delargo Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 12:08 gej ksiedzezm nie bedzie, to ksiadz zostanie gejem... Odpowiedz Link Zgłoś
ogul_bobra I słusznie, idź tu do takiego do spowiedzi 03.11.08, 12:35 Mi geje nie przeszkadzają, chociaż nie ukrywam, że trochę śmieszą. Niech sobie żyją jak chcą - ich wybór. Ale gdy gejem zostaje człowiek, który mógłby mnie spowiadać, albo dać ostatnie sakramenty, to sorry ale mówię STOP. Odpowiedz Link Zgłoś
mat.31 Ale pedofil dalej będzie mógł być księdzem? 03.11.08, 12:44 Kruk krukowi oka nie wykole... Odpowiedz Link Zgłoś
bromba2 Większość tu piszących to pomyleńcy 03.11.08, 13:03 , którzy albo nie rozumieją o co chodzi, albo próbują topić swoją niedojrzałość (lub brak wiary). Na takie neurozy polecam udanie się do lasu i rąbanie drzewa. Do skutku! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Większość tu piszących to pomyleńcy 03.11.08, 13:50 ale ktorych masz na mysli? Wyksztalciuchow czy moherow? Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Gejów nie pukamy ale ministrantów i owszem? 03.11.08, 13:58 - Puk puk. - Kto tam? - Ksiądz proboszcz. - Jak ja nie lubię snickersów :( Odpowiedz Link Zgłoś
acs-13 Gejów nie pukamy ale dlaczego , nie proboszcza ? 03.11.08, 14:06 przecie polowa klechow to byle SB-ki a druga polowa to cioty .. o co tutaj chodzi ??? <<< a tak na marginesie mlodego i zdolnego sukienkowego przetestowal bym z ustnego >>> Johny Debara . Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 14:15 "Badania mają pomóc w wykluczeniu mężczyzn niezdolnych do zachowania celibatu, niepotrafiących zapanować nad żądzami, niedojrzałych oraz "niepewnych swej męskiej tożsamości psychoseksualnej". Nie bardzo rozumiem, co kościołowi do tego, że ktoś z kandydatów na księdza jest gejem. Skoro bycie księdzem i tak (w teorii) uniemozliwia "skorzystanie" z takiej czy innej "skłonności", to o co ten hałas? Dlaczego z góry zakładają oni, że ktoś zrobi to czy tamto, że do czegoś będzie niezdolny/zdolny? Idiotyzm. Dziwny ten kościół katolicki. Z jednej strony ksiądz ma żyć w celibacie, unikać WSZELKICH form seksu, a zdrugiej - księdzem nie może być gej. Co za różnica, czy hipotetycznemu księdzu podobają się faceci czy babki, skoro i tak nic z tego nie będzie. To tak, jakby żołnierzem nie mógł zostać osobnik nie potrafiący malować obrazów;) Odpowiedz Link Zgłoś
mikewodzowski Brawo - to pokazuje jak nielogiczny jest kościół. 03.11.08, 14:24 Nigdy nie mieli jasnych zasad i praw. A i te prawa nagminnie łamią. Ciągle je zmieniają i jak każdy kłamca w końcu się pogubili w tym co kiedyś głosili. Odpowiedz Link Zgłoś
kokoroko09 jak sie nie homo KK to zawsze 03.11.08, 14:20 moga sobie stworzyc nowa religie. Chyba ze podwarzaja ze zwiazki homoseksualne sa nie sa grzechem. Jesli jednak uda imi sie to zmienic, to kto zabroni im puzniej stwierdzic ze kradziez, morderstwo nie jest grzechem. Tak krok , po kroku zaczna zmieniac katolicyzm, az w koncu stwierdza ze Jezus to tez w sumie tylko legenda i tak naprawde nigdy go nie bylo lol Odpowiedz Link Zgłoś
augusta13 Re: Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 15:24 Gej księdzem nie będzie? A dlaczego? Natomiast pedofil bedzie mógł zostać księdzem, bo jak swego czasu wypowiedział się biskup Pieronek (skądinąd dziwne nazwisko dla duchownego) , niech nikt nie próbuje walczyc z pedofilią w kościele. B ezcenne zaiste. Ale najlepiej jest zostać ateistą i antyklerykałem. Wtedy kk ani jego zabobony nie są straszne. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 pijarowców to chyba od tuska 03.11.08, 15:58 pożyczają. co za czasy. a jaka konkluzja? liczy się tylko mdła osobowość niezdolna do erekcji. i jeszcze jedno. odbierzcie im lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 murzyn też możne mieć zdanie 03.11.08, 16:10 swoje: www.kosciol.pl/article.php?story=20050207191941652 Odpowiedz Link Zgłoś
