rogal30 "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 21:53 Ludzie!!! szpitale tak jak i inne firmy powinny przyjmować pacjentów i na tym zarabiać!! Postawmy wreszcie na nogi tę chorą wizje ze lecznictwo to misja...To fabryka w której naprawia sie ludzi!! I jak w każdej fabryce ma to byc zrobione szybko i skutecznie przez grupe specjalistów odpowiednio opłacanych Czy to takie trudne??? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Życzę ci abyś przy najbliższej okazji został potra 07.10.08, 21:59 ktowany przez lekarzy jako przedmiot. Najlepiej - okazowy egzemplarz głupoty. I wstawiony do retorty w celach poglądowych. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Referendum za zwolnieniem prezia 07.10.08, 21:57 Skoro prezio chce referendum ws. szpitali, to ok. Referendum to dość skomplikowana i kosztowna procedura, niosąca ze sobą znaczący vox populi, więc trzeba ją dobrze wykorzystać, podejmując przy okazji kilka innych decyzji, zapytać się np. czy jesteś za zwolnieniem prezydenta RP? Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Pacjent nie może być źródłem zysku? 07.10.08, 21:57 A dlaczego nie? Źródłem strat jak rozumiem może być? Czyli nadal tkwijmy w takiej zapaści, jaką mamy gdzie ludzie bardzo często de facto nie mają dostępu do leczenia mimo gładkich gadek o równym dostępie itp i wywalania kasy ze składek. I co? Połowa Warszawy leczy się w prywatnych placówkach, budują się prywatne szpitale. A niezamożni mają to co mają. Jakiekolwiek próby zmian są torpedowane i to z hasłem ochrony pacjentów na gębach. Ale hipokryzja! Odpowiedz Link Zgłoś
vlad Personel nie może być przedmiotem wyzysku 07.10.08, 21:58 Jaki uprawiany jest zarówno w publicznych jak i niepublicznych szpitalach. Pracuję w niepublicznym szpitau - miejskiej sólce prawa handlowego. Działa toto od kilku lat i NICZYM nie różni się od publicznego spzoz. Tak samo rządzą biurwy. w 200 łóżkowym szpitalu jest 3 biurkowy DZIAŁ ZAMÓWIEŃ PUBLICZNYCH. no qrfa, jak w szpitalu klinicznym na 800 łóżek!!. A stawki wynagrodzenia personelu sa znacznie niższe niż w publicznych szpitalach. Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Prywatny właściciel szpitala wyciśnie personel jak 07.10.08, 22:06 cytrynę. Tak jak prywatny właściciel każdej innej firmy. Zwykły personel g.wno zarobi by zarząd zarabiał dziesiątki tysięcy. I to to chodzi w tym tuskowym biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma nigdy nie wiem czy ten nieszczęśnik.... 07.10.08, 22:00 bardziej jest durniem czy kabotynem a może odwrotnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
devries Re: Prezydent ogłosi referendum ws. prywatyzacji 07.10.08, 22:06 Mnie juz ogarnelo zwatpienie. Czy on jest na litosc boska PIJANY?!! A moze ma polipa? Cokolwiek to jest, taka dykcja u profesora... rece opadaja. Coz, jak przetlumaczyl Boy- Zelenski w "Niebezpiecznych zwiazkach": "(...), ale spuscmy sie na to." Odpowiedz Link Zgłoś
olo-international Referendum ws odwołania Prezydenta RP! 07.10.08, 22:11 Jakby tak połączyc oba referenda. Kto jest za? Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Prezydent ogłosi referendum ws. prywatyzacji sz.. 07.10.08, 22:15 Pan Kaczyński postanowił wypełniać rolę prezydenta-szkodnika w imię odgrywki na społeczeństwie za przegraną głupkowatego brata i jakoś nie chce pamiętać że tamten mógł rządzić mniejszościowo ale jemu chciało się więcej, a więc dostał gó... Pan prezydent trzyma się swoich bolszewickich zasad bo widać nie stać go na nowoczesne myślenie, a to myślenie jest takie: wszyscy kiedyś krzyczeli że nie mogą być prywatne sklepy i co? dziś nie ma innych, a towarów wbród i ceny też różnorakie. Stomatologów też już praktycznie nie ma państwowych, a kto na nich liczyłby to będzie chodził szczerbaty, jakoś tego pan prezydent też nie zauważył. Tak samo jest ze służbą zdrowia jako całością, każdy pracownik ma w d... pracę, ordynator swoje łóżka, a każdy pacjent nawet na zabieg nie wymagający