polsz 29.09.08, 09:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yola13 Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 09:58 Chyba troche przesadził, a czy ktos go zmuszał do pracy w sklepie spozywczym? Przeciez chyba wiedział na czym bedzie polegac jego praca, niewolnikiem tam nie był, sam podpisał umowe, a moze po prostu pracowac mu się nie chciało, alkoholu to wam nie wolno pic, ale dotykanie samych butelek z alkoholem uznac za obrazę to juz chyba lekka przesada, naprawdę bez komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 13:21 Czy w Polsce mamy szanować "święte krowy" bo w Indiach są święte? NIE! Nie podoba się to wynocha do krajów muzułmańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
wezmniezhakuj Tak, jasne. A jakby był katolikiem? 29.09.08, 14:15 A jakby był katolikiem i kazano by mu przenosić prezerwatywy, albo, co gorsza, sprzedawać środki wczesnoporonne w aptece, to forumowicze gazety.pl zapłonęliby świętym ogniem oburzenia, że w katolickim kraju coś takiego się narzuca i że każdy ma prawo odmówić, kiedy chodzi o boga honor i ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Tak, jasne. A jakby był katolikiem? 29.09.08, 14:56 Raczej na forum Radia Maryja:) A i też tylko co do środków wczesnoporonnych. Ponadto to jest Polska i tu "obowiązuje" katolicyzm. Analogicznie jak w innym wątku o meczetach (na jeden meczet w Europie też jeden w krajach islamskich) tu też dbać na tyle na ile islamiści dbają o prawa chrześcijan u siebie (co nie znaczy, że mamy w Europie "szanować po islamsku", czyli mordować innowierców). Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu A nie przeszkadzalo mu noszenie szynek i kielbas?? 29.09.08, 20:14 To mieso wieprzowe czyli tez zakazane. Wodka, nie, ale zagrycha w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
karmarys Re: A nie przeszkadzalo mu noszenie szynek i kiel 03.10.08, 10:26 Jak dla mnie to do sądu powinni Tesco pozwac pozostali pracownicy właśnie za dyskryminacje, jeśli to prawda, że wynajdowano mu zajęcia, które byłby skłonny wykonac. Korci mnie założyc religię, w której hańbiące byłoby wykonywanie jakiejkolwiek pracy... :P Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 a syszales o takim przypadku? 29.09.08, 15:27 wezmniezhakuj napisał: > A jakby był katolikiem i kazano by mu przenosić prezerwatywy, albo, co gorsza, > sprzedawać środki wczesnoporonne w aptece, to forumowicze gazety.pl zapłonęliby > świętym ogniem oburzenia, że w katolickim kraju coś takiego się narzuca i że > każdy ma prawo odmówić, kiedy chodzi o boga honor i ojczyznę. Owszem ma prawo sie nie zgodzic. Wtedy rezygnuje z pracy i koniec sprawy. Slyszales zeby jakis katolik lub czlowiek innego wyznania za granica w obcym kraju (a takze i w Polsce) zrobil takie widowisko z powodu przekonan religijnych? Prosze o konkretny przyklad a nie ogolniki. Ja nie bardzo, jakims dziwnym trafem tylko muzulmanie maja wiecznie problemy, mieszkajac w kraju o innej kulturze niz ich wlasna. Nikt ich na sile do GB nie ciagnal, wiec moze wypadaloby sie chociaz ODROBINE zasymilowac (co nie wyklucza religijnosci) a nie terroryzowac wszystkich na okolo? oproczs praw sa tez i obowiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a syszales o takim przypadku? 29.09.08, 16:02 Proszę bardzo - niechęć ludzi powołujących się na swoje katolickie wyznanie do pracy w święta i niedziele. A co powiesz o odmowie handlowania środkami antykoncepcyjnymi czy pismami "dla dorosłych" przez sprzedawców w sieciach takich jak "Ruch"? Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: a syszales o takim przypadku? 29.09.08, 18:16 Kioskarze Ruch-u _nie_ są pracownikami najemnymi, co czyni twoje jojczenie bezprzedmiotowym. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a syszales o takim przypadku? 30.09.08, 20:26 Nie mają jednak prawa decydować o asortymencie. Dokładnie tak samo jak jarosz, żyd czy muzułmanin nie bedzie w Polsce mógł prowadzić według własnego widzimi się McDonalds'a. Poza tym nie wszyscy pracujacy w kioskach Ruchu są "Sprzedawcą / Prowadzącym Punkt Sprzedaży" część osób jest pracownikami najemnymi tychże. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: a syszales o takim przypadku? 29.09.08, 19:15 maaac napisał: > Proszę bardzo - niechęć ludzi powołujących się na swoje katolickie > wyznanie do pracy w święta i niedziele. A żydów i muzułmanów do pracy w soboty. Tego przecież nikt nie potępia. > A co powiesz o odmowie handlowania środkami antykoncepcyjnymi czy > pismami "dla dorosłych" przez sprzedawców w sieciach takich > jak "Ruch"? Nie spotkałem się. A gdyby nawet - formalnie nie są pracownikami tylko właścicielami lub najemcami punktów sprzedaży więc to chyba naturalne że decydują o asortymencie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: a syszales o takim przypadku? 30.09.08, 20:40 > A żydów i muzułmanów do pracy w soboty. Tego przecież nikt nie > potępia. Czyli jednak przyznajesz, że coś takiego istnieje? To odpowiedź na pytanie: "Slyszales zeby jakis katolik lub czlowiek innego wyznania za granica w obcym kraju (a takze i w Polsce) zrobil takie widowisko z powodu przekonan religijnych?". Jak widać robią takie cyrki. Nikt nikomu nie każe pracować na tym czy innym stanowisku. Jak ktoś potrafi się dogadać z pracodawcą by mógł opuszczać określone dni to jego sprawa. Mieszana wyznaniowo załoga nawet ułatwi sprawę obsadzenia kolejnych "dni świętych" chrześcijanie (prócz niektórych odłamów) mogą pracować w soboty i piątki, żydzi w piątki i niedziele, a muzułmanie w soboty i niedziele. Tyle że trzeba się dogadywać, a nie stroić fochy. > Nie spotkałem się. Mała wiedza o świecie to główna wada "prawicy". ;P > A gdyby nawet - formalnie nie są pracownikami > tylko właścicielami lub najemcami punktów sprzedaży więc to chyba > naturalne że decydują o asortymencie. Oczywiście, że nie. Naturalne jest jak mam kiosk i kupuje w różnych hurtowniach towar samemu decydując o profilu jego asortymentu. Gdy jestem ajentem, współpracownikiem czy jak to zwać jakiejś sieci to muszę postępować zgodnie z jej dyktatem NAWET jak sam jestem właścicielem czy najemcą obiektu, w którym odbywa się handel. Spróbuj namówić "właściciela" Żabki do handlu dewocjonaliami. Znów się kłania szczątkowa wiedza o świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Re: Tak, jasne. A jakby był katolikiem? 29.09.08, 19:10 wezmniezhakuj napisał: > A jakby był katolikiem i kazano by mu przenosić prezerwatywy, albo, co gorsza, > sprzedawać środki wczesnoporonne w aptece, Gdyby babcia miała wąsy ... Zarówno prezerwatywy jak i środki wczesnoporonne sprzedaje się w aptece. Wielu aptekarzy to katolicy. Słyszałeś o jakichś protestach? Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Tak, jasne. A jakby był katolikiem? 29.09.08, 20:46 > Gdyby babcia miała wąsy ... > Zarówno prezerwatywy jak i środki wczesnoporonne sprzedaje się w aptece. Wielu > aptekarzy to katolicy. Słyszałeś o jakichś protestach? Co ciekawe, w aptece sprzedaje się też liczne leki bazujące na alkoholu. Jakoś nie słyszałam o protestach muzułmanów w tej sprawie, a mój lokalny aptekarz ma skórę w kolorze kawy Inki i nosi brodę. Albo konwertyta, albo po prostu zdrowy na umyśle... ;) Koleś wymieniony w artykule po prostu wyczuł okazję do zbicia interesu na 'obrazie uczuć'. Jakby był katolikiem, toby sobie wymyślił jakiś inny powód obrażania, choćby puszczanie kolęd przez sklepowe głośniki (to zdarzyło się w Polsce, straszna obraza wynikła. Uczuć religijnych.) Czekam tylko na pierwszy pozew ateisty, że nachalne obrzędy religijne obrażają JEGO uczucia areligijne :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Tak, jasne. A jakby był katolikiem? 30.09.08, 20:51 www.informacje.farmacja.pl/rec-act-wiecej-id-5838.html :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Zrobmy cos zanim oni najada Polske 30.09.08, 21:11 Trzeba szybko cos zrbic bo kobiety w scierkach na glowach juz powoli zaczynaja najezdzac nasz kraj. Islam to rak, a raka trzeba wyciac. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Zrobmy cos zanim oni najada Polske 01.10.08, 12:56 Ja widziałem dziś watahę takich ścierkowych na placu zabaw pod blokiem! Przerażające. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Zrobmy cos zanim oni najada Polske 02.10.08, 17:57 Ty jesteś debil a debila należy ignorować. Odpowiedz Link Zgłoś