hanyszameryki Kardynal Grocholewski plecie bzdury. 03.11.08, 16:50 "Uposledzenie", "duchowy ojciec", itp. Czlowiek nie ma pojecia, o czym mowi, ale zabiera glos. I naduzywa swojego autorytetu. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 17:00 Nic z tego ! Rzecz się nie uda ! Wątpię czy są naukowe metody stwierdzające skłonność adepta do homoseksualizmu. Rozumieć seksualność człowieka, jako taką. Tymi sprawami kościół się nie zajmuje i na tym się nie zna. Stąd porażki. Seks człowieka to jedna z wielu płaszczyzn jego egzystencji. Wyeliminować jedną z płaszczyzn egzystencji człowieka to nawalają pozostałe. Na ten temat wypowiedzieć mogą się seksuolodzy, medycy, pedagodzy, psycholodzy, psychiatrzy itp. Ale nie duchowni, któ rzy uważają wstrzemięźliwość za cnotę. Co jest cnotą dla kościoła, dla natury jest pogwałceniem jej praw. A przecież jesteśmy stworzeni przez naturę i jej prawom podlegamy. Co nie jest zgodne z nauczaniem kościoła. Stąd porażki. Świat nauki ( w/w ) od dawna zna te mechani zmy. W grupach hermetycznych zawodowo pojawiają się zachowania homo seksualne samoistnie, gdyż seks to nie tylko prokreacja, ale i egzy stencja. Są to grupy zbiorowości męskiej i żeńskiej. Koszary wojskowe , klasztory, zakłady karne, i inne o których teraz nie wspomnę. Czyli ! Nici Panie Biskupie ! Odpowiedz Link Zgłoś
eurb a jak to sprawdzą? 03.11.08, 17:12 A jak to będą sprawdzać czy ktoś jest gejem? testy jakieś przy egzaminach wstępnych, reakcja na kalendarz z gołymi babami.,a może z mięśniakami na sterydach, żeby porównać co kręci delikwenta? a co z tymi którzy już zostali wyświęceni? ANATEMA? Odpowiedz Link Zgłoś
blue.michel Badania kontrolne 03.11.08, 17:37 Osobiście to wprowadziłbym badania kontrolne w całym kraju, ale pod innym względem z innej przypadłości , tak na początek. A potem, może ci "inni"? Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 17:33 Ale ksiądz ma przecież żyć w celibacie, prawda? To co za różnica, czy gej, czy heteryk, w celibacie i tak będzie seksualnie przegrany. A poza tym, taki gej w celibacie, to nie tylko panuje nad własnymi popędami ale nawet nad własnym zboczeniem! Kościół, ze swoim podejściem do gejów, powinien to doceniać. To byłby dla takiego geja erzac samouleczenia z tej paskudnej, obrzydliwej, zesłanej przez szatana choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
olabu Re: Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 17:36 Zapomniałam dopisać, że to samo dotyczy zakonnic-lesbijek, a Żydów w szczególności. olabu napisała: > Ale ksiądz ma przecież żyć w celibacie, prawda? To co za różnica, > czy gej, czy heteryk, w celibacie i tak będzie seksualnie przegrany. > A poza tym, taki gej w celibacie, to nie tylko panuje nad własnymi > popędami ale nawet nad własnym zboczeniem! Kościół, ze swoim > podejściem do gejów, powinien to doceniać. To byłby dla takiego geja > erzac samouleczenia z tej paskudnej, obrzydliwej, zesłanej przez > szatana choroby. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.michel Re: Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 18:10 Są bardzo proste metody za pomocą których, możemy z dużym prawdopodobieństwem określić predyspozycje danej osoby. I to metodami, które stosuje psychologia stosowana (psychologia kliniczna) jest inne jeszcze żródło informacji, wywiad środowiskowy. Twierdzenie, że takich metod niema jest absurdem. Kolejnym czynnikiem, który eliminuje "delikwenta" do stanu kapłańskiego, któremu jakoś udało się przejść "badania" jest okres studiów. Znam osobiście osobę, której udało się ukryć swoją odmienność. Nie minęły dwa miesiące, mówiąc ostentacyjnie, wyleciała ze studiów z "hukiem". Każdy medal ma dwie strony, nie jedną? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 18:26 Pożyjemy ! Zobaczymy ! Co z tego będzie. Nie mniej wyrażam ostrożny optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Bo miejsce pederasty jest w rynsztoku 03.11.08, 18:50 a nie bycie zaufanym duszpasterzem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Bo miejsce pederasty jest w rynsztoku 04.11.08, 03:31 piotrek20074 napisała: > a nie bycie zaufanym duszpasterzem. Bez przesady.Nie obrażajcie ludzi.Pederasta to też człowiek i ma te same prawa.Jestem zdecydowanie hetero,ale znęcanie się nad homoseksualistami nie jest dobre.Dla mnie niech sobie będą,byleby swoje praktyki robili na uboczu i nie podrywali mnie.Niech sobie żyją i wcale nie w rynsztoku.To ludzie,a że trochę Im się zboczyło...Dla mnie lepsi od sadystów ... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Bo miejsce pederasty jest w rynsztoku 04.11.08, 11:09 tak? A to ciekawe masz podejscie. Twoja lektura byl pewnie Mein Kampf? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Gej księdzem nie będzie A jeżeli już księdzem jest 03.11.08, 19:26 To co ?? Czy proceduru odcedzania gejów będą dotyczyć już wyświęconych ? czy będzie to dotyczyło również biskópów a może i arcy ? Co bedzie z biednym Petzem ? Oj! Zapędziło się "wielebne głupstwo" samo w kozi róg. Oj niewielu zostanie ich w "zawodzie" Odpowiedz Link Zgłoś
bylem_tam_mowie_wam Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 20:57 Świetnie, super, bardzo, bardzo dobrze, nareszcie, kocham Kościół coraz bardziej 5/5 Odpowiedz Link Zgłoś
bylem_tam_mowie_wam Re: Gej księdzem nie będzie 03.11.08, 21:01 A ja ci mówię, jak trwoga to do Boga Odpowiedz Link Zgłoś
geobab Komu mam wierzyć? 03.11.08, 22:26 "Znaczna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności homoseksualne.Osoby takie nie wybierają swojej kondycji homoseksualnej; dla większości z nich stanowi ona trudne doświadczenie.Powinno się traktować je z SZACUNKIEM, WSPÓŁCZUCIEM I DELIKATNOŚCIĄ. Powinno się unikać wobec nich jakichkolwiek oznak NIESŁUSZNEJ DYSKRYMINACJI. Osoby te są wezwane do wypełniania woli Bożej w swoim życiu i "jeśli są chrześcijanami" do złączenia z ofiarą krzyża Pana w trudności, jakie mogą napotykać z powodu swojej kondycji" " Krople myśli Jana Pawła II" - Z rozważania przed modlitwą Anioł Pański,2000 Jak się w/w rozważania mają do słów - " To niemożliwe. Nawet jeśli homoseksualista nie grzeszy, to i tak nie może być księdzem - ogłosił kard. Zenon Grocholewski, szef Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego" Odpowiedz Link Zgłoś
blue.michel Re: Komu mam wierzyć? 04.11.08, 00:03 geobab napisał: > "Znaczna liczba mężczyzn i kobiet przejawia głęboko osadzone skłonności > homoseksualne.Osoby takie nie wybierają swojej kondycji homoseksualnej; dla > większości z nich stanowi ona trudne doświadczenie.Powinno się traktować je z > SZACUNKIEM, WSPÓŁCZUCIEM I DELIKATNOŚCIĄ. Powinno się unikać wobec nich > jakichkolwiek oznak NIESŁUSZNEJ DYSKRYMINACJI. Osoby te są wezwane do > wypełniania woli Bożej w swoim życiu i "jeśli są chrześcijanami" do złączenia > z ofiarą krzyża Pana w trudności, jakie mogą napotykać z powodu swojej kondycji > " > " Krople myśli Jana Pawła II" - Z rozważania przed modlitwą Anioł Pański,2000 > Jak się w/w rozważania mają do słów - " To niemożliwe. Nawet jeśli > homoseksualista nie grzeszy, to i tak nie może być księdzem - ogłosił kard. > Zenon Grocholewski, szef Kongregacji ds. Wychowania Katolickiego" > Po doświadczeniach będzie się teraz i "dmuchać na zimne"! Do tej sytuacji m. in. doprowadził kościół w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Komu mam wierzyć? 04.11.08, 15:28 > Po doświadczeniach będzie się teraz i "dmuchać na zimne"! > Do tej sytuacji m. in. doprowadził kościół w USA. Chyba coś ci się pomyliło. Afery w USA wynikły z faktu, że do 'posługi kapłańskiej' dopuszczano pedofilów Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Komu mam wierzyć? 04.11.08, 11:12 bo kardynal Grocholewski nalezy widocznie do tego "brunatnego odlamu" w kosciele a jego "przelozonym" byl niejaki Adolf H. Odpowiedz Link Zgłoś
wlody1 Re: Komu mam wierzyć? 05.11.08, 08:43 1zorro napisał: > bo kardynal Grocholewski nalezy widocznie do tego "brunatnego > odlamu" w kosciele a jego "przelozonym" byl niejaki Adolf H. Oho!Ktoś ma obsesję niejakiego Adolfa H. ! Odpowiedz Link Zgłoś