Dodaj do ulubionych

Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał się...

• hurdy-gurdy Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał się.. 26.09.08, 15:23
      A ja mam nadzieję, że Ziobro jeszcze pogoni dalej salony i korporacje. Skala
      ataku na niego z każdej możliwej strony świadczy tylko o tym, jak zagrażał tym
      układom. Pożyjemy, zobaczymy, młody jeszcze jest, a ostatni rok dużo go nauczył.
    • gamon0 Czyli nie było manipulacji nagraniem... :))) 26.09.08, 15:27
      ani Ziobro nie zamordował swojego laptopa... :)))

--
      "Donald Kiepski Show" trwa...
      • anwad Re: Czyli nie było manipulacji nagraniem... :))) 26.09.08, 15:32
        A w sprawie laptopa - ciekawe, kiedy Ćwiąkal odpowie za niesłuszne pomówienia...
        • gamon0 Masz rację, PO kłamała w sprawie laptopa... 26.09.08, 15:39

• 3cik <----- Kłamca 26.09.08, 15:50
      Mataczyć, manipulować nagraniami, czyścić pamięć, kopiować, pomawiać,
      nakłaniać, oczerniać....
      Mam nadzieję, że ten pan już nikomu więcej tego nie zrobi!
      • gamon0 To PO nakłamało na Ziobrę... kłamstwa i osczerstwa 26.09.08, 15:53
    • gamon0 PO kłamała też w sprawie podsłuchu pielęgniarek, 26.09.08, 15:56
      ktorego nie było... Kłamstwa i oszczerstwa w wykonaniu PO.

--
      "Donald Kiepski Show" trwa...

• anwad Jak znikają zbrodnie PiS i IV RP 26.09.08, 16:09
      Polecam lekturę artykułu "Jak znikają zbrodnie PiS i IV RP": www.rp.pl/artykul/179866.html

A w nim m.in. ta lista "Z czego już oczyszczono PiS" (stara, bo już doszło sporo nowych oczyszczeń):

19 grudnia 2007

Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie domniemanych nieprawidłowości przy przejęciu przez Fundację Prasową Solidarność w latach 90. kilku budynków w stolicy, w tym przy ul. Nowogrodzkiej.

Grudzień 2007

Katowicka prokuratura umorzyła postępowanie w sprawie podsłuchiwania prezydenta Krakowa Jacka Majchrowskiego podczas wyborów samorządowych w 2006 roku.

8 lutego 2008

Poznańska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie działań CBA wobec posłanki PO Beaty Sawickiej.

5 marca 2008

Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie niegospodarności urzędników warszawskiego ratusza za czasów Lecha Kaczyńskiego.

10 lipca 2008

Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia postępowania w sprawie podsłuchiwania premiera Kazimierza Marcinkiewicza, które miał zlecić Lech Kaczyński.

8 sierpnia 2008

Warszawska prokuratura odmówiła wszczęcia śledztwa w sprawie złamania prawa przez Arkadiusza Mularczyka z PiS ujawniającego akta IPN.
      • iq-ok Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 16:44
        Może uzupełniłabyś jeszcze dla porównania ten post o listę afer
        IIIRP wykrytych i rozliczonych za rządów PIS :):):). Kiedy np.
        osądzony będzie ten "arcyzbrodniarz" J.M.Rokita? W Rzepie nie piszą?
        • anwad Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 17:25
          Na forum nie ma miejsca na elaboraty...
          • iq-ok Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 19:59
            Od razu elaborat:) O niczym? A w sprawie Rokity wystarczy jedno
            zdanie: Wielki strateg bredził bez sensu:) Jak zwykle.
        • anwad Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 17:32
          A tak zupełnie na marginesie, zajrzyj do pytań na aplikację i oceń, czy pytania
          rzeczywiście nie były zbyt szczegółowe i czy to nie była pamięciówka...
          www.rp.pl/artykul/55769,195766_Testy_na_aplikacje_w_2008_r__z_odpowiedziami.html
          • iq-ok Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 20:53
            Nie wiem czy były za trudne czy nie. Zresztą Ćwiąkalski również ma
            zastrzeżenia.
            Wiem natomiast z całą pewnością, że cała ta walka o "dostęp do
            zawodu" w wykonaniu Ziobry i kolegów jest nie tylko nieskuteczna ale
            nade wszystko histeryczna.
            Mnóstwo demagogii, fałszywych argumentów i polityki a meritum gdzieś
            umknęło.
            Czytam np w Hiszpani to tylu a u nas to tylu prawników. I tłum ryczy
            skandal! Słusznie prawią! Skończyć z mafią!
            Ale jak czytam dokładniej to dowiaduję się, że w Hiszpanii nie ma
            aplikantury i każdy absolwent prawa może występowąć przed sądem.
            Więc co oni porównują? Liczbę ludzi z wykształceniem prawniczym w
            Hiszpanii z liczbą adowokatów w Polsce. To chyba bzdura jest ale
            pasuje do teorii i trafia w odczucia "opinii publicznej".
            I tak podsycana przez polityków histeria skutkuje zbiorowym amokiem
            gdzie nawet długopisy są dowodem na przekręt i zmowę:).
            • anwad Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 21:22
              A doczytałeś już, czy w Hiszpanii wymiar sprawiedliwości ma się źle, gorzej niż
              w Polsce? To uzupełnij swoją wiedzę, a potem wyrokuj. Ja w każdym bądź razie nic
              o tym nie słyszałam.

A pytania były zdecydowanie za trudne. Zwróć uwagę, o jakie oni szczegóły pytali
              i to z ilu aktów prawnych. To jest bez sensu. Rozumiem, że absolwenta prawa
              można szczegółowo przepytać z Konstytucji, ale z tylu innych ustaw i to na takim
              poziomie szczegółowości?

PS Nie wiem, czy słyszałeś o tym, że na aplikację dostał się syn Ćwiąkala. A
              dziennikarzom w mailu odpisał, że nie jest jego synem i że to przypadkowa
              zbieżność nazwisk...
              • iq-ok Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 21:44
                Argument o Hiszpanii to nie ja wymyśliłem tylko padł w dyskusji
                sejmowej a użył go Ziobro lub któryś z jego kolegów w uzasadnieniu
                ustawy grzmiąc o naszym zacofaniu w porównaniu z innymi.I o Grecji
                (gdzie jest również źle) coś mówił w podobnym kontekście . To on
                widać nie "uzupełnił swej wiedzy" zanim zgłosił projekt ustawy:)

A w sprawie syna Ćwiąkalskiego Ty znowu swoje. Jak nie długopisy to
                on "dowodem" na to, że był przekręt. Ziobro mówi, że rzucają kłody
                więc sprawa nie podlega dyskusji.
                Potwierdza to tylko moja tezę, że w tej sprawie emocje wypierają
                rozum.

• anwad Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 22:17
                  Moje pytanie dotyczyło tego, czy w Hiszpanii, w której nie ma egzaminów na
                  aplikacje, system sprawiedliwości działa źle. Z tego, co słyszałam - nie, więc w
                  czym problem?

Mam prawo się zastanawiać, dlaczego egzamin, którego prawie nikt nie zdaje (a
                  kto zdał?), zdaje syn Ćwiąkala. Na dodatek nie chce się przyznać, że jest jego
                  synem - mały krętacz...
                  • iq-ok Re: Czyścioszki z PIS:):) 26.09.08, 22:59
                    Znowu manipulujesz:) O stanie sądownictwa w danym kraju decyduje
                    chyba nieco więcej czynników niż otwartość zawodów adwokackich.
                    Choćby nakłady na wymiar sprawiedliwości.

Ja natomiast nadal twierdzę i o to mi chodziło, że porównanie to
                    było manipulacją i demagogią bo porównywano rzeczy nieporównywalne:
                    liczbę absolwentów prawa (nie wiadomo ilu z nich rzeczywiście
                    wykonuje zawód adwokata)w Hiszpanii z liczbą adwokatów w Poksce (nie
                    uwzględniając doradców prawnych). I to wszystko.
                    Masz prawo zastanawiać się nad wszystkim a ja mam prawo uważać to za
                    przejaw "antyćwiąkalskiej" fobii.
                    Syn Ćwikalskiego zdał egzamin to podejrzane a jak w zeszłym roku
                    zdał syn Wassermanna a w tym roku asystent Ziobry to normalne.
                    Jak w za Ziobry egzamin na notariusza zdało na 800 zdających
                    dwudziestu paru to też normalne było. Ziobro otwierał a Ćwiąkalski
                    rzuca kłody:)
                    Zero obiektywizmu! 100% emocji.

• anwad Kto kłamał: TVN czy Ćwiąkalski? 26.09.08, 23:05
                      "Oszukał, że to zbieżność nazwisk"

W tym roku tylko co czwarta osoba zdała egzaminy na aplikację prawniczą. Udało
                      się to synowi ministra sprawiedliwości. Piotr Ćwiąkalski dostał się na aplikację
                      notarialną w Krakowie. Smaczku dodaje jednak małe oszustwo. Jak podaje onet.pl,
                      powołując się na reporterów "Teraz My", pytany, czy jest synem ministra, odparł,
                      że nie. "Żaden z dziennikarzy TVN nie kontaktował się z moim synem" - twierdzi
                      minister Zbigniew Ćwiąkalski.

Reporterzy tvn-owskiego programu "Teraz MY" informacje o pomyślnym zdaniu
                      państwowego egzaminu przez syna ministra musieli potwierdzać w Ministerstwie
                      Sprawiedliwości. Bo pytali o to samego Piotra Ćwiąkalskiego, ale ten odparł, że
                      nie jest synem ministra, i że to przypadkowa zbieżność nazwisk".

Synalek poszedł w ojca z krętactwem czy proPOwski TVN kłamał?

Więcej:
                      www.dziennik.pl/polityka/article243789/Syn_Cwiakalskiego_na_prawniczej_aplikacji.html
                      • iq-ok Re: Kto kłamał: TVN czy Ćwiąkalski? 26.09.08, 23:33
                        Nie wiem i mało mnie to obchodzi czy w ścigany ramach zbiorowej
                        histerii wywołanej przez Ziobrę syn Ćwiąkalskiego odpowiadał mądrze
                        czy nie. Całe ta historia potwierdza tylko moją tezę, że emocje i
                        szukanie sensacji zastępują w tej sprawie rozum i merytoryczną
                        dyskusję.
                        Bardziej interesowałoby mnie co masz do powiedzenia na temat
                        egzaminów za Ziobry. 26 z 800 to znacznie mniej niż jedna czwarta:).
                        Ale to było "wielki wkład Ziobry w otwieranie zawodów prawniczych" a
                        Ćwiąkalski (działając w oparciu o ustawę Gosiewskiego i
                        rozporządzenia ministra Ziobry) rzuca kłody.
                        • anwad Re: Kto kłamał: TVN czy Ćwiąkalski? 27.09.08, 12:34
                          Nikt, niezależnie od tego, jakiej jest opcji politycznej, nie ma wątpliwości, że
                          Ziobro miał na celu otwieranie korporacji prawniczej, a Ćwiąkalski - jej zamykanie.
                          • iq-ok Re: Kto kłamał: TVN czy Ćwiąkalski? 27.09.08, 22:37
                            Ja i wielu forumowiczów, którzy od tygodni wymieniają z Toba poglądy
                            na forum mamy nie tylko wątpliwości czy celem Ziobry
                            było "otwieranie korporacji" czy tylko zbijanie kapitału
                            politycznego w rozgrywaniu tego tematu. Piszemy o tym otwarcie.
                            Więc skąd taka konkluzja?
                            • anwad Re: Kto kłamał: TVN czy Ćwiąkalski? 28.09.08, 14:54
                              Poczytaj opinie na forach np. "Gazety Prawnej" studentów i absolwentów prawa -
                              żaden z nich, niezależnie od barw politycznych nie ma wątpliwości co do intencji
                              obu Panów - Ziobry i Ćwiąkala.
                              • iq-ok Masz kłopoty z uzyciem kwantyfikatorów 28.09.08, 16:00
                                Studenci i absolwenci prawa to nie "wszyscy" jak pisałaś w
                                poprzednim poście.
                                A że oni są przeciw korporacji (do czasu póki w niej nie zasiądą :))
                                to normalne tyle ,że to żaden argument.
      • iq-ok A tak przy okazji to chyba nie bardzo zrozumiałaś, 26.09.08, 16:51
        że akurat w tej sprawie to nie Ziobro został oczyszczony z zarzutów
        a Lepper:):).
    • mlasskacz Cos nieskładnie bredzisz nie po polsku.To by swiad 26.09.08, 16:15
      czyło, że podpadasz jednak pod pkt 1. i, niestety, źle prognozuje w życiu prywatnym.
    • organmaster biegli?... 26.09.08, 16:23
      no i co z tego,
      ja pytam...
      czy dobiegli?
      bo ...
      że skasowali skarb państwa (co takie istotne zazwyczaj dla
      forumowiczów)
      na kilka tysięcy zetełów,
      jest pewne;
      cóż z tego,
      sąd oczekiwał kategorycznych opinii biegłych,
      nie zaś...
      rachunku za usługę
    • roblaz Koniec ziobry!!!! 26.09.08, 16:30
      Nie ma dowodów na fałszywe oskarżenie leppera to fakt, Natomiast
      jest dowód w postaci zeznań swiadka Andrzeja Lepera że źródłem
      przecieku jest... ziobro co biorąc pod uwagę jego gorliwośc w
      udostępnianiu akt innego śledztwa osobie niepowołanej (kaczyński)
      nie jest takie niemożlwe mam nadzieję że to będzie koniec pierwszego
      konfidenta Śp IV RP
    • kryjek ziobro-jaś fasola. 26.09.08, 17:03
      zero - wsadź ten gwóźdź będziesz miał sztywniejszego i nie rżnij jasia fasolę
    • bandycki.uklad.po.wrocil Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał się... 26.09.08, 17:07
      Antypolskie medium jak zwykle szuka dziury w całym zajmując się bzdetami i
      celowo odwracając uwagę społeczności od NICNIEROBIENIA PO!!!
      • anwad Re: Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał s 26.09.08, 17:17
        Gdy już jesteśmy przy temacie nieróbstwa PO - warto poczytać artykuły:

1. Igor Janke, "Rząd chaotycznych skoków": www.rp.pl/artykul/9157,195368_Rzad_chaotycznych_skokow_.html

2. "Cóż tak istotnego zrobił rząd Tuska? Nie wiem" - wywiad z prof. Pawłem Śpiewakiem: www.rp.pl/artykul/196124_Coz_tak_istotnego_zrobil_rzad_Tuska__Nie_wiem.html
    • darkraj Czyli, ze Lepper znowu mial racje. 26.09.08, 17:07
      ======================================= Pieknie.
      Teraz nalezy poczekac na ujawnienie kulisow prowokacji "seksafery".
      Ukarania winnych prowokacji jednak nie nalezy sie spodziewac, bo w
      POPiSowej organizacji nie ma w zwyczaju traktowac prawa powaznie.
      Jedynie media maja miec zajecie czyli dochody, a gawiedz natomiast
      igrzyska.
    • 12.12a1 Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał się.. 26.09.08, 17:22
      Dla mnie kablowanie,donoszenie,nagrywanie innych w celu uczynienia im krzywdy
      jest dnem.Nie mogę zrozumieć jak to możliwe,żeby minister(który nie jest
      uprawniony do tego)nagrywał drugiego i się do tego z dumą przyznawał.Jeśli takie
      standardy mają być normą to ja dziękuję za to.Powrotu do PRL-u nie chcę,a to są
      metody pochwalane w tamtym systemie,tam były traktowane jak coś normalnego.
      • bandycki.uklad.po.wrocil Re: Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał s 26.09.08, 17:30
        Wybiórcza jak zwykle przemilcza strajki sędziów i prokuratorów POkazując tematy
        zastępcze.
      • koloratura1 Re: Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał s 26.09.08, 20:08
        12.12a1 napisał:

> Nie mogę zrozumieć jak to możliwe,żeby minister(który nie jest
        > uprawniony do tego)nagrywał drugiego i się do tego z dumą
        przyznawał.

Bo to zwykły bałwan, którego przez nieszczśliwą pomyłkę, zrobiono
        ministrem.
    • koloratura1 Re: Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał s 26.09.08, 17:58
      llawrynowicz napisał:

> Kaczy smród po raz kolejny odbił się czkawką. Pytanie tylko KTO
      > zapłaci za ekspertyzy biegłych: Lepper, Ziobr0 czy obydwaj na
      spółkę?

Niestety, zapłacimy my, wszyscy podatnicy.
      >
    • marjolaine Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał się.. 26.09.08, 18:01
      i Po i PIs są siebie warci, wszystko jedna wielka prowincja mentalna,
      • vitabravo Re: Wałęsa skazany na zapłacenie Wyszkowskiemu 26.09.08, 18:18
        Wyszkowski wygrał sprawę sądową przeciwko Wałęsie.
        Wałęsa musi zapłacić 7,5 tys za to, że nie przeprosił
        satysfakcjonująco Wyszkowskiego.
        Wyręczam Gazetę Wyborczą, która staje się bulwarówką.
        • czesiospiewa Znaczy jedno;Ziobro to przestępca i kłamał !!!! 26.09.08, 20:19
          Ziobro to szczenie bolszewizmu, natura UB !
    • tymon99 Re: Gwóźdź do politycznej trumny Leppera okazał s 26.09.08, 23:35
      dzięki bogu, obydwaj są na śmietniku historii. nie ma co na taki cel żałować
      paru groszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka