adam_l27 Albo się było Bolkiem albo nie. 02.09.08, 10:44 Szacunek dla prawdy to coś czego nie zna oczywiście ideologia Wybiórczej. Odpowiedz Link Zgłoś
antekguma1 Pozdrawiam "Bolka" 02.09.08, 10:45 "Bolku" wyobraź sobie, że są jeszcze kwity potwierdzające twoje "bolkostwo" Odpowiedz Link Zgłoś
jdmisiunio za 30 lat nikt nie będzie pamiętał Kaczyńskich.. 02.09.08, 10:54 i to jest fakt.. wypadek przy pracy zwany IV Rzeczpospolitą odejdzie w niepamięć jako nic nie znaczący incydent.. to wynik braku wiedzy ekonomicznej wśród szerokich mas społeczeństwa.. ..a pamięć o Wałęsie pozostanie na wieki!! nawet, jeśli ma -i miał- swoje ułomności i prezydentura wyszła mu tak sobie.. :/ To jednak on stanął na czele ruchu, który zagroził komunizmowi w Polsce!! 'Zagroził', bo faktycznie mamy go jeszcze w sporej dawce. niestety-faktycznie PiS powraca do tego komunizmu :( ..mam na myśli i metody państwa policyjnego jak i upaństwowienie gospodarki :( ..hmm.. i kto jest tam, gdzie stało ZOMO?! Odpowiedz Link Zgłoś
bart.j prezydent szamba PIS,nie Polski!!! 02.09.08, 10:56 www.youtube.com/watch?v=TXjRvAXmBpo Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek2 Wańkowicz nazywał to kundlizmem 02.09.08, 11:23 Polacy są wspaniali w klęsce okropni w zwycięstwie.( Churchill) wstyd. Panie kaczyński..wstyd... ale to Wałęsa będzie w historii.... i słusznie Odpowiedz Link Zgłoś
chingachgook Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 02.09.08, 11:27 mozna sie nei zgadzac, mozna nie lubic - ale jest bylym prezydentem i jednym z glownych bohaterow tamtych dni. koniec i gropka. Mala wojna malych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mateu910 Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 02.09.08, 11:29 Panie Prezydencie!Pan już na zawsze pozostanie w historii Polski i świata jako Noblista.A te dwa małe kurduple zadławią się własną złością.Oni i tak skończą na śmietniku historii.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
signal Żenująca gra braci Kaczyńskich symbolem Polski 02.09.08, 12:07 To co on wyrabiają świadczy o ich małostkowości i braku jakiejkolwiek przyzwoitości. To oni zawdzięczają Prezydentowi Wałęsie wszystko. Jak nisko musieli upaść, żeby prowadzić taką cyniczną grę. To ludzie niegodni sprawowania urzędów państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis Brawo GW ktoś w tym coraz mniej normalnym kraju 02.09.08, 12:10 musi bronić wartości które są ponadczasowe Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman największa wartośc Maleszka 03.09.08, 18:38 grabarz_pis napisał: > musi bronić wartości które są ponadczasowe Odpowiedz Link Zgłoś
ciesiol Szanowny Panie Prezydencie Walesa, masz moj glos, 02.09.08, 12:13 kim jest wobec Ciebie, ta pomylka wyborcza, hichot histori, powrot bolszewii, pozostajesz dla mnie bohaterem mojej ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
signal te kurduple kacze łby to śmiecie które należy 02.09.08, 12:15 jak najszybciej utylizować ! Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----a kiedy Michnik i GW przeprosi Walese ?------- 02.09.08, 13:27 za lata plucia na niego, pisania,ze zagraza demokracji ??? jestescie obludna banda - GW - gdyby obluda miala skrzydla wy latalibyscie juz dawno poza orbita Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 02.09.08, 13:48 pijaczyna i prymityw Chojecki, durnowaty i chamowaty Bartoszewski itd. oto glowni obroncy bolka.Dziekuje za adres do bolka, napisalem prostakowi co mysle o nim Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww a jakby tak Wałęsa i Gazeta i inni przez miesiąc 02.09.08, 14:48 na próbę, nie atakowali swoich przeciwników, może oni się tylko bronią przed atakami na nich? może zapanowałby spokój i kultura (co za koncept:) Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Wałęsa chwali się codziennie, pora na innych 02.09.08, 15:12 Wałęsa w każdej wypowiedzi uwypukla swoje zasługi, codziennie słyszę to "ja, ja, to ja wygrałem, to ja obaliłem komunizm" tak jakby nie było tych tysięcy, często bezimiennych działaczy Solidarności, którzy na prawdę ryzykowali zycie swoje i swoich rodzin. Pan Wałęsa mógł w ostateczności wrócić do osrodka wypoczynkowego w Arłamowie, tysiące działaczy było bitych, zamykanych w więzieniach, wyrzucanych z pracy, tyle że do nich nie docierały miliony USD pomocy. Pan Lech Kaczyński wreszcie upomniał sie o tych szarych działaczy bez których nie było by ostatecznego zwycięstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 uwagi raczej sluszne 02.09.08, 15:15 Walesa ze swoja polszczyzna i precyzja wypowiedzi nie powinien sie pokazywac bo to mu raczej szkodzi. Zaslugi jego wszyscy znaja. Czas na poznanie czegos ciekawszego. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: uwagi raczej sluszne 02.09.08, 15:22 Lech Wałesa jest najbardziej docenionym przez współczesność i historię spośród grona przywódców Solidarności (tzn. jest zdecydowanie najbardziej) - Nobel, milion, prezydentura, sława światowa. Gwiazda, Frasyniuk, no i tysiące lokalnych działaczy- często ofiar reżimu pozostają daleko w tyle. Nie znaczy to by dalej nie wynagradzać Wałęsy, tylko że szlochanie akurat nad najbardziej docenionym za życia działaczem Solidarności antykomunistycznej nie powinno chyba zabierać aż tyle energii Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head zachęcam do lektury GW o Wałęsie z 1989/1990 02.09.08, 15:27 Pismaki z GWno Prawdy chyba nie doceniaja swoich czytelników, niestety, dla nich, sa jeszcze tacy (Dzień dobry!) co pamietają te setki obelg i kalumni rzucanych przez Michnika, Kurskiego, Pacewicza i innych na Lecha Wałęsę wówczas gdy ten jeszcze udawał, że walczy z komuna o prawdziwie wolną Polskę. Wtedy ja byłem za "oszalałym wodzem wymachujacym siekierką", który chciał "komunistów puścić w skarpetkach", dzisiaj to dla mnie podły, prymitywny człowiek, któremu profity przewróciły zupełnie zdolność rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Re: zachęcam do lektury GW o Wałęsie z 1989/1990 02.09.08, 15:28 czyli wskazujesz że GW używa, używa dziś Wałęsy po prostu jako pałki na Kaczorów Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Zachęcam do uważnej lektury teraz 02.09.08, 18:10 Dziennikarze w GW wyraźnie piszą, że krytykowali. Mało tego - piszą że podtrzymują większość zarzutów! Jarosław Kurski (ten, którego nie nazywają świnią) ponownie wydał książkę o Lechu Wałęsie, dosyć krytyczną. Sednio tkwi w tym, że niektórzy nie potrafią odróżnić krytyki, różnicy poglądów od kłamstwa, oszczerstw i obrzucania błotem. To są mali ludzie, rozmiaru Kartofla. Muszą zakładać moherowy beret, by ich bylo widać. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Pozdrów :) 02.09.08, 16:09 pozdrawiam obu Panów - Lecha o którym... i prezydenta którego Lech... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 02.09.08, 16:30 Prezydent,Lech Kaczyński znowu pokazał sie z"dobrej "strony,chociarz ma tytuł naukowy,prof.Prawa,jest zwykłym prostaczkiem,któremu"słoma"z butów wystaje.Niedoczekanie Twoje i Twojego braciszka"prawdomówny,złotousty,z zasadami"abyście ponownie rządzili Polską,znajdzie sie"killer"a po Iraku i Afganistanie,w Polsce bedzie w kim wybierać. Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re Bolek oddaj Nobla ty zdrajco!!i zdejmij MB!! 02.09.08, 19:48 Precz z SBekiem Bolkiem i ich sprzedawczykami!! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekviki Re: Re Bolek oddaj Nobla ty zdrajco!!i zdejmij MB 03.09.08, 01:42 toberson napisał: > Precz z SBekiem Bolkiem i ich sprzedawczykami!! >PiSowski dupolizie,3 litery ci w 4! Odpowiedz Link Zgłoś
visavis2 Panie Lechu! 02.09.08, 19:48 Dziekuje za Sierpien i pozdrawiam - razem z cala rodzina! Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 P Prezydent zapwene teraz jast bardzo bogaty wiec 02.09.08, 20:00 jako człowiek honoru z bogatą kartą POdzieli się finansami z ludźmi czynu 82 którzy dzisiaj mają 800 PLN renty dziekuje za zrozumienie www.twojprezydent.pl Odpowiedz Link Zgłoś
michelange75 Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 02.09.08, 21:46 A mnie sie wydaje ze Walesa jest niewolnikiem samego siebie.Rozdwojenie jazni,pozwalanie sobie na zawlaszczanie calej historii i ukladanie jej pod wlasna postac.Nic by Lechu nie zrobil gdyby nie bylo innych,bardziej inteligentnych oraz bardziej odwaznych wizjonerow.Kiedy slysze jak pozwala sobie komentowac zachowania innych uczestnikow tamtych wydarzen podstawiajac swoj osobisty,niepowtarzalny- dubbing do kazdej waznej wypowiedzi,to naprawde zastanawiam sie;)-Czemu gosc ktory mial tyle czasu wolnego po skonczeniu kadencji prezydenckiej nie nauczyl sie poprawnie mowic po polsku. -WIECEJ SKROMNOSCI PANIE WALESA;- -HISTORIA JEST WLASNOSCIA WSZYSTKICH A tak na marginesie -.Czy pamieta Pan kiedy nastepuje tzw. zwarcie w instalacji elektrycznej? ;-bo w ukladach towarzyskich wywoluje je pan co chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
rico58 Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 03.09.08, 18:17 Lechu nie daj się pokonałeś komunizm pokonasz i kaczyzm głowa do góry historia o Tobie nie zapomni o kaczorach tak przecież walka to twój zywioł trzyma z Tobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman Lecha załatwili przyjaciele - aby chronic własne d 03.09.08, 18:37 rico58 napisał: > Lechu nie daj się pokonałeś komunizm pokonasz i kaczyzm głowa do góry historia > o Tobie nie zapomni o kaczorach tak przecież walka to twój zywioł trzyma z Tobą > :) Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman lista prześladowanych 03.09.08, 18:29 Katalog osób "rozpracowywanych" przez organa bezpieczeństwa państwa komunistycznego – art. 52a pkt 7 ustawy z dnia 18 grudnia 1998 r. O Instytucie Pamięci Narodowej – Komisji Ścigania Zbrodni przeciwko Narodowi Polskiemu(Dz. U. z 1998 r., Nr 155, poz. 1016 z późn. zm.) bardziej znani Terlecki Ryszard Tokarczuk Ignacy Sellin Jarosław Szyszkowska Maria Rybicki Sławomir Ostoja Owsiany Andrzej Migalski Marek Myszkiewicz Niesiołowski Stefan Myszkiewicz Niesiołowski Marek Lakwa Tadeusz Kaczyński Jarosław Aleksander Karbowiak Arkadiusz Kropiwnicki Jerzy Hall Aleksander Gelberg Andrzej Leon Gwiazda Andrzej Duda Gwiazda Joanna /pod G i pod D/ Drzycimski Andrzej Całka Jan Cugowski Krzysztof Piotr Czuma Benedykt Jan Bereszyński Zbigniew Walentynowicz Anna Odpowiedz Link Zgłoś
jkredman przyjaciele zgotowali mu ten los 03.09.08, 18:35 może warto by spisać dla potomności listę twórców i realizatorów pomysłu tworzenia urzędowego spisu bohaterów Monty Phyton i Niccolò di Bernardo dei Machiavelli by tego nie wymyślili, a nasi zdolni parlamentarzyści i owszem stworzyli straszydełko niech nie pozostaną anonimowi i bezkarni - jak najszybciej trzeba ich wszystkich wpisać na należne im miejsce na listach hańby i głupoty - publikwoany jako katalog na stronach sejmowych Odpowiedz Link Zgłoś
nutka57 Pozdrów Lecha, prezydent o nim nie pamięta 04.09.08, 21:33 Komisja Krajowa w wyborach prezydenckich 2005 roku jawnie popierała kaczyńskiego.I w tym momencie dla mnie,członka związku zawodowego od 1980 roku zachowała się jak dama,która zabawiła się w ulicznicę. Dalej jestem w związku ale z czystego wyrachowania. Jest moją polisą ubezpieczeniową. Straciłam wszelki sentyment do nowej "S". Odpowiedz Link Zgłoś