sauternes Emigruję do Egiptu - opinie czytelników 20.09.08, 15:11 Kalwas,sam zydowskiego pochodzenia przeszedl na islam????:-)) Niezbadane sa drogi ludzkiego umyslu. Ale w swietle rabinicznym,zydem nie przestaje byc. Jedynie wyznawanie katolicyzmu czyni zyda niezydem. A sam artykul jest jeszcze jednym przykaldem jak zydowska gazeta dla Polakow czyli Wyborcza uzywa wszwelkich metod zeby napluc na Polske i Polakow. A ze robi toKalwas,zyd muzulmanin. Czy to nie komiczne. Napisanie,ze zyd Kalwas wyjezdza do Egiptu nie mialoby takiej sily preswazji,ze Polska jest okropna ,bo wiadomo,ze zydzi zawsze beda pluli na Polske i Polakow. Oni to wyssali z mlekiem..itd... Odpowiedz Link Zgłoś
esqualibur Prawda jest taka ze typ wyemigrowal do islamskiego 20.09.08, 15:24 kraju gdyz jest muzulmaninem i przeszkadza mu katolicka w wiekszosci Polska. W Egipcie wszechogarniajace chamstwo, prostactwo i nietolarancja a nawet przesladowanie chrzescijan sa na porzadku dziennym nie mowiac juz o wszechoogarniajacej biedocie, brudzie i smrodzie, korupcji policji, celnikow, dyskryminacji kobiet, zydow, chrzescijan itd. Facet tam wyjechal bo jest taniej i jest muzelmaninem a dokladanie do tego ideologii jest bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
anal_threat Z czego robić tu sensacje? 20.09.08, 15:29 Ludzie, z czego robić tu sensacje? Mam się czuć zdołowany albo zawstydzony tym, że jakiś facet z serialu emigruje z Polski? Niech emigruje, ma takie prawo. Miliony Polaków emigrują z kraju i co z tego? Z Egiptu też emigrują do Polski i też zabierają swoje rodziny i co? W każdym kraju są ludzie którzy emigrują bo coś im przeszkadza. Emigrują obywatele USA bo nie podoba im się życie w USA, emigrują obywatele Wielkiej Brytanii bo coś im się nie podoba w ich kraju itd. Nie ma kraju perfekcyjnego. To że jakiś facet wyraża swoją opinię o tym, że ludzie w Polsce są coraz bardziej agresywni i prostaccy nie znaczy, że tak jest. To jest jego opinia. Nie podoba mu się i wyjeżdża. Wielkie mi niewiadomo co. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 15:39 Rychlo w czas Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 15:52 Żyd jest mądry - i wyczuwa pismo nosem! Co będzie siedział w kraju w którym ludzie masowo nie chcą mieć wolnego dnia od pracy, w którym ludzie chcą pracować dłużej (według opinii ekspertów i tzw. sondaży) choć masowo dają dyla na podejrzane renty i wcześniejsze emertury. W kraju w którym ma się rozpocząć pierwszy i "rewolucyjny" na skalę światową eksperment chemicznej kastracji pedofilów! On dobrze wie z doświadczenia, że przy takiej okazji jajeczka mogą stracić nie tylko pedofile! Emigruje do kraju piramid bo piramidalnej rzeczywistości kraju cudów ma dość. Woli oglądać cud świata starożytnego. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Islam religia zalozona przez bandyte Mahometa 20.09.08, 16:12 ktory grabil i zabijal podroznikow i to jest faktem z koranu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan A Jezus może nie był bandytą? 20.09.08, 16:32 Obaj byli bandytami i obaj są do dziś wielkimi autorytetami moralnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
ekszha Re: Jezus nie był bandytą! 20.09.08, 20:40 Sam to zes wymyslil czy ktos ci pomagal... www.faithfacts.org/world-religions-and-theology/contrasting-christianity-and-islam moze to ci pomoze kapusciana glowa... Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Był bandytą. Został skazany i ukarany za 20.09.08, 21:20 przestępstwo. A jego przedsiębiorczy uczniowie zrobili z jego słusznej egzekucji męczeńską śmierć. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan No to nie "bandyctwo", a "przestępstwo". Pasuje? 21.09.08, 11:00 Jezus został słusznie ukarany, bo złamał prawo, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.kon pasożyt 20.09.08, 16:21 Zrobiłeś człowieku dużo złych rzeczy w życiu. Jedź i nie wracaj. Tu jest wielu ludzi którzy nie myślą jak się przewieść na czyimś grzbiecie tylko chca pracować, tworzć i nie plują pod siebie. Szkoda mi tylko twojego dziecka bo bedzie się starał mysleć dobrze o ojcu a nie ma o kim. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_28 "nie ma seksu w parakch..." 20.09.08, 16:37 bo może parków jest mniej...ale seks? szczególnie w takich kurortach jak Hurgada itp. dzieje sie sodoma i gomora, wystarczy się rozejrzeć aby zobaczyć jak wyposzczone turystki prują się jak stare ściery, a później wracają do domu i opowiadają jakie piękne są piramidy, a druga rzecz to być może gwałtów jest mniej ale jak można gwałcić kobietę w kraju w którym jest ona pozbawiona wszelkich praw i można ją kupić lub poślubić jako siódmą żonę i chędożyć co dzień z inną Odpowiedz Link Zgłoś
andrew95 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 16:43 Szczęść Boże, ale kiepsko to widzę. No, ale przynajmniej nie trzeba nosić tych uciskających skarpet. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.wilk TO MY POLACY... 20.09.08, 16:48 Polska dla Polakow, przekretow i bydlakow... grzegorzfortuna.wrzuta.pl/audio/99f6tuL0NI/52_debiec_-_to_my_polacy Odpowiedz Link Zgłoś
piesior666 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 16:52 Jak sie pojara za mlodu,to sie takie rzeczy dzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
gdoom Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 18:11 no cóż widzę, ze ten pan miał dobre intencje, w ogóle to zgadzam się z nim w ocenie naszego kraju i dobrze mu życzę, ale obawiam się, że prędzej czy później się sparzy :(. Zbyt pozytywny obraz Egiptu sobie wykształcił, by mógłby być rzeczywisty. Choć pewnie to tylko ta maska, na potrzeby wywiadu. Poza tym ja bym raczej wybrał Maroko, z arabskich islamskich krajów jest chyba najlepszym miejscem do życia. I jeszcze jedno, nie wiem czemu ten pan nie chce, żeby jego syn był punkiem, punk to nie zło :). Lepiej być punkiem niż islamskim ekstremistą (czy w ogóle ekstremistą). Choć wcale nie zakładam, ze tak musi się stać. Odpowiedz Link Zgłoś
locci postawa ucieczkowa 20.09.08, 18:12 Za młodu punkował i chlał. Robił bydło. Zamiast być konstuktywnym wolał się wycofać, zapić swe lęki. Teraz też chce uciec. Swoje lęki wciska w syna, którego zaszczycił obco brzmiącym imieniem. Brak tożsamości, autorytetu. Dlaczego wini wszystkich Polaków, gdy krzywdę zrobili mu najbliżsi. Stary, a głupi. Buntownik bez powodu? Dobrze,że dostrzega chamstwo, wulgarność, że nie pije, ale po co ta szopka? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Za kilka lat pewnie wrócą 20.09.08, 18:15 Ludzie powiadają że trawa wydaje się bardziej zielona wszędzie indziej. Do tego dochodzą kryzysy wartości które ten czy ów często przechodzi w różnych okresach życia. Po pewnym czasie przychodzi re-ewaluacja. Tak drastyczna krytyka Polski wskazuje że jego życie również w innych warunkach może nie być tak piękne jak się jemu wydaje nim tego na prawdę zazna. Z drugiej strony patrząc mieszkanie kilka miesięcy w jednym miejscu a kilka w drugim nie jest emigracją w dzisiejszych czasach. To chyba tylko 2-3 godziny lotu. Może to być nawet przyjemne dla dorosłych jeśli mogą sobie na to pozwolić ale staje się często trudne dla dziecka jeśli żyje ono jednocześnie w odmiennych kulturach. Odpowiedz Link Zgłoś
karnacja Aleksandria. 20.09.08, 18:20 Znam Aleksandrie. Interesujaco jest zobaczyc Aleksandrie. Jako miejsce zamieszkania Aleksandria jest kiepska. Reprezentacyjna Corniche to dalekie podobienstwo do Nicei z pryszczami. Miasto czasy swietnosci ma za soba. Maloprecyzyjnie okreslenie "dobra dzielnica" w Aleksandrii wymagaloby dokladniejszego okreslenia. "Dobre" w Egipcie nie jest kompatybilne z europejska cywilizacja. Oczywiscie kazdy moze mieszkac kiepsko gdzie chce. Dorabianie jednak nieprawdziwej filozofii do opuszczenia kraju jest kiepskie. Tak jak caly serial. Sadze, ze opary z mlodosci lekko przyciemnily zdrowy osad. Jezeli kiedykolwiek byl. Odpowiedz Link Zgłoś
jidam1 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 18:37 b.sie dziwie bo kulturowo islam b.odbiega od swieta zachodniego napewno blisko niego jest filozofia buddyjska trzeba byc b.slabym by przejsc na islam no coz jeszcze tylko poslac syna do szkoly talibow zone okutac w szafar przyjac szariat ktore jest barbazynskim prawem to przerazajace gdy teraz islamisci popelniaja zbrodnie przeciw ludzkosci Odpowiedz Link Zgłoś
masza12 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 20:19 gosciu kompletnie odjechany.. egipt spokojny?? dzicz zlodzieje bieda brud a do tego rligia ktora kontroluje cale zycie.. czekam na artykul mawiacy o tym jak swietnie jest w polsce i ze bardzo chce wrocic. jak nie zna arabskiego okradna go w juz w taksowce z lotniska.. naiwnosci ludzka nie znajaca granic.. Odpowiedz Link Zgłoś
radiomarian Krzyzyk na droge tym wariatom 20.09.08, 21:53 ja tez dawno wyemigrowalem z Polski i tez w Polsce nie podobaja mi sie te same rzeczy, co im...ale jak mi facet zaczyna opowiadac, ze w egipcie nie ma przestepczosci, narkotykow, prostytucji itp, a wszystkie dzieci tylko sie dobrze ucza i sa zawsze grzeczne i wszystko jest po prostu super fantastycznie, to smiac mi sie chce; skrajne lewactwo przerobione na farbowanych muzulmanow; tylko po co chrzanic o tym wszystkim w gazetach...potem bedzie glupio, jak sie na miejscu okarze, ze ten egipski raj nie jest taki rajski i trzeba bedzie do kraju wracac po cichu i ukratkiem Odpowiedz Link Zgłoś
2jack Apel do P.Kalwas - bloguj 20.09.08, 22:05 Jestem szalenie ciekaw rozwoju sytuacji.Szczegolnie interesujace byloby czytanie czy dzis tez nosili syna na rekach i jaki prezent dostal pan kolejnego dnia. Jak jest tak swietnie , to moze inni pojda pana sladem - cholera moze to nie dobrze bo holota od ktorej pan tak ucieka ,dogoni pana Bardzo , bardzo prosze o blog Odpowiedz Link Zgłoś
mentice Araby tez ludzie i chamstwo tez tam jest 20.09.08, 22:17 Bylem raz w kraju arabskim na wakacjach. "Bezpiecznie" ale nie dlatego, ze oni tacy kulturalni tylko ze kary potworne. Moja zona byla wtedy w lekko widocznej ciazy, i arabowie pluli za nami na jej widok. Chamstwo jest wszedzie, tylko w niektorych krajach bardziej karane. Mlodzieniec nauczy sie arabskiego, moze mu sie kiedys przyda. Katolstwo czy islamstwo, to ta sama czarna zaraza. Normalne Polski wytrzymuja w kraju arabskim albo z arabem do 5 lat. Potem arabskie zwyczaje pana i wladcy zaczynaja dominowac. Odpowiedz Link Zgłoś
c3por2d2 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 22:25 ...że Polska kiepska to się w pełni zgadzam...ale w pewnym sensie Egipt może się okazać "krokiem wstecz"... raczej Kanada, Nowa Zelandia, Norwegia, Holandia...to rozumiem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
powrut Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 22:34 mam nadzieje ze PASZPORT POLSKI zostawil odpowiedniemu urzedowi wczesniej wroci niz wyjechal Odpowiedz Link Zgłoś
wylly77 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 22:57 A niech sobie facio jedzie gdzie go nogi,samoloty czy też samochody poniosą.U Nas w kraju wiadomo,wojna,głód,smród i ubóstwo. Śmiać mi się chce jak czytam te brednie.Owszem zmieniło się i to bardzo,owszem w szkołach jest jak jest,ale chciało się wolności to jakieś skutki muszą być.Nie tylko u Nas tak jest,może panu Kalwasowi nie wiadomo jak jest we Francji,Wielkiej Brytanii czy też Niemczech???Zapewne jest usłane życie różami i w szkołach cudownie...a w Stanach???Jeszcze lepiej bo tam dodatkowo mordują w szkołach.I tak na koniec,Egipt to wspaniały kraj...ale tylko dla turystów którzy nie muszą tam przebywać non stop tylko odpoczywają. Odpowiedz Link Zgłoś
alien999 Do Kalwasa 20.09.08, 23:05 Wspolczynik uzaleznionych do Heroiny: Egipt 0,5% Polska 0,2%, HIV - 17 000 w Egipcie, 20 000 w Polsce wiec mi to nie wyglada na jakis specjalnie swiety kraj I jeszcze jedno panie Kalwas tzn rodziny wielodzietne to juz powoli znikaja z Egiptu, wspolczynik dzieci na kobiete spada dosc mocno - chyba pan wie ze wiecej dzieci przypada na kobiete w Wielkiej Brytani, Francji niz np w muzulmanskiej Algieri, Tunezji, Iranie - w tych krajach islamskich nie ma zastepowania pokolen juz, a Egipt choc jeszcze ma wysoki wskaznik to spada on bardzo szybko. A Islam upadnie szybciej niz myslisz, Czy wiesz panie Kalwas ze 60% Iranczykow w Szecji ma za meza/zone nie Iranczyka Muzulmanina a raczej Szeda, wiesz ze 40% emigrantow (muzulman) urodzonych w Iranie porzuca na zachodzie islam dla innej religi? Czy wiesz panie Kalwas ze w Iranie jest od 3 do 8 MILIONOW NARKOmanow, wiekszosc uzalezniona do Heroiny? Swiat islamu idzioe do przodu :) A bajeczki o rajskim zyciu w islamskich krajach mozna wstawic do skrzynki, te kraje ulegaja bardzo szybkim zmiana spolecznym. Islam upadnie tak samo jak Chrzescijanstwo. Moze wiekszosc z was mysli ze nie mam racji, ale na podstawie czego tak myslicie? Tzn emigrantow Tureckich w Niemczech? To przeciesz wiesniacy z najwiekszych zadupiow Turcji, ktorzy sa czesto w szoku jak pojada do Turcji bo maja wyobrazenie o wlasnym kraju sprzed 50 lat? To tak jak pewna czesc Poloni w USA, 90% glosuje na mocherow, maja zerowe pojecie o zmianach ktore zaszly w Polsce itd Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Współtwórca Kiepskich wyemigrował z Polski 20.09.08, 23:14 > że Arabowie są leniwi. > - To rasizm. Panie Kalwas: czy Pan naprawde mysli, ze wszyscy Czytelnicy GW sa glupkami ??? - to...uprzedzenia i "rasizm"! :) Od lat, wieeelu lat mam prywatnie i zawodowo do czynienia z Arabami, z brudnymi, czystymi, glupimi, madrymi, malymi, duzymi, biednymi, bogatymi, poboznymi i ichnymi "antychrystami" itd. ---> ale pokaz mi Pan tych pracowitych :)))))))))) (obojetnie czy sprzedawca slonecznika czy inzynier) Nie wmawiaj nam Pan bajek, w które sam Pan chce wierzyc..... Odpowiedz Link Zgłoś