eva15 Kaczor papugą pomysłów Saakaszwillego 09.08.08, 22:24 "Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe" ____________________ Kaczor plecie jak papuga to, co mu Saakaszwili przez telefon powie. I faktycznie - już tydzień temu, gdy Gruzini zaczęli ostrzeliwanie Osecji przy kilkudniowym milczeniu światowych ""wolnych" mediów, pisałam, że jest to prowokacja obliczona wciągniącie w konflikt rosyjskich sił pokojowych. Zdyskredytowanie Rosjan, rozumował zapewne Saakaszwilli, spowoduje, jeśli się powiedzie, zastąpienie ich siłami zachodnimi. A wtedy hulaj dusza piekła nie ma - będzie można wymordować Osetyńcówe nas oczach żołnierzy NATO, identycznie jak SERBOW. I jak Serbów z Kosowa wypędzić ich z ich osietyńskiej ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Kaczor papugą pomysłów Saakaszwillego 09.08.08, 23:38 W mordowaniu i wyniszczaniu innych narodów to macie wyjatkowo długa i wielką tradycję! Niektóre narody wytępiliście niemal całkowicie! Strzelanie tysiącom bezbronnych jeńców wojennych w tył głowy to dla was żaden problem! Wot, ludiej wsiegda mnogo ! Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:24 nie dajmy sie zwariowac, zadnej tarczy, chyba, ze zalezy nam na dodatkowych klopotach i wojennych awanturach. Odpowiedz Link Zgłoś
michalzyg Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:29 Kaczor zamknij dziób ! Odpowiedz Link Zgłoś
gmc350 Viva Rosja!!! 09.08.08, 22:30 zlac ich tak ,zeby sie sami poprosili o wcielenie do rosyjskiej federacji. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Martwią mnie takie wypowiedzi 09.08.08, 22:30 Martwi mnie gorliwość, z jaką prezydent RP potępia Rosję i popiera Gruzję. I to nie dlatego, że nie lubię człowieka, który pełni tę funkcję. Także nie dlatego, że jestem przekonany, że Rosja jest w tej sprawie cacy. Tylko dlatego, że nie powinno się spieszyć z politycznymi deklaracjami, póki nie wiemy co tam naprawdę się zdarzyło. Prezydent Kaczyński posłał w świat komunikat o treści: nie ważne co się dzieje, jesteśmy przeciwko Rosji. Czy naszemu krajowi naprawdę zależy na zimnej wojnie ze wschodnim sąsiadem? Co my na tym zyskamy? A co do kwestii tarczy, to tak jak już ktoś wyżej napisał - pięknie pan prezydent zaprzeczył wszelkim wcześniejszym deklaracjom, że "tarcza nie jest wymierzona w Rosję". Amerykanie się na pewno ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
albinnos Re:tego kaczego debila usunac z urzedu 09.08.08, 22:43 i to im szybciej tym lepiej.Toz on kazdym swoim pierd nieciem szkodzi krajowi.Dac mu winska , niech ciagle chleje.Przynajmniej szkod nie narobi. Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re:tego kaczego debila usunac z urzedu 09.08.08, 23:15 Powiem szczerze, że martwią mnie takie wypowiedzi jak Twoja. Nie dlatego, żebym uwielbiał Lecha Kaczyńskiego, bo go serdecznie nie znoszę. Ale z takim poziomem wypowiedzi to my nie zajdziemy nigdzie. Zawsze wyznawałem zasadę, że nawet o najdurniejszym przeciwniku (czy to politycznym, czy jakimkolwiek innym) należy wypowiadać się na poziomie. Bo pisząc o kaczych debilach nie ubliżasz nikomu poza sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bo1ko Kaczynskiego wariata powinno sie powstrzymac 09.08.08, 22:49 zanim wiekszych szkod Polsce nie narobi - kim sa jego doradcy? Na szczescie chociaz Sikorski sprecyzowal, ze Gruzja realnie nie jest sojusznikiem Polski, zatem nie mamy zobowiazan do obrony z gory przegranej sprawy. - Suwerennosc Osetyncom nalezy sie nawet bardziej niz Albanczykom ze slowianskiego Kosowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: Martwią mnie takie wypowiedzi 09.08.08, 22:54 pozostaje tylko mieć nadzieję, że Rosja nadal w stosunku do wybryków kaczora będzie stosować zasadę psy szczekają a karawana idzie dalej. Kaczyński powinien stanąć przed Trybunałem Stanu za celowe torpedowanie stosunków z Rosją a także narażanie naszego kraju nie tylko przez na ignorowanie przez FR ale też resztę cywilizowanego świata. Przecież nie przypadkiem się tak z Saakaszwili zbratali. Czy jutro nie ogłosi inwazji na Kaliningrad? Odpowiedz Link Zgłoś
slbm Re: Martwią mnie takie wypowiedzi 09.08.08, 23:33 Czy TS, to nie wiem, za cienki jestem z prawa. Ale naprawdę upór z jakim ten człowiek dąży do wytworzenia i podtrzymania wrogości pomiędzy Polską i Rosją jest dla mnie kompletnie niezrozumiały. Ja wiem, że mamy sporo obywateli, którzy Rosji i Rosjan nie lubią. Ale jak daleko można się posunąć w grze o reelekcję? Czy pan doktor Kaczyński nie zna granic? Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:31 > kraju, który sam zalicza się za europejskich Czy to tlumaczenie z jez.rosyjskiego ? zydowskiego ? gruzinskiego ? Panie kalkstein: nie probuj ubierac za duzych butow, bo daleko nie zajdziesz. Zauwaz, ze nawet taka Turcja milczy. A wielka Ameryka udaje, ze sie wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
lucacd No i wiadomo p-ko komu tarcza 09.08.08, 22:33 K.Lech-Borubar polskiej polityki przyznał, że tzw. tarcza ma być p- ko Rosji.A tak niedawno zapewniał, że to z powodu Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski mezem stanu------------- 09.08.08, 22:33 zadziwiajaca od poczatku konfliktu gruzinsko - rosyjskiego jest aktywnosc kacapskich matolkow - to w ambasadzie macie obowiazkowe duzury czy jak ??? w kazdym razie Stalin naszych czasow = Putin moze byc z was dumny riebiata Odpowiedz Link Zgłoś
lucacd Re: ------Prezydent Kaczynski mezem stanu-------- 09.08.08, 22:36 Stanu beznadziei . Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:35 Gdy Rusy zapewniają o swojej przyjaźni i pokojowym nastawieniu do kogoś, to lepiej nocować w schronie, bo o świcie na pewno zbombardują! Kacapskie rozbójniki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Gruzja jest agresorem-Rosja prewencyjnie bombarduj 09.08.08, 22:45 e lotniska i instalacje militarne na terenie Gruzji. Zneutralizowac, jak to sie fachowo okresla, sily wroga, niezaleznie od tego, gdzie sa usytuowane- czy bedzie to Gruzja czy tez inne miejsce. Logiczne podejscie do tematu. Powinni moze czekac na nadejscie posilkow gruzinskich do poludniowej Osetiii ryzykowac wieksze straty? Ciekawe czy USA, Izrael lub inne silne panstwo nie postapiloby w podobny sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Prezydent wymlaskał swoje mormorando 09.08.08, 22:36 Do konia i Wodzu prowadź! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Prezydent wymlaskał swoje mormorando 09.08.08, 22:41 pimpus18 napisał: > Do konia i Wodzu prowadź! Na kucyki i do boju! Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent wymlaskał swoje mormorando 09.08.08, 22:50 Prezydencie Polski szabelki w dłoń i na rumak, na co czekasz? Jest to dla ciebie oczywista oczywistość. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Mały, krępy, chorowity i ciągle mu się coś myli 09.08.08, 22:50 Czy nasz bohaterski naród nie zasługuje na innego wodza. Przynajmniej nieco wyższego. Przecież na sam widok można dostać zajadów. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Mały, krępy, chorowity i ciągle mu się coś my 10.08.08, 00:01 Wasz Putin taki sam kurdupel, a do tego bandyta! Odpowiedz Link Zgłoś
xplict Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:37 ty masz czlowieku nasrane we lbie... ludzka tragedie wykorzystywac do jakichs pseudonaukowych elaboratów dotyczacych wlasnego nosa... tyle ma Gruzja do tarczy antyrakietowej w Polsce, co kury nioski do sytuacji w Azerbejdżanie... ciekawe na czym jeszcze ten chory człowiek spróbuje zbijać polityczne poparcie Odpowiedz Link Zgłoś
jonwol A co Kaczorowi pomoże na ruską dubeltuwkę 09.08.08, 22:38 z drobnym śrutem? Amerykańska tarcza czy rondel do zakrycia kupra? Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_kloss Czesi gora ! 09.08.08, 22:40 Kiedy Slowacy chcieli sie odlaczyc od Chechow na poczatku lat 90tych, bo im cos nie pasowalo, Czesi podrapali sie w glowe, zastanowili, i powiedzieli hmmm, no tak, moze to nie jest takie mile slyszec to co mowicie, ale skoro chcecie sie odlaczyc to sie odlaczcie. No, i Slowacy sie odlaczyli. Nie bylo zadnej wojny, nikt nie zginal, dzisiaj zarowno Slowacy jak i Czesi sa w UE, granice sa otwarte, wlasciwie niewazne jest kto jest Czechem a kto Slowakiem, i kto gdzie mieszka. Ale zeby tworzyc takie sytuacje to trzeba posiadac madrosc Czechow ... Odpowiedz Link Zgłoś
mr.superlatywny Re: Czesi gora ! 09.08.08, 23:50 AUTONOMIA dla Gornego Slonska !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Mamy durnia za prezydenta :( 09.08.08, 22:43 "Prezydent ocenił, że obecne wydarzenia w Gruzji są "bardzo mocnym argumentem" za usytuowaniem w Polsce elementów amerykańskiego systemu tarczy antyrakietowej. "Mam nadzieję, że ta sprawa dobiegnie szczęśliwego finału" - dodał apelując zarazem, by nie wprowadzać w tej chwili żadnych tematów kontrowersyjnych." Ta, jasne, tarcza nie jest tematem kontrowersyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 W Osetii czy w Tbilisi-Gruzini karze nie umkna-dla 09.08.08, 22:51 agresorow nie powinno byc taryfy ulgowej. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 odczep się ode mnie, dobra? 09.08.08, 22:55 rzuć się na Zigzaura. Ten to dopiero jest zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
adan911 Re: W Osetii czy w Tbilisi-Gruzini karze nie umkn 09.08.08, 23:07 karol9968 napisał: > agresorow nie powinno byc taryfy ulgowej. Zgadzam się. Gruzja powinna ponieść karę za zmasowany atak na cywilne obiekty. Odpowiedz Link Zgłoś
adan911 Re: Agent KGB! 09.08.08, 23:51 Kurde, jesteś jakimś zboczeńcem? Lecz się. Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Co tu robi tyle agentow KGB 09.08.08, 22:48 wypierda....aj rusko kur..o na Izwestije. hohlik3 napisał: > Nastepny bedziesz ty Kaczorku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mekagojira Re: Co tu robi tyle agentow KGB 09.08.08, 23:49 Widac za forum Izwiestji im nie placa, tylko za polskie fora:) maderic napisał: > wypierda....aj rusko kur..o na Izwestije. > > hohlik3 napisał: > > > Nastepny bedziesz ty Kaczorku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:49 Rusy od zawsze stosowały kłamliwą retorykę, usprawiedliwiającą ich agresję na wszystkie ościenne narody w celu ich zniewolenia. Nawet podczas agresji na Finlandię w 1939 r. stosowali te same sztuczki - obrona mniejszości rosyjskiej (choćby była złożona wyłącznie z agentów KGB). To samo było podczas agresji na Polskę w 1939r (bo w 1920 to szli wyzwalać robotników i chłopów polskich, podczas gdy ci ochotniczo szli bronić kraju przed bolszewicką nawałą). Ruska nacja już tak chyba ma w genach, że żywi się krzywdą mniejszych narodów! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 22:58 nabrok napisał: > Ruska nacja już tak chyba ma w genach, że żywi się krzywdą mniejszych narodów! Homofobie! Od jakich czasow Polacy zostali aryjczykami? Przeciez Polakow przodkowie "zigzaura" tez liczyli za drugorzedny narod i nawet za bydlo. Dzis dla "zigzaura" po prostu jestescie tymczasowym propogandowym narzedziem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 23:03 nikola_piterski2 napisał: Dzis dla "zigzaura" po prostu jestescie tymczasowym > propogandowym narzedziem. Narzędziem do wykonywania brudnej roboty dla korzyści innych, gdzie te zlecenia z Iraku? Pokazał wam kiełbasę na patyku a faktycznie otrzymacie figę, aha tarcze żeby was skłócić z innymi i sprowokować wojenkę. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 23:11 nabrok napisał: > Rusy od zawsze stosowały kłamliwą retorykę, usprawiedliwiającą ich agresję na > wszystkie ościenne narody w celu ich zniewolenia. > Nawet podczas agresji na Finlandię w 1939 r. stosowali te same sztuczki - obron > a > mniejszości rosyjskiej (choćby była złożona wyłącznie z agentów KGB). > To samo było podczas agresji na Polskę w 1939r (bo w 1920 to szli wyzwalać > robotników i chłopów polskich, podczas gdy ci ochotniczo szli bronić kraju prze > d > bolszewicką nawałą). > Ruska nacja już tak chyba ma w genach, że żywi się krzywdą mniejszych narodów! A gdzie są te mobilne rampy z bronią rażącą w Iraku, do dziś ich szukacie Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 10.08.08, 00:05 Jakaś ruska inwazja na tym forum! Ale nie męczcie się, czuć was na kilometr i szkoda czasu na dyskusję z wami. Należycie do gatunku HOMO SOVIETICUS !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jarek.gurtowski cyberataki Rosji 09.08.08, 22:49 media podały informację, że gruzińskie serwisy internetowe zostały zaatakowane przez hakerów. Widać, że kacapy oprócz wysłania czołgów do Gruzji, biorą się też za atak informacyjny. Nasze fora zostały zalane wręcz ruską propagandą. Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: cyberataki Rosji 09.08.08, 23:01 jeszcze wczoraj zostały zablokowane oseciński serwis informacyjny, ale to pewnie też Rosjanie. Masz to szczęście że Rosjanie nie wiedzą co wypisują na tym forum o nich. Gdyby nagle to do nich dotarło z szoku mogliby lekko stracić sympatię jaką dażą Polaków. SYMPATIĘ. Myślisz, że Amerykanie dażą Polaków sympatią? No polski hydraulik jest sympatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: cyberataki Rosji 09.08.08, 23:04 a w nocy z piątku na sobotę Gruzini zablokowali transmisje rosyjskich telewizji. Nie spodobały im się ujęcia Saakaszwili na tle niebieskogwiaździstego sztandaru? A może nie chcieli żeby przypadkiem ich obywatele zaczęli zadawać niewygodne pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: cyberataki Rosji 09.08.08, 23:10 w Gruzji ruską telewizję już wyłączyli. Internet jest cenzurowany. Prawie jak w Chinach. Demokracja, jak widać, się tam rozwija. Skąd to wstydliwe milczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: cyberataki Rosji 09.08.08, 23:18 pimpus18 napisał: > w Gruzji ruską telewizję już wyłączyli. Internet jest cenzurowany. Prawie jak w Chinach.Demokracja, jak widać, się tam rozwija. Skąd to wstydliwe milczenie? juz ??? ze az tyle wytrzymali sluchajac zenujaco klamliwej propagandy Stalina XXI wieku - Putina p.s. ile Politkowskich jeszcze kacap Putin kaze zlikwidowac w ramach panujacej w kacaplandzie wolnosci slowa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:24 śmieszny jesteś. Oglądanie telewizji nie jest przymusowe. Ludzie powinni mieć wybór. Ba, ale tego nawet w Pomrocznej nie mają. Ciekawe, co Politkowska by na temat tej haniebnej nocnej napaści Gruzji i tych bandyckich mordach napisała? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pimpusiu - Spiegel poleca stalinowskie czystki 10.08.08, 00:04 Pimpusiu, mniejsza o to, co piszą bystrzaki spod znaki "hrabia-monte- christo". Ale przerażać może, że Szwedzisko Blidt porównuje bezczelnie Mokswę z Hitlerem, wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5571475,Bildt__Hitler_uzywal_tej_samej_doktryny.html a takie czasopismo jak Spiegel podsuwa czystki etniczne (sic!!!!), deportację Osetyńców do Rosji oraz wcielenie Abchazji (przemocą, no bo jak inaczej?) do Gruzji z łaskwym z nadaniem jej autonomii jako metodę rozwiązania konfliktu: "Wie der Konflikt zu lösen ist? Im Moment wohl gar nicht(...). Später vielleicht dadurch, dass die Südosseten nach Russland übersiedeln, was natürlich den bitteren Beigeschmack einer Deportation hätte und an Stalins Vertreibungen während der vierziger Jahre erinnern würde. Die Abchasen aber brauchen eine weitgehende Autonomie". www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,571038-2,00.html Dla niekumatych: "Jak ma być rozwiązany ten konflikt? Obecnie wcale(...). Później być może poprzez przesiedlenie Osetyńców do Rosji, co oczywiście miałoby posmak deportacji i przypominałoby stalinowskie wypędzenia lat 40. Natomiast Abchazowie potrzebują daleko idącej autonomii" To jest już zupełnie niesamowite przekroczenie wszelkich barier pseudodemokracji zachodnich. Spiegel polecający stalinowskie czystki etniczne na Osetyńcach powinien Polskę przerazić bardziej niż E. Steinbbach i NPD. Powinien, gdyby Polska miała rozum. Ale gdyby mmiała, to stanęłaby po stronie Osetyńców. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 00:24 Ja Spiegla czytałem wiele lat. Ty pewnie to robisz ze względów zawodowych, bo nie mogę sobie wyobrazić, że dla przyjemności - a Augst był kiedyś taki progresywny i starego Augsteina dało się czytać często z przyjemnością. Wielu innych też, ale tej ochydnej propagandy od pewnego momentu nie mogłem ścierpieć. Są też inne źródła informacji zwłaszcza teraz. To jest naprawdę szczyt obłudy, bezczelności i cynizmu. Mnie to w najmniejszym stopniu nie dziwi. Oni po prostu już tacy są. Pamiętasz jeszcze te pytania dla Sołżenicyna. To jest takie jakieś płytkie, manieryczne i z nieprzekraczalną ścianą między nim a tami redaktorami. Odnosi się wrażenie, że byli grzeczni, uprzejmi ale bez większego zrozumienia dla niego - ciągle pytają o to samo i ciągle nic nie rozumieją, albo nie chcą zrozumieć, bo to nie mieści się w zadanej konwencji. Taki styl jest w większych dawkach dla mnie nie do zniesienia. Chyba Ciebie to aż tak bardzo nie zdziwiło? Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 00:36 Dla mnie Spiegel jako rzetelne źródło informacji powoli ale nieubłaganie, ku mojemu smutkowi i rozczarowaniu, konał. Od kilku lat już nie czytam lecz czytuję, z powodów trochę podobnych jak GW. Doprawdy warto wiedzieć,czym opiniotwórcze media zapychają ludziom, jakby nie było z górnych półek społeczeństwa, te ich ponoć inteligentne głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:07 Czy to wszystko trzeba naprawdę wiedzieć. Wiesz, kiedyś wpadłem na pomysł, że świat jest piękniejszy bez tego. Bo: czego nie masz w sercu, tego nie znajdziesz w najdalszych podróżach. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:14 To prawda z tym sercem. Nie mniej też czytujesz, wszak się tym art. zainteresowałeś. Ha uważam, że skoro już jesteśmy w kieracie indoktrynacji, to chyba warto wiedzieć jak i po co on funkcjonuje. Bez tego jesteśmy jak bezumne owce, zwierzęta prowadzone na rzeź. Z tym rzezi pewnie i tak w razie czego nie unikniemy, ale przynajmniej nie jako bydełko lecz ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:16 korekta: Bez tego jesteśmy jak bezumne owce, zwierzęta prowadzone na rzeź. Z tym rzezi pewnie i tak w razie czego nie unikniemy, ale przynajmniej w jej obliczu nie jako bydełko lecz ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:27 jesteś taka akuratna z tymi korektami. Zaraz widać, że jesteś porządną dziewczynką i bardzo dobrze się uczyłaś w szkole. Pewnie byłaś też aktywna w samorządzie uczniowskim. Nie zrozum mnie czasem źle. Jak będziesz miała okazją to obejrzyj sobie (w skupieniu) "Tam, gdzie rosną poziomki" Bergmana. Po niemiecku bardzo fajnie to wyszło. Oczywiście, że chcę wiedzieć - ale nie tak i nie od nich. Poza tym od tego ciągłego czytania i pochłaniania tych zwałów informacji, nie ma już wiele miejsca na własną refleksję. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:45 Nigdy w całym moim życiu nie byłam ani w samorządzie ani w ZADNEJ innej organizacji/strukturze. Zawsze byłam "marginesem społecznym" w sensie nie z prądem a pod prąd. Miło i ciekawie się z Tobą dyskutuje, ale psycholog z Ciebie nienajtęższy, acz hołdujący ambitnej zasadzie, że striemitsja nada. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 01:48 P.S. Moje poprawki rezultują ze spostrzeganej przeze mnie rozwijającej się powoli dziedziczej dyslekcji, która mnie bezsilnie wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: Droga Evo, Du bist wirklich ein Schatz 10.08.08, 02:02 Myślałem, że już poszłaś spać. Znowu zaoszczędziłem trochę grosza, bo byłbym w stanie się założyć o ten samorząd. Tak jakbyś mi kogoś przypominała. Bardzo mi przykro z powodu tej dyslekcji. W myśl znanej mądrości może Ci to pomóc zagłębić się we własnych rozważaniach. A co do tych "dyskusji", to odnoszę wrażenie, że odciągam Cię od naprawdę Cię interesujących tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Pimpusiu - Spiegel poleca stalinowskie czystk 10.08.08, 14:39 eva15 napisała: > Powinien, gdyby Polska miała rozum. Ale gdyby mmiała, to stanęłaby > po stronie Osetyńców. Ewo, gdybyś ty miała rozum, to forum byłoby znacznie smutniejsze ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Lepiej by bylo by Kaczorek siedzial cicho na kiblu 09.08.08, 22:53 Odpowiedz Link Zgłoś
andresss Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:53 gruzinskie zdjecia z "wojny". Biedne Gori... wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5571575,Tak_wlasnie_wyglada_wojna__Liczba_ofiar_rosnie.html pierwsze foto, prosze zwrócic uwagę na "rozpaczającego" pana. A tu ten sam pan troche inaczej ubrany: www.reuters.com/resources/r/?m=02&d=20080809&t=2&i=5508259&w=&r=2008-08-09T135819Z_01_L7680404_RTRUKOP_0_PICTURE7 na szóstym zdjeciu "opłakujaca" krewna kobieta A tu jakis czas pózniej ten sam "trup" i "ranne" dziecko, ciekawe czy mu boli? Nie wygląda: k.img.com.ua/img/gallery/756/0d4e3eba2e4d144a7b69769cf680f24e.jpg A tu czysty, dosłownie, "trup": k.img.com.ua/img/gallery/756/3150ab36819655b61a5a4036c3f46b1c.jpg A tu ten sam "trup" w objęciach pana ze zdjecia nr 1: k.img.com.ua/img/gallery/756/8fbdf560b7f5dfb5d1305d32f0d5392a.jpg siwa pani z lewej na drugim zdjeciu z portalu gazeta.pl była na wczorajszych zdjeciach wideo pokazywanych w TVN24 jako mieszkanka poszkodowanych wsi w wynniku ostrzału ze strony Osetii. P.S. Gazeta poprzestawiała zdjecia, ale dla majacych odrobine rozumu forumowiczów to żaden problem, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mlotek_na_kaczki Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 22:56 szkoda, ze poddani mlaskacza sa tak manipulowani. dzieki za fotki Odpowiedz Link Zgłoś
johny5678 Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokojowe 09.08.08, 22:55 W jednym wyjątkowo się z nim zgadzam.Zarówno NATO,jak i UE powinny udzielić Gruzji wszelkiego możliwego wsparcia,w tym militarnego. Wysłanie polskich oddziałów na pewno wspomogłoby Gruzinów,zwłaszcza w połączeniu z siłami innych państw europejskich. Nie można siedzieć bezczynnie i patrzeć jak Ruscy napadają niewinny kraj.Ich pazerność nie zna granic. Chociaż tu bardziej niż o ziemię Ruskim chodzi o zdestabilizowanie sytuacji w Gruzji,tak żeby nie weszła do NATO. Gdyby w Gruzji stacjonowały wojska m.in. USA,Rosjanie nie byliby na pewno tak odważni. Dlatego konieczne jest,aby Gruzja jak najszybciej wstąpiła do NATO,bo obecnie Amerykanie,tacy "sojusznicy" nie robią nic,żeby im pomóc. Oni tak postępują :jak mają interes,np. w Iraku (ropa),czy w Polsce (tarcza antyrakietowa) pchają się jak mogą.A w przypadku Gruzji po prostu boją się Ruskich.I wyrażają to swoje "ubolewanie". Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 22:59 johny5678 napisał: > W jednym wyjątkowo się z nim zgadzam.Zarówno NATO,jak i UE powinny udzielić > Gruzji wszelkiego możliwego wsparcia,w tym militarnego. > Wysłanie polskich oddziałów na pewno wspomogłoby Gruzinów,zwłaszcza w > połączeniu z siłami innych państw europejskich. > Nie można siedzieć bezczynnie i patrzeć jak Ruscy napadają niewinny kraj.Ich > pazerność nie zna granic. > Chociaż tu bardziej niż o ziemię Ruskim chodzi o zdestabilizowanie sytuacji w> Gruzji,tak żeby nie weszła do NATO. > Gdyby w Gruzji stacjonowały wojska m.in. USA,Rosjanie nie byliby na pewno tak> odważni. > Dlatego konieczne jest,aby Gruzja jak najszybciej wstąpiła do NATO,bo obecnie> Amerykanie,tacy "sojusznicy" nie robią nic,żeby im pomóc. > Oni tak postępują :jak mają interes,np. w Iraku (ropa),czy w Polsce (tarcza> antyrakietowa) pchają się jak mogą.A w przypadku Gruzji po prostu boją się> Ruskich.I wyrażają to swoje "ubolewanie". Człowieku gdzie byleś jak świat obserwował te zajście? Kto kogo napadł? Odpowiedz Link Zgłoś
dalatata Re: Prezydent: W Gruzji potrzebne nowe siły pokoj 09.08.08, 23:00 zachecam laskawego pana do zaciagniecia sie na ochotnika, albo moze od razu do partyzantki gruzinskiej. bo ja osobiscie nie mam ochoty 'umierac za Tbilisi' tylko dlatego ze jeden konus ma urojenia wielkosciowe i kasztanka sie mu marzy. jak Gruzja zacznie z Osetyncami rozmawiac, to moze warto bedzie i pomagac. na razie sa po jednych pieniadzach w Rosja w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:01 nie napadliby te tępe Gruziny na Ostię o północy. Ktoś ich powinien w końcu nauczyć kultury. Ale teraz już się tego nie dowiemy. johny5678, gdzie był Twój gniew, gdy Gruziny napadli i eksterminowali Osetyńczyków? 2 tys. zabitych Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:11 pimpus miales zajecia z logiki w szkole ? chyba nie bardzo otoz pimpusiu nie mozna napasc czesci terytorium swojego kraju zarowno osetia, jak i abchazja stanowia terytorium gruzji czy sie to kacapom podoba czy nie i wkraczajac tam gruzja nikogo nie napadla Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:15 a na swoich rodaków to można napaść? No, przynajmniej wg Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:23 pimpus18 napisał: > a na swoich rodaków to można napaść? > No, przynajmniej wg Ciebie spytaj rodzicow kumpli Stalina-Putina z KGB - moze Ci opowiedza pimpus jak mozna mordowac swoich rodakow - np podczas akcji kolektywizacji, czy pozniej czystek w armii czerwonej w latach 30- tych a Putin moze Ci opowie jak mozna mordowac niewygodnych temu kurduplowi dziennikarzy jak Politkowska, piszacych prawde o rosyjskich zbrodniach w Czeczenii; moze tez Ci opowie jak z kumplami z KGB kazali zamordowac Litwinienke i o jeszcze innych swoich zbrodniach - podpytaj pimpus - jesli masz odwage Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:28 Trzymaj się może dzisiaj tematu. O tym innym napiszesz sobie przy innej okazji. I nie ściemniaj tego nocnego, bandyckiego napadu Gruzinów na Osetyńczyków. Hańba tej podstępnej, wiarołomnej, zbrodniczej wojny na zawsze spadnie na Sraakaszwilego i jego sojuszników. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:32 > I nie ściemniaj tego nocnego, bandyckiego napadu Gruzinów na Osetyńczyków. > Hańba tej podstępnej, wiarołomnej, zbrodniczej wojny na zawsze spadnie na Sraak > aszwilego i jego sojuszników. jeszcze raz wylumacz nam pimpus jak mozna napasc terytorium swojego kraju, co ? bardzo mnie to ciekawi jak mozna wypowiedziec sobie samemu wojne hanba to wam kacapy - bo to wy inpirujecie oderwanie terytoriow gruzji od niej i nie sciemniajcie tu o jakiejs osetii czy abchazji - bo to Rosja i Stalin XXI wieku za tym stoi Odpowiedz Link Zgłoś
haansa Nie gdzie - tylko jak ? 09.08.08, 23:20 > pimpus miales zajecia z logiki w szkole ? chyba nie bardzo > > otoz pimpusiu nie mozna napasc czesci terytorium swojego kraju > > zarowno osetia, jak i abchazja stanowia terytorium gruzji czy sie to > kacapom podoba czy nie i wkraczajac tam gruzja nikogo nie napadla We wlasnym kraju armia nie przemieszcza sie walac po wioskach rakietami i zabijajac setki mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Nie gdzie - tylko jak ? 09.08.08, 23:25 > We wlasnym kraju armia nie przemieszcza sie > walac po wioskach rakietami i zabijajac setki mieszkancow. a co kacapom do tego co robi gruzja na swoim terytorium, co ? rakietami to poszczute przez ruskich panow ruskie bandy walily na teren gruzji i dopiero wtedy nastapila reakcja - zreszta pewnie oczekiwana przez lysego kurdupla z kremla Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:21 hrabia-monte-christo napisał: > pimpus miales zajecia z logiki w szkole ? chyba nie bardzo > > otoz pimpusiu nie mozna napasc czesci terytorium swojego kraju > > zarowno osetia, jak i abchazja stanowia terytorium gruzji czy sie to > kacapom podoba czy nie i wkraczajac tam gruzja nikogo nie napadla Pimpusiu widać ze nie znasz całej historii tego zakątka, Osetii wypowiedzieli się po stronie Ruskich czy cie to razi czy nie ale jest taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:28 > Pimpusiu widać ze nie znasz całej historii tego zakątka, Osetii wypowiedzieli się po stronie Ruskich czy cie to razi czy nie ale jest taka prawda. osetynczycy sie wypowiedzieli ? naprawde myslisz, ze ktos w te brednie uwierzy ??? jak sie osetynczykom rusofilu nie podoba w Gruzji to nikt ich nie zmusza,zeby tam mieszkali - niech pakuja manatki i jada do ruskiego raju Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:34 Hrabia monte-christo bredzisz bzdury nie posiadając najmniejszego pojęcia z znajomości wydarzę. Gdzie ty siedzisz w jakieś norze ze do ciebie nic nie dociera, a z samodzielnym myśleniem jesteś na bakier? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:37 nie-tak napisała: > Hrabia monte-christo bredzisz bzdury nie posiadając najmniejszego pojęcia z > znajomości wydarzę. Gdzie ty siedzisz w jakieś norze ze do ciebie nic nie dociera, a z samodzielnym myśleniem jesteś na bakier? u was w ruskiej ambasadzie i w ruskich - obiektywnych juz w 200 % - po zamordowanmiu Politkowskiej mediach - to z samodzielnym mysleniem nie ma problemow, co rusofilu ? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Może gdyby stacjonowali tam jankesi, 09.08.08, 23:42 Tu masz link do niezależnych Szwajcarów i poczytaj sobie trochę na temat historii tego zakątka i całej chronologii wydarzeń. www.bazonline.ch/ausland/europa/story/31110012 Gdzie ty się uchowałeś człowieku z taka znajomością światowych wydarzeń? Nie wstydź się powiedz prawdę. Ciemnogród z frakcji PiS chce na sile wciągać innych do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:36 to samo Hitler proponował na początku Zydkom. Gratuluję Ci poglądów. To Stalin przyłączył Osetię Płd. do Gruzji - ale dał im autonomię. Niepodległa Gruzja (Gamzachurdia) im tę autonomię zabrała i zaczęła ich eksterminować. A czemu się tak ich o to nie zapytać - myślę, pod patronatem międzynarodowym? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:47 > To Stalin przyłączył Osetię Płd. do Gruzji - ale dał im autonomię. > Niepodległa Gruzja (Gamzachurdia) im tę autonomię zabrała i zaczęła ich eksterminować. te brednie to Putinowi - Stalinowi opowiadaj na dobranoc - poza tym lysym kurduplem nikt w to nie uwierzy > A czemu się tak ich o to nie zapytać - myślę, pod patronatem międzynarodowym? o co sie pytac - o to dlaczego kacapy atakuja gruzje ? nie ma potrzeby - wiadomo,ze Sakaszwili jest politykiem prozachodnim i stad kacapy robia wszystko,zeby go skomprtomitowac, a z gruzji zrobic kraj awanturniczy, bo kacapstwo nie chce, zeby Gruzja weszla do NATO Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:50 hrabia-monte-christo napisał: > > To Stalin przyłączył Osetię Płd. do Gruzji - ale dał im autonomię. > > Niepodległa Gruzja (Gamzachurdia) im tę autonomię zabrała i > zaczęła ich eksterminować. > > te brednie to Putinowi - Stalinowi opowiadaj na dobranoc - poza tym > lysym kurduplem nikt w to nie uwierzy > > > A czemu się tak ich o to nie zapytać - myślę, pod patronatem > międzynarodowym? > > o co sie pytac - o to dlaczego kacapy atakuja gruzje ? nie ma > potrzeby - wiadomo,ze Sakaszwili jest politykiem prozachodnim i > stad kacapy robia wszystko,zeby go skomprtomitowac, a z gruzji > zrobic kraj awanturniczy, bo kacapstwo nie chce, zeby Gruzja weszla > do NATO Tyka ci jeszcze prawidłowo w główce? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:52 teraz już bredzisz na poziomie tępego chama. Nie zasługujesz już na respekt. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ------Prezydent Kaczynski wielki jak Pilsudski---- 09.08.08, 23:02 idzcie dzieci putina na swoje fora internetowe pisac brednie o gruzinskich agresorach i ruskiej misji pokojowej znamy te wasze misje kacapy dobrze - 17 wrzesnia 1939 r. pod takim samym pretekstem kacapy zaatakowaliscie Polske - pamietamy dokladnie a teraz idzcie do siebie - poza pracownikami waszej ambasady i waszymi agentami nikt w te wasze brednie w Polsce nie uwierzy Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: ------Prezydent Kaczynski wielki jak Pilsudsk 09.08.08, 23:05 hrabia-monte-christo napisał: > idzcie dzieci putina na swoje fora internetowe pisac brednie o > gruzinskich agresorach i ruskiej misji pokojowej > > znamy te wasze misje kacapy dobrze - 17 wrzesnia 1939 r. pod takim > samym pretekstem kacapy zaatakowaliscie Polske - pamietamy dokladnie > > a teraz idzcie do siebie - poza pracownikami waszej ambasady i > waszymi agentami nikt w te wasze brednie w Polsce nie uwierzy Frakcja kaczorka się odezwała :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: ------Prezydent Kaczynski wielki jak Pilsudsk 09.08.08, 23:08 hrabia-monte-christo napisał: > znamy te wasze misje kacapy dobrze - 17 wrzesnia 1939 r. pod takim > samym pretekstem kacapy zaatakowaliscie Polske - pamietamy dokladnie prędzej uwierzę że ten post jest zredagowany przez nieporadnego zresztą pracownika ambasady rosyjskiej. Prowokuje bowiem część myślących Polaków do reakcji wymiotnych. I skutecznie zniechęca do sympatyzowania z autorem i jego opiniami. Gratuluję agencie z wyspy if Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: ------Prezydent Kaczynski wielki jak Pilsudsk 09.08.08, 23:14 a zapomnialem dodac jeszcze o sympatyzujacych z kacapami PRLowskimi matolkami, ktorych kacapstwo przez 44 "edukowalo" za PRLu - jak widac skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: ------Prezydent Kaczynski wielki jak Pilsudsk 10.08.08, 02:28 Pezynies rondelek(tarcza) i zakryj kuperek(prezia-kaczorka) Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Manipulacja 09.08.08, 23:05 Moze najpierw wartaloby wyjasnic jaka role pelnil Lecz kaczynski w tej tragedii. Wielki fan Gruzji, ktory przed tym konflikten nieustannie tam latal. Wiekszosc komentatorow i tych, ktorzy byli w Gruzji wyraznie podkresla ze ktos wyraznie podpuscil Prezydenta Gruzji do akcji przeciw Osetii. Antyrosyjskie nastawienie Kaczynskiego jest az nadto widocznie. Jesli podburzal, obiecywal poparcie, dawal do zrozumienia ze NATO pomoze to jest wspolodpowiedzialny za ta tragedie. Prezydent Gruzji czlowiek wychowany w USA, ktory dzieki Stanom zdobyl tam wladze i za ktorym Gruzini nie przepadaja okazal sie politycznym idiota. Na co liczyl, ze Rosja zostawi swoich ludzi, albo ze sie wstrzyma bo jest Olimpiada. Zamiast rozwijac i budowac swoj kraj wybral najgorsze rozwiazanie wojne z Rosja. Teraz okazuje sie, ze kto wie moze i nas to czeka wiec niezbedna jest tarcza antyrakietowa. To manipulacja. Tarcza miala chronic USA przed Iranem, Korea itd, obecnie jasno widac ze jest wymierzona w Rosja. Jak widac te 20 lat spokoju w wolnej Polsce jakos Kaczynskiego nudzi, koniecznie chcialby cos zrobic. Jesli zamontujemy tarcze i bedziemy kupowali do tego rakiety Patriot po 600 mln $ za baterie okazemy sie takimi politycznymi idiotami jak prezydent Gruzji.NATO, ktorego jestesmy czlonkiem nie zaryzykuje starcia z Rosja, zreszta NATO niczego nie gwrantuje polecam przestudiowanie sobie karty NATO art.5, ktory wyraznie mowi ze w razie ataku na jedno z panstw czlonkowskich inne panstwa podejmuja akcje taka jaka uznaja za stosowne nie wylaczajc uzycia sily zbrojnej co oznacza ze niekoniecznie Francuzi, Niemcy, Wlosi, Belgowie czy Hszpanie przyjada tu nad Wisle by bic sie z Rosja. Kaczynski to nieodpowiedzialny, nieprzewidywalny i co wiecej niebezpieczny polityk dla interesow Polski, to jest prawdziwa tragedia dla naszego narodu. Oby tylko nie wciagnal nas w to co juz zrobil Prezydent Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Manipulacja 09.08.08, 23:09 Kaczyński ju raz groził najgorszym zachodowi za kartofla i krytykę jego osobowości tak jak jego politycznej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
zippopot Re: Wtedy kartofel, a teraz burak. 10.08.08, 03:33 Mówisz o lysym kurduplu Putinie? Odpowiedz Link Zgłoś
kph Re: Manipulacja 09.08.08, 23:11 jeszcze jeden krok naprzód naszego prezydenta i trzeba będzie go usunąć w cień. zanim pogrzebie w cieniu naszą Ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: Manipulacja 09.08.08, 23:16 kph napisał: > jeszcze jeden krok naprzód naszego prezydenta i trzeba będzie go usunąć w cień. > zanim pogrzebie w cieniu naszą Ojczyznę. wasza ojczyzna rusofile za Bugiem - od naszej lapki trzymajcie z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 kaczynski..to ze ubierasz sie jak cajmer , to ze 09.08.08, 23:29 na polityce sie nieznasz (niemasz zielonego pojecia), to zes wybral sobie opcje makaka jako szefa ,to zes podwladnym rydzola,to zes oddany watykanowi bardziej jak polsce, to ze polakow masz za debili ...kiedys ci sie to wszystko jedna czkawka odbije, aby cie nie dobila tak jak pewien orzeszek , malo brakowalo aby makakowi zycie odebral. Odpowiedz Link Zgłoś
karol9968 Re: Manipulacja 09.08.08, 23:24 Swietnie ujete. Zgadzam sie z Toba w 100% - nic dodac, nic ujac. Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger Re: Uwaga walnięty świr! (Putin) 09.08.08, 23:17 eva15 napisała: > > Ech, to tylko jakiś bezportek w kolejnym wcieleniu. Niestety co do > Gruzji to jak piszę poniżej już tydzień temu przewidziałam to, co > dziś wymlaskał za Saaklaszwilim Kaczor. daj sobie na luz juz Odpowiedz Link Zgłoś
elitarny.wyksztalciuch teraz Putia bezkarnie bedzie zakrecal kurek 09.08.08, 23:26 Najwiekszym bledem Gruzji bylo, to ze dala wciagnac sie w prowokacje Kremla, ktory uzyl to jako pretekst do wyslania wojska w celu wzmocnienia "sil pokojowych" i "ochrony ludnosci cywilnej". Cala ta inwazja i wpie...nie sie w wewnetrzne sprawy Gruzji ma na celu odzyskanie kontroli nad Kaukazem i calkowite uzaleznienie Europy od rosyjskiej ropy i gazu. Poza tym, termin inwazji nie jest przypadkowy - wszyscy bawia sie na Olimpiadzie, w USA kryzys ekonomiczny, glowne sily amerykanskie zaanagazowane w Iraku i Afganistanie, a Amerykanie zajeci kampania prezydencka. Europa znowu sie nie dogada, a Putia postawi na swoim. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 elitarny.wyksztalciuch, 09.08.08, 23:30 a jaką karę w związku z tym proponujesz dla Sraakaszwilego? Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: elitarny.wyksztalciuch, 09.08.08, 23:34 pimpus18 napisał: > a jaką karę w związku z tym proponujesz dla Sraakaszwilego? kacapki karac to wy sobie mozecie tego swojego lysego kurdupla z KGB za zbrodnie jak np morderstwo Politkowskiej, Litwinienki i za ludobojstwo w Czeczenii p.s. dobrze wam tam w ambasadzie placa za wypisywanie tych bredni na forach internetowych ? Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:41 tępy Polaczek, gdy brakuje argumentów, zaczyna być wulgarny. Za tę haniebną zbrodnię Sraakaszwili zapłaci wcześniej czy póżniej. Blitzkrieg się nie udał. Przegrani racji nigdy nie mają, a naród tam narowisty i trudno mu to wszystko będzie wytłumaczyć Nawet jankesom tacy głupcy i zbrodniarze nie są potrzebni. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:52 pimpus18 napisał: > tępy Polaczek, gdy brakuje argumentów, zaczyna być wulgarny. > > Za tę haniebną zbrodnię Sraakaszwili zapłaci wcześniej czy póżniej. > Blitzkrieg się nie udał. Przegrani racji nigdy nie mają, a naród tam narowisty > i trudno mu to wszystko będzie wytłumaczyć > Nawet jankesom tacy głupcy i zbrodniarze nie są potrzebni. wez lepiej zamilcz na temat "ruskiej kultury" - juz pokazaliscie m.in. 17 sierpnia 1939 r., a potem w Katyniu i w zsylkach na Syberie jaka macie kulture i potem jeszcze za okupacji Polski w latach 1944- 1989 a teraz idzcie i sobie potuptajcie kacapki - bo czy wam sie to podoba czy nie - to Gruzja bedzie w NATO i bedziecie mogli jej skoczyc a zbrodniach to sie lepiej nie wypowiadaj - nie kompromituj sie do konca historyczny ignorancie Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Re: hrabia-monte-christo, 09.08.08, 23:54 dobrze, że jeszcze nie przypomniałeś bitwy pod Cedynią. Odpowiedz Link Zgłoś