Dodaj do ulubionych

Pierwszy śnieg na Kasprowym

16.09.08, 14:30
Ach to globalne ocieplenie :-)))
Obserwuj wątek
    • orcasz Pół centymetra śniegu i dwa zapatulone palanty 17.09.08, 09:22
      Jak długo jeszcze na pierwszej stronie Wyborczej trzeba będzie oglądać tych
      dwóch zapatulonych palantów, którzy natrzaskali sobie zdjęć na płaskiej
      umocnionej drodze z powodu kilku milimetrów śniegu?
      • rasklaat Re: Pół centymetra śniegu i dwa zapatulone palant 17.09.08, 12:35
        Ha ha faktycznie śmieszni są w tych warunkach z tym swoim bojowym wyposażeniem, nawet stoptuty ubrali:)

orcasz napisał:

> Jak długo jeszcze na pierwszej stronie Wyborczej trzeba będzie oglądać tych
        > dwóch zapatulonych palantów, którzy natrzaskali sobie zdjęć na płaskiej
        > umocnionej drodze z powodu kilku milimetrów śniegu?
        • brave76 Re: Pół centymetra śniegu i dwa zapatulone palant 17.09.08, 20:40
          Faktycznie, faceci którzy wybierają sie w góry w sandałach lub
          kobiety w niedzielnych pantofelkach i z torebeczkami są mniej
          smieszni.... a później, o dziwo, są wypadki w górach... założe się
          ze gdybys był razem z nimi, w tej chwili, przy tej pogodzie w
          polarku i adidaskach to Twoje poczucie humoru błyskawicznie by Cie
          opusciło... pzdr...
          • czysty_jak_sciana Re: Pół centymetra śniegu i dwa zapatulone palant 17.09.08, 21:47
            Przeciez to warunki, przy ktorych spokojnie moga tam spacerowac rencisci w
            kozakach i moherach!
            Jesli wyborcza pisze "zobacz" snieg na Kasprowym, to niech pokaza tez ten snieg
            a nie dwoch palantow fotografujacych sie na przemian w ich bojowym rynsztunku.
          • rasklaat Re: Pół centymetra śniegu i dwa zapatulone palant 22.09.08, 14:05
            Przy takich jak na zdjęciu warunkach włożyłbym co najwyżej polar, na to goretexową kurtkę (zwykła turystyczna, bez "technicznych" bajerów) luźne khakis lub bojówki i swoje trekkingowe Berghausy. Plus mały plecaczek żeby włozyc kurtkę i polar jak się rozgrzeję szybkim marszem. W zimie w górach chodzę zazwyczaj w koszulce jesli nie ma wiatru i jest mi ciepło.

brave76 napisał:

> Faktycznie, faceci którzy wybierają sie w góry w sandałach lub
            > kobiety w niedzielnych pantofelkach i z torebeczkami są mniej
            > smieszni.... a później, o dziwo, są wypadki w górach... założe się
            > ze gdybys był razem z nimi, w tej chwili, przy tej pogodzie w
            > polarku i adidaskach to Twoje poczucie humoru błyskawicznie by Cie
            > opusciło... pzdr...
      • offal [...] 17.09.08, 22:46
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • orcasz Weź ty się odreaguj synuś 18.09.08, 08:34
          I popracuj nad swoim językiem.

Dobrze, że są “przygotowani” ale ich mumifikacja w tak łatwych warunkach wygląda
          po prostu śmiesznie. Tym bardziej, że na zdjęciach nie widać prawie śniegu,
          tylko naszych bohaterów zafascynowanych przede wszystkim ich profesjonalnym
          outfitem.
          Sam chodzę po górach i jeżdżę na nartach od dziecka i śmieszą mnie ludzie
          chodzący w góry głównie po to, żeby szpanować i strzelać setki zdjęć przede
          wszystkim samym sobie.
          • rasklaat Re: Weź ty się odreaguj synuś 22.09.08, 14:08
            > Sam chodzę po górach i jeżdżę na nartach od dziecka i śmieszą mnie ludzie
            > chodzący w góry głównie po to, żeby szpanować i strzelać setki zdjęć przede
            > wszystkim samym sobie.

Aye, to jak ja - urodziłem się w górach i jeżdżę tam pół zycia, wiem jaki sprzęt jest dobry w jakich warunkach. Ludzie kupujący sobie jak najdroższy, profesjonalny sprzęt dla alpinistów i chodzacy w nim po łatwych górkach to górscy lamerzy. Ci w adidaskach i dresikach to takie same lamuchy ale z drugiego bieguna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka