofiary należą do innej grupy.
                  >
                  • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:36
                    ten pan zapomnial. ze ludzie hitlera byli ponadprzecietnymi
                    katolikami a papiez hitlera i jego dziela tak naprawde nigdy nie
                    potepil. Bylo nie bylo Hitler wprowadzil podatek na kosciol, ktory
                    do dzisiaj jest egzekwowany w krajach niemieckojezycznych. I byl
                    jeszcze Mutterkreuz dla wielorodek. Alles klar?
                    • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:40
                      kobieto - europa zostala zbudowana na barbarzynskich i germanskich
                      plemionach. Nie wszystko da sie wyplenic.

Totalitaryzm zastepuje religie w swych zalozenach; lewacko-sowiecka
                      swolocz juz nie wykorzystywala religii do swoich celow, a ludzie ich
                      ideologia zaslepieni gotowi byli na wieksze barbarzynstwa.

To ideologie zatruwaja umysly, mysla nieliczni.

Dziewczyna chce urodzic, dlaczego chcecie ja zmusic by usunela ?
                      dlaczego nie zgadzacie sie by postapiono zgodnie z JEJ wola ?

gruzlica napisała:

> ten pan zapomnial. ze ludzie hitlera byli ponadprzecietnymi
                      > katolikami a papiez hitlera i jego dziela tak naprawde nigdy nie
                      > potepil. Bylo nie bylo Hitler wprowadzil podatek na kosciol, ktory
                      > do dzisiaj jest egzekwowany w krajach niemieckojezycznych. I byl
                      > jeszcze Mutterkreuz dla wielorodek. Alles klar?
                      • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:48
                        przysiegalam co prawda, ze juz sie z toba "nie zadam" ale to pewnie
                        tak sie dochodzi do niechcianej ciazy. Zrozum w koncu BARANIE, ze
                        ludzie tacy jak ja, nikogo tutaj do niczego nie ZMUSZAJA! A TY,
                        jezeli jestes taki szlachetny, to zaproponuj jej wsparcie i opieke
                        do konca zycia, stac cie przeciez na to! A moze sie z nia nawet
                        ozenisz, jestes przeciez rozwiedziony, pfuj, co na to kosciol i bog
                        powiedza, takich numerkow sie nie robi jako obronca zycia, az tak
                        aktywny. Zreszta panowie w twoim wieku uwielbiaja takie malolatki,
                        trzeba sie odnowic. Twoja byla zarabia tylko 1200 zl. szlachcicu, a
                        wiesz ile zarabia 14-latka? Te TWOJE poglady sa dla mnie tragicznie
                        smutne
                        • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:58
                          Jakich numerkow sie nie robi ... ?

Masz problem - bo nie mam kompleksow, ba nawet szydze z torunskiej
                          szczekaczki Ma-RYJA, a jednak jestem 'aktywny' po drugiej stronie.
                          Powiem Ci dlaczego:

Znam dziewczyne, ktora w wieku kilkunastu lat usunela. Raz sama
                          chciala, potem zostala do tego przez matke ( prawniczke ) zmuszona.
                          Gdy juz byla 'gotowa' - poronila. Udalo jej sie urodzic za czwartym
                          razem, ale caly czas lezala.

Teraz ma 34 lata i psychicznie jest w kompletnym proszku. Jest caly
                          czas z facetem, z ktorym te 4 ciaze miala.

To nie jedyny przypadek, a dla was aborcja, to ZAWSZE najlepsze
                          wyjscie, nawet wtedy, gdy dziewczyna chce urodzic.

gruzlica napisała:

> przysiegalam co prawda, ze juz sie z toba "nie zadam" ale to
                          pewnie
                          > tak sie dochodzi do niechcianej ciazy. Zrozum w koncu BARANIE, ze
                          > ludzie tacy jak ja, nikogo tutaj do niczego nie ZMUSZAJA! A TY,
                          > jezeli jestes taki szlachetny, to zaproponuj jej wsparcie i opieke
                          > do konca zycia, stac cie przeciez na to! A moze sie z nia nawet
                          > ozenisz, jestes przeciez rozwiedziony, pfuj, co na to kosciol i
                          bog
                          > powiedza, takich numerkow sie nie robi jako obronca zycia, az tak
                          > aktywny. Zreszta panowie w twoim wieku uwielbiaja takie malolatki,
                          > trzeba sie odnowic. Twoja byla zarabia tylko 1200 zl. szlachcicu,
                          a
                          > wiesz ile zarabia 14-latka? Te TWOJE poglady sa dla mnie
                          tragicznie
                          > smutne
                          • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 15:11
                            Jezeli CHCE to niech RODZI, jedno po drugim intelekcie!
                            Ja osobiscie zycze jej TYLKO SZCZESCIA w tym glupim zyciu! W jej
                            wieku bawilam sie lalkami i nie mialam pojecia, ze mozna robic cos
                            innego i odwal sie ode mnie, bo ja znam inne przypadki, "glupie"
                            dziewczyny wlazly do lozka z jakims tam kochasiem, ktory potem na
                            nie pupe wypial i uciekl do mamusi, a one odwazyly sie i dzisiaj sa
                            szczesliwe i maja te obrzydliwe "morderczynie" szczesliwa rodzine z
                            3 dzieci. Wcale je za to nie potepiam i nikt kogo znam, tez nie.
                            Zastanow sie tylko jak sie twoje plemniki codziennie marnuja, czy ty
                            zdajesz sobie sprawe z tego np., ze niektore metody antykoncepcyjne,
                            spirala np. nie pozwalaja zarodkowi zasiedlic sie w macicy? Ale
                            ZYCIE wedlog ciebie juz sie zaczelo i co teraz? Lepiej sie "
                            zabezpieczyc" i p... na prawo i lewo, taka jes prawda niestety, moze
                            ta twoja znajoma i bez skrobanki mialaby problemy, tego nikt nie wie,
                            to ty nie wiesz, ze rozwodow w katolickim swiecie nie ma?
                            • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 15:21
                              Wiem duzo na temat antykoncepcji - dobrze do doroslego zycia
                              zostalem w moim domu przygotowany, a wszkole zamiast sie chichrac,
                              wolalem akurat wtedy uwazac.

Osobiscie preferuje implanty w dluzszych zwiazkach i prezerwatywy ze
                              srodkiem plemnikobojczym w przygodnych kontaktach.

Moze i jestem obludny, bo z religii ( nie tylko jednej ) staram sie
                              zrozumiec jak najwiecej. Nie wiem, czy bede 'zbawiony', ale staram
                              sie zyc najlepiej, jak potrafie.

gruzlica napisała:

> Jezeli CHCE to niech RODZI, jedno po drugim intelekcie!
                              > Ja osobiscie zycze jej TYLKO SZCZESCIA w tym glupim zyciu! W jej
                              > wieku bawilam sie lalkami i nie mialam pojecia, ze mozna robic cos
                              > innego i odwal sie ode mnie, bo ja znam inne przypadki, "glupie"
                              > dziewczyny wlazly do lozka z jakims tam kochasiem, ktory potem na
                              > nie pupe wypial i uciekl do mamusi, a one odwazyly sie i dzisiaj
                              sa
                              > szczesliwe i maja te obrzydliwe "morderczynie" szczesliwa rodzine
                              z
                              > 3 dzieci. Wcale je za to nie potepiam i nikt kogo znam, tez nie.
                              > Zastanow sie tylko jak sie twoje plemniki codziennie marnuja, czy
                              ty
                              > zdajesz sobie sprawe z tego np., ze niektore metody
                              antykoncepcyjne,
                              > spirala np. nie pozwalaja zarodkowi zasiedlic sie w macicy? Ale
                              > ZYCIE wedlog ciebie juz sie zaczelo i co teraz? Lepiej sie "
                              > zabezpieczyc" i p... na prawo i lewo, taka jes prawda niestety,
                              moze
                              > ta twoja znajoma i bez skrobanki mialaby problemy, tego nikt nie
                              wie,
                              > to ty nie wiesz, ze rozwodow w katolickim swiecie nie ma?
                              • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 15:39
                                a gdyby ci ta PREZERWATYWA ZE SRODKIEM PLEMNIKOBOJCZYM W PRZYGODNYM
                                KONTAKCIE poprostu pekla, to co bys zrobil, BOGU? Ozenil bys sie z
                                tym przygodnym kontaktem i kochal to twoje "swiadome" dzieco? Bardzo
                                mnie ciekawi jak dlugo by to trwalo, jezeli przyznajesz sie juz tak
                                oficjalnie do twojego trybu zycia, to odp sie od innych ludzi.
                                • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 15:47
                                  Nie umiesz zyc bez gdybania ... ?

gruzlica napisała:

> a gdyby ci ta PREZERWATYWA ZE SRODKIEM PLEMNIKOBOJCZYM W
                                  PRZYGODNYM
                                  > KONTAKCIE poprostu pekla, to co bys zrobil, BOGU? Ozenil bys sie z
                                  > tym przygodnym kontaktem i kochal to twoje "swiadome" dzieco?
                                  Bardzo
                                  > mnie ciekawi jak dlugo by to trwalo, jezeli przyznajesz sie juz
                                  tak
                                  > oficjalnie do twojego trybu zycia, to odp sie od innych ludzi.
                                  • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 15:55
                                    a to jest gdybanie, zbuju? to jest samo ZYCIE, co niektorzy maja do
                                    tego wieksze prawo niz inni
                                    • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 16:03
                                      Zycie to nie je-bajka, zycie to je-bitwa...

Staram sie nie robic glupstw... nie jezdze po pijanemu, nie bzykam
                                      bez gumki, nie wysylam kontrahentow do sadu bez przygotowanych
                                      papierow ...

staram sie minimalizowac ryzyko...

a jesli sie nie udaje - ponosze konsekwencje, ale nie namawiam
                                      nikogo do zabojstwa, przestepstwa, czy aborcji.

Swojski

gruzlica napisała:

> a to jest gdybanie, zbuju? to jest samo ZYCIE, co niektorzy maja
                                      do
                                      > tego wieksze prawo niz inni
                                      • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 16:12
                                        ciagle nie wiem by sie stalo gdyby ci ta PREZERWATYWA pekla i co bys
                                        zrobil z tym kontaktem? Starasz sie uwazac, piszesz oswiecony, inni
                                        pewnie tez ale nie zawsze im wychodzi, wedlug mojego meza jestes
                                        zasciankiem zachodu, kazal cie pozdrowic
                                        • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 16:24
                                          nie bede gdybal, opowiem cos co jest czescia mojego zycia:

wpadlismy z pierwszym dzieckiem... bylem na czwartym roku, na
                                          studiach utrzymywalem sie sam, bo jestem najstarszy ( mam 2 siostry
                                          i brata, wtedy byl jeszcze jeden brat ) i starsi kompletnie byli bez
                                          kasy.

W oczach mojej dziewczyny widzialem pytanie, czy ja kocham, czy 'dam
                                          rade'. Czulem, ze jej decyzja zalezec bedzie od mojej odpowiedzi.
                                          Balem sie, ale nie zawalilem. Prace znalazlem dosc szybko, szybko
                                          tez skonczylem studia. Nie wykonuje mojego zawodu, robie kariere w
                                          innym. Julka ma 8 lat, i ma tez braciszka. Z mama obojga nie
                                          mieszkam odkad tu przyjechalem z dziecmi. Wolala zostac w PL-u, dosc
                                          dziwnie sie o tym owiedzialem. Od pewnego czasu zyje 'swobodniej'...
                                          jak na studiach.

Jesli znowu 'wpadne' - zrobie wszystko, by dzeicko zylo, ale nie
                                          bede organizwal manifestacji, jesli niedoszla matka postanowi zrobic
                                          inaczej i nie uda mi sie jej przekonac.

cos jeszcze chcesz wiedziec ?

gruzlica napisała:

> ciagle nie wiem by sie stalo gdyby ci ta PREZERWATYWA pekla i co
                                          bys
                                          > zrobil z tym kontaktem? Starasz sie uwazac, piszesz oswiecony,
                                          inni
                                          > pewnie tez ale nie zawsze im wychodzi, wedlug mojego meza jestes
                                          > zasciankiem zachodu, kazal cie pozdrowic
                                          • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 16:40
                                            to bardzo szlachetne co teraz piszesz, ale ty nie miales wtedy 14
                                            lat i chyba wiedziales po co sie z dziewczyna do lozka kladziesz?
                                            Ty nie zawaliles, ale czy wiesz ilu innych zawalilo? Widzisz teraz
                                            moze sam ile zalezy od tego, jesli ktos NIE ZAWALI. Na tym chyba
                                            polega zycie, nie powinno sie nikomu tego ciezaru na barana pakowac
                                            i wio, gon dokad chcesz, czlowiek to tylko czlowiek, nie maszyna.
                                            Mimo wszystkich dysput miedzy nami, jestem pelna podziwu i szacunku
                                            dla ciebie, jezeli faktycznie sam wychowujesz dwoje dzieci
                                            Tylko nie badz juz taki fanatyczny...
                                            • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 16:46
                                              nie, nie mialem, i chyba bym sie powiesil, gdybym w takim wieku
                                              wpadl i o tym pisaly gazety...

Nie zapomne, jak zostalem nakryty przy glupiej masturbacji, gdy
                                              miale jakies 13... PORAZKA.

Bylem wkurzony na GW, ze zrobila z tego cyrk.

Spadam,
                                              3-maj sie.

Seb.

gruzlica napisała:

> to bardzo szlachetne co teraz piszesz, ale ty nie miales wtedy 14
                                              > lat i chyba wiedziales po co sie z dziewczyna do lozka kladziesz?
                                              > Ty nie zawaliles, ale czy wiesz ilu innych zawalilo? Widzisz teraz
                                              > moze sam ile zalezy od tego, jesli ktos NIE ZAWALI. Na tym chyba
                                              > polega zycie, nie powinno sie nikomu tego ciezaru na barana
                                              pakowac
                                              > i wio, gon dokad chcesz, czlowiek to tylko czlowiek, nie maszyna.
                                              > Mimo wszystkich dysput miedzy nami, jestem pelna podziwu i
                                              szacunku
                                              > dla ciebie, jezeli faktycznie sam wychowujesz dwoje dzieci
                                              > Tylko nie badz juz taki fanatyczny...
                                              • gruzlica Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 17:06
                                                Bienheureux ceux qui croient à l'amour plus qu'à la haine.
                                                Pa
                  • swojski_fr_1 Re: Jasnogród vs. Lekarze 13.06.08, 14:45
                    Ludzie, niezalenie od wyznania lub calkowitego braku wiary ( np.
                    lewacko-sowiecka swolocz ) zarazeni nienawiscia ( nic nie ma z
                    prawdziwym chrzescijanskim uczuciem ) gotowi sa na wszystko.

rewolucja francuska nie byla inspirowana przez zadna religie, i
                    ludzie tez walili na rynek popatrzec sobie na tortury i morderstwa.

Mamy w sobie wszystkie cechy: mozemy zabijac, a mozemy tez walcyc o
                    ochrone zycia, godnosci, zdrowia. Kazdy z nas ma wybor. W Polsce o
                    taka wolnosc walczyli ci, ktorych teraz wyzywamy od mohera. A to po
                    czesci dzieki nim komunizm padl bez przelewu krwi.

wdakra napisała:

> swojski_fr_1 napisał:
                    >
                    > > ale przeciez ludzie Hitlera, tez nie mordowali,
                    lecz 'likwidowali'
                    > > lub jak kto woli 'oczyszczali'.
                    > >
                    > > Tez w zabijaniu widzielu sposob na lepszy, piekny swiat i
                    dobrobyt.
                    >
                    > Tak jak katolicy, tylko ofiary należą do innej grupy.
                    > >
          • tuli.pan2 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:01
            Dlaczego 14 letnie dziecko ma zostać symbolem walki i cierpienia?
            Żyjemy w XXI wieku, zdawałoby się, że w wolnym społeczeństwie.
            Bardzo szkoda mi tej dziewczynki na jej nieszczęściu znowu żerują
            zwolennicy terroru. Bo jak nazwać jeśli jakaś organizacja/
            zwolennicy zaszczuwają dziecko, narzucając mu swoją wizje, swoje
            ideały - jakbym znowu żyła w komunie. Ciekawa jestem gdzie będą ci
            wszyscy obrońcy życia, kiedy to dziecko urodzi? Będą pomagać jej
            przez całe życie, pomogą skończyć szkoły, zorganizują opiekę dla
            dziecka na czas jej nauki, dadzą pieniądze na pieluchy, odzywki,
            ubranka, jedzenie, naukę, książę itd. ? Ten przykład uczy jednego,
            jak w komunie trzeba schodzić do podziemia, bo inaczej zamkną,
            zaszczują jeśli myślisz inaczej. Błąd tej dziewczyny najwyraźniej
            polega na tym, ze uwierzyła w prawo w tym kraju. Gdyby usunęła –
            zabiła ( jak wolą inni) po cichu nie przeżywałaby tego koszmaru.
            Tyle lat walczyliśmy o demokrację o wolność słowa i wyboru, ale
            wychodzi na to, że ta wolność nadal nie dotyczy kobiet o ich życiu i
            wyborach decydują fanatycy – zwolennicy komuny i socjalizmu.
            • swojski_fr_1 Re: dzisiaj Agata, jutro Zoska albo Anka.. 13.06.08, 15:03
              Gazecie Wyborczej tez NAPEWNO berdzo jej szkoda...

tuli.pan2 napisała:

> Dlaczego 14 letnie dziecko ma zostać symbolem walki i cierpienia?
              > Żyjemy w XXI wieku, zdawałoby się, że w wolnym społeczeństwie.
              > Bardzo szkoda mi tej dziewczynki na jej nieszczęściu znowu żerują
              > zwolennicy terroru. Bo jak nazwać jeśli jakaś organizacja/
              > zwolennicy zaszczuwają dziecko, narzucając mu swoją wizje, swoje
              > ideały - jakbym znowu żyła w komunie. Ciekawa jestem gdzie będą
              ci
              > wszyscy obrońcy życia, kiedy to dziecko urodzi? Będą pomagać jej
              > przez całe życie, pomogą skończyć szkoły, zorganizują opiekę dla
              > dziecka na czas jej nauki, dadzą pieniądze na pieluchy, odzywki,
              > ubranka, jedzenie, naukę, książę itd. ? Ten przykład uczy jednego,
              > jak w komunie trzeba schodzić do podziemia, bo inaczej zamkną,
              > zaszczują jeśli myślisz inaczej. Błąd tej dziewczyny najwyraźniej
              > polega na tym, ze uwierzyła w prawo w tym kraju. Gdyby usunęła –
              > zabiła ( jak wolą inni) po cichu nie przeżywałaby tego koszmaru.
              > Tyle lat walczyliśmy o demokrację o wolność słowa i wyboru, ale
              > wychodzi na to, że ta wolność nadal nie dotyczy kobiet o ich życiu
              i
              > wyborach decydują fanatycy – zwolennicy komuny i socjalizmu.
              >
        • gazeta_2008 Przyłaczam się (popatrz jasnogrodzie!!!!!) 18.06.08, 21:55
          Większość jasnogrodu wyceniło już ludzkie życie, wygoda,
          samochodzik.
    • mdtzjd Cytat dla sądu rodzinnego 13.06.08, 07:18
      Cytuję ustawę "antyaborcyjną":
      "Tej samej karze podlega, kto udziela kobiecie ciężarnej pomocy w przerwaniu
      ciąży Z NARUSZENIEM PRZEPISÓW USTAWY lub ją do tego nakłania."
      Nakłanianie kogoś do legalnej aborcji NIE JEST PRZESTĘPSTWEM! Z tego wynika, że
      matka może nakłaniać 14-letnią córkę do aborcji ile chce, bo aborcja byłaby
      legalna.
      • sauber1 Re: Cytat dla sądu rodzinnego 13.06.08, 07:23
        Kiedyś sąd to poważna instytucja była ...
    • sybir Państwo wyznaniowe. 13.06.08, 07:23

• mrlusiek straszny ciemnogród w sądach 13.06.08, 07:24
      za decyzje o zatrzymaniu dziewczynki i odseparowaniu jej od matki sąd powinien
      beknąć ! to my mamy takich ciemniaków w sądach ? strach sie bać !!o reszcie
      motłochu nie chce mi sie gadać !
      • sauber1 Re: straszny ciemnogród w sądach 13.06.08, 07:32
        "Agata" i jej matka twierdzą, że ciąża jest wynikiem gwałtu - stosunek był
        wymuszony. mhm??? Dziwne to trochę, ciekawe czy jest sprawca znany i co on na
        to? Jakoś media i instytucje zbliżone do prokuratury milczą? Jak jest prawna
        zgoda to wykonać tzw. "skrobankę", o ile już nie jest po zawodach? Po wakacjach
        sprawdzić sms i w razie potrzeby kontynuować dochodzenia i ewentualne sprawy w
        sadach...
    • hermina5 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:32
      I tak wiadomo o co tu chodzi - wszyscy grają na zwłokę , zeby minał

ten 12 tydzięń a potem wypną na dziewczynę dupę .

Dezycja o umieszczeniu jej w pogotowiu opiekuńczym bez przesluchania
      i jej i matki to jeden z najwiekszym syfów o jakich słyszalam.
      Niedlugo okaze się, z ecórki bęędzie się odbierać matkom, bo jakiś
      porąbaniec złozy doniesienie do prokuratury, z e matki nie chodza do
      koscioła, wiec mogą meić proaborcyjne poglądy;/

To co sie dzieje w tej sprawie pokazuje, nie tyle to, ze dieczynka
      ma problem czy rodzić czy nie, ale ni mniej ni więcje, z e mamy
      wymiar sprawiedliwosci, który mozna o kant dupy rozbić i lekarzy,
      którzy lekcewazą prawo. np. Po co mi swistek z prokuratury, z e mnie
      ktoś zgwałcił , biorąc pod uwagę całe upokorzenei, które czeka, zeby
      ten swistk zdobyc, skoro i tak, zaden pieprzony lekarz nie wykona
      mi tego zabiegu w szpitalu, bo mu sumienie i etyka przeszkadzaja i
      przestaja dopiero po 16, za 1500zł.
    • ropuch1pincet Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:33
      sprawa jest straszna.Ksieza robcie tak dalej-kosciolki robia sie puste,oj puste.A tvp niech dalej kreci glupiutkie serialiki,gdzie w centrum wsi jest ksiadz (Plebania,Ranczo).
    • jacek230 Ja bym sie pomodlil na miejscu fundamentalistow o 13.06.08, 07:34
      troche oleju w glowie. Zaszczuli juz te dziewczyne w imie Boze, w
      imie Chrystusa Pana i jego Meki i w imie Maryi zawsze Dziewicy. A
      teraz udaja swietoszkow. Toz to zgraja bezdusznych i podlych
      szatanow. Nienarodzone super-wazne, a narodzone do wariatkowa, tak?
      To jest zbrodnia popelniana na naszych oczach w imie Boze, a wmawia
      sie nam, ze chodzi o ratowanie zycia. G- prawda, chodzi o precedens
      i postanowienie na swoim. Jak to obserwuje, to juz wiem, ze bede
      zwolennikiem aborcji na zyczenie, bo nie ma co dyskutowac z takimi
      dupkami-sekciarzami.
      • hypate raczej o lekką śmierć, bo o rozum za późno. n/t 13.06.08, 08:53
      • gazeat Re: Ja bym sie pomodlil na miejscu fundamentalist 13.06.08, 09:06
        do nieba po trupach
    • gomory Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 07:46
      Po co NFZ podpisuje umowe ze szpitalami ktore nie wykonuja zabiegow w wydzialach na ktore dostaja kase?
      Jesli ginekologowi moralnosc nie pozwala przeprowadzac jakichs zabiegow szpital winien zatrudnic i takiego ktory wzial pod uwage swoje sumienie wybierajac te specjalnosc.
      Dyrektor szpitala jest niepowazny.
      • rydzyk_fizyk Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 08:48
        Otóż to - ciekawe czy kontrakt tego szpitala z NFZ obejmuje zabieg przerwania ciąży.
    • abrahadabra Czy RP pozwie krk po przegranej w Strasburgu? 13.06.08, 07:50
      Dlaczego płacić maja znów podatnicy, za excesy klechy?

W tej sprawie działania krk są skrwsyńskie, krk stracił resztki mego
      szacunku.
    • abrahadabra ustalmy może gdzie władza Państwowa a gdzie klesza 13.06.08, 07:52
      Jeśli lekarz zatrudnia się w placówce publicznej to ma stosować
      prawo a nie swoje mętne przekonania.
    • palestrina2005 "Gazeta" strasznie pragnie tej aborcji 13.06.08, 07:53
      Zachowują się jak padlinożercy, wyklorzystujący biedną nastolatkę do
      własnych politycznych celów...

"Gazeta" jest załosna...
      • abrahadabra pragnie pozostawienia wolności wyboru, faszysto 13.06.08, 07:58
        • palestrina2005 A co z prawem do życia innego człowieka 13.06.08, 08:05
          Dlaczego jeden człowiek ma decydowac o tym czy zabić czy nie innego
          cżłowieka?

Naszą wolność wyboru ogranicza dobro i prawo do zycia innego
          człowieka.

Ty też nie możesz słuchać muzyki głośno po 22 bo szkodzisz innym -
          a więc też nie masz wolności wyboru.

Kobieta ma pełną wolność do momentu gdy ta wolność nie godzi w
          zdrowie i życie innego człowieka - w tym wypadku nienarodzonego
          dziecka.
          • hermina5 Re: A co z prawem do życia innego człowieka 13.06.08, 08:12
            Kobieta ma pełną wolność do momentu gdy ta wolność nie godzi w
            > zdrowie i życie innego człowieka - w tym wypadku nienarodzonego
            > dziecka.
            >

No patrz, probelm z tym , ze prawo w tym kraju mówi póki co, coś
            innego A mainowicie, z e ciąza u osoby ponizej 14 roku zycia jest
            wynikiem przestępstwa obcowania z dzieckiem i dlatego tez mozna ją
            usunąć .

>Kobieta ma pełną wolność do momentu gdy ta wolność nie godzi w
            > zdrowie i życie innego człowieka

Kiedy ja gwałca też ma wolnosc wyboru? A kiedy zycie innego
            człoweika godzi w jej zycie, albo zdrowie? Ma wolnosc wyboru
            przejechać sie na tamtn swiat?
            Uwielbiam kiedy ktoś kto am prącie wie wszystko o tym co dotyczy
            tych, które go nie maja . to jedyny sposób na jaki mozesz odczuwać
            władze, co?
            • ontos2 To nie był gwałt. 13.06.08, 08:24
              W tym wypadku o żadnej aborcji być nie może.Brak przesłanek.I
              przestańcie tak ujadać ,bo patologia współzycia w tym wieku zaczyna
              być niestety normą.
              • hermina5 Nikt nie mówi o gwałcie 13.06.08, 08:27
                Akurat w tym przypadku pzresłanka jest oczywista. Obcowanie płciowe
                z osobą ponizej 15 roku zuycia czyli tzw. czyn zabroniony .

I tenze czyn zabroniony wymieniony jest czarno na baiłym w ustawie o
                ochronie płodu i planowaniu rodziny . Najpierw przeczytać, a dopiero
                potem wypowiadać się o braku przesłanek.

• ontos2 To o czym piszesz 13.06.08, 08:30
                  to obcowanie za zgodą, więc brak przesłanki do przerwania ciązy
                  • hermina5 Re: To o czym piszesz 13.06.08, 08:33
                    Nie jest istotne czy jest to obcowanie za zgodą czy obcowanie bez
                    zgody. Ocbcowanie jako takie z osoba ponizej 15 roku zycia jest
                    pzrestępstwem i to zawsze, bo polskei prawo definuje osobę ponizej
                    15 lat jako dziecko, a wspólzycie z nim jest czynem karalnym.
                    ZAWSZE.
                    Niezaleznie od tego czy 13 latka zxachocha się w 20 latku i ten za
                    jej zgoda kochał się z nią przez całą noc.
                    • palestrina2005 Czyli miała wybór 13.06.08, 08:42
                      Przespała się z rówieśnikiem - nikt jej nie kazał.

Poza tym kogo skażesz za "czyn zabroniony"?

Człopaka że przespał się z 14 latnią Agatą.
                      Czy Agatę że przespała się z 14 latnim rówieśnikiem (też czyn
                      zabroniony)?
                      • hermina5 Re: Czyli miała wybór 13.06.08, 08:52
                        Przespała się z rówieśnikiem - nikt jej nie kazał.
                        >
                        > Poza tym kogo skażesz za "czyn zabroniony"?

Nikogo , bo "autor" dziecko też jest neipełnoletni. Co nie zmienia
                        nijak faltu, z eustawa jasdno jak czarne na białym to formułuje -
                        jesli ciąza jest wynikiem czynu zabronionego ( czyli tego , co w
                        tym wypadku) dziewczyna ma prawo do jej usunięcia./
                        Ma więc prawo wyboru!

A szaleństwo polega na tym, ze co[poniektórzy tutaj odmawiaja jej w
                        ogóle tego, co ma zapisane w ustawie, bo tak bronia zycia .

W tej samej ustawie jako czyn zabrobiony zdefiniowany jest równeiz
                        gwałt , obcowanie kazirodcze itp.

Warto w ogel znać swoej prawa, jesli chce sie o nich mówić, bo
                        zaraz sie okaze, ze procedury prawne wg was były w tym wypadku cacy.
                    • ontos2 Poprzednia regulacja 13.06.08, 08:44
                      była lepsza.Ciąża jako wynik gwałtu.Stwierdzenie czynu zabronionego
                      nalezy do prokuratury.Zgoda na aborcje daje przyzwolenie młodym
                      ludziom na kopulowanie bez ograniczeń.
                      • hermina5 Re: Poprzednia regulacja 13.06.08, 08:55
                        Nie było ZADNEJ poprzedniej regulazji. Ta ustawa była sformułowana
                        tak od samego poczatku i od samego początku definiowała trzy
                        rodzaje czynów zabronionych ( gwałt, stosunki kazirodecze i
                        stosunki z nieletnią ponizej 15 roku zycia ) Prokuratura nei ma tu
                        nic do ustalania, bo dawno zapisano to w ustawie.

Jak to jest do diabła mozliwe, z ewypisujesz rzeczy, które nigdy w
                        tej ustawie nie istniały - od 1993 roku i zapisane od 1997!
              • abrahadabra łżesz w żywe oczy... 13.06.08, 08:30
                ma 14lat i ciąża jest efektem czynu zabronionego - ma więc prawo
                wybrać.
                A 14latka nie skażesz bo jest za młody.
                Gwałt czy nie gwałt, nie ma to nic do rzeczy.
                a 12latka lub 13latka też powinna urodzić, opamiętaj się fanatyku
                katolicki.
                • ontos2 Wytrzyj się, 13.06.08, 08:32
                  bo jad ci spływa:).
              • hypate ależ jak najbardziej są przesłanki 13.06.08, 08:57
                ma 14 lat. współżycie z nią to czyn karalny. tak samo gwałt lub kazirodztwo. prawo nie mówi konkretnie o gwałcie, ale o czynie karalnym.

możesz sobie uważać, że to co innego niż z gwałtu. ale póki co mamy w tym kraju prawo, chociaż wyznawcy pewnej religii przestrzegają go tylko wtedy, jak im jest na rękę.
          • abrahadabra szyszka to nie sosna, rozumiesz katolski łgarzu? 13.06.08, 08:18
            robisz mętlik mówiąc, że zarodek to człowiek dodawaj dla katolików
            bo jak na razie są inni którzy mają prawo sądzić inaczej.
            • ontos2 Cuius regio eius religio 13.06.08, 08:28
              więcej poszanowania dla mnie ,katolika.
              • abrahadabra dla Ciebie katolu tak, dla Twoich poglądów nie 13.06.08, 08:34
                szanuję Cie jako człowieka jednak Twoje poglądy uważam za złe i
                chore, ale zgadzam się, że masz prawo je posiadać i głosić. Nie masz
                jednak prawa narzucać ich innym wtedy oczekuj sprzeciwu.

Skąd w katolach tyle zła? wszak niby to religia miłości, niby...
              • hermina5 Re: Cuius regio eius religio 13.06.08, 08:36
                Fascynujące, problem w tym, z eobecnie ustrój ktory tu mamyy to
                DEMOKRACJA, a nie monarchia czy niezależne księstweka...
                • ontos2 Fascyniujące, 13.06.08, 08:46
                  że czytasz a nie rozumiesz.Istnieje konkordat, poza tym uzyłem
                  paraleli.Tę ostatnią wpisz w gooooooooooogle:)
                  • hermina5 Re: Fascyniujące, 13.06.08, 08:58
                    No własnei tak sie dziwnie składa, z e to co napisałam bezposrednio
                    wynika z paraleli . Niemcy, które wprowadziły tę zasade były
                    podzielone na ksiestewka, dlatego udzielny władca mógł decydować o
                    religii jaką wyznaja jego poddani. Polska ma ustroj nazywany
                    DEMOKRACJĄ ( trudne słowo - wopisz w google) Konkordat to nic innego
                    jak umowa miedzy Polską a Watykanem. Nie ma tam ani slowa o tym, z
                    e katolicy narzucaja swoje poglądy wszystkim mieszkającym na terenie
                    Polski i zmuszaja ich do przyjęcia katolicyzmu. Nie ma też ani
                    słowa o tym, aby konkordat regulował ustawę antyaborcyjną.
              • kroliklesny Re: Cuius regio eius religio 13.06.08, 10:32
                ontos2 napisał:

> więcej poszanowania dla mnie ,katolika.

No to chyba trzeba bedzie cholerne regio zmienic!
          • maura4 Re: A co z prawem do życia innego człowieka 13.06.08, 08:53
            Tak to juz jest na tym swiecie ,że prawo do życia daja ci RODZICE.
            Zadne zakazy i nakazy nic tu nie zmieną. Mozna zmusic pare kobiet do
            urodzenia dziecka a pozostale kilkadziesiat tysięcy jak zechca
            pozbyc sie ciązy ,to to zrobia.
      • maura4 Re: "Gazeta" strasznie pragnie tej aborcji 13.06.08, 08:16
        Trzeba miec czarny mózg ,żeby nie wiedzieć o co chodzi.
    • ciaxp Czarna hołota ma 100% w Talibańskiej RP ! 13.06.08, 08:00
      Czas to zmienić.
    • ciaxp 100% władzy nad d...ą kobiety ! 13.06.08, 08:02
      Już im nie wystarcza d....a kochanków w czarnych sukniach.
    • ciaxp najwyższy czas przeciwstawić się tej władzy ..... 13.06.08, 08:04
      talibów! Nie po to wysłaliśmy wojsko do Afganistanu gdzie walczą z
      talibami aby tolerować ich chorą rządzę władzy we własnym kraju.
      • anka1 Re:a gdzie byli sedziowe, policja ???!!! 13.06.08, 08:13
        prokuratura gdy katowano Oskarka, Bartusia, Oliwierka, Amandusie,
        Dawidka i setki innych dzieci ? gdzie wtedy jestescie
        o "sprawiedliwi" ? dlaczego wtedy w pore nie odseparowujecie dzieci
        od katow ?
        • rikol Re:a gdzie byli sedziowe, policja ???!!! 13.06.08, 12:46
          Bali sie ich ojcow. Taki kat moze przylozyc dziecko, moze przylozyc i policjantowi.
    • ciaxp lekarze są tak zastraszeni przez talibów...... 13.06.08, 08:07
      że boją się zrobić cokolwiek sprzecznego z ich chorymi urojeniami
      religijnymi. Czas najwyższy aby PE zajął się tą nadwładzą Talibów w
      RP.
    • ciaxp RP rządzona przez talibów ! 13.06.08, 08:12
      Te dogmaty religijne to tylko przykrywka do tego aby pokazać ogrom
      swojej władzy i zastraszyć wszystkich oponentów. Chcą pokazać że jak
      się im postawisz to mogą zabrać ci dziecko, odmówić pogrzebu etc.
      pewnie żałują że nie mogą ich czarne trójki chodzić po mieszkaniach
      i sprawdzać kto co czyta i jaką stacje TV ogląda. Chory kraj, słaba
      władza świecka.
      • hermina5 Re: RP rządzona przez talibów ! 13.06.08, 08:15
        Pomijajac fakt, z e ta sprawa jest chora to chyba móglby sie
        wypowiedzieć na ten temat wreszcie ktoś z Ministerstwa
        Sprawiedliwosci. Połamano chyba wszystkie standardy prawne jakie
        mozna było i wszyscy maja to w dupie. W zasadzie coraz mniej mnie
        dziwi, z e ludzie domagaja sie legalizacji posiadania broni, skoro
        chyba tylko własną giwerą mozna w Polsce nauczyć przestrzegania i
        egzekwowania jakiegokolwiek prawa.
    • ciaxp sprawa Pro-Life dot. zgłoszenia w prokuraturze... 13.06.08, 08:17
      czy Agata była nakłaniana do aborcji kwalifikuje się do oskarżenia
      tej organizacji o terror psychiczny nie tylko Agaty ale ludzi którzy
      solidaryzują się z nią i jej rodzicami. Tą organizację należy pozwać
      przed Trybunał Strasburski w kwestii stosowania faszystowskiego
      terroru wobec Agaty.
    • olgierd127 decyzja sądu jest mordem sądowym 13.06.08, 08:20
      niczym nie rózni sie od decyzji skazujacejh AKowców na smierć.
      Przerażajacy jest stopień obłudy w tym kraju. Do czego prowadzi
      kilkanascie lat zmasowanego ataku integrystów. Dzis trzeba
      manifestowac, ale naród zajety jest kopanka, wiec nic go nie
      obchodzi. Żebyście nie żałowali! Niech Bóg wam wybaczy bo ja nie
      potrafię.
    • ontos2 Kłamliwa gazeto 13.06.08, 08:21
      takimi informacjami dokonujesz gwałtu na czytelnikach.
    • zonajoanna To dowód na to .... 13.06.08, 08:22

To dowód na to,ze w Polsce prawo o możliwej aborcji w szczególnych
      przypadkach to FIKCJA!
      • andreas077 Re: To dowód na to .... 13.06.08, 08:37
        zonajoanna napisała:

>
        > To dowód na to,ze w Polsce prawo o możliwej aborcji w szczególnych
        > przypadkach to FIKCJA!
        >
        Raczej ze wszystkim tak jest, że jak coś nielegalnie to można.
        Ile jest aborcji po ciuchu i można, a tu... właśnie o co chodzi???
    • kriss_7 Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 08:25
      Zabijmy to dziecko,
      przecież jest tylko 14 lat młodsze .....
      :( :( :(
      • camparis Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 13.06.08, 09:19
        to jeszcze zarodek - nie dziecko
        • kriss_7 Re: Matka Agaty: oddajcie mi dziecko 15.06.08, 11:00
          ... zarodek człowieka, nie kota,...
          ... to tylko kwestia czasu,...
          Ale czas, dla niektórych nie ma znaczenia,...
          Tylko jakoś w nauce, dziwnym ??? trafem, czas ma wielkie znaczenie,..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka