jolkak11 Media nie powinny manipulować! 24.08.08, 12:35 pisanie że najpewniej zrobili to Rosjanie - jest równoznaczne tylko z tym że nie zrobili tego masjanie. Mogli też to zrobić Gruzini (prowokacja), Osetyńcy albo zwykli bandyci! Skoro Osetyńczycy czy Abchazi chcą sie odłączyć a są narodem -to po tym jak nasz rząd uznał Kosowo choć nie ma i nigdy nie było takiego narodu - niech się odłączą!!! Jeśli zrobia referendum to teraz maja prawo! Nadal uprawia świat polityke Kalego!!!? Oczywiście! Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Media nie powinny manipulować! 24.08.08, 13:06 jolkak11 napisała: > pisanie że najpewniej zrobili to Rosjanie - jest równoznaczne tylko > z tym że nie zrobili tego masjanie. Mogli też to zrobić Gruzini > (prowokacja), Osetyńcy albo zwykli bandyci! Skoro Osetyńczycy czy > Abchazi chcą sie odłączyć a są narodem -to po tym jak nasz rząd > uznał Kosowo choć nie ma i nigdy nie było takiego narodu - niech się > odłączą!!! Jeśli zrobia referendum to teraz maja prawo! Nadal > uprawia świat polityke Kalego!!!? Oczywiście! Przecież Osetyńy chcieli byc niezależnym Państwem ale ruskie im nie dali. Sami nie zeżrą i innym nie dadzą. Ot swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Media nie powinny manipulować! 24.08.08, 13:45 To nie słuchaj i nie czytaj tylko myśl sama. Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek [...] 24.08.08, 12:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
galan12 pijane gruzińskie szweje znowu dadzą dyla,aż pogub 24.08.08, 12:52 pijane gruzińskie szweje znowu dadzą dyla,aż pogubia cały scheis od ...ja Sama Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 12:58 Rosjanie czuja sie bezkarni. Musi im sie wydarzyc "kuku" wewnatrz Rosji, zeby zrozumieli. To kraj zarzadzany metoda "zamordyzmu", musza dostac po dupie na swoim terytorium, zeby sie ockneli i zrozumieli kiedy trzeba skonczyc sie wyglupiac. Odpowiedz Link Zgłoś
igor_s53 Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 13:13 Rosjanie czuja sie bezkarni--bo my sa zwarci. To kraj zarzadzany metoda "zamordyzmu"- twoja wiedza jest zalostna. musza dostac po dupie na swoim terytorium,- ciekawe,a kto nam dast po dupie?Polska -napewno nie.A wyglupiac to przestan ty. Odpowiedz Link Zgłoś
gregsmile Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 13:25 a jak ty Igor za te 1000 usd w Warszawie zyjesz? chociaz ambasada wynajmuje ci jakies mieszkanie dodatkowo czy mieszkacie po kilku w jednym mieszkaniu? zalosne to sa twoje posty niby po polsku. my Polacy na rosyjskich forach sie nie wypowiadamy! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 13:52 Rosja jest potrzebna zachodowi a zachód rosji. To istnieje na zasadzie naczyń połączonych. Ale rosja musi zrozumieć, że czasy pojałtańskie się skończyły a jeżeli chcą tracić więcej politycznie i ekonomicznie to faktycznie niech walczą dalej ze wszystkimi, niech nadal okłamują a prędko z marginesu się nie wyrwią. Ja na teraz są zbyt słabi i zależni od zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Wojska pokojowe zostawiają miny 24.08.08, 13:29 Jeszcze nie słyszałem o podobnym przypadku. Może chcą zaprowadzić pokój ostateczny: Nie ma komu się bić, więc jest pokój. Odpowiedz Link Zgłoś
at84 Unicestwienie Rosji powinno być głównym celem 24.08.08, 13:33 wolnych narodów Zachodu. Kacapia jest wrogiem wolności i demokracji. Tylko zniszczenie tego wrzodu sprawi, że Świat stanie się lepszym miejscem dla nas i dla naszych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Unicestwienie Rosji powinno być głównym celem 24.08.08, 14:24 To rozwiązanie odpada. Wymyśl coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 [...] 24.08.08, 13:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pedagra Tadek co mu wisi 24.08.08, 14:56 Tadek, to ze Ci juz nie staje nie znaczy ze masz pisal wulgarne baje. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra Za dobrze UE szło, to USA zamieszało na Kaukazie.. 24.08.08, 13:53 Euro za silny, dostawy energii z Rosji stabilne, poprawne kontakty gospodarcze. A zdrugiej strony oceanu recesja, słaby dolar, perspektywa przegrania wyborów przez partie obecnego prezia. No to jazda destabilizować... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=83679987&a=83679987 Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Za dobrze UE szło, to USA zamieszało na Kauka 24.08.08, 14:32 To już tu było. Napisz coś nowego. Napisz, że na tej wojnie z Gruzja rosja straciła grube miliardy dolarów, że wyprowadzono przez te kilka dni z rosji około 10 mld dolarów, że na giełdzie straty to około 17 mld dolarów. Sama wojna też kilkanaście mld dolarów. Do tego ewentualne dalsze sankcje, strata zaufania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
abrahadabra bą Rosji to tak długie cackanie się. 24.08.08, 14:51 Powinno być szast prast i po krzykach. Osetia południowa ogłosiłaby niepodległość, Abchazja również i tyle. Kaczor nie zdążyłby myśli zebrać a co dopiero latać na Kaukaz. Ale operacje i działania taktyczne mają swoje zasady i czasami trzeba wejść głębiej w teren przeciwnika. Cywili zawsze żal. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 14:26 Teraz moskwa będzie opowiadała, że miny podłożyli prowokatorzy gruzini a wojsko gruzińskie ostrzeliwuje Osetie z broni, którą gruzinom zabrali. Pewnie hamery są wymalowane barwami gruzińskimi itd. Wiadomo, że chodzi o pokazanie dlaczego ruski nadal okupują Gruzje. Taka bajeczka dla malutkich, głupiutkich o pokazanie swoim i usprawiedliwienie swoich poczynań. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 14:28 Rosji nie nalezy wierzyć i traktować jak rogue state Odpowiedz Link Zgłoś
pedagra Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 14:53 Tadak!!! Tobie to juz chyba nie staje? Odpowiedz Link Zgłoś
marco_marco_marco Gruzini wybrali sobie durnia na prezydenta 24.08.08, 15:33 Jak w opisie.Czytam te doniesienia mediow i jakos nie za czesto zauwazam opis prostego faktu ze to Gruzja zaczela cala awanture.Wiem ze dochodzilo do potyczek wczesniej,Rosja moze i prowokowala ale naprawde trzeba byc szurnietym by rozpoczac potyczke na taka skale z Rosja.Czytam tez ze Gruzja oczekiwala POMOCY MILITARNEJ....No zesz kur......-tego prezydenta poj....o ???!!!!.Chce wywolac III wojne swiatowa?.Dlaczego nie ogladam i nie czytam prawie zadnych polemik w tej sprawie?.Takie jednorodne czarno-biale dyskusje-Rosja be i biedna zniewolona Gruzja.....A jak tam z wolnoscia mediow w Gruzji???.Przebijaja sie jakies odmienne poglady.Caly narod murem za swoim ukochanym prezydentem???.Zadnego Gruzina nie naszla refleksja ze cos z ta wojenka nie tak-kompromitujaca kleska i rozpieprzenie panstwa na pewnien czas.Z tego co wiem Gruzja spory odsetek dochodu narodowego przeznaczala na zakup uzbrojenia.2 dni i wszystko w diably.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Kolejnosc wydarzen w Gruzji (prawdopodobnie 24.08.08, 16:22 nie wszystkim w Polsce znana): 1. Karl Rove, doradca Busha, ktory musial ustapic po aferze z przeciekiem do mediow nazwiska agentki CIA, zjawia sie w Gruzji. Co obiecal Gruzinom, pozostaje tajemnica! 2. Gruzja nagle postanawia okazac lekcewazenie Rosji i "przylozyc" Osetii, przy okazji takze eliminujac cywilow. 3. Rosjanie mobilizuja swoje wojska na granicy Osetii. 4. Armia amerykanska przewozi droga lotnicza do Gruzji wojska tego kraju sluzace w Iraku. 5. Rosyjska inwazja. A teraz, konsekwencje tych poczynan: Ameryka zyjaca strachem przed Al Quaida ma teraz nastepnego wroga: Rosje. Ankiety wskazuja, ze szala wyborow w USA przesuwa sie wyraznie na korzysc republikanina Mc Caina, ktory przyjmuje twarda linie polityki zagranicznej, szczegolnie w stosunku do Iranu i...Rosji. Niech teraz z ktorys z moich rodakow, wielbicieli republikanskiej bananowej Ameryki, zarzuci brak logiki memu rozumowaniu, ze jest to kolejny z wielu przykladow manipulacji obecnej administracji Busha, tego teksanskiego "meza stanu" i wladcy "Kolosa na Glinianych Nogach". (Nigdy nie myslalem, ze przyjdzie mi tak nazwac to obecnie bankrutujace "supermocarstwo", w ktorym mieszkam od dwudziestu juz lat). Polak z US Odpowiedz Link Zgłoś
kontakt33 Jesteś z Moskwy czy co ??????????????????????????? 24.08.08, 16:29 ja zarzucam brak logiki w tym rozumowaniu pominąłeś kolego, że Ameryce nie należy na tym kto wygra wybory tylko na tym, aby nie odrodził się sowiecki imperializm i jak ty odrzucisz tą logiczną argumentację? Odpowiedz Link Zgłoś
xenative Re: Jesteś z Moskwy czy co ?????????????????????? 24.08.08, 17:33 A myślisz USA rozwaliły ZSRR z powodu jego komunistyczności? Głupota. Rozwaliły ZSRR bo był rywalem do dominacji Ameryki, a że komuna to im mało obchodziło, choć i faszyzm. Teraz na zamianę przyszła Rosja. Żeby Polska miała ~130 mln ludzi, pełno nafty i gazu i wolała by zostawać niepodległą to też by ją porwały. Zresztą, prócz Putina już były tacy liderzy których albo rewolucjami znoszono z władzy, albo po prostu mordowano. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jestem z miasta. To widać, słychać i czuć... 24.08.08, 18:21 Kuba Sienkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_morderca_czyli_putin Jestem morderca - czyli Putin 24.08.08, 16:38 Zbiegły do Wielkiej Brytanii podpułkownik FSB Aleksander Litwinienko (zm. w 2006) twierdził, że FSB po objęciu przez Putina funkcji premiera w 1999 na jego rozkaz przeprowadziła serię zamachów bombowych na bloki mieszkalne w Moskwie i Wołgodońsku. Hipotezę tę popiera również przebywający na emigracji Borys Bieriezowski. Obarczanie Czeczenów odpowiedzialnością za zamachy oraz rajd czeczeńskiego oddziału, którego dowódcą był Szamil Basajew, na Dagestan pod hasłami zbudowania na Kaukazie islamskiego kalifatu stanowiły casus belli i posłużyły do rozpoczęcia nowej wojny w Czeczenii. Zwolennicy prezydenta chwalą go jednak, że swoimi działaniami doprowadził do stabilizacji sytuacji politycznej w Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
uterpendragon1 Re: Jestem morderca - czyli Putin 24.08.08, 16:42 Bunt. Sprawa Litwinienki video.google.pl/videoplay?docid=-9044191819795497173 Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_morderca_czyli_putin <a href="http://video.google.pl/videoplay?docid=-9044191819" targe 24.08.08, 18:20 dzięki, jeszcze nie widziałem tego filmu, cała prawda ! dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_morderca_czyli_putin Jestem Agentem i kocham Putina, hehehe ! 24.08.08, 16:42 Po ukończeniu studiów rozpoczął pracę w KGB jako oficer operacyjny. W latach 1985-1990 służył na terytorium Niemieckiej Republiki Demokratycznej (oficjalnie pracował jako dyplomata), gdzie miał zajmować się werbowaniem tajnych współpracowników[1] i inwigilacją wschodnioniemieckiego środowiska naukowego. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Putinjugend czyli t.zw. "Naszy" (nasi) 24.08.08, 17:15 Chyba nikt nie ma zludzen co do polityki imperialnej Rosji - Putin jako szef panstwa enkawudowskiego chce odbudowac imperium sowieckie bo ma mentalnosc sowiecka. Najwazniejsze aby t.zw. zachod nie przestraszyl sie jego groznej miny i tego chodu "urki-marynarza" (niesymetryczne kiwanie sie na boki, n.b. zwroccie uwage, ze Miedwiediew rowniez zaczal tak chodzic!!!). Niestety nie mozna liczyc na "politically correct" UE, cala nadzieja w Stanach...Ba!? Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war Biedna Georgia staje sie kaukaskim Wietnamem 24.08.08, 17:18 a w Europie tym Wietnamem bedzie Polska dzieki Kaczorowi, Sikorskiemu i Tuskowi. A bierny lub durny narod sie cieszy? news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7579506.stm Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Bush buduje imperium USA. 24.08.08, 17:57 Rzecz jasna dlatego, że jak Putin - ma mentalność sowiecką... Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Bush buduje imperium USA. 24.08.08, 18:03 wlodzimierz.ilicz napisał: > Rzecz jasna dlatego, że jak Putin - ma mentalność sowiecką... USA maja duzo do zaoferowania a Rosja ma guwno Odpowiedz Link Zgłoś
anti.war Re: Bush buduje imperium USA. 24.08.08, 18:15 USA maja do zaoferowania atomowki i napalm, masz racje, Rosja jeszce tego nie uzyla. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Bush buduje imperium USA. 24.08.08, 18:16 ekszha napisał: > wlodzimierz.ilicz napisał: > > > Rzecz jasna dlatego, że jak Putin - ma mentalność sowiecką... > > > USA maja duzo do zaoferowania a Rosja ma guwno Ma duzo do zaoferowania,ale nie Tobie podrzedny slugusie. I dlatego sie nami bawia Jankesy. Jestesmy zerem dla nich,rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 18:26 blue911 napisał: > ekszha napisał: > > > wlodzimierz.ilicz napisał: > > > > > Rzecz jasna dlatego, że jak Putin - ma mentalność sowiecką... > > > > > > USA maja duzo do zaoferowania a Rosja ma guwno > > Ma duzo do zaoferowania,ale nie Tobie podrzedny slugusie. I dlatego > sie nami bawia Jankesy. Jestesmy zerem dla nich,rozumiesz? Putin zaprasza oferuje bardzo dobre warunki na osiedlinie (Moskwa i StPetersburg wykluczone). Nie badz glupi pakuj manatki. P.S. Daj znac jak jest napewno bedzie wiecej chetnych. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 18:33 ekszha napisał: > blue911 napisał: > > > StPetersburg wykluczone). > Nie badz glupi pakuj manatki. > > P.S. Daj znac jak jest napewno bedzie wiecej chetnych. Mieszkam w USowie dlatego wiem,jak smiesznie wygladacie stad. Wasze marzenia i przekonania jak wazni dla nich jestescie maja pokrycie w rzeczywistosci w ok. 3 %. I to w dobrym dniu. Poza tym Hamerykowo sie stacza i jesli tego nie zatrzymaja to stana sie prowincja nowoczesnego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 19:32 Putin powiedzial wracac do Rosji, a do dumania sa inni a jak nie chcesz to stul jape i siedz w USA ty smarku. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 19:38 ekszha napisał: > Putin powiedzial wracac do Rosji, a do dumania sa inni a jak nie > chcesz to stul jape i siedz w USA ty smarku. Ale ja dla niego szpion - wizy mi nie da!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 20:33 To poco co bzdisz smarku. Jakby na robocie wiedzieli jaki cham jestes to bys dostal dobrze w morde bo amerykanie umieja dac. A napewno siedzisz cichotko. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Osiedlenie w Rosji 25.08.08, 03:08 ekszha napisał: > To poco co bzdisz smarku. Jakby na robocie wiedzieli jaki cham > jestes to bys dostal dobrze w morde bo amerykanie umieja dac. > A napewno siedzisz cichotko. Wiedza,wiedza ,nie boj sie - tu wszystko wiedza! problem w tym,ze wielu to samo mysli co ja! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Osiedlenie w Rosji 24.08.08, 20:59 Imperia padają i powstają. To chyba normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Bush buduje imperium USA. 24.08.08, 20:58 Lepiej być zerem dla kogoś kto jest daleko i brak mu zakusów nad panowaniem u nas aniżeli być sługusem dla bandziorów ruskich. Kiedyś już byliśmy z wiadomymi skutkami. Nauka nie poszła w las. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Jesli Bush oferuje ciebie - z takimi błędami 24.08.08, 18:24 ortograficznymi to jest to niewiele. G.wno piszę się przez ó. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Wolnosc dla Ceczni 24.08.08, 17:58 Serbia ,Kosowo aby tylko daleleko od tematu Moskal lubi pomagac to pomoz Czeczni Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 18:18 Rosja powinna zrozumieć, że jeżeli dalej będzie kontynuować politykę imperialną to przegra z kretesem!Powinniście skoncentrować sie na rozwoju gospodarczym i obywatelskim. W przeciwnym razie kapitał odpłynie, będziecie izolowani a z tych wieloletnich planów gospodarczych będą kompletne nici bo zje je Wasza niezwykle wydajna korupcja. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Pod waunkiem, że USA i NATO zrobią to samo. 24.08.08, 18:31 Zaprzestaną prowadzenia polityki imperialnej. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: Pod waunkiem, że USA i NATO zrobią to samo. 24.08.08, 18:37 No i co z tego że USA będzie imperialne, jest faktyczną potęgą a nie udawaną. Wielu krajom to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz To USA starają się wielu krajom przeszkodzić. 24.08.08, 18:44 W pokojowym życiu. By zarobic kolejne brudne dolary. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Pod waunkiem, że USA i NATO zrobią to samo. 24.08.08, 21:06 Zrobią to z pewnością jak będze można zaufać komuś takiemu jak rosjanin. Jak na teraz dopóki istnieje rosja nigdy nie można być pewnym pokoju i wolności. Te słowa nie są znane dla fiutina. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .......Koniec olimpiady........... 24.08.08, 18:26 Chiny wroca do globalnych rozgrywek.USA ,Izrael,Polska i Ukraina zagrali na przrwanie igrzysk olimpijskich ,wysylajac terroryste Bin Ladena Kaukazu(Saakaszwili-prawdziwe nazwisko)na Rosje , liczac na przerwanie Olimpiady.Tak sadza elity polityczne Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
1234-5aa Re: .......Koniec olimpiady........... 24.08.08, 18:42 Kompletne bzdury!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: .......Koniec olimpiady........... 24.08.08, 18:47 Bzdury?Malo tego.Chinczycy juz zacieraja lapki.Gaz bedzie plynal do Azji.Pytanie jest inne.Czy solidarna UE podzieli sie z Polska gazem,ktorej i jej brakuje.Od 2009 roku nie bedzie plynal gaz do Polski.Nowe negocjacje , nie zakonczone sukcesem.Przeciez to zalatwiaja politycy ktorzy mysla ze ropa to woda, a gaz to powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 18:26 jest takie zdarzenie,do portu w le Havre zawija rosyjski statek handlowy,wyladowuje na nabrzeże rosyjskie czołgi,bwp i inne transpor tery,zołnierze wsiadają i ruszają w miasto,jaka odprawa celna,niech pan wzywa policję,he,he,nawet antyterorystów,buahaha,wjeżdzają sobie do miast i jeżdżą,tu sklep rozjadą,a co,tu strzelą sobie w dom,he,he i w końcu staną na przedmieściu albo w centrum na placu i zjedzą kanapki. I co wy na to ??? Jak tak można,co za chamstwo,jak pan śmie ??? Obśmiałem się jak norka. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Może tak być:-) 24.08.08, 18:41 Jeśli Francja zaatakuje Osetię Południową. Ale Francuzom jakoś atakować nie przyszło do głowy. Ciekawe dlaczego? Może dlatego, że prezydeny Francji jest Francuzem a nie Amerykaninem jak Saakaszwili. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Może tak być:-) 24.08.08, 21:08 Ależ opowiastka. Prawdziwy styl ruski. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 18:48 bo błędem jest pozwolenie im na wjazd do miasta i okopanie się i czekanie kiedy sami się wykopią Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 UE to clochard swiata........... 24.08.08, 18:35 Najslabiej rozwijajacy sie region swiata.Nawet Iran rozwija sie 7OO procent tego co UE.Takie sa fakty.UE sie cofa w rozwoju.Zyje tylko z podatkow.Nic w plusie.Wojna surowcowa z Rosja cofnie cala UE w epoke sredniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: UE to clochard swiata........... 24.08.08, 18:47 Genialny politolog, genialny socjolog no i okazuje się ze jest geniuszem w ekonomi, hehe zabawny z ciebie człowieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 a co kurduple z afganistanem, tybetm czy irakiem? 24.08.08, 18:38 daliscie sie wpuscic w maliny watazce i busz-menowi..z pomoca gonca lecha.k.... Odpowiedz Link Zgłoś
starduster Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 18:43 Popatrzcie sobie na minkę liliPutina ppzegranego dupka..sowieckiego matoła Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Wspolczesna Gruzja................ 24.08.08, 18:53 To rezim totalitarny.Bialorus podlug Bialorusi to kwitnaca demokracja.Media Saakaszwilego,opozycja w puszce,falszowane wybory.Taka pasuje wam demokracja?To wroccie do PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Gruzja................ 24.08.08, 18:54 Bialorus polug Gruzji-sorry.To kwitnaca demokracja Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Gruzja................ 24.08.08, 18:58 A jak można rozwiązać problem Osetii? - To akurat nie ma żadnego związku z obecną sytuacją. To tylko pretekst, bezpośrednia przyczyna napadu Rosji na Gruzję. Co powinien zrobić polski rząd? - Wasz redaktor naczelny Adam Michnik przyjeżdżał zimą do Gruzji zadbać o wolne media. Dziś jest jeszcze gorzej niż wtedy. Wolna prasa nie istnieje. To, co się dziś dzieje, wynika z tego, że rządzi nami człowiek bez demokratycznej legitymacji. Póki będzie się wmawiać ludziom żyjącym w totalitaryzmie, że żyją w demokracji, bo tak jest wygodnie z politycznego punktu widzenia, to będą się działy tragedie jak ta, z którą właśnie mamy do czynienia. Wasz prezydent także jest odpowiedzialny za to, co dziś dzieje się w Gruzji. On musi wiedzieć, że należy popierać kraj i naród, a nie reżim. *Georgij Chaindrawa jest gruzińskim politykiem i reżyserem filmowym. Po rewolucji róż w 2003 r. był ministrem ds. rozwiązywania konfliktów. Pokłócił się jednak z prezydentem Saakaszwilim i odszedł z rządu. Dziś jest jednym z przywódców opozycji Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Wolna prasa w Rosji 24.08.08, 19:06 "To nie redakcja, tylko dom pogrzebowy. W ostatnich 11 latach zabili nam pięciu reporterów - załamującym się głosem mówi Siergiej Sokołow, zastępca redaktora naczelnego moskiewskiej "Nowej Gaziety". - Zresztą cała niezależna prasa to u nas cmentarz: zabitych dziennikarzy, unicestwionych gazet, złamanych sumień..." cytat z: wyborcza.pl/dziennikarze/1,84010,3707087.html Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Wspolczesna Gruzja................ 24.08.08, 18:59 presentation1 napisał: > Bialorus polug Gruzji-sorry.To kwitnaca demokracja A co to k...a ten "polug" ? Szukałem w google i nie znalazłem :) Naucz się po polsku pisać soviecka szm..o !!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Gruzja................ 24.08.08, 19:00 podlug.Zmienilem ordynator bo syn cos grzebie w moim. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:00 To rezim totalitarny.Bialorus podlug niej to kwitnaca demokracja.Media Putina,opozycja w puszce,falszowane wybory.Taka pasuje ci demokracja?To wroć do PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
gilan69 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:09 Jaka ty masz demiokracje w polsce,byles rosja teraz jestes pod amereyka,kaczka i tusk robia coim bush mowi,to samo sakeszwili ty nazywasz wolmoszcia,amerykanie mordujaz ludzi dookola swiata,NIEWIDZISZ EGO,NIE WIESZ PO CO POSZLI CI TERRORYSCI DO IRAKU ,P0 ROPE,co ty myslisz ze ameryka to jest panstwo prawa,tiorure sa legalne w tym faszystowskim kraju,ile bush wymordowal dzieci ,kobietg za rope,czy on nie powinnien wisiec jesli w amerycwe jest prawo,powiedz mi czy mordowamnie niewinnycvh dzieci to nie przestepstwo,wiec co polska armia robi w iraqu pomafgajac tym amerykanskim bandytom,jak by polska byla wolna to by nasz prezydent nie pomagaL BANDYTIOM,KACZOR NIE ZUWAZYL JAK LECIAL DO GRUZJI KTO ZACZAL,TO NIER GRUZJA ,BUSH P=RTZYJACIEL SZAKESZWILI MORDOWAL KOBIETY I DZIECI ZANIM ROSJA WKROCZYLA, Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:15 W Afganistanie morduja cywilow i .....dzieci.Pomylka.Powiem cos .Polacy maja w naturze uderzac z silniejszym.Kiedys byl to Zwiazek Radziecki(1968 rok-Czechoslowacja),dzis sa z drugim silnym i atakuja, morduja obywateli innych panstw. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:18 Czyli?.Od 1945 roku Polska jest panstwem zbojeckim.Przy pomocy silniejszych kolesiow atakuje inne panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:20 Bez wzgledu na system polityczny, atakuje inne panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_morderca_czyli_putin spier.dalacjie chuej..putina_wolna_Rosja !!! ----- 24.08.08, 19:47 speier Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:24 Chyba tylko wtedy jak są pod obcym butem. Trudno do czegokolwiek porównywać decyzje KC PZPR, która nie mandatu do rządzenia nie otrzymała od narodu, tylko od Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:27 A dzisiejsze decyzje od kogo?Masa krajow w swiecie zyje, popierajac, lub nie popierajac wspolczesnych goliatow.I zyja.Nie jak cala UE.W recesji.Bo gospodarka dla Polakow to balast.Polityka sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:29 Nawet ambasador USA w Moskwie powiedzial ze Saakaszwili zle zrobil atakujac Osetie.To on zaatakowal swoj kraj, to On zlamal postanowienia pokojowe , specjalnie, w dniu rozpoczecia Igrzysk. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:45 Nikt nie zamierza bronić tej decyzji, była kretyńska, bo powinien wiedzieć jakie będą konsekwencje. Ale teoretycznie miał prawo bo zrobił to w swoim kraju. Za to Rosjanie weszli na terytorium obcego kraju niszcząc i grabiąc co popadnie. Nawet po zawieszeniu broni , które sami podpisali. Widać,że nawet własne słowo nie ma dla nich żadnego znaczenia. Raz powiedziane, można jeszcze interpretować na tysiąc sposobów. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Co to za pieprzenie z tym niszczeniem i grabieniem 24.08.08, 20:28 przez Rosjan Gruzji? Upajasz się własną propagandą? Ilu Gruzinów zostało ograbionych a ile ich domów zniszczonych po zaprzestaniu oporu przez armię gruzińską? Banialuki, o niczym takim nie donosili sami Gruzini. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Prasa o tym pisała 24.08.08, 20:36 "Agencja AFP opisuje, jak setki osetyńskich rebeliantów razem z żołnierzami rosyjskimi chodzą od wioski do wioski na drodze do Gori - grabiąc i paląc domy oraz gwałcąc i mordując mieszkańców. Korespondent AFP widział w pobliżu Gori zmasakrowane, leżące w kałuży krwi ciała cywilów oraz płonące domy. Widział też jak grupy uzbrojonych mężczyzn wynoszą z domów i sklepów telewizory, alkohol i papierosy i odjeżdżają zrabowanymi samochodami w kierunku Gori." Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: Co to za pieprzenie z tym niszczeniem i grabi 24.08.08, 21:12 Jak to dobrze potrenować na obcym terenie. Jak to dobrze bogacic się u obcych. Jak to dobrze oglądać ruiny i łzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_morderca_czyli_putin chuju 24.08.08, 19:54 spier.dalaj Ch..u bo cie dopadne wypier.dalaj batonie z POLSKI ! Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wspolczesna Rosja................ 24.08.08, 19:41 W latach trzydziestych sowiecka propaganda też wciskała swoim kit, że w Sowietach, to jest raj na ziemi, a w Europie zachodniej jest głód, ubóstwo i prosty lud nie ma nic do powiedzenia. Jak wojska sowieckie wkroczyły do Polski ,to się dziwili, że każdy ma swoje buty i chleb można kupić w sklepie, nie na kartki. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Bez przesadyAni Polacy ani Rosjanie ani Amerykanie 24.08.08, 20:22 nie mają "w naturze" atakowania innych państw. To tylko nieodpowiedzialne rządy ich niekiedy do tego zmuszają. Najczęściej wbrew woli. Nie nalezy narodów sądzić po kilku oszołomach piszących tu na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Bez przesadyAni Polacy ani Rosjanie ani Amery 24.08.08, 20:43 Masz rację. Czy przeciętnemu Rosjaninowi zależałoby na wojnie w Gruzji, gdyby nie Putinowska propaganda? Jak ktoś włącza telewizor, radio, czy też bierze do ręki gazetę, a tam wszędzie ta sama propagandowa papka, to może ulec. Jeśli jeszcze mu się wmawia ,że Rosja jest wielka i silna i on musi być z tego dumny, to tym łatwiej to kupi, bo jest Rosjaninem. I dlaczego nie miałby być z tego dumny, tylko,że przy okazji kupuje również strach przed NATO i USA, to że wszyscy są na świecie źli ,poza Putinem i inne głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
gilan69 Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 19:02 Popatrzcie sobie na zdjecia gORI,TAK BEDZIE WARSZAWA WYGLADALA,AMERYKANSKIM BANDYTOM POMAGACIE,TO ZAPLACICIE ZA TO ,wymordowali tysiace dzieci ,kobit w iraq,torturuja ludzi,a w temu bqNDYCIE bUSHOWI POMAGACIE,DZIECIBVOJCY POMAGACIE,TEMY TERRORYSCIE BUSHOWI POMAGACIE,NO DOBRZE NIECH WACH ROSJA ZAATAKUJE,JAK KTOS MORDUJE MALE DZIECI,TO- SIE Z NIM WALCZYG NIE POMAGA Odpowiedz Link Zgłoś
pszad Re: Wojna w Gruzji - niedziela, 24 sierpnia 24.08.08, 19:11 Przeredaguj swój tekst kol;ego , bo trudno cokolwiek zrozumieć. Tak jakby małpa się dobrała do klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś