luzyczanin Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 10.09.08, 20:22 To znaczy jak gliny biją to dobrze , jak gliny nie wiedzą , że widać że biją to źle - ZOMO pozdrawia . Odpowiedz Link Zgłoś
lanai Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 10.09.08, 20:53 Cała sprawa jest oburzajaca. A juz postepowanie p. red. Lisa w elewizji publicznej, kiedy wział w obrone awanturników -to skandal. Gdyby nie policjant, a ja np,, jako zwykły gość hotelu, podszedłbym do Majdana i Świerczewskiego żadajac uciszenia si.e, to co, przeprosiliby i poszliby spać/ Przecież niechybnie dostałbym "po ryju"! Jak to mozliwe, ze policja interweniuje , a zamieszani zamiast grzecznie stać z rączkami przy spodniach, rzucają się, ciskają , przeszkadzaja w interwencji stawiaja czynny opór? Czy Świerczewski, ktory był we Francji wie, co by sie stało, gdyby sie stawiał po pijaku policjantom? Czy pan lis nie powinien mu zadać takiego pytania? Czy Majdan, nasz radny i światowiec, nie wie chociazby z filmów, jak zatrzymuje delikwenta policja w USA, w tym wzorcu demokracji? Pierwsza rzecz, która musi zrobić podejrzany o zwykłe przekroczenie szybkości, to grzecznie ułozyc rączki na masce samochodu i nie ruszać sie, bo inaczej natychmiast pałowanie, albo i postrzelenie. Czy p. Lis nie powinien zadać p. Swierczewskiemu pytania, czy to pierrwsze jego zatrzymanie przez policje , w polsce i zagranica, za awanturnictwo? Bo przeciez w przypadku Świerczewskiego to recydywa. To o czyms świadczy. Telewizja publiczna wzięła w obrone bandziorów! To niesłychane! Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Policja cały czas próbuje udowodnić, że obchodzi 10.09.08, 20:57 Policja cały czas próbuje udowodnić, że obchodzi ich jedynie własna d..a i jednocześnie, że aby być w policji to trzeba się legitymować kretynizmem od co najmniej trzech pokoleń. Odpowiedz Link Zgłoś
woparachgazu No to gleba, milicjanty w klopocie 10.09.08, 21:02 trzeba bedzie placic odszkodowanie za pobicie zatrzymanych kopaczy, wpisac wykroczenie do akt osobowych, a moze nawet ktos straci robote. No i wstyd dla milicji, ze sobie pozwalaja na zatrzymanych, jak teraz bedzie wygladal przelozony bijacych milicjantow, czy te balwany troche mysla?? To nie ta epoka gdzie wolno bylo milicjantowi wszystko. Jeszcze tylko Amnesty Intl. tu brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tomrutko Wrzućcie cały film na youtube albo inny portal to 10.09.08, 21:15 Wrzućcie cały film na youtube albo inny portal to już nigdy nie zginie Odpowiedz Link Zgłoś
pmcomp w tej dyskusji przewodzą policjańci i ich PR-owcy 10.09.08, 21:34 Ewidentnie widać, że wiekszość wpisów pochodzi ze środowiska policyjnego. Film w ewidentny sposób pokazał, że bandyci w policyjnych mundurach zrobili całą zadymę. No nikt mi nie wmówi, że było inaczej bo widziałem zajście w TV. WIdać także jak z bani dostał policjant od kolegi. Z pewnością da się ustalić czy koleś zgłosił to jako cios od piłkarza. Zwolnić za to ze służby. Tak jak i tych trzech co katowało leżącego. Nie ma miejsca dla takich bestii w państwowej policji. Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Re: w tej dyskusji przewodzą policjańci i ich PR- 10.09.08, 21:50 i w tym wszystkim niejest najgorsze to co napisales i jest faktem. Dramatem jest to ze 99,9999 POLAKOW mysli i rozumuje tak jak Ci pzestepcy Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 10.09.08, 21:35 No to mamy już policyjne państwo miłości,które młóci wrogów oligarchy i agenta SB Waltera,młodzi już wiecie jak Her Thusk pojmuje równość szans i Polske dla młodych obywateli,wracajcie do Polski ze zmywaków z Anglii i Iralndi,policyjne suki i komisariaty na was czekają,dzwońcie do Waldka Pawlaka,Kłópotka i gbura Sawickiego w poszukiwaniu fajnych stanowisk w elewatorach zbożowych i innych ku..kich instytutucjach rolniczego i PO-mrocznego wyzysku tych co wzieli sprawy w swoje ręce i dostali wędki z olszyny od Bola-Lecha Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
laurentil Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 10.09.08, 21:39 Czytam ten belkot i zal mi, ze zyje w tak prymitywnym spoleczenstwie - gdzie idolem jest jakis pijaczyna z lokalnego boiska, kibol, dresiarz. Przykro mi gdy za bandytyzm na stadionach obwinia sie policje. Dlaczego policja ma interweniowac na zadymach w czasie meczu? Po jaka cholere wysylac tam polcje? Kibole twierdza, ze to policja ich prowokuje. Wiec po co ich tam wysylamy??????? Kompletny brak logiki...:( Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 10.09.08, 22:49 Wy PO=mroczni gnoje mówicie coś o Ziobrze,teraz macie policyjne a raczej milicyjne państwo w pełnym rozkwicie,downowaty Wojewódzki rozgrzeszony za zniszczenie auta ze względu na na znikomą szkodliwość czynu,bo nasz prymityw,przypie..ć kibicom Legii,bo nie lubią Es-beka Waltera,proszę bardzo,gruby cham ze swoim wspólnikem ES-bekiem Wejchertem rządzą Warszawką. Macie honor,lub jesteście świniami i takimi pozostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 11.09.08, 00:23 bokassa napisał: > Wy PO=mroczni gnoje mówicie coś o Ziobrze,teraz macie policyjne a > raczej milicyjne państwo w pełnym rozkwicie,downowaty Wojewódzki > rozgrzeszony za zniszczenie auta ze względu na na znikomą > szkodliwość czynu,bo nasz prymityw,przypie..ć kibicom Legii,bo > nie lubią Es-beka Waltera,proszę bardzo,gruby cham ze swoim > wspólnikem ES-bekiem Wejchertem rządzą Warszawką. > Macie honor,lub jesteście świniami i takimi pozostaniecie. te bokassa, zezarles jakigos niswierzego ludzika ze tak ci sie ch....o odbija ? Odpowiedz Link Zgłoś
sarna1922 do rowerzysta.3 10.09.08, 22:56 tez jestem rowerzysta, ale jak cie dorwe to Ci powyrywam wszystkie szprychy, potem wypcham nimi twoja dupe ZOMOwcu zasrany Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: do rowerzysta.3 11.09.08, 13:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=84490477&a=84524806 Odpowiedz Link Zgłoś
optyk26 Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 10.09.08, 23:00 i zatrzymani nie oddawajcie dysków dopuki nie wyemituje całosci telewizja poniewaz prokuratura i policja działają w zmowie i może im cos zginąć a tak jest dowód że przestepcami są policjanić. Odpowiedz Link Zgłoś
a2mt Re: Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 10.09.08, 23:46 A ja mam nieodparte wrażenie, że prezentowany przez pana Lisa materiał ma stanowić linię obrony panów z zarzutami. Czy jest kopletny czy zmanipulowany? - nie wiem. Od tego, żeby wiedziec jest Instytut im. Prof. Sehna w Krakowie. Widziałem w tv także, że rzekomo brutalnie pobity piąchami przez funkcjusza jeden z panów z zarzutami chwilę wcześniej nachylił się i wyleciał z łapkami do policjanta kującego szczęśliwie leżącego kolegę reprezentanta. Ale przecież każde postrzeganie jest względne. A Panu Lisowi chciałbym pogratulować wyjątkowego braku obiektywizmu (za to emocji i oglądalnością koledzy z branży zazadrosdzczą). A! Jeśli ktoś mi napisze, że jestem z sb, mo, niebieskich lub branży - wzruszę się do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 11.09.08, 12:06 Nie-po prostu jesteś głupi, co nie przeszkadza w wykonywaniu zawodu nie tylko milicjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
a2mt Re: Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 11.09.08, 16:35 Nie ma jak siła racjonalnych argumentów. Gorąco pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Bójka piłkarzy w Mielnie: kolejne zatrzymania 11.09.08, 13:25 Już we wtorek to pisałem. Lis wyraźnie bronił panów "piłkarzy". do tej pory jego programy były w miarę obiektywne, i nawet jak zapraszał polityków, to raz zadawał trudne pytanie przedstawicielom PO, by zaraz zadać takie samo PiSowi. Jako dziennikarz zbłaźnił sie do kwadratu. Zgubil swój obiektywizm. Teraz powinien zostac naczelnym "Faktu". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=84490477&a=84524806 Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Teraz jeszcze tylko kontrola skarbowa i faciowi 10.09.08, 23:42 odechce się zadzierać z "wadzą". Odpowiedz Link Zgłoś
ah1973 Re: Teraz jeszcze tylko kontrola skarbowa i facio 11.09.08, 00:02 Polska milicja to zwykłe szmaty! Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra "Taśma prawdy" Majdana: zatrzymano współwłaścic... 11.09.08, 00:46 tchórzliwi policjanci w kominiarkach i ze spreparowanym na wideo głosem. tchórze i bezczelne zadufane miernoty. Odpowiedz Link Zgłoś
toms69 Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 11.09.08, 00:47 Mam rozumieć,że gliny przyjechały na interwencję przypadkowo.Nikt do nich nie dzwonił,nie wzywał,itd.Skubani,zrobili to z nudów...A że poniosła ich fantazja i mieli nadwyżki gazu,oraz spory zapas energii,to musieli się na kimś wyładować:))).A teraz na serio:wina jest obopólna.Gdyby impreza nie była nadmiernie rozkręcona nie byłoby całej sprawy-żadnej interwencji,itd.Z drugiej strony zachowanie policji było niewspółmierne do zachowania uczestników zajścia.Można i należy być stanowczym,ale nigdy brutalnym.I sprawa nagrania:bardzo dobrze,że go nie przekazali,zgadzam się,że by zaginęło,jak to u nas bywa.Ale niewątpliwie należy dokładnie sprawdzić,czy nie zostało zmontowane i pocięte,oczywiście po sporządzeniu kopii w obecności zainteresowanych stron,tak,żeby nikt nie podważył jej autentyczności.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
somatico To, że mamy państwo policyjne wiedzą nawet małe 11.09.08, 01:06 dzieci. U nas władza musi trzymać za mordę obywatela i koniecznie wmawiać mu, że to z miłości ... Odpowiedz Link Zgłoś
oscarus1 "Taśma prawdy" Majdana: zatrzymano współwłaścic... 11.09.08, 04:02 jakby dwacw...icha przyznaliby sie to szacuneczek...a tak i tak kurw....zostana....lysy cykorek...i cipierz z ns...kurw jeb... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Tasma Prawdy? 11.09.08, 10:05 Dla mnie tasmy pokazaly jedno: policja zatrzymuje kogos: nagranie jest zbyt niewyrazne i ja nie widze aby KTOKOLWIEK KOGOKOLWIEK bil: ani pilkarze policjantow ani vice versa. Natomiast widac ze wokol zatrzymanego osobnika kreci sie dwoch osobnikow: gestykuluja jak najeci ( a chyba pozniej potwierdzono ze sa pijani?) Jak policja pracuje to moi mili panowie trzeba sie usunac z drogi i tyle. Za utrudnianie pracy policji powinna byc kara, na tyle wysoka ze drugi raz pyskowac funkcjonariuszowi nie bedziecie. We Francji CRS by jeszcze porzadnie spalowaly wszystkich tych panow. Zenujace jest takze zachowanie pana Lisa: dowody w sprawie powinny byc przekazane policji a nie pokazywane w TV. Co to wogole za temat. Bojki pijacke pokazywac ? Bandyci i kibole maja policji sie bac i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
fanpanajurka Re: Tasma Prawdy? 11.09.08, 11:48 aurita napisała: Zenujace jest takze zachowanie pana Lisa: dowody w sprawie powinny byc > przekazane policji a nie pokazywane w TV. Co to wogole za temat. Bojki pijacke > pokazywac ? sugerujesz, że policjanci brali udział w bójce i byli pijani? wery interesting... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Tasma Prawdy? 11.09.08, 13:57 Też tak myslę. ale z dziećmi neo, które udzielaja sie na forum nie ma co dyskutować. Pewnie zaraz wyzwą cię od milicjantów, sbeków,psów, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Bicie niewinnych ludzi, szturmowanie akademików, 11.09.08, 10:54 terroryzowanie użytkowników internetu za korzystanie z usługi P2P. O to czym zajmuje się polska psiarnia!! Pseudo-kiboli i zwykłych bandytów się boją, faszyści w internecie działają bezkarnie. Ktoś w końcu powinien zająć się tym bagnem i sqrwysynami którzy nie ścigają przestępców, a tego typu akcjami poprawiają sobie statystyki. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Re: Bicie niewinnych ludzi, szturmowanie akademik 11.09.08, 13:44 Sciąganie z P2P to tez przestępstwo, i każdy kto ściąga wie o tym, ja również. "Pseudo-kiboli i zwykłych bandytów się boją". No chwilę, jak prewencja wchodzi na sektor uspokoic kiboli, to zaraz jest szum że to zła policja bije kibiców. Jak aresztują pijanych bandytów, to ich sie oskarża o brutalność. "faszyści w internecie działają bezkarnie" faszystowskie witryny działaja na zagranicznych serwerach więc polska policja może im skoczyć. a teraz zarzuć mi że jestem z MO, bo w tej sprawie bronie policji. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Bicie niewinnych ludzi, szturmowanie akademik 11.09.08, 17:34 rowerzysta.3 napisał: > Sciąganie z P2P to tez przestępstwo, i każdy kto ściąga wie o tym, ja również. Tylko w totalitarnym kraju. > "Pseudo-kiboli i zwykłych bandytów się boją". > No chwilę, jak prewencja wchodzi na sektor uspokoic kiboli, to zaraz jest szum > że to zła policja bije kibiców. Jak aresztują pijanych bandytów, to ich sie osk > arża o brutalność. Ja ich za spacyfikowanie kiboli nie oskarżam. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow "Taśma prawdy" Majdana: zatrzymano współwłaścic... 11.09.08, 11:04 Kowal zawinił, a Cygana powiesili... Lenin wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
luzyczanin cwele zpolizji 11.09.08, 12:12 bocw...e z polizji stworzą dowud w srawie i tak moosza wygrac ! aaa oso hozzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Nie dziwota, ze tacy sa polscy kibice, skoro ich.. 11.09.08, 13:17 idole tak sie zachowują. To jasne! Jednym wolno, a innym nie? Katolicki futbol i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
rowerzysta.3 Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 11.09.08, 13:52 Przeczytajcie sobie ten artykuł: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=84474058 I teraz sie wypowiedzcie na temat policji. Pewnie będziecie ich chwalić, natomiast ja, odwrotnie. Fragment, który mnie wkurzyl: "Natychmiast zadzwoniłem do znajomego, wysokiego rangą oficera policji, który uruchomił całą akcję ratowniczą. Po kwadransie na miejscu zdarzenia zjawiło się ponad 20 funkcjonariuszy, a potem antyterroryści z psem tropiącym." Gdy uprowadzają dziecko zwykłego Kowalskiego, trzeba poczekać 24h aby móc zgłosić zaginięcie. A tu proszę, jak ma sie pieniądze i znajomości to cały oddział pojawił sie w 15 minut. Więc niech mi teraz nikt nie zarzuca że jestem z policji. Akcja ta nie zrobiła na mnie większego wrażenia, bo policja, powinna działac równie skutecznie w sprawie każdego, a nie tylko bogatego biznesmena. Odpowiedz Link Zgłoś
poldek Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 11.09.08, 17:52 Jedna rzecz, którą trzeba sprawdzić czy nie mieliśmy do czynienia z manipulacją dowodem. Ale kto pamięta co było przyczyną zajść w Słupsku w 1998? Tam też policjant był niewinny, według policji czy miejscowej prokuratury. Tam też z definicji wierzono w niewinność policjanta. A fakty okazały się inne. Więc w przypadku bijatyki w Mielnie, najlepiej by było, gdyby śledztwa nie prowadziła miejscowa prokuratura. Bo jej ruchy nie świadczą o obiektywiźmie. A Fundacja Helsińska już kiedyś zwróciła uwagę na praktykę Policji, gdy wchodzi w grę sprawa o przekroczenie uprawnień podczas interwencji wówczas z definicji wszczynane jest śledztwo o napad na funkcjonariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Bójka piłkarzy w Mielnie. Kolejne zatrzymania 11.09.08, 21:53 i tak skupiono się w większości na skutku zaś przyczyna interwencji policji została pominięta - czy też z rozmysłem zapomniana. Odpowiedz Link Zgłoś