czyngis_chan Re: Zrobmy cos zanim oni najada Polske 03.10.08, 16:39 > Trzeba szybko cos zrbic bo kobiety w scierkach na glowach juz > powoli zaczynaja najezdzac nasz kraj. Czy kobiece nakrycia głowy coś politycznie znaczą? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 09:59 Dyskryminacją jest to, że pracownik ma fanaberie inne od pozostałych pracowników. Jeśli akurat przyszła dostawa alkoholi, to szef ma prawo zadysponować wszystkimi podległymi mu pracownikami w celu szybkiego przyjęcia towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 10:00 Z tej bajki wynika morał, że lepiej nie zatrudniać muzułmanów, bo zawsze mogą mieć zarzut, że coś tam narusza ich uczucia religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:03 Gdyby nie chcial zatrudnic wyznawcy Mahometa, dostalby kare pracodawca za rasizm, bylo juz pare takich przypadkow w Wielkiej Brytanii Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:14 pracodawca nie ma obowiązku zatrudniania, a dyskryminację rasową trzeba udowodnić, a wytłumaczenie nie zatrudnienia jest proste- kandydat na pracownika nie jest w stanie wykonywac wszystkich powierzonych mu obowiazków( a trudno żeby muzułmanie mieli jakieś przywileje a inni musieli pracowac za nich), jezeli szanowna Europa bedzie się uginac przed hołota to zostanie sama zdeptana Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:39 Niestety takie argumenty nie trafiaja do sadow, juz czytalem o karach dla "rasistowskich pracodawcow", ale w sumie mnie to nie dziwi, jesli w WIelkiej Brytanii zamyka sie za rasistowskie lalki, a obywateli, ktorzy chodza do przedszkola i nie maja skonczonych pieciu lat podejrzewa sie o rasizm, to co sie dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 11:05 W szkole też: www.rp.pl/artykul/30,192025_Bez_tradycyjnych_swiat.html Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 17:45 zawsze twierdziłam ze UK to walniety kraj, wszyscy w Europie mamy ruch prawostronny a oni lewostronny Odpowiedz Link Zgłoś
romek-sz Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 01.10.08, 00:10 "Zasada ruchu lewostronnego pochodzi jeszcze z czasów starożytnych, a – według niektórych, choć niepopartych dokumentami, przekazów – w nowożytnej Europie została uregulowana prawem jeszcze w średniowieczu przez papieża Bonifacego VIII, który w roku 1300 zarządził, że pielgrzymi mają poruszać się po lewej stronie drogi." pl.wikipedia.org/wiki/Ruch_lewostronny Odpowiedz Link Zgłoś
justyna373 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 11:29 yola13 napisała: a trudno żeby muzułmanie mieli jakieś > przywileje a inni musieli pracowac za nich . tak precież jest bardzo czesto! Odpowiedz Link Zgłoś
waariat Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:47 i nie zatrudniać czarnych;) bo jak będą nosić paste do butów, albo czarny chleb to też może się szefowi dostać po uszach ;) Dokładnie po co komu pracownik, który nie może pracować? Zwolnienie i już, na jego miejsce napewno sie znajdzie ktoś. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:25 Dobry interes sobie muslim upatrzył, zaraz oskarży angoli że w prawie pracy nie ma pięciu przerw na modlitwę, że zarabia za mało na utrzymanie swojej kobiety bo przecież islamskie kobitki mogą tylko siedzieć w domu i rodzić dzieci, nie ma czasu na naukę - przecież musi się uczyć za kobietę bo kobiety mają mózg jak wiewórka i tylko mężczyźni mogą się uczyć, coroczny urlop na pielgrzymkę do Mekki razem z kosztami transportu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:35 Oj nie normalnie posikalem sie ze smiechu ale to czysta prawda.Brawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lewobrzezny Muzułmanin pozywa Tesco. 29.09.08, 10:00 Jakiemu normalnemu procadowacy przyszłoby do głowy żeby wyliczać wszystkie towary jakie ma wozić gość na wózku widłowym ?? Facet mógł zwyczajnie spytać i się nie zatrudniać jak mu nie pasi. Zresztą i tak dziwny koleś - przecież nawet nie dotykał tego alko nie mówiąc już o piciu Odpowiedz Link Zgłoś
hbk Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 10:02 Po co mi pracownik, ktory nie mzoe pracowac? Gdybym ja w kiosku powiedzial, ze nie moge sprzedawac Playboya, bo religia mi na to nie pozwala, to by mnie wysmiali, sad zreszta tez Odpowiedz Link Zgłoś
ararat1 [...] 29.09.08, 12:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven [...] 29.09.08, 12:40 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:45 Nie rozumiem, dlaczego obrażasz przedmówcę. Koleś ma sporo racji i wykazał ironicznie, że cała sytuacja jest paranoidalna. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:03 Co za idiotyczna dyskusja! Przeciez k a z d y rozsadny czlowiek wywalilby tego sukmaniastego oszoloma na bruk! Widac jednak, ze Europie rozsadku zaczyna coraz bardziej brakowac! Gazecie Wyborczej taz! Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:48 zabierając głos na forum na ten temat powinniśmy pisać gdzie mieszkamy. Jest tu sporo emigrantów z UK czy Francji i większość z nich wie, że Europa ma chyba problem i nie potrafi go rozwiązać. To nie pierwszy przypadek bezczelnego panoszenia się muzułmanów. Zawsze wydawało mi się, że daleko mi do rasisty ale wg jakichś tam wyznaczników spoza Polski, jestem nim na pewno. Będąc pracodawcą absolutnie nie chciałbym mieć takiego pracownika. Rozwiązaniem mogło by być podpisanie oświadczenia razem z kontraktem, że nowy pracownik będzie wykonywał to co inni, łącznie z noszeniem alkoholu czy tusz zwierzęcych, jeśli potrzeba. Normalni ludzie mają już powoli dość ale rasizm jest niepoprawny politycznie i nikt z polityków, oprócz skrajnych prawicowców, tym się nie zajmie. Mam nadzieję, że w Polsce coś takiego nigdy nie nastąpi. Jeszcze ciekawostka, bo może nie wszyscy wiedzą. Mam znajomego, który pracował w Iraku jakiś czas temu. Był wypadek. Angielka została potrącona samochodem przez jakiegoś tubylca z jego EWIDENTNEJ winy. Ewidentnej jak na przepisy białego człowieka i kodeksów drogowych z wyżej rozwiniętych krajów. W Iraku winna była Angielka, bo nie powinna tam (w Iraku) być. A gdybyśmy tak my (Europejczycy) zaczęli ich traktować? Każdy wypadek - ich wina, bo powinien siedzieć u siebie na pustyni zwrócony głową w stronę Mekki. Idziemy w złym kierunku. Pozdrawiam, mieszkam w UK. Odpowiedz Link Zgłoś
tomziczek Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 11:09 elibre: święte słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:00 Wszystko, co piszesz, to święta prawda. Nie dziwię się jednak, że Europa nie potrafi rozwiązać problemu, nie przestając być Europą. Bo to naprawdę trudny problem. Piszesz: a gdyby tak zacząć traktować ich tak jak oni nas. Problem w definicji tych "ich". No bo na jakiej podstawie chcesz "ich" definiować? Wyznania? Przecież nie wszyscy muzułmanie są tacy, a wszyscy wobec prawa muszą być równi - to fundamentalna zasada w Europie. Koloru skóry? Jak wyżej. Jedyna nadzieja w tym, że sądy wreszcie zaczną się wykazywać rozsądkiem i rzeczywiście stosować zasadę równości zamiast akcji afirmatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 01.10.08, 00:58 Zgadzam się, że problem jest poważny szczególnie jeśli chcemy dalej być tolerancyjni. Ale czy nie widać, że ONI (imigranci europejscy, którzy średnio asymilują się z rodowitymi europejczykami) wykorzystują to przepaskudnie? Żeby rozwiązać ten problem chyba będziemy musieli troszkę zmienić naszą europejską mentalność. A może tylko po to, żeby im pokazać, że nie damy się doić i podporządkować u siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:44 Mieszkam w Danii i tu tez tragedia.Nie dosc,ze perki sie panosza,z publicznej kasy dostaja wszystko co chca bo inaczej po Genewach morde dra,ze rasim,ze znecanie sie nad czlowiekiem....Cale szczescie,ze mamy kobiete o imieniu Pia Kjærsgård bo ona wie jak trzymac krotko za morde te przybledy z kraju Allaha. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 13:26 ludwigvanbeethoven napisała: > morde dra,ze rasim,ze znecanie sie nad czlowiekiem....Cale > szczescie,ze mamy kobiete o imieniu Pia Kjærsgård bo ona wie jak > trzymac krotko za morde te przybledy z kraju Allaha. Nikt normalny w Danii nie popiera Pii-Żmii, co najwyżej emigranciki ze Wschodu, którzy po kilku latach na socjalu czują się lepsi od arabusów (bo mają od nich jaśniejszy kolor skóry). Odpowiedz Link Zgłoś
ludwigvanbeethoven Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 18:33 Raczej spora czesc Dunczykow mimo wszystko popiera Pie.A to dlatego,ze kobita wie co w trawie piszczy i jakim zagrozeniem sa perki dla narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:57 ja rowniez... przed wyjazdem z Polski bylam bardzo tolerancyjna... ale juz mi to troche przechodzi... latwo mowic o tolerancji jak sie siedzi z daleka od problemow. Z reszta tolerancja dziala (powinna dizalac) w dwie strony, ale tego wiekszosc (podkreslam ze nie wszyscy) naszych barci o odmiennym wyznaniu nie moze zrozumiec Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 01.10.08, 01:01 Kolejny post wyjęty prosto z moich ust. Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 12:53 amdrzej11 napisała: > Co za idiotyczna dyskusja! Przeciez k a z d y rozsadny czlowiek > wywalilby tego sukmaniastego oszoloma na bruk! Widac jednak, ze > Europie rozsadku zaczyna coraz bardziej brakowac! Gazecie Wyborczej > taz! Europe, a Wielkiej Brytani na czele juz dawno zabraklo rozsadku... niedlugo nasi muzulmanscy bracia kaza Europejkom chodzic w chustach na glowie po ulicach, bo obrazaja ich uczucia religijne... a brytyjski rzad zrobi z tego prawo bo tu potrafia tylko zginac kark z pokora, zadnej stanowczosci. A w koncu kto jest przybyszem, ktory powinien sie w jakims stopniu przystosowac??? To nie biali sa najwiekszymi rasistamu w GB tylko kolorowi... Odpowiedz Link Zgłoś
pm7303 do tego raczej nie dojdzie 29.09.08, 14:14 oczywiscie IMHO z moich doswiadczen na 'zachodzie', wynika, ze warstwa narzuconej przez amerykanska papke kulturowa i komunistow, poprawnosci politycznej/rasowej jest bardzo cieniutka. pod spodem drzemie (badz co badz bardzo przeciez europejska) nienawisc ksenofobiczna i jedyne do czego, w dluzszej perspektywie, moze doprowadzic ta bledna polityka, to radykalizacja zachowan i wywolanie przemocy - w czy jak czym, ale w mordowaniu wszelakich grup klasowych czy mniejszosci, Europa ma przeciez bogate tradycje i to siegajace czasow sprzed upadku Bastylii zeby nie byc zle zrozumianym, nie jestem rasista i dlatego wlasnie mi sie to nie podoba - uwazam, ze narzucanie nadmiernej poprawnosci politycznej (kosztem praw innych) jest zle, i to najbardziej dla tych wlasnie, ktorych bronic powinno: imigrantow, poniewaz zacheca ich do obrania blednej sciezki: konfrontacji zamiast probowac sie asymilowac i budowac poprawne stosunki z sasiadami, radykalizuja sie i antagonizuja spoleczenstwo; a draznienie silniejszego do niczego dobrego, jeszcze nikogo nie doprowadzilo Odpowiedz Link Zgłoś
opio1 Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 10:03 Świat staje na głowie !!!!! To tak samo jak wegeterianin sądził by pracodawce bo kaze mu patrzec na mieso. Które jsest na stoisku obok. A to jest nie zgodne z jego zasadami bo je tylko liscie. Paranoja !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:08 wiekszośc takich muzułmanów to zwykłe lenie smierdzące którym nie chce się pracowac i tyle, i zawsze zasłaniaja się religią, nawet jak mordują Odpowiedz Link Zgłoś
dzielanski dobrze, że się nie zatrudnił na testera win 29.09.08, 10:15 albo koniaków. Wtedy dopiero mógłby pogonić pracodawcę za dyskryminację religijną! Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 wyznawca proroka chce kasy 29.09.08, 10:16 mala rzez wsrod klientow stoiska monopolowego tez bylaby przez niego mile widziana Odpowiedz Link Zgłoś
asteroida2 Współwyznawcy powinni go zlinczować 29.09.08, 10:18 Jak widać, ten człowiek usilnie się stara żeby żadnen muzułmanin nie znalazł już nigdy pracy w żadnym sklepie spożywczym. Ciekawe czy to z głupoty, czy ma jakieś dalekosiężne plany. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_mental Re: Współwyznawcy powinni go zlinczować 29.09.08, 11:04 Wydaje mi się, że jego plany obejmują wysokie odszkodowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:27 a co to za religia ktora kaze ci zabijac muzulmanow debilu? Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 29.09.08, 10:59 na pewno znasz WSZYSTKIE religie świata? Odpowiedz Link Zgłoś
elibre Re: Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia rel 01.10.08, 11:43 Skąd wiesz, że takie religii nie ma? Może jakaś religia też "nadinterpretuje" własną biblię/koran i doszukuje się słów nakazujących walkę z "niewiernymi"? Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp A jak mu karzą przenieść mięso wieprzowe, to 29.09.08, 10:28 wysadzi się w powietrze? Jeśli pojdzie do restauracji i zobaczy wino czy szynkę, to też wniesie sprawę do sądu? Wygląda mi to na powolne wprowadzanie szariatu w krajach europejskich. Mam nadzieję, że sąd oddali jego sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: A jak mu karzą przenieść mięso wieprzowe, to 29.09.08, 13:04 mppmpp napisał(a): > Mam nadzieję, że sąd oddali jego sprawę. Mozliwe ze nie, bo beda bac sie masowych protestow przeciw nietolerancji religijnej i nawet moze kilku grozb zamachowcow- samobojcow. Wiec zasadza na jego rzecz kilka tysiecy funtow odszkodowania (co to bylo dal Tesco) zeby mu gebe zamknac, a reszta tej braci zobaczy dobra droge do zarobienia kasy... smutne ale prawdziwe... a najlepsze jest to ze nadal beda musieli ich zatrudniac, bo znow posypia sie wyroki za rasizm... paranoja... Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: A jak mu karzą przenieść mięso wieprzowe, to 29.09.08, 13:56 > > Mam nadzieję, że sąd oddali jego sprawę. > > Mozliwe ze nie, bo beda bac sie masowych protestow przeciw > nietolerancji religijnej i nawet moze kilku grozb zamachowcow- > samobojcow. Wiec zasadza na jego rzecz kilka tysiecy funtow > odszkodowania (co to bylo dal Tesco) zeby mu gebe zamknac, a reszta > tej braci zobaczy dobra droge do zarobienia kasy... smutne ale > prawdziwe... a najlepsze jest to ze nadal beda musieli ich > zatrudniac, bo znow posypia sie wyroki za rasizm... paranoja... Paranoikiem to ty jestes, tak wynika z twojego idiotycznego scenariusza. Niedawno była podobna sprawa; kilku muzułmanów pozwało pracodawce że nie pozwala im robić pięciu przerw na modlitwę. I przegrali. W UK. Myślę że brytyjski sąd poprosi tego muzułmanina o przedstawienie jasnej argumentacji (popartej Koranem), majacej udowodnić że muzułmaninowi nie wolno wozic alkoholu na wózku. Nie udowodni więc przegra. Muzułmanie nie są w pracy traktowani lepiej niż inni. Pisze tu na tym forum mnóstwo nietolerancyjnych rasistów którzy nawet nie uważają za stosowne kryć się ze swoimi poglądami. Zastanówcie się przez chwilę. Muzułmanie to tacy sami ludzie jak wy. Czasami się znajdzie jakiś oszołom który przegina z ta swoją religią ale to są wyjątki, podobnie jak w Polsce oszołomi stanowią margines. Częściej jest tak że muzułmanie są naprawdę obrażani w miejscu pracy, np dostają w prezencie wino na Boże Narodzenie. Kiedyś taki prezent nam przyniósł kumpel z Pakistanu bo akurat dostał. Nie są to jednak działania celowe, po prostu ktoś nie pomyśli.. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek to po kiego grzyba przyjezdza do Europy??? 29.09.08, 10:28 czy w ich muslimskich krajach ktos ma na uwadze przekonania innych religii??? oczywiscie maja to gleboko w d*pie, a wrecz jak sie ktos nie chce dopasowac to delikwenta spala albo ukamienuja Odpowiedz Link Zgłoś
agnostykzz Słyszał kto żeby... 29.09.08, 10:45 ...Amisz zatrudniał się jako kierowca, albo Świadek Jehowy w stacji krwiodawstwa? Tylko muslimy tak mają, obraża ich choinka w centrum miasta, i karykatura w gazecie w innym państwie na drugim końcu kontynentu, której żaden nie czyta bo nawet języka nie zna, niedługo katedry zaczną im przeszkadzać bo z daleka widać. W drugą stronę problemu nie widzą - w Arabii Saudyjskiej wyznawanie jakiejkolwiek religii poza islamem jest zakazane, nawet krzyża mieć nie wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna373 british muslims - multicultural integration 29.09.08, 11:31 i108.photobucket.com/albums/n20/the_grey_train/british-muslim-protest.jpg static.flickr.com/25/94978303_a0fe97e606.jpg img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/06_02/protest2NAT2206_468x312.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam6.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam2.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam1.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam3.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam7.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam8.jpg www.sullivan-county.com/images1/islam10.jpg Killing of Non-Muslims is Legitimate (British Mullah): www.youtube.com/watch?v=maHSOB2RFm4&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
darr.darek Re: british muslims - multicultural integration 29.09.08, 14:08 ustyna373 napisała: > i108.photobucket.com/albums/n20/the_grey_train/british-muslim-protest.jpg Warto byłoby te obrazki pokazywać miłośnikom lewicy i lewicowej politycznej poprawności. Oto czym się kończy lewicowa moda na wystawianie własnych tyłków muslimom, bo przecież każdy kopniak czy czyn nierządny na tym nadstawionym tyłku był tylko ceną za "integrację" i za "wielowiekowy kolonializm". Czy siły polityczne Czerwonej Hołoty nadal uznają za konieczne ściąganie młodych "pracowników" (w rzeczywistości: leniwych biorców zasiłków) z krajów muzułmańskich ? Czy siły polityczne Czerwonej Hołoty nadal uznają za słuszne niszczenie tradycyjnej rodziny i doprowadzanie do kurczenia się społeczeństw Zachodu ? Bo przecież na emerytury będą ochoczo pracowali młodzi imigranci, prawda, Czerwona Hołoto ? Coś mi się zdaje, że lewactwo ma biegunkę ze strachu. Nie ze strachu o Europę i Europejczyków, co to to nie ! Ze strachu, że ich "muzułmańscy przyjaciele", z taką pokorą "integrowani", rozpieprzą najpierw misternie budowaną władzę Czerwonej Hołoty. Koniec władzy lewactwa rozpoczną właśnie ich "muzułmańscy przyjaciele". Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych A lać na jego uczucia religijne. 29.09.08, 10:43 Porypani religianci. Odpowiedz Link Zgłoś
asmok6 Tym bardziej że kłamie 29.09.08, 12:16 Kłamie. Pić mu nie wolno a nie nosić. Po prostu robić mu się nie chce. Jakoś w krajach islamskich nigdy nie miałem problemu z zamówieniem alkoholu. Muzułmańscy kelnerzy nie mieli nic przeciwko podaniu alkoholu Europejczykowi. To tam gdzie na nim zarabiają alkohol jest "cacy" a tutaj jak ciężko to już "be"? Odpowiedz Link Zgłoś
patman Obraza uczuć religijnych, buahahahaha 29.09.08, 10:46 To doprawdy straszne, że czyjeś uczucia religijne są poniewierane. A co ja mam powiedzieć, gdy mój zdrowy rozsądek jest szargany przez bełkot o istnieniu boga? Odpowiedz Link Zgłoś
kobbey Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 10:46 Proszę o dokładniejsze sprawdzanie artykułów przed publikacją - środkowy akapit nie ma sensu ! Odpowiedz Link Zgłoś
morda11 Muzułmanin pozywa Tesco. Obrazili uczucia relig... 29.09.08, 10:56 A kto go zmusza do pracy w tej firmie? Odpowiedz Link Zgłoś
wave08 Izolować islam i muzułmanów... 29.09.08, 10:58 ...do czasu aż się ucywilizują, to jedyny ratunek dla naszej cywilizacji, wbrew lewackiemu bełkotowi. Na agresje odpowiadać agresją o podwójnej sile. Tylko silni przetrwają. Takie prawa tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Izolować chrześcnijan... 29.09.08, 11:56 ...do czasu aż się ucywilizują, to jedyny ratunek dla naszej cywilizacji, wbrew prawicowemu bełkotowi. Na agresje odpowiadać agresją o podwójnej sile. Tylko silni przetrwają. Takie prawa tego świata. Jak ci się to podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Re: Izolować chrześcnijan... 29.09.08, 12:11 Ale chrzescijanie przestali zabijac w imię Boga, już dawno temu. Islam dalej zachęcał i zachęca do zabijania. To jest różnica. Przypuszczam, jednak, że zwykły wiesniak w Egipcie ma głęboko gdzieś nawoływania mułłów. Podobnie jak ja chce sobie spokojnie zyć. I chwała Bogu. Normalne zycie zwycięży! Odpowiedz Link Zgłoś
1onewolf Re: Izolować chrześcnijan... 29.09.08, 21:29 no cóż, brudasy są 600 lat za Europą, jeszcze trochę czasu minie za nim przestaną zabijać. Pytanie tylko czy chcemy czekać i liczyć nasze ofiary... Odpowiedz Link Zgłoś
aurora-83 Re: Izolować chrześcnijan... 29.09.08, 13:12 patman napisał: > ...do czasu aż się ucywilizują, to jedyny ratunek dla naszej cywilizacji, wbrew > prawicowemu bełkotowi. Na agresje odpowiadać agresją o podwójnej sile. Tylko s > ilni przetrwają. Takie prawa tego świata. > > Jak ci się to podoba? Slyszales ostatnio o chrzescijaninie, ktory wysadzil sie w autobusie lub restauracji lub na targowisku pelnym ludzi (takze jego wspolwyznawcow)? Do mnie takie wiadomosci jakos nie dotarly. Nazwiesz mnie rasistka, bo dostawalam dreszczy w londynskim metrze na widok sniadego faceta z broda i plecakiem kilka dni po zamachu na metro??? Sami sobie zasluzyli na panujaca o nich opinie... Dobrze byc tolerancyjnym na odleglosc i wykrzykiwac haselka nie iwedzac nawet kogo sie broni... Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Izolować islam i muzułmanów... 29.09.08, 12:07 wave08 napisał: > Tylko > silni przetrwają. Takie prawa tego świata. To macius nie pozyjesz dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
agiatami a nogi to gdzie on myl 3xdziennie przed modlitwa ? 29.09.08, 11:01 film dokumentalny w tv - noga w zlew i umyta jedna i druga, jeszcze raczki i twarzyczka i muzulmanin sie moze modlic. a pozniej w tym zlewie myje warzywka , noze itd bo to sklepik z kebabami jest. co na to sanepid? ja od nich i u nich jesc nie bede. wyobrazcie sobie ta wode, rozchlapana wokol, odbijajaca sie od stop wyciagnietych ze skarpet.... smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Przewrotność religijnych oszołomów 29.09.08, 11:02 Niby wzrok w niebiosach a tak naprawdę chodzi o pieniążki. Skoro Wielka Brytania gwałci brutalnie zasady tego pana, powinien emigrować do jednego z muzułmańskich rajów szczęśliwości, jak Arabia Saudyjska, Pakistan czy Algieria. Po co być męczennikiem na siłę? W jaki sposób przenoszenie s k r z y n e k z alkoholem (nawet nie butelek bezpośrednio) gwałci zasady islamu? I które? Czy islam zabrania pracować? Won do arabowni! Odpowiedz Link Zgłoś
vicheer pracowalem kiedys w angielskiej fabryce 29.09.08, 11:02 kilku muzulmanow zaczelo wychodzic na 'modly'. manager skrocil im przerwe, wiec zaczal sie krzyk, ze rasizm i dyskryminacja. wtedy polacy pracujacy z nimi w teamie zagrozili, ze tez beda wychodzic na modlitwy, bo polscy katolicy tak maja. skonczylo sie skroceniem muslemom przerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Powodzenia 29.09.08, 11:19 Dla wszystkich Muzułmanów chcących pracować w Tesco; sądzę że firma tego błędu nie powtórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
3slaw3 nie przeczyta koran ten niedouczony muzułmanim 29.09.08, 11:21 W Koranie nie jest NIGDZIE napisane że nie może mieć kontaktu z alkoholem. Więc co najwyżej jego własne osobiste przekonania mu nie pozwalają a nie Islam. Odpowiedz Link Zgłoś
candidtrade Religia - co za intelektualne i moralne dno 29.09.08, 11:37 <<W Wielkiej Brytanii obowiązuje prawo równości, które powinno chronić mnie i moje przekonania>>. No właśnie - równość to równość, a nie stan, w którym ktoś tworzy sobie system przywilejów powołując się na przykazania postaci z książek. Nie podoba Ci się wożenie alkoholu? Szukaj miejsca, gdzie się go nie wozi. Najlepiej u samego Allaha, będziesz transportował wieczne zbawienia, czy czym on tam frymarczy. Odpowiedz Link Zgłoś