rs_gazeta_forum 28.07.08, 21:58 Pojechali po doświadczenie. No to je mają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
art.usa Nangar Khel: Polscy zolnierze są niewinni? 29.07.08, 05:41 Jak juz w mym poscie wczoraj pisałem, legendy Pana o Nangar Khel, są niedokładne, i caly Opis tego zajscia jest jednokierunkowy, i próbuję żołnierzy do przestępców wojennych zdyskwalifikować. Co tu jest z pewnością niedokładnym fałszerstwem. W tym artykule zapomina się szybko, ze ci Terroryści Talibańscy, są silą przestępcza. Założona mina na drodze, która miala na celu, spalić polskich zolnierzy żywcem, niewyrosła tam sama jak Grzyb po deszczu, byla owocem pracy organizacji bandyckich Talibanow, których silą są sympatyzująca z bandytami mieszkańcy w pobliżu lezących wsi. I dlatego stawiam nad prawidłowośca tej wypowiedzi, znak zapytania. Ucieczka Bandytów w pobliskie Góry jest realistyczna. Każdemu powinno być jasne ze ta Wieś Nagar Khel, lezala między Uciekająca Banda Talibanow i strzelająca do nich grupa komandosów. Ze nasze mozdzierze strzelają niedokładnie w tym terenie powinno każdemu tez bić jasne. Ze karabiny maszynowe otworzyły ogień nad głowami wieśniaków jest logiczne i prawdziwe. Żaden z cywilistów nie wje o sile wybuchu Moździerza, gdyby tam doszło do wybuchu paru moździerzy, i ostszalu z broni maszynowej, we wsi nie bylo by siedem osób zabitych, tylko prawdopodobnie wszyscy mieszkańcy z koza i oslem. Dla tego ten Artykuł, traktuje jako opowieść marynarzy z 15 wieku. Debil z orientu Odpowiedz Link Zgłoś
sybir Re: Nangar Khel: Polscy zolnierze są niewinni? 29.07.08, 11:38 Wiele programów ma możliwość sprawdzania poprawności pisowni. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
marcingol-0 Tajemnice Nangar Khel 29.07.08, 10:09 Dla mnie to ci nasi "żołnierze" są niedojrzali emocjonalnie ! Trupie czaszki na mundurach ? Jezu !!! tro może od razu swastykę sobie naszyją, co ? Zabili ludzi, w tym dzieci, ale co tam - najważniejsze żeby "ku.., nie pójść za to siedzieć, ku....." To niech swoje dzieci "rozwalą" dla relaksu po pracy Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Tajemnice Nangar Khel 29.07.08, 11:51 to nie były dzieci, tylko potencjalni terroryści. Nie ma się nad kim roztkliwiać. Żałosna jest ta relacja. Odpowiedz Link Zgłoś
darthpaciek Re: Tajemnice Nangar Khel 29.07.08, 12:18 tepicpo napisał: > to nie były dzieci, tylko potencjalni terroryści. Nie ma się nad kim > roztkliwiać. Żałosna jest ta relacja. Tak dokładnie tak! Każde dziecko jest potencjalnym terrorystą. Dodam jeszcze od siebie że ci co zginęli to byli turbaniarze, brudasy, arabusy i gorsza rasa. W ogóle niedopuszczalne jest mówienie, że Polacy mogli dopuścić się zbrodni. Wojsko Polskie wypełniając z dumą zadania jakie stawia przed nim jego wielki sojusznik, zawsze będzie kierowało się transatlantyckim internacjonalizmem i bez względu na koszty zrealizuje wszystkie postawione mu zadania. Mówienie lub pisanie, że polski żołnierz mógł kogoś zamordować, godzi w Polską rację stanu i powinno być karane. Odpowiedz Link Zgłoś
kuglarz Tajemnice Nangar Khel 29.07.08, 13:54 Przecież to są zawodowi żołnierze, a w Afganistanie jest wojna, a nie parada miłości. Gdzie toczą się walki tam giną ludzie, czasami są to niestety "miękkie cele", a nie wróg. Nie osądzajcie tych ludzi prawem z "cywila". Płacą im ciężkie pieniądze za pociąganie za spust tylko dlatego żebyśmy my nie musieli zdrapywać szpachelką swoich krewnych z wysadzonego lotniska czy dworca pkp. Poza tym Ci żołnierze wykonywali jedynie rozkazy - nie mieli możliwości odmówienia ich wykonania. Ta sytuacja nie byłą jednoznacznym aktem przemocy na ludności cywilnej, a tylko takowa mogła by usprawiedliwić żołnierza od niesubordynacji. Zanim coś napiszecie zastanówcie się jak Wy byście się w takiej sytuacji zachowali. Odpowiedz Link Zgłoś
zwingli Komandosi ?! Zwykli mordercy 29.07.08, 15:22 nic wiecej. Mam nadzieję, że otrzymaja zasłużoną karę. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Nangar Khel: Wojsko do domu, Babcie z Katechizmem. 29.07.08, 16:31 Tam gzie się rambje lecą wióra. Gdzie się strzela, czyli walczy z Bronią palna, mogą powstać niechciane ofiary w ludności cywilnej. Pomimo milosci do cywilów i pomocy Księdza, wykluczyć zmiany kierunku pocisku nigdy nie można. Propozycja dla pacyfistów; wojsko do domu, zdrowe i ruchliwe Babcie, z Katechizmem w reku do Afganistanu. Radosc dla zeciow, Rządu i starszych Amerykanów, Baba z wozu koniu lżej, mniej rent od PZU Rząd szczekliwy, Kolendy i stare kościelne pieśni, radocha dla amerykanów. Debil z orientu. Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Tajemnice Nangar Khel 29.07.08, 19:54 Bardzo dobry ciag artykulow na rocznice Powstania Warszawskiego. Artykulow o polskich okupantach walczacych z afganskimi patriotami. Odpowiedz Link Zgłoś
blanc Re: Tajemnice Nangar Khel 31.07.08, 03:44 Dziennikarze Gazety opisują prawdę (?!) - to już zakrawa na kpinę... Jeżeli jeszcze jest to artykuł na temat - "Jakie numery padły w totolotku" - to mogę zgodzić się - co do podanych numerów. Ale reszta artykułów to manipulacje... utaczane kule, niepełne, nierzetelne, wybiórcze... w końcu z jakiegoś powodu Gazeta Wybiórczą jest często nazywana... Ciekawe dlaczego kolejna prawda tak szybciutko znalazła się w archiwum - co? nie podobały się komentarze? A oto kolejny artykuł opluwający naszych żołnierzy... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5504543,_GW___polscy_zolnierze_fotografowali_sie_z_martwymi.html Odpowiedz Link Zgłoś
tw-2 Tajemnice Nangar Khel 04.02.09, 12:28 Przeżyłem jako żołnierz II światową i takich sytuacji widziałem wiele. Prokurator wojskowy to ktoś taki, co NIGDY na froncie nie był - niech się więc odczepi od chłopaków. Jak się strzela to się strzela - teoretycznie każdego oficera można wsadzić za rozkaz ostrzału - sam widziałem wiele spalonych domów, wiosek a nawet i miast. A teraz za moje podatki toczy się głupawy proces. Proponuję wysłanie i prokuratorów i sędziów na przeszkolenie do Afganistanu. Odpowiedz Link Zgłoś