położenia w szpitalu musi do niego iść bo inaczej szpital nie otrzyma refundacji z NFZ. Tak więc, czasem drobne zabiegi kosztują nadmiernie drogo, albo też szpital odmawia ich wykonania bo mu się nie opłaci. A tu trzeba tylko dobrego gospodarza który by siedział na worku z pieniędzy w kasie chorych i sprawiedliwie płacił za faktycznie wykonane usługi..... tylko kto to musiałby być żeby było sprawiedliwie..... no może nie okradłby nas Chrystus? I tu jest problem jak uchronić worek przed złodziejami, bo kto będzie wykonywał usługi to jest dokładnie wszystko jedno jeśli tylko zostanie uczciwie rozliczony i wynagrodzony. Niech prezydent idzie zobaczyć do jakiegoś przeciętnego szpitala i obejrzy jaki tam syf i to na każdym odcinku. Ale to trzeba ruszyć dupę, a nie słuchać opowiadań uślinionego dworu. A jeśli pan prezydent tego nie wie i nie widzi to znaczy że jest zacofany i hamulcowy i powinien zrzecz się zajmowanego stanowiska i przestać szkodzić nam obywatelom. A co do działaności Tuska w tym temacie: to przyznam że ja nie wierzę że on cokolwiek zamierza w tym temacie zrobić.... bo on chce zostać prezydentem i cały czas będzie prowadził ruchy pozorne tak aby wytwarzać atmosferę działania; bo jeśli ktoś krzyczy że przedkłada hurtowo 140 ustaw w sejmie to znaczy że jest albo fałszywą wszą abo jest głupi ... bo taka rzecz nie jest możliwa do zrobienia, dobrego i solidnego zrobienia. A co do prezydentury, to będziesz pan oglądał ją panie Tusk, jak świnia niebo, podobnie zresztą jak L. Kaczyński. Na białym koniu wjedzie do pałacu Cimoszko, niestety. Tak więc: niedojdy wszystkich opcji łączcie się, bo i tak my społeczeństwo nie będziemy mieli z was żadnego pożytku. Same straty... Odpowiedz Link Zgłoś
tupkal Prezydent ogłosi referendum ws. prywatyzacji sz.. 07.10.08, 22:16 Lechu Lechu! Zrozum Człowieczku, że według Twojej maksymy działa polska służba zdrowia od lat. No i dlatego jest tak źle! tupkal Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy_blazen_niesiolek Płać_Tysiącami_Albo_Won_i_Zdychaj _:0)))))))))))))) 07.10.08, 22:25 imhotep8 napisał: .................. > Znalazłem szpital prywatny który miał podpisaną umowę z NFZ. > Dalej w punktach: > - została przyjęta bez kolejki > - sala 3 os. z łazienką, > - posiłki i opieka bardzo dobre, > - po operacji personel biegający przy pacjęcie, > - osoba jest 2 miesiące po operacji i szybko waraca do zdrowia. > Jak widać na przykładzie sprywatyzowany szpital może leczyć za > darmo, bez kolejki, w dobrych warunkach. To napisał agent rodzimych i zagranicznych złodziei czychających na szpitale !!! W USA najbogatszym państwie na świecie prywatne szpitale są gorsze niż bandycka mafia :(((( Ludzie bez wielkich pieniędzy są traktowani jak śmiecie i mogą tylko liczyć na przyspieszenie im zejścia :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Płać_Tysiącami_Albo_Won_i_Zdychaj _:0)))))))) 08.10.08, 07:59 a teraz jak jest? "służba" zdrowia bierze 30% pensji każdego polaka, a jeśli potrzebujesz pomocy to i tak zdechniesz w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś
kro.pa "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 22:27 "aby debata odbywała się spokojnie" - 3:05 :] ten gest piąstką na to wskazuje.. :] Odpowiedz Link Zgłoś
chriss_1024 "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 22:33 Ma Pan rację. To nie chory pacjent ma być źródłem zysku, ale zdrowy. Jak śmierć jest źródłem zysku, to pojawiają się takie patologie jak wśród "łowców skór", dlatego jak najbardziej - szpitale prywatne, abonament (podstawowy lub rozszerzony) i ubezpieczenia na życie - wszystko powinno być powiązane - jak szpital nie wyleczy, to straci. Jak wyleczy, dostanie pieniądze z ubezpieczenia (także prywatnego) - musi ktoś widzieć zysk w wyleczeniu pacjenta! Odpowiedz Link Zgłoś
h5n1_kaczory O co chodzi? Bo ogladałem w Polsacie "Facetów w 07.10.08, 22:35 czerni II" i chyba cosik przegapiłem. To jak mam dawać lekarzom kasę na lewo czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
rynsztokowy_blazen_niesiolek O_Co_Chodzi_?_Wyleczony_Czy_Trup_ Musisz_Bulić_:))) 07.10.08, 22:42 h5n1_kaczory napisał: > czerni II" i chyba cosik przegapiłem. To jak mam dawać lekarzom kasę > na lewo czy nie? ŁAPÓWY ZOSTAJĄ PO STAREMU !!!:)) TYLKO, ŻE BĘDĄ MUSIAŁY PRZEBIJAĆ PRYWATNE OFICJALNE CENNIKI :))) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Czytając twoje wypowiedzi doszedłem do wniosku 07.10.08, 23:02 że nawet jak na błazna, jesteś wyjątkowym kretynem. Ale pisać każdy może, trochę lepiej lub trochę gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Re: "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezyde 07.10.08, 22:38 To stary komunistyczny pomysł.!! Odpowiedz Link Zgłoś
ewwwwa Prezydent ... Dość partactwa, chcemy prywatyzacji 07.10.08, 22:40 i rozliczania za błędy. Mamy dość kolejek i udawania że się leczy. Na marnotrawienie społecznych pieniędzy też się nie zgadzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
polished Pacjent jest kosztem! 07.10.08, 22:43 jest niepotrzebnym obciazeniem dla NFZ, dla gmin, powiatow, szpitali, zozoow, nzozow, rzadu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
augusta13 "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 22:45 Proszę aby w tym referendum były też pytania: 1) czy jesteś za odwołaniem prezydenta Kaczyńskiego? 2. Czy jesteś za instalacją tarczy antyrakietowej w Polsce? 3. Czy jesteś za zniesieniem konkordatu? Odpowiedz Link Zgłoś
gregory701 "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 22:46 mimo wszystko cos w tym wystapieniu Korniszona jest !. Jezeli to prawda ,że conajmniej 25 % społeczeństwa zyje na granicy ubostwa to jest problem . Pytanie zasadnicze na ktore pani Kopacz ,kierownik ZOZ-u w Szydlowcu w żaden sposob nie odpowie to:" Czy narodowy Fundusz Zdrowia bedzie w stanie refundowac koszty leczenia pana Jana Kowalskiego na poziomie wymaganym w krajach Unii Europejskiej ?" Jesli nie to rząd pana Tuska mozna o dupe potłuc .To wszystko ! Odpowiedz Link Zgłoś
folxdojcz_kastrat_cudotworca Diabeł_Tkwi_w_Finansowaniu_Prywat y__:))))))))))))) 07.10.08, 23:02 gregory701 napisał: > > mimo wszystko cos w tym wystapieniu Korniszona jest !. Jezeli to > prawda ,że conajmniej 25 % społeczeństwa zyje na granicy ubostwa to > jest problem . Pytanie zasadnicze na ktore pani Kopacz ,kierownik > ZOZ-u w Szydlowcu w żaden sposob nie odpowie to:" Czy narodowy > Fundusz Zdrowia bedzie w stanie refundowac koszty leczenia pana Jana > Kowalskiego na poziomie wymaganym w krajach Unii Europejskiej ?" > Jesli nie to rząd pana Tuska mozna o dupe potłuc .To wszystko ! I W TYM JEST SĘK !!!! W POLSCE NA PACJENTA ROCZNIE FUNDUSZ MOŻE WYDAĆ 400 DOLARÓW W USA 4000 DOLARÓW W NIEMCZECH 2000 DOLARÓW ITD. !!!!! A APARATURA I LEKI SĄ ZAGRANICZNE !!! BO PRZEMYSŁ MEDYCZNY I FARMACEUTYCZNY WYKUPIONY PRZEZ WROGĄ ZAGRANICZNĄ KONKURENCJĘ I ZAMIENIONY W MAGAZYNY :((( KONOWAŁY TEŻ PODROŻEJĄ DO POZIOMU ZACHODNIEGO !!! WNIOSEK: FUNDUSZ OPŁACI TYLKO BAZOWE LECZENIE I GRABARZA ! RESZTĘ TRZEBA BĘDZIE POKRYĆ Z WŁASNEJ KIESZENI I ZAPŁACIĆ JESZCZE ŁAPÓWĘ ALBO WON I NA CMENTARZ :((( Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl_13 "Pacjent nie może być źródłem zysku". Prezydent... 07.10.08, 22:57 Ja tam jestem za oszczędnością, jeżeli prezydent koniecznie chce referendum, to proponuje dołożyć jedną karteczkę czy my jeszcze chcemy by był naszym prezydentem. Będzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec to Jarek K. robi podklad muzyczny 07.10.08, 23:08 myślę że to jego brat jarosław chodzi po ogrodzie i śpiewa hymn, tylko że przez przypadek ktoś zamknął okno i nie było słychać Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec z 10 godzin nagrania udało się zmontować 5 min 07.10.08, 23:04 pozostały czas prezydent Pisu stękał ciamkał i popijał Odpowiedz Link Zgłoś
kopydlo Będzie miał sinca Na udzie tak się wczul! 07.10.08, 23:07 W ROLĘ OBROŃCY UCIŚNIONYCH! Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Pacjent nie, ale pieniądze, które przeciekają tak. 07.10.08, 23:08 Pacjent nie może być źródłem zysku, ale pieniądze, które przeciekają tak. To trzeba uszczelnić, bo tak dłużej być nie może. A swoją drogą, ile jeszcze zadań, żeby potem zameldować prezesowi wykonanie, wziął na siebie prezydent? Oj, ciężka ta kadencja. Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Prezydent ogłosi referendum ws. prywatyzacji 07.10.08, 23:16 Szanowny Panie Prezydencie! Podpisuję się obiema rękami pod hasłem "Pacjent nie może być źródłem zysku". Niestety, jest. Usilnie PROSZĘ o przestudiowanie, WNIKLIWE, aktualnie obowiązującego systemu, w którym oddziały szpitalne i przychodnie są zmuszane przez monopolistę - NFZ - do daleko idących oszczędności na zdrowiu podlegających im pacjentów. W którym właśnie świeżo zaczął obowiązywać system "Jednolitych Grup Pacjentów", wymuszający jeszcze bardziej drastyczne oszczędności, ponieważ konkretnego pacjenta TRZEBA przypisać do JEDNEJ, konkretnej grupy. Nie można leczyć pacjenta równocześnie na niewydolność krążenia i na astmę, ponieważ w ten sposób wpędza się macierzysty, ulubiony szpital w zadłużenie. Procedury są jasne - albo leczymy astmę, albo niewydolność krążenia, jeśli wpiszemy jedno rozpoznanie, za leczenie towarzyszącej jednostki chorobowej Szanowny Fundusz nie zapłaci. Równocześnie w "państwowo" zarządzanych szpitalach dochodzi do gigantycznego marnotrawstwa, na zasadzie - co wspólne, to nie nasze. Pion administracyjny często puchnie w szwach i ma się dobrze, część badań wykonuje się "pod procedurę", niekoniecznie dostosowując leczenie pod konkretnego pacjenta zgodnie z sumieniem i stanem wiedzy medycznej. Moja ukochana szefowa ma analogiczne powiedzenie do Pana Prezydenta - na każdą próbę dostosowania się do oszczędności i wymogów Funduszu warczy: "Przypominam, że zarządzam oddziałem, a nie bankiem!" Pracuję w cudownym miejscu. Nie potrzebuję się tłumaczyć ze zleconych pacjentowi leków oraz badań. Niewielu młodych lekarzy może liczyć na podobny komfort pracy. Efekt jest taki, że według NFZ stale jesteśmy "do tyłu" i stale wisi nad nami groźba zamknięcia. Panie Prezydencie, przysięgam - gdyby się znalazł Właściciel, który potrafiłby - abstrahując od kosztów "medycznych" rozsądnie zarządzać "całą resztą" - tzw. dobą hotelową, ogrzewaniem, oświetleniem, wysprzątaniem - czy zdaje Pan sobie sprawę że w większości "państwowych" szpitali tzw "doba hotelowa" czyli sam koszt pobytu w szpitalu jednego pacjenta wielokrotnie przekracza koszt badań i leczenia? Wracając do wątku - gdyby się znalazł Właściciel, gdyby to było Jego, gdyby potrafił nam zdjąć z głowy całą tę krzątaninę administracyjno - krzątająco - sprzątającą - i pozostawił nam czyste, żywe leczenie - poszłabym za nim jak w dym. Bo mnie szlag trafia na "wszystkich, czyli niczyje" i marne grosze, pozostawiane nam na leczenie. Niech to będzie Czyjeś, na usługach dobra publicznego. Bo może ten Ktoś, Kogo to będzie, będzie przynajmniej choć trochę odpowiedzialny. Gorzej, niż jest - chyba już nie może być. Odpowiedz Link Zgłoś
skodabodzio A ja mam dosc dziadoskiej panstwowej sluzby zdrowi 07.10.08, 23:27 Placenia co miesiac skladki i otrzymywania za to nedznej opieki i kolejek. Niewazne czy to szpital, czy kopalnia czy PKP, panstwowe ozancxza dziadostwo, zwiazki zawodowe, mierny poziom itp i mam nadzije ze to zniknie Ja rozumiem ze to "nieporozumienie", ktore jest prezydentem,leczy sie w rzadowej klinice i nei ma pojecia jak wyglada szara rzeczywistosc w panstwowym szpitalu, ale niech on wreszcie skupi sie na pobieraniu pensji i nic nie robieniu, bo co ten maly czlowiek sie odezwie, to ludzi krew zalewa Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: A ja mam dosc dziadoskiej panstwowej sluzby z 07.10.08, 23:43 Liberalizm i prywaciarze to dopiero dziadostwo mistrzu. To dziadostwo na skalę obecnego kryzysu finansowego. Odpowiedz Link Zgłoś