jama.314 Już wiem, prezydent PISu sie powiesi !!!! 29.10.08, 20:18 naród z góry dziękuje... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---D(yzmy)onaldu - lodow na szpitalach nie bedzie- 29.10.08, 20:45 Sawicka powinna miec zlagodzona kare za wyjawienie programu PO-krecenia lodow na prywatyzacji szpitali Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: ---D(yzmy)onaldu - lodow na szpitalach nie be 29.10.08, 21:20 rozumiem że sie nie zgadzasz .. z możesz powiedzieć .. ale tak merytorycznie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ==kartofel sraczke zrob== 29.10.08, 22:03 i oddaj telefon bratu jak przy negocjacjach z merkelowa Odpowiedz Link Zgłoś
wermahtowy_kastrat_maczo_piczo D_o_n_e_k__Z_ą_b_=_Nieszczęście_D la_Polski_:(((((( 29.10.08, 22:59 Donek Ząb - Dyzma, zawłaszczyciel polskich szpitali to korytowy, leniwy, niepoczytalny chamek o podejrzanych folksdojczowskich korzeniach i poglądach, wybawiciel Ubekistanu i pachołek oligarchów jest zagrożeniem dla POLSKI, jej niepodległości i demokracji. Nie powinien nigdy zostać premierem RP !!! Bo czym jest Polska dla tej korytowej, leniwej kreatury her Thuske ? Odpowiedź można znaleźć w miesięczniku Znak, nr 11–12, 1987: Thuske o Polskości, Polsce i Polskiej Historii: Jak wyzwolić się od tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od narodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło – ponuro – śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych urojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie nasuwa mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal O, cyki_krulowej_europy się odezwały! 29.10.08, 23:50 Jak miło, drogi chamuniu! Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Re: D_o_n_e_k__Z_ą_b_=_Nieszczęście_D la_Polski_: 30.10.08, 01:26 Czy to wieczorne przemyślenia któregoś z prezydenckich ministrów po butelce wina do kolacji? A może to sam prezydent? Tyle w tym finezji, logiki, uczucia i sensu, że aż śmierdzi PiSem. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Czyli zrobi wszystko by było tylko gorzej i gorzej 29.10.08, 22:03 No ale prezydent wszystkich beretów leczy się i tak prywatnie a matoły co głosują niech sobie stoją w kolejkach i czekają na wizytę pół roku. Ciemny lud to i tak kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Wciela w życie idee Lenina które to opisał 29.10.08, 22:25 w doktoracie Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 prezyden jest z zabijaniem pacjentów, a jak! 29.10.08, 20:20 jak żiobro,Macierewicz,Kryże...itd Odpowiedz Link Zgłoś
toberson Re:Jak zaczniesz placic za szpital to zmienisz zda 29.10.08, 20:31 nie!!Zobacz ile ludzie placa w Ameryce!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak To właśnie kupuje ciemny lud 29.10.08, 20:54 Ciemny lud jest ciągle na etapie komunizmu, kiedy było jasne: państwowy lekarz za pieniądze, prywatny za darmo. Teraz prawie wszystkie (a może już wszystkie) przychodnie są prywatne, ale ciemny lud nadal mówi, że się leczy u "państwowego" lekarza, bo jego prywatna przychodnia ma kontrakt z NFZ. Więc ciemny lud sądzi, że prywatne szpitale też muszą być płatne bezpośrednio z kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To właśnie kupuje ciemny lud 29.10.08, 20:58 Nie dostrzegasz zasadniczej różnicy pomiędzy przychodnią a szpitalem? Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak To znaczy jakiej? 29.10.08, 21:07 Że przychodnia może mieć kontrakt z NFZ a szpital nie? Teraz też szpital żyje z pieniędzy od NFZ. O, przepraszam, żyje też stąd, że może zrobić dowolnie dużo długów, bo i tak go oddłużą. To jest właśnie ta zaleta państwowych szpitali? Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: To znaczy jakiej? 29.10.08, 21:39 Skąd się biorą długi szpitali? Z tego, co się zdążyłam dowiedzieć choćby z tego forum (czasem zdarzają się tu merytoryczne wypowiedzi:), nie tyle ze złego zarządzania, co z tego, że w państwowym szpitalu jesteś leczony nawet w sytuacji, gdy rzeczywiste koszty zastosowanych wobec Ciebie procedur medycznych mają się nijak do tego, co zwraca NFZ. W prywatnym szpitalu na pewno nie wykonywano by tego, co nie przynosiłoby szpitalowi (spółce handlowej) zysków... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Precyzyjnie powiedziane. 29.10.08, 21:57 Prywatny szpital zażąda od pacjenta dopłat do usług z NFZ. A jak nie - to won z łóżka i umierać. Za darmo leczyć nie będą. A rząd Tuska wkrótce ogłosi koszyk usług medycznych i będzie to "mniej niż zero". Za resztę dopłacimy Odpowiedz Link Zgłoś
kraq =glupi jestes i glupi zdechniesz== 29.10.08, 22:05 przynajmniej będzie jednego pisdebila mniej Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Eutanazja biedniejszych Polaków - celem rządu PO. 29.10.08, 22:09 Nie ma żadnych wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: Eutanazja biedniejszych Polaków - celem rządu 29.10.08, 22:10 idz pie...ij sobie w leb z gumki od majtek. nie czekaj na rząd. wszystkim ulży Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: Precyzyjnie powiedziane. 29.10.08, 22:44 a co mi za różnica czy szpital powie by dopłacić /w prywatnym/ czy nie zrobi /w państwowym/ bo nie ma za co? Osobiście ubezpieczam się dodatkową. Szpitale już teraz zdychają. Zgadzam się ze stwierdzenie że wielu leczy się w przychodniach i dalej myśli że "w państwowych". Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk Re: Precyzyjnie powiedziane. 29.10.08, 22:59 wlodzimierz.ilicz napisał: > Prywatny szpital zażąda od pacjenta dopłat do usług z NFZ. > A jak nie - to won z łóżka i umierać. > Za darmo leczyć nie będą. Włodzimierzu, państwowy nie leczy za darmo ! Leczy o wiele drożej niż prywatny (koszty marnotrastwa, układów itd). Włodzimierzu, "za darmo" to chyba było za komuny ... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
kiwaczek11 Nie zgadzam się z filozofią prywatyzacji 30.10.08, 03:32 Nie tylko służby zdrowia, ale i innych gałęzi gospodarki. Jak tylko pamiętam obowiązuje notorycznie wtłaczane do glów przekonanie, że firma, instytucja czy inna forma działalności gospodarczej ( i nie tylko) mająca prywatnego własciciela będzie lepiej funkcjonowac niż państwowa, bo "złe zarządzanie, marnotrawstwo, układy itd", skutkiem czego jedynym wyjściem z "tragicznej" sytuacji jest prywatyzacja państwowego (czytaj społecznego) mienia. Otóż jest to bardzo wygone dla propagatorów tej "świętej prawdy" ,którzy ostrza sobie zęby na łakome kąski tanim kosztem. A Ja się pytam, dlaczego ma być prywatyzacja a nie walka ze złym zarzxądzaniem, kumoterstwem, marnotrawstwem. Dlaczego za takie grzechy nie odpowiada się imiennie, i nie "politycznie" , czyli w ogóle, ale finansowo i karnie? Ale najlepiej zobrazuje problem przykład testowy. Proszę sobie wyobrazić , o co chyba trudno nie będzie, że Wasze budżety domowe mają deficyt, bo możliwości zarobienia pieniążków ograniczone, a potrzeby rodzinne wielkie. Trójka dzieciaków, jedno z na studiach, drugie jeszcze w szkole, trzecie przewlekle chore. Czynsze , opłaty,itp, Przy tym żona chce mieć perfumy Channel, a Ty lubisz dwa piwa dziennie, paczkę fajek i jeżdzić autem z 4litrowym silnikiem. Wszytsko to tworzy koszty ponad możliowści budżetu rodziny. I co, na dobrą sprawę mozna dopatrzeć się marnotrawstwa, bo przecież dzieciak studiowac nie musi a chore ... przynosi tylko koszty. W mieszkaniu można siedziec po ciemku i tylko co trzeci dzień ogrzewać pomieszczenia. Instytucja pt. "rodzina" jest ewidentnie źle zarządzana. Kto z Was w tej sytuacji jest skłonny oddać cały budżet w ręce bogatego sąsiada, który ma wielką firmę i wie jak zarządzać, z nadzieją, że On rozwiąże Wasze problemy budżetowe? I jestem pewien , że rozwiąże. Tylko może sie zdarzyć, że w swoim mieszkaniu będziecie sypiać od poniedziałku do piatku, bo zarządca w celu podreperowania budżetu będzie na weekendy Wasze lokum wynajmował turystom, obetnie koszty przenosząc studenta ze studiów do sklejania foliowych torebek w firmie znajomego - zarobi parę groszy, nie będzie wydawał na studia, i co ważniejsze nie będzie taki mądry, a cory dzieciak... tu tez jest wiele mozliwych rozwiązań. A może wystarczy przekonać żonę do tańszych perfum i zrezygnować z piwka i fajeczek i przesiąśc się na silnik 1.4? Od razu trzeba budżet rozdiny oddawać w obce ręce? Pytam jeszcze raz, kto z Was pójdzie na takie uzdrawianie budżetu? Jeśli ktoś się znajdzie, wtedy będziemy mogli rozmawiać o prywatyzacji służby zdrowia i innych sektorów strategicznych. Nota bene dziś pojawiła się informacja odnośnie opinii Niemców w podobnej sprawie. Radze się przyjżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Nie zgadzam się z filozofią prywatyzacji 30.10.08, 06:29 A co mam zrobic dzisiaj - zrobie jutro, a co mam zjesc jutro - zjem dzisiaj. Super filozofia zyciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Może konkretne przykłady, towarzyszu Lenin? 29.10.08, 23:53 wlodzimierz.ilicz napisał: > Prywatny szpital zażąda od pacjenta dopłat do usług z NFZ. > A jak nie - to won z łóżka i umierać. > Za darmo leczyć nie będą. > A rząd Tuska wkrótce ogłosi koszyk usług medycznych i będzie > to "mniej niż zero". > Za resztę dopłacimy Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk panstwowy = drozszy 29.10.08, 22:45 > Skąd się biorą długi szpitali? Z tego, co się zdążyłam dowiedzieć choćby z tego > forum (czasem zdarzają się tu merytoryczne wypowiedzi:), nie tyle ze złego > zarządzania, co z tego, że w państwowym szpitalu jesteś leczony nawet w > sytuacji, gdy rzeczywiste koszty zastosowanych wobec Ciebie procedur medycznych > mają się nijak do tego, co zwraca NFZ. W prywatnym szpitalu na pewno nie > wykonywano by tego, co nie przynosiłoby szpitalowi (spółce handlowej) zysków... Czyli w państwowym szpitalu społeczeństwo płaci w takim przypadu: rzeczywiste_koszty_zastosowanych_wobec_Ciebie_procedur_medycznych * niegospodarnosc_panstwowego_podmiotu a prywatnym by placilo rzeczywiste_koszty_zastosowanych_wobec_Ciebie_procedur_medycznych Jak wolisz placic wiecej za to samo to plac - nie zmuszaj innych. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: panstwowy = drozszy 29.10.08, 22:59 Nie rozumiem, co piszesz... Prywatny szpital NIE LECZYŁBY Ciebie, gdyby mu się to nie opłacało - a więc, gdyby NFZ nie zwracał mu za to rzeczywiście poniesionych kosztów. Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk Re: panstwowy = drozszy 29.10.08, 23:43 anwad napisała: > Nie rozumiem, co piszesz... Prywatny szpital NIE LECZYŁBY Ciebie, gdyby mu się > to nie opłacało - a więc, gdyby NFZ nie zwracał mu za to rzeczywiście > poniesionych kosztów. Zgadza sie. Państwowy też by nie leczył gdyby NFZ + późniejsze oddłużenie nie zwracało by kosztów. Ja tylko wole aby NFZ + owe koszty oddłużeń były wydawane na leczenie tych samych rzeczy ale w prywatnym oszczedniejszym szpialu. Wtedy bedziemy leczeni lepiej oraz taniej. Juz sie rozumiemy ? Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
cameel.m Re: To znaczy jakiej? 30.10.08, 00:22 Jaką bzdurę jeszcze wymyślicie. Nie macie bladego pojęcia o świadczeniu usług medycznych dla NFZ (prezydent najwyraźniej też nie ma). Szpital który ma kontrakt z NFZ nie może sobie wybierać pacjentów tylko ma ich przyjmować według określonych tych kontraktem zasad i nie ma znaczenia prywatny czy państwowy. Sam pracuje w szpitalu, który na początku 2002 musiał się "zprywatyzować" bo jako sp zoz radośnie i beztrosko zadłużył sie na 40 mln i komornik siedział już na kontach i zajmował sprzęt. Długi tego zoz-u musiał przejać samorząd powiatowy a szpital zaczął działalność z czystym kontem jako sp. z o.o. ze 100 % udziałem powiatu. Dzięki restrukturyzacji zatrudnienia i lepszemu zarządzaniu ten sam szpital przyjmując tą samą lub w niektórych wypadkach większą ilość pacjentów jakos się już nie zadluża a nawet wypracowuje niewielki zysk. Spora częśc zoz-ów to ostoje minionego systemu, które z powodu przerostów zatrudnienia, złej organizacji i fatalnego zarządzania są wstanie zmarnotrawić każde wtłoczone w nie publiczne pieniadze.(vide szpital w Gorzowie Wielkopolskim zadłużony na ponad 200 mln.) Odpowiedz Link Zgłoś
util Ale lud się edukuje. 29.10.08, 21:00 W 2007 jak młodzież ruszyła do wyborów, to PiS aż kapcie spadły. Globalizacja pozwoli ciemnemu ludowi przetrwać wyłacznie w szczatkowych formach. PiS już w żadnych wyborach nie będzie miał więcej niż 20%. Kształcimy się, otwieramy na nowe media, źródła informacji, poszerzamy horyzonty. Za 20 lat Kurski z Bielanem prywatyzacją będą mogli straszyć co najwyżej swoje wnuki. A i wtedy odpowie im uśmiech pobłażania. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq to prawda 29.10.08, 22:10 elektorat pisuaru jest na wymarciu, raz z racji wieku, dwa z racji nieudacznictwa zyciowego, bo co by nie mowić ludzie się edukują, bogacą i pisuar traci możliwość pozyskiwania elektoratu czekającego tylko na to, że panstwo im coś da. panstwo obywatelowi g....no da i nawet nie jest od tego, żeby dawać. ma nie przeszkadzac i to już wystarczy. pora to zrozumieć pisdebile Odpowiedz Link Zgłoś
von.g No i na co ta szopka? 29.10.08, 20:32 Przecież wiadomo było ,że referendum nie będzie , czy by Religa się wypowiedział , czy by 10 Religów się wypowiedziało. Robienie ofiary z chorego człowieka tylko po to ,żeby się potem użalać ,że nie dali choremu się wypowiedzieć , bo prawo tego zabrania. Straszne Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi.. 29.10.08, 20:35 To co będzie z pacjentami? Nadal będzie prowadzona eutanazja w państwowych z powodu braku funduszy, braku lekarstw bo stary i się nie opłaca leczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja sz 29.10.08, 20:35 W czyim imieniu się wypowiadasz? Przeczytaj moją sygnaturkę... Odpowiedz Link Zgłoś
czan-dra Re: Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja sz 29.10.08, 20:36 To do anwad. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy prosba o informacje... 29.10.08, 20:39 czy wszystkie szpitale maja byc komercjalizowane (wg obecnych planow po), lacznie z klinicznymi i specjalistycznymi??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: prosba o informacje... 29.10.08, 20:50 no, przynajmniej teraz po polsku.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: prosba o informacje... 29.10.08, 20:52 1zorro napisał: > no, przynajmniej teraz po polsku.... a w meritum tez mozesz zlozyc jakas meaningful contribution??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: prosba o informacje... 29.10.08, 21:19 mnie denerwuje po prostu twoja kakofonia jezykowa.Jak ja wyczyscisz to przejde do meritum.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: prosba o informacje... 29.10.08, 21:26 1zorro napisał: > mnie denerwuje po prostu twoja kakofonia jezykowa.Jak ja wyczyscisz > to przejde do meritum.... latwo sie denerwujesz... relax and go for a late evening walk, that helps... jesli sie nie uda, to plan b jest pozostawic rzeczy, ktore cie denerwuja w spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: prosba o informacje... 29.10.08, 22:36 rooboy napisał: > 1zorro napisał: > > > mnie denerwuje po prostu twoja kakofonia jezykowa.Jak ja > wyczyscisz > > to przejde do meritum.... > > latwo sie denerwujesz... relax and go for a late evening walk, that > helps... jesli sie nie uda, to plan b jest pozostawic rzeczy, ktore > cie denerwuja w spokoju... Znasz jezyk abrygenski to musisz byc swiatowym i madrym czlowiekiem, nie rozumiem za tem, skad u ciebie brak znajomosci obslugi wyszukiwarki google??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD www.google.pl/ A, zarzucales dzisiaj PO brak obiecanych ustaw, popatrz jakiego glupka z siebie zrobules...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/ustawyall?OpenAgent&6&27 Moglbys tego uniknac, ale do tego jest potrebna elementarna znajomosc obslugi google...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: prosba o informacje... 30.10.08, 03:04 KRALIK - ma prośbę do ciebie... Autor: swan_ganz ☺ 13.09.08, 00:26Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz jak następnym razem będziesz pisał posta to zdejmi pałę z klawiatury bo ci D za długo wciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
wujekzielarz Re: prosba o informacje... 30.10.08, 00:00 rooboy napisał: "latwo sie denerwujesz... relax and go for a late evening walk, that helps... jesli sie nie uda, to plan b jest pozostawic rzeczy, ktore cie denerwuja w spokoju..." Mam taki edwajz: tejk se hamer i faknij się w jor forczoło, mejbi wszystko się ułoży w rajt plejs i będziesz ejbl do do understowania że swoją inglisz spiczyzną nie zaimponujesz hir nołbady Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: prosba o informacje... 30.10.08, 03:07 wujekzielarz napisał: > rooboy napisał: > > "latwo sie denerwujesz... relax and go for a late evening walk, that > helps... jesli sie nie uda, to plan b jest pozostawic rzeczy, ktore > cie denerwuja w spokoju..." > > Mam taki edwajz: tejk se hamer i faknij się w jor forczoło, mejbi > wszystko się ułoży w rajt plejs i będziesz ejbl do do understowania > że swoją inglisz spiczyzną nie zaimponujesz hir nołbady > wujek, a ja mam taki dla ciebie advice... wylecz sie z komplexow i uswiadom sobie, ze niektorzy ludzie robia cos nie, aby imponowac, ale z innych powodow... ktorych tobie nie bede tlumaczyl, bo pisalem na forum gazety o tym kilkakrotnie, a ty nie spelniasz podstawowych standardow kultury, abym to zrobil dla ciebie jeszcze raz... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy is there anybody out there... 29.10.08, 21:30 rooboy napisał: > czy wszystkie szpitale maja byc komercjalizowane (wg obecnych planow > po), lacznie z klinicznymi i specjalistycznymi??? kto zna odpowiedz na moje pytanie, czy tez prawda jest, ze po chce narzucic swoja wole niedoinformowanemu spoleczenstwu???? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: is there anybody out there... 29.10.08, 22:37 Yes boy, there is Mr Google...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: is there anybody out there... 30.10.08, 03:08 kralik111 napisał: > Yes boy, there is Mr Google...;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD KRALIK - ma prośbę do ciebie... Autor: swan_ganz ☺ 13.09.08, 00:26Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz jak następnym razem będziesz pisał posta to zdejmi pałę z klawiatury bo ci D za długo wciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna tak - Tusk i PO kłamali 29.10.08, 21:34 rooboy napisał: > czy wszystkie szpitale maja byc komercjalizowane (wg obecnych planow > po), lacznie z klinicznymi i specjalistycznymi??? jeszcze kilka miesięcy temu zaklinali się, że nie dotyczy to szpitali klinicznych hokus pokus i w projekcie ustawy nie ma takiego wyłączenia kłamią jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---no to nie bedzie PO-krecenia lodow szpitalnych- 29.10.08, 20:43 tak mi przykro PO-lodziarze, tak mi przykro Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Za to będzie umieranie pacjentów 30.10.08, 02:16 So....you dead and fucked! Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi... 29.10.08, 20:43 Powiedział co wiedział a że nic nie wiedział to głupote powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Wstydzę się, że Polska ma takiego 29.10.08, 20:44 prezydenta, który kłamie jak z nut! Wczoraj podszył się chwilowo pod "politykę miłości", chociaż narobił badziewia przed radą gabinetową ze S. Skrzypkiem i ze Z. Religą w senacie, naruszając konstytucję! Boże, kiedy życie polityczne w moim kraju będzie wolne od takiego prezydenta, od jego brata i od ich partii PiS, ale także od G. Napieralskiego, W. Olejniczaka i partii SLD? Dziwię się M. Olejnik, że dziś w "Kropce nad i" łajała J. Palikota za to, że uważa L. Kaczyńskiego za chama w sytuacji, gdy to ona padła ofiarą największego chyba chamstwa i szantażu ze strony prezydenta RP! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Zrobie co moge? To znaczy prezio sie uchleje? 29.10.08, 20:50 no bo coz innego on moze zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Wstydzę się, że Polska ma takiego 29.10.08, 21:29 No wlasnie tez to zuwazylem .... wydawalo sie ze jedynym celem wiecznie przerywajacej red Olejnik , bylo zrobienia z Palikota przyglupa i oszoloma ... Cos bardzo szybko pani Olejnik zapomniala ze zachowanie L.K wobec niej w Brukseli bylo ze wszechmiar CHAMSKIE .... Sadzac jak szybko TVN zaklajstrowlo ten skandal nalezlo by sadzic ze bracia K mja dobre kwity na wlascicieli stacji ... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: lzy wzruszenia zalaly mi kanapke 29.10.08, 20:54 gluchy, slyszales jak lzy spadaly ci na kanapke???? Odpowiedz Link Zgłoś
andrew-live Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi... 29.10.08, 20:54 A JA ZROBIĘ CO MOGĘ ,ŻEBY NIE BYŁO PISOWSKIEGO PREZYDENTA ZA DWA LATA,JAK BĘDĄ WYBORY. Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 20:54 Mam pytanie, kiedy Kaczyńscy ostatnio korzystali z państwowej służby zdrowia, nie jako politycy, ale jak zwykli obywatele?? Podejrzewam, że bardzo dawno temu i nie mają pojęcia o rzeczywistości. Wolą utrzymać to co jest, a jest już dno. Nie wiem co dadzą nam pomysły PO, ale partia ta chce zmian w służbie zdrowia, a przecież gorzej nie może już być. Jeszcze jedno, chciałabym, żeby prezydent leżał kiedyś w szpitalu, na korytarzu, na rozkładanym łóżku i był ignorowany przez personel... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 20:59 kliwia-tylko napisała: > Mam pytanie, kiedy Kaczyńscy ostatnio korzystali z państwowej służby > zdrowia, nie jako politycy, ale jak zwykli obywatele?? Podejrzewam, > że bardzo dawno temu i nie mają pojęcia o rzeczywistości. Wolą > utrzymać to co jest, a jest już dno. > Nie wiem co dadzą nam pomysły PO, ale partia ta chce zmian w służbie > zdrowia, a przecież gorzej nie może już być. > Jeszcze jedno, chciałabym, żeby prezydent leżał kiedyś w szpitalu, > na korytarzu, na rozkładanym łóżku i był ignorowany przez personel... kliwia, jest takie powiedzenie: nigdy nie jest tak zle, zeby nie moglo byc gorzej... nie twierdze, ze plan po doprowadzi do takiej sytuacji, ale w ramach proponowanych zmian po powinna przekonanc obywateli, ze ustawy zawieraja odpowiednie zabezpieczenia, aby tak wlasnie nie bylo... co po potrzebuje sie nauczyc to spoleczna konsultacja, zwlaszcza, ze jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie z prezydentem... Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 21:09 > jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie z prezydentem... Hold on! 50% respondentów to odpowiedziało "nie" na pytanie, które wykoncypował prezydent. A to nie to samo. Jak myślisz, co by odpowiedzieli obywatele, gdyby zapytać się ich: "Czy państwo powinno zapewnić każdemu małżeństwu mieszkanie o pow. 70m kwadratowych?" Uznałbyś, że głos ludu wart rozważenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 21:29 util napisał: > > jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie z prezydentem... > > Hold on! 50% respondentów to odpowiedziało "nie" na pytanie, które > wykoncypował prezydent. A to nie to samo. > > Jak myślisz, co by odpowiedzieli obywatele, gdyby zapytać się > ich: "Czy państwo powinno zapewnić każdemu małżeństwu mieszkanie o > pow. 70m kwadratowych?" Uznałbyś, że głos ludu wart rozważenia? util, naginasz... twoje pytanie to czysta utopia, bo pewnie w zadnym kraju na swiecie panstwo nie jest w stanie zapewnic takiego mieszkania mlodym malzenstwom, zwlaszcza w zatloczonej europie... komercjalizacja szpitali jest zupelnie z innej beczki... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 22:56 rooboy napisał: > util napisał: > > > > jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie z prezydentem... > > > > Hold on! 50% respondentów to odpowiedziało "nie" na pytanie, które > > wykoncypował prezydent. A to nie to samo. > > > > Jak myślisz, co by odpowiedzieli obywatele, gdyby zapytać się > > ich: "Czy państwo powinno zapewnić każdemu małżeństwu mieszkanie o > > pow. 70m kwadratowych?" Uznałbyś, że głos ludu wart rozważenia? > > util, naginasz... twoje pytanie to czysta utopia, bo pewnie w zadnym > kraju na swiecie panstwo nie jest w stanie zapewnic takiego > mieszkania mlodym malzenstwom, zwlaszcza w zatloczonej europie... > > komercjalizacja szpitali jest zupelnie z innej beczki... Rooboy ty naginasz, albo jestes tak glupi, ze nie rozumiesz, pytanie dotyczace mieszkan jest tak samo glupie jak pytanie zadane przez prezydenta, chodzi o to rooboy, ze pytanie zadane przez prezydenta calkowicie mija sie z prawa, czyli jest klamliwe, odnies sie do tego a nie rob z siebie PiSiego osla...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy facet wie, co mówi?? 30.10.08, 03:09 kralik111 napisał: > rooboy napisał: > > > util napisał: > > > > > > jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie z prezydentem... > > > > > > Hold on! 50% respondentów to odpowiedziało "nie" na pytanie, które > > > wykoncypował prezydent. A to nie to samo. > > > > > > Jak myślisz, co by odpowiedzieli obywatele, gdyby zapytać się > > > ich: "Czy państwo powinno zapewnić każdemu małżeństwu mieszkanie o > > > pow. 70m kwadratowych?" Uznałbyś, że głos ludu wart rozważenia? > > > > util, naginasz... twoje pytanie to czysta utopia, bo pewnie w zadnym > > kraju na swiecie panstwo nie jest w stanie zapewnic takiego > > mieszkania mlodym malzenstwom, zwlaszcza w zatloczonej europie... > > > > komercjalizacja szpitali jest zupelnie z innej beczki... > > Rooboy ty naginasz, albo jestes tak glupi, ze nie rozumiesz, pytanie dotyczace > mieszkan jest tak samo glupie jak pytanie zadane przez prezydenta, chodzi o to > rooboy, ze pytanie zadane przez prezydenta calkowicie mija sie z prawa, czyli > jest klamliwe, odnies sie do tego a nie rob z siebie PiSiego > osla...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD KRALIK - ma prośbę do ciebie... Autor: swan_ganz ☺ 13.09.08, 00:26Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz jak następnym razem będziesz pisał posta to zdejmi pałę z klawiatury bo ci D za długo wciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Czy facet wie, co mówi?? 29.10.08, 22:53 rooboy napisał: > kliwia-tylko napisała: > > > Mam pytanie, kiedy Kaczyńscy ostatnio korzystali z państwowej > służby > > zdrowia, nie jako politycy, ale jak zwykli obywatele?? > Podejrzewam, > > że bardzo dawno temu i nie mają pojęcia o rzeczywistości. Wolą > > utrzymać to co jest, a jest już dno. > > Nie wiem co dadzą nam pomysły PO, ale partia ta chce zmian w > służbie > > zdrowia, a przecież gorzej nie może już być. > > Jeszcze jedno, chciałabym, żeby prezydent leżał kiedyś w szpitalu, > > na korytarzu, na rozkładanym łóżku i był ignorowany przez > personel... > > kliwia, jest takie powiedzenie: nigdy nie jest tak zle, zeby nie > moglo byc gorzej... nie twierdze, ze plan po doprowadzi do takiej > sytuacji, ale w ramach proponowanych zmian po powinna przekonanc > obywateli, ze ustawy zawieraja odpowiednie zabezpieczenia, aby tak > wlasnie nie bylo... co po potrzebuje sie nauczyc to spoleczna > konsultacja, zwlaszcza, ze jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie > z prezydentem... Rooboy, znowu nie zrozumiales przeczytanego tekstu i glupa z siebie robisz, 50% zgadza sie z klamliwie sprecyzowanym pytaniem, bo szpitale nie meja byc komercjalizowane w celu ich prywatyzacji, oczywiscie istnieje taka mozliwosc, ale jezeli szpital bedzie przynosil zyski, to beda to zyski samorzadu i nikt takiego szpitala nigdy nie sprzeda, bo rozliczal sie bedzie przed swoimi wyborcami, a jezeli zyskow przynosil nie bedzie to nikt go nie kupi, nigdy natomiast nie odniosles sie rooboy do sprawy 63 szpitali calkowicie sprywatyzowanych przez PiS, dlaczego, nie masz w tym temaci nic do powiedzenia czy zwykla PiSia natura trzyma ci pysk scisniety w podkowe...??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy facet wie, co mówi?? 30.10.08, 03:10 kralik111 napisał: > rooboy napisał: > > > kliwia-tylko napisała: > > > > > Mam pytanie, kiedy Kaczyńscy ostatnio korzystali z państwowej > > służby > > > zdrowia, nie jako politycy, ale jak zwykli obywatele?? > > Podejrzewam, > > > że bardzo dawno temu i nie mają pojęcia o rzeczywistości. Wolą > > > utrzymać to co jest, a jest już dno. > > > Nie wiem co dadzą nam pomysły PO, ale partia ta chce zmian w > > służbie > > > zdrowia, a przecież gorzej nie może już być. > > > Jeszcze jedno, chciałabym, żeby prezydent leżał kiedyś w szpitalu, > > > na korytarzu, na rozkładanym łóżku i był ignorowany przez > > personel... > > > > kliwia, jest takie powiedzenie: nigdy nie jest tak zle, zeby nie > > moglo byc gorzej... nie twierdze, ze plan po doprowadzi do takiej > > sytuacji, ale w ramach proponowanych zmian po powinna przekonanc > > obywateli, ze ustawy zawieraja odpowiednie zabezpieczenia, aby tak > > wlasnie nie bylo... co po potrzebuje sie nauczyc to spoleczna > > konsultacja, zwlaszcza, ze jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie > > z prezydentem... > > Rooboy, znowu nie zrozumiales przeczytanego tekstu i glupa z siebie robisz, 50% > zgadza sie z klamliwie sprecyzowanym pytaniem, bo szpitale nie meja byc > komercjalizowane w celu ich prywatyzacji, oczywiscie istnieje taka mozliwosc, > ale jezeli szpital bedzie przynosil zyski, to beda to zyski samorzadu i nikt > takiego szpitala nigdy nie sprzeda, bo rozliczal sie bedzie przed swoimi > wyborcami, a jezeli zyskow przynosil nie bedzie to nikt go nie kupi, nigdy > natomiast nie odniosles sie rooboy do sprawy 63 szpitali calkowicie > sprywatyzowanych przez PiS, dlaczego, nie masz w tym temaci nic do powiedzenia > czy zwykla PiSia natura trzyma ci pysk scisniety w podkowe...??? > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD KRALIK - ma prośbę do ciebie... Autor: swan_ganz ☺ 13.09.08, 00:26Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz jak następnym razem będziesz pisał posta to zdejmi pałę z klawiatury bo ci D za długo wciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Czy facet wie, co mówi?? 30.10.08, 05:46 kralik111 napisał: > rooboy napisał: > > > kliwia-tylko napisała: > > > > > Mam pytanie, kiedy Kaczyńscy ostatnio korzystali z państwowej > > służby > > > zdrowia, nie jako politycy, ale jak zwykli obywatele?? > > Podejrzewam, > > > że bardzo dawno temu i nie mają pojęcia o rzeczywistości. Wolą > > > utrzymać to co jest, a jest już dno. > > > Nie wiem co dadzą nam pomysły PO, ale partia ta chce zmian w > > służbie > > > zdrowia, a przecież gorzej nie może już być. > > > Jeszcze jedno, chciałabym, żeby prezydent leżał kiedyś w szpitalu, > > > na korytarzu, na rozkładanym łóżku i był ignorowany przez > > personel... > > > > kliwia, jest takie powiedzenie: nigdy nie jest tak zle, zeby nie > > moglo byc gorzej... nie twierdze, ze plan po doprowadzi do takiej > > sytuacji, ale w ramach proponowanych zmian po powinna przekonanc > > obywateli, ze ustawy zawieraja odpowiednie zabezpieczenia, aby tak > > wlasnie nie bylo... co po potrzebuje sie nauczyc to spoleczna > > konsultacja, zwlaszcza, ze jak slysze, 50% spoleczenstwa zgadza sie > > z prezydentem... > > Rooboy, znowu nie zrozumiales przeczytanego tekstu i glupa z siebie robisz, 50% > zgadza sie z klamliwie sprecyzowanym pytaniem, bo szpitale nie meja byc > komercjalizowane w celu ich prywatyzacji, oczywiscie istnieje taka mozliwosc, > ale jezeli szpital bedzie przynosil zyski, to beda to zyski samorzadu i nikt > takiego szpitala nigdy nie sprzeda, bo rozliczal sie bedzie przed swoimi > wyborcami, a jezeli zyskow przynosil nie bedzie to nikt go nie kupi, nigdy > natomiast nie odniosles sie rooboy do sprawy 63 szpitali calkowicie > sprywatyzowanych przez PiS, dlaczego, nie masz w tym temaci nic do powiedzenia > czy zwykla PiSia natura trzyma ci pysk scisniety w podkowe...??? > > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD KRALIK - ma prośbę do ciebie... Autor: swan_ganz ☺ 13.09.08, 00:26Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz jak następnym razem będziesz pisał posta to zdejmi pałę z klawiatury bo ci D za długo wciska.... Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Piszesz: "Nie wiem co dadzą nam pomysły PO" 29.10.08, 21:05 Polecam więc zapoznanie się np. z tym tekstem, "Ochrona zdrowia nie jest towarem": tiny.pl/s182 Tu fragmenty: "Komercjalizacja szpitali otwiera furtkę do ich prywatyzacji. A prywatyzacja publicznych zakładów opieki zdrowotnej jest prostą ścieżką do ich likwidacji" – pisze ekonomista Ireneusz Kwiatkowski. "Sądzę, że wprowadzenie w życie proponowanych przez rząd ustaw reformujących ochronę zdrowia może spowodować nieodwracalne szkody i znacznie pogorszyć stan ochrony zdrowia obywateli, szczególnie tych w słabszej kondycji finansowej". Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk Re: Piszesz: "Nie wiem co dadzą nam pomysły PO" 29.10.08, 23:58 anwad napisała: > Polecam więc zapoznanie się np. z tym tekstem, "Ochrona zdrowia nie jest > towarem": tiny.pl/s182 > > Tu fragmenty: > > "Komercjalizacja szpitali otwiera furtkę do ich prywatyzacji. A prywatyzacja > publicznych zakładów opieki zdrowotnej jest prostą ścieżką do ich likwidacji" & > #8211; > pisze ekonomista Ireneusz Kwiatkowski. A co w.w. ekonomista pisze o już prywatnych bankach, stacjach benzynowych, piekarniach, przeszkolach ? Tu ja ścieżka do likwidacji nie jest tak prosta ;) ? > > "Sądzę, że wprowadzenie w życie proponowanych przez rząd ustaw reformujących > ochronę zdrowia może spowodować nieodwracalne szkody i znacznie pogorszyć stan > ochrony zdrowia obywateli, szczególnie tych w słabszej kondycji finansowej". Argumentów brak.. dobrze że przynajmnije przyznał na wstępie że sądzi .. ;) Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
pan-kabak A kto pamięta prywatyzację sklepów spożywczych... 29.10.08, 20:57 Jakie były protesty, że sklepy nie mogą być prywatne, bo wtedy wszystkie zamienią na butiki i nie będzie spożywczych. Dziś już o tym nikt nie pamięta, podobnie jak o tym, że przy państwowym monopolu na handel sklepów było kilka razy mniej, kolejki na kilka godzin (chyba że tylko ocet stał na półkach). Odpowiedz Link Zgłoś
halibutt Re: A kto pamięta prywatyzację sklepów spożywczyc 29.10.08, 21:30 pan-kabak napisał: > Jakie były protesty, że sklepy nie mogą być prywatne, bo wtedy > wszystkie zamienią na butiki i nie będzie spożywczych. Dziś już o > tym nikt nie pamięta, podobnie jak o tym, że przy państwowym > monopolu na handel sklepów było kilka razy mniej, kolejki na kilka > godzin (chyba że tylko ocet stał na półkach). Święte słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ---Uczciwi Polacy murem za Prezydentem Kaczynskim- 29.10.08, 20:57 Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi... 29.10.08, 20:58 "Prezydent Lech Kaczyński zapowiedział, że wykorzysta wszystkie środki, aby ustawy prowadzące do prywatyzacji szpitali nie weszły w życie. Jak mówił, bardzo poważnie rozważa weto. " No ciekaw jestem czy podejmie pierwsza meska decyzje w swoim zyciu. Czy na rozwazaniu sie skonczy... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Boże, co za niegodziwiec a mógł powiedzieć 29.10.08, 21:00 "Panie Religa, jest Pan chory nie będę Pana narażał na stres". Wolał profesora wysłać do Senatu, aby później (nad losem biednego schorowanego człowieka) biadolić. Ohyda. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Polacy musza wyjsc na ulice w obronie szpital 29.10.08, 23:29 Ja ich na pewno nie będę bronić; jeśli będę mógł - dokopię! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Prezydent - zero autorytetu 29.10.08, 21:04 Nedza intelektualna i moralna - zeby przeforsowac absurdalny projekt Kaczynski do jego przedstawienia celowo wybral budzacego wspólczucie, chorego czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----malarz kominow to wyzyny intelektualne PO----- 29.10.08, 21:07 buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: ----malarz kominow to wyzyny intelektualne PO 29.10.08, 21:18 Jesteś wyjątkowo parszywa, ohydna swołocz, ale się zniżę do szamba w którym sie pławisz. Otóż, widzisz, Tusk był opozycjonistą i był przez komunę prześladowany, co polegało na tym, że nie mógł znaleźć żadnej pracy. Powiedz mi, w jaki sposób był prześladowany synek stalinowca Jarosław Kaczyński?? Podaj jeden przykład. Chyba tym, że przed podpisaniem lojalki w stanie wojennym SB-cy dali mu do zjedzenia pączka? hrabia-monte-christo napisał: > buhahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna raczej ojciec pijak go przesladował niż komuna 29.10.08, 21:26 taki obraz się wyłania z jego własnych wspomnień z tego co sobie przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ----malarz kominow to wyzyny intelektualne PO 29.10.08, 22:31 akkj napisał: > w jaki sposób był prześladowany synek stalinowca > Jarosław Kaczyński?? 13 grudnia Teleranka nie mógł obejrzeć? Nic innego mi do głowy nie przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi.. 29.10.08, 21:12 porannakawa20 napisała: > To co będzie z pacjentami? > Nadal będzie prowadzona eutanazja w państwowych z powodu braku funduszy (...) A czy Ty, naiwniaku, myślisz że pana prezydenta obchodzi, co się dzieje w "państwowych" szpitalach? On ma lecznicę rządową, i będzie ją miał także na emeryturze, a z prezydenckiej emerytury stać go będzia na każde leczenie, także za granicą. Więc może sobie grać "obrońcę uciśnionych", co to broni biedny lud przed okrutnymi liberałami. A szarzy ludzie - tacy jakmy - niech dalej zdychają w niedoinwestowanych, rozsypująych się szpitalach. Ważne, że partia pana prezydenta zyska parę głosów więcej w kolejnych wyborach. Zrozumcie wreszcie, ciemny narodzie, że pan prezydent Was ordynarnie oszukuje. Że "prywatyzacja" szpitali (a dokładniej - zamiana w spółki) NIE OZNACZA płacenia za leczenie z własnej kieszeni. Że ta "prywatyzacja" polega na zmianie sposobu zarządzania. Że "sprywatyzowanym" szpitalem będą rządzili fachowcy od zarządzania, którzy będą umieli twardo negocjować z NFZ, nie będą wyrzucali pieniędzy w błoto, nie będą zatrudniali na stanowiskach kierowniczych i administracyjnych cioć / szwagrów / stryjków lokalnych polityków... Zdecydwana większość z nas leczy się w "sprywatyzowanych" przychodniach - i jakoś z własnej kieszeni zaleczenie nie płacimy, tylko poprzez system ubezpieczeń. I okazuje się, że za TE SAME PIENIĄDZE od NFZ przychodnia może być czysta, ładnie urządzona, dobrze zorganizowana. Naprawdę wolicie "państwowe"? Naprawdę tak łatwo Wam zrobić wodę z mózgu? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Pieniądze albo życie! 29.10.08, 22:29 Refundacji z NFZ nie starcza na leczenie.Państwowy szpital leczy mimo to, nawet zadłużając się. Natomiast prywatny szpital zażąda od pacjenta poważnej dopłaty. Jak nie ma kasy to zdychaj bo państowe szpitale mają być wszystkie zlikwidowane i przekształcone na prywatne. Nie będzie żadnego wyboru. Pieniądze albo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk Re: Pieniądze albo życie! 29.10.08, 22:52 > Refundacji z NFZ nie starcza na leczenie.Państwowy > szpital leczy mimo to, nawet zadłużając się. Włodzimierzu, a kto zapłaci w końcu za długi państwowego szpitala ? Czyż nie lepiej byłoby zapłacić mniej za to samo w prywatnym dobrze zarządzanym szpitalu ? > Natomiast prywatny szpital zażąda od pacjenta poważnej dopłaty. Nie od pacjenta tylko od NFZ. Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph No i na co się oburzasz? 29.10.08, 23:30 wlodzimierz.ilicz napisał: Przecież zawsze tak było, jest i będzie! > Refundacji z NFZ nie starcza na leczenie.Państwowy > szpital leczy mimo to, nawet zadłużając się. > Natomiast prywatny szpital zażąda od pacjenta poważnej dopłaty. > Jak nie ma kasy to zdychaj bo państowe szpitale mają być wszystkie > zlikwidowane i przekształcone na prywatne. > Nie będzie żadnego wyboru. > Pieniądze albo życie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma załosny populisto, przecitawiając się prywatyzacji 29.10.08, 21:13 skazujesz wszystkich Polaków aby leczyli się "w dusznych 6- osobowych salach". W przypadku prywatyzacji Ci "leczeni w klimatyzowanych salach" mają szanse, że się uratują. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna gdzie na świecie wszystkie szpitale są prywatne ?? 29.10.08, 21:21 wie ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: gdzie na świecie wszystkie szpitale są prywat 29.10.08, 21:55 a gdzie wszystkie sa panstwowe ? Oczywiscie nie liczac kuby i krld W niemczech +- 90% jest prywatna . bylem , nie nazekalem : czysto , schludnie i za darmo Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: gdzie na świecie wszystkie szpitale są prywat 29.10.08, 22:08 indianski napisał: > a gdzie wszystkie sa panstwowe ? Oczywiscie nie liczac kuby i krld > W niemczech +- 90% jest prywatna . bylem , nie nazekalem : czysto , schludnie i > za darmo przecież i w Polsce nie są wszystkie państwowe . mamy 1700 prywatnych placówek medycznych w tym kilkaset szpitali. jak niemal każdy POpak nie masz pojęcia o co idzie sprawa sporu : nie o to, zeby nie było możliwości prywatyzacji w ogóle, ale o to, aby nie były prywatyzowane najważniejsze: kliniki , szpitale specjalistyczne . sami przedsiębiorcy prowadzący szpitale prywatne twierdzą , że klinika prywatna jest całkowicie nieopłacalna, albo dostepna wylącznie dla niezwykle zamożnych osób. o to jest spór ale czego wymagać od POpulisty ??? chyba nie wiedzy o tym o czym pisze Odpowiedz Link Zgłoś
higgs_mmk Re: gdzie na świecie wszystkie szpitale są prywat 30.10.08, 00:06 sralimuchibedziewiosna napisał: > jak niemal każdy POpak nie masz pojęcia o co idzie sprawa sporu : > > nie o to, zeby nie było możliwości prywatyzacji w ogóle, ale o to, aby nie były > prywatyzowane najważniejsze: kliniki , szpitale specjalistyczne . > > sami przedsiębiorcy prowadzący szpitale prywatne twierdzą , że klinika prywatna > jest całkowicie nieopłacalna, albo dostepna wylącznie dla niezwykle zamożnych o > sób. > > o to jest spór Ależ to wszystko zalezy ile jako społeczeństwo się zgodzimy płacić i za co. jeśli prywatna klinika jest niepłacalna, to robiąca to samo klinika panstwowa jest kilkakrotnie bardziej nieoplacalna. A jednak dziala, czyli jako spoleczenstwo przeplacamy za efekty jej dzialanosci. Wiekszosc zwolennikow panstwoych przedsiebiorstw pisze o kosztach ich dzialanosci tak jakby placil za nie ktos inny, a nie my jako społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
sralimuchibedziewiosna Re: gdzie na świecie wszystkie szpitale są prywat 30.10.08, 08:31 > Ależ to wszystko zalezy ile jako społeczeństwo się zgodzimy płacić i > za co. jeśli prywatna klinika jest niepłacalna, to robiąca to samo > klinika panstwowa jest kilkakrotnie bardziej nieoplacalna. > A jednak dziala, czyli jako spoleczenstwo przeplacamy za efekty jej > dzialanosci. > Wiekszosc zwolennikow panstwoych przedsiebiorstw pisze o kosztach > ich dzialanosci tak jakby placil za nie ktos inny, a nie my jako > społeczeństwo. i co ? wg . Ciebie, jesli ratowanie czyjegoś życia jest nieopłacalne z ekonomicznego punktu widzenia, to nie nalezy go ratowac ? na tym m.in. polega rola państwa i samorządów , że zapewniają to, czego nei mogą zapewnic prywatne podmioty ze względu na nieopłacalnośc ekonomiczną danej działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
imw czy wszystkie polskie szpitale będą prywatyzowane? 30.10.08, 06:37 skąd masz takie informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja sz 29.10.08, 21:27 Dziekujemy bezwolny pachołku swojego brata, z którym łączą cię jakieś chore relacje, że gotów jesteś zniszczyć Polskę, że jesteś małym, kłamliwym nikczemnikiem straszącym biednych, starych ludzi tym, że nie dostaną sie do szpitala bez pieniędzy. Że żerujecie na strachu i obawach biednych, niewykształconych ludzi i dzięki nim trzymacie swoje ryje w korycie i wywołując niepokoje społeczne, blokujac w podły sposób prace rządu zamierzacie te pisbolszewickie ryje tryzmać jak najdłużej w korycie kosztem zapaści Polski, zniszczenia do kónca skandalicznie niewydolnej służby zdrowia. I dziekujemy dawna takim kłamliwym kanaliom jak ty. Napisz coś może o wysokiej kulturze tego "prezydenta" który grozi publicznie dziennikarce, że ją załatwi. anwad napisała: > Dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja szpi... 29.10.08, 21:27 Życzymy Panu powodzenia w tej słusznej sprawie.Choć szachrajstwa w naszej obecnej władzy /PO/ są możliwe.Mam nadzieję,że wreszcie ludzie docenią Pana działania. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Prezydent: Zrobię co mogę, by prywatyzacja sz 29.10.08, 21:27 kaczyński to szmata i śmieć. Odpowiedz Link Zgłoś