tadjan Sejm uchwalił ustawę o emeryturach pomostowych 07.11.08, 06:06 No, pora by najjaśnieszy monarcha zastanowił się dokąd prowadzi swoją demagogią państwo jego bliźniaczy narodowy socjalista, który nie pojął nawet podstawowych praw ekonomii. Pora też, aby monarcha znalazł sobie mądrzejszego doradcę d/d ekonomicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: W Sejmie głosowanie ws. "pomostówek" 07.11.08, 06:31 evvik napisała: > Jestem ZA zlikwidowaniem pomostówek.Bo czymże różni się praca kasjerki w superm > arkecie od kasjerki Pkp?Niczym, to dlaczego jedna ma płacić na emeryturę drugie > j? Różni się, i to bardzo - kasjerka w PKP "robi na kólei", i sam towarzysz Gierek powiedział kiedyś, że jest solą tej ziemi. I dlatego jej się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Cieszę. Nas nie stać wczesne emerytury. 07.11.08, 07:04 Polska to biedny kraj na dorobku. Teraz czekam na mundurowych oraz górników. Inaczej zbankrutujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
arkisz Koniec darmozjady 07.11.08, 07:38 Nauczyciele to taki nowotwór grupa zawodowa. Idą na emeryturkję wcześniejszą a i tak okupują szkoły prowadząc zajęcia na emeryturze. Nareszcie koniec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arkisz Re: Koniec darmozjady 07.11.08, 07:38 Jeszcze powinni odbijać karty i 40 godzin tygodniowo siedzieć w szkole!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Sejm uchwalił ustawę o emeryturach pomostowych 07.11.08, 08:39 I bardzo odbrze . pora oprzeć system emerytalny na składkach i tylko na składkach bez dotacji budżetowych . Każdy emeryt ma miec taka emerytura na jaką sobie zapracował płacąc składki . Jak mało to do MOPS-u albo caritas Odpowiedz Link Zgłoś
leon9910 W Sejmie głosowanie ws. "pomostówek" 07.11.08, 08:59 Zgadzam się z niektórymi wypowiedziami co do pomostówek że jest potrzebna regulacja ,ale niech rząd też się zajmie bałaganem w zusi-e i krus-sie,żeby nasze składki nie były marnotrawione przez kolesi prezesów posadzonych z ramienia partyjnego !!to na pewno nie będzie kłopotów z naszymi składkami!!!No i uregulować sprawę pracujących emerytów jak do pracy to pełna składka zus-owska to nie będą zabierać pracy młodym pracy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tony.c kolejny Cud 07.11.08, 09:07 Cuda , cuda uchwalają. I to z prawem działającym wstecz. Była nawet taka piosenka za komuny pasująca jak ulał do tego POpapranego sejmu, cytat z pamięci: "Ława niemych, ława głuchych, byo w jejmie ław niemało, a marszałkiem został ślepy, z marszałkowską białą lagą" Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: kolejny Cud 07.11.08, 09:21 za utrzymaniem emerytur esbeckich tez jestes ? Pieprzony komuch Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Brawo! Tak trzymać! 07.11.08, 09:13 Mam nadzieje, że rząd nie ugnie się przed tą bandą nierobów palących gumę przed sejmem. Rząd powinien się także przyjrzeć wojskowym emeryturom. Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Tusku powstań z kolan!!! 07.11.08, 09:18 Dosyć tego klękania przed Kaczorami!!! Za dużo w Was P.O. jest "babskiej" natury (kobiety sa bardziej męskie!). Jeśli tak będzie dalej REZYGNUJĘ z popierania P.O. Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl ta ustawa to czyste panstwowe zlodziejstwo! 07.11.08, 10:09 Zniesienie pomostówek w taki sposob jest zwyklym złodziejstwem! TO ja utrzymywalem moja zone nauczycielke przez 20 lat liczac ze wczesniej przejdzie na emeryturę, a teraz Tusk spolka chce mnie okrasc? Gdybym to wiedzial nigdy nie pozwolilbym mojej zonie pracowac w szkole! Odpowiedz Link Zgłoś
mppmpp Wszelkie nie równe traktowanie zawodów 07.11.08, 10:39 i przywileje mają się nijak do konstytucyjnej zasady równości ludzi wobec prawa. Przywileje opierają się na przeświadczeniu, że jakiś zawód jest cięższy od innego. Ja się pytam co jest gorsze: pracować w biurze w Policji czy jeździć taksówką? To jest poprostu wszystko uznaniowe. Ale ostatecznym argumentem za zniesieniem przywilejów jest słobość finansowa ZUSu. Nas na to nie stać i już! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 mam nadzieję, panie tusk, że przekażesz pan, 07.11.08, 10:49 zaoszczędzone pieniądze wszystkim pokrzywdzonym, którym odbierano ich własność, którzy latami pukają do drzwi państwa z miernym skutkiem. i nie jakieś tam procenta, panie tusk. co się wzięło to należy oddać. Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Żywot człowieka szczęśliwego - cz. I 07.11.08, 10:55 "Człowiek rodzi się zmęczony i żyje po to, żeby odpocząć" Odpowiedz Link Zgłoś
tw.zenek Żywot człowieka szczęśliwego - cz. II 07.11.08, 10:56 "Nie żyje się po to żeby pracować, tylko pracuje się po to żeby żyć." Odpowiedz Link Zgłoś
soeyeul W Sejmie głosowanie ws. "pomostówek" 07.11.08, 20:44 Ludzie są ślepi nie widzą Iluzji! Prawie milion osób jest przeciw a tusek robi swoje nie liczy się ze zdaniem ludzi.Dostał się do koryta i ma przyszłość zapewnioną a ludzie?! Co to ma być demokracja?Żałosne! Dla czego likwidują pomostówki?Bo maja braki w kasie? A co mnie to!Niech zaczną rozliczać ludzi krórzy sprzedali ten kraj za grosze(firmy państwowe w których były lokowane pieniądze ze składek,50+lat).Wałęsa,Kwaśniewski,Miller co z nimi?Nic?To oni wyprzedali majątek kraju.A teraz nie ma pieniędzy na renty i ludzi którzy pracowali na ciężkich stanowiskach i odpowiedzialnych pozbawić prawa do wcześniejszej emerytury!Z chorobą płuc etc.jak górnik co 30 lat pod ziemią pracował choroba za chorobą i nie należy się?A kierowcy?-wyobrażasz sobie staruszka który ma choroby przychodzące z wiekiem prowadzącego 40tonowy pojazd co się może stać gdy zasłabnie,wolniejsza reakcja etc.Ile osób może stracić życie?Powiesz są inne zajęcia ok,ale kto zatrudni 55+latka w jakim zawodzie skoro on całe życie robił tylko jedno i to umie,co ma się uczuć w tym wieku nowego zawodu,może otworzyć własny biznes?Nienawidzę ludzi którzy piszą o czymś o czym pojęcia nie mają!Teraz stocznie sprzedać bez zagranicznemu cwaniakowi(pieniądze ze sprzedaży pójdą na poczet długu lol co to ma być?)i to unia nam nakazuje!Kupie stocznie pieniądze ze sprzedaży pójdą na poczet długu a co z długiem znowu sprzedane za połowę ceny-SKANDAL!ZŁODZIEJSTWO! Rząd nie ma pieniędzy i żąda oddania długu a co będzie jak 3tys. osób straci prace.Kryzys! Tacy jak ty evvik żyją tylko Iluzją prezentowaną i kreowaną przez różne organy do kontroli mas media etc.Mówisz o kasjerkach bo to usłyszałeś/łaś w tv a prawda jest taka że to nie tylko o to chodzi.Gdzie są pieniądze ludzi z 50 lat wstecz?!Napaść Niemiec napaść podkreślam nie wypowiedzenie wojny niewolnictwo Polaków a Niemczech grabież Polskich ziem jak i majątku zniszczenie doszczętne miast jak Warszawy i co z tym o tym nikt nie mówi dostaliśmy 4miliardy euro i cisza to śmiech na sali!Co to jest 4miliardy euro w porównaniu do tego co było a nikt nie ma tyle ikry by się za to wziąść i upomnieć o swoje!Pójdzie w niepamięć?A co z tajemniczą śmiercią gen.Śikorskiego ktoś się za to wzioł nie tyle lat a W.Brytania nie chce ukazać światu dokumentów jakie wiózł do Polski generał co tam było czy nie to że granice Polski miały wrucić do stanu z przed pierwszej wojny światowej?Kto na tym skorzystał?Żałosny jest ten kraj który nie potrafi walczyć o swoje,o to co mu się należy!Nie o to walczyli w pierwszej i drugiej wojnie tacy ludzie jak mój dziadek!ŻAL.Ktoś powie to nie ma związku ale ktoś kto się na tym nie zna to wszystko i wiele innych podobnych spraw ma ujście właśnie teraz tylko trzeba głębiej spojrzeć na naszą historie jak że tragiczną!Odprowadzali składki niech im teraz wypłaca!Niech się zajmą rozliczeniem tych psełdo narodowych bohaterów!A jak dla nie skoro to demokracja i można się wypowiedzieć to nie bohaterowie tylko zdrajcy którzy napełnili własne kieszenie kosztem narodu Polskiego.W twoim przypadku to czysta zazdrość bo en ma a ja nie.Trzeba było wybrać zawód górnika,kierowcy,nauczyciela,maszynisty-wierz mi na słowo jeszcze byś tego żałował! Odpowiedz Link Zgłoś
bolo22 Sejm uchwalił ustawę o emeryturach pomostowych 08.11.08, 12:31 I bardzo dobrze ! Nauczyciele mają 180 dni wolnego w roku , pracują po 26 godzin tygodniowo ! Sa zmęczeni ,ale korepetycjami, za ktore i tak nie placą podatkow. Ciekawe k...a kiedy Sejm podejmie Ustawę, w myśl ktorej pracownicy spoza rolnictwa przestaną dopłacać doKRUS ! Odpowiedz Link Zgłoś
soeyeul Re: Sejm uchwalił ustawę o emeryturach pomostowyc 12.11.08, 12:20 bolo22 Lol. A ile ty masz wolnego? Umiesz liczyć? Same soboty i niedziele dają Ci prawie 100dni wolnego. Dodaj święta kościelne,państwowe i popatrz na różnice. Póżniej zacznij coś pisać. Zwykła zazdrość.Trzeba było się uczyć i iść nauczać. Za korepetycje nie płacą podatku. Mało takich co nie płacą? Np. Kościoły-i ich majątek. Patrząc na zarobki ludzi podatki i tak są za wysokie i nie sugerujmy się tu średnimi wyliczanymi przez manipulantów masami że średnia zarobków w Polsce jest 3500zł. Odpowiedz Link Zgłoś