3cik 27.10.08, 10:21 A moze napiszecie cos o przyczynach tego strajku? A nie tylko o skutkach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martica Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 10:26 Dostali podwyzki i jeszcze im malo? zarabiaja po 5 tys zl i ciagle im malo - wywalic na zbity pysk z dyscyplinarki. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 10:28 martica napisała: > Dostali podwyzki i jeszcze im malo? zarabiaja po 5 tys zl i ciagle im > malo - wywalic na zbity pysk z dyscyplinarki. 5 tysiecy na stole, a ile pod stolem ? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus normalnie jak holocaust Wiadome ze wiekszosc zgini 05.09.09, 03:34 e w takich warunkach juz widze jak POdziady zoorganizowaly ewakuacje dobra okazja do oszczednosci przez pozbycie sie pacjentow Odpowiedz Link Zgłoś
perotin Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 11:33 Żeby nie było niczego! martica napisała: > Dostali podwyzki i jeszcze im malo? zarabiaja po 5 tys zl i ciagle im > malo - wywalic na zbity pysk z dyscyplinarki. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 10:28 znow beda pisać forumowi mędrcy ze to wina PO, bo to takie najłatwiejsze skopiowane z notatnika zdanie, i modne :) a to jest wina i SLD i PiS i każdej innej ekipy co nic nie robi w sluzbie zdrowia. celowo nie napisalem PO bo moze oni cos zmienia, o ile ustawa wejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 12:43 > znow beda pisać forumowi mędrcy ze to wina PO, bo to takie najłatwiejsze > skopiowane z notatnika zdanie, i modne :) > nie, to skopiowane z forów sprzed roku, jak pisali mędrcy przeciwnicy pisu i zastrzegam sobie, nie lubię polityków, niezależnie od partii, niech mnie nikt nie posądza o przychylność pisowi Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 więcej, więcej, więcej 27.10.08, 10:36 po ooj się pchają do zawodu, który jest tak nisko opłacany? Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 11:13 Mlodzi ludzudzie (ktorzy ida na studja) sa idalistami. A rzeczywitosc ich z tego leczy... Rozumiem, ze ty obchodzisz sie bez lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 11:49 titta napisała: > Mlodzi ludzudzie (ktorzy ida na studja) sa idalistami. > A rzeczywitosc ich z tego leczy... > > Rozumiem, ze ty obchodzisz sie bez lekarza. na całe szczęście jeszcze tak. i również na całe szczęście załapałem się na sprywatyzowanie kawałka tego zdrowotnego tortu. i na całe szczęście znam mentalność i tych młodych i tych starych. i nie jestem lekarzem. na całe szczęście. ale usłyszałem kiedyś takie zdanie: "nie po to uczyłem się na tak ciężkich studiach abym teraz pracował za grosze". nawet nie wiem gdzie teraz gość pracuje. został chyba przedstawicielem medycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
slon.w.skladzie.porcelany Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 12:03 ty chyba carpaccio jesteś niepełnosprytny.. widzisz jakiś brak logiki w zdaniu "nie po to uczyłem się na tak ciężkich studiach abym teraz pracował za grosze"? jak dla mnie jest ono całowicie logiczne i zasadne.. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 12:06 slon.w.skladzie.porcelany napisał: > ty chyba carpaccio jesteś niepełnosprytny.. > widzisz jakiś brak logiki w zdaniu "nie po to uczyłem się na tak ciężkich > studiach abym teraz pracował za grosze"? > jak dla mnie jest ono całowicie logiczne i zasadne.. dla mnie również. w sferze finansowania tych studiów Odpowiedz Link Zgłoś
slon.w.skladzie.porcelany Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 12:15 a konkretnie? o co ci się rozchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 17:35 A co ma tepota studenta do pozniejszych zarobkow? Ano to, ze ci, ktorym nauka przychodzi trudniej na ogol mniej zarabiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: więcej, więcej, więcej 27.10.08, 17:34 Otoz to. Wiedza, ze lekarz to dobry zawod: jak organizm pacjenta sie sam wyleczy, to to wyleczenie i lapowka idzie na ich konto, a w razie czego, to ich bledy przykryje ziemia. Wszystkich lekarzy popedzil bym do budowy i konserwacji drog i linii kolejowych i postawil wylacznie na profilaktyke i pomoc dla ofiar wypadkow, ale niesiona przez lekarzy wojskowych, aby nie mogli nawet pomyslec o strajku... Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Lekarze bandyci 27.10.08, 10:36 Na słowo lekarz - nóż mi się w kieszeni otwiera. Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi durne spoleczenstwo i dziennikarze sieja panike 27.10.08, 10:54 to nie jest ewakuacja !! to przeniesienie! ewakuacja jest nagla i wymuszona okolicznosciami tzn. pozar , wybuch itp. a o przeniesieniu wiadomo jest od wielu dni wy matolki....przeniesienie bo nie placa czynszu na przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 10:54 medycyna,mówiąc ogólnie to sztuka,nieraz improwizacja.Obecnie ten zawód traktuje sie jako jedno z wielu sposobów zarobkowania.Powołanie? A co to takiego? kasa to sie liczy!Pacjent? To przecie tylko potencjalne zwłoki!I na tym da sie zarobić!Jak w Łodzi!To spóścizna komunizmu-pochodzenie robotniczo-chłopskie i selekcje negatywna na studia jeszcze trwa i dobrze sie miewa.Gratulacje dla medyków w Gownie! Odpowiedz Link Zgłoś
titta Dlaczego lekarze mieli by byc nadludzmi? 27.10.08, 11:11 A czy cos w tym zlego, ze jest to sposob zarobkowania? Dlaczego mieli by leczyc za pol darmo? Oczywiscie, zeby moc zarobkowac w ten sposob trzeba miec cos na ksztalt powolania: nie kazdy z wlasnej woli chce miec do czynienia z cierpiacymi, nieraz smierdzacymi ludzmi. Z ich krwia, miesem i wydzielinami. Poza tym lekarze sa tacy jak spoleczenstwo z ktorego sie wywodza: dobrzy i zli, uczciwi i nieuczciwi, empatyczni i egoistyczni. Tacy jak ich pacjeci... Poswiecaja swoj czas i mnustwo wysilku aby sie czegos nauczyc (ze studja sa lekko beznadziejne i nie zawsze dostosowane do rzeczywistosci, ze nie ucza podejscia do pacjeta, to inna sprawa). Podejmuja ogroma odpowiedzialnasc, za zdrowie i zycie. Nier<zadko spotykaja sie w zamian z hamstwem, ze strony pacjetow. I co? Spokojnie powinni zarabiac za to kilka srednich krajowych. Cos za cos. (NIe jestem lekarzem) Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 A może tak kasy fiskalne dla lekarzy?? 27.10.08, 11:34 Czemu na straganach, taksówkach i sklepach sa kasy nawet przy sprzedaży zapałek a lekarz w przy zabiegach za ciężką kasę nie musi dawać żadnego pokwitowania?? Takiego na podstawie którego zapłaci podatek, rozliczy się z majątku i odpowie za ewentualne błędy w sztuce?? Amen Odpowiedz Link Zgłoś
siodmyjamnik Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 11:33 "Powołanie? A co to takiego? kasa to sie liczy!Pacjent? To przecie tylko potencjalne zwłoki!I na tym da sie zarobić!" sp.r..aj. niektorzy lekarze nie traca powolania i entuzjazmu po 20 latach pracy za 1500PLN, niektorzy zakladaja biznes, z ktorego czerpia hajs i lecza "po godzinach" w szpitalach wlasciwie za darmo, udzielaja darmowych porad, badań, bo kochaja medycynę i uzdrawianie ludzi prezentuja postawe, ktora jest poza granicami twojego umyslu i moralnosci i ktorą nazwalbys frajerstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Re: Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 12:48 inteligentni ludzie to wiedzą, i rozumieją jak jest, nie gadajcie z głupkami, nie ma o czym... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Za PO to normalka......... 27.10.08, 11:14 Jak sprzedadza szpitale to ludziom nie beda potrzebni lekarze.Bezposrednio zajmowac sie bedzie grabarz. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: ..Za PO to normalka......... 27.10.08, 11:18 presentation1 napisał: > Jak sprzedadza szpitale to ludziom nie beda potrzebni lekarze.Bezposrednio zajm > owac sie bedzie grabarz. haha, ty to jednak idiota jestes :) taki stary a glupi przypomnij sobie ewakuacje jak kaczynski rzadzil, codziennie po jednej ty jak zwykle musisz wszystko upolityczniac. nic dziwnego, jestes w koncu organizmem PRLowskim, tesknisz za swym ukochanym ustrojem Odpowiedz Link Zgłoś
pawwit Pacjenici potraktowani niczym zakładnicy?! 27.10.08, 11:15 Nie uważacie, że cała sprawa,przypomina nieco porwanie dla okupu? Jeśli nie dostaniemy kasy-zginie człowiek. Może w ten sposób to potrakrować,przywalić pare wyroków za narażenie życia i zdrowia,to może ich otrzezwi. Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Re: Pacjenici potraktowani niczym zakładnicy?! 27.10.08, 17:37 Zgoda. Tych strajkujacych lekarzy powinno sie traktowac jak terrorystow! Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online pod szpital z kontenerem 27.10.08, 11:20 na zwloki.Dlaczego Zolnierzyki zyda michnika nie informowali co sie dzieje wczesniej? donald odnowiciel wam zakazal? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Tak wygląda "zarzadzanie" w/g PIS-u !!!! 27.10.08, 11:27 Własnie PO chce to zmienic,by nie dochodziło do takich draństw, jak dotychczas! PIS i prezydent, nie chcą zmian, chcą wyniszczenia narodu! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Tak wygląda "zarzadzanie" w/g PIS-u !!!! 27.10.08, 11:52 pies_na_lewiznie napisał: > Własnie PO chce to zmienic,by nie dochodziło do takich draństw, jak dotychczas > ! > PIS i prezydent, nie chcą zmian, chcą wyniszczenia narodu! ale jak to ma się odbyć? nfz będzie więcej płacił sprywatyzowanym szpitalom czy zarządy szpitali otrzymają przywilej bicia dukatów? Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 carpaccio4, jest nowa ustawa, baranie ! 27.10.08, 12:10 wejz na odpowiednia strone i poczytaj... Jestes jak jeden kretyn, który skarżył sie lekarzowi;" szedłem ulica patrze, a na płocie,po drugiej stronie ulicy, pisze DUPA, podszedłem,chciałem pogłaskc i...drzazga mi siewbiłaaaaa!" Odpowiedz Link Zgłoś
agaaa19 Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 11:25 jestem z Brzezin i znam trochę ten szpital i zastanawiam się, czy to przeniesienie ludzi do tego miasta wyjdzie im na dobre hehe -- pl.youtube.com/watch?v=9bqiM9_7MDM&e Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Teraz widać,czy grozi "zarządzanie" PISkomuny!!!! 27.10.08, 11:31 Taka jest prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
lena11.pl Po pierwsze nie szkodzić... 27.10.08, 11:41 Lekarze i pielęgniarki - najbardziej roszczeniowe grupy zawodowe. Wiecznie im mało, zdrowie pacjentów traktują jako argument przetargowy. Grr! Odpowiedz Link Zgłoś
tojamyszka Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 11:45 Znamy wszyscy inne zawody , do wykonywania ktorych ludzie musieli ukonczyc studia , a w trakcie ich wykonywania stale musza podnosic swoje kwalifikacje . Tam nie strajkuja , tam nie maja mozliwosci strajkow . Sa to zawody żadkie , gdzie firma zatrudnia po 1-3 specjalistow . Oni godza sie na wyplaty takie jakie im sie daje . Sluzby medyczne nie maja zle . Oczywiscie jak w kazdej specjalnosci sa ludzie ktorzy maja prywatne praktykli i oni zarabiaja dobrze , ale sa i tacy ktorzy prywatnych praktyk nie otworza bo nie maja jeszce wyrobionego nazwiska czyli nie byli zbyt dobrzy w tym co robia . Oni zarabiaja jak wszyscy . Jestem pewna , ze wiele pieniedzy , ktore pobiera NFZ przelewa sie przez ksiegi nigdy nie trafiajac do rzeczywiostych potrzeb pacentow . Ale stanowcza przesada jest podwyzszanie wydatkow na place i im pochodne , gdy szereg chorob nie jest leczonych z .. braku srodkow . Placimy wszyscy szalone pieniadze na sluzby zdrowia . Jestem ksiegowa . Widze jakie to sa pieniadze , wiec mnie trudno oklamac . Placimy nie tylko od umowy o prace , ale takze jesli ktos dodatkowo prowadzi dzialalnosc od kazdego rodzaju dzialalnosci . Tych pieniedzy przecietny czlowiek nie jest w stanie wykorzystac . Gdy wchodze do szpitali widze ile sprzetu posiadaja szpitale dzieki , nie NFZ ale ... fundacji Jerzego Owsiaka . Na litosc czy ktos w koncu zrobi porzadek z tymi przekretami . Bo dla mnie sluzba zdrowia to jeden wielki przekret . Jesli wiec wywozi sie ludzi ze szpitala to ptrzede wszystkim powinno wywiezc sie zbedny personel . A ich place podzielic dla tych ktorzy naprawde chca pracowac . Wierzcie mi lekarze chetnie przystali by na takie propozycje . daliby rade i byloby z korzyscia dla pacjentow . Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 To nam zgotowała Platforma Obywatelska 27.10.08, 11:51 Czy naród chce dalej takich rządów i zmian w służbie zdrowia? Naród mówi gromkie "NIE" złajdaczonej doktrynie ścierwoliberalizmu zawszawiałego skundlonego z dziwkami bolszewickiej rewolucji postkomuchów stalinowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
lena11.pl co za bełkot:) 27.10.08, 11:58 Zresetuj się człowieku, bo gonisz w piętkę. Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 placebo99..co ty pieprzysz idioto !!!!!! 27.10.08, 12:06 PO chce zmienic to PISowski badziewie, jest nowa ustawa!! PIS i SLD{komuchy} chcą by było jak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
henyk Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 11:55 Czy ten szpital jest państwowy czy już sprywatyzowany?. Odpowiedz Link Zgłoś
turpin sursum corda 27.10.08, 12:08 Wyjechałem pare lat temu za morze, bo miałem dość polskiej medycyny, a i szczerze mówiąć nie-medycyny też trochę. Jak każdy emigrant, miewam chwile wątpliwości, nucąc za kolegą z zawodu 'co ja tutaj robię?'. Jestem specjalistą w bardzo wąskiej dziedzinie (zostało ich w Polsce kilku), chyba nienajgorszym i jakichś tam potencjalnych pacjentów-rodaków pozostawiałem. Te i podobne komentarze to miód na mą steraną duszę. Od razu zrobiło mi się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
realista.1000 turpin, przepraszam, a u kogo kolega sie leczy? 27.10.08, 12:12 tak, na wszelki wypadek.... Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: turpin, przepraszam, a u kogo kolega sie lecz 27.10.08, 12:13 realista.1000 napisała: > tak, na wszelki wypadek.... Replika, miodzio! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 12:12 Ten artykulik to tendencyjny gniot. Takie to sa skutki rzadow POpaprancow!!! To tylko mile zlego poczatki. Strach pomyslec o tym co bedzie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster wet3 , zetrzyj piane z ryja i weż Prozac !!! 27.10.08, 12:15 chcesz recepte? Kolega powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: staryduster 27.10.08, 12:50 staryduster napisal: > wet3, zetrzyj piane z ryja ... Piszaca zawsze odbytem czerwona gnida znowu zawyla. Czy ty zawsze musisz zachowaywac sie jak typowa czerwona lachudra, gnojku skonczony? Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Jest wyrok ws/17 noworodkow 27.10.08, 13:25 niczym medal od mafiii: Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 15:36 lekarze mało podwyżek dostali? pielęgniarkom pewnie i coś by się należało, ale nie tak jak by chciały aby początkująca pielęgniarka zarabiał 2x tyle co początkujący nauczyciel tu siostrunie trochę przeginają Odpowiedz Link Zgłoś
spejsmen Ewakuacja szpitala w Głownie 27.10.08, 17:31 Czemu ci strajkujacy lekarze nie zostali od razu pozbawieni prawa wykonywania zawodu? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Lekarza 40 tys. na miesiąc już nie zadowoli 27.10.08, 20:01 Bo mają gabinety w przychodniach i domach i biorą 50zł za 15 min. wizytę, czyli 8 godz./4 = 32 * 50zł = 1600 zł dziennie x 24 dni = 38400zł. Podatków nie płacą, bo kasy fiskalnej nie prowadzą i nikt tego nie wyliczy im. Na czysto prawie 40 tys. Gnoje zwykłe to są! Odpowiedz Link Zgłoś
harry.potter5 Ewakuacja szpitala w Głownie 04.09.09, 23:07 Kilka dni temu szpital został przejęty przez Wyższą Szkołę Informatyki w Łodzi. Artykuł w prasie lokalnej (Wieści z Głowna i Strykowa): nowylowiczanin.pl/index.php?s=130&id=26309# Odpowiedz Link Zgłoś