babb 20.07.08, 17:05 a kto placi za taka zagraniczna ekspertyze? Mam nadzieje, ze pan Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tele_sfor Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:05 Za czyje pieniądze Zero zrobił te zagraniczne ekspertyzy? Czego wstydzi sie ten drugi ekspert, ze ukrywa swoje nazwisko? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:09 tele_sfor napisał: > Za czyje pieniądze Zero zrobił te zagraniczne ekspertyzy? > Czego wstydzi sie ten drugi ekspert, ze ukrywa swoje nazwisko? - nie zycze tego,aby ciebie cos takiego spotkalo...bo nie wiem - czy wtedy rowniez bys takie bezczelne bzdury wypisywal miernoto jedna ...bo czlowiekiem - to trudno ciebie okreslic radca Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Jego ojciec byl komuchem a on nienawidzi komuchow. 20.07.08, 19:29 Poza tym sprawdz ile osob zamrlo w czasie jak PiSowski Religa nas odmownie zalatwial. Dr. Garlickiego Ziobrze wlasnie Religa wystawil bo byl dla Religi nie pijaca konkurencja. Po co tyle hipokryzji. radca napisał: > tele_sfor napisał: > > > Za czyje pieniądze Zero zrobił te zagraniczne ekspertyzy? > > Czego wstydzi sie ten drugi ekspert, ze ukrywa swoje nazwisko? > > - nie zycze tego,aby ciebie cos takiego spotkalo...bo nie wiem - czy > wtedy rowniez bys takie bezczelne bzdury wypisywal > > miernoto jedna ...bo czlowiekiem - to trudno ciebie okreslic > > radca Odpowiedz Link Zgłoś
dan3iger Pacjent umiera przez lekarzy a nie przez chorobę 20.07.08, 20:14 Pacjent umiera przez lekarzy a nie na skutek choroby. Oto logika mędrców wiedzionych spiskową teorią dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Pacjent umiera przez lekarzy a nie przez chor 20.07.08, 22:53 Proponuję odwrócić tezę na bardziej prawdopodobną: "Gdyby nie opieka lekarzy ojciec Zi0bry zmarłby dużo wcześniej". Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Zniewieściałe Polactwo 20.07.08, 18:10 Człowiek walczy o swoje ,a Polactwo zle, zle, trzeba siedzieć cicho,przecież to takie 'culturalne' Odpowiedz Link Zgłoś
po.niszczyciel Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:09 a co tu komentować. w naszym kraju mało które działanie jest przemyślane... Odpowiedz Link Zgłoś
leo.macura Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:13 Pan Ziobro nie powinien uzywac specjalistow amerykanskich do polskich realiow. Jesli chcial by ojciec dostal najlepsza opieke na swiecie powinien zaplacic Amerykanom za ich wiedze pre factum, a nie pytac sie ich co by zrobili post factum. Wyrazy wspolczucia z powodu smierci Ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 Ten "amerykanin" to Polak! Dr F. Leja z Krakowa! 20.07.08, 19:36 > Pan Ziobro nie powinien uzywac specjalistow amerykanskich do polskich realiow. Ten "amerykanin" to Polak! Dr F. Leja z Krakowa! Patrz: www.lumc.edu/templates/luhs/physearch/primary_lastname_results.cfm?seq_cntr=1293 Moim zdaniem prasa znowu daje się podpuszczać mitomanowi Zi0brze. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy.14 nowe fakty 20.07.08, 19:50 Nowe fakty: jak podaje anonimowy forumowicz Newsweeka, Lekarze zajmujący się ojcem Ziobry to dr Dariusz Dudek i prof Jacek Dubiel II klinika kardiologii UJ. To znaczy, że ekspert Ziobry osobiście zna obu tych panów (gdyż jest absolwentem UJ i stale utrzymuje kontakty z krajem, np. uczestnicząc w konferencjach, por. google). A to już podważa jego wiarygodność... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 a dzwi cie to? 20.07.08, 20:31 pewno Ziobro dzieki swemu patronowi tow. Jaroslawowi uwierzyl, ze nie tylko idee Lenia wiecznie zywe, ale i pzpr (tatulki pis-aktywistow) i pis-aparatczyki wiecznie zywe. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Przeciwnie, ekspertyzy sa szczere. 21.07.08, 08:11 > To znaczy, że ekspert Ziobry osobiście zna obu tych panów > (gdyż jest absolwentem UJ i stale utrzymuje kontakty z krajem, > np. uczestnicząc w konferencjach, por. google). > A to już podważa jego wiarygodność... Wprost przeciwnie, ekspertyze wydali lekarze, najwyrazniej dobrze wyksztalceni w Polsce, ktorzy ocenili ja z punktu widzenia obecnie panujacych (najwyrazniej skuteczniejszych) na swiecie metod leczenia. Przede wszystkim nie bali sie wskazac na beldy w leczeniu. A zwlaszcza w przypadku lekarza praktykujacego w Polsce to duza odwaga cywilna. Ja bym postapila tak samo. Byc moze po roznych konsultacjach wczesniej nie dopuscilabyn do angioplastyki, gdyz rowniez mnie, nie zwiazanej z branza, ta metoda rozciagania skruszalych naczyn, wydawalaby sie nieodpowiednia. Niestety wiara w ludzi w bialych fartuchach jest zazwyczaj zbyt duza. Przypuszczam, ze angioplastyka doprowadzila do rozerwania naczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 A jak by to wygladalo? 21.07.08, 08:03 > Pan Ziobro nie powinien uzywac specjalistow amerykanskich do polskich realiow. > Jesli chcial by ojciec dostal najlepsza opieke na swiecie powinien zaplacic > Amerykanom za ich wiedze pre factum, a nie pytac sie ich co by zrobili post > factum Zastanow sie, co piszesz. Caly czas nam sie tlumaczy, ze polscy lekarze sa bardzo dobrze wyksztalceni. Ale w razie problemu ci, ktorych raczej na to byloby stac, oplacani z naszych pieniedzy, wola raczej fachowcow za granica? W Austrii tez najwazniejsi politycy wysylaja swoje dzieci do prywatnych szkol, bo w panstwowych w wiekszosci juz przewazaja nieznajacy jezyka obcokrajowcy. Czy wiesz, jak sie na tych politykach wiesza psy? Odpowiedz Link Zgłoś
jandac Panie Zbigniewie niech Pan walczy do konca, ktos m 20.07.08, 17:24 ktos musi zrobic porzadek z takim byle jakim leczeniem, napewno pjciec byl mlody i mogl [pozyc. zycze sukcesow w walce z patologiami , popieraja pana wszyscy uczciwi ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Panie Zbigniewie niech Pan walczy do konca, k 20.07.08, 17:37 Jasne 72 latek to mlodzieniaszek Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Po 70-roku życia najlepiej już nie leczyć praw 20.07.08, 21:48 funny5 napisała: > Jasne 72 latek to mlodzieniaszek Po 70-tym roku życia najlepiej już nie leczyć prawda? Najlepiej chorego ,jęczącego z bólu odsyłać ze Stacji Ratownictwa do domu,stwierdzając ,że nie wymaga pilnej hospitalizacji. Po co hospitalizować ,przecież jeżeli wkrótce pacjent zmarł tzn.,że był chory.Taką logikę wyznaje lek.pracujący jako hirurg w Stacji Ratownictwa Szpitala Wojewódzkiego w Bydgoszczy. Pytanie do funny 5,czy zbliżając do tego wieku poddasz się eutanazji? Odpowiedz Link Zgłoś
pryvaciarz Re: Panie Zbigniewie niech Pan walczy do konca, k 20.07.08, 17:41 Był młody, ale już bardzo zasłużony w walce o utrwalenie władzy ludowej, w walce o sprawiedliwość społeczną, w walce o lepsze jutro - o Polskę socjalistyczną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:36 >a kto placi za taka zagraniczna ekspertyze? Mam nadzieje, ze pan Ziobro. jeśli nie wiesz kto płaci, to po co zadajesz głupie pytania na forum? idź się zapytaj odpowiednich osób, tutaj raczej się nie dowiesz... ale komu ja to pisze, idiota pozostanie idiotą Odpowiedz Link Zgłoś
human77 Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:37 Jak i Ojciec tak i syn :) Wszyscy kiedyś umrzemy przez błędy lekarzy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
dopaminka przeciez leczyc sie nie musisz 20.07.08, 17:52 skoro uważasz, ze umiera sie przez błędy lekarzy to polecam wyprowadzkę do krajów 3ciego świata. Sugerujesz, że lekarze to mordercy? Eksperymentatorzy? Polecam książkę "To err is human". Pomyłki w medycynie zdarzają się i w Polsce i w USA. Później zawsze można być mądrym i sobie gdybać. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: przeciez leczyc sie nie musisz 20.07.08, 18:02 dopaminka napisała: > skoro uważasz, ze umiera sie przez błędy lekarzy to polecam wyprowadzkę do > krajów 3ciego świata. Sugerujesz, że lekarze to mordercy? Eksperymentatorzy? > > Polecam książkę "To err is human". Pomyłki w medycynie zdarzają się i w Polsce > i > w USA. Później zawsze można być mądrym i sobie gdybać. *********************************** Problemem nie jest ewentualny błąd w sztuce lekarzy, a zrobienie z niego przez Ziobrę sprawy politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: przeciez leczyc sie nie musisz 20.07.08, 18:48 Problemem/skandalem nie jest w pierwszym rzędzie błąd lekarzy, ale to, że potem - gdy sprawa została skierowana do prokuratury - lekarze nadal błędu nie stwierdzili. Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 płaci ten sam co za ekspertyzy doktora G, dotarło? 20.07.08, 17:41 tak plugawych obrzydliwych ludzi jak ty na szczescie nie spotykam, liczyc mozna tylko na to żeś młokos i rozumu z czasem nabierzesz. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: płaci ten sam co za ekspertyzy doktora G, dot 20.07.08, 17:54 Witamy posla Brudzinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 psychozy i paranoje można leczyć 20.07.08, 18:03 zachęcam do samodzielnego myślenia bo nienawiść wpojona wam przez PO i Donaldu Tuska rozum do reszty wam odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: psychozy i paranoje można leczyć 20.07.08, 18:04 Tak panie Brudzinski Odpowiedz Link Zgłoś
2_x_duck Re: Powtarzasz sie 20.07.08, 18:58 Masz cos z psycha, ja nie jestem gamon0 . Cos sobie wkrecilas Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 o tobie gamoniu o intelekcie suskiego mowi 20.07.08, 20:40 tow. jaroslaw dal wam stolki, no coz rozumu i intelektu wam dac nie moze, bo sie zbyt swoj zad leka. Tow. Jaroslaw musi - tak mu nakazuje pis-bolszewicki instynkt - zostac "najmundrzejszy", tak by go Kurski z Ziobrem nie wydudkali. A ty gamon, to taki suski+szczypinska, 2 mlotki partyjne. W koncu bez pis, bylibyscie niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:56 człowieku dorośnij, takie jest życie, ja w wieku 18 lat straciłem matkę ale nie idę na skargę na lekarzy do sądu Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 20.07.08, 17:58 prowadzonej na tym forum. Kogo obchodzi, kto zaplacil za ekspertyzy? Kogo obchodzi, ile lat mial pacjent. Czy przemawia tu zawisc? Wazne jest w tym, ze lekarze prowadzacy wybrali zla metode leczenia, a pozniejsi eksperci nie potrafili wskazac kardynalnego bledu w sztuce. Nie wybrano odpowiedniej kuracji i robiono to, co latwiej i robi sie czesciej. Nie mozna kogos chorego na gruzlice leczyc na zylaki. Oczywiscie potem zawsze mozna powiedziec, ze opieka nad zylakami byla wspaniala, tylko co z tego ma pacjent? Kazdy chce dla siebie opieki odpowiedniej i jezeli polski lekarz drugiemu polskiemu lekarzowi ni potrafi wytknac beldu, to trzeba szukac innych drog. Zakladam, ze przy takim naglosnieniu sprawy proces w sadzie potoczy sie wedlug wszelkich prawidel sztuki i jezeli wyjdzie w trakcie sprawy, ze lekarze wybrali zla metode leczenia (a chyba w tym prztypadku tak bedzie), to takie postepowanie jest bledem w sztuce i wytkniecie tego moze naprawde spowodowac w przyszlosci lepsza opieke nad pacjenten. Dzisiaj najwyrazniej szansa, ze lekarzowi wytknie sie niewiedze (nie zakladam, ze robiono cos mimo lepszej wiedzy) jest tak znikoma, ze nikt nie musi sie zastanawiac nad swoja praca, dalszym ksztalceniem i podnoszeniem swoich kwalifikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 20.07.08, 18:01 ewa12321 napisała: > Wazne jest w tym, ze lekarze prowadzacy wybrali zla metode leczenia, ---- A skad to wiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 21.07.08, 07:23 funny5 napisała: > ---- > A skad to wiesz ? "Rozległa i zaawansowana miażdżyca tętnic wieńcowych, którą stwierdzono u p. Ziobry, zdecydowanie wymagała operacji na otwartym sercu zamiast nieprzemyślanej angioplastyki wieńcowej, która - jak można się było spodziewać - zakończyła się niepowodzeniem i kosztowała p. Ziobrę życie" - cytuje "Newsweek" opinię prof. Freda Leyi." Przeczytaj dokladnie wypowiedz Leyi. A potem zobacz, jaka metode wybrano do leczenia kruchych naczyn. Wsadz balon do bombki szklanej i nadmuchaj go z calych sil. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 20.07.08, 18:36 ewa12321 napisała: > prowadzonej na tym forum. Kogo obchodzi, kto zaplacil za ekspertyzy? Mnie ogromnie obchodzi. Bo gdyby to mnie spotkała taka sytuacja, nie wiedziałabym, skąd wziąć pieniądze na takie ekspertyzy. Jeśli natomiast KAZDEMU obywatelowi przysługuje prawo zorganizowania takiej ekspertyzy na koszt budżetu państwa, to warto wiedzieć. Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Re: Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 21.07.08, 07:27 nessie-jp napisała: > ewa12321 napisała: > > > prowadzonej na tym forum. Kogo obchodzi, kto zaplacil za ekspertyzy? > > Mnie ogromnie obchodzi. Bo gdyby to mnie spotkała taka sytuacja, nie > wiedziałabym, skąd wziąć pieniądze na takie ekspertyzy. Jeśli natomiast KAZDEMU > obywatelowi przysługuje prawo zorganizowania takiej ekspertyzy na koszt budżetu > państwa, to warto wiedzieć. Nie sądzisz? Wlasnie dlatego, ze ludzi nie stac na ekspertyzy, lekarze moga sobie pozwolic na bledy. (Niestety dopiero) precedens z jego wykryciem pozwoli w przyszlosci na bardziej odpowiednia metode leczenia. Nie sadzisz? Niestety takie sprawy kosztuja i to na calym swiecie. Dlatego trzeba sie od takich ubezpieczyc. I to tez kosztuje. Ja jestem, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Jestem zaskoczona kierunkiem dyskusji 21.07.08, 15:09 > Niestety takie sprawy kosztuja i to na calym swiecie. Dlatego trzeba > sie od takich ubezpieczyc. I to tez kosztuje. Ja jestem, a Ty? Moja droga, pytanie nie dotyczyło ciebie (wybacz) tylko pana Ziobry. Czy był ubezpieczony? Czy zapłacił z własnej kieszeni za zagraniczną ekspertyzę? A może uznał, że jako powodowi przysługuje mu prawo wykonania takiej ekspertyzy na koszt sądu? To są ważne informacje i warto to wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa12321 Znow pytania nieistotne. 21.07.08, 20:27 > Moja droga, pytanie nie dotyczyło ciebie (wybacz) tylko pana Ziobry. Czy był > ubezpieczony? Czy zapłacił z własnej kieszeni za zagraniczną ekspertyzę? A może > uznał, że jako powodowi przysługuje mu prawo wykonania takiej ekspertyzy na > koszt sądu? To są ważne informacje i warto to wiedzieć. W porzadku, mozemy sie zastanawiac, skad zostaly zabrane pieniadze na ekspertyze. Nie przypuszczam, aby to byly pieniadze podatnika, ale moze sie myle. Natomiast mozesz sie ze mna zgodzic, ze ekspertyza u polskiego lekarza raczej nie przynioslaby efektu, na zasadzie "kruk krukowi oka nie wykole". Tak jest na calym swiecie, niestety. Dlatego wykonanie ekspertyzy u zagranicznego lekarza polskiego pochodzenia, ktorego moze nawet zna, jest naturalnym wyjsciem w takiej sytuacji. Mnie sie wydaje, ze w tym przypadku nie trzeba sie za bardzo zaglebiac w dokumenty, aby dojsc do przekonania, ze angiografia w zwapnionych miesniach sercowych jest kontraproduktywna. Wiec ile moze kosztowac taka ekspertyza? To nie bylo wertowanie tomow dokumentow. Tu chodzi raczej o cywilna odwage kogos, kto taka podpisze. Wskazano na inne karygodne bledy. Jezeli byly karygodne, to tez sie szybko rzucaja w oczy. Zakladam, ze posadzeni o blad w sztuce lekarze zaczna sami sie starac o inne ekspertyzy, aby nie udowodniono sadownie im wlasnie tego bledu. Normalnie takie skazanie rujnuje przyszla praktyke lekarza, wiec kazdy sie bardzo boi takiej decyzji. Lekarze maja odpowiednie ubezpieczenia, wiec moga bronic swojego honoru. Bedzie calkiem normalna rozprawa, gdzie byc moze sie okaze, ze sad wyda wyrok, iz kuracja byla jedna z mozliwych metod leczenia. Ale moze sie okazac, ze jednak postapiono sprzecznie z obowiazujacymi obecnie metodami leczenia i lekarz bedzie pokarany. Wtedy zaczna sie pytania: czy lekarz byl nieprzygotowany? czy bylo brak "mocy przerobowych" wskutek ciec finansowych? czy sa jakies ciche decyzje, aby w starszych ludzi nie inwestowac? a moze ktos chcial sie odegrac na nielubianym polityku? To bylyby prawdziwe punkty, ktore nalezaloby wyjasnic. Jezeli lekarze postepowali etycznie i wedlug wszelkich zasad, to nie maja sie czego obawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Znow pytania nieistotne. 21.07.08, 21:11 > Natomiast mozesz sie ze mna zgodzic, ze ekspertyza u polskiego > lekarza raczej nie przynioslaby efektu, Ależ ja tego zupełnie nie neguję! Powtarzam po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 17:58 ""Rozległa i zaawansowana miażdżyca tętnic wieńcowych, którą stwierdzono u p. Ziobry, zdecydowanie wymagała operacji na otwartym sercu zamiast nieprzemyślanej angioplastyki wieńcowej, która - jak można się było spodziewać - zakończyła się niepowodzeniem i kosztowała p. Ziobrę życie" - cytuje "Newsweek" opinię prof. Freda Leyi." Na pewnym etapie takiej miazdzycy nic po prostu nie pomoze, przy otwartej operacji i tak sie niewiele da zrobic, roznica niewielka za to operacja bardzo dobrze platna. Naturalnie mozna probowac wymienic serce, jezeli akurat jest dostepne stosowne. Pacjent moze oczekiwac na dawce majac podlaczone sztuczne serce itp. Tyle tylko, ze ten stopien gotowosci do natychmiastowej interwencji w tym zakresie w Polsce nie bedzie jeszcze dlugo wystepowal, do czego znaczaco przyczynil sie m.innymi synek chorego. Jak polskie kliniki kardiochirurgiczne beda dysponowaly tymi zasobami co amerykanskie to bedzie moza porownywac. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:00 Smierc osoby najblizszej rodzi w kazdym z nas bol i rozpacz. Zbigniew Ziobro (jego Rodzina) ma swiete prawo dochodzenia czy uczyniono wszystko i czy w zgodzie z zasadami sztuki medycznej by ocalic jego ojcu zycie.Nad kazdym takim przypadkiem niezbedna jest pewna refleksja natury ogolnej.W leczeniu powaznych schorzen rokowania nie sa nigdy do konca pewne.Bywa ,ze tanowiska specjalistow dysponujacych tym samym materialem diagnostycznym czesto sie miedzy soba roznia co do procedur leczenia.Zabiegi interwencyjne przy chorobach serca zawsze obciazone sa okreslonym ryzykiem.Powolywanie sie na opinie specjalistow zachodnich w tego typu sprawach chocby z braku dostepu do pelnej dokumentacji zrodlowej przebiegu leczenia obarczone jest wydaniem opinii z istoty swej blednej.Jesli wiec moga miec one jakies znaczenie to jedynie pomocnicze.Polska procedura karna wyraznie okresle tryb powolywania bieglych i wydawania przez nich opinii.Decydujaca rola przypadnie wiec w tym przypadku Sadowi. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:07 babb napisała: > a kto placi za taka zagraniczna ekspertyze? Mam nadzieje, ze pan Ziobro. - Pan Zbigniew Ziobro....jest napewno bardziej ambitny - niz ty i tobie podobni..... to widac - " jak na dloni " .....co za ludzie - to widac po tobie....co za egoizm i znieczulica radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca ja stracilem syna - przez pijanego lekarza 2,2 + 20.07.08, 18:13 i wiem - jak byly falszowane dokumenty medyczne..oraz jak popelniano kolejne przestepstwa - przez lekarzy i pracownikow pogotowia ratunkowego Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś
babb Re: ja stracilem syna - przez pijanego lekarza 2, 20.07.08, 20:18 Tylko prosze ciebie nie rozwijaj znanego z bydgoskiego forum tematu. Kto chce moze sobie tam poczytac. A ty tez poprosisz zagranicznych ekspertow o opinie w "twojej" sprawie? I tez za nia zaplacisz? Ambicje przeciez masz nie mniejsza niz Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Ziobrze nie przeszkadzalo jak nas wykanczal 20.07.08, 19:38 zamykajac dr. Garlickiego. Sprawdz sobie jak znacznie spadla liczba dawcow i operacji po "akcji" Ziobry i Religi. radca napisał: > babb napisała: > > > a kto placi za taka zagraniczna ekspertyze? Mam nadzieje, ze pan > Ziobro. > > - Pan Zbigniew Ziobro....jest napewno bardziej ambitny - niz ty > i tobie podobni..... to widac - " jak na dloni " > > .....co za ludzie - to widac po tobie....co za egoizm i znieczulica > > radca Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:15 Nie lubię Ziobry - to dla jasności. Współczuję mu jednak ze względu na ojca. Mam nadzieję że uda mu się dobrać do skóry niekompetentnym lekarzom. Ludzie są omylni to oczywiste. Jednak za pewne błędy należy płacić. Niestety u nas system jest taki że lekarze są praktycznie bezkarni. W oburzający sposób kryją się nawzajem. Nie starają się oczyścić swego środowiska. To jest chyba większa wina niż błędy lekarskie. Błąd jest przypadkowy ale krycie się i tuszowanie błędów jest już umyślne. Ze statystyk wynika że w Polsce lekarze praktycznie nie popełniają błędów ! Jednak tylko wyjątkowy naiwniak by się z tego cieszył. Nie jest to bowiem efekt wyjątkowych kompetencji czy też szczególnej staranności naszych lekarzy, ale rezultat solidarności korporacji lekarskiej. Dopóki lekarze nie będą naprawdę rozliczani ze swoich błędów dopóty nic się nie zmieni. Leczyć będą nas konowały (z nielicznymi chwalebnymi wyjątkami - tak działa statystyka) a ludzie będą niepotrzebnie umierali. Odpowiedz Link Zgłoś
radca pierwszy lekarz 2,2 prom-drugi oszust i przestepca 20.07.08, 18:28 pierwszy lekarz pogotowia - byl kompletnie pijany ( 2,2 promila ).... i to jeszcze wojskowy oficer w stponiu kapitana Wojska Polskiego. ..drugi lekarz - ktory zostal wezwany po pijany koledze z pogotowia.. okazal sie wielokrotnym przestepca......popelnil kilka przestepstw w krotkich odcinkach czasu..... ....oczywiscie uszlo im to wszystko " na sucho " Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Ziobro byl w rzadzie co doprowadzil Sluzbe Zdrowia 20.07.08, 19:43 do dna. Wiec nie dziw sie ze lekarze i pielegniarki chleja. Na trzewzwo pracowac w tym .... nie mozna. radca napisał: > pierwszy lekarz pogotowia - byl kompletnie pijany ( 2,2 promila ).... > i to jeszcze wojskowy oficer w stponiu kapitana Wojska Polskiego. > > ..drugi lekarz - ktory zostal wezwany po pijany koledze z pogotowia.. > okazal sie wielokrotnym przestepca......popelnil kilka przestepstw w > krotkich odcinkach czasu..... > > ....oczywiscie uszlo im to wszystko " na sucho " > > Andrzej Kaniecki Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 tak krawiec kraje jak mu materii staje 20.07.08, 18:33 tak trudno pojac ze zarabiajac tyle ile zarabiaja lekarze w polsce to i tak sa nie najgorzej wyksztalceni w nowoczesnym leczeniu ale niestety cudow nie ma... nie stac ich na wiele tego co maja lekarze w usa wiec albo sie czlowiek leczy niskim nakladem i ma srednio na czasie rozwiazania albo za wilkie pieniadze leczy sie u specjalistow z la yola.... pozwami panie ziobro tego sie nie zmieni.... typowa wasza mentalnosc zamiast rozwiazac problem scigac weszyc tropi wsadzac, akurat nastepni pacjeci na tym skorzystaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Ziobro bedzie jeszcze prezydentem! 20.07.08, 18:35 Ziobro bedzie jeszcze prezydentem! deruja mu brak szacunku dla innych zmarlych (powiedzial bezczelnie po smierci Blidy ze sumienie ja targnelo) i bedzie bez wstydu wygrywal smierc swego ojca do tego samego celu. Przecieki od niego lub od jego spin-doktorta do prasy to skuteczna metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianin83 bedzie bedzie, bo to jeden z najrozsadniejszych... 20.07.08, 18:43 politykow, a nie cudakow, ktorzy zeby zdobyc wladze naklamia milionom w zywe oczy Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Trans jest zziobrane i podejrzane. 20.07.08, 18:40 Trans jest zziobrane i podejrzane. Odnośnie odejścia krewnych i bliskich. Wysokich stanem, w statucie niskich. Chociaż wiemy śmiertelni, jest w nas bunt, gdy bliskich na wieczność chowamy w grunt. Strata rodziców nam serca wierci, nie chcemy śmierci, nie chcemy śmierci. Lecz gdy umiera samotny jak pies, nie ma buntu, nie ma za nim łez. Po nim ucieszy się dalszy krewny, kiedy otrzyma spadek obszerny. Dajemy im niebo z pomocą księdza, gorzej jest z tymi u których nędza. Niebo adrenaliny łaskawcy, bawią się życiem narządów dawcy. Narządami spełniają modlitwy. Zawistny prawnik wypatruje sitwy. „Już nikogo nie pozbawi życia”, transplantologa wsadził do kicia! Z ambicji głupiego uszkodzeni, oczekujący idą do ziemi. Z transplantologii robi sobie kpinę, mało, przeciw buntuje rodzinę. Wylicza splendory, co chciałby mieć, jak po kradzieży podblokowy cieć. Można z umierania odnosić korzyści tak jak komuniści, tak jak naziści. Śmierć templariuszy czy hugenotów dla świecidełek i bibelotów. Pomaga mu w tym Radio Maryja. Nie ma kary boskiej, nie ma kija! Dla nich niszczyć wroga to jest jak tlen. Apokalipsa ich to bomba eN. PiSiORne, załgane pieszczoszki, co noszą damskie pończoszki! Choć serce kołacze, a szloch rwie duszę, ja chcę na Ziemi, ja do dziecka muszę! Może się dalej ta treść potoczy, jak tylko z rozpaczy wyschną mi oczy! Coraz trudniejsze dla mnie oddychanie, mój świat się kończy,gdy serce ustanie. Odpowiedz Link Zgłoś
6394mw Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:42 Niektóre wypowiedzi są szokujące:"wiek, zagraniczna ekspertyza, pieniądze...."Tu chodzi o życie, o najbliższą osobę. Mój Tato umierał w wieku 54 lat,byłam w takim osłupieniu, nic nie mogłam zrobić, synek miał 19 miesięcy i na nim skupiłam uwagę.Dodam,że mój mąż jest neurologiem, a Tato umierał na udar mózgu. Bardzo dobrze, że p.Ziobro złożył zażalenie, może ból po stracie będzie mniejszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Zal ci ze nie zlozylas zazalenia na meza ? 20.07.08, 19:52 Masz wyrzuty sumienia ze nie pomoglas ojcu ? Czy dreczy cie to ze ojciec mial udar dzieki tobie ? Czy zgnojenie lekarzy przez ministra sprawi ze jego bol bedzie mniejszy ? Oto ci chodzi ? Wyrazaj sie jasniej. 6394mw napisała: > Niektóre wypowiedzi są szokujące:"wiek, zagraniczna ekspertyza, > pieniądze...."Tu chodzi o życie, o najbliższą osobę. Mój Tato > umierał w wieku 54 lat,byłam w takim osłupieniu, nic nie mogłam > zrobić, synek miał 19 miesięcy i na nim skupiłam uwagę.Dodam,że mój > mąż jest neurologiem, a Tato umierał na udar mózgu. Bardzo dobrze, > że p.Ziobro złożył zażalenie, może ból po stracie będzie > mniejszy..... Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 22:02 Tylko jeden Pan Bóg wie ilu chorych umiera przez błędy lekarzy spowodowane ich nieuctwem ,pijaństwem,zadufaniem itp. Przykre jest to ,że młodzi lekarze odwalają po prostu fuchy mając w nosie cierpienie i ból pacjenta.Przypuszczam ,że wielu z nich troskliwszą opiekę i zainteresowanie wykazuje w stosunku do swego chorego pieska aniżeli do chorego człowieka. Należy zadać sobie pytanie czy tacy medycy powinni pracować jako lekarze, kto im daje dyplomy ,dlaczego finansuje się ich z naszych podatków? Jeżeli chcą koniecznie nosić białe kitle w szpitalu czy nie powinni być zatrucniani co najwyżej jako salowi ? Odpowiedz Link Zgłoś
mo25 cd 20.07.08, 18:42 gdyby panu naprawde zalezalo na nastepnych pacjentach przeznaczyl by pan te pieniadze na fundusz finansujacy polskim lekarzom stypendia naukowe w usa. a tak wszystkie te wasze dzialania to para w gwizdek - duzo halasu i szybko sie rozplywa nic nie pozostaiajac .... nie dotyczy to tylko pana ziobry i pisu .... to miedzy innymi glowna roznica miedzy polska a usa... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Przygnębiający skandal 20.07.08, 18:43 Że w Polsce nie możemy dowiedzieć się prawdy o błędach lekarzy. Bo w służbie zdrowia działa mafia... Przygnębiający skandal:( Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k Re: Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:44 ble!ble!ble! ministra "zero".szkoda gadac! Odpowiedz Link Zgłoś
gmp3 Minister Ziobro drogo zapłacił za walkę z korupcją 20.07.08, 18:53 I smutne jest, że niektórzy bezmyślnie plują teraz na niego. Przecież w naszym było interesie, żeby wygrał. Łapówkarzy rozumiem - oni mogą ujadać, bo z nimi walczył ale, że cześć zwykłych ludzi tak się dała otumanić? - Przykre. Odpowiedz Link Zgłoś
funny5 Re: Minister Ziobro drogo zapłacił za walkę z kor 20.07.08, 18:58 Ojciec jego umarl przez walke z korupcja? Totalna bzdura Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Minister Ziobro drogo zapłacił za walkę z kor 20.07.08, 19:45 gmp3 napisała: > I smutne jest, że niektórzy bezmyślnie plują teraz na niego. > Przecież w naszym było interesie, żeby wygrał. Łapówkarzy rozumiem - > oni mogą ujadać, bo z nimi walczył ale, że cześć zwykłych ludzi > tak się dała otumanić? - Przykre. - ja doskonale rozumie Ministra Zbigniewa Ziobre....zbyt wiele sie przekonalem - na wlasnej skorze jak bardzo potrafia struktury i " ludzie " - byc wredni radca Odpowiedz Link Zgłoś
lubat Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 20.07.08, 18:54 Błędy lekarskie zdarzają się wobec Jana Kowalskiego z Pcimia Dolnego, o którego nikt się nie upomni, a nie wobec: "Jerzy Ziobro, jako wieloletni dyrektor szpitala sanatoryjnego w Krynicy Górskiej, nie był osobą anonimową. Przeciwnie, był jednym z bardziej znanych lekarzy w Małopolsce. W Collegium Medicum wszyscy wiedzieli, że nowy pacjent jest ich kolegą po fachu i ojcem ministra sprawiedliwości. Niemożliwe jest, by wobec tak prominentnej osoby dopuszczono się zaniedbań, które doprowadziły do śmierci w szpitalu." www.nie.com.pl/art8703.htm Odpowiedz Link Zgłoś
radca List Otwarty - Rzecznik Bydgoskiej Izby Lekarskiej 20.07.08, 19:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=80900057 Andrzej Kaniecki Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
radca Zbigniew Ziobro - walczy o Prawde dot. Ojca ..... 20.07.08, 19:28 jak ja walcze o Prawde - dotyczaca Sp syna Dawida .....i wiem jak sa falszowane dokumentacje medyczne, jak prokuratorzy potrafia pomagac sprawcom przestepstwa zacierac i tuszowac slady - by unikneli oni odpowiedzialnosci karnej za przetepstwa ..wiem doskonale i jestem calym sercem z Panem Zbigniewem Zobro.... w dojciu do Prawdy....w mysl przeslania : " OBY NIGDY WIECEJ " radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Czarne chmury nad " Panstwem Prawa " - aktualne + 20.07.08, 19:32 Zegnajac w Nadzieji Synku Ty widzisz to wszystko z gory. Laki,pastwiska i ryby w stawach. Widzisz tez nieraz te "czarne chmury" podazajace nad "panstwem prawa". Nie trac Nadzieji,badz dobrej mysli bo w koncu kiedys sie wypogodzi. Moze tez w pore ludziom sie wysni... Slonce i radosc z czasem nadchodzi. Gdy praworzadnosc kiedys powroci i "czarne chmury" wiatry rozwieja strach i niepewnosc zniknie wsrod ludzi, a sprawiedliwosc bedzie Nadzieja. Twoj tata 1998 r. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Pisz wyrazniej bo trudno cie zrozumiec. 20.07.08, 20:00 Przeczytalem raz i drugi nie chcialo mi sie tracic czasu. I co ma piernik do JPII i do ojca Ziobry? List wyzej masz wytlumaczone kim byl jego ojciec. Chlopaki z korporacji popieraja sie a nie wykanczaja jeden drugiego. Jak tego nie umiesz zrozumiec to ..... radca napisał: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=80900057 > > Andrzej Kaniecki > Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Pisz wyrazniej bo trudno cie zrozumiec. 20.07.08, 20:07 jola_z_dywit_2006a napisał: > Przeczytalem raz i drugi nie chcialo mi sie tracic czasu. > przykro mi - twoja sprawa > I co ma piernik do JPII i do ojca Ziobry? - otoz ma i to duzo.....chodzi o Prawde > Chlopaki z korporacji popieraja sie a nie wykanczaja jeden drugiego. - nawet za cene przestepstwa ? ...lekarze sie wspieraja i popelniaja kolejne przestepstwa.... > Jak tego nie umiesz zrozumiec to ..... - nie rozumie...bo tam- gdzie dotyczy zycia czlowieka - nie mam zrozumienia dla przestepcow i chroniacych przestepcow.... > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=80900057 > > > > Andrzej Kaniecki > > Bydgoszcz Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Msciwe scierwo 20.07.08, 19:32 cala ta "walka z korupcja" wsrod lekarzy to tylko zemsta . Gdyby tatus zadlawil sie kartoflem to pisowska SB polowalaoby na rolnikow Odpowiedz Link Zgłoś
radca Msciwe scierwo ? - to ty jestes tluku 20.07.08, 19:44 indianski napisał: > cala ta "walka z korupcja" wsrod lekarzy to tylko zemsta . Gdyby tatus zadlawil > sie kartoflem to pisowska SB polowalaoby na rolnikow - nie zycze tego - nigdy nikomu....ale ty sie, az prosisz....bys mogl sie przekonac na wlasnej skorze..... jak to jest,gdy ktos musial umierac...tylko dlatego,ze lekarze wykazali sie ignorancja,bezdusznoscia oraz piciem alkoholu na dyzurze..... ...obys nie musial sie przekonywac na wlasnej skorze....a jesli juz kiedys ciebie to spotka - to przypomnij sobie ...jak bardzo wredny byles dla Ofiar i Pokrzywdzonych ... a jesli spotka cie kiedys i przekaonasz sie na wlasnej skorze - to moze wtedy przypomni ci sie " radca " z Forum Gazety Wyborczej... ktory cie upominal - " bys stal sie czlowiekiem " i potrafil zrozumiec skrzywdzonych przez lekarzy radca Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulki. 20.07.08, 20:06 Jak nie bedzie zmian systemowych (a ziobrowaty rzad tez tego nie chcial) to szkoda oczekiwac od niewolnikow w bialych kitlach w obecnych warunkach, cudow. Cudem jest ze oni jeszcze masowo nas nie wysylaja do JPII. radca napisał: > indianski napisał: > > > cala ta "walka z korupcja" wsrod lekarzy to tylko zemsta . Gdyby > tatus zadlawil > > sie kartoflem to pisowska SB polowalaoby na rolnikow > > > - nie zycze tego - nigdy nikomu....ale ty sie, az prosisz....bys > mogl sie przekonac na wlasnej skorze..... jak to jest,gdy ktos musial > umierac...tylko dlatego,ze lekarze wykazali sie > ignorancja,bezdusznoscia oraz piciem alkoholu na dyzurze..... > > ...obys nie musial sie przekonywac na wlasnej skorze....a jesli juz > kiedys ciebie to spotka - to przypomnij sobie ...jak bardzo wredny > byles dla Ofiar i Pokrzywdzonych > > ... a jesli spotka cie kiedys i przekaonasz sie na wlasnej skorze - > to moze wtedy przypomni ci sie " radca " z Forum Gazety Wyborczej... > ktory cie upominal - " bys stal sie czlowiekiem " i potrafil > zrozumiec skrzywdzonych przez lekarzy > > radca Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 20:07 Kobieto, czy Twoja głupota Cię nie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 20:11 anwad napisała: > Kobieto, czy Twoja głupota Cię nie boli? - no wlasnie...az trudno uwierzyc,ze taka bezduszma ignorancja radca Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 20:28 Zdumiewa mnie to, nie wiem, skąd to się bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 20:38 anwad napisała: > Zdumiewa mnie to, nie wiem, skąd to się bierze. - przezylem tak wielka gehenne i tak wielka tragedie,ze - poznalem chyba juz wszystko - co moze siedziec ZLEGO w ludzkich sercach i umyslach..... poznalem tak wiele,ze rowniez doswiadczylem tego iz osoby pelniace zawody o szczegolnym stopniu zaufania publicznego i spolecznego.... okazaly sie kanaliami... ..a TEMIDA - gdyby mogla zobaczyc lub uslyszec - jak prokuratorzy i sedziowie potrafia dzialac przeciwko WYMIAROWI SPRAWIEDLIWOSCI oraz na szkode Wymiaru Sprawiedliwosci..... to by chyba " dostala zawalu " ....skad sie to bierze ?......to bierze sie chyba tylko z tego,ze tacy nie sa " czlowiekiem "....a sa poprostu kanaliami radca Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 21:03 Współczuję Panu bardzo. Mam nadzieję, że uda się Panu dojść sprawiedliwości. I że coś się zacznie u nas zmieniać, bo to jest ogromnie bulwersujące, o czym Pan pisze i o czym się słyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 21:22 anwad napisała: > Współczuję Panu bardzo. - Bog Zaplac ( ze lzami w oczach odpowiadam - choc musze byc tak twardy ) > Mam nadzieję, że uda się Panu dojść sprawiedliwości..... - juz chyba nie - nie trace nadziji..ale jednak jak widze - zbyt silne istnieja Uklady i powiazania,ze nie moze sie zwykly czlowiek nawet " doprosic sprawiedliwej oceny " - nie mowiac juz,ze Sprawiedliwosci..... chodzi tylko przeciez o " sprawiedliwa ocene " ....jak powiedziala Pani Olewnik : " ja nie wierze w zadne Panstwo, ja nie wierze w Polske "..... i to daje obraz - jak mamy w Tym naszym ukochanym kraju - ktory trudno odrzucic i znienawidziec.... bo przeciez tak wielu wspanialych ludzi w Nim mieszka - tak bardzo ludzkich,zacnych i godnych..... ale niestety - " panstwo prawa " zostalo zabagnione przez lotrow i kanalii > I,że coś się zacznie u nas zmieniać, bo to jest ogromnie > bulwersujące, o czym Pan pisze i o czym się słyszy. - wiele razy prosilem Boga - by dal sily i wytrwalosc ministrowi Ziobrze..... jestem z Nim i bede Jego wspieral , ale lotry polityczni z PO i SLD .... sa jak te hieny i kanalie...jak najbardziej wredni szakale ..... wychowani na bagnie ubeckiego nawozu ... to poprostu gnoj z gnojownika o czerwonym kolorze radca ps. choc nie przecze,ze i w PO i SLD - paru ludzkich by sie znalazlo ... ale oni sa spychani w cien - bo kanalie pchaja sie do przodu piterowego-niesiolomo-paligupa....przytuskowani eeech szkoda gadac radca Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Czar rzucisz na Indianca? Pukinij sie w czulk 20.07.08, 22:23 Najgorsza w tym wszystkim jest bezsilność. To, że zwraca się do ludzi, którzy powinni być godni zaufania, a okazuje się, że często nie są. Ale ja mam dużą wiarę w to, że wiele jeszcze może się zmienić, po 2005 r. odzyskałam tę wiarę i jej nie tracę. Chodzi o to, żeby każdy robił, co może we własnym zakresie i się nie poddawał. Faktycznie jest wielu porządnych ludzi, też w PO, a nawet wśród lewicy, dobrze by tylko było, żeby mieli większą siłę przebicia. Teraz już odchodzę od komputera. Pozdrawiam Pana serdecznie. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Ojciec Ziobry zmarł przez błędy lekarzy? 21.07.08, 00:19 A do kogo mozna miec pretensje ze helikoptera nie bylo do przewiezienia pacjenta do tego samego szpitala z Zakopanego a karetka nie dowiozla go zywego ? A mial duzo wieksze szanse na uratowanie, pojedyncza zmiana w jednej tetnicy co stwierdzono posmiertnie. Odpowiedz Link Zgłoś