presentation1 ..Nie winmy Koreii i Kuby........... 19.09.08, 13:02 Oni tylko wspolpracuja zeby rezim trwal nadal.Dostaja podobnie jak Profesorek-suszona kielbase. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Czuję głęboki smutek, gdy dowiaduję się, ... 19.09.08, 13:11 Czuję głęboki smutek, gdy dowiaduję się, że ludzie których szanowałem lub wręcz uwielbiałem, okazali się TW Bezpieki. Leszek Moczulski, Michał Boni, Andrzej Szczypiorski, Ojciec Hejmo, bp Wielgus, Hr. Dzieduszycki, a teraz jeszcze prof. Wolszczan! O ile lepiej by się nam żyło, gdyby to nie wyszło na jaw. Pozwalam sobie jednak przypomnieć, że gen. Kiszczak, kiedy zarzucono mu niszczenie akt Bezpieki, powiedział, że figurują w nich jako TW takie osoby, że ich ujawnienie wstrząsnęłoby społeczeństwem. Nie posłuchano go - i mamy ten pasztet, w którym nic do końca nie jest pewne: czy TW szkodził - czy nie, czy czerpał z tego korzyści - czy też robił to ze swoistego patriotyzmu albo pod wpływem szantażu bezwzględnego, a podłego bezpieczniaka. Prof. Wolszczanowi radziłbym, aby nie opuszczał Ojczyzny, za granicą też mieszkają rodacy, a międzynarodowe środowisko naukowe przyjęłoby to jako tchórzliwą ucieczkę od odpowiedzialności. Dobrze, że się nie tylko że infantylnie nie wykręcał, ale przeprosił rodaków; reszty dokona najlepszy lekarz - upływajacy czas! Głowa do góry! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Czuję głęboki smutek, gdy dowiaduję się, ... 19.09.08, 13:17 Zauwaz.Zgadzam sie z toba.To jest przykre.Nawet autorytety naukowe padaja.Oczywiscie zostanie ich dorobek.W naszej ojczyznie po 1989 roku popelniono blad.Placic bedziemy -MY sami.Oni gdzies zwieja. Odpowiedz Link Zgłoś
pol3di Re: Czuję głęboki smutek, gdy dowiaduję się, ... 19.09.08, 13:18 Czyli Maleszka nadal powinien wychowywać dziennikarską młódź w GW??? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Czuję głęboki smutek, gdy dowiaduję się, ... 19.09.08, 13:27 > Czyli Maleszka nadal powinien wychowywać dziennikarską młódź w GW??? Trzeba mieć niezłe g.. w głowie, żeby porównać Maleszkę i Wolszczana. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 A niby dlaczego nie?????????? 19.09.08, 15:32 Jeden gnida i drugi gnida. Co za różnica? Bo jedna menda była tylko dziennikarzem, a drugi coś tam / duzo/ osiągnął w zawodzie? Najwyrazniej masz morale podobne do p. "profesora". To z takich jak ty biorą się obrońcy np. "dr.G" Co za moralna zgnilizna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Maleszka, a kto to taki? To może ten facet ... 19.09.08, 14:41 Maleszka, a kto to taki? To może ten facetunio, który na każde niewygodne pytanie odpowiadał: "To dobre pytanie!"? Prof. Wolszczan przeciwnie: na każde pytanie udzielał otwartej odpowiedzi i samym tym już zasługuje na szacunek! O osiągnięciach naukowych nie wspominając. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Nie wątpię,że udzielał odpowiedzi ale chyba SB!! 19.09.08, 15:36 Szczególnie na tenat BRATA/ sic!/ i kolegów. Co za moralny syf w tej Polsce. Że jeszcze mogą się znalezć obrońcy takiej gnidy. Bo co? Bo naukowiec światowej klasy. Mendele też byłby "naukowcem" gdyby wojna się inaczej zakończyła. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Mocno tniesz "mark6", korzystajac zapewne ... 19.09.08, 22:32 Mocno tniesz "mark6", korzystając zapewne z przywileju późnego urodzenia? Zapewniam Cię, że niewielu ludzi za PRLu było bezkompromisowymi przeciwnikami reżymu, większość ograniczała swój protest do skrytego słuchania "Wolnej Europy" i toczenia "wszetecznych" dyskusji w zaciszu domowym, no i jawnego uczstnictwa w życiu religijnym. A już powoływanie się na "też" naukowca dra Josefa Mengele (nie Mendele!) jest nie tylko całkowicie niezasadne, ale i wysoce niestosowne, westydziłbyś się! Odpowiedz Link Zgłoś
power_mac Tam sięgaj, gdzie wzrok nie sięga... 19.09.08, 13:19 ...lecz uważaj na wysublimowany egoizm czający się przy duchu... Tak mi przykro, bowiem jeszcze raz potwierdzona zostaje korupcyjna teoria przywilejów. I Bolek niech się schowa z jego porzebami na poziomie elementarnym... On teraz to niemal bohater:) Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną 19.09.08, 13:19 Gdyby prof.Wolszczan był takim moherowym debilem,jak poniektórzy tu piszący,to pewnie byłby w tej chwili tzw. porządnym obywatelem.Przypomina mi się stare powiedzonko-może się wioska spalić ale w straży porządek musi być.Przy okazji,gdzie są te tabuny polskich naukowców,kandydatów do nobla?Zapomniałem,może chodzi o prof.Kaczyńskich może prof.Jerzy Nowak? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej552 Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną" 19.09.08, 13:27 ...i niech szybko wyp......a ! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojcz 19.09.08, 13:29 andrzej552 napisał: > ...i niech szybko wyp......a ! Polska dla Polaków! Tu może być wiocha, nędza i zadupie, ale to będzie nasze polskie katolskie zadupie. Na taki program wyborczy na pewno polska młodzież zagłosuje. Nogami. Wyp... jak najdalej stąd. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Wyp...lic mozesz sam siebie !! 19.09.08, 13:51 Prof Wolszczan moze tylko olac Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: Wyp...lic mozesz sam siebie !! 19.09.08, 13:58 edek47 napisał: > Prof Wolszczan moze tylko olac Polske. Wlasiwa ocena mozliwosci profesora. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cusz srobic?-jak mowi jarkacz... 19.09.08, 14:37 Polay na olanie zasluguja. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Profesorze! Proszę się zastanowić! PiSdzielstwo 19.09.08, 13:36 nie jest wieczne! Odpowiedz Link Zgłoś
szymek_50 Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną" 19.09.08, 13:36 Ta decyzja, o ile do niej dojdzie jest pewną formą banicji, ale wszędzie przyjmą profesora z otwartymi ramionami. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekz1 Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną" 19.09.08, 13:41 Ciekawy sposób rozumowania: "nikomu nie zaszkodziłem współpracując z SB". Czyżby SB nie była policją polityczną szukającą "haków" na Polaków, tylko kółkiem rózańcowym albo stowarzyszeniem filatelistycznym? Według mojej wiedzy formacje SB (dawniej UB) to formacje z serii Gestapo, NKWD, Stasi, których celem było utrzymywanie władzy komunistów lub nazistów wszelkimi, nawet najbardziej zbrodniczymi metodami. Więc niech pan profesor nie bęzie udawał głupszego, niż jest, bo w końcu tak wybitny atronom obdarzony jest także na pewno wybitną inteligencją. Co nie znaczy jednak, że także wybitną moralnością. Także żyłem w tych czasch, co prof. Wolszczan i pamiętam, że w klasie maturalnej nasza nauczycielka, z-ca członka komitetu wojewódzkiego Polskiej zjednoczonej Partii robotniczej, chciała mnie (podobno z rekomendacji rady pedagogicznej) wytypować na kurs wiedzy o Partii (tak się wówczas pisało mając na myśli PZPR) jako wstęp do zapisania się do tejże. Dla mnie było rzeczą oczywistą, że nie mogę się na to zgodzić, by jako Polak i katolik zapisywać się do ateistycznej i bolszewickiej organizacji będącej ekspozyturą sowiecką i dlatego odmówiłem. Pewnie sobie złamałem w tym momencie błyskotliwą karierę w stylu Olek Kwaśniewski, ale za to spokojnie mogę patrzeć w lustro przy goleniu. Niech pan profesor zada sobie w swoim sumieniu pytanie, czy odkrycie układu planetarnego jest na tyle ważne, by usprawiedliwiało złamanie życia choćby jednemu człowiekowi przez dobrze poinformowanych funkcjonariuszy SB? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista "Wyjazd" nic w życiu Wolszczana nie zmieni 19.09.08, 13:41 padnie tylko kilka POLSKICH projektów, kilkudziesięciu POLSKICH studentów zamieni prof. Wolszczana na propisowskich asystentów. Nauka i studenci na granicą tylko zyskają - więcej profesorskiego czasu. Ale w Polsce, gdzie najważniejszą, sądząc po budżecie, instytucją naukową jest IPN nikt się tym przejmować nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
avin Re: "Wyjazd" nic w życiu Wolszczana nie zmieni 19.09.08, 13:55 cyklista napisała: > padnie tylko kilka POLSKICH projektów, kilkudziesięciu POLSKICH studentów Dzisiaj zdolni ludzie nie wiklajac sie we wspolprace z SB, czytaj : NIE PROSTYTUUJAC SIE, znajduja zatrudnienie w renomowanych instytucjach naukowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: "Wyjazd" nic w życiu Wolszczana nie zmieni 19.09.08, 14:04 > Dzisiaj zdolni ludzie nie wiklajac sie we wspolprace z SB, czytaj : Dzisiaj współpraca z SB mogła by sprawiać pewne kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Prostytutka nie zawsze jest ofiara... 19.09.08, 14:08 zmuszana do prostytucji. W PRL-u przymuszano do prostytuowania sie,i w tym kontekscie winny byl system ,A NIE LUDZIE ,ktorzy BYLI OFIARAMI TEGO SYSTEMU. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Po co lament? Nikt przecież nie zrobił mu krzywdy 19.09.08, 13:46 Nie rozumiem tego całego lamentowania nad osobą prof. Wolszczana. Dziennikarze Gazety Polskiej napisali prawdę o jego współpracy z SB. I o to chodzi. Nie widzę powodu dlaczego społeczeństwo polskie miałoby o tym nie wiedzieć. Czyż nie możemy mieć pełniejszej wiedzy o życiu i działalności naszych elit? Tak dzieje się w całym cywilizowanym świecie. Czy ktoś podważa osiągnięcia naukowe Wolszczana? Co do jego postawy moralnej - niech każdy rozstrzygnie to sam, czy gra Wolszczana z SB jest do zaakceptowania. Ja na jego miejscu nie podjąłbym tego rodzaju współpracy z esbecją, ale mogę przymknąć na to oko. W żadnym jednak razie nie zgadzam się na rozgrywanie przez Gazetę Wyborczą sprawy Wolszczana i innych luminarzy z jednoznacznym celem medialnego utrupienia lustracji. Bo o to właśnie chodzi tym prawdziwym świniom i donosicielom SB, żeby przez pokazywanie jednostkowych przypadków zohydzić IPN, lustrację, tak, żeby się tym świniom upiekło. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: xabc123 19.09.08, 13:55 xabc123 napisał: > Nie rozumiem tego całego lamentowania nad osobą prof. Wolszczana. Dziennikarze > Gazety Polskiej napisali prawdę o jego współpracy z SB. I o to chodzi. Nie > widzę powodu dlaczego społeczeństwo polskie miałoby o tym nie wiedzieć. Czyż > nie możemy mieć pełniejszej wiedzy o życiu i działalności naszych elit? Tak > dzieje się w całym cywilizowanym świecie. Czy ktoś podważa osiągnięcia naukowe > Wolszczana? Co do jego postawy moralnej - niech każdy rozstrzygnie to sam, czy > gra Wolszczana z SB jest do zaakceptowania. Ja na jego miejscu nie podjąłbym > tego rodzaju współpracy z esbecją, ale mogę przymknąć na to oko. W żadnym > jednak razie nie zgadzam się na rozgrywanie przez Gazetę Wyborczą sprawy > Wolszczana i innych luminarzy z jednoznacznym celem medialnego utrupienia > lustracji. Bo o to właśnie chodzi tym prawdziwym świniom i donosicielom SB, > żeby przez pokazywanie jednostkowych przypadków zohydzić IPN, lustrację, tak, > żeby się tym świniom upiekło. Trafiles w sedno sprawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: xabc123 19.09.08, 14:09 > > żeby się tym świniom upiekło. > Trafiles w sedno sprawy!!! Raczej, "trafiłeś granatem w szambo". Jedyny dziedzina nauki i technologi jaka się w tym kraju dynamicznie rozwija to lustracja. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Po co lament? Nikt przecież nie zrobił mu krz 19.09.08, 14:06 > Ja na jego miejscu nie podjąłbym > tego rodzaju współpracy z esbecją, ale mogę przymknąć na to oko Przyczepiło się g. do okrętu i woła płyniemy. Nigdy nie miałbyś najmniejszej szansy znaleźć się na miejscu Wolszczana, nie ośmieszaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Re: Po co lament? Nikt przecież nie zrobił mu krz 19.09.08, 17:11 To ty jak dyżurne gó... przyczepiasz się do każdej wypowiedzi na tym forum, która ci nie odpowiada, samemu nie mając nic istotnego do powiedzenia. Nawet nie jesteś w stanie dobrze zrozumieć tego co inni piszą. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Dlaczego nie było takiego zrozumienia dla Abp Wiel 19.09.08, 13:58 ks abp Wielgusa? Też naukowiec, też nikogo nie podkablował, są dowody! mało tego miał pozwolenie od Prymasa, a zrobił to (czytaj, dał się zwerbować) dla kontynuacji na wyższym poziomie nauki. Czy to strata dla nauki polskiej, dla Polski? Nie przesadzajmy!! Jakie to gałęzie gospodarki korzystają z osiągnięć naukowych prof. Wolszczana? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: enedue3 19.09.08, 14:03 enedue3 napisał: > Dlaczego nie bylo takiego zeozumienia dla ks abp Wielgusa? > Też naukowiec, też nikogo nie podkablował, są dowody! mało tego > miał pozwolenie od Prymasa, a zrobił to (czytaj, dał się zwerbować) > dla kontynuacji na wyższym poziomie nauki. > > Czy to strata dla nauki polskiej, dla Polski? Nie przesadzajmy!! > Jakie to gałęzie gospodarki korzystają z osiągnięć naukowych prof. > Wolszczana? Ano dlatego, ze zyjemy w orwellowskim swiecie w ktorym sa zwierzeta rowne i rowniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus Re: enedue3 20.09.08, 18:03 > > Czy to strata dla nauki polskiej, dla Polski? Nie przesadzajmy!! > > Jakie to gałęzie gospodarki korzystają z osiągnięć naukowych prof. > > Wolszczana? przyznaj się, że po prostu nie wiesz, co odkrył Wolszczan jakie gałęzie gospodarki polskiej korzystają z odkrycia Kopernika ;- )) Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Dlaczego nie było takiego zrozumienia dla Abp 19.09.08, 15:32 Nie porównuj naukowca z teologiem. Wielgus, jako duchowny, zawodowo parał się moralnością. Wolszczan nie. Wolszczan nie wygłaszał kazań, w których uczył co jest dobre a co złe. To nie jest ta sama sytuacja. Współpraca z SB w przypadku duchownego jest podwójnie kompromitująca. Odpowiedz Link Zgłoś
jml13060 Spadaj 19.09.08, 14:05 Profesorze-kapusiu spadaj na swoje neutronowe planety. Przezyjesz ? :) Tu, na Ziemi ludzie kieruja sie etyka ? Podobno podpisales papier o wspolpracy z SB. A ja nie podpisalem (!!!), choc mnie namawiano przy aplikacji o stypendium Fulbrighta. Ty zrobiles swiatowa "kariere", a ja i wielu innych, co nie podpisali - nie dostalem takiej szansy. Godne to i sprawiedliwe. Znasz te slowa ? Kandydat na Nobla kapusiem SB. Wstyd i zegnaj. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Spadaj 19.09.08, 14:11 > ..a ja i wielu innych, co nie > podpisali - nie dostalem takiej szansy. Spadaj miernoto, nie zrobiłeś kariery boś głupi, albo języków nie znasz. Można było składać papiery jak się komuna zawaliła, i każdy kto był coś wart dostał swoją szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
qfc O gnidach 19.09.08, 14:08 Profesorowi Wolszczanowi nikt jego wybitnosci nie odbierze. To juz jest (sensie wybitnym) chodzaca historia astronomi. Nie poczuwam sie do dawania tez nauk profesorowi. Jedynie zeby przeczytal "Traktat o gnidach" Piotra Wierzbickiego. To powinno mu pomoc zrozumiec jego raczej niefortunne dzialania w czasach juz slusznie minionych. Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną 19.09.08, 14:12 A niech wyjezdza! Malo astrologów w naszym kraju? A w ogóle co on takiego odrył? Jakieś durne gwiazdy? Komu to potrzebne? Lepiej zajmijcie się (i dac pieniądze) ludźmi którzy nie mają co jeść i kastracją degeneratów! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojcz 19.09.08, 16:24 Ty jesteś jak najbardziej żałoba, ale intelektualna. Odpowiedz Link Zgłoś
deja.lu Re: Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojcz 20.09.08, 01:32 Oj, z Tobą też marnie - nie zauważasz ironii? Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: SB-ecja wysyła Wolszczana na emigrację 20.09.08, 21:56 Kiedyś już tak było, gdy żydokomuna dzierżyła pełnię władzy. Dzisiaj jest inaczej. SB-ecja działa z ukrycia poprzez agentów wpływu, ale agenturalny układ trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Wolszczan niczego nie "odryl", ale 20.09.08, 01:58 może i astrologów w Polszcze ci u nas dostatek, zaś astronomów - mało. Jeszcze mniej odpowiedniej techniki. Więc jak huwejbinki lustracyjne już zlustrują naukowców, to wrócimy do sierpa i młota (bo maszyn nie będzie). Pozdrawiam wszystkich miłośników ciemnogrodu! Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 W życiu liczy się postawa człowieka 19.09.08, 14:18 Czy profesor wyrządzał swoim wstapieniem do SB krzywdę kolegom, współpracownikom?. To jest ważne . Madrości tego świata są głupstwem dla Najwyższego! Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Pa-pa Profesorze. Polska nie dla agentów ! 19.09.08, 14:18 Powinien Pan walić się w pierś mówiąc: "Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina" , a na końcu : przeprasza was Polacy. Takie postępowanie byłoby godne zasłużonego człowieka. Uciekają tylko tchórze. Życzę spełnienia marzeń i to jak najszybciej.Pa-pa profesorze ! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Dziękujemy Adamie, Jacku, Bronisławie, Tadeuszu... 19.09.08, 14:34 To dzieki wam akta nie zostały ujawnione w 1990r. To dzieki wam lustracyjny serial trwa po dziś dzień i końca nie widać. To dzięki waszej wyrozumiałości dla agentury mamy w Polsce zamiast wolnego rynku kapitalizm polityczno-korupcyjny. To dzięki wam Polska tonie w układach, nieformalnych powiazaniach i w całym tym g...nie. To dzieki wam naród nie wie co złe, a co dobre, bo to wy im powiedzieliście, że wszystko jest wzgledne. Do dzieki wam donoszenie na kolegów nie jest jednoznacznie uważane za zło, a ubecy i ich szpicle stanowia dziś "elitę" gospodarczą i - co gorsza - umysłową. DZIĘKUJEMY WAM ZA TO WSZYSTKO!!!! ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Dziękujemy Adamie, Jacku, Bronisławie, Tadeus 19.09.08, 14:52 > To dzieki wam akta nie zostały ujawnione w 1990r. Czyli to już prawie 20 lat. Właściwie archeologia. Zadziwiające, że tak wiele osób ciągle się tym zajmuje. Kto pamięta jaki procesor siedział wtedy w komputerze, co to był za komputer, a internet (bitnet, he he he)? Lustracja, jaka by nie była czy nie miała być, na rozwój technologii i nauki wpływu nie miała (jeżeli już, to tylko negatywny). Nikt nie udowodnił, że lustracja przeprowadzono w 1990 miałaby pozytywny wpływ na rozwój Polski, a wiele wskazuje na to że cofnęła by nas o jakieś 15 lat ("Euro w Polsce za 15 lat") - afera Wolszczana tylko to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk Jakie są skutki braku lustracji ? 19.09.08, 15:03 Najważniejszym i najgorszym skutkiem braku lustracji w 1990r. jest to, że zamiast GOSPODARKI WOLNORYNKOWEJ mamy KAPITALIZM POLITYCZNO- KORUPCYJNY. Nie rozumiesz jaki to ma związek? No trudno - jakoś bez tego zrozumienia nadal będziesz żył. ------------------------------------------------------- - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej, demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej? - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Jakie są skutki braku lustracji ? 19.09.08, 15:12 > Nie rozumiesz jaki to ma związek? No trudno - jakoś bez tego Nie ma związku między lustracją starych pierników i rozwojem nowoczesnej gospodarki. Vide sejmowy kant zlustrowanych pisdzielców dla głupich 300 zeta. Lustracja tylko ugruntowuje kapitalizm polityczno-korupcyjny. Zastanów się, to zrozumiesz (chyba żeś z PiS, to sobie odpuść myślenie i zapytaj prezesa) Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: Dziękujemy Adamie, Jacku, Bronisławie, Tadeus 19.09.08, 15:14 19 lat temu utonęlibyśmy w pyskówkach i rozliczeniach. Bardzo dobrze, że się tak nie stało. Takie rzeczy trzeba robić na spokojnie, gdy emocje już opadły. Kraj zarządzany przez Robespierre'ów szlag by trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
langston jakos Niemcow a ni Czechow nie trafil:) 19.09.08, 15:19 jakos Niemcow a ni Czechow nie trafil:) ...a lustracje mieli duzo ostrzejsza niz nam sie snilo np. zakaz dzialanosci partii komunistycznej na 10lat+brak zlozenia oswiadczenia lustracyjnego=wylot z pracy w ciagu 15dni. Przestan pieprzyc dzieko! Odpowiedz Link Zgłoś
ferrment Re: jakos Niemcow a ni Czechow nie trafil:) 19.09.08, 15:42 > Przestan pieprzyc dzieko! Pozdrawiam wzajemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Zrozumcie wreszcie lumpen-inteligenci z PO!!! 19.09.08, 14:48 Bo musial byc "autorytetem moralnym" i sie obrazil bycie "autorytetem naukowym " mu nie wystarczalo. Zrozumcie wreszcie lumpen-inteligenci z PO to ze ktos jest wybitnym naukowcem, artysta etc nie oznacza ze jest autorytetm moralnym!! Mnie nie interesuje z punktu widzenia nauki czy Wolszczan donosil!!! Jesli Einstain zabilby swoja zone to nie przestal by byc autorytetem naukowym tylko moralnym z tego wynika ze nie bralbym pod uwage jego moralizatorskich glosow tylko naukowe!! Tak trudno to pojac durnie!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: o kapusiach nic nie wiem, 19.09.08, 14:54 ale za wybitnym, światowej klasy astronomem płakać będziemy bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Wolszczan chcialbyc autorytetem moralnym czy nauko 19.09.08, 14:50 Bo musial byc "autorytetem moralnym" i sie obrazil bycie "autorytetem naukowym " mu nie wystarczalo. Zrozumcie wreszcie lumpen-inteligenci z PO to ze ktos jest wybitnym naukowcem, artysta etc nie oznacza ze jest autorytetm moralnym!! Mnie nie interesuje z punktu widzenia nauki czy Wolszczan donosil!!! Jesli Einstain zabilby swoja zone to nie przestal by byc autorytetem naukowym tylko moralnym z tego wynika ze nie bralbym pod uwage jego moralizatorskich glosow tylko naukowe!! Tak trudno to pojac durnie!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
tulasie Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną" 19.09.08, 14:58 Czy oczekuje aby ktos go prosil zeby tu zostal? Po co takie deklaracje? Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojcz 19.09.08, 15:14 > Czy oczekuje aby ktos go prosil zeby tu zostal? Po co takie > deklaracje? Wolszczana zapytali, to i odpowiedział. Precyzyjnie i na temat, jako to ma w zwyczaju. Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną 19.09.08, 15:00 Wolsztan wraca do izraela???To ile zarobili działacze KOR-u skoro jako opozycjoniści mogli wyjeżdżać za granice??normalnie ciężko było dostać paszport chcąc wyjechać do krajów socjalistycznych a ci panowie michnik,geremek,mazowiecki i to całe siemrne towarzystwo wzajemnej adoracji mogli jeździć po całej europie!!na ilu donieśli i ile dostali za to kasy??? Odpowiedz Link Zgłoś
bluber77 Glupi ludzie z was 19.09.08, 15:09 Dalej dajcie sobie mydlic oczy smieszna historia o lustracjach a to co jest wazne dla kraju nadal niech bedzie pod przykrywka afer oj glupota ludzka jednak jest nieskonczona A MOZE WAS ZA TE DURNE KOMENTARZE ZA 20 LAT BEDA LUSTROWAC CO ? NIE POMYSLELISCIE O TYM TAKIE BYLY CZASY BYLO SB TO SIE PRACOWALO DLA NICH A JAK SIE NIE PRACOWALO TO MIALO SIE PRZRABANE IDZ TERAZ JEDEN Z DRUGIM I POWIEDZ ZE NIE BEDZIESZ WSPOLPRACOWAL Z POLICJA W SPRAWIE NP JAKIEGOS MORDERSTWA TO CIE OD RAZU ZAMKNA ZA TO BO BEDZIESZ GLOWNYM PODEJRZANYM PROSZE. I ZEBY BYLO JASNE ROCZNIK 85 NIE ZADEN KOMUCH TO NAPISAL JAK POTRAFICIE ODPISAC Odpowiedz Link Zgłoś
langston wlasnie dlatego ze rocznik 85 to nie pojmujesz 19.09.08, 15:14 wlasnie dlatego ze rocznik 85 to nie pojmujesz pewnych spraw i jestes juz wychowanyn na GW. Idac takiem Twojej "mysli" Niemcy nie powinni robic de-nazifikacji w 1945roku:) ...co wiecej zrobili tez de-komunizacje w 1990 (Czesi tez) dlaczego? Bo sa panstwem dbajacym o swoj interes. Prof Wolszczan nie przestaje byc autorytetem naukowym-przestal byc tylko autrytetem moralnym. Proste. GWno natomiast chcialoby by wszycy na ktorych oni maja papiery (wyciagnal je Michnik wtedy gdy ty miales 5lat)realizowali GWniane interesy w obawie ze te papiery ktos wyciagnie. I walsnie stad krzyk GWna. Pojoles cos? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Rocznik 85 , to i ja moge napisac.... 19.09.08, 15:19 Bronisz prof Wolszczana, jestes wiec SB-kiem.Z policja nie zaczynaj,bo oni wspolpracuja z kryminalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
e-marlowe Re: Glupi ludzie z was 19.09.08, 15:21 Nieprawda, nie trzeba było wspóŁpracować z SB,przedtem z UB,przedtem z GESTAPO żeby żyć normalnie.A tym bardziej nie trzeba było donosić na kolegów i brać za to wynagrodzenia.Wystarczyło mieć trochę poczucia przyzwoitości,godności i odwagi cywilnej a tych cech Wolszczan nie ma na pewno.Jego tłumaczenia w TVN24 były po prostu żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Gdzie __ONI____są....gdzie byli wtedy....... 19.09.08, 15:21 Trzeba powtarzać jak mantrę, że SB było organizacja przestępczą mającą w tamtym czasie nieograniczone możliwości indoktrynacji polskiego społeczeństwa. Można wysnuć karkołomną ale oddającą realia tamtych lat___tezę,że kto nie był w zainteresowaniu i "zasobach" SB___był po prostu bezwartościowym osobnikiem, który nic szczególnego nie robiąc, godził się na taki stan rzeczy jaki wtedy "panował"..... Kogo mamy po jednej stronie...kler,naukowców,dziennikarzy, artystów czyli tych ,którzy posiadali ogromną wiedzę oraz ludzi jawnie okazujących niechęć tamtemu systemowi ,tworzących opozycję .... Wszyscy ci są teraz na świeczniku historii bo są na nich SBeckie "materiały"...SBecja interesowała się takimi ludźmi a po drugiej stronie....kogo mamy...????? Tych, którzy nie mogąc "zaistnieć" w tamtych latach a chcą pokazać swoje "bohaterstwo i patriotyzm " teraz.... wykorzystują do tego to, co zostało wytworzone przez SB.... Gdzie ONI byli wtedy...gdzie są ICH SBeckie kwity...czyżby nie istnieli w tamtych latach.... Gdzie____ONI_____są......gdzie byli wtedy....????? Kaczyńscy, Macierewicz, Olszewski .... czy SB nie wiedziało o ich istnieniu...nic nie ma.....żadnych teczek, wpisów ,rejestracji..... tak jakby nie istnieli ... Czyżby byli powietrzem, którego SBeckie psy nie mogły w ogóle wyczuć.....?????? Czy byli tacy odważni,że nie dali się SBekom "złamać" a może są inne powody nie figurowania w SBeckich archiwach..... Do tego UKŁADU i ich "historyków" powinno dotrzeć,że cały proces dochodzenia prawdy należy zacząć od uznania SŁUŻBY BEZPIECZEŃSTWA jako ORGANIZACJI PRZESTĘPCZEJ działającej w strukturach MSW, będącej rezydentem swego odpowiednika KGB w ZSRR. Różne środowiska w tym także historyczne są w dalszym ciągu przesiąknięte byłymi SBekami, którzy stosując znane im metody dezinformacyjne usiłują skierować uwagę społeczeństwa na wygodny dla nich tor. Po części to im się udaje lecz jest kwestią czasu gdy, nie "wielbłądy" będą tłumaczyć się w sądach lecz właśnie inspiratorzy zostaną uznani przestępcami. Jeżeli są karani oprawcy ,którzy fizycznie znęcali sie nad swoimi ofiarami to jakim prawem mają pozostać bezkarni oprawcy stosujący także znęcanie psychiczne i moralne. To też jest przestępstwo tylko bardziej wysublimowane,trudniejsze do udowodnienia o czym oni doskonale wiedzą. Teraz wiadomo,dlaczego Kaczyńscy nie zabrali się za ustawę o uSBEKIZACJI ,aby pozbawić przywilejów wcale nie małą grupę UBeków....SBeków ,którzy na ciepłych emeryturkach żyją sobie dostatnio i CAŁY CZAS dostarczają UKŁADOWI wszystko czego oni chcą.... Odpowiedz Link Zgłoś
apparent Profesor Wolszczan rozważa "pożegnanie z ojczyzną" 19.09.08, 15:25 Prof. Wolszczana proszę przyłożyć do miarki która nazywa się "Pięć typów motywacji do pracy naukowej" wg. Św. Bernarda z Clairvoix. Wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś