login-ka Raka nie ubezpieczamy 26.08.08, 14:50 Dezinformacja to jedno, ale ubezpieczenie na życie (w tym NW) to nie ubezpieczenie od ciężkiej choroby! Rak jest ciężką chorobą. Owszem i tu warunki się różnią, ale tak jest i nie ma co się obrażać, trzeba czytać umowy i warunki, ale łatwiej jest napisać o tym do gazety, bo może się zlitują albo przestraszą. Z całym szacunkiem, ale to "tkie polskie". Odpowiedz Link Zgłoś
login-ka Raka nie ubezpieczamy 26.08.08, 14:52 Fakt faktem, że jeśli idzie o trwałą niezdolność do pracy to właściwie trzeba by być "warzywem" żeby ją dostać, bo jest to nie tylko niezdolność do pracy, ale i do samodzielnego funkcjonowania. Odpowiedz Link Zgłoś
tjaryma6 ING nie zgodziło się podpisać umowy 26.08.08, 15:43 ze mną. Jestem 2 lata po przeszczepie nerki a oni nie chcieli się zgodzić zeby u nich oszczedzal na emeryture.Chodziło tylko o 3 filar bez zadnych innych bajerow typu ubezpieczenie od szpitala, rentowe itp. Nawet nie wysłali mnie na zadne badania lekarskie po prostu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
k_pszczolkowski Re: ING nie zgodziło się podpisać umowy 27.08.08, 08:37 tjaryma6 napisał: > ze mną. Jestem 2 lata po przeszczepie nerki a oni nie chcieli się zgodzić zeby > u nich oszczedzal na emeryture.Chodziło tylko o 3 filar bez zadnych innych baje > row typu ubezpieczenie od szpitala, rentowe itp. Nawet nie wysłali mnie na zadn > e badania lekarskie po prostu nie. Pracuję w firmie o której Pan napisał i zapewniam, że w produktach czysto oszczędnościowych "bez bajerów" nie ma nawet prostej ankiety medycznej. Oznacza to, że albo pytał Pan agenta o inny produkt a inny Pan opisuje albo całe zapoznanie z oferta firmy obejmującą całą serię róznych produktów przeprowadził Pan w ciągu 3 minut przez telefon. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
avantipopolo Raka nie ubezpieczamy 26.08.08, 16:08 nawet gdyby ktoś mi udowodnił naukowo, że kapitalizm jest najlepszym systemem, ja i tak będę za socjalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
magma_magda Re: Raka nie ubezpieczamy 29.08.08, 20:09 i to Twoj baaardzo duzy bład Odpowiedz Link Zgłoś
mordaprostaczek dlaczego nie ma nazwy banku? chodzi o reklamy? 26.08.08, 16:13 oj Gazeto nieładnie nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
avantipopolo Re: dlaczego nie ma nazwy banku? chodzi o reklamy 26.08.08, 16:16 mordaprostaczek napisała: > oj Gazeto nieładnie nieładnie Gazeta jak zwykle na pasku wielkich korporacji. Nie podadzą nazwy, żeby nie stracić linii kredytowej... Odpowiedz Link Zgłoś
aelithe Raka nie ubezpieczamy 26.08.08, 22:00 artykuł tendencyjny i nierzetelny. 1. jakąkolwiek dyskusję można podjac mając szczegółowe warunki polisy - warunki te czyta się przed zawarciem ubiezpieczenia; a nie przed zgłoszeniem świadczenia. 2. jeśli nie ma wyjaśnienia w tekscie stosuje się przepisy prawa Polskiego - w tym przypadku tekst ustawy o orzecznictwie z 2004 roku. Całkowicie niezdolnolna do pracy jest osoba niezdolna do podjęcia jakiejkolwiek pracy zarobkowej. Czyli osoba prowadząca działalność gospodarczą, nie jest niezdolną do pracy. Trwałą niezdolnośc do pracy przewiduje ustawodawca jedynie w sytuacjach, w których nie ma możliwości jakiejkolwiek możliwości poprawy i nie istnieją możliwości jej uzyskania nawet przy uwględnienie postępu sztuki medycznej. W przepisach z 2004 przewiduje się orzekanie na okres nie przekraczający 5 lat. Tym samym choroba nowotworowa nie powoduje trwałej i całkowitej niezdolności do pracy; oczywiście uzwględniając brak powikłań i brak zgonu pacjenta. ( Martwy jest trwale niezdolny do pracy). 3. Istnieje w Polskim prawie wiele absurdów; np. osoba niezdolna do pracy może pracować ( sic). Zgodnie z wartością logiczną, osoba niezdolna do pracy nie pracuje i nie może wskutek przyczyn losowych podjąc pracy. To jest oczywiste dla wszystkich z wyjątkiem sędziów i posłów tworzących przepisy prawne. Odpowiedz Link Zgłoś