krzysztofczyz 26.09.08, 08:01 No to postawili na swoim i wbrew wszystkiemu zyskali mój szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kde44 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 08:38 nieźle, facet się wypromował... gorszego prezydenta miasta w Polsce pewnie da się znaleźć, ale głupszych obywateli niż wrocławian, to raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
lecoqsportif Nie wiadomo czy wystartuje 26.09.08, 19:24 Nie ma żadnej deklaracji Dutkiewicza. wroclaw.fotolog.pl Odpowiedz Link Zgłoś
quovadis2 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 27.09.08, 04:38 Bardzo madra i kulturalna wypowiedz jak na 3-letnie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Opus Dei jest w kryzysie . Pan Ujazdowski chwyta 26.09.08, 09:48 się każdej słomki ratunki . Ale Polacy chyba znowu nie będą głupi . Wystarczy pojechać na obrzeża Wrocławia i zobaczyć ten syf . Czym tu dutkiewicz się chwali ?!!! Że przykleja się do inwestycji na które pieniądze dał ktoś inny ?! Że mu pomogą kolesie w rządzie Tooska : Szetyna czy hlebowski ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Opus Dei jest w kryzysie . Pan Ujazdowski chw 26.09.08, 10:33 Jak chce to niech startuje, skoro Kaczyński został prezydentem to i Dutkiewicz może doświadczenie w zarządzaniu ma większe. Odpowiedz Link Zgłoś
5m00tny Re: Opus Dei jest w kryzysie . Pan Ujazdowski chw 26.09.08, 15:00 Dutkiewicz zapewne wszystko ma większe od Kaczyńskiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re:GW wykasowaliście POst a mam twarde dowody 26.09.08, 19:09 a może i sPOro filmów nie tylko dokumentów. Na perfekcyjnych zlodziei nie ma mocnych ale można POzastawiać ukryte kamery i POdsłychy i lewe kwity a PO wpadaja w sieci cyfry i ich wkładamy do IT. Za jakiś czas zobaczycie ja też nie mogłem uwierzyć , że POwpadały takie topy. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 [...] 26.09.08, 09:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: HUra ten pan trzyma mnie w zamurowanym miesza 26.09.08, 09:59 K.U.R.W.A na ciebie nie ma słów, zresztą sam się pięknie nazwałeś... Posłuchaj, śmieciu, czy ty się wreszcie zamkniesz z tym zamurowanym.... Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Czasami zastanawiam sie czy 26.09.08, 10:05 czy ktoś nie chce mimi rękami zrobić POrządku we wrocławia a nawet w Kraju. Nikt oprócz mnie ni ma PISemnych i nie tylko dowodów na "dziwne zdarzenia osób na szczycie" a rękach naszych są m.in Ministerstwo Kultury, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i administracji, Komendant Główny POlicji, i inne ministerstwa , do niedawna Kasa Rolniczego Ubezpieczenia, Ambasador Rosji - 10 lat Minister Obrony Narodowej, Prokurator Generalny Ministrowie Prezydenta Kwaśniewskiego . U niektórych pracowałem u u wielu mój ojczym znam klimaty. Ale nigdy prze nigdy nie wchodziłem w układy "biznesowe" cenię sobie niezależność i uczciwość sPOłeczną ale cena jaką zapłaciłem była i jest za wysoka Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 GW wykasowaliście a sa twarde dowody 26.09.08, 19:05 a może i sPOro filmów nie tylko dokumentów. Na perfekcyjnych zlodziei nie ma mocnych ale można POzastawiać ukryte kamery i POdsłychy i lewe kwity a PO wpadaja w sieci cyfry i ich wkładamy do IT. Za jakiś czas zobaczycie ja też nie mogłem uwierzyć , że takie topy. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 26.09.08, 10:11 no to zamieńmy sie na mieszkania moje ma ok 200 m kwatratowych wykuPISz je za 3% na wolnym rynku jest warte ok 2 milionów, Ale wmeldowali mi Zarząd szpitala MSWiA. A drzwi zamurowali. Wcisną ci umowę dyr Mirończuka zastępcy Dolaty (Szefa Dolnośląskiej Izby Skarbowej)i POdwładnego Ministra prezydenta Zdrojewskiego na to mieszkanie bez prawa wejścia do niego, Odpowiedz Link Zgłoś
eugeniuszz Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 10:26 "Media od dawna spekulowały, że Dutkiewicz mający duże osiągnięcia w rządzeniu Wrocławiem"... Osiągnięcia to on ma ale WYŁĄCZNIE medialne, bo w realu, czego się nie tknie to sp... Wrocławianom nie trzeba przypominać. WYBORY JUŻ ZA 2 LATA! Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 10:35 A co takiego sp... bo nie wiem mimo ze jestem Wrocławianinem od urodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 10:36 Wrocław rozbabrany, obwodnica autostradowa nie może zacząć się budować, obwodnica południowa skreślona z planów - taki jest Wrocław. To zasługa Zdrojewskiego - tekturowego ministra kultury i Dutkiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 10:58 To że Wrocław to wielki plac budowy to akurat jest OK , budowa AOW właśnie ruszyła ale to i tak jest sprawa rządu, obwodnica południowa czyli droga Łany Długołęka to znowu sprawa marszałka województwa a nie prezydenta miasta . Odpowiedz Link Zgłoś
kasia20055 Re: Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 15:43 Jedno to sprawa rządu, drugie to rzecz marszałka. To w końcu co zrobił Dutkiewicz? Nie przeszkadzał im? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 16:18 To że Wrocław to wielki plac budowy . Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Mający duże osiągnięcia w rządzeniu? He he 26.09.08, 10:38 zaptajcie się Eminencje Kardynała Gulbinowicza o ich wspólny mianownik. Ja to zrobiłem i miesiąc nie mogłem dojść do siebie. To było przy okazji jak rozwikływałem zagadkę zabójstwa w 1996r mojego ojca i zamurowania mu oraz mnie w moim mieszkaniu.Miałem przygotowanie merytoryczne i profil układy a Eminencja mnie okłamał. Czy wie o tym zarząd kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 To już IV numerek nie wystarcza? Od razu 26.09.08, 10:36 proponuje się XXI RP? Kiedy wreszcie skończy się w Polsce ciągłe tworzenie nowych partii, po to by je potem znowu rozbić i tak w kółko? A potem dziwi się jeden z drugim rozpolitykowany działacz, że społeczeństwo ma to w nosie. No, bo przecież tow. Kwaśniewski jest ciągle tą samą osobą. Tak, wiem, że się człowiek może zmieniać i może zmieniać poglądy polityczne ale najpierw był w SLD (pomijam PZPR, bo to inny system i tam nie miał takiego wyboru) i SLD było dobre a teraz nagle musi być w LID (czy jak się tam ta nowa partia nazywa) i LID jest dobre. A potem nie spodoba mu się jakieś głosowanie w Sejmie i założy znowu jakąś nową partię, bo powie, że LID jest be a LIS jest cacy. To samo z innymi. Pan Jurek mówił, że PIS jest dobry a potem mówił, że PIS nie jest dobry. Pan Sikorski mówi, że PO a wcześniej, że PIS. Kiedy wreszcie będziemy mieli stabilny system polityczny jak na Zachodzie? W Ameryce są Republikanie i Demokraci, w Niemczech chrześcijańska demokracja i socjaldemokracja, w Anglii lejburzyści i konserwatyści a we Francji Sarko-partia i Segu-partia i wybierasz w lewo lub w prawo i spokój. A u nas co chwila jakiś przyjaciel magnetowidów zakłada Partię Przyjaciół Magnetowidów (sprawdziłem - była taka!) a jakaś pani, przyjaciółka drugiej łechtaczki, zakłada Partię Bab Trzeciego Wieku. Ciągle ktoś się dzieli przez podział lub pączkowanie i bądź tu mądry. Niech ktoś wreszcie założy Partię Bezpartyjnych i na nią będę głosował – tylko błagam, jak już raz ją założycie to jej nie rozbijajcie i niech ona sobie zostanie przez najbliższe 50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: toja3003 - pięknie naPISane ale 26.09.08, 10:53 z jednym się nie zgodzę. Ja zrezygnowałem z koltynuacji kariery Pilota mysliwskiego by nie służyć ludziom terroryzującym naród POlski uciekłem od czerwonej książeczki. POdczas Dęblińskiej przysięgi przemilczałem "wierność innej konstytucji" Więc było to możliwe ale nazbyt kosztowne. Pracowałem u Mirończuka, Dolaty, Hermaszewskiego, Zdrojewskiego - oto moja opinia pracy Odpowiedz Link Zgłoś
marcinloo Za dużo porażek miał ostatnio 26.09.08, 10:40 I nie jest uwikłany w żadną partię. Nie uda się. NAM SIĘ UDA! funkindonuts.fotolog.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Kłamiesz oto dowód foto 26.09.08, 10:59 www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/DSCF3966.JPG-- Kasy fiskalne Rolnikom/Prawnikom i lekarzom KRUS zamiast ZUS i cofnąć prezenty mundurówce i szacuneczek dla Konstytucji www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=search&a=2&phrase=ffilm&s_kraj= www.twojprezydent.pl/kampania/index.php?action=show_gallery3 Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Kłamiesz oto dowód foto, jescze raz 26.09.08, 11:01 www.twojprezydent.pl/kampania/zdjecia/DSCF3966.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
krzykowal Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 11:00 Szanse miał ogromne, bo poza Wrocławiem jest ogromny mit w Polsce super gościa Dutkiewicza. Tylko dla mnie strzelił sobie w stopcę łącząc się z takimi dziwolągami jak Rokita, być może Dorn? To będzie po prostu partia ideowców, nieudaczników. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 11:03 A może przyPOmnieć jakie były i są ułady PC POrozumienia Centrum? Na to jeszcze nie dorosliscie. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 11:28 Zgadzam się z Tobą całkowicie... . Dutkiewicz Prezydentem Mikstatu !!! . Platforma dzisiaj rządzi, dwóch ministrów - Schetyna i Zdrojewski, zrobi wszystko,żeby utrudnić Dutkiewiczowi start. Ze szkodą dla Wrocławia i jego mieszkańców. Popularność Prezydentów Miast- obydwu wymienionych - to mit. Zauważ, gdzie Zdrojewski kandydował w wyborach. Na suchych Krzykach, okolice Dębowej ,Jaworowej. Ach jak pięknie walczył z powodzią. Tak w "Telewizji Echo" . Niech przyjedzie na Klęczków, koło Kryminału. Po 12 latach jeszcze ,mieszkańcy nie mogą mu podarować lekceważenia, "olania" i pozostawienia bez pomocy. Zdrojewski wykreował Dutkiewicza. Kolejny cudotwórca. Miał szczęście, biznes szukał w koloniach - przepraszam w strefach ekonomicznych - frajerów do pracy na taśmie. Dutkiewicz może miałby jakieś szanse, gdyby nie to operetkowe towarzystwo. Jan Maria Rokita - niedoszły premier. Kazimierz Michał Ujazdowski- upadły minister wariackiego rządu( a może na odwrót?) Dutkiewicz, Giertych, Rokita,Lepper, Ujazdowski. Kto o nich będzie za dziesięć lat pamiętał? Ale heca - Lepper z Dutkiewiczem, analfabeta z Doktorem na śmietniku historii. Na jednej taczce gnoju... Grzesiek, też Doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_maratonczyk Kpina - Dutkiewicz z Wrocławia na Pałac... 26.09.08, 11:11 To jakieś nieporozumienie? Jak można w XXI wieku mieć tak za nic obywateli tego regionu i tak na siłę wbijać im do głów "pomroczność jasną" - ob. Dutkiewicz na Prezydenta Rzeczypospolitej? Przecież ten ob. nie wie nawet, że jest Konstytucja Rzeczypospolitej i że taka Konstytucja nakłada na takich, jak on, małych prezydentów same obowiązki? Jeżeli we Wrocławiu wycierano sobie o Konstytucję urzędnicze buciory, to co będzie w Warszawie? Biedny to będzie naród, który dopóki nie doświadczy urzędniczego bezprawia, arogancji i chamstwa nie dowie się nigdy, CO SIĘ UKRYWA ZA TIKIEM GRYMASU USMIECHU WIECZNIE PRZYSPAWANEGO DO TWARZY? Polecam lekturę, np. jak przez dwa lata można było bezkarnie okradać sześcioro dzieci z domów dziecka, ale również z godności, z prawa do marzeń i z prawa do dziecięcej radości z życia, które jest piękne. Ale tacy ob. jak niedoszły jeszcze i na szęście "prezydent" zrobią wszysko, żeby każdy szlachetny i płynący z serca przejaw ludzkiej DOBROCI zamienić w piekło! I o zgrozo : czy tego i właśnie tego uczą na KUL-u?? Zapraszam : www.klementynka.pl www.nocleg.info.pl/nocleg2/index.php?show=impr&action=wiecej&id=2468 To zaledwie tylko zwiastuny tego, CO ukaże się pod jednym wielkim szyldem i tytułem : "GRZECHY WROCŁAWSKICH KRASNALI" Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Kpina - Dutkiewicz z Wrocławia na Pałac... 26.09.08, 11:20 we wrocławiu są widzę tysiące POkrzywdzonych przez tych ze szczytu. "polski_maratonczyku" Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 26.09.08, 13:06 Moze Dutkiewicz powinien kandydowac na prezydenta jakiegoś azjatyckiego kraju, bo Wrocław realizuje azjatycki model rozwoju- bogate miasto biednych ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
grba Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 26.09.08, 13:08 W Niemczech wielu polityków, nim weźmie się za działania na scenie krajowej, nabywa diświadczenia w rządzeniu mniejszymi organizmami. Adenauer był nadburmistrzem Kolonii, Brandt burmistrzem Berlina, Schmidt pełnił ważne funkcje w senacie Hamburga, itd... Może i u nas przyszedł czas na ludzi mających długoletnie doświadczenie pracy w samorządzie, bo po Kaczyńskim i Tusku widać, że to działacze raczej partyjni. Dutkiewicz ma również wiele innych atutów. Nie jest kurduplem, mówi wyraźnie z dobrą dykcją, zna języki obce, jest logiczny (ma doktorat z logiki formalnej)... Wybory prezydenckie to tak naprawdę "jednomandatowy okręg wyborczy" i Rafał Dutkiewicz ma duże szanse, szczególnie kiedy będzie miał dobrze nam znanych kontrkandydatów... Kaczyńskiego i zużytego premierostwem Tuska... Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 13:10 "Dutkiewicz ma również wiele innych atutów. Nie jest kurduplem, mówi wyraźnie z dobrą dykcją, zna języki obce, jest logiczny (ma doktorat z logiki formalnej)... " wow. bardzo merytoryczne argumenty :) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 13:15 Nixon przegrał z Kennedym bo był niedogolony... Kaczyński to kurdupel... Takie argumenty są ważne dla wyborców, bo oprócz rozumu, są jeszcze emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
intelektualistka Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 26.09.08, 13:14 Wam sie chyba wszystkim, za przeproszeniem, w tyłkach poprzewracało! Żyjecie w dużym, rozwijającym się, świetnie wyglądającym mieście i dziur w całym szukacie chyba na siłę. Że Wrocław rozkopany. No pewnie, ze rozkopany! bo jak sie buduje lub remontuje nigdy wcześniej nie remontowane drogi to musi być rozkopany! Że kamienice są nie wyremontowane. No pewnie, ze wszystkie nie są wyremontowane, bo po piewrsze nie wszytskie są komunalne i nie wszytskie ze względów prawnych miasto może remontować, a po drugie w pierwszej kolejnosci miasto zajeło sie kanalizacją drogami, słowem- infrastrukturą i ułatwianiem życia mieszkańcom i dopiero teraz ma środki na remont kamienic. I kamienice sie remontuje, stopniowo, powoli, ale Wrocław nie jest Microsoftem i nie ma pieniędzy na wszytsko. Zwracam też uwagę, które we Wrocławiu wynosi ok. 4%. I jak ktos mi powie, ze to wszytsko wzrost gospodarczy i ze Rafał Dutkiewicz nie ma żadnych zasług w tej kwestii to polecam wycieczke po wielu, wielu polskich miastach gdzie bezrobocie wynosi 16-20% (Jelenia Góra, Rzeszów, w Łodzi, z tego co wiem, nadal wynosi ono ok.10%). Sami inwestorzy do miasta nie przyszli...W ofertach pracy można przebierać. We Wrocławiu są, owszem ludzie ubodzy czy bezrobotni. Ale dziwne, zeby ich nie było. Takie są prawa wolnego rynku. Przeciez Prezydent nie stworzy im sztucznych miejsc pracy. Tak robiono w PRL'u i do dzis spłacamy długi. O ofercie kulturalnej czy edukacyjnej miasta nawet nie będę wspominać. Chyba nie bez przyczyny Wrocław to miasto ok. 130 tyś studentów. Wrocław nie jest jakąś cudowną wyspą, idyllą. Tutaj poprostu sie dobrze żyje! Doceńcie to wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 13:22 zyje sie DROGO. nieproporcjonalnie do jakości, jaka Wrocław oferuje Odpowiedz Link Zgłoś
pp.ptr Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 13:30 Moim zdaniem Dutkiewicz nie ma żadnych szans na prezydenta Polski. A oto kilka powodów: 1. Nie jest on tak w Polsce znany, jak się mu wydaje i jak chyba się wydaje wielu mieszkańcom Wrocławia. Jak przekonać ludzi ze wsi pod Suwałkami, albo pod Darłowem do głosowania na Dutkiewicza? 2. Nie stoi za nim żadna konkretna partia polityczna, tylko zbiór - prawie pusty - kanapowych ugrupowań regionalnych w stylu Dolny Śląsk XXI wieku. Poszukiwanie alternatywy na styku PO i PiS to chyba błędna droga i moim zdaniem takie ugrupowanie NIE MA ŻADNYCH SZANS ŻEBY SZERZEJ ZAISTNIEĆ. 3. Patrząc na punkt 2. pojawia się pytanie - KTO SFINANSUJE KAMPANIĘ WYBORCZĄ i co za to sponsorom Dutkiewicz będzie musiał dać? 4. Nie wiemy nic na temat poglądów pana kandydata na temat wizji prezydentury i wizji Polski w szczególności. Powiem więcej - szerszej opinii publicznej (krajowej, nie lokalnej - wrocławskiej) NIE SĄ ZNANE JAKIEKOLWIEK POGLĄDY pana Dutkiewicza na cokolwiek. I to by było na tyle. Jak coś mi przyjedzie do głowy to napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 13:33 "Nie stoi za nim żadna konkretna partia polityczna" - to może być akurat atutem... Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 15:14 pp.ptr napisał: > Moim zdaniem Dutkiewicz nie ma żadnych szans na prezydenta Polski. A oto kilka > powodów: > 1. Nie jest on tak w Polsce znany, jak się mu wydaje i jak chyba się wydaje > wielu mieszkańcom Wrocławia. Jak przekonać ludzi ze wsi pod Suwałkami, albo pod > Darłowem do głosowania na Dutkiewicza? Dokładnie, nikt nie wytłumaczy mieszkańcom Poznania, Gdańska, Łodzi czy Warszawy, że mają głosować na Złote Dziecko Wrocławia ;), Dudi poza Wrockiem jest baardzo słabo znany. Proste szybkie pytanie odpowiedzcie kto jest prezydentem Krakowa, Poznania, Gdańska, Katowic, Łodzi ? Tak samo mieszkancy tych miast wiedza kto jest prezydentem Wrocka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 16:21 Kraków Majchrowski , Poznań Grobelny, Łudź Kropiewnicki Gdańsk ? ktoś z PO Krzystek Krystek jakoś tak Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Hehe też mi "yntelektualystka" 26.09.08, 15:11 intelektualistka napisała: Zwracam też uwagę, które we Wrocławiu wynosi ok. 4%. I jak ktos mi > powie, ze to wszytsko wzrost gospodarczy i ze Rafał Dutkiewicz nie ma żadnych > zasług w tej kwestii to polecam wycieczke po wielu, wielu polskich miastach > gdzie bezrobocie wynosi 16-20% (Jelenia Góra, Rzeszów, w Łodzi, z tego co wiem, > nadal wynosi ono ok.10%). Gadasz bzdury, w Łodzi bezrobocie wynosi 6,6% w Rzeszowie 6,7%. Ja te dane w 3min znalazłem, tobie sie nie chciało czy nie pasuje to do tego propagandowego długiego wywodu? Zdejmij klapki z oczu kobieto. Także polecam wycieczkę po innych miastach, otworzą się tobie oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 16:20 Co za brednie. Ja mieszkam we Wrocławiu - to miasto nie nadaje się do życia. Totalny chaos, żadnego planowania inwestycji, żadnego nadzoru, nieskoordynowane remonty, bezczelni i nieodpowiedzialni urzędnicy. I do tego ten bufon, który jest w stanie sobie przypisać wszystkie zasługi innych i zepchnąć na innych wszystkie swoje klęski. Jedyną sprawnie przeprowadzoną inwestycją będzie jakaś kretyńska fontanna - olbrzymia, na miarę naszych potrzeb... We Wrocławiu jest najniższa średnia pensja z dużych polskich miast. To też o czymś świadczy. A o boomie inwestycyjnym świadczą jedynie kosmiczne ceny mieszkań, rodem z Berlina i kilka fabryk pod Wrocławiem, przyciągniętych autostradą i gwarancjami rządowymi. A najgorsi w tym mieście są zauroczeni bezmyślni mieszkańcy, którzy nie są w stanie przyznac, że dali się aż tak oszukać. Jak mało inteligentnym lub spostrzegawczym trzeba być, żeby pozytywnie oceniać prezydenturę Dutkiewicza... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 16:31 Mieszkam we Wrocławiu 42 lata i nigdy nie było takiej dobrej ekipy jak obecnie, nawet Zdrojewski nie był tak kompetentnym prezydentem jak Dutkiewicz fakt że miał mniejsze uprawnienia. Miasto nie rozwijało się tak prężnie od czasów przedwojennych nareszcie przyciągamy coraz więcej inwestycji i pensje są coraz przyzwoitsze ale i tak sądzę że Dutkiewicz przegra wyścig o fotel głowy państwa z Tuskiem . Odpowiedz Link Zgłoś
kde44 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 26.09.08, 17:00 Za takie brednie to Ci płacą, czy kwalifikujesz się do tych "mało spostrzegawczych", którzy za żadne skarby świata nie przyznają, że dali się zrobić w balona? Pewnie machasz radośnie balonikami i krzyczysz expo, euro, eit i tym podobne, jak władza każe? To jest naprawdę znakomita władza... taaaaaaakie osiągnięcia... ile razy się zbierali mieszkańcy w kółeczko, machali chorągiewkami, baloniki były... Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: POpieram Twoje Tezy kde44 - i tysiące 26.09.08, 18:58 Wrocławian a nawet urzedników. Ten Pan zaprzyjaźnił sie i nie tylko z określona grupa w rekach maja wszystko. DDowód to skoro ja jestem od 1996 r w zamurowanym i zfałszowanym dokumentowo mieszkaniu a pracowałem u wielu trybów tej maszyny znam ich działanie od 1991r Z drugiej strony gratuluję wygraliśmy my wrocławianie kontrolę nad całym krajem mogłem sie w 2004 r założyć kontolowałem ich wszystkie kroki. Nawet 10% elektoratu czyli Górny Śląsk nie POdskoczył nic nie zdobywająć. Gdyby tylko nasi mieli dobre intencje? Ale cóż POczekajcie POsmiejcie sie z mojej zamurowanej chaty a już niedługo. ..... Gdybym nie miał racji to GW nie wykasowała by mojego POstu tam odkryłem rąbek tak dla testu co zrobi grupa i już wiem Odpowiedz Link Zgłoś
gothmucha Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 28.09.08, 02:32 intelektualistka napisała: wielu, wielu polskich miastach > gdzie bezrobocie wynosi 16-20% (Jelenia Góra, Rzeszów, w Łodzi, z tego co wiem, > nadal wynosi ono ok.10%). Jelenia Góra - 5,7% Rzeszów - 6,3% Łódź - 6,5% Coś stare dane koleżanka posiada. Dane za GUS, na koniec sierpnia 2008 - www.stat.gov.pl/gus/45_1487_PLK_HTML.htm Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: a Płace w np. LG - wysokie co? z dnia na 28.09.08, 09:37 dzień można zakłady zamknąć i zęby w ścianę rodacy. A dalej w zamurownym mieszkaniu o czym wie 460POsłów i 100 SENatorów Odpowiedz Link Zgłoś
magdapaw4 Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 26.09.08, 13:34 bez armii wojny nie wygrasz Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 a ja kolejny dzień w zamurowanym mieszkaniu 27.09.08, 08:39 460 POsłów i 100 SENatorów nie radzi sobie z trywialną jedną sprawą. Zastanawiające jest czy jest wogóle jakikolwiek ster. Bo sterników napewno brak Odpowiedz Link Zgłoś
berenika44 Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 27.09.08, 15:38 Właśnie dzisiaj rozmawialiśmy w gronie przyjaciół, że nie mamy partii na którą warto by było postawić. SLD- to banda komuchów, PSL - złodzieje i tylko koryto jest ważne, PO - za dużo przekrętów i nie trzymają się standardów państwa prawa (opluli własną , jedyną uczciwą posłankę z naszego regionu, wspaniałą osobę - panią Staroń, która wszystkim obywatelom pomaga, jak tylko może a poza tym ujawnia krętactwa POzłodziei), PIS- oszołomstwo i nieudacznictwo polityczne. A tu, proszę, jak na zawołanie - coś wreszcie nowego, może niezłego. Czekam na nazwiska i tylko bez komuchów i ubeków, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: Założę sie że wynik jest juz załatwoiony 27.09.08, 19:58 My wrocławianie rozmawialiśmy że nikt z naszych znajomych na P. Dutkiwicza nie głosował, PrzyPOminam Krajowe Biuro wyborcze jest pietro niżej od prokuratury wrocławskiej legalizujacej fikcyjna firmę kradnaca Patenty dowody POkazałem. Założe sie że wynik jest ustalony Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezy 28.09.08, 12:02 ... Jak na zawołanie... Pojawił się marszałek Wróblewski ,to ci dopiero klasa sama w sobie. Nie to jest jednak najgorsze..., skąd Dutkiewicz wytrzasnąl tego wąsatego, podobno Profesor,podobno kiedyś Rektor prowincjonalnej Politechniki. Cały Parlament Europejski śmiał się z ich pomysłu. Wrocław, czy to jest to samo miasto, które chciało urządzić EXPO na kartoflisku? Ujazdowski-patriotyzm bigosowy. Vivat Zagłoba! On możę zakładać partyjkę z Giertychem, ten zam zaścianek, te same poglądy,mogące porwać Dziadków. Zdrojewski był, jak pisałem wyżej, fatalnym prezydentem. Ma szansę stać się zupełnie niegłupim ministrem kultury. Dlatego będzie blokował wszystko, gdzie pojawi się nazwisko Ujazdowski. Kanapowa partyjka Komediantów.Jedynym plusem jest dalsze rozbicie prawicowego elektoratu, mniej głosów dla Kaczyńskiego. Dutkiewicz Prezydentem Mikstatu!. Skąd on wytrzasnął tego wąsatego? W starej rozpadającej się szkole, skąd nawet myszy uciekły, budujemy Instytut Technologiczny. Panie Dutkiewicz,Prezydent musi mieć na uwadze caly naród,całą Polskę. Tymczasem zbierasz wokół siebie frustratów bez posad. Wariat tymczasem opowiada,że na mecze Euro przyjedzie 700 000 ludzi. Po co?, krzyczeć przed ekranami w knajpach mogą u siebie. Wyjdzie taniej i zdrowiej.Giertych , Lepper , Rokita, Dutkiewicz, Luty, Wróblewski, Ujazdowski........... Mam ciągnąć dalej???. Czekam tylko na pana Łosia . Grzesiek. Odpowiedz Link Zgłoś
flins1 Nowe ugrupowanie między PO i PiS-em 27.09.08, 15:48 Prezydent Dutkiewicz zapomina tymczasem o mieszkańcach Wrocławia i inicjatywach lokalnych, które sam niegdyś zainicjował. Na zapłatę czekają ponoć od dwóch miesięcy organizatorzy i goście Brave Festival, odcina się od centrum mieszkańców Psiego Pola, skracając linie autobusowe (a gdzież tu mówić o tym obiecanym tramwaju), arogancja urzędników miejskich, osamotnionych ostatnio przez prezydenta, wzrosła i to znacznie. Panie Prezydencie, niech Pan wróci do swojej roboty, zamiast polować na belwederski stołek z garścią politycznych dezerterów i statystów. Odpowiedz Link Zgłoś
debil13 Re: flins1- nie zadzieraj z nimi mnie zamurowali w 27.09.08, 19:53 mieszkaniu a , wmeldowali zarząd s.MSWiA , Zabili mi ojca . POtrzebne ci kłoPOty? Ja mam za soba ok 50.000 POdmiotów i drugi raz gdybym wiedział prędzej kogo przydybałem. Wolałbym zaPOmnieć o oprawcach zabójcach ojca. Bo w zemście rozwalili mi fałszywa firma w sadzie moją firmę i najbliższą rodzinę. Tu jest w tle Kościół to dodatkowe utrudnienie Odpowiedz Link Zgłoś
majkawerner Dutkiewicz wyrusza z Wrocławia na Pałac Prezyde.. 09.10.08, 20:53 za Rafałem stoi DUCH ŚWIĘTY Odpowiedz Link Zgłoś