Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l...

• tomekjeden Wielki człowiek po zawodówce. 08.11.08, 16:46
      To, że Pan Prezydent Wałęsa nie został zaproszony na tę niepodległościową galę
      może tylko wywołać smutek i poczucie niesmaku. Niesmaku spowodowanego brakiem
      dobrych manier u Pana Prezydenta Kaczyńskiego. Biorąc pod uwagę wypowiedź Pana
      Prezydenta o "absolwencie szkoły zawodowej", można zaryzykować, chyba, opinię,
      że Pan Kaczyński jest człowiekiem małostkowym i zakompleksionym. Każdy
      człowiek jest potencjalnie i absolwentem szkoły zawodowej i człowiekiem
      wielkim. Pan Prezydent Kaczyński nie zalicza się ani do jednego ani do
      drugiego. Można taką opinię zaryzykować.
      • isa.stern Re: Wielki człowiek po zawodówce. 08.11.08, 17:06
        Każdy
        > człowiek jest potencjalnie i absolwentem szkoły zawodowej i człowiekiem
        > wielkim. Pan Prezydent Kaczyński nie zalicza się ani do jednego ani do
        > drugiego. Można taką opinię zaryzykować.
        co do treści - zgoda, ale forma...;)
        :P
      • wikal Re: Wielki człowiek po zawodówce. 08.11.08, 17:09
        No cóż, grzecznie napisane, ale trafne. Zgadzam się co do słowa.
        Każdy ma jakieś zastrzeżenia do Lecha Wałęsy, ale każdy też wie, że
        to wielki człowiek, symbol polskiej wolności, ceniony na całym
        świecie. Wałęsa jest wielki nawet w swoich słabościach, błędach i
        gafach. W kraju zaś mamy prezydenta nie na poziomie i to niestety
        takiego, któremu żadne fakultety nie pomogą (Wałęsie pewnie by
        pomogły), bo klasę się albo ma, albo nie ma. Pozostaje
        jakoś "przeczekać" te dwa lata, bo chyba ta polska pomyłka 2005 na
        II kadencję wybrana nie zostanie. Przetrzymali jakoś Amerykanie
        Busha, przetrzymamy i my naszego bushmena. Nie takie rzeczy się już
        przeżyło.
        • wrojoz Kaczyńscy to wichrzyciele! 08.11.08, 17:27
    • profanum_vulgus Zapraszać Bolka? Ludzie, toż to paranoja. 08.11.08, 16:47
      Przed wzorowymi esbeckimi kapusiami typu Wałęsa i Boni należy
      się bronić.
    • pandora-online bolllo 08.11.08, 16:50
      zapluta karta histri,scenarzysta i sprzedawczyk.Bolo bolecam ci okragly stol,i
      nocna zmiana.
      Maly zakompleksiony bolo.Budowniczy Japoni,jak rudzielec Irlandi.
      Zlodziej,okradl i oszukal moje pokolenie.
    • tentutaj Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l.. 08.11.08, 16:53
      Każdy uczciwy Polak powinien zareagować ostracyzmem wobec drobnych osobników
      leczących swoje prywatne kompleksy za publiczne pieniądze.
    • norton2005 Kaczyński słusznie nie zaprosił Wałęsy na galę 11 08.11.08, 16:54
      Wałęsa miał epizod ze współpracą ze służbami sowieckimi. I tego nie wyjaśnił, a
      jedynie zacierał ślady tej współpracy. W każdej chwili może być odwieszony jako
      agent zależnie od woli Moskwy. Jak długo tej sprawy nie wyjaśni nie jest godny
      to świętowania.
      • sklis Jakieś dowody? 09.11.08, 01:45
        Są na to jakieś dowody? Czy tylko kwity ze sfabrykowanych przez bezpiekę teczek?
        Otóż takie właśnie podejście jak twoje to nic innego jak świadoma i dobrowolna
        (i w dodatku gorliwa) współpraca z SB.
        A Wałęsa jest godny świętowania 1000 razy bardziej od obu Kaczyńskich, bo ich
        zasługi dla niepodległości Rzeczypospolitej są nieporównanie większe od tego co
        (ponoć) w tej materii zrobili bliźniacy razem wzięci.
    • swoboda_t Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l.. 08.11.08, 16:55
      Żałosny, przepełniony kompleksami, zawistny, mały chłopiec. Totalny
      brak klasy, który - po raz wtóry - odbije się echem na salonach
      Europy. Po prostaku Wałęsie (ale to ikona) i pijaku Kwaśniewskim
      (ten skolei potrafił zachowywać pozory klasy) jest
      twór tak oślizły, żałosny i kompromitujacy Polskę, że aż trudno
      uwierzyć, iż jego prezydentura jest faktem.
      Jeszcze dwa lata...
    • darkmin.uk Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l... 08.11.08, 17:00
      bo to palant jest,zadufany w sobie ignorant mający o sobie wysokie
      mniemanie.nieprezydent Rzepospolitej Polski normalnych ludzi.Na znak
      protestu oddajmy mocz na jego czesc .Pozdrawiam normalnych
    • epupecki Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l.. 08.11.08, 17:01
      Najważniejszych przywódców nie będzie więc byłby to dla Wałęsy
      dyshonor brać w tym udział.
      Ciekawe kto na wiadomość, że imprezka bez Wałęsy w ostatniej chwili
      odmówi w niej udziału?
    • monster1972 gdyby jądra mieli a nie wydmuszki, zbojkotowaliby 08.11.08, 17:02
      samozwańczego "króla" kaczusia pierwszego

bo to ondywiuum na nic innego niż bojkot nie zasługuje

może taki bojkot dałby tym dwóm trollom coś do myślenia

choć - obserwując ich dotychczasowe "dokonania" - watpię

jak się ktoś w chlewie urodził, to na atłasie nie zdechnie

można wygonić chama ze wsi, ale wsi z chama nigdy się nie uda

"panowie" kaczyńscy po raz kolejny udowodnili, ze to powiedzonko ma
      sens

Polak-ateista

• wet3 Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l.. 08.11.08, 17:03
      I bardzp dobrze. Dla zdrajcow typu Bolka miejsca tam byc nie
      powinno !!!
      • pies_na_prawizne wet3- tirowek tez nie zaprosil, nie tym razem !!! 08.11.08, 17:15
        wet3 napisał:

> I bardzp dobrze. Dla zdrajcow typu Bolka miejsca tam byc nie
        > powinno !!!
        ----------------

natomiast zaprosil z bylych radzieckich republik wielu oligarchow,
        ktorymi podobno sie brzydzi, a po swojej ostatniej 2 dniowej wizycie
        na Ukrainie, mial potajemne spotkanie z watazka Rinatem Achmetowem.
        Mniej zorientowanym przypomnę, że Achmetow jest na Ukrainie
        prawdziwym oligarchą. Na Ukrainie oligarcha tego pokroju to mafiozo,
        nie martwi cie to szczekaczko PiSiakow?????
        Najbardziej zdumiewajace ze prasa to przemilczala
        • wrojoz Kaczorowa masoneria. 08.11.08, 17:28
    • lech_kartofel_kaczynski To moja kindersztuba 08.11.08, 17:04
      inni jej nie mają. Nic na to nie poradzę że jestem małym zawistnym sQrvensynem do jarkowego kwadratu, takiego sobie mnie wybraliście to macie na co zasłużyliście....
    • tw_wielgus Dno.... 08.11.08, 17:05
      I chyba nic wiecej nie można napisać.
      Królową balu zostanie pewnie Sobecka.
      • anwad Re: Dno.... 08.11.08, 17:19
        Denna to jest ta Twoja wypowiedź...
        • wrojoz Kaczka sraczka-dziwaczka 08.11.08, 17:28
        • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 17:30
          Masz rację. Pomyliłem się. Przeczytałem wypowiedź o tym, że wykopał
          20 m3 mułu, więc jest to dno dna...
          • anwad Re: Dno, dna.. 08.11.08, 17:37
            Za to Ty osiągasz wyżyny bełkotu...
            • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 17:41
              Rozumiem, skarbie, że ze wszech miar próbujesz mnie zdeprecjonować,
              mogę się nawet domyślać dlaczego. Ale wybacz... jak mozna bełkotać
              pisząć?
              Potrafisz mi wyjaśnić ten paradoks?
              • isa.stern Re: Dno, dna.. 08.11.08, 17:51
                > Potrafisz mi wyjaśnić ten paradoks?

dziwny paradoks, taka wielka chwila zepsuta przez rzeczywistość...
                • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 17:58
                  Doniosłość tej chwili wymagała by od prezydenta wzniesienia się
                  ponad osobiste uprzedzenia, upokorzenia i poczucie fałszywej dumy
                  ale widać na to go nie stać skoro skrzynka prez. Wałęsy jest pusta.
                  • isa.stern Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:22
                    jak widać, Kaczyński moze być tylko Kaczyńskim ale nie prezydentem...
                    • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:29
                      Może być również dobrym bratem swojego brata, ale to trochę za mało
                      na ojca...... narodu.
                      Bal miał w zamyśle działań PR poprawić notowania pana prezydenta,
                      ale nawet w tak podniosłej chwili zawiść i drobnomieszczaństwo
                      pokrzyżowały plany "Przetrąconego Misia Koala" vel "Spocona
                      Dziewczynka" vel ....
              • anwad Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:15
                Ja Ciebie zdeprecjonować?! Kiedy piszę, że osiągasz wyżyny języka POpapranego?:)
                PS Właśnie pojawiła się rybka, która też świetnie opanowała ten język...: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=86972236&a=86978322
                • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:24
                  anwad napisała:

> Ja Ciebie zdeprecjonować?! Kiedy piszę, że osiągasz wyżyny języka
                  POpapranego?:

Dlaczego Tak nerwowo księżniczko.... Jeżeli chcesz mnie obrazić, to
                  muszę Cie rozczarować. Jest to wielce skomplikowana procedura i
                  obawiam się, iż zajmie Ci jeszcze trochę czasu zanim ją opanujesz.
                  Czyli co zabraniasz mi sie bawić z rybkami mamo...., bo używają
                  wulgarnego języka...?
                  Wcale nie popieram tej formy przesłania, ale w czym problem klikij
                  na kosz zgłaszając wpowiedź do moderacji...
                  • anwad Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:42
                    Nie próbuję Cię obrazić (piszę to poważnie, jeśli odczułeś to inaczej, to
                    przepraszam), tylko pokazuję Wam Wasz poziom, z którego być może nawet nie
                    zdajecie sobie sprawy... Jak Pan Niesioł i Palikot (uśmiałam się z tego dzisiaj
                    rano bardzo:) - fragment artykułu z "Rz" dotyczący wczorajszego sporu w Sejmie:

"Wicemarszałek Stefan Niesiołowski (PO) nawoływał: 'zejdź z trybuny, ty
                    prostaku!' [do Dudy]. Wtórował mu Janusz Palikot (PO): 'To było chamskie
                    zachowanie'".

PO-autorytety od dobrego wychowania i kultury...:)
                    • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:57
                      Sama widzisz Anwad, przesiąknięta ziemkiewiczyzną przestałaś
                      odróżniać dobro od zła. Już nawet nie zauważasz, kiedy z
                      premedytacją starasz się obrażać ludzi.
                      Jeżeli chcesz to pokażę Ci radosną twórczość Twoich kolegów na
                      forum. Pewnie tych samych, co pod wpływem napojów wyskokowych
                      obrażali w niezwykle wulgarne sposób urzędującego premiera.

Palikom i Niesiołowski, hmmmm…. Czy to nie jest przeciwwaga dla
                      oślizłych postaci typu Kurski, Szczygło, Kuchciński, Karski,
                      Giżyński i jeszcze paru innych tuzów kultury o urzekającej
                      powierzchowności.
                      • anwad Re: Dno, dna.. 08.11.08, 19:15
                        "nie zauważasz, kiedy z premedytacją". To dopiero paradoks...
                        Otóż tak się składa, że PiS sprawnie sobie radzi z osobami, które zachowują się wulgarnie, np.: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5701051,PiS__zbanowal__autorow_obrazliwych_zartow.html
                        Dla PO - jak i dla "GW", która bez żenady toleruje wyzwiska na Prezydenta i posłów PiS na forum - to wydaje się czymś normalnym i naturalnym. Przykład choćby Palikota, który ani razu nie został ukarany za swoje chamstwo (bo to się opłaca, przyciąga pewnego pokroju elektorat).
                        • tw_wielgus Re: Dno, dna.. 08.11.08, 19:30
                          anwad napisała:

> "nie zauważasz, kiedy z premedytacją". To dopiero paradoks...

..;)))) Napisałem tak z premedytacją zastanawiając się, czy zwrócisz
                          na to uwagę. Zdałaś, brawo!

> Otóż tak się składa, że PiS sprawnie sobie radzi z osobami, które
                          zachowują się wulgarnie, np.: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5701051,PiS__zbanowal__autorow_obrazliwych_zartow.html
                          > Dla PO - jak i dla "GW", która bez żenady toleruje wyzwiska na
                          Prezydenta i pos
                          > łów PiS na forum - to wydaje się czymś normalnym i naturalnym.
                          Przykład choćby
                          > Palikota, który ani razu nie został ukarany za swoje chamstwo (bo
                          to się opłaca
                          > , przyciąga pewnego pokroju elektorat).

No cóż, PIS zbanował internautów dopiero po publikacji gazety bojąc
                          się chryi jaką może wywołać tolerowanie tego typu wpisów.
                          Nie mieszaj PO do forum GW aczkolwiek należy się spodziewać, że
                          pisuje tu paru aktywistów, niemniej czynią to na swój prywaty
                          rachunek. Forum GW jest b.tolerancyjne, posty ukazują się bez
                          pośrednictwa moderatora i to jest niestety koszt wolności, myślę że
                          wcale nie taki duży....
                          Odbijając piłeczkę... a czy Kurskiego partia ukarała za pomawianie
                          przeciwników politycznych? Czy otrzymał naganę za ostatnie występy
                          drogowe? To jest nieczysta gra polityczna ale, jak sama widzisz nie
                          obca obu stronom.
                          • anwad Re: Dno, dna.. 08.11.08, 19:50
                            Nie słyszałam o żadnym pomówieniu kogokolwiek przez Kurskiego, co najwyżej o
                            mówieniu przez niego niewygodnej prawdy. A ostatni jego wybryk faktycznie był
                            brawurowy i bezczelny!:)
                            • iq-ok Krótka pamięć? 08.11.08, 20:36
                              Pomawiał, pomawiał. Choćby w sprawie PZU i plakatów. Zdaje sie ,że
                              ma nawet sądowy wyrok w tej sprawie.
                              Zaś co do Dudy to zachował sie jak cham co zauważyli wszyscy także
                              kobiety w których obronie ponoć występował. Nie dotyczy to
                              oczywiście kobiet PiS bo tam kultura zatrzymała sie na poziomie
                              plemiennej i samice bronią swych samców (żeby chociaż alfa).
                              • anwad Re: Krótka pamięć? 08.11.08, 20:55
                                Wymieniliście się na posterunku?
                                Minister Duda zachował się OK, zresztą nawet A. Chłoń-Domińczak powiedziała do
                                "Rz", że docenia jego troskę i że wie, że chciał dobrze.
                                PS Widziałeś, jakie tw_wielgus ma zdanie na temat Wałęsy w radzie mędrców?:)
                                • iq-ok Re: Krótka pamięć? 08.11.08, 21:54
                                  Nie wymieniliśmy się. Zareagowałem samoistnie na Twój niezrozumiały
                                  upór w obronie spraw nie do obrony:)
                                  Pani minister jest wyjątkowo miłą i grzeczną osobą. Najwyraźniej
                                  było jej przykro, że stała się przyczyną tego zamieszania wywołanego
                                  głupkowatym atakiem Dudy i chciała spuścić zasłonę miłosierdzia na
                                  całą sprawę. Szkoda , że "mały wielki człowiek" naszej polityki nie
                                  wziął z niej przykładu i bredził coś uparcie o sądach.
                                  Zaś co do opinii tw_wielgusa o przystawalności Wałęsy do tzw rady
                                  mędrców to myślę, że zbyt dosłownie odczytuje jej nazwę. To nie są
                                  akademicy. Ja nadal twierdzę, że na tle innych członków tego ciała
                                  jest wyjątkową osobowścią polityczną i doceniają go ludzie mający
                                  znacznie więcej do powiedzenia w sprawach świata niż Kaczyński czego
                                  najlepszym przykładem jest nowy szef administracji Białego Domu.
                                  I w tym kontekście brak zaproszenia dla niego, bo o tym chyba jest
                                  mowa w tym wątku, jest tylko potwierdzeniem niewyobrażalnej
                                  małostkowości i miałkości Kaczyńskich
                                  • anwad Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 16:07
                                    1. Najczęściej krytykujemy u innych te wady, które sami posiadamy...
                                    "niezrozumiały upór w obronie spraw nie do obrony" :)
                                    2. W kwestii Wałęsy w radzie mędrców tw_wielgus ma absolutną rację.
                                    3. Kogoś takiego zaprosić?
                                    fakty.interia.pl/tylko_u_nas/wywiady/news/walesa-z-kaczynska-zatanczyc-juz-jestem-nagrzany,1175791,766
                                    • iq-ok Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 20:59
                                      1. , 2. A gdzie argumenty?
                                      3. Co to bał się Kaczor , że mu żonę w tańcu uwiedzie? To on
                                      prywatkę jakąś urządza, że fochy stroi i towarzystwo sobie
                                      bezpiecznie dobiera czy może oficjalną uroczystość państwową?
                                      I to ma być mąż stanu:)
                                      • anwad Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 22:23
                                        Jesteś człowiekiem tak naiwnym, że nawet nie potrafisz (ewentualnie nie chcesz)
                                        odczytać intencji mówiącego. Nie potrafisz wyczuć ironii ani sarkazmu. Pewnie w
                                        życiu nie raz byłeś i jesteś wykorzystywany przez większych i mniejszych
                                        cwaniaczków... Między innymi dlatego głosujesz na PO i wierzysz "GW"...

Przesyłam Ci coś do rozważenia - Maciej Zięba, "Błąd dobrych ludzi":
                                        www.rp.pl/artykul/216266.html
                                        • iq-ok Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 23:07
                                          anwad napisała:

> Jesteś człowiekiem tak naiwnym, że nawet nie potrafisz
                                          (ewentualnie nie chcesz)
                                          > odczytać intencji mówiącego. Nie potrafisz wyczuć ironii ani
                                          sarkazmu.
                                          Kto tu nie wyczuł ironii pozostawiam do oceny czytającym. A te
                                          ustawiczne sugestie o naiwności zaczynają być nudne zwłaszcza , że
                                          padają zazwyczaj w sytuacji gdy nie masz żadnych innych argumentów.

Zdarzało się w życiu bywałem wykorzystywany przez cwaniaczków. Ten
                                          proceder miał jednak charakter incydentalny a nie permanentny jak w
                                          przypadku ślepych piewców PIS.
                                          A zaproszenie wszytskich byłych polskich Prezydentów na uroczystości
                                          rocznicowe było mówiąc wprost psim obowiązkiem Kaczyńskiego. I tyle
                                          na ten temat.
                              • anwad Re: Krótka pamięć? 08.11.08, 21:43
                                Ja już muszę wychodzić, ale polecam Ci zapoznanie się z tym tekstem - o
                                kłamstwach Komorowskiego w związku m.in. ze sprawą red. Sumlińskiego:
                                wybranowski.salon24.pl/index.html
                                • iq-ok Re: Krótka pamięć? 08.11.08, 21:58
                                  Ja czytałem ostatnio inny tekst Wybranowskiego podesłany mi przez
                                  Ciebie i wystarczy. Wykazałem Ci jego piramidalne niezrozumienie
                                  podstawowych kwestii prawnych więc nie zamierzam tracić czasu na
                                  następną porcje wypocin tego osobnika.
                                  • anwad Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 16:08
                                    Przeczytaj, jest tam również o wypowiedzi posła PO, Pawła Grasia. Nikt nie chce
                                    bronić Komora...
                                    • iq-ok Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 21:04
                                      Wiem, wiem bardzo byś chciała , żeby wyszła z tego aferka ale parę
                                      tygodni temu pisałem Ci , że już po ptakach:) Jaro spalił temat. I
                                      choćby się Wybranowski zapluł na śmierć nic z tego nie będzie.
                                      • anwad Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 22:14
                                        Zastanów się nad tym, co mówisz... Gdzie Twoje sumienie? Czy "GW" tak Ci już je
                                        zdeformowała, że nic nie jest w stanie Cię wzburzyć?
                                        • iq-ok Re: Krótka pamięć? 09.11.08, 22:55
                                          Zaiste trzeba nie mieć sumienia by nie popaść wraz z Tobą,
                                          Sumlińskim i Wybranowskim w histerię :):)
                                          Kolejna dęta afreka w PiSowskim stylu, polowanie (nieudolne zresztą)
                                          z prawicową nagonką na polityka niewygodnego PiS. Co ma do tego
                                          sumienie. Tu rozum bardziej by się przydał ale nie ja w tej sytuacji
                                          cierpię na jego deficyt.
                • isa.stern Re: Dno, dna.. 08.11.08, 18:25
                  anwad napisała:

> Ja Ciebie zdeprecjonować?! Kiedy piszę, że osiągasz wyżyny języka POpapranego?:
                  > )

myślałam, że potknęłaś się o poprawność językową, ale nie, znasz swoje
                  możliwości...;)
    • xjerzy1 To będzie szopka bożonarodzeniowa! 08.11.08, 17:05
      ...jest mi wstyd że mamy takiego prezydenta.
    • edek47 Bardzo przepraszam... 08.11.08, 17:05
      ale lech kaczynski, zwany mlaskaczem,jest zona kota.
    • sauternes oto dwoch zydow,wrogow Polski i Polakow udaje, 08.11.08, 17:08

ze sie ze soba kloca i sie na siebie gniewaja. Co za hucpa!!
      Obaj maja wspolny interes w tym,zeby poddac niepodleglosc Polski pod zarzad
      Niemcow,ktorzy maja decydujacay glos w Europie.
      Niech spieprzaja na Madagaskar,albo i jeszcze dalej.
    • grali1 Lech Kaczyński nie zaprosił Wałęsy na galę 11 l... 08.11.08, 17:15
      Ten mały człowiek ( i nie chodzi tu o wzrost) miał okazję zobaczyc
      jak politycy z klasą zachowują się w Stanach Zjenoczonych: w trakcie
      kampanii walczyli ze sobą - nie zawsze elegancko, ale bez chamstwa,
      a po wyborach jeden drugiemu prawił komplementy, i tak postępują
      ludzie z klasą i na poziomie. A tu?! Tfu!
    • niestaly_czytelnik Ja też popieram Prezydenta Kaczyńskiego, tylko zau 08.11.08, 17:17
      waż, że tamci robią taką nagonkę, że co by Prezydent nie zrobił to
      będzie źle - jakby zaprosił Wałesę, to ten by i tak odmówił udziału
      po czym takie tabloidy jak ten miały by używanie.

Gdy latem umarła siatkarka Agata Mróz i Prezydent nadał Jej
      pośmiertnie order, to Jej "mąż" (nie wiadomo czy sam, czy
      podszczuty) wykorzystał nawet taką okazję do demostracji
      politycznej, odmawiając przyjęcia. Zobacz do czego to dochodzi,
      żadnych hamulców i zasad.

• wujcio-szpikulec Re: Ja też popieram Prezydenta Kaczyńskiego, tylk 08.11.08, 19:05
        Piszesz Wasc jak ostatni osiol!Jesli zaprosilby Walese, a ten nie
        przyszedl, to jest zupelnie, ale to zupelnie cos innego, niz to, co
        uczynil, czyli olbrzymia GAFE!!!!Brak elementarnego wychowania
        wychodzi z tego buraka na kazdym kroku. No coz! Do fraka, ktorego i
        tak nie moze nosic, potrzeba trzech, jesli nie wiecej, pokolen!!!
    • tw_wielgus Podobno ale to jeszcz nie potwierdzone... 08.11.08, 17:22
      Mają wpaść Kiszczak z Jaruzelem, jeżeli im zdrowie pozwoli. To
      właśnie im Kaczyńscy zawdzięczają swoją obecną pozycją i dlatego nie
      mogli zostać pominięci na liście gości. Gdzyby nie oni, gdyby nie
      stan wojennych, kto dzisiaj wiedziałby cokolwiek o tych dwóch
      ponurych i ciasnych zbiornikach pełnych okrągłostołowych kompleksów.
      • wrojoz Kaczyński-ty już odejdż! 08.11.08, 17:29
      • gamon0 Re: Podobno ale to jeszcz nie potwierdzone... 08.11.08, 17:30
        A skąd posiadłeś tę wiedzę? Wydedukowałeś? Bardzo ciekawe swoją
        drogą... :)))

• tw_wielgus Re: Podobno ale to jeszcz nie potwierdzone... 08.11.08, 17:32
          Nie posiadłeś, a wszedłeś w posiadanie.... Logika na to wskazuje, i
          wielki szacunek jakim obaj panowoie darzą byłych komunistów.
          • gamon0 Re: Podobno ale to jeszcz nie potwierdzone... 08.11.08, 17:34
            To nie można posiąść wiedzy? Trzeba wejść w jej posiadanie? To ja tego
            nie wiedziałem... :)))
            • tw_wielgus Re: Podobno ale to jeszcz nie potwierdzone... 08.11.08, 17:48
              Obie formy są nie po polskiemu. Nie jestem wbitnym znawcą wolszczny
              może w tym języku jest to forma poprawna - spytaj Funny.

Ostatnie wieści są takie, że adiutanci obu generałów lansują im
              galowe mundury LWP.
    • czaromir Bojkot imprez organizowanych przez prezydenta... 08.11.08, 17:39
      ...nie wszystkich Polaków, co po raz kolejny się potwierdza. Na
      szczęście nie uda się wymazać Lecha Wałęsy z historii Polski. Czy to
      się komuś podoba, czy nie, m.in. dzięki niemu mamy w tym kraju
      Wolność Słowa. Kolejna kompromitacja dwóch żenujących karzełków.
    • conrad11 Zaprosić Wałęsę i jego oficera prowadzącego! 08.11.08, 17:40
      ... oraz oczywiście Miecia Wachowskiego i psa Szarika, także zasłużonych przy
      odzyskiwaniu niepodległości ojczyzny, matki naszej
    • jola_z_dywit_2006a Fajne zdjecia Kaczora zamieszcza GW odkad go 08.11.08, 17:43

przestala lubiec.
      Facio nic sie nie zmiemil od tego czasu jak byl w KOR czy S.
      Tak samo glupio gadal i medlil slowa przedtem i teraz

Dlaczego wiec GW przestala go lubic ?
      I kiedy GW przestanie lubiec Donaldka ?
    • minipolak Znow pokazal Lech Kaczyński 08.11.08, 17:45
      jaki z niego cham malostkowy.

• qc A wiec to prywatna impreza ? 08.11.08, 17:46
      Kartoflana a nie panstwowa?
      Rozumiem ze koszty imprezy koltunek pokrywa z wlasnej kieszeni?
      • qc Co za moron 08.11.08, 17:56
        Swietujemy niepodleglosc narodu czy tesknote za wojna domowa?
    • konrad.ludwik02 Czegoś jednak nie rozumię: mial być BAL, a teraz 08.11.08, 17:48
      Czegoś jednak nie rozumię: miał być BAL, a teraz naraz jest ... GALA!
      Czyżby rozeszło się o tańce, o te zapytania od publiczności: czy Pan
      Prezydent tańczy? Czy pan Prezydent wystąpi we fraku?
    • myckiewicz Lech Kaczyński nie 08.11.08, 18:01
      Bardzo to mile, ze cala Polska swietuje moje urodziny
      i zaden ptak trafiony grypa ptasia nie zepsuje mi tego
      dnia.
      • sejmowy_masralek_z_wsi Bolek_Już_Świętował_Rewolucję_Bol szewicką_:))))))) 08.11.08, 18:09
        Antypolskie GWno kabluje:

Na organizowaną przez prezydenta Kaczyńskiego galę
        z okazji 90. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości
        nie został zaproszony Bolek.
        Minister Piotr Kownacki:
        Zaproszenie do SBolka nie zostało wysłane.
        ................................................................................................

I bardzo słusznie !!!

Agenci SB nie mają czego szukać na Wielkim Święcie Polaków !

Zresztą anal-fabeta Bolek, który nie ukończył nawet

szkoły zasadniczej, na pewno nigdy o takiej dacie

jak 11 listopada nie słyszał, i opijał tylko komusze 1-szo-majówki :))

--------------------------------------------------------------------------

JAK BY TAM MÓGŁ OBALIĆ PÓŁ LITRA

RAZEM Z KISZCZAKIEM ALBO

JARUZELEM, URBANEM, JĄKAŁĄ ALBO Z WACHEM

TO BY TAM POLECUAŁ BEZ ZAPROSZENIA

TEN PACAN-PROSTAK :)))
        • tw_wielgus Re: Z_której...???_:) 08.11.08, 18:13
          ...wsi, tak zainteresuję, pochodzeniem łaskawego pana.
          • gerhard_fon_ruskiszajs Re: Bolek_Już_Świętował_Rewolucję_Bol szewicką_:))) 08.11.08, 18:21
            Antypolskie GWno kabluje:

Na organizowaną przez prezydenta Kaczyńskiego galę
            z okazji 90. rocznicy odzyskania przez Polskę niepodległości
            nie został zaproszony Bolek.
            Minister Piotr Kownacki:
            Zaproszenie do SBolka nie zostało wysłane.
            ................................................................................................

I bardzo słusznie !!!

Agenci SB nie mają czego szukać na Wielkim Święcie Polaków !

Zresztą anal-fabeta Bolek, który nie ukończył nawet

szkoły zasadniczej, na pewno nigdy o takiej dacie

jak 11 listopada nie słyszał, i opijał tylko komusze 1-szo-majówki :))

--------------------------------------------------------------------------

JAK BY TAM MÓGŁ OBALIĆ PÓŁ LITRA

RAZEM Z KISZCZAKIEM ALBO

JARUZELEM, URBANEM, JĄKAŁĄ ALBO Z WACHEM

TO BY TAM POLECIAŁ BEZ ZAPROSZENIA

TEN PACAN-PROSTAK :)))
            -----------------------------------------------------------------------

Na gali niegramotny Bolek

na pewno chciałby pokazać światu

jak skakał przez burtę ubeckiej motorówki :))))
            • tw_wielgus Re: gerhard_fon_ruskiszajs ...!!???!! 08.11.08, 18:31
              Czyli "hrabia-monte-christo".... jak się domyślam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka