Dodaj do ulubionych

czy wolno nie płakać po Geremku ?

21.07.08, 15:02
Widać nie wolno.
Co prawda T-shirt z napisem "Nie płakałem po papieżu" został przyjęty prze GW z aplauzem i zachwytem jako oznaka wolności światopoglądowej i oraz ożywczy zefirek w pośród zgniłego, bezkrytycznego i niemego patosu wylewającego się z powodu odejścia papieża Polaka.

A dziś ? Dziś lizusy-moderatorzy GW, wykazują się niesłychaną wręcz rewolucyjną czujnością i z gorliwością neofity czy też Pawki Morozowa, wycinają w ułamku sekundy, każda nieprawomyślną refleksję w temacie SP. "drogiego Bronisława".

A ja "Nie płakałem po Geremku" czyżbym był sam ?
Obserwuj wątek
    • tonieja10 kochajmy Jozefa Stalina 21.07.08, 15:04
      glosily kiedys hasla na murach i w urzedach.
      • ouk Re: kochajmy Jozefa Stalina 21.07.08, 15:07
        święci się zmieniają (choć ciągle z tej samej tonacji barw), mentalność (wasala)
        widać pozostaje.
        • wujtarabuk Re: kochajmy Jozefa Stalina 21.07.08, 15:16
          Chłopaki w ogóle nie płaczą.
          • sniegbielszy Ja nie placze po Drogim Bronislawie 21.07.08, 15:29
            Natomiast mysle o tym poranionym przez niego czlowieku (kierowcy samochodu, na
            ktory najechal p. Geremek). Nastapila wielka cisza...
            • ouk Re: Ja nie placze po Drogim Bronislawie 21.07.08, 15:31
              sniegbielszy napisała:

> Natomiast mysle o tym poranionym przez niego czlowieku (kierowcy
              > samochodu, na ktory najechal p. Geremek). Nastapila wielka cisza...

No niestety po niego nie poleci samolot rządowy, ani nie przyznana mu zostanie
              jakaś "ekstra premia".
              Myślę, że i tak "obiektywne" i "merytoryczne" śledztwo w końcu wykaże, że to
              "przeciwległy pas ruchu nagle zjechał na prawidłowo jadącego drogiego Bronisława"
              • mirmat1 czy wolno pluc w Kosciele czy na cmentarzu? 21.07.08, 15:40
                ouk napisał:

> sniegbielszy napisała:
                >
                > > Natomiast mysle o tym poranionym przez niego czlowieku (kierowcy
                > > samochodu, na ktory najechal p. Geremek). Nastapila wielka
                cisza...
                >
                > No niestety po niego nie poleci samolot rządowy, ani nie przyznana
                mu zostanie jakaś "ekstra premia". Myślę, że i tak "obiektywne"
                i "merytoryczne" śledztwo w końcu wykaże, że to "przeciwległy pas
                ruchu nagle zjechał na prawidłowo jadącego drogiego Bronisława"
                M: jak bardziej mozna sie znizyc, niz uzyc okazji pogrzebu by jak to
                zrobil Michnik na cmentarzu czy Mazowiecki w Katedrze, by popluc na
                Patriotycznych przeciwnikow z PiS.
                • ouk Re: czy wolno pluc w Kosciele czy na cmentarzu? 21.07.08, 15:48
                  mirmat1 napisał:

> M: jak bardziej mozna sie znizyc, niz uzyc okazji pogrzebu by jak > to zrobil
                  Michnik na cmentarzu czy Mazowiecki w Katedrze, by
                  > popluc na Patriotycznych przeciwnikow z PiS.

Nie po to zadana sobie trud by zaaranżować ten "wypadek" by taką okazję puścić
                  bokiem.
                  Nic tak dobrze nie robi zdychającej legendzie (o "rycerzach" okrągłego stołu i
                  "ludziach honoru"), jak świeży, nobliwy nieboszczyk-męczennik z życiorysem,
                  kótry można długo i namiętnie tłuc w mediach zamiast tematów o "bohaterskim" TW
                  Bolku, bądź kapusiu Pawle P.
                  • 1410_tenrok biały menszczyzna hłeteło - to brzmi dumnie??? 21.07.08, 20:13
                    a cóżes ty misiaczku robił w czasach, kiedy Geremek i jemu podobni
                    walczyli o to, abys w tak idiotyczny sposób mogł sie o nim dzis
                    wyrażac na forum publicznym????
                    Niech zgadne - tatus własnie kradł kolejne worki cementu, aby
                    mamusiu wystawic wymarzone gniazdo, podczas gdy mamusia własnie
                    wynosiła z panstwowej fabryki wymarzony przez tatuncia papier
                    toaletowy....... A ciebie własnie nie planując wykonano, ponad plan.
                    Ouk - to brzmi du(r)(m)nie!!!!
                    • ouk Re: biały menszczyzna hłeteło - to brzmi dumnie?? 21.07.08, 21:00
                      > Niech zgadne - tatus własnie kradł kolejne worki cementu, aby
                      > mamusiu wystawic wymarzone gniazdo, podczas gdy mamusia własnie
                      > wynosiła z panstwowej fabryki wymarzony przez tatuncia papier
                      > toaletowy......

Za to twój tatuś teraz ma się dobrze, a i synusia odpowiednio ustawił. Bo to on
                      wymyślał, przyjaciołom pana Lewartowa - "ludziom honoru", dyżurne bajki o
                      kułakach, reakcjonistach, spekulantach i cinkciarzach .... ścigał z IRCHą i
                      WRONą zaplutych kapitalistów i obrzydliwych prywaciarzy
                      • 1410_tenrok moj ojciec był całe zycie porządnym człowiekiem, 21.07.08, 22:15
                        o ile o to chodzi. Ale co ty o tym wiesz, skoro tak pitolisz na tym
                        forum.
                        • ouk rzetelnie i uczciwie ścigał wrogów systemu :-) 21.07.08, 22:21
                          to ty postubeckie chamidło zacząłeś z zjeżdżając z tematu w argumentacje "ad
                          personam".
                          Zresztą, tylko na taką was stać.. no ewentualnie jeszcze na wyłamywanie palców
                          itd itp
                          • 1410_tenrok mój kochany moralisto, czy byłes łaskaw 21.07.08, 22:57
                            zauważyć, że cały wątek z twojej strony i ze strony tobie podobnych,
                            jest niczym innym jak tylko atakiem ad personam. Tym bardziej
                            ohydny, że skierowanym przeciw zmarłemu w dniu jego pogrzebu.
                            Człowiek ten atakowany był przez postesosowskie "chamidła" od wielu
                            lat. Najzabawniejsze w tym wszystkim jest jednak to, że wy w swoich
                            atakach powtarzacie ubeckie swinstwa wymyslane czy to w pałacu
                            mostowskich, czy to u milewskiego.....
                            I ty masz czelnosc mowic do mnie "postubeckie chamidło" - misiek -
                            napij sie ty lepiej melisy.
                            Lex Kali in extenso.
                      • nick3 Nie płakałeś??? Niech zgadnę: siedzisz w pudle?;) 22.07.08, 20:49

To wszystko przez ten totalitaryzm stworzony wspólnym wysiłkiem
                        Michnika, Mazowieckiego, Geremka i Wałęsy.

A przecież gdyby nie oni, mogło byś tak pięknie... ;)
                    • mirmat1 Odpowiem za siebie na twoje pytanie: 21.07.08, 21:00
                      1410_tenrok napisał:

> a cóżes ty misiaczku robił w czasach, kiedy Geremek i jemu podobni
                      > walczyli o to, abys w tak idiotyczny sposób mogł sie o nim dzis
                      > wyrażac na forum publicznym????
                      > Ouk - to brzmi du(r)(m)nie!!!!
                      M: nie pomyslales, ze ktos mogl sie urodzic pozniej? Wiec moze JA ?
                      KIEDY W KWIETNIU 1968 ROKU ZAMYKALY SIE ZA MNA DZRWI WIEZIENIA NA
                      WROCLAWSKIM PODWALU TOW. GEREMEK WCIAZ SCISKAL W REKU LEGITYMACJE
                      Platnych Zdrajcow Parobkow Rosji, ktora uzyskal w 1952 nadchniony
                      mordami NKWD - UB Polskich patriotow.
                      Zeby byc fair, i dac mu to co sie nalezy, Geremek wystapil z PZPR
                      kilka miesiecy pozniej. Ale 16 lat w PZPR (i to w najgorszym
                      okresie) mowi samo za siebie.
                      • maaac Re: Odpowiem za siebie na twoje pytanie: 21.07.08, 21:07
                        Że siedziałeś w więzieniu to już wiemy. Ciekawe kiedy opowiesz ZA CO
                        Cię zamknięto. Bo za komuny nie tylko opozycjonistów zamykano -
                        zwykłych łobuzów też.
                        • mirmat1 Bolszewii nie musze sie tlumaczyc 21.07.08, 21:11
                          maaac napisał:

> Że siedziałeś w więzieniu to już wiemy. Ciekawe kiedy opowiesz ZA
                          CO Cię zamknięto. Bo za komuny nie tylko opozycjonistów zamykano -
                          > zwykłych łobuzów też.
                          M: O tak, bylem gozej niz lobuzem. Jak okreslim mnie pplk Sokol
                          bylem "agentem CIA". Hmm! Choc robilem troszke inne psikusy
                          sowieckim okupantom, z grzecznosci nie zaprzecze.
                          • maaac Re: Bolszewii nie musze sie tlumaczyc 21.07.08, 21:12
                            :) Czy to było więzienie czy inny obiekt zamknięty? Taki z białymi
                            fartuchami?
                            • fedorczyk4 Re: Bolszewii nie musze sie tlumaczyc 21.07.08, 21:15
                              maaac napisał:

> :) Czy to było więzienie czy inny obiekt zamknięty? Taki z białymi
                              > fartuchami?

Oj, chyba masz racje.
                              • mirmat1 Kiedy Geremek byl w PZPR,wielu UBekow mialo biale 21.07.08, 21:39
                                ...fartuchy
                                fedorczyk4 napisała:

> maaac napisał:
                                > > > :) Czy to było więzienie czy inny obiekt zamknięty? Taki z
                                białymi fartuchami?
                                M: Mylisz okres w sowieckiej okupacji ale trudno by komuch to
                                wiedzial. W okresie kiedy Geremek zapisal sie do PZPR znaczna czesc
                                personelu UB stanowili "lekarze", ktych zadaniem bylo przywracanie
                                do przytomnosci torturowanych AK-owcow.
                                Kiedy ZOMO palowalo studentow w marcu 1968, istnialy "szpitale
                                psychiatryczne" w ZSRR ale domorosli SBecy nie mieli takich
                                zdolnosci. Doucz sie historii od kogos kto wie bo jak widac z
                                ksiazek analfabeta sie nie dowie.
                                > Oj, chyba masz racje.
                                M: od tego "intelektualnego" wysilku pewnie zaboli cie glowa.
                                • fedorczyk4 Re: Kiedy Geremek byl w PZPR,wielu UBekow mialo b 21.07.08, 21:50
                                  Mirmat, niczego nie myle. Natomiast Ty najwyrazniej wszystko
                                  mieszasz.
                                  Nie wiem za co siedziales, ale tak sie sklada ze nie Ty jeden.
                                  Natomiast nawyrazniej z Toba sie "lekarzom" udalo. Pomieszali Ci w
                                  glowie skutecznie. Bardzi Ci wspolczuje, tak jak i innym ktorzy w
                                  tym okresie kiblowali.
                                  Dziekuje Ci bardzo za niepokoj o moj intelekt, wiedze i glowe.
                                  Doceniam.
                                  • 1410_tenrok jeżeli mirmat to ten człowiek, za którego sie poda 21.07.08, 22:22
                                    je, to mowią o nim tak - dobry matematyk, interesdujący wykładowca,
                                    ale smierdzi i flejtuch taki, że trudno obok niego wytrzymac.......
                                    Takie to sobie historyje krążą po niektórych miejscach.......

Gdyby mirmat, wiec starał sie bardziej o swoje zewnetrze, jak stara
                                    sie o niektórych bliznich, byłby jak Hugo Boss.....
                                • barbara444 dosyc o tym gieeremku 22.07.08, 00:16
                                  komunista i czlowiek szkodliwy
                                  umarl to umarl
                                  zaluja go tylko tacy sami
                                  inni biora to obojetnie

smierc zwyklego uczciwego czlowieka jest wzniejsza nikt o nim nie pisze.

zobaczymy jak beda oplakiwac mihnika
                              • mokradlo5 Re: Bolszewii nie musze sie tlumaczyc 22.07.08, 00:11
                                fedorczyk4 napisała:

> maaac napisał:
                                >
                                > > :) Czy to było więzienie czy inny obiekt zamknięty? Taki z
                                białymi
                                > > fartuchami?

jestes skonczonym zydowskim idiota

• mokradlo5 Re: Odpowiem za siebie na twoje pytanie: 22.07.08, 00:10
                          maaac napisał:

> Że siedziałeś w więzieniu to już wiemy. Ciekawe kiedy opowiesz ZA
                          CO
                          > Cię zamknięto. Bo za komuny nie tylko opozycjonistów zamykano -
                          > zwykłych łobuzów też.

a ty szmondaku napisz cos o sobie...
                      • 1410_tenrok znowu ten sam tekscior 21.07.08, 22:16
                        oj mirmat, mirmat - nawet jesli to prawda, to w tym wiezniu ktos ci
                        zdrowo łeb przetrząsnął i teraz szczekasz jak pepeszka.
                        • ouk Re: znowu ten sam tekscior 21.07.08, 22:23
                          1410_tenrok napisał:
                          > i teraz szczekasz jak pepeszka.

chciałeś napisać, jak jeden z twoich wzorców - Maleszka :-)
                          • 1410_tenrok ouok, moj ty heteło 21.07.08, 22:29
                            pepeszka - maleszka - to rym jest cenny, acz częstochowski

kiedys prowadził masy pepeszka
                            pomyslal sobie mały maleszka
                            wiec po ja mam byc masą
                            to będę raczej esbecji okrasą
                            wesnem se i chwycę mocno za łuk
                            i zrobie wielkie i mocne ouk
                            i tak maleszka miotając łukiem
                            został oukiem
                            zezwielkiem hukiem
                            obecnie siedzi przy komputerze
                            i walczy z komuną jako ouk szczerze
                • 1410_tenrok mirmat lubi szczekac..... 21.07.08, 20:16
                  cóż mu pozostało. Orła białego nikt mu nie da, ba, nawet sztandaru
                  pracy pierwszej klasy, ba, nawet wzorowego ucznia nikt mu już nie
                  da........
                  Taka to różnica pomiedzy mirmatem a opluwanym przezen własnie
                  zmarłym śp. Bronisławem Geremkiem.
                  • mirmat1 Bolszewik szczeknal na zle drzewo. 21.07.08, 21:08
                    1410_tenrok napisał:

> cóż mu pozostało. Orła białego nikt mu nie da, ba, nawet sztandaru
                    > pracy pierwszej klasy, ba, nawet wzorowego ucznia nikt mu już nie
                    > da........
                    > Taka to różnica pomiedzy mirmatem a opluwanym przezen własnie
                    > zmarłym śp. Bronisławem Geremkiem.
                    M: A tos SZCZEKNAL pudelku ! Wiec powtorze: KIEDY W KWIETNIU 1968
                    ROKU ZAMYKALY SIE ZA MNA DZRWI WIEZIENIA NA WROCLAWSKIM PODWALU TOW.
                    GEREMEK WCIAZ SCISKAL W REKU LEGITYMACJE Platnych Zdrajcow Parobkow
                    Rosji, ktora uzyskal w 1952 nadchniony mordami NKWD - UB Polskich
                    patriotow.
                    Zeby byc fair, i dac mu to co sie nalezy, Geremek wystapil z PZPR
                    kilka miesiecy pozniej. Ale 16 lat w PZPR (i to w najgorszym
                    okresie) mowi samo za siebie.
                    O czesci mojej dzialalnosci mozesz przeczytac (o ile jestes tym
                    milicjantem co umie czytac) z Zolnierza "Wolnosci", 7 stycznia 1982 -
                    gdzie pplk Julian Sokol plul na mnie: "Konfederacja - dywersyjny
                    twor sluzb specjalnych". Hmm choc agentem CIA nie bylem nawet gdyby
                    pplk mial racje to bym sie tego nie wstydzil.

• 1410_tenrok za tobą mogły sie conajwyżej zamknąć 21.07.08, 22:14
                      drzwi chlewa, moj misiu. A ja ani jestem komuchem, ani milicjantem.
                      Z twoich tekstów wynika, że masz kłopoty z inteligencją. I nie
                      krzycz mi w odpowiedzi, że wykładasz matematykę..... Tacy też mogą
                      być idyjotami.
                      • mirmat1 PostKomuchowy piesek co szczeka, sie nie zamknie 21.07.08, 22:28
                        1410_tenrok napisał:

> drzwi chlewa, moj misiu. A ja ani jestem komuchem, ani milicjantem.
                        > Z twoich tekstów wynika, że masz kłopoty z inteligencją. I nie
                        > krzycz mi w odpowiedzi, że wykładasz matematykę..... Tacy też mogą
                        > być idyjotami.
                        M: za toba nie tylko drzwi sie nie zamykaja. Bo wlasnie wypuscil
                        cie "Consigliere" UBmafii tow. Ćwiąkalski ( w PZPR od 1972 do 1981 a
                        potem według dokumentów IPN został zarejestrowany jako kandydat na
                        tajnego współpracownika Służby Bezpieczeństwa) w ramach zwolnienia z
                        wiezien Obcinaczy Palcow, za wzorowe glosowanie na PO.
                        • 1410_tenrok bla, bla, bla, bla, bla 21.07.08, 22:31
                          mirmat, wytęż troche swoj intelekt. Z tekstów raczej nie wynika,
                          abys był matematykiem z PWr. Z tekstów wynika raczej, że jestes
                          kazio ściemniacz.

Sorry winnetou, sery to nie tu.
                          • mirmat1 POstKomuchy nie rozumieja prostych tekstow. 22.07.08, 00:39
                            1410_tenrok napisał:

> mirmat, wytęż troche swoj intelekt. Z tekstów raczej nie wynika,
                            > abys był matematykiem z PWr. Z tekstów wynika raczej, że jestes
                            > kazio ściemniacz.
                            M; A gdzie idioto napisalem, ze wykladalem na PWr. Na PWr
                            studiowalem a wykladalem durniu na Ottawa University. Gdybys durniu
                            znal co to jest IEEE to bys mogl znalesc pod moim nazwiskiem moja
                            publikacje. Wiec masz test na swoja "wyksztalciuchowa" durnote.
                            Znajdz moje nazwisko z gadzinowki Zolnierz "Wolnosci" i dopasuj je
                            do artykulu w IEEE.
                            No ale przeciez ja pisze do POstKomucha a spodziewam sie
                            inteligencji!!!!
                            • 1410_tenrok mirmat, nasz nauczyciel kultury 22.07.08, 18:06
                              na ottawa university, to ty możesz robaczku najwyżej widelce w
                              mensie wykładac, chyba, że jestes tam wzorcem zachowania z
                              cyklu "what the funny to be a Pollack". Z wami to zawsze to samo.
                              Nikt z was, tzw. prawicowych petryjutuf nie został nigdy nauczony
                              dobrych manier. Pewne siorbiesz przy stole, smarczesz i puszczasz
                              bengale w siną dal - w każdym razie o takich zasadach swiadczą twoje
                              teksta na temto forumnie pisane.
                              Niestetyż każda dyskusja z wami pokazuje jedno - straty naszej
                              ojczyzny w Katyniu oraz w Auschwitz nie zostały nigdy powetowany,
                              prze co naprodukowano wa wremia komuny samych jenteligentuf. Mamy
                              teraz wyniki.
                              Może byś jednak zaczął pisać jak normalny człowiek po wyższych
                              studiach, wyuczony wedle zasad zachodniej kultury.
                              Mirmatku. Profesor Geremek był wspaniałym człowiekiem, wybaczających
                              najwieklsze swinstwo swoim wrogom. Zawsze służył swojej ojczyznie
                              Rzepospolitej Polskiej. Jego pogrzeb jest wyraz uznania dla jego
                              dokonan.
                              Zycze ci mirmatku też, abyś kiedys dostąpił takiego pogrzebu. Na
                              razie jednak widze, że drga don daleka będzie i wyboista. Ale per
                              aspera ad astra, jak mówili starzy Kirgizi.
            • takinie3 Re: Ja nie placze po Drogim Bronislawie 21.07.08, 15:54
              otoz to, oplakuje sie sprawce wypadku i okaleczenia niewinnego
              czlowieka przez (pijanego?) rezimowego bohatera. Rezimy sie
              zmienialy, Geremek zawsze stal na ich strazy.
    • takinie3 nie jest bohaterem ten, kogo oplakuja 21.07.08, 15:52
      tylko mafie i rezimy.
    • magnusg Popieram-GW probuje nam wmowic,ze cala Polska 21.07.08, 16:25
      placze za facetem, ktorego poparcie polityczne bylo na poziomie 1-2%.
      Ja tez za nim nie placze.
      • 1410_tenrok tak, tak magnusq 21.07.08, 20:18
        suma odszkodowan wypłaconych przeze diecezje amerykanskie tytułem
        odszkodawan za cierpienie książy pedofilów siega już 1 biliona USD.
        Nieźle, co.......... A to tylko USA. A co z resztą świata......
        • magnusg Re: tak, tak magnusq 21.07.08, 20:52
          Po pierwsze-co to ma wspolnego z Geremkiem?
          Po drugie.Amerykanski bilion=europejski miliard.
          • 1410_tenrok tak, tak to europejski mbilion, a nie amerykanski 21.07.08, 22:19
            miliard.
            A co twoje teksciory mają wspolnego ze smiercią tego wielkiego
            Polaka???
            Lubisz sobie poszczekac. Pokazujesz brak wychowania, brak uczuc,
            brak pojecia Kazania na górze. I tyle.
            • mokradlo5 Re: tak, tak to europejski mbilion, a nie ameryka 22.07.08, 00:14
              1410_tenrok napisał:

> miliard.
              > A co twoje teksciory mają wspolnego ze smiercią tego wielkiego
              > Polaka???
              > Lubisz sobie poszczekac. Pokazujesz brak wychowania, brak uczuc,
              > brak pojecia Kazania na górze. I tyle.

umieram z ciekawosci, kto jest ten"wielki ', a kto"Polak"?
              • 1410_tenrok mokradło, wiem, że dla ciebie wielki jest Hoess 22.07.08, 18:08
                a ulubiony Polak, to ten austriacki bawarczyk z wąsikiem, co go w
                maju 1945 benzynką zgrilowali.
            • magnusg Re: tak, tak to europejski mbilion, a nie ameryka 22.07.08, 10:04
              Podaj zrodlo, ze KK zaplacil bilion dolarow.Tylko blagam, nie
              powoluj sie na jakies Fakty i Mity.
              • 1410_tenrok A co, chcesz wpłacic na konto 22.07.08, 18:13
                diecezja SF musiała biedaczka pozbawic sie biurowca w samem
                centrumiem SF, aby spłacic czesc zasądzonych odszkodowan.

KK w USA to banda pedałów i pedofili.

PS.
                wiesz, możesz równie dobrze sam sobie to znalezc, tylko na Boga, nie
                szukaj w ND - tam prawdy nie znajdziesz.

Jak nazywa sie w Poznaniu zabawa wyższych hierarchów z klerykami:
                PAETZOWANIE!!! A jak nazywa sie taka sama zabawa w Płocku???
                Płotowanie!!! A jak nazwy sie taka zabawa w Austrii: Polnisches
                Ficki-micki.

• anathesis i ja nie uronie za nim lzy 21.07.08, 21:12
        szkodzil Polsce i sam siebie zabil.
        • fedorczyk4 Re: i ja nie uronie za nim lzy 21.07.08, 21:15
          Nie ron, udowodnij jak szkodzil Polsce. Twoje i innych plwociny nie
          zmienia faktow. Byl madrym czlowiekiem, byl idealista, byl
          socliberalem z przewaga socjalisty. To co czytam po jego smierci do
          zludzenia przypomina mi opluwanie Kuronia. Obaj walczyli o wolnosc,
          demokracje i rownosc wobec prawa.
          • ouk Re: i ja nie uronie za nim lzy 21.07.08, 21:38
            fedorczyk4 napisała:

> Byl madrym czlowiekiem, byl idealista, byl
            > socliberalem z przewaga socjalisty.

a ta mądrośc wynika z tego, że był socjalistą czy odwrotnie ?
            item per item, ignotum per ignotum :-)

> Obaj walczyli o wolnosc,
            > demokracje i rownosc wobec prawa.

Tylko być może nie OTAKE "wolność" niektórym chodziło. (np. mnie)

Pewni prekursorzy i niejako "ojcowie duchowi" Pana Lewartowa też tak dzielnie o
            "wolność, równość i braterstwo" walczyli, że w Wandei nie pozostał kamień na
            kamieniu, a nie jakim efektem ubocznym tej "walki" był wynalazek "ludobójstwa".
            No ale co tam, grunt, że byli to idealiści :-)
          • mokradlo5 Re: i ja nie uronie za nim lzy 22.07.08, 00:18
            tzn.zamiast demokracji, mamy zydokracje
            zamiast itd. wolnosci,bolszewicki oboz,

zamiast rownosci,ludzi 'honoru". ktorzy prawnie nie odpowiadaja
            za zbrodnie

spie..j z zydowska propaganda
    • www.nasznocnik.pl Wolno. Spadaj. 21.07.08, 20:24
      .
    • darthmaciek wolno - ale to dowod zlego gustu 21.07.08, 21:37
      gdyz byl to wielki i przyzwoity czlowiek. Mial swoje wady (chocby
      to, ze byl bardziej po lewej niz po prawej stronie sceny
      politycznej), czasami, gdy widziano go na schodach, nikt nie byl w
      stanie powiedziec, czy wchodzi, czy schodzi, ale jednoczesnie byl
      wiekim, wybitnym Polakiem. Czesc jego pamieci! Przymusu zalowania go
      nie ma - ale zwykla przyzwoitosc tego wymaga.
    • apodemus Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 21:43
      Wolno.
      Właśnie dzięki Jemu i Jemu podobnym wolno nam nie płakać po tych, których nie
      cenimy i szanować tych, których uważamy za autorytety. Właśnie dzięki Jemu i
      Jemu podobnym nie ma obowiązku czczenia Jedynie Słusznych Idoli i mamy prawo do
      własnego zdania, niekoniecznie zgodnego z innymi.
      Zauważ, że nikt (również w GW) nie kreuje prof. Geremka na Jedynie Słusznego
      Geniusza. Był to człowiek. Zapewne z wieloma wadami, jak każdy z nas i wiele
      błędów w życiu popełnił. Jak każdy z nas.

A jeśli próbujesz nawiązać do "nie płakałem po papieżu" - to zauważ, że jest
      różnica między rozpętaną wtedy ogólnonarodową histerią i żałobą na pokaz a tym
      co dzieje się teraz.
      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:14
        > A jeśli próbujesz nawiązać do "nie płakałem po papieżu" - to
        > zauważ, że jest różnica między rozpętaną wtedy ogólnonarodową
        > histerią i żałobą na pokaz a tym co dzieje się teraz.

NO tak, teraz wyraźnie widzę, wtedy to była "nieuzasadniona histeria", teraz "głęboko słuszna i racjonalną ogólnonarodową żałobą z hołubcami.. tfu... peanami" :-)

Po za tym wtedy "Nie płakałem po papieżu" dla GW było wręcz manifestem ideologicznym, zaś "nie płakałem po Geremku" jest dla takich pochłaniaczy "interpreptacji TVNowsko-Gazetowskiej" jaki zamieścił swój post powyżej Twego - jedynie wyrazem chamstwa.

Cóż dołączam się zatem do tej głęboko, jedynie słusznej zbiorowej żałoby po wielkim mentorze socjalistycznej europy od Gibraltaru po Ural

"Do pół masztu zwieszona flaga,
        flagę wiatr przedwiosenny targa.
        To nie wiatr, to szloch na wszystkich kontynentach i archipelagach.
        Umarł Geremek.
        Jakby nagły grad zboża pogiął,
        jakby w biały dzień noc w okno.
        Dzisiaj słońce jest żałobną chorągwią.
        Umarł Geremek.
        Płaczą ludzie na ulicach. Ciężko.
        Taki ciężar zwalił się na ręce.
        Płaczą ludzie zwyczajni jak ziarnko piasku.
        a ci go kochają najgoręcej.
        Krzyczy Jordan, szlocha Sekwana.
        Woła Ren, jęczą rzeki Beneluxu.
        Broczy Wisła jak otwarta rana.
        Lamentują potoki hiszpańskie.
        Krzyczy Genewa: Geremek! Chmury całego globu
        wiatr zeszył w jedną chorągiew żałobną.
        O, poeci rozpowiadajcie
        W każdej wiosce, w każdej krainie
        ból nasz wielki po wielkim Geremku.
        Umarł Przyjaciel.
        Cień padł na ziemię od tej śmierci,
        od oceanu do oceanu,
        od Gibraltaru do Uralu.
        Ale niech wróg nie liczy na cień i nieszczęście.
        Ale niech wróg nie myśli, że przez ten cień przejdzie.
        Nie pożywi się wróg na naszym bólu i żalu."
        • 1410_tenrok oto koleś, co powtarza: jestem heteło, jestem hete 21.07.08, 22:25
          ło.....

Kto musi krzyczec o tym, że sam jest heteło? Ano taki, co boi sie
          powiedziec sobie w oczy, że jest gayem, pedałem, parówą czy tam
          czymkolwiek.
        • apodemus Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:30
          Nie zrozumiałeś.
          Nikt nie twierdzi, że żałoba po Geremku jest - jak piszesz - "słuszna,
          racjonalna i ogólnonarodowa". Chyba, że za coś takiego uznasz każde dobre słowo
          na Jego temat.

Poza tym powtórzę - nikt Cię nie zmusza do podzielania poglądów prof. Geremka i
          do uznawania go za autorytet.

A tak na marginesie, to - pewnie narażę się wielu - uważam że tacy - zwykli,
          dalecy od ideału i omylni ludzie, jak choćby właśnie Geremek, Wałęsa itp.
          znacznie bardziej przyczynili się do zmian w 1989 roku, niż hołubiony tu i
          ówdzie JP2. Działali tu, w tej rzeczywistości; działali realnie i nadstawiali
          własną d... w przeciwieństwie do JP2, machającego łapką z aksamitnego tronu w
          Watykanie.
          Ale to tylko tak na marginesie.
          • 1410_tenrok Apodemusie, 21.07.08, 22:33
            oni tu nie włażą po to, aby dyskutowac.
            Oni są jak arystokracja francuska w Wersalu za czasów Saint Simona -
            podlewają ściany.
          • fedorczyk4 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:34
            Bardzo trafny "margines" Apodemusie. Tak jak i reszta postu.
          • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:38
            Tak jak nie wiłem się w rozpaczy po JP II, tak też nie mam zamiaru rozpaczać po
            Geremku.

Być może w Twoim pojęciu Wałęsa czy Geremek coś dla Ciebie zrobili, dla mnie
            kierowali się jedynie swoim interesem.
            I jak już napisałem mnie nie OTAKE "wolność" (a w zasadzie ersatz wolności)
            chodziło.

A co do TW Bolka, to nie mam mu za złe, że kapował. Błędy w życiu popełnia
            każdy. Zerem stał się dopiero w chwili gdy wylaz z niego bezjajeczny tchórz i
            marionetka w momencie gdy trzeba było się przyznać i uderzyć w pierś !
            • fedorczyk4 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:47
              Po co robisz wtrety o Walesie?
              Ciekawy egocentryzm z Ciebie wychodzi. Niby co profesor Geremek mial
              zrobic dla Ciebie. Kim Ty jestes zeby ktokolwiek cokolwiek robil dla
              Ciebie i twojej pokretnej, najwyrazniej, idei wolnosci? A co poza
              osiedzeniem wyroku dla niej zrobiles?
              Typowe roszczeniowe podejscie do wszystkiego przez Ciebie przemawia.
              Ksiadz Rektor Galka takich jak Ty jajowatymi nazywa.
              • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:53
                > Po co robisz wtrety o Walesie?

ślepy ? wątpię. Dwa posty wyżej miałeś się zesr.. nad "marginesem", który
                zahaczał o Bolka ? Wtedy było oh, ach teraz to już podły wtręt ?
                Dlaczego nie zadziwia mnie ta hipokryzja

>Kim Ty jestes zeby ktokolwiek cokolwiek robil dla
                > Ciebie i twojej pokretnej, najwyrazniej, idei wolnosci?

Typowa mentalność wasala czy niewolnika. Dla mojej wolności nikt, nie musi robić
                NIC. Każdy rodzi się wolnym człowiekiem.
                WYSTARCZY MU TEJ WOLNOŚCI NIE ZABIERAĆ !!!! Ani ograniczać !!!
                Czy to naprawdę takie trudne by socjalizmem zatruty umysł nie mógł tego pojąć ?
                • 1410_tenrok ouk, ty jestes taki zabawny 21.07.08, 23:01
                  zabawny, ponieważ taki czerpak ubecki. Czerpiesz pełnymi garściami z
                  tych ubeckich świnstwa. W imię czego???? W imie prawdy??? Jakiej
                  prawdy??? Ano tej pisanej przeze ubecków. Ergo! Ubecja producentem
                  prawdy, a ty jej doręczycielem. Ale ci przyszło ouk.

PS.
                  Może mógłbyś w tym dniu skłonic głowe i zamilczec.
                  • ouk wyuczyłeś się tekstów z filmu "kumple" na pamięć ? 21.07.08, 23:17
                    czy po prostu ten sposób "dyskusji" z domu wyniosłeś

1410_tenrok napisał:

> zabawny, ponieważ taki czerpak ubecki. Czerpiesz pełnymi garściami z
                    > tych ubeckich świnstwa. W imię czego???? W imie prawdy??? Jakiej
                    > prawdy??? Ano tej pisanej przeze ubecków. Ergo! Ubecja producentem
                    > prawdy, a ty jej doręczycielem. Ale ci przyszło ouk.

Maleszka dał ci copyrighta na posługiwania się jego tekstami ?

Tak, tak wiem ubecy sami sobie oszukiwali, byli idiotami, którzy płacili TW za
                    nic nie robienie, bądź bezwartościowe donosy, a pomimo tego, byli jednocześnie
                    tak genialni, że w latach już 70-tych byli zdolni do takiej dalekowzroczności,
                    która kazała im preparować papiery mogące skompromitować Bolków i innych
                    "Piotrów", 30 lat później.
                    Urzekła mnie twoja naiwność. Szkoda, że taka nieszczera i wyrachowana.
                    • 1410_tenrok ouk, dlaczego w kazdym poscie podkreslasz, że 22.07.08, 18:18
                      jestes biały heteło?

Czyzbys był czerwonym gayem? Wiem, wiem u was teraz tak dla
                      niepoznaki........

PS.
                      Co robiłes w tamtych czasach???? Czekałes na rolki papieru
                      toaletowego, czy kryles tatusia, jak organizował cement i cegły w
                      panstwowym magazynie??? Tak, miedzy nami, chciałby wiedziec, jakie
                      masz podstawy, aby w dniu smierci prof. Geremka pluc na niego, jak
                      kiedys ubecy. Mniemam, że sam byłes, albo w twojej rodziny robiono w
                      ubecji za czerwone srebrniki, moj ty czerwony gayowy.
                • fedorczyk4 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:03
                  Brawo! Piekny przyklad kultury. Do tego ewentualnie moglabym
                  defekowac, a nie moglbym. To po pierwsze
                  A po drugie jesli niczego i od nikogo nie chcesz to czemu,
                  rozpaczliwie pytasz co dla Ciebie zrobil? Jak taka bidna sierotka
                  ktorej nikt nie zauwazyl i niedocenil.
                  Ponadto ja odnosilam sie do marginesu o Lechu Walesie, a Ty
                  majaczysz o jakim Bolku. Niuans.
                  • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:11
                    > Brawo! Piekny przyklad kultury.

rozumiem, że z braku konkretnych argumentów, będziemy teraz dyskutować o mej
                    kulturze, w następnym wpisie o mych literówkach, a jeszcze w kolejnym usłyszę,
                    że sam jestem ubek :-)

> A po drugie jesli niczego i od nikogo nie chcesz to czemu,
                    > rozpaczliwie pytasz co dla Ciebie zrobil?

gdzie ? zacytujesz ? wątpię, w to że "powtórzysz ze sto razy" - wierzę :-)

> Ponadto ja odnosilam sie do marginesu o Lechu Walesie, a Ty
                    > majaczysz o jakim Bolku. Niuans.

:-) No tak. Ja się odnosiłem do jakiegoś Bolka, który w tym wpisie akurat już
                    nie jest dla ciebie Bolkiem, za to w poprzednim bez żadnych wątpliwości był. Co
                    oczywiście nie świadczy o hipokryzji tylko o "wyrafinowanej kulturze". To
                    pospolite u "ludzi honoru".
                    • fedorczyk4 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:26
                      Nie Ouk, nie bedziemy. Fakt pomylilam Cie z Miramatem jak chodzi o
                      domaganie sie. I nie literowek nigdy sie nie czepiam. Nie z braku
                      argumentow nie bede z Toba dyskutowala. Nie da sie dyskutowac z
                      dogmatycznym chamstwem i manipulatorstwem. Wystepuje pomiedzy nami
                      niekompatybilnosc poziomos intelektualnych.
                      Profesor Geremek byl Wielkim Polakiem, Wspanialym Czlowiekiem i nie
                      ma takiej Twojej plwociny ktora moglaby Go dosiegnac.
                      Ale nie musisz po nim plakac.
                      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:33
                        > Wystepuje pomiedzy nami
                        > niekompatybilnosc poziomos intelektualnych.

To fakt, choć i też poziom mentalny znacznie odbiega. Cóż ja wolę "szkiełko i
                        oko", ty to co ci Michnik napisze lub TVN zinterpretuje.
                        Dziękuję za taki "entelekt", postoję :-)

> Profesor Geremek byl Wielkim Polakiem, Wspanialym Czlowiekiem i nie
                        > ma takiej Twojej plwociny ktora moglaby Go dosiegnac.

taaa.... "wielkim poetą był, bo wielkim poetą był" :-)
                        • fedorczyk4 No widzisz, 21.07.08, 23:39
                          ale mimo Twojego chamstwa, nadal wolno Ci nie plakac po Geremku.
                          • ouk Re: No widzisz, 21.07.08, 23:42
                            fedorczyk4 napisała:

> ale mimo Twojego chamstwa

zacięłaś się, czy po prostu "twój poziom inteligencji" nie jest z siebie
                            wydusić żadnych argumentów.
                            • fedorczyk4 Re: No widzisz, 21.07.08, 23:47
                              Takich ktore by do Ciebie dotarly niestety nie. Za stara jestem zeby
                              cofac sie do poziomu szkoly powszechnej. Pamiec nie ta, a na codzien
                              nie mam do czynienia z inteligentnymi inaczej.
                              I na tym definitywnie skonczylam dyskusje
                              • ouk Re: No widzisz, 21.07.08, 23:52
                                > Za stara jestem zeby
                                > cofac sie do poziomu szkoly powszechnej.

to może wróć pamięcią do średniej (o ile wiesz co to takiego)

dla odświeżenia mały wyjątek z ..... :-)

-------------------------------------------------------------------
                                "NAUCZYCIEL
                                Jak to nie zachwyca Gałkiewicza, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Gałkiewiczowi, że
                                go zachwyca.
                                GAŁKIEWICZ
                                A mnie nie zachwyca.
                                NAUCZYCIEL
                                To prywatna sprawa Gałkiewicza. Jak widać, Gałkiewicz nie jest inteligentny.
                                Innych zachwyca.
                                GAŁKIEWICZ
                                Ale, słowo honoru, nikogo nie zachwyca. Jak może zachwycać, jeśli nikt nie czyta
                                oprócz nas, którzy jesteśmy w wieku szkolnym, i to tylko dlatego, że nas
                                zmuszają siłą… […]
                                NAUCZYCIEL
                                Gałkiewicz, to jest niedopuszczalne. Wielka poezja, będąc wielką i będąc poezją,
                                nie może nie zachwycać nas, a więc zachwyca."

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))

> > nie mam do czynienia z inteligentnymi inaczej.

widocznie, na razie jeszcze nie gadasz sama do siebie ;-)
                      • mokradlo5 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:23
                        fedorczyk4 napisała:

> Nie Ouk, nie bedziemy. Fakt pomylilam Cie z Miramatem jak chodzi o
                        > domaganie sie. I nie literowek nigdy sie nie czepiam. Nie z braku
                        > argumentow nie bede z Toba dyskutowala. Nie da sie dyskutowac z
                        > dogmatycznym chamstwem i manipulatorstwem. Wystepuje pomiedzy nami
                        > niekompatybilnosc poziomos intelektualnych.
                        > Profesor Geremek byl Wielkim Polakiem, Wspanialym Czlowiekiem i
                        nie
                        > ma takiej Twojej plwociny ktora moglaby Go dosiegnac.
                        > Ale nie musisz po nim plakac.

jestes wspanialym wzorcem idiotyzmu, pisze to z zyczliwoscia
              • ouk po za tym jak idea Wolności może być pokrętna ? 21.07.08, 22:57
                takie rzeczy tylko w bolszewizmie !!!

Wolność jest naturalna - pokrętne są próby jej zdławienia i ograniczenia, między
                innymi przez ideologie bliskie "drogiemu Bronisławowi"
              • mokradlo5 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:20
                fedorczyk4 napisała:

> Po co robisz wtrety o Walesie?
                > Ciekawy egocentryzm z Ciebie wychodzi. Niby co profesor Geremek
                mial
                > zrobic dla Ciebie. Kim Ty jestes zeby ktokolwiek cokolwiek robil
                dla
                > Ciebie i twojej pokretnej, najwyrazniej, idei wolnosci? A co poza
                > osiedzeniem wyroku dla niej zrobiles?
                > Typowe roszczeniowe podejscie do wszystkiego przez Ciebie
                przemawia.
                > Ksiadz Rektor Galka takich jak Ty jajowatymi nazywa.

to juz argumentow na wielkosc zabraklo Zydzie?
    • cygan37 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 22:06
      bezmózgom - tak
      • eva15 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:51
        Na to pozwalają łaskawie "mózgowcy" sterowani przez mecdia...
    • eva15 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:46
      Bardzo celna uwaga, ouk.
    • isa.stern Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:54
      to Twój problem, 99 proc. internautów tym ja - mamy to gdzieś...;))
      :P
      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 21.07.08, 23:57
        isa.stern napisała:

> to Twój problem, 99 proc. internautów tym ja - mamy to gdzieś...;))
        > :P

o tak, internauci... to prawie jak "autorytety moralne" skupione wokół "ludzi
        honoru" :-)
        • isa.stern Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:00
          moralne mówisz... moje - Kołakowski, JPII, a Twoje...?!
          • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:06
            isa.stern napisała:

> moralne mówisz... moje - Kołakowski, JPII, a Twoje...?!
            >
            może autorytety
            Stefan Kisielewski, gen. "Dąb" Rozwadowski, Francisco Franco y Bahamonde,
            Fryderyk II Wielki wystarczy ?
            • isa.stern Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:08
              > Stefan Kisielewski, gen. "Dąb" Rozwadowski, Francisco Franco y Bahamonde,
              > Fryderyk II Wielki wystarczy ?
              to są Twoje autorytety moralne...?!
              • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:11
                isa.stern napisała:

> > Stefan Kisielewski, gen. "Dąb" Rozwadowski, Francisco Franco y Bahamonde,
                > > Fryderyk II Wielki wystarczy ?
                > to są Twoje autorytety moralne...?!

A co się szanownej Pani nie podoba w ich moralności ? Może konkrety ?

• isa.stern Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:17
                  żaden podręcznik do etyki ich nie wymienia, ale "Aby nadać sens i wartość
                  swojemu życiu, trzeba wypracować sobie pogląd na świat - a to znaczy uwierzyć,
                  że są ideały, którym warto zycie poświęcić"
                  zatem szacun...:)
                  • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:21
                    isa.stern napisała:

> żaden podręcznik do etyki ich nie wymienia,

być może, za to zwykle te "niesłuszne ideowo" w socjal-unii dobrze o nich się
                    wyrażają. Więc jak już mam korzystać z podręczników to wolę historyczne. Te
                    autorytety były jakby bardziej pragmatykami, niż teoretyzującymi gładkimi słowy
                    gadułami.

szacun
                    • isa.stern Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:24
                      to na dobranoc: "W kraju tolerancji i pluralizmu nikt nie potrzebuje się lękać
                      tego, kim jest"
                      Józef Tischner
                      pozdro i miłych snów
                      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:28
                        isa.stern napisała:

> to na dobranoc: "W kraju tolerancji i pluralizmu nikt nie potrzebuje się lękać
                        > tego, kim jest"

po za "antysemitami", "homofobami", "ksenofobami", "rasistami",
                        "antysocjalistami", "eurosceptykami", "kłamcami oświęcimskimi", "seksistami" i
                        ojcami dającymi dziecku klapsa :-)
    • red_adidas Gieremek a kto to? 22.07.08, 00:01
      Każdego mi szkoda z wyjątkiem samobójców.
      Pokaleczył ludzi ,baran.

Pomroczność jasna ,tj. bieda to stan umysłu.
      • 1410_tenrok a ty kim jestes? 22.07.08, 18:19
        pewnie nikim, co????
    • 123i321 teraz jak najszybciej o nim zapomnieć 22.07.08, 00:16
    • nessie-jp Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:26
      Nie rozumiem tytułu wątku. Czy ktoś stoi nad tobą i ci liczy łezki? Pewnie, że
      nie musisz płakać. Smiać się też nie musisz. W ogóle, kto ci każe?!

Przedziwni są ludzie, którzy nawet cudzą śmierć muszą wykorzystać do zwrócenia
      na siebie uwagi...
      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 00:31
        nessie-jp napisała:

> Nie rozumiem tytułu wątku.
        A ty z tych co to opinie wyrabiają na podstawie paska w TVN ?

To może po za tytułem treść wpisu ci pomoże zgłębić to dręczące mnie pytanie.
        (metaforyczne zresztą, nawiązujące do...)(choć wątpię)
        • nessie-jp Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 15:51
          Nie oglądam TVN
    • stary_zwyrodnialec Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 09:59
      ouk napisał:

> Widać nie wolno.
      > Co prawda T-shirt z napisem "Nie płakałem po papieżu" został
      przyjęty prze GW z
      > aplauzem i zachwytem jako oznaka wolności światopoglądowej i oraz
      ożywczy zefi
      > rek w pośród zgniłego, bezkrytycznego i niemego patosu
      wylewającego się z powod
      > u odejścia papieża Polaka.

Ciekawe co by powiedzieli na koszulki z napisami: "Nie lubię
      Żydów", "Gardzę feminizmem", "Biję swoje dziecko gdy na to zasłuży"
      • ouk Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 11:13
        > Ciekawe co by powiedzieli na koszulki z napisami: "Nie lubię
        > Żydów", "Gardzę feminizmem", "Biję swoje dziecko gdy na to zasłuży"

Za taką myślozbrodnię cóż innego może Cię spotkać, po za tym, że zostaniesz
        ewaporowany :-)
    • angrusz1 Re: czy wolno nie płakać po Geremku ? 22.07.08, 20:38

Oczywiście , że nie płacze , chociaż szkoda , że zginął .
      Nikomu nie zycze wypadku ale to przecież on kierował i dlaczego tak
      że spowodował wypadek .
      Czy to nieostrożność czy jakaś chwilowa niedyspozycja ?
      Cos ta asystentka jakaś tajemnicza .
      Jeśli asystentka to przecież zatrudniona i wiadomo kto .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka