Dodaj do ulubionych

Jest zgoda odłączenie kobiety od aparatury. Wat...

13.11.08, 22:30
czarna mafia jak zwykle ma najwiecej do powiedzenia w sprawach, ktore ich w ogole nie dotycza
Obserwuj wątek
    • maruda.r Odłączą kobietę od aparatury. Watykan: To wyrok... 13.11.08, 22:36

"Rino Fisichella oświadczył w reakcji na to orzeczenie: - To skazanie
      dziewczyny na śmierć."

Owszem. Problem w tym, że śmierć w tym wypadku jest godniejszą od życia jako
      warzywo.

• agatsu Sa równi i równiejsi 13.11.08, 22:42
      Jan Paweł 2 mógł się nie zgodzić na przedłużanie życia. Zwykłemu człowiekowi
      wolność wyboru nie przysługuje.
      • bromba2 Do postu Agatsu 14.11.08, 15:43
        JP2 zrezygnował w tzw. uporczywej terapii. W przypadku włoskim mowa u odcięciu
        odżywiania. Odżywianie człowieka to nie terapia, ale podstawa życia. Stąd
        decyzja sądu to pozwolenie na zabójstwo a nie zakaz terapii.
        • agatsu Re: Do postu Agatsu 14.11.08, 18:52
          Jak ktos przez 16 lat lezy i jest dozylnie "odzywiany" to nie jest podstawa
          zycia: na samej odzywce nie pozylaby dlugo. Na pewno otrzymuje jeszcze
          antybiotyki i srodki zapobiegajace krzepnieciu krwi, i pewnie jeszcze kilka
          rzeczy, bez ktorych dawno by umarla. Nie widze roznicy w calkowitym odlaczeniu
          od kroplowki i odłączeniu samych leków.
    • tepicpo ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustaliła 13.11.08, 23:30
      że dziewczyna nie chciała być sztucznie podtrzymywana .... Durny sąd, ojciec
      morderca i tak możesz zakończyć życie.... Włosi są z natury tchórzliwi i to się
      potwierdza
      • tw_wielgus Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 13.11.08, 23:35
        Co Ty możesz w tym temacie powiedzieć!
        Daruj sobie to pseudo chrześcijańskie oburzenie. To musi być straszliwy stres
        dla ojca tej dziewczyny i na pewno nie łatwa decyzja.
        Uszanuj ją jednak, nie wiesz ile przez te lata rodzina włożyła wysiłku, aby
        zachować nadzieję na to, że córka wróci do zdrowia.
        Wierzyli i widać nadzieja już umarła....
        • tepicpo Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów :P 13.11.08, 23:41
          tw_wielgus napisał:

> Co Ty możesz w tym temacie powiedzieć!

a dlaczego nie mogę nic powiedzieć, czytając artykuł???? jedna idea obowiązuje
          towarzyszu??? czasy wam sie pomyliły.

> Daruj sobie to pseudo chrześcijańskie oburzenie. To musi być straszliwy stres
          > dla ojca tej dziewczyny i na pewno nie łatwa decyzja.

Tak - ojciec morderca - przeżywa stres, myśląc kiedy wreszcie będzie mógł zabić
          swoją córkę i skończy się jego 10 letnia walka o prawo do zamordowania córki ....

> Uszanuj ją jednak, nie wiesz ile przez te lata rodzina włożyła wysiłku, aby
          > zachować nadzieję na to, że córka wróci do zdrowia.

Tak, zwłaszcza, ze przez 10 lat walczyli o to żeby ją zabić. czytaj towarzyszu
          tekst ze zrozumieniem, co następnym razem pozwoli uniknąć ci kompromitacji :P

> Wierzyli i widać nadzieja już umarła....
          tak, córka umrze, kiedy kochany tatuś w majestacie prawa ją bestialsko
          zamorduje .... Durny sąd - w końcu pewnie potomkowie faszystów, którzy za nic
          mieli ludzkie życie
          • cimpek Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 13.11.08, 23:51
            zastanów się co piszesz i postaw się na miejscu ojca mającego własne dziecko
            (roślinkę) od paru lat...
            • tepicpo Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 13.11.08, 23:54
              cimpek napisał:

> zastanów się co piszesz i postaw się na miejscu ojca mającego własne dziecko
              > (roślinkę) od paru lat...

tak stawiam się w roli ojca mordercy i czuję się z tym obrzydliwie....
              zastanawiam się jak ten potomek czarnych koszul się czuje ... pewnie się
              cieszy... skoczyła się walka o zabicie córki i jakże pomyślnie...
              • cimpek Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 13.11.08, 23:59
                Jaki znowu morderca???
                Coś ty sobie ubzdurał...

ZABICIE TO CO INNEGO NIŻ NIE POZWOLENIE NA PRZEDŁUŻANIE WEGETACJI!

To drugie było przez szpital o jakieś 12 lat za długo kontynuowane i to było z
                premedytacją... Ach nie... przepraszam to BYŁO WEDLE PRAWA!

Przypuść sobie, że ta dziewczyna będzie jeszcze przez 30 lat przytrzymywana przy
                życiu i po tych 30 latach się obudzi, będzie miała 67 lat...
                Czy ucieszy się życiem? ?? ???
                NIE KURNA!
                A dlaczego?

Mięśnie jej zanikną, nie będzie w stanie się poruszać, będzie ŚWIADOMYM
                WARZYWKIEM i przy pierwszej okazji sama popełni samobójstwo noo ale wtedy winę
                za śmierć weźmie na siebie, kościół odmówi jej ceremonii pogrzebowej bo...
                SAMOBÓJCOM TO SIĘ NIE NALEŻY!!
                • tepicpo Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 00:42
                  cimpek napisał:

> Jaki znowu morderca???
                  > Coś ty sobie ubzdurał...
                  >
                  > ZABICIE TO CO INNEGO NIŻ NIE POZWOLENIE NA PRZEDŁUŻANIE WEGETACJI!

dla mnie pozbawienie kogoś życia świadomie, to zwykłe zabójstwo. Jakim prawem
                  dzielisz życie na wegetacje i inne?? Bogiem jesteś ??? Nie, człowiekiem. Nie
                  masz takiego prawa.
                  >
                  > To drugie było przez szpital o jakieś 12 lat za długo kontynuowane i to było z
                  > premedytacją...

Ratowanie życia nazywasz premedytacją ... ciekawy pogląd ... ale nie zgadzam się
                  z nim

Ach nie... przepraszam to BYŁO WEDLE PRAWA!

Tak, zadaniem lekarza jest leczyć, nie zabijać ... inni "lekarze" byli w
                  Oświęcimiu i kilku innych obozach...a także w szwajcarii.. chcesz być przez
                  takich leczony??? Bo ja nie.
                  >
                  > Przypuść sobie, że ta dziewczyna będzie jeszcze przez 30 lat przytrzymywana prz
                  > y
                  > życiu i po tych 30 latach się obudzi, będzie miała 67 lat...
                  > Czy ucieszy się życiem? ?? ???

Skad wiesz???? Bogiem jesteś ??? prorokiem ??? Nic z tych rzeczy, zatem argument
                  chybiony

> Mięśnie jej zanikną, nie będzie w stanie się poruszać, będzie ŚWIADOMYM
                  > WARZYWKIEM

A postęp medycyny ie daje ci do myślenia, że być może jest dla niej szansa...
                  pewnie, lepiej być tatusiem mordercą i pozbyć się kłopotu.

i przy pierwszej okazji sama popełni samobójstwo noo ale wtedy winę
                  > za śmierć weźmie na siebie, kościół odmówi jej ceremonii pogrzebowej bo...
                  > SAMOBÓJCOM TO SIĘ NIE NALEŻY!!

niedozwolone przypuszczenia, nieudokumentowane niczym, prócz emocji :)
                  • szenio Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 01:21
                    Sto lat temu nie było by tego problemu, bo dziewczynie nie uratowano
                    by życia, postęp medycyny w tej chwili jest taki , że człowieka
                    mozna utrzymywać przy zyciuw stanie agonalnym bardzo długo, tylko
                    czy na pewno to jest życie? Jak wielkie musi być cierpienie ojca i
                    jego miłość do córki- że przeszedł tak długą drogę , aż w końcu mu
                    się udało.Jestem dla niego pełna podziwu, dla jego determinacji- aby
                    ulżyc doli córce.Czy to jest życie?Co by powiedział na to Pan Bóg?
                    Czy ja bym chciała tak zyć? Chyba nie...Przede wszystkim nie
                    chciałabym , abym była ciężarem dla moich najblizszych, bez zadnych
                    nadzieji na wyzdrowienie...Podziwiam tego ojca...
                    • tepicpo Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 01:36
                      szenio napisała:

> Sto lat temu nie było by tego problemu, bo dziewczynie nie uratowano
                      > by życia, postęp medycyny w tej chwili jest taki , że człowieka
                      > mozna utrzymywać przy zyciuw stanie agonalnym bardzo długo, tylko
                      > czy na pewno to jest życie?

a co to jest wg ciebie????? Sama sobie przeczysz dziecino. Postęp medycyny
                      byłby może szansą dla tej dziewczyny, ale oczywiście łatwiej jest zabić.... no i
                      mniej to kosztowne

Jak wielkie musi być cierpienie ojca i
                      > jego miłość do córki- że przeszedł tak długą drogę , aż w końcu mu
                      > się udało.
                      Dziękuję za taką miłość ... skłonności mordercze wobec swojego dziecka nazywasz
                      miłością ????? jesteś takim samym potworem w ludzkiej skórze, jak ten ojciec -
                      morderca

Jestem dla niego pełna podziwu, dla jego determinacji- aby
                      > ulżyc doli córce.
                      Sprzątnij z tego świata również innych cierpiących .... "ulżysz" ich
                      cierpieniu..... POTWÓR do kwadratu z ciebie. Zal mi twoich dzieci, jeśli, ktoś
                      taki w ogóle o nich myślisz, bo przy tobie są narażone na utratę życia.

Czy to jest życie?Co by powiedział na to Pan Bóg?
                      Zapytaj Go, jeśli jeszcze potrafisz... myślę, że 5. przykazanie jest tu jednak
                      jednoznaczne ....

> Czy ja bym chciała tak zyć? Chyba nie...

Twój wybór i jego konsekwencje

Przede wszystkim nie
                      > chciałabym , abym była ciężarem dla moich najblizszych, bez zadnych
                      > nadzieji na wyzdrowienie...

Głodne kawałki, bo się rozpłacze ....

Podziwiam tego ojca...

Podziw dla mordercy własnego dziecka ..... Psychopatka z ciebie :P
                  • cimpek Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 01:46
                    Ćpałeś coś?
                    Czy ja gdzieś pisałem, że jestem bogiem? (nawet nie odróżniasz Boga od boga taki
                    z ciebie chrześcijanin ^^)

Te ostatnie zdanie:
                    > > SAMOBÓJCOM TO SIĘ NIE NALEŻY!!
                    > niedozwolone przypuszczenia, nieudokumentowane niczym, prócz emocji :)
                    Niczym nieudokumentowane??
                    Co jest nieudokumentowane wg. ciebie?
                    To nie jest dyktowane emocjami, to nie są przypuszczenia... TO SĄ FAKTY, pogódź
                    się z tym ;)

> > Mięśnie jej zanikną, nie będzie w stanie się poruszać, będzie ŚWIADOMYM
                    > > WARZYWKIEM
                    >
                    > A postęp medycyny ie daje ci do myślenia, że być może jest dla niej
                    > szansa...
                    > pewnie, lepiej być tatusiem mordercą i pozbyć się kłopotu.
                    Mówisz tu o tym postępie, który kościół chce hamować pisząc listy do lekarzy o
                    tym, że dobranie genów następnego dziecka tak by żyło sobie i swym życiem (i
                    komórkami) uratowało życie swemu bratu?
                    O tym postępie medycyny mówisz, dzięki któremu JP2, został odłączony od
                    aparatury podtrzymującej życie, bo TEŻ BYŁ ROŚLINKĄ?
                    Dziwne, że jego eutanazja nie była tak głośna... aaa już wiem czemu... w końcu
                    to w na watykańskim podwórku się odbywało...

Ciekawi mnie to jakby wyglądał zabieg przywracania mięśni potrzebnych do ruchu
                    takiej "dziewczynie-babci", przetrwała by go? (miała by marne szanse na powrót
                    do normalnego życia... śmiem twierdzić, że nigdy by do niego nie powróciła, no
                    ale mogli by ją hibernować i za kilka wieków możliwe byłoby i to ale no...
                    sprawdź czy ten twój kościół nie jest przeciwko hibernacji!)

> > Przypuść sobie, że ta dziewczyna będzie jeszcze przez 30 lat
                    > > przytrzymywa na przy
                    > > życiu i po tych 30 latach się obudzi, będzie miała 67 lat...
                    > > Czy ucieszy się życiem? ?? ???
                    > Skad wiesz???? Bogiem jesteś ??? prorokiem ??? Nic z tych rzeczy, zatem
                    > argument chybiony
                    Jak już pisałem nie jestem bogiem i nie wierzę w takiego, który występuje w
                    religiach na świecie... ale mam coś czego ty nie posiadasz mózg i zdolności
                    (nazywane wyobraźnią), które pozwalają mi przypuszczać co może się stać ;)

> Ratowanie życia nazywasz premedytacją ... ciekawy pogląd ... ale nie
                    > zgadzam się z nim
                    Ratowanie życia, a podtrzymywanie go w nadziei, że stanie się CUD to dwie różne
                    sprawy, nie należy ich łączyć ;)

> Tak, zadaniem lekarza jest leczyć, nie zabijać ... inni "lekarze" byli w
                    > Oświęcimiu i kilku innych obozach...a także w szwajcarii.. chcesz być przez
                    > takich leczony??? Bo ja nie.
                    Leczyć!
                    Z logicznego punktu widzenia
                    LECZYĆ > PODTRZYMYWAĆ W NIESKOŃCZONOŚĆ
                    Ten znaczek > oznacza "większe niż".
                    I gó... wiesz o mnie, jakbym miał wybierać między śmiercią, a wegetacją
                    wybrałbym ŚMIERĆ, jakbym miał do wyboru śmierć na łóżku w szpitalu przy operacji
                    czy śmierć w samym wypadku wybrałbym to drugie z powodu mniejszego cierpienia
                    (swojego i bliskich), mniejszych nakładów na ratowanie mnie i innej reakcji
                    bliskich!!

> dla mnie pozbawienie kogoś życia świadomie, to zwykłe zabójstwo. Jakim
                    > prawem
                    > dzielisz życie na wegetacje i inne?? Bogiem jesteś ??? Nie, człowiekiem.
                    > Nie
                    > masz takiego prawa.
                    To nie ja dzielę życie na wegetacje i inne to same realia tego świata tak to
                    dzielą...
                    Dla ciebie wszystko jest czarno-białe, zero-jedynkowe, dla mnie są też kolory,
                    których ty nie dostrzegasz przez pryzmat dzieciństwa i wpajanych ci poglądów
                    innych...

Mimo iż jestem człowiekiem to wolno mi stosować pojęcia oraz dzielić życie na
                    wegetację i inne takie, nie wolno mi ponoć zabijać ale gdyby było to niemożliwe
                    to nikt jako człowiek nie zabiłby drugiego, a jednak są mordercy, którzy
                    zabijają niewinnych ŻYWYCH ludzi PEŁNYCH ŻYCIA, nie leżących na łożu i
                    czekających na śmierć ze starości...

Zresztą jak chcesz dalej polemizować na ten temat to wyjaśnij mi jakie masz
                    podstawy... JAKIM PRAWEM OSĄDZASZ MNIE TWIERDZĄC, że nie jestem tym bogiem?
                    Bo wpajali ci, że jest jeden bóg? (czy ktoś go kiedykolwiek widział?)
                    Bo niby urodził się kiedyś tam? (skoro się urodził to nie był bogiem)
                    Bo bóg potrafi to i tamto, a ja nie? (czy ktoś jakieś boże cuda widział? Tylko
                    ludzie wspólnymi siłami ich dokonywali [ale kościół i inni tobie podobni
                    powiedzą, że Z BOŻĄ POMOCĄ, A GDZIE ONA BYŁA?!])

A teraz wybacz ale twój bóg musi się wyspać

Dobrej nocy
                    • robert.zimnicki Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 09:30
                      Panie Cimpek - nie dyskutuj Pan z debilem, ktory nie wie po co zyje

jakim samobojcom? ktos bawi sie w stworzenie czlowieka, zaprasza go bez jego
                      zgody w miejsce bardzo nieprzyjemne i na sile nakazuje mu zyc????????
                      samobojstwo tak jak eutanazja jest forma pomocy w cierpieniu, uratowalaby wielu
                      ludzi przed upadkiem na dno, chorobami nerwowymi, bandyctwem otoczenia,
                      zlodziejstwem, niewolnictwem, nieuleczalnymi chorobami, nietolerancja
                      otoczenia........

nie wolno nikomu nakazywac zyc na sile, jesli na to nie ma ochoty, albo sie
                      meczy zyciem....

i trzeba byc sqrwysynem, zeby uwazac, ze robi sie komus dobrze nakazujac zyc,
                      tylko dlatego że go stworzyl

jak moje urzadzenie sie zepsuje i nie da sie go naprawic,to zdrowe pozdespoly
                      ida do innego urzadzenia, a reszta do utylizacji

czlowniek ponoc jest zabawka wynaleziona przez jakiegos kogos, komu ubzduralo
                      sie, ze w ten sposob nie bedzie samotny (paranoik i schizofrenik) i da ludziom
                      wolnosc, a ze go sluchac nie chcieli, to ich wygnal (psychiczny)...

cimpek napisał:

> Ćpałeś coś?
                      > Czy ja gdzieś pisałem, że jestem bogiem? (nawet nie odróżniasz Boga od boga tak
                      > i
                      > z ciebie chrześcijanin ^^)
                      >
                      > Te ostatnie zdanie:
                      > > > SAMOBÓJCOM TO SIĘ NIE NALEŻY!!
                      > > niedozwolone przypuszczenia, nieudokumentowane niczym, prócz emocji :)
                      > Niczym nieudokumentowane??
                      > Co jest nieudokumentowane wg. ciebie?
                      > To nie jest dyktowane emocjami, to nie są przypuszczenia... TO SĄ FAKTY, pogódź
                      > się z tym ;)
                      >
                      > > > Mięśnie jej zanikną, nie będzie w stanie się poruszać, będzie ŚWIAD
                      > OMYM
                      > > > WARZYWKIEM
                      • tepicpo Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 17.11.08, 23:54
                        robert.zimnicki napisał:

> Panie Cimpek - nie dyskutuj Pan z debilem, ktory nie wie po co zyje

Odezwał się zdrowy psychicznie - przeczytaj swój post i rozładuj jakoś swoje
                        emocje ... nie wiem jak,może pomóż sobie jakimś narządem .... potrzebujesz tego
                        .... :P

> jakim samobojcom? ktos bawi sie w stworzenie czlowieka, zaprasza go bez jego
                        > zgody w miejsce bardzo nieprzyjemne i na sile nakazuje mu zyc????????
                        > samobojstwo tak jak eutanazja jest forma pomocy w cierpieniu, uratowalaby wielu
                        > ludzi przed upadkiem na dno, chorobami nerwowymi, bandyctwem otoczenia,
                        > zlodziejstwem, niewolnictwem, nieuleczalnymi chorobami, nietolerancja
                        > otoczenia........

tak tak, wariatom należny przytakiwać, ale ja z reguły więcej nie dyskutuję z
                        wariatami :P idź dziecino zrób sobie tę eutanazję i kłopot z głowy
                        >
                        > nie wolno nikomu nakazywac zyc na sile, jesli na to nie ma ochoty, albo sie
                        > meczy zyciem....

Postuluję w takim wypadku opodatkować płatnych zabójców, w końcu twój chory
                        umysł aprobuje skracanie życia
                        > i trzeba byc sqrwysynem, zeby uwazac, ze robi sie komus dobrze nakazujac zyc,
                        > tylko dlatego że go stworzyl

albo wariatem żeby pisać takie teksty jak twój :P
                        > jak moje urzadzenie sie zepsuje i nie da sie go naprawic,to zdrowe pozdespoly
                        > ida do innego urzadzenia, a reszta do utylizacji

U ciebie dysfunkcja dotknięty jest przede wszystkim mózg, ale jak na razie mózgu
                        się nie przeszczepia :P

• robert.zimnicki kolejny pojeb 14.11.08, 08:41
                kolejny pojeb ze swiatopogladem wyniesionym z kursu ksiegowej albo wozka
                widlowego....

im wiekszy tluk, tym bardziej stara sie, zeby to jego wizja swiata byla
                najwazniejsza....
            • ludwigvanbeethoven Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 13.11.08, 23:55
              On sie nie zastanawia bo nie ma czym!I do tego jeszcze masochista z
              sadystycznym podejsciem do zycia bo wolalby patrzc na wegetacje
              wlasnego dziecka niz pozwolic mu spokojnie odejsc.Bog jeden wie czy
              dostaje przy tym orgazmu!
              • tepicpo Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 00:44
                ludwigvanbeethoven napisała:

> On sie nie zastanawia bo nie ma czym!I do tego jeszcze masochista z
                > sadystycznym podejsciem do zycia bo wolalby patrzc na wegetacje
                > wlasnego dziecka niz pozwolic mu spokojnie odejsc.Bog jeden wie czy
                > dostaje przy tym orgazmu!

CHAM!!!!!
                Mógłbym odpowiedzieć coś na twoim poziomie, ale z reguły nie zadaje się z
                prostaczkami :P A ty jak doznajesz orgazmu... napisz, pośmiejemy się wszyscy :PPPPP
                • ludwigvanbeethoven Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 02:04
                  Typowa odpowiedz katola.Idz dziecko z Bogiem i siedz sobie w tym
                  swoim ciemnogrodzie.Obronca moralnosci sie znalazl z Pipidowka
          • ludwigvanbeethoven [...] 13.11.08, 23:53
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • makrama1 Re: Nadal jestem ciekaw ustaleń włoskich kretynów 14.11.08, 04:41
            tepicpo napisał:

>
            > tak, córka umrze, kiedy kochany tatuś w majestacie prawa ją bestialsko
            > zamorduje ....

Zastanawiam się, czy znasz znaczenie słowa "bestialsko"
      • carpaccio4 Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 14.11.08, 00:36
        tepicpo napisał:

Włosi są z natury tchórzliwi i to się
        > potwierdza

taaaaa
        nie wypada mi pod tym tekstem skomentować tego twierdzenia. napiszę jednak jedno:
        w podobnych sytuacjach reakcje i działania ludzi potrafią być bardzo różne. a
        uwierz, wiem co piszę.
        • tepicpo Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 14.11.08, 00:49
          carpaccio4 napisał:

> tepicpo napisał:
          >
          > Włosi są z natury tchórzliwi i to się
          > > potwierdza
          >
          > taaaaa
          > nie wypada mi pod tym tekstem skomentować tego twierdzenia. napiszę jednak jedn
          > o:
          > w podobnych sytuacjach reakcje i działania ludzi potrafią być bardzo różne. a
          > uwierz, wiem co piszę.

...Nie wierzę... fakty tu opisane mówią same za siebie,. Ojczulek ma dość i
          pozbywa się żyjącego ciągle kłopotu. Mam nadzięję, że kiedyś go dotknie karząca
          ręka sprawiedliwości - jeśli nie na tym świecie, to na tamtym, czego pozostając
          miłosierny, szczerze mu życzę :P
          • carpaccio4 Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 14.11.08, 01:09
            tepicpo napisał:

> ...Nie wierzę... fakty tu opisane mówią same za siebie,. Ojczulek ma dość i
            > pozbywa się żyjącego ciągle kłopotu. Mam nadzięję, że kiedyś go dotknie karząca
            > ręka sprawiedliwości - jeśli nie na tym świecie, to na tamtym, czego pozostając
            > miłosierny, szczerze mu życzę :P

przejdź się po dps-ach, oddziałach opieki paliatywnej i tam zobaczysz ile musiał
            byś jeszcze życzeń złożyć w kierunku różnych rodzin. nie wspomnę o oiom-ach,
            gdzie przecież nie ma za co i gdzie trzymać osób jeszcze żyjących a już nie
            rokujących. a trafić z nich do tych pierwszych to nie lada wyczyn i kolejka np.
            2-3 miesiące. to jest oczywiście w porządku. lepiej dokopać włochom. bo
            faktycznie zazdrość może zjeść każdego kto chciałby porównać ze sobą oba te
            systemy opieki zdrowotnej. koniec
            • tepicpo Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 14.11.08, 01:29
              carpaccio4 napisał:

> przejdź się po dps-ach, oddziałach opieki paliatywnej i tam zobaczysz ile musia
              > ł
              > byś jeszcze życzeń złożyć w kierunku różnych rodzin.

Nie każdy potrafi godnie umrzeć. Co ty porównujesz???? Odziały opieki
              paliatywnej przyjmują pacjentów, dla których już nie ma ratunku i współczesna
              medycyna nie może im pomóc ani ich przy życiu utrzymać. Tu jest inaczej. Na tych
              oddziałach w grę już wchodzi tzw. uporczywa terapia, z której można zrezygnować
              w świetle nauki KK.

nie wspomnę o oiom-ach,
              > gdzie przecież nie ma za co i gdzie trzymać osób jeszcze żyjących a już nie
              > rokujących.
              Brednie. Nasz system opieki nie jest rewelacyjny ale nie dochodzi do zejść z
              powodu braku miejsc.....

. lepiej dokopać włochom. bo
              > faktycznie zazdrość może zjeść każdego kto chciałby porównać ze sobą oba te
              > systemy opieki zdrowotnej.
              Nie porównuje systemów opieki zdrowotnej tylko wypowiedziałem się o znanej
              wszystkim cesze Włochów. To tchórze, czego dowodów wielokrotnie dostarczyli
              swoją postawą. Wystarczy poczytać nieco historii albo posłuchać ostatniego
              oświadczenia włoskiego MSZ w/s tarczy antyrakietowej.
              • cimpek Re: ciekaw jak ta banda włoskich kretynów ustalił 14.11.08, 01:52
                tepicpo napisał:

> Brednie. Nasz system opieki nie jest rewelacyjny ale nie dochodzi do zejść
                > z
                > powodu braku miejsc.....

Pewnie, jeszcze nikt w Polsce nie zmarł z powodu braku miejsc, zmarli czekali na
                te miejsca, a to już nie jest to samo co brak miejsc, bo w końcu czekali, a że
                się nie doczekali to już ich problem...
      • puch4cz Tak łatwo napisać parę pierdół na forum. 14.11.08, 04:12
        Widać jak mały jesteś i małą masz wyobraźnię - postaw się w ich sytuacji. Ja nie
        chciałbym być sztucznie podtrzymywany przy życiu przez lata. To chyba nie jest
        coś złego??
    • trippinonahole Bollox 13.11.08, 23:43
      Kiedy się wszystkim ociężałym łbom rozjaśni na tyle, że przestaną
      przejawiać niezdrowe zainteresowanie cudzym życiem/śmiercią? Zawsze
      gdy czytam o takich wydarzeniach i histerycznych na nie reakcjach
      przypomina mi się scena z filmu "W stronę morza", kiedy główny
      bohater próbuje podjąć jakąś sensowną polemikę z księdzem, który
      zamiast przekonywać do swojej (czy właściwie kościelnej) racji
      maltretuje go dogmatami. Śmierć jest częścią życia, tak jak jest
      kwestią czasu. Prawo do czegoś, a oblig do czegoś to - że się
      posłużę terminologią watykańska - 2 różne parafie. Fanatyczni
      obrońcy "życia" za wszelką cenę wypowiadają się zawsze z perspektywy
      raczej zdrowych niż bardziej chorych i za diabła nie potrafią
      zaakceptować, że dla kogoś wegetacja to nie jest życie.
      • manrad Re: Bollox 14.11.08, 03:21
        Bollox nie masz racji.Życie dane jest nam od Boga.On może je dać, on może je
        odebrać.Na pewno życie tej osoby, która jest podtrzymywana sztucznie przy życiu
        na pewno nie jest idealnym życiem, ale na pewno to jest życie które przejawia
        się w ciężkiej postaci.
        Nie jestem pewny czy umiałbyś zabić kota, a co dopiero człowieka.
        Widzisz człowieka,kiedy on jest ciepły i wstrzykujesz mu truciznę.
        Przychodzisz ponownie do tej osoby za 8 godzin, a ta osoba jest już
        zimna i zaczyna przybierać barwy żółte.I jak się wtedy czujesz ?
        Czy zrobiłeś kawał dobrej roboty i pozbyłeś się zbędnego balastu?
        A może Bogu powiesz,że dobrze zrobiłeś, bo to ścierwo stwarzało tyle
        problemu i kosztowało wiele pieniędzy podatników.
        A może by tak Bolox idąc dalej dokonać eutanazji na wszystkich osobach, które są
        chore na raka ?
        W ten sposób nie będziemy marnować pieniędzy na zbyteczne wydatki.
        Ja na pewno eutanazji mówię NIE.Nie wiem jak Ty.
        Manrad
        • ludwigvanbeethoven Re: Bollox 14.11.08, 08:59
          O ile sobie przypopminam to mnie zycie dali moi Rodzice i mam
          nadzieje,ze nie bylo w tym udzialu osob trzecich.To,ze jestem
          czlowiekiem w dzisiejszej formie zawdzieczam milionom lat ewolucji i
          jestem w jednej linii genalogicznej z malpami
          czlekoksztaltnymi.Pragne Ci doniesc,ze Jezus tez byl czlowiekiem i
          zeby bylo smieszniej to do tego dzieckiem poza malzenskim.Co do
          istnienia Boga to mozna by dyskutowc dlugo i namietnie ale nikt
          nigdy Go nie widzial,a jak wszyscy wiemy religia jest ewidentnym
          wytworem wyobrazni czlowieka.Szczegolnie religia katolicka gdzie
          kosciol przez setki lat wykorzystywal ciemne masy nie dopuszczajac
          do wiedzy.Co do wstrzykniecia trucizny to mozna spojrzec
          inaczej:jest obowiazek eutanazji chorych i cierpiacych zwierzat i
          sprobuj nie uspic np chorego na raka kota to bedziesz mial (w
          cywilizowanym swiecie)policje,organizacje zwierzece na karku.Jesli
          chodzi o ludzi to nie wszyscy chorzy na raka sa w takim stanie,ze
          trzeba myslec o eutanazji.Na szczescie.Ale sa tacy (znam)ktorym
          choroba WYZARLA doslownie wszystkie organy,nie moga zaczerpnac
          powietrza i sa na olbrzymich dawkach morfiny i innych srodkow
          znieczulajacych.Jaki sens ma takie zycie?Zadne.To jest humanitarne
          ale zaden cep nie pojmie ogromu bolu dotad dopoki sam go nie
          doswiadczy.I dotyczy to nas wszystkich.Latwo jest krzyczec,ze
          morderca,chce bestialsko zamordowac,eliminacje itp ale najpierw
          trzeba stanac z problemem w twarz.Nastepnie sie wypowiadac.Ja
          napewno jestem za eutanazja.Z czystego,ludzkiego poszanowania
          drugiej jednostki.
          • robert.zimnicki Re: Bollox 14.11.08, 09:40
            jesli "konstruktor" nie szanuje swojego wynalazku,

to jak ludzie maja sie szanowac....?

ludwigvanbeethoven napisała:

>Z czystego,ludzkiego poszanowania
            > drugiej jednostki.
    • ojapierdziu Jest zgoda odłączenie kobiety od aparatury. Wat.. 13.11.08, 23:53
      Czasem mi się wydaje, ze Watykan upadł na głowę i 'oderwał się od życia'. Ta
      dziewczyna ma na pewno wspaniałe perspektywy po 16 latach wegetacji w spiączce.
      Oni by ją tak chcieli do kiedy trzymać pod aparaturą? Do 70-tki? 80-tki? Czy
      według Watykanu można jakoś kiedyś umrzeć w ogóle? Bo podtrzymywać organizm to
      można całkiem długo. Skoro nieważne ile człowieka w nim zostało...Czy to w ogóle
      nie podpada pod uporczywą terapię, której kosciół nie popiera?!
      • trippinonahole Re: Jest zgoda odłączenie kobiety od aparatury. W 13.11.08, 23:58
        Taaaa. Mnie to już chyba bardziej krew zalewa gdy na cmentarnych
        płytach widzę epitafia w stylu "Sylwia X. 01.01.1980-02.02.1998 - bo
        spodobała się Bogu". Na moją wiedzę to ją jakieś pijany .....
        śmiertelnie potrącił. Ale co ja tam wiem? Nawet nie mam jednego
        wyznawcy, a tradycje szczątkowe.
    • manrad Odłączą kobietę od aparatury. Watykan: To wyrok... 14.11.08, 02:45
      Nie jestem świętym. Odłączenie kobiety od aparatury to
      praktycznie pozbawienie jej życia. Zadaniem człowieka jest chronić życie
      ludzkie od poczęcia aż do śmierci naturalnej.Tylko Bóg jest dawcą
      życia i tylko On może go odebrać.Eutanazja to praktycznie gloryfikacja
      idei nazistowskich niemiec.
      • ophal Re: Odłączą kobietę od aparatury. Watykan: To wyr 14.11.08, 07:53
        O czym Ty piszesz,człowieku??? Co ma odłączenie nieświadomego człowieka,który nie ma najmniejszych szans na wyleczenie do gloryfikacji nazistowskich idei???
        Bóg,jeżeli istnieje skazał tę kobietę na śmierć-człowiek ją ratował przez 16 lat...i w końcu ustąpił Bogu.
        Wszystkim pajacom,przepraszam-'obrońcom życia',którzy nigdy nie znaleźli się na reanimacyjnych łóżku powiem jedno-nie życzę Wam,byście się na nim znaleźli prosząc o śmierć...bo Wasze prośby nie zostaną spełnione.Możecie się tylko modlić do swojego Boga,który Was skazał na raka czy inną przyjemność,by śmierć nadeszła szybko...
    • puch4cz Obłuda. 14.11.08, 04:09
      Przecież po śmierci czeka nas życie wieczne, trzymać kogoś w takim stanie przy
      życiu to zbrodnia. Każdy kto jest przeciwko eutanazji jest śmieciem ze zdrową
      dawką hipokryzji. Jeszcze ktoś mówi o tym jakie jest zadanie człowieka, co Bóg
      przykazał itp. Bóg nie skazuje nikogo na cierpienie, robią to ludzie.
    • maryla3389 Jest zgoda odłączenie kobiety od aparatury. Wat.. 14.11.08, 06:37
      Kosciol katolicki, ktory sprzeciwia sie stosowaniu prezerwatyw, jest
      odpowiedzialny za zachorowania na AIDS i smierc milionow ludzi w
      Afryce. Kosciol katolicki, ostoja zacofania, ciemnoty, konserwatyzmu
      w najgorszym tego slowa znaczeniu, zgnila instytucja, ktora kazdy,
      najpiekniejszy aspekt ludzkiego zycia stara sie nam obrzydzic w imie
      psychopatycznej, wynaturzonej filozofii, kosciol, ktory ma krew na
      rekach, probuje przemawiac z pozycji moralnego autorytetu... Szanuje
      wiare i religiljnosc, szczerze, ale kosciol jako instytucja, jako
      zorganizowana partia polityczna i grupa trzymajaca wladze, to zlo.
      Instytucja, ktora inteligentny czlowiek moze tylko gardzic. Choroba,
      z ktora trzeba walczyc wszelkimi moliwymi srodkami.
      • ludwigvanbeethoven Re: Jest zgoda odłączenie kobiety od aparatury. W 14.11.08, 09:05

> Kosciol katolicki to
        zgnila instytucja<
        Kosciol katolicki to organizacja mafijna w jak najwiekszym tego
        slowa znaczeniu.Do tego co napisalas trzeba dodac handel
        bronia,utrzymywanie burdeli,handel dziecmi (swoimi),wykorzystywanie
        seksualne przez ksiezy....Oto ten cudowny twor - ostoja ciemnoty.I
        masz racje - powinno sie z tym walczyc jak ze szczurami podczas
        epidemii cholery.
    • jola_z_dywit_2006a Czy Benek z kumplami odejmie sobie od ust by 14.11.08, 07:18

zaplacic rachunek ?
    • nameja Przecież JP II właśnie tego chciał uniknąć 14.11.08, 07:33
      i nie zgodził się na uporczywą terapię.
      • bromba2 JPII i ta kobieta to zupełnie rożne przypadki 14.11.08, 16:08
        Otóż wielu osobom niestety mylą się kategorie.
        JP2 zrezygnował w tzw. uporczywej terapii. W przypadku włoskim mowa u odcięciu
        odżywiania. Odżywianie człowieka to nie terapia, ale podstawa życia. Stąd
        decyzja sądu to pozwolenie na zabójstwo a nie zakaz terapii.
    • men_53 To Bóg skazał ja na śmierć pozwalając na wypadek. 14.11.08, 07:36
      To Bóg skazał ja na śmierć pozwalając na wypadek. A ludzie
      sprzeciwili sie jego woli konstruujac aparature podtrzymujacą
      podstawowe funkcje zyciowe.
      Teraz wola boska zostanie spełniona.
      • laksmana Re: To Bóg skazał ja na śmierć pozwalając na wypa 14.11.08, 19:37
        > To Bóg skazał ja na śmierć pozwalając na wypadek. A ludzie
        > sprzeciwili sie jego woli konstruujac aparature podtrzymujacą
        > podstawowe funkcje zyciowe.
        > Teraz wola boska zostanie spełniona.

Nie, Bóg chciał żeby żyła, ale człowiek skonstruował samochód który jej nieomal
        nie zabił. Teraz próbuje nieudolnie naprawić swój błąd, ale czasu nie cofnie.
        Wina ludzka jest tu oczywista.
        Dziwne że obrońcy życia zgadzają się na ruch uliczny. Typowo katolicka logika.
        Może lepiej byłoby zwalczyć przyczynę problemu, niż za wszelką cenę próbować
        naprawiać jej skutki?
    • kijwoko Odłączą kobietę od aparatury. Watykan: To wyrok... 14.11.08, 09:26
      "Sąd Najwyższy w Mediolanie uznał, iż udowodniono, że śpiączka, w którą
      zapadła Englaro, jest nieodwracalna. Jak dowiedziono, przed wypadkiem Eluana
      była zdania, że woli umrzeć niż być sztucznie utrzymywana przy życiu."

kk wykazywal kiedykolwiek oznaki poszanowania dla ludzi? Ktos mi moze
      przypomniec???

Byl taki fragment w 'Lux perpetua' Sapkowskiego, kiedy w mekach umiera Jutta,
      Reinmar nie chce skrocic jej cierpien, powolujac sie na to ze bog zabrania. Na
      to Samson odpowiada mu, ze jesli uwaza boga za sadyste cieszacego sie z
      czyjegos cierpienia, to doprawdy nic o nim nie wie.
      (niestety nie mam ksiazki pod reka i z pamieci opisuje - to tak dla
      zastanowienia dla tej mafii powolujacej sie na boga)

(i jeszcze przypomnialo mi sie cos uroczego)
      Dorota Furman (Kabaret Olgi Lipińskiej): Urzędnicy pana B.
      www.youtube.com/watch?v=7v5ul7Z8cO4
    • marne Odłączą kobietę od aparatury. Watykan: To wyrok... 11.09.09, 11:35
      WATYKAN NIECH PILNUJE KOSCIOLA KSIEZY PEDOFILI ..I NIECH SIE NIE
      PCHA Z BUTAMI W PRYWATNE ZYCIE RODZIN